Landskapsstil

Landskapsstil

Historia om ursprunget för landskapsstilen

Man tror att landskapsstilen i landskapsarkitektur uppstod i England i XVIII-talet. Det var en slags utmaning för den stora franska trädgården, en överklagande att leva i harmoni med naturen och inte motsätta sig det själv. Romantikens roll och epok spelade i spelet, där vanliga trädgårdar inte passade på något sätt. Landskapsstilen i Storbritannien är associerad med sådana landskapsarkitekter som Lancelot Brown, William Kent, Charles Bridgman. Dessutom påverkades utvecklingen av landskapsstil av den kinesiska kulturen, som förnekar allt artificiellt och avsiktligt.

Funktioner av landskaps trädgårdsutformningen

Trädgården i landskapsstilen ligger så nära som möjligt till det naturliga landskapet. I layouten finns asymmetri, spåren på spåren är smidiga - de är som stigar i skogen. Och själva trädgården är mer som en skog - sant, det är mer dekorativt. Träd och buskar planteras i grupper och små massor, så kanterna bildas på territoriet, öppna glansar och områden med sluten typ av utrymme.

Lättnaden är liten, och ibland på en alltför platt sträcka, projiceras geo-plast - artificiella kullar. En landskapsträdgård kan delas upp i ett litet område och ett större område, och ibland även att försköna en befintlig skog. En sådan trädgård kännetecknas av lätt försumlighet, en upplopp av övervuxen vegetation, som om den självständigt har vunnit en fina plats. Faktum är att allt detta är en landskapsarkitekts arbete.

Element av trädgården i landskapsstil

Spår och plattformar - Genomförandet är möjligt från natursten eller granitplattor, med tiden kommer de att skapa känslan av en gammal trädgård, där naturen har anpassat sig till det konstgjorda landskapet.

Även grus, spillt trä (eller deras imitation av artificiell sten), kommer alla hårda beläggningar i gräsmattan (till exempel ovanstående sten) att göra. Linjer av stigar i landskapsgården är släta, asymmetriska.

vatten - I landskapet är trädgården maximalt naturalistisk: antingen är det en högljudd skogssling eller en sjö med banker som drunknar i vass, med liljor på ytan.

växter - tiered planterade: gränserna - höga träd, sedan - buskarna - från högt till lågt och genom sängar eller dvärg buskar volymelementen rör sig i planet av gräsmattan. Ofta när man väljer sortimentet strävar de efter att skapa en trädgård med kontinuerlig blomning, byggt på förändringen av toppen av ornamentiteten hos olika växter.

Vertikal landskapsarkitektur - Det är tillåtet att använda bågar, pergolaer, plantera lianor längs väggar, staket, nära verandor och arbors.

1

Blomstersängar - främst mixborders, som kombinerar fleråriga örtplantor med olika blomningstider eller varierade med vackert blommande och prydnadsbuskar. Huvudregeln är att uppnå en konstant förändring av blommande växter, kanske till och med färgskalor för att framhäva skönheten i årstidens förändring.

Coloristic beslut av trädgården i landskapsstil

I landskapshagen kan färglösningen varieras, det finns inga strikta begränsningar. Med den rådande gröna skalan, som fungerar som bakgrund, kan du fylla på vilken som helst färg - lila, röd, vit, orange. Beroende på din önskan kan du ta med landskapshagen närmare både skogsstil och den frodiga trädgården. I allmänhet, för trädgården i landskapet stil kännetecknas av ganska en blandning av färger och ständig förändring - körsbär och äppelträd täckta med vårblommor och lönnar ändrar färg grön till ljust orange och rött, kommer en del tuja och mikrobiota vara under vintern brons.

När man planerar en landskaps trädgård faller praktiskt taget alla växter i arsenalen, känner sig bekväma i mitten av körfältet. Du kan använda tall (olika tall, gran, tuja västra enar) samt lövträd växter - från stora träd (lind, lönn, fågelbär) till dvärg buskar (Spiraea, bloodroot, berberis). Den anlagda trädgården används och dekorativt LeEF formen - krasnolistnyh, purpurnolistnye, zheltolistnye (kvaliteter Physocarpus, berberis, ande), och växter med frodiga blommor (hortensior, klematis) och brokiga former (dereny, euonymus Fortune). Vid val av växter spelas en viktig roll av belysningen av territoriet och typen av jord.

Tips för att utforma en trädgård i en landskapsstil.

 1. Vid valet av planteringsmaterialet spelar dynamiken i växttillväxt en viktig roll. Det är ganska möjligt att köpa en spire eller en vit liten vit sköldpadda, för ett år eller två kommer de nästan att nå sin maximala storlek. Men att köpa en gran 0,5 meter hög rekommenderas inte.
 2. Växter ser mycket bättre om de planteras i små puffar, och inte en bit. Förresten är detta en av skillnaderna i den europeiska landskapsdesignen från den ryska.
 3. Landskapsstil utesluter närvaron av topiary former, explicit skärning av växter. Men det betyder inte att du behöver sätta allt i sig - många växter är ganska aggressiva och kan hamra ut svagare men mycket observerbara arter. Det viktigaste att insatsen är inte självklart: ingen skulle märka skyddsremsan nedsänkt i marken och avgränsande brokig goutweed eller något beskurna flick druvor får under taket på huset.

Sammanfattningsvis vill jag notera att även om landskapsgården är en av de vanligaste i landskapet just nu är det inte så enkelt som det verkar vid första anblicken. Imitation av naturen är en av de svåraste uppgifterna, men i gengäld får du en frodig trädgård, vacker när som helst på året, sångfåglar och en känsla av harmoni med omvärlden.

Landskapsstil

Landskapets (engelska) stil av trädgården ligger närmast det naturliga landskapet. Huvuddelen i landskapsstilen är människans enhet med naturen. I motsats till vanlig stil Med sin ordning och klarhet förutsätter landskapsstilen ett kostnadsfritt arrangemang av element på platsen, lite slarv och asymmetri. Alla delar av platsen måste passa organiskt in i landskapet, utan att störa naturens harmoni.

landskap eller Engelsk stil, som sådan, dök upp i England, i XVIII-talet. Dess inflytande på framväxten av stil var utvecklingen av romantiken, som kännetecknas av en enda uppfattning om människan och naturen, där deras inbördes samband känns. Skapandet av landskapsstilträdgårdar är associerat med namnen på engelska landskapsarkitekterna William Kent, Charles Bridgman och Lancelot Brown. De hade vad som skulle motsätta sig stränga franska trädgårds- och parksamlingar. Dess inflytande utövades också av öst med dess filosofiska läror, som förnekade artificitet och bombast och tvärtom antog naturen och harmonin av människan och naturen.

Landskapsstil i trädgården i våra dagar

När det gäller landskapsträdgården dessa dagar är det mycket lättare att ordna dem än de vanliga trädgårdarna. Engelska trädgårdarna mindre än kostnad, kräver mindre arbete, mindre underhåll. Detta beror på det faktum att minimala förändringar görs i det befintliga landskapet, som regel lämnar alla som de är.

Landskapsstil är bra för det kräver inte mycket utrymme. Trädgården i engelsk stil kan brytas och i ett litet område. I planeringen av trädgården är viktiga mjuka, flytande linjer, en gradvis övergång från en till en annan.

Lättnaden på landskapsstildelen förändras praktiskt taget, för den engelska trädgården är det inte nödvändigt att använda kvarhållningsväggar eller andra strukturer. Alla oegentligheter i terrängen spelas ut, och varje del av territoriet betonas av enskilda delar. Dessutom, på en absolut platt plats utför vissa geografisk, arkitektonisk och artistisk omvandling av lättnad.

Blandningen av frön till gräsmattan i den engelska trädgården innehåller flera typer av örter. Ofta är den engelska trädgården dekorerad med en maurisk gräsmatta, som ser väldigt elegant ut och liknar en mjukt matta. Det är också möjligt att använda alternativa gräsmattor - till exempel återfyllnings- eller jorddäcksplanter.

Växtarrangemang i den engelska trädgården

Landskaps trädgårdar kännetecknas också av det faktum att växterna i dem har nivåer - stor storlek, buskar, häckar, kantar, blomsterbäddar. Alla landningar ligger fritt, i grupper. Engelska trädgårdar präglas av ett stort antal olika blomsterbäddar, närvaron av mixborders, steniga trädgårdar (stenhagar och rockeries), efterliknande bergslandskap.

Engelska trädgårdar kan inte klara sig av vackra solister och ställer tonen för hela webbplatsen. På tomten, exekverad i landskapsstil, planterar ofta honungplantor, lockar bin, humle.

Den befintliga planteringen av stora mängder, som regel, ändras inte. I skuggan av stora träd är det ganska möjligt att ordna en mysig whist, som borde vara gömd i trädgårdsdjupet.

Till skillnad från den vanliga stilen, där den övervägande färgen är grön, väljs landskapsplanterna med lövverk och blommor av olika färger. frekvent mottagning inom trädgårdsarbete - kontinuerliga blommande trädgårdar.

Det naturliga landskapet är inte komplett utan damm. Reservoaren i förortsområdet behöver inte vara stor, det viktigaste är att det ser naturligt ut, kusten kan vara luddig, kustområden planteras godtyckligt. Det finns också sådana lyckliga människor, i dachafältet där det redan finns en naturlig damm. Detta sätter nya uppgifter i planeringen av trädgården och landskapsarkitekturen, men naturligtvis är det naturligt att det är en naturlig dam som är det mest lämpliga alternativet från landskapstypen. Visuellt kommer reservoaren att uppfattas bättre om den är rund, oval eller bönformad. Damm på platsen befolka snabbt olika små djur, vilket ytterligare bringar dachasidan närmare vildmarken.

Ett bra alternativ skulle vara att organisera en ström eller kanaler. På platta områden är strömmar av vanligt slag gjorda med en slingrande kanal, på krökta kanaler skapas bergströmmar med svängningar. Rörelse och ljud av vatten kommer alltid att förliva platsen.

Häckar och blomsterarrangemang

I trädgården i landskapsstil ordna och häckar. Men i motsats till den vanliga stilen antar landskapet snarare osträngda häckar av vackert blommande träd och buskar. Även om snyggt trimmade kantar och häckar är också acceptabla. Många adopterar en sådan enhet som skapandet av Berso.

Bågar och pergolaer, vridda av klättringsväxter, kan dela trädgården i separata tomter och tjäna till zonplanering av trädgården. Dessutom använder zoning trähaket, metallgaller, skärmar.

från blomsterarrangemang företräde ges till prydnadsgräs, örter, växter med dekorativa blad och de som är fria att växa, inte kommer att kräva en hel del grooming och kommer att vara dekorativa under en längre tid. Ofta trädgårdsmästare skapa teman blomma trädgårdar (vatten, skumma blomsterrabatter, monoklumby).

Gott om utrymme för fantasin är Tillbehör till trädgården - trädgårdsfigurer, färgade lampor, antikviteter - allt detta kommer att lägga originalitet trädgården.

Skapad av naturen: landskapet stil i landskapsplanering och dess funktioner

Från och med 18-talet i Europa började blomstra Voltairianism. Detta stöds för den fria tanken och religiösa i allmänhet. I det här fallet, människor intresserade av olika naturliga detaljer, inklusive trädgårdar och parker. Aktivt utveckla kreativitet, i synnerhet, art. Artister skapat fantastiska landskap, som inspirerats av landskapet i tiden. Landskap stil i landskapsplanering kallas också den engelska design. Men han var född i Holland och Tyskland, och sedan till England för att rekrytera mer fart. Idag, även i en liten engelsk domstol kan se en underbar naturlandskap.

Vid tidpunkten för denna stil föddes, säger filosofin att det finns många fördelar i harmoni med naturen. De rika försöker lära sig så mycket som möjligt om kultur, traditioner och historia i andra länder. Från ett land drog intressanta idéer och genomföra i sitt hemland. Rika adelsmän försökt att utrusta sina egendomar original och attraktiva. Det var på modet en naturlig damm på gården, och att på bakgrunden av betande får. Sådana landskap inspirerar konst, uppmuntras att romantiken, bidrog till kreativa impulser.

Landskap stil aktivt används idag, och på våra webbplatser, så om du är intresserad av funktioner i dess tillkomst, fortsätta läsa denna översyn "Dream House" och njuta av den storslagna naturen i landskapsbilder.

Landskap stil i landskapsplanering

Karaktäristiska skillnader i landskapet stil

Vid första anblicken landskapet stil - det är enkelt och naturligt, men i själva verket behöva investera en hel del ansträngning för att skapa en sådan snyggt landskapsarkitektur. En mjuk övergång från de ljusa gräsmatta buskar och träd. Inga geometriska former, mjuka linjer och inga lagar. Men det finns ett antal specifika detaljer som försöker sätta på marken, i syfte att återskapa den fantastiska design i landskapet stil:

 • Oländig terräng. Kan vara vanligt, kullar, raviner, naturliga pooler, backen - alla växlar mellan en smidig övergång.
 • Avsaknaden av symmetri. Det finns inga raka linjer, geometriska former, fullständig frihet i planeringen.
 • Arkitektoniska konstruktioner på plats. Olika hållare, broar och liknande kan vara närvarande och noggrant strömma in i hela landskapet.
 • Den slingrande väg skapade av sten eller trädstammar spilit, gräsmatta och liknande. De spelar inte bara rollen av dekoration, men också bidra till att knyta de enskilda trädgård objekt.
 • tarmkanalen systemet. Det är nödvändigt för att kunna njuta av trädgården med dess olika punkter och samtidigt se olika pittoreska landskap.
 • Bristen på punkter som skulle kunna öppna upp en bild av hela trädgården.
 • Trädgårds kompositioner helt olika buskar och träd. De bör inte upprepa varandra. Du kan använda skogen, trädgården och vilda blommor och perenna växter.
 • Naturliga eller konstgjorda dammar med en ojämn kust.

Efter den urbana höghus, släta vägar, strikta och enhetliga gårdar, landskap stil trädgård den mest relevanta och populär för dekoration av din egen bakgård. Även om det är lämpligt för stora ytor, men även förortsområde i endast 4-6 acres, kan du bygga i den här stilen.

 1. Först och främst är det värt att notera de natursköna och spektakulära vyer. Anlagda trädgårdar mycket vacker. Det verkar som om de skapats av naturen själv, om det är en vild park, som inte appliceras på den mänskliga handen.
 2. Tomt i landskapet stil är praktisk. För honom kan du använda blommorna som växer underbart i specifika breddgrader. Inget behov av att söka efter exotiska växter, är det tillräckligt att växa de mest populära buskar och träd för varje specifikt område. Ett stort plus är att dessa utrymmen är väl acklimatiserad och inte kräver mycket vård. Landskapet stil Växter vanligen planteras i en viss ordning: ett högt träd, buskar, blommor och gräsmatta.
 3. Denna stil är lämplig för dekoration av zonen för promenader eller rekreationsområden och sportspel.

Trädgårdslandskap stil foto

Trädgårdslandskap stil foto

planen

För att göra en plats i landskapet stil, först bör dra en plan. Det är nödvändigt att utse placeringen av huset och placeringen av alla element som skulle behövas för bekvämligheten i området.

När du planerar ditt landskap design bör överväga närvaro och placering av spåret. Som nämnts ovan, behöver de inte vara rak och tydlig. Svängar bör göras krökt. Vägar kan vara godtyckliga, men de bör placeras så att det är bekvämt att komma till en viss punkt. Till exempel sådana bekvämligheter finns i trädgården, som en utomhusdusch och toalett. Dessa väg bör vara kort, så att inte behöva få hela trädgården.

Landskapsplanering förortsområde landskapet stil

I fallet med mark arrangemang i engelsk landskapsstil, bör du ge upp vanan att använda territorium till maximum. I denna situation kan varje hörn inte göra något nyttigt, tvärtom - frihet och mer utrymme måste skapas. Inget behov av att boka några lyxiga fontäner, bygga vattenkaskader och liknande. Du kan använda vad du redan har på plats. Om webbplatsen är ojämn, är det bara i handen. Du måste använda alla "svagheter" av territoriet, så att de förvandlas till sina förtjänster.

site landskap i landskapet stil foto

Om huset inte är byggt, sedan i sin design ska följa den viktorianska och brittisk stil. Men i en situation när huset byggdes för en lång tid och hans stil inte passar in i ett landskap trädgårdsskötsel, kan du:

 • ändra några detaljer i huset, men det kan kräva en hel del pengar,
 • att plantera häckar, därigenom separerande lokala området från ingången till trädgården;
 • färdiga byggnader, särskilt hem, kan du ge önskad stil med hjälp av de grenade växter som täcker fasaden.

Hus med trädgård landskapsplanering

Trädgårdslandskap stil foto

Den landskapsplanering av trädgården färgerna är viktiga. Rätt färg och nyans kan visuellt öka eller minska zooma in eller flytta ett eller annat föremål. Tack vare färgen kan vara att fokusera på en del och "gömma" den andra. Också glöm inte att små enkla sammansättningen ser underbart skillnad skrymmande och fantasifulla kombinationer.

Det finns många olika hemligheter hur man kan förbättra landskapet landskapsarkitektur. Till exempel, för det bortre hörnet av trädgården var det inte mindre anmärkningsvärt, är det nödvändigt att uttrycka det mer levande träd, såsom tallplantager i blå nyanser.

Engelska landskapet stil i landskapsplanering

Trots att trädgården i landskapet stil är att vara så naturligt, betyder det inte att de inte har att göra med. Du måste skapa en grupp av buskar och blommor, plantera en ljusa färgade blomsterrabatter, ger skugga trädgårds gränder genom bladväxter och så vidare.

Engelska landskapet stil i landskapsplanering foto

Rabatter i landskapet stil

Du kan ordna en grön gräsmatta med sitt eget. Djupet på den bördiga sådd på den plats där det planeras gräsmatta bör vara minst 15 cm. Före sådd gräset, ungefär en månad, är det nödvändigt att gräva i marken, och sedan ta bort alla ogräs, gödsel energi territorium. Ytan skall vara jämn och tät, vilka används för plywood ark eller rullar. I närvaro av trottoarkanter eller andra hinder klippa bör gräset sås per meter från honom.

Gräsmatta gräs kan vara annorlunda. Den genomsnittliga utsädesmängd av ca 15 g / m, men mer detaljer kan hittas direkt när man köper en viss ört. Frön sås inte för djupt, men de måste täckas med jord, och sedan ge dem droppliknande lätt regn. Och så gör varje dag under den första veckan efter plantering, om gatan är soligt och varmt. Vi kan inte säga att gräsmattan växer långsamt, men samtidigt kan denna process påskyndas genom att köpa färdiga rullar av gräs. De behöver bara expandera, sprida och häll.

Rabatter och gräsmattor i landskapet stil

en massa olika blommor, träd och buskar kan användas till liggande stil i landskapsplanering. Du bör inte heller glömma de olika delarna av den dekorativa och praktiska, såsom en bänk eller staty.

Landskapsplanering förortsområde landskapet stil

Tack vare allt detta kan du skapa din egen bit av paradiset. Landskapsplanering ger en mycket roligt och ger en fullständig vila i trädgården.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 2 =