Lämplig för transportörer med händerna

Improviserad anordning för exakt manuell skärning cirkelsågar brädor

Hand cirkelsåg i normal utförande är mycket svårt att göra en exakt kapning av styrelsen. Få den perfekta skär i enlighet med layouten möjliggör enkel hemlagad enhet som är lätt att producera från rester i sitt hem verkstad.

Skär anordning för att skära vinkelrätt mot skivorna i bredder från 100 till 250 mm i steg om 50 mm, men dess storlek kan ändras lätt för dina behov.

Hur fungerar enheten för bärbara cirkelsågar

Anordningen är mycket enkel och består av endast ett fåtal delar: en bas för sågen, styrskenan, och den excentriska tryckskruvtving tillhandahålla tillförlitlig fixering även på virke, som flyter med små avvikelser i bredd.

Drivanordning för handhållna cirkelsågar.

Använd homebrew kvist mycket lätt. Första markeringar gjorda på kortet.

Sedan hemlagad set top anordning, den nedre stoppkant som pressas mot arbetsstycket, och är anpassad till den högra kanten av etiketten.

Fototillbehör för sågklinga.

1

Ytterligare plywood basen är säkert fäst vid den excentriska rotationen av hävarmen av klämmekanismen.

Fototillbehör - vy från botten.

Det återstår nu att sätta cirkelsågen till basen och genomföra snittet, håller kanten av sulan till stoppstyrsido.

Tvärgående skärbrädor tillverkas med användning av anordningen.

Resultatet är helt slät klippa, bara upprepa uppmärkning.

Med den här enheten är lämpligt att göra en hel del kors nedskärningar som kräver frekventa förflyttningar av verktyget på en ny skärlinje, till exempel, när provet spåren i barer. Det är användbart, och om nödvändiga minskningen av längden på arbetsstycket med några millimeter, och klara av detta problem är inte värre geringssåg.

Hur man gör enheten med händerna

Skär produkten är tillverkad för en viss modell av elverktyg. Mät på din cirkelsåg bort från motorn till det nedre enda planet och subtrahera 5 mm. Detta resultat - höjd styr stannar.

Ta bort den nödvändiga storleken på cirkelsåg.

Framställ enligt storleken på plywood bas med räta vinklar och med träribbor parallella kanter.

Ämnen för monteringsverktyg för kapning cirkelsåg.

Mäta avståndet från skärbladet till kanten av sulan.

Tillsätt ersättning på 6-10 mm och inställd på detta avstånd från den högra änden av styrskenan plywood. Fäst skruvarna med försänkta bar lock, kontrollera det strikt vinkelrät position.

Skruva baksidan dragkraft bar och säkra enheten till arbetsbänken.

Plywood sawdust cirkelsåg till en slutlig bredd, vilket skapar en referensyta för att noggrant positionera verktyg för markering.

Rita på papper en mall cam cam-lock.

Dragning av excentriska klämman.

Markera objektet på 10 mm plywood och markera borrhålen med en syl centrumbult.

Skär förformens pussel.

Gör samma plywood bricka diameter på 50 mm, med hjälp av en glidande drill på trä "Ballerina".

Slipa arbetsstycket och plocka upp möbler bult M6 eller M8 morrhår (eller kvadratisk huvudstödet), knoppen-mutter, bricka och mutter. Det senare kan vara tillverkad av rörets lämplig diameter. Ärmlängd - är den totala tjockleken av basen, hävarmen och plywood bricka.

Ready excentrisk plywood.

Göra basen av borrhålsdiametern hos hylsan, som tjänar till inställning av den excentriska kläm, är respektive bredden på brädan kapas.

Schema borrning.

Montera den excentriska mekanismen: Sätt bulten ovanpå hylsan och botten Push trä bricka, cam själv och stålbrickan. Dra mutterdelarna.

Limma insidan av stopp remsa av smärgelduk för att förhindra glidning vid tiden för huvudet låskam, som kan förekomma i fallet med fästbeslag för att smidigt ostrogannoj arbetsstycket.

Klämsystemet hos föreliggande anordning har en slaglängd som ger för fastsättning brädorna till bredden av upptakten cirka 10 mm. Om du behöver för att klippa ut eller ottortsevat ämnen av olika storlek, bara sätta framför en träbalk resistent foder.

Exempel på anordningen för tvärgående skärbräda Hand cirkelsåg med mindre bredd.

Om så önskas, kan potentiell anordning diskuteras förlängas genom att lägga till en skärvinkel på 45 °. Detta kommer att kräva en viss ökning av storleken av referensområdet och ställs in på en given vinkel från den andra tryckfältet.

Steg för steg instruktioner med foton undersöker processen att göra sina egna händer för en enkel knopp kranar.

Master class med steg för steg foton och teckningar undersöker processen att göra de fällbara skåp getter med sina egna händer.

Planer och instruktioner för tillverkning av sina egna händer handgjorda trä Stampar - enkla och nödvändiga medel för packning av jord eller grus.

Detaljerade instruktioner hur man hanterar tillverkning av plywood för att ersätta fabriken skruvar lamm. Master class med steg för steg bilder.

Master Class med foton som visar processen att göra dina egna händer hylla för enkel förvaring nozhovok självare.

Anpassningar för manuell cirkelsåg med sina egna händer.

Jag skyndar mig att dela med dig den här videon. Nyligen började jag att återställa sin flotta av verktyg för trä och allt som jag anser användbar drag är nu min blogg för att leta efter en lång tid så gör det inte. I videon, detaljerad komplement till sågbladet, vilket helt enkelt upprepa och bekväm användning.

Dessa enkla och mycket användbara verktyg för handen cirkelsåg -

 • klyvsågningsstaketet,
 • organ för vinkelräta cross-cut och fasadskivor,
 • en styrskena för skärning av arkmaterialet,
 • monteringsstänger för exakt placering av styrningen och eventuell justerbar guide för mitra

Med dessa verktyg din hand sågar med framgång kan ersätta inte bara en cirkelsåg och geringssåg, men också en rikthyvel, och bli ett mycket bekvämt och korrekt verktyg.

Den första delen av videon.

Den andra delen av videon.

Även om användningen av konventionella gångjärn gate. Och eftersom alla automation bara stoppa som hindrar dem vind nära. Men att tänka på [...]

 • Örhängen tillverkade av papper med händerna i tekniken för quilling(1)

  Visst örhängen "bryulikami" kommer att ge dig mer kul, men att erbjuda dem en färgstark version gjord med sina egna händer från papperet i [...]

 • Idéer för skruvmejseln. Hur man använder en skruvmejsel.(0)

  Så småningom skruvmejslar kommit in i våra liv som en mycket bekväm och oersättligt verktyg. Masters fortsätter att komma fram till honom mer och mer [...]

 • Hur man bygger en ram hus med sina egna händer. Verktyg.(0)

  Det behövs mycket klokt video med förklaringar av vad verktyg för att bygga en ram hus en person. Detaljerad och lätt att förstå. Vad och hur [...]

 • Cirkelsåg med sina egna händer. Sågbord.(0)

  Mycket klokt video om anordnande av en workshop för att arbeta med huden. Många verktyg görs av författaren med sina egna händer. Allt är billigt och glada. Och [...]

 • Classy sätt att lagra kryddor i köket och små saker i studion.

  Hur man bygger en ram hus med sina egna händer. Verktyg.

  Laser med sina egna händer. Budgeten verktyg.

  Lägg till en kommentar avbryta svar

  nya inlägg

  Dusch trähus med sina händer

  FacebookTwitterMoy mirVkontakteOdnoklassnikiGoogle + PinterestOkazalos är inte dyrt, kan du göra dina egna händer dusch i ett trähus. Som den grundläggande vattendamm

  Anpassningar för manuell cirkelsåg med sina egna händer

  Den här artikeln beskrivs några enkla men användbar enhet som Mästaren har gjort för sina bärbara cirkelsågar. Vid slutet av denna publikation för tydlighetens skull video tutorial kanal författare "snickeri egna händer."

  Denna kinesiska butiken vidd för träarbetare. Cash Back (tillbaka på inköp): upp till 90%.

  Används såg Boch GKS 165 CE. Detta framför allt den traditionella heltid rip staket, levereras praktiskt taget alla bärbara cirkelsågar. Resten av enheten - en annan guider. Detta är - en anordning för vinkelräta tvärskär och banding ämnen. Detta - styrskenan för att skära skivmaterialet. Två barer - på jobbet, kanske de mest användbara tillbehör -ustanovochnye barer som exakt placera någon guide, som en kratta med rak kant, maskering regler, något rakt rör eller profil eller fabriks kanten av något skivmaterial. Och slutligen, den justerbara guide för att skära i en förutbestämd vinkel.

  Alla dessa enheter görs med sina egna händer under en lång tid, när man använder en bärbar cirkelsåg och elektrorubanka lärde sig grunderna i snickeri och träslöjd i småhus. Och fram till nu, de troget tjäna.

  Särskilt användbara för att arbeta med det långsträckta skrymmande materialet. Det vill säga långa brädor och skivor av stor storlek, vilket är besvärligt att hantera på en cirkulär maskin eller geringssåg. I den första delen av de första tre enheterna som de mest populära. De andra två kommer att ägnas åt den andra delen.

  Så, de enklaste och mest vanliga enhets Portabla cirkelsågar - regelbundna stopp, utformade för längsgående skärstycken med en förutbestämd bredd. Men det stannar det finns en nackdel - för säkerhets den är utformad så att den inte stör den skyddande bladlocket. Som en följd av anliggning tillåter inte den kapade bredden är mindre än något förutbestämt värde. De olika modeller av cirkelsågar är det annorlunda. Saw - är 22 mm. Det vill säga med detta lås inte fungerar att såga band av en tjocklek mindre än 22 mm. Gång behövs snabbt napilit stort antal remsor 10-15 mm tjocka distansorgan mellan skivorna i stapeln. Av de verktyg som finns där var bara en cirkelsåg. Det visade sig att detta inte är möjligt med hjälp av regelbundna stopp. Så han tog första tillgängliga under armen bar med parallella kanter och skruvar tillfälligt fäst den att sluta. Sedan dess har haft en sådan inriktning!

  Med förformen kan vara att såga av lameller i någon bredd, upp till några millimeter. När du arbetar med en moderniserad inriktning, särskilt när du klipper mindre än 15 millimeter, bör du observera förhöjd säkerhet. När en liten bredd för att skära det skyddande höljet anligger mot skenan och förblir i den roterande skivan. Därför när det handlar om en såg, för att undvika skador, bör vara mycket försiktig och noggrann.

  Använda enheten är enkel: installera betoning på önskad klippbredd, för att fixera arbetsstycket, baren stadigt pressas mot kanten av kortet och styra sågen längs arbetsstycket. Eftersom en sådan stopp kan installeras nästan intill skivan, sätter tillbaka locket på den längre, i storleksordningen 40-50 cm, kan sågen användas som en provisorisk jointer för snabb inriktande kanten trimkortet. Resultatet är en helt acceptabelt!

  Nästa enhet - en guide för genomförande av vinkelräta, tvär nedskärningar.

  Den består av en styrskena och vinkelrätt mot stopp. egglinjen bestäms. De har redan haft av tanken i storleksordningen 4-5 år, så att kanten är starkt utvecklad, snart kommer att behöva göra en ny. Anpassningen görs för en specifik sågblad för minnesskrivparametrar för sin enhet. Å andra sidan gjorde en guide för routern manuellt med skär 12 mm, men den använder mycket sällan.

  Denna enhet är gjord för ett visst jobb, nämligen för tillverkning av snidade pelare för terrassen i hans hus. Vi var tvungna att göra massor av ytliga snitt vinkelrätt mot varje sida av virket.

  Därefter 5 minuter. En fortsättning av den andra delen.

  Läs 502,497 gånger.

 • Läs 62745 gånger.

 • Läs 58798 gånger.

 • Läs 48960 gånger.

 • Läs 46694 gånger.

 • Läs 43374 gånger.

  11 kommentarer

 • 10 kommentarer

 • 9 kommentarer

 • 8 kommentarer

 • 1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 1 = 8