Kuddar gjorda av trasor

Pillow lapptäcke egna händer: den översta av de vinnande idéerna

Pillow lapptäcke egna händer kommer att bli en underbar dekoration av interiör och favorit mjuka möbler attribut, som kommer att vara en bra tid för föräldrar och deras barn. Patchwork har blivit populär även i Ryssland, runt början av det tionde århundradet. För att producera en mjuk produkt på det är inte alltför svårt och är lämplig även för nybörjare eller de som har de elementära grunderna i sömnad.

Grundläggande tekniker stilar Patchwork

Låt oss undersöka de vanligaste typerna och deras egenskaper:

 • Engelska eller klassisk Patchwork - föreslår symmetri och klarhet i form och storlek. Det finns två eller tre typer av vävnader. Resultatet av arbetet bör endast vara korrekt geometrisk form.
 • Crazy - namnet och följer reglerna, eller snarare brist på sådan.
 • East - strikta geometriska former, men med färgkombinationer som ingår i denna kultur.
 • Japanska - med "sashiko9raquo element; (Särskilt korsstygn).
 • Stickad - hemtrevlig och bekväm stil, som är det grundläggande mönstret "Kvadraty9raquo;.

Och nu går till master classes.

Rester från 4 olika vävnader; stift; 1.5m av tyget under basen; saxar, tyg på gränsen; strängar; tunn sintepon; symaskin; sintepuh, Fibertech eller holofayber; skärlinjal och skära ut mattan.

Arbetsbeskrivning med bilder:

1) Mönster och efterföljande montering av element som bärs av följande schema:

1

2) Basen är tillverkad av fyra kvadrater 20x20 cm (A) och en fjärdedel av samma ruta (B).

3) Den centrala delen - en kvadrat 10x10 cm (F).

4) Dessutom måste du fortfarande göra två ljusa röd fyrkant 20x20 (E) och skär dem diagonalt och fyra skivor ¼ kvadrat av samma storlek av det gula rag (B), 4 rektanglar 5x20 cm (C) och två 5x10 cm (D) alla av samma stycke.

5) För kant att hugga fyra ljusa ränder 60h5 cm.

6) Montering av det centrala elementet är som följer: F + D + C. Vidare nödvändigtvis retts objekt.

7) Vid den korta sidan sy gul triangel (B) rätt att triangeln hos bastyget (B) och "vpisat9raquo; i resten av den övre delen av E så att de bildar en fyrkant. Sådana block bör producera fyra bitar, varefter de skall anslutas på följande sätt:

8) Nu fälgen. För att skapa sig en remsa längs med de fyra sidorna av dynorna. Bredvid varje sida fick en stor blockränder sydda under fållen, med innan sy det måste tillämpas så att ändpunkterna var samma avstånd från sidorna.

9) När sydda fållen, är det nödvändigt att göra en tre-skikt "buterbrod9raquo;: uppbackning integrerad tygstycke och den främre delen sintepon av loskutochkov. Och sedan sticka honom med pinnar.

10) Nu, sedan mitten av produkten, låg chetyrohmillimetrovy rak söm längs de linjer där elementen är sammanfogade.

11) Ta bastyget och skär ut det på baksidan av kudden, gör allt du behöver och sedan sys på ena sidan av blixtlåset.

12) Saker fyllt redo cheholchik. Framgång!

Kudde i stil med "Dresden plattor." Blockstorleken - 30 cm han tvärbindning av kilarna 15, som krävs för tillverkning av olika 3-5, i kombination väl med varandra bitar av vävnad..

För att börja göra dessa mallar:

Och skär dem ur vävnaden. Om du har fem olika arter, bör kronbladen vara 3. Om tre tygstycken, de 5 kronblad. Glöm inte också om ersättningen.

Därefter kilar söm med varandra, med början från mitten, men inte når 0,5 cm till kanten, vilket skulle vara nödvändigt efter bockbidrag. För att göra detta, använd andra mallen (utan tillägg). Baste stygn längs kanten av kilen, sätt tillbaka, dra åt tråden och smidig sömsmånen mot avigsidan. På samma sätt gör med den centrala cirkulära delen.

Vidare, den resulterande blomma behöver sy till basen av den fyrkantiga, med en sida av 30 cm. Och den bästa handen. Därefter sy remsor av tyg bredd 3-4 cm längs omkretsen av själva blocket.

Nu makt att bli ännu mer. För detta zagotovte remsor av lätt tyg med en bredd på 9 cm och en längd av sidan av huvudenheten. Och i hörnen kommer att behöva sy kvadraterna av 9x9 ljusgrön tyg cm.

Fäst stygn stort block med ränder och små torg, och på så sätt få fram i nästa pad. Nu skräddarsy fel sida av något tidigare använt ett tygstycke och sy ansiktet. Tamp fylla den återstående öppningen och sy en dold söm. Klart!

Det var tur praktiska lektioner. Hämtar inspiration från dessa intressanta platser och framåt för att skapa dina egna mjuka och fina kuddar på glädjen själv och nära och kära. Lycka till, kommer du att lyckas!

Kudde lapptäcke händer.

den verkstad dedikerad sömnad vardagsrum kudde i en populär teknik i dag "patchwork"Eller"quiltning". Dessutom kommer du att lära sig om och sy lapptäcke tyg, som också kallas quiltning. Driving kuddar är ganska enkel och består av kvadrater, så lektionen är tillgänglig för nybörjare och mästare.

duken A: Beige fint mönster (blom- dekorativa hjärtan +) 50x50 cm.

tyget: Grön med gyllene färg, 30x40 cm.

tyg Med: Röd med snöflingor, 20x50 cm.

tyg D: Svart med blom ornament, 50x50 cm.

 • Dessutom behöver vi tyget för att sy insidan och baksidan av kudden. Storleken på den färdiga stoppningen 50x50 cm. Därför behöver vi 60h110 cm vävnadsflikar till insidan och 60x60 för återkoppling.
 • Patchwork - handarbete, i vilken fogarna kan köras, antingen manuellt eller med en symaskin. Men om du har en symaskin och vet hur man hanterar det, inte sedan sy patchar inte verka som en svår och mödosam affär.
 • Gummimatta för skärning.
 • Rulle blad.
 • Line.
 • Tunn stoppning polyester.
 • Sax.
 • Trådar och nålar för synålar.
 • Järn.
 • Pins.

  Scheme lapptäcke del nedan:

  Skär del av ett lapptäcke kudde.

  Flikdel av dynan 64 består av kvadrater med sidan av 9 cm från dem :. 16 och hela rutor 48 samla dem trianglar. Hela rutor kommer att klippas ut senare. Nu vidare till skärning av trianglar.

  Vi behöver för att skära ut av rött tyg (tyg C) 10 kvadrater, vilka därefter skärs diagonalt och få 20 trianglar.

  Tyg A: 20 rutor (40 trianglar).

  Tyg i 12 rutor (24 trianglar).

  Tyg D: 6 rutor (12 trianglar).

  Spread skär trianglar enligt diagrammet, rektanglar (vi har ännu inte klippa) saknas helt enkelt. Ta ett par trianglar som utgör en kvadrat, lägg dem räta mot räta och sys med diagonalt.

  Faldigt varandra tvärbundna rutor i samma sekvens.

  Utjämning av sömmen på den sida av mörkt tyg.

  När alla rutorna är gjorda av trianglar och strukna, kan du börja avslöja så mycket som rutor. För att göra detta, mäta den sida av det resulterande kvadratiska. I den slås av 8 cm skärs från tyget 16 så mycket som kvadrat Ett tyg -. 8 rutor tyg C - 2 kvadrat vara D - 6.

  Sy tyg rutor. Ett sätt bladaggregat rutor beaktas i mästarklass: Varmare på vattenkokare i lappteknik.

  Fel sida efter stripp järnet ser ut så här:

  Stitch lapptäcke av kudden.

  När vi har samlat ett lapptäcke tyg, kan vi gå vidare till nästa steg. Vi kan säga att stygn eller quiltning - det är en logisk fortsättning på patchwork. Glöm inte att utläggning av syntepon sin storlek måste vara större än den övre delen. Foder, det vill säga tyg från vilka arbetar den nedre delen av produkten måste också vara större på toppen av 5-6 cm från varje sida.

  Efter toppen av lapptäcke sydda, sömmar tryck, foder och foder skärs måste vara rätt att fastställa och fortsätt sy. Sätt podladku seamy uppåt, sätta på sin sintepon, plats på toppen av lapptäcke top uppåt.

  Klyver alla tre komponenter i "sandwich" stift.

  Whip börjar från mitten av duken. Först sömmen längs konturen av centralstjärnan.

  Därefter, med en bit krita eller tvål draw konturer av blomblad (se. Fotot).

  Sömmar den centrala delen av de planerade linjer.

  På torget kan du quilt motiv fyra pekade stjärnor.

  Vadderad patchwork tyg, med användning av konventionella och dekorativa sömmar. Konturen av figuren, använd stygn i sömmen. Med denna metod, är maskorna läggs direkt in i leden, som förblev vid SY.

  Sy baksidan av kudden. Det bör vara något större än den övre delen av lapptäcke. Den motsatta sidan, samlar vi också tre skikt: ansiktsservetter, servett från syntepon och podladka. Vadderade.

  På den övre delen av lapptäcke anpassa baksidan av kudden.

  Nu, för att börja sy gränsen. Skars ut ur de tyg D tre staplar: en av dem är den längsta (det kan uppsamlas från korta remsor, om den ursprungliga tygstycke var liten) är lika med tre sidor av kudden, de andra två är i botten av kudden. I den nedre delen, kommer vi att sy dragkedjan, som ägs varför vi behöver två kantlister. Ofta rekommenderas att skära kantlister på bias vinkel av 45 °. Men med denna metod för att öka vävnads konsumtion, det finns en hel del papperslappar. Du kan klippa ut remsan som vanligt, bara en förtvätt och otparte vävnad.

  Vik framsidan och baksidan av kudden på toppen av en ELÄNDIG uppåt, lägg en remsa av kudde och sys av omkretsen. Först sålunda sy remsan till den nedre sidan, och sedan runt perimetern.

  Sedan böjer remsan och sy en dold söm.

  Här är en kudde visade sig!

  Denna master class är skriven speciellt för world-hmade.ru plats, så kopiera hela materialet INTE! Ett fall av partiell kopiering nödvändigt att placera en länk till källan.

  Pillow lapptäcke egna händer:

  Dela bilder på sociala nätverk:

  Hur man syr en kudde av trasor?

  Verktyg och material: 3 timmar • Svårighetsgrad: 5/10

  • rester av tyg fyra färger;
  • tyg för kuddar baser - 1,5 m;
  • tyg för kantning;
  • tunn sintepon;
  • fyllmedel - Fibertech, hollofayber, sintepuh et al.
  • rulle blad för patchwork eller en enkel sax;
  • matta för att skära delar;
  • linje för kviltningslinjal eller klippare,
  • symaskin;
  • tråd, sax, stift med lod.

  Låt oss komma ner till att göra en ljus, glad och soliga kudde lapp händer.

  Observera att patchar bara sy framsidan av dynan i lapptäcke stil, på fel sida av tyget tälja

  När klippa och monterade delar kommer att styras av följande schema:

  Detaljer av tyg för basen

  • 20x20 cm kvadrater av tyg för basen (i diagrammet anges med bokstaven A) - 4 delar;
  • den fjärde delen av kvadraten på 20x20 cm (fyrkantig klippa två gånger diagonalt i diagrammet som är märkt med bokstaven B) - 2 st.

  Detalj av den centrala delen av kompositionen

  • kvadrat 10x10 cm (i diagrammet anges med bokstaven F).
  • 20x20 cm rutor av tyg klarröd snitt på diagonalen (i systemet är märkta med bokstaven E) - 2 st;
  • den fjärde delen av kvadraten på 20x20 cm av gult tyg med jordgubbe (cut kvadratisk två gånger diagonalt i diagrammet som är märkt med bokstaven B) - 4 delar;
  • gula rektanglar av tyg 5x20 cm (C) - 4 5x10 cm bitar och (D) - 2 bitar.
  • 60h5 cm remsor av ljust färgade tyg - 4 st.

  Att sy kvadraten F objekt D, och efter att - objekt C. järn järn.

  Vi sy längs den korta sidodelen B (triangel av tyg för basen) och del B (den gula triangeln av tyg). I det här fallet, se till att bakgrunden Detalj av vänster och höger gult. En triangel, vilka är tvärbundna med en röd triangel E - på långsidan. Ska vända enheten 4, såsom visas nedan:

  Blocks sy enligt schemat:

  Lär utföra gränsen.

  • För att göra detta måste vi mejsla ut 4 körfält. längden av remsan är lika med längden av sidokudden.
  • På varje sida av kvadraten för att sy remsor fälg. Remsan sättes till sidan av kudden så att ändarna är lika gynnad region.
  • Sy en remsa till en sida av kudden. Upprepa för varje parti.

  • Läggs tre skikt: ELÄNDIG hela duken (det kommer att vara inne i kudden), stoppning polyester och patchwork främre delen.
  • Säkerhetsstift och prostegavaem. Sy den främre delen av dynan kommer att vara på symaskinen sömmen "rak linje", är stygnlängden -4 mm. Banar sömmen, med fokus på enheter - i linje med de gemensamma delarna. Stitch börja från mitten av produkten.

  Tyg för basen på storleken på den främre delen av snittet ut på baksidan av kudden. Sy kudden att sy en sida av dragkedjan.

  Fyll den resulterande påsen fyllmedel. Kudden är klar!

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 41 = 45