Landskap stil i landskapsplanering

Funktioner landskap stil

Landskap stil i utformningen av trädgården, som också kallas engelska, mer liknar det naturliga landskapet. Huvud notering i denna stilistiska beslut av trädgården är enhet mannen med naturen. Som ni kan se, denna stil inte föreslå någon tydlig arrangemang av elementen i territoriet finns det även en viss slarv och asymmetri. I detta fall är det här viktigt att alla delar av territoriet är ekologiskt passar in i landskapet och samtidigt inte bryter harmonin i naturen.

Hedges i landet

Garden i landskapet stil som sådan, har sitt ursprung i England runt XVIII-talet. Tack vare utvecklingen av romantikens verkade engelsk stil. Här är huvud betydelse gemensam uppfattning om människan och naturen, som är nära kände deras förhållande. sådan arkitekter som William Kent, Charles Bridgeman och Lanseloa Brown bidragit till bildandet av denna trend i landskapsplanering.

På den tiden har detta område blivit allmänt används i Frankrike, som dominerades av stränga franska trädgårdar och parker. Även bildandet av denna stilistisk islagsriktningen och öst, som förnekade svulstighet och förkonstling, utan gynnade naturlighet och harmoni mellan människa och natur.

Landskap stil idag - det är en enkel ensemble, som kan skapa nästan alla typer av trädgård. English Garden lite billigare, även för sin enhet kräver mindre arbete och uppföljning vård. Eftersom det i alla landskapsplanering göra vissa justeringar och få en helt ny stil, som visas på bilden nedan.

Landskap stil är bra eftersom det inte kräver ett stort utrymme i sin enhet. Engelska trädgård innebär separation och små områden. I skapandet av de viktigaste delarna av trädgården bör vara mjuk och samtidigt så mycket som möjligt mjuka linjer, och bör observera en gradvis övergång från en till en annan.

Liggande stil på plats

1

Utformningen av parken i stilistisk riktning lättnad förblir densamma, finns det inget behov av stödmurar och andra strukturer. Någon typ av upphöjda bulor kan slå, och varje område kan betonas med hjälp av separata delar. Dessutom använder de flesta arkitekter idag denna metod för lättnad omvandling som geoplastika som innebär arkitektoniska och konstnärliga förändring av lättnad.

Liggande bild finns tillgänglig från trädgården, om en blandning av gräsmatta frön för att inkludera ett par typer av örter. Ganska ofta är det dekorerad med en morisk gräsmatta som ser ganska elegant och påminner om en stor matta. Du kan även använda alternativa gräsmatta - dumpning eller malda täckande växter.

English Garden, och placeringen av anläggningen i det

Anlagd trädgård är annorlunda och att växterna i den arrangeras i nivåer - stora träd, häckar, buskar, gränser och rabatter. Alla planteringar är oberoende av varandra, grupper. Denna stil, som ett landskap, ett stort antal olika olika rabatter genom att landskapsplanering domineras av:

 • mixborders;
 • steniga trädgårdar, imiterar bergslandskap.

Du kan titta på alternativ sådana trädgårdar i bilden.

English Garden, och placeringen av anläggningen i det

I denna trädgård finns också vackra bandmaskar som definierar en unik atmosfär i hela. I en sådan region ofta sätta honung växter som lockar bin och humlor. Befintliga plantera stora träd i allmänhet ändras inte. I skuggan av ett stort träd storlekar rymmer bekväm vista, som kan döljas i botten av trädgården. I ett sådant landskap anlagda utvalda växter med blad och blommor i olika nyanser, ofta arkitekter använder i landskaps trädgårdar med kontinuerlig blomning.

Vatten inslag i landskapet stil

Den landskapspark är otänkbart utan reservoar. Du behöver inte välja för dina små förortsområde enorma reservoarer som ser onaturligt. Denna stil innebär fuzzy kuster bör kustnära anläggningar planteras på ett godtyckligt sätt. Men vissa ägare av privata hem redan har en naturlig vattensamling. I det här fallet måste du dra nytta av nya varianter av parken layout och landskapsarkitektur. Men hänvisar denna typ av närvaron i trädgården av naturliga vattendrag.

Visuellt kommer dammen förstås bättre om det är oval eller rund form. Damm i territoriet ganska snabbt fylla en mängd små djur, även en mycket närmare till datja området vilda djur. Perfekta lösningen kommer att flyta och organisationen eller strömmar. På plana områden organisera strömmar av vanlig typ, i vilken den slingrande kanalen, på ojämna -Skapa strömmar av bergarter med skillnader. På grund av trafik och buller i vattnet trädgården kommer Quicken.

Häckar och kompositioner av blommor

närvarande och häckar i trädgården. Men till skillnad från vanliga stil, det ska använda nestriguschihsya säkringar av blommande träd och buskar. Däremot kan häckar och anlagda gränser också användas. De flesta arkitekter använder denna teknik, som Bercy.

Häckar och kompositioner av blommor

Talrika valv och pergolor, som är tvinnat med klätterväxter, som kan separera territoriet i bitar och servera till sin zonindelning. Dessutom är trä staket används för mark zonindelning, metall stängsel, liksom en mängd olika skärmar.

Som kan ses i bilden av blomsterarrangemang bättre att använda prydnadsgräs, spannmål, växter med dekorativa blad och de som är normalt fria att expandera, och inte behöver en stor omsorg för dem. I de flesta fall, trädgårdsmästare skapa olika teman rabatter som vatten, skumma blomsterrabatter, samt monoklumb. Också komplettera en sådan trädgård kan vara en mängd olika tillbehör för trädgården, till exempel, figurer eller eleganta antikviteter.

Spara länk för att inte förlora, behöver du:

Landskap stil i landskapsplanering

Skapad av naturen: landskapet stil i landskapsplanering och dess funktioner

Från och med 18-talet i Europa började blomstra Voltairianism. Detta stöds för den fria tanken och religiösa i allmänhet. I det här fallet, människor intresserade av olika naturliga detaljer, inklusive trädgårdar och parker. Aktivt utveckla kreativitet, i synnerhet, art. Artister skapat fantastiska landskap, som inspirerats av landskapet i tiden. Landskap stil i landskapsplanering kallas också den engelska design. Men han var född i Holland och Tyskland, och sedan till England för att rekrytera mer fart. Idag, även i en liten engelsk domstol kan se en underbar naturlandskap.

Vid tidpunkten för denna stil föddes, säger filosofin att det finns många fördelar i harmoni med naturen. De rika försöker lära sig så mycket som möjligt om kultur, traditioner och historia i andra länder. Från ett land drog intressanta idéer och genomföra i sitt hemland. Rika adelsmän försökt att utrusta sina egendomar original och attraktiva. Det var på modet en naturlig damm på gården, och att på bakgrunden av betande får. Sådana landskap inspirerar konst, uppmuntras att romantiken, bidrog till kreativa impulser.

Landskap stil aktivt används idag, och på våra webbplatser, så om du är intresserad av funktioner i dess tillkomst, fortsätta läsa denna översyn "Dream House" och njuta av den storslagna naturen i landskapsbilder.

Landskap stil i landskapsplanering

Karaktäristiska skillnader i landskapet stil

Vid första anblicken landskapet stil - det är enkelt och naturligt, men i själva verket behöva investera en hel del ansträngning för att skapa en sådan snyggt landskapsarkitektur. En mjuk övergång från de ljusa gräsmatta buskar och träd. Inga geometriska former, mjuka linjer och inga lagar. Men det finns ett antal specifika detaljer som försöker sätta på marken, i syfte att återskapa den fantastiska design i landskapet stil:

 • Oländig terräng. Kan vara vanligt, kullar, raviner, naturliga pooler, backen - alla växlar mellan en smidig övergång.
 • Avsaknaden av symmetri. Det finns inga raka linjer, geometriska former, fullständig frihet i planeringen.
 • Arkitektoniska konstruktioner på plats. Olika hållare, broar och liknande kan vara närvarande och noggrant strömma in i hela landskapet.
 • Den slingrande väg skapade av sten eller trädstammar spilit, gräsmatta och liknande. De spelar inte bara rollen av dekoration, men också bidra till att knyta de enskilda trädgård objekt.
 • tarmkanalen systemet. Det är nödvändigt för att kunna njuta av trädgården med dess olika punkter och samtidigt se olika pittoreska landskap.
 • Bristen på punkter som skulle kunna öppna upp en bild av hela trädgården.
 • Trädgårds kompositioner helt olika buskar och träd. De bör inte upprepa varandra. Du kan använda skogen, trädgården och vilda blommor och perenna växter.
 • Naturliga eller konstgjorda dammar med en ojämn kust.

Efter den urbana höghus, släta vägar, strikta och enhetliga gårdar, landskap stil trädgård den mest relevanta och populär för dekoration av din egen bakgård. Även om det är lämpligt för stora ytor, men även förortsområde i endast 4-6 acres, kan du bygga i den här stilen.

 1. Först och främst är det värt att notera de natursköna och spektakulära vyer. Anlagda trädgårdar mycket vacker. Det verkar som om de skapats av naturen själv, om det är en vild park, som inte appliceras på den mänskliga handen.
 2. Tomt i landskapet stil är praktisk. För honom kan du använda blommorna som växer underbart i specifika breddgrader. Inget behov av att söka efter exotiska växter, är det tillräckligt att växa de mest populära buskar och träd för varje specifikt område. Ett stort plus är att dessa utrymmen är väl acklimatiserad och inte kräver mycket vård. Landskapet stil Växter vanligen planteras i en viss ordning: ett högt träd, buskar, blommor och gräsmatta.
 3. Denna stil är lämplig för dekoration av zonen för promenader eller rekreationsområden och sportspel.

Trädgårdslandskap stil foto

Trädgårdslandskap stil foto

planen

För att göra en plats i landskapet stil, först bör dra en plan. Det är nödvändigt att utse placeringen av huset och placeringen av alla element som skulle behövas för bekvämligheten i området.

När du planerar ditt landskap design bör överväga närvaro och placering av spåret. Som nämnts ovan, behöver de inte vara rak och tydlig. Svängar bör göras krökt. Vägar kan vara godtyckliga, men de bör placeras så att det är bekvämt att komma till en viss punkt. Till exempel sådana bekvämligheter finns i trädgården, som en utomhusdusch och toalett. Dessa väg bör vara kort, så att inte behöva få hela trädgården.

Landskapsplanering förortsområde landskapet stil

I fallet med mark arrangemang i engelsk landskapsstil, bör du ge upp vanan att använda territorium till maximum. I denna situation kan varje hörn inte göra något nyttigt, tvärtom - frihet och mer utrymme måste skapas. Inget behov av att boka några lyxiga fontäner, bygga vattenkaskader och liknande. Du kan använda vad du redan har på plats. Om webbplatsen är ojämn, är det bara i handen. Du måste använda alla "svagheter" av territoriet, så att de förvandlas till sina förtjänster.

site landskap i landskapet stil foto

Om huset inte är byggt, sedan i sin design ska följa den viktorianska och brittisk stil. Men i en situation när huset byggdes för en lång tid och hans stil inte passar in i ett landskap trädgårdsskötsel, kan du:

 • ändra några detaljer i huset, men det kan kräva en hel del pengar,
 • att plantera häckar, därigenom separerande lokala området från ingången till trädgården;
 • färdiga byggnader, särskilt hem, kan du ge önskad stil med hjälp av de grenade växter som täcker fasaden.

Hus med trädgård landskapsplanering

Trädgårdslandskap stil foto

Den landskapsplanering av trädgården färgerna är viktiga. Rätt färg och nyans kan visuellt öka eller minska zooma in eller flytta ett eller annat föremål. Tack vare färgen kan vara att fokusera på en del och "gömma" den andra. Också glöm inte att små enkla sammansättningen ser underbart skillnad skrymmande och fantasifulla kombinationer.

Det finns många olika hemligheter hur man kan förbättra landskapet landskapsarkitektur. Till exempel, för det bortre hörnet av trädgården var det inte mindre anmärkningsvärt, är det nödvändigt att uttrycka det mer levande träd, såsom tallplantager i blå nyanser.

Engelska landskapet stil i landskapsplanering

Trots att trädgården i landskapet stil är att vara så naturligt, betyder det inte att de inte har att göra med. Du måste skapa en grupp av buskar och blommor, plantera en ljusa färgade blomsterrabatter, ger skugga trädgårds gränder genom bladväxter och så vidare.

Engelska landskapet stil i landskapsplanering foto

Rabatter i landskapet stil

Du kan ordna en grön gräsmatta med sitt eget. Djupet på den bördiga sådd på den plats där det planeras gräsmatta bör vara minst 15 cm. Före sådd gräset, ungefär en månad, är det nödvändigt att gräva i marken, och sedan ta bort alla ogräs, gödsel energi territorium. Ytan skall vara jämn och tät, vilka används för plywood ark eller rullar. I närvaro av trottoarkanter eller andra hinder klippa bör gräset sås per meter från honom.

Gräsmatta gräs kan vara annorlunda. Den genomsnittliga utsädesmängd av ca 15 g / m, men mer detaljer kan hittas direkt när man köper en viss ört. Frön sås inte för djupt, men de måste täckas med jord, och sedan ge dem droppliknande lätt regn. Och så gör varje dag under den första veckan efter plantering, om gatan är soligt och varmt. Vi kan inte säga att gräsmattan växer långsamt, men samtidigt kan denna process påskyndas genom att köpa färdiga rullar av gräs. De behöver bara expandera, sprida och häll.

Rabatter och gräsmattor i landskapet stil

en massa olika blommor, träd och buskar kan användas till liggande stil i landskapsplanering. Du bör inte heller glömma de olika delarna av den dekorativa och praktiska, såsom en bänk eller staty.

Landskapsplanering förortsområde landskapet stil

Tack vare allt detta kan du skapa din egen bit av paradiset. Landskapsplanering ger en mycket roligt och ger en fullständig vila i trädgården.

Stilar av landskapsplanering och deras egenskaper

Varje innehavare av marken vill ha sin trädgård var en verkligt unik och vacker. Liksom i utformningen av bostäder, kan platsen vara utformade på olika former av landskapsplanering. Var och en av dem är något liknande, men samtidigt, de är helt annorlunda. Därför innan arrangemanget av trädgården uppmanas att granska de mest populära stilar av landskapsplanering och deras karakteristiska egenskaper.

Landskapet eller engelsk stil av landskapsplanering

Huvudsyftet med landskapet stil (hans andra namn "angliyskiy9raquo) - skapa en simulering av det naturliga landskapet. Vid första anblicken kan denna uppgift verkar ganska enkelt, men i själva verket borde odlarna överväga en hel del nyanser och nyanser. Inte heller avstå från det konstnärliga ögat.

Landskap stil i landskapsplanering kännetecknas av sin asymmetri och bristande geometri, vilket är en förutsättning för en vanlig trädgård.

Landskapsplanering i engelsk stil bör alltid välvårdade. Men det är viktigt att det inte var märkbar. Naturligtvis, förutom gräsmattan, som nödvändigtvis måste vara jämnt trimmas. Traditionen att hålla den i riktigheten av den brittiska födda mer än ett sekel sedan.

Engelsk stil - det är en snygg gräsmatta, slingrande stigar, en mängd olika buskar, träd och blommor. Att föra stil till slut, är det önskvärt att ha åtminstone en liten damm med näckrosor och andra växter. Även på banken, kan du sätta en liten tårpil.

De mest populära färgerna är rosor, hollyhocks, riddarsporrar, eftersom våra förhållanden, de växer bäst. På våren kan de ersätta tulpaner, krokus eller påsklilja. En annan viktig regel för plantering rabatterna är att de behöver för att växa ganska täta klumpar. Detta kommer att skapa ett mer tilltalande utseende.

Style kan komplettera de olika paviljonger, bänkar och andra sådana detaljer. Dock bör bygga göras av naturmaterial: trä, natursten. Det kommer också att vara lämpliga olika smidda stycken.

Inte heller lämna utan uppmärksamhet och själva huset. Du kan dekorera veranda golvet eller hängande krukor med blommor. En vägg av byggnaden kan täckas med murgröna.

Regelbunden (franska) stil i landskapsplanering

Stringens och absolut symmetri är en förutsättning för att återuppbygga den vanliga stil i landskapsplanering. De mest populära är den axiella kompositionen. Det vill säga, i centrum är en viktig objekt (fontänen, ett stort träd, skulptur eller ett hus). Och från det är riktade i motsatta riktningar spårar den korrekta formen, längs vilka "ustelen9raquo; välklippta gräsmattor. Också nära förbunden olika blommor, buskar, blommor och träd. Dock bör de vara symmetriskt arrangerade.

Dessutom kan du skapa färgglada färgade blomster. Växter bör planteras dem i en viss ordning, så att under blomningen att skapa vackra och originella mönster.

Komplettera den franska stilen i landskapsplanering kan vara en mängd olika skulpturer, samt naturliga och om artificiellt skapade dammar.

Dessutom kommer ingen skada vara att skapa "besedki9raquo, som kan dölja en person från nyfikna ögon. Men till skillnad från engelsk stil "vozvodyatsya9raquo; de är från en mängd olika buskar och kallade Bosquet.

Till trädgården var verkligen vacker, är det viktigt att inte bara utbyggnaden av växter, men också deras val. Så, för att skapa en stil behöver:

 • Blommor. På sommaren är det bättre att välja ringblomma, petunia, och andra arter som blommar hela säsongen. Under våren, precis som tidigare stil, passar tulpaner och krokus.

 • Buskar och träd bör väljas som säkert kommer att hålla sin form efter frisyr. Dessa inkluderar berberis, hagtorn, lind, Cotoneaster, lönn, Spirea, och andra. Även för symmetrisk plantering, kan du använda gran.

 • Skandinavisk stil i landskapsplanering

  Skandinavisk stil i landskapsplanering - är det överflöd av slumpmässigt ordnade, men samtidigt harmoniskt kombinerad dekorativa element och en mängd olika växter.

  Trädgårdsmöbler är en viktig egenskap hos någon trädgårdslandet. I detta fall bör det flätade eller trä.

  Höga gröna växter nära möbler måste vara i överskott. Ännu bättre, bladen, kommer de att omsluta henne.

  Små detaljer är nyckeln till en framgångsrik etablering av den skandinaviska trädgården. Därför kommer det att vara bra om olika rustika redskap kommer att delta i den totala bilden.

  Scandinavian trädgård kan inte föreställa sig utan stenar. De måste vara i överskott. Förutom bättre om de används mindre stenar förutom konventionella block. Det är också möjligt att konstruera konstgjorda grottor och sten spis. Den första kan spädas med olika växter. Öppen spis fungerar också som dekoration, men det är också möjligt att arrangera kvällsträffar innan en brand.

  Banorna måste också utföras från en sten. Även från detta material lägges pad kvadratisk eller rektangulär form. Om du vill lägga Däremot kan ljusa färger ålägga sin omkrets. I detta läge centrum av området kan vara stort stenblock sten av stor storlek (eller flera överlagrade block av mindre storlek).

  Växter kan använda alla. Dock ges företräde till bärbuskar och fruktträd. I den ljusa skandinavisk stil växter används i små mängder och i vissa områden.

  Rysk herrgårdsstil i landskapsplanering

  Den största skillnaden mellan rysk herrgårdsstil i landskapsplanering är skickligt kombineras funktionalitet och skönhet. I en sådan trädgård i perfekt harmoni ljusa och grönskande blomsterrabatter med en liten trädgård där växer en mängd olika grönsaker och frukter.

  En annan funktion av rysk egendom är naturligt och lätt "zatrepannost9raquo;. Men detta betyder inte att man kan låta livet ha sin gång webbplats. Tvärtom, det skapar en naturlig ibland mycket svårare än perfekt trim alla buskar.

  En mängd exotiska växter, liksom de bisarra former av sten på sin plats i ryska herrgård. I stället för dem kommer björkar, ekar och lila buskar och liknande anläggningar. I det här fallet, att valet av landningsplatser bör behandlas på allvar.

  Ryska själen är inte bara generös, men också bred. Vi vill alltid mer utrymme och möjligheter. Den ryska trädgård, med rätt zonindelning kan du förverkliga alla önskemål, och varje område kommer att bära ett visst mål.

  Innan huset är möjligt att utrusta en vacker trädgård, som är för grannarna kommer att vara kännetecknande för hela trädgården. Det bör sitta bara ljusa blommor som blommar vid olika tidpunkter. Detta kommer att möjliggöra en vår till höst att njuta av de ljusa färgerna i naturen.

  På resten av webbplatsen kan du även ange en plats för rekreation. Och nästa kommer att ses kompakt blommande trädgård. Och om en större anläggning område, är det möjligt att konstruera denna ryska bad. Som ett resultat, är ryska trädgård den perfekta platsen att koppla av för hela familjen.

  Japansk stil i landskapsplanering

  Asiatiska filosofi har alltid varit annorlunda än den europeiska. Det är inget undantag och trädgård dekoration. Huvudsyftet med den japansk stil i landskapsplanering - ett med naturen.

  Ett kännetecken för stilen är dess mångsidighet. Japansk trädgård kan skapa olika storlek på delar (optimalt 1-8 är ar).

  När du skapar det ska se naturligt. Därför är det bättre att använda växter och stenar, som växer och produceras i din miljö. Dessutom måste du helt glömma symmetri, eftersom den typen av en helt annan smak. Hon accepterar inte geometri, men skapar vackert unik och extraordinära landskap.

  Den idealiska alternativet skulle vara en japansk trädgård återskapa flera zoner. Sålunda är det önskvärt att deras omkrets var oregelbundet formade. Var och en av zonerna som skall anslutas till varandra genom olika övergångar. Bättre utnyttjande av anläggningen och material, vilket kommer att skapa en smidig övergång.

  Ett annat villkor av den klassiska japansk stil är att endast använda fredliga och milda färger.

  Kinesisk stil i landskapsplanering

  De som lägger sin trädgård för första gången, och inte helt insatt i den invecklade olika stilar kan lätt misstas för en kinesisk stil av landskapsplanering med japanerna.

  I själva verket har de en hel del skillnader. Till exempel japansk stil i landskapsplanering betonar överlägsenhet naturen. Kineserna sätter sina egna meriter och eventuell i jämnhöjd med den omgivande miljön.

  Så när du gör en tomt i kinesisk stil, bör man komma ihåg att utformningen av följande fem element måste vara närvarande:

  Kinesisk trädgård designalternativ en hel del. Därför, för att bättre identifiera de kan delas in i flera kategorier.

  • Classic trädgård. Det här alternativet kombinerar enda ljusa färger. Detta gäller både växter och dekorationer.
  • Philosophical trädgård. För att uppnå ensam med sina tankar, tvärtom bör överge färger. Bättre att välja en anläggning lugnande färger som ger en bekväm skugga.
  • Trädgård ser mer ut som en modern trädgård. Växter i denna utföringsform helt utan geometriska former.
  • Ro eller aggressiv. I det första fallet är det nödvändigt att ge företräde åt låga växter och dekorationer. Aggressiv trädgård är motsatsen. Möblerat vår trädgård här sättet, bör du välja en hög växt.

  Dessutom på stilar av landskapsplanering kan hittas i videon

  Str. Mest Dorogomilovskaya 10

  Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  67 − 65 =