lay laminat

Hur man lägga laminat egna händer - instruktion från en specialist

Laminatgolv - en av de mest populära golvbeläggningar, som har många fördelar. Den viktigaste fördelen med en sådan beläggning - är den samtidiga närvaron av en hög kvalitet och lågt pris, är det dessa faktorer gäller majoriteten av konsumenterna.

I laminatet har många värdiga alternativ, till exempel, har en liknande styrka och hållbarhet parkett, men priset för det är flera gånger högre. Komplexiteten i installation - en betydande nackdel med de flesta golvbeläggningar, laminat men du kan enkelt installera själv. I denna artikel kommer vi att se exakt hur att lägga laminatgolv, och vad du behöver göra.

Innan du börjar lägga laminatgolv, bör du förbereda en stödjande material och verktyg för installation, att göra allt arbete som helhet, utan att distraheras av att gå till affären.

För att lägga laminatgolv, behöver du följande material:

 1. Laminera självt;
 2. Häftklamrar för ett laminat;
 3. Primer för basen;
 4. Filmen polyeten;
 5. Substratet för laminatet;
 6. Monterings kilar kan du göra din egen från rester av trä pinnar eller lameller, men de är också säljs i butiken;
 7. Socklar och konsoler;
 8. Anslutning barer, om så erfordras;
 9. Alternativt kan du köpa en speciell remspännaren till 30 cm, men det kan göras utan den. Se även: "Vilket verktyg för att lägga laminatgolv med egna händer behövs."

Nästa är att tala för sig om några av listan punkter. Låt oss börja med köpet av laminatet. Välja laminatgolv är ganska lätt, eftersom butiken du alltid hjälper dig att välja den nödvändiga material, men med den mängd kan ha problem. För att senare inte behöver köpa mer lameller placeras i förväg beräkna framtida täckningsområde.

Det rekommenderas att köpa ett laminat med en marginal på en femtedel av önskat område. Kom ihåg att lamellerna inte har standardiserade dimensioner, så att materialet från olika tillverkare kan ha ett annat område, så ha det i åtanke när beräkningar. Lamellerna säljs i förpackningar, där de också kan vara ett annat nummer. Efter att ha köpt materialet bör förbereda innan arbetet: Låt acklimatisera laminat, sätta honom i ett rum för ett par dagar.

När du väljer ett substrat för golv, bör du vara uppmärksam på två alternativ:

 • Extruderad polystyren har låg kostnad och med hög hållfasthet;
 • Bitumen-kork underlag har ett högre pris än den tidigare versionen, men det kommer att kunna stänga små brister i utkastet till området, dessutom detta material har en "andnings" egenskaper.

Om du funderar på hur man lägger laminat egen, inte tar sig tid att använda professionella verktyg, eftersom de är endast relevant när det gäller ordinarie arbete med golvbeläggningen.

1

Själv läggning har billigare verktyg som gör att du kan utföra arbetet på en anständig nivå:

 1. Sågning laminatet kan bågfil med fina tänder (metall) eller en sticksåg;
 2. Byggnadsyta;
 3. En vass kniv;
 4. penna;
 5. roulette;
 6. Ett trästycke;
 7. Maskeringstejp;
 8. Träklubba för podbivaniya lameller med varandra, kan du också använda en vanlig hammare.

Om lade laminat på ojämn mark, då mycket snart kommer han att gnissla och sedan falla sönder helt och hållet. Detta beror på dess vissa funktioner, till exempel genom att spjäla anslutning: anslutning lås kommer snabbt i förfall när belastningen på dem kommer att fördelas ojämnt.

De flesta bas för laminatgolv är betong. Gamla betongfundament kommer säkert ha vissa brister, till exempel, kan en del av betongen lossna. Alla fel måste tas bort, och sedan fylla i ytbehandling av betong avdragare. För att fylla, kan du använda färdigblandad eller att göra en cement-sand murbruk ensam.

Full torrbetong avdragare kan ta flera veckor self-made lösning. Se till att betongen är torr, då prime ytan. Primer förstärka betongytan och förhindra bildning av betongdamm, vilket kan orsaka en obehaglig fogarna i lås laminat.

Laminatgolv kan också läggas på den gamla trägolv. Rikta liknande marken är ofta omöjligt, så du måste installera det på plywood eller spånskiva. Se till att basen inte knaka och har inga defekter såsom röta eller mögel. Skivor av plywood är fäst med skruvar, lock som är försänkt. Sömmar ark och hattar av skruvar rekommenderas spackel (också läsa: "Hur man lägger laminat - steg för steg instruktioner för installation").

Under laminatet måste också lägga underlaget. Det måste säkras på grundval av maskeringstejp för att förhindra halka under en lamell montering. substratarken är staplade strikt butt.

Innan du lägger laminat egen, rekommenderar vi nybörjare att göra stapling plan.

Rita ett detaljerat schema på papper, att hålla skalan och följa reglerna:

 1. Vid läggning måste du följa spjäll strecksatsen - avstånd av 1 cm mellan golvbeläggningen och väggen;
 2. Lagda lameller måste uttala sig om murverket på lederna av paneler bildar inte en korsformad leder;
 3. Justera panelstorlek, inte kortare lameller 30 cm i 5 cm;
 4. Om basen är ett trägolv måste lamellerna sättas vinkelrätt gamla golvbrädorna.

Gör beräkningarna kan du börja packa. Monterings stavarna ska börja från väggen, golvet som kommer att ha den mest öppna. Slutföra utläggning av de bästa ute, där du tänker placera möbler för att gömma sig under det alla oegentligheter. Skära förbindelse kam, tittar på väggen, varefter docka slat ändar, såsom anges i de instruktioner till materialet. Fäst följande serie av lameller. Se även: "Hur laminatgolv - ett beprövat sätt för installationen."

Göra två rader, måste du installera distanser mellan väggen och plattor. Distanser spjäll kommer att skapa ett gap, bör emellertid deras bredd vara inte mindre än 8 mm. Installera dem på ett avstånd av 30 cm från varandra. Installera stöttor, fortsätter lägga resterande rad.

Vi bör också tala om enheten dörröppningar. Du måste skära panelen så att den passar tätt mellan de två sidostycken (läs: "Snittet laminat hemma: Verktyg och tekniker"). I vissa fall är det nödvändigt att använda den anslutande rem, som kan läsas i detalj på vår hemsida.

Annorlunda staplingsriktningen för laminatet

Laminat ofta passar in i följande tre områden:

 • I linje med ljus. Denna metod för läggning används oftast, eftersom det tillåter dig att undvika att skymma sömmarna, därför är golvytan noggrannare (läs som: "Hur man lägger laminat utmed eller över - valet att lägga method").
 • Över linjen av ljus. Denna metod används i byggnader där fönstren är belägna på den breda väggen. Placera lamellerna så svårt, men det färdiga resultatet är visuellt utöka utrymmet.
 • Diagonal om laminat. Detta är den mest komplexa och ovanliga sätt att lägga lamellerna, men den har också sina fördelar, till exempel, så att du kan skapa en originell design av rummet. Åstadkomma en sådan stapling är mycket svårare, eftersom många måste göra för att lämna in, och kommer att lämna en mycket större mängd material.

Om du väljer att lägga laminatgolv på detta sätt, kom ihåg om funktionerna i sin stapling teknik: För att göra det lättare att navigera, måste du dra sladden mellan motsatta hörn. Börja lagda laminatet från framsidan till baksidan vinkel fönster, observera en vinkel av 45 grader från intilliggande väggar. Tänk också på styrkan av beläggningen: avståndet mellan lederna i intilliggande rader bör inte vara mindre än en halv meter. Ett exempel på en sådan styling kan du se på bilden.

Undersöka frågan om hur man ska lägga laminat med händerna, kvar att tala om två sätt att fixera lamellerna: lim och lås. För att lösa detta problem på egen hand inte behöver, eftersom det i instruktionerna till att köpa laminat indikerar vilken väg du måste hämta det.

Låssmed, är anslutningsmetoden utmärker sig genom sin hållfasthet och används nästan överallt. Monterings lameller utföras tack vare de spår och åsar anordnade, vilka bildar ett lås.

Dessa lås är också i två typer:

 • Lock-lås har liten styrka, emellertid, de är lätta att fästa: docka lameller i ett horisontellt eller vertikalt plan.
 • Klicka-lås har högre hållfasthet, men de är mycket svårare att kombinera: spåren och åsarna låsta bara i en viss vinkel.

Vidhäftande förfarande är praktiskt taget inte används nuförtiden, eftersom en sådan förening erhålles bräcklig. För att gå med stavarna på ett sådant sätt, kan du köpa en speciell lim och promazhte sina ändar och kanter, och sedan ordentligt tryck dem.

Efter att ha läst artikeln kan du tryggt börja lägga laminatgolv, men om du har några frågor, kan du alltid hitta mer information om andra objekt som presenteras på vår webbplats.

Hur att lägga laminatgolv rätt?

För att förstå hur man kan lägga laminatgolv korrekt, måste du veta vad som är detta material. Den är speciellt avsedd för golv, kräver ingen särskild vård och är utformad för kontinuerlig drift. Grundval tas vid tillverkningen av laminatet plattan fiberboard (träfiber) med förbättrad hållfasthet. Yttre sidopanel klistras över pappersskiktet, vilket är avsatt på ytan mönster som imiterar trä i de flesta fall textur. Atop detta skikt anbringas en skyddsfilm med hög styrka, vilket tjänar till att skydda den laminerade ytan från fukt, nötning, och solljus.

Beroende på den klass av ett laminatmaterial ut för olika områden. Till exempel för sovrum och offentliga platser, dessa typer är olika. Nedre fiberboard limmas även papper, som är impregnerat med speciella föreningar och hartser som skyddar grunden från fukt och utföra rollen av tätskikt. Med hjälp av speciella lås, som gränsar omkretsen av panelen, kommer de i sömmarna och leder. paneler längd varierar från 1 till 1,5 m, bredd 0,2 m, och en tjocklek av 6 till 11 mm.

Innan du lägger laminatgolv, vara noga med att kontrollera skicket på underlaget. Utöver planet och den horisontella ytan är nödvändig för att säkerställa databas tillförlitlighet. Om till exempel, tjäna som grund för trägolv, kan vi inte tillåta dem att knaka, böja när man går eller sättningar ägde rum. När det gäller förekomsten av eventuella problem innan du lägger laminatgolv måste de repareras. På betonggolvet Stel laminat precis efter kopplaren kommer antingen outvecklade eller golvytan som skall inriktas "nalivnoy9raquo; blandning. Efter beredning undergolvet innan låg laminat nödvändigtvis lägga tätskikt, vars tjocklek beror på ditt hus golv.

Efter förvärvet av laminat rekommenderas att lämna den i rummet för ett par dagar. Detta är för att säkerställa att materialet fått den erforderliga temperatur och fuktighet.

Börja lägga laminat behovet från fönstret på lederna var inte synlig i dagsljus. Materialet separeras från väggen av borttagbara distansorgan eller insatser som ger ett avstånd på minst 10 mm. Efterföljande om laminat varierar på grund av det faktum att panelerna är som ett lås spärr (lås), och med en hopfällbar lås (Klicka). Laminatet senare typen har den största styrkan och föreningen har den lägsta andelen av skada på panelerna under installation.

Efter om den första raden av laminatet längs den andra väggen går (utan införande av låsningsstycken). Kombinationen av slutet lederna är inte tillåtna använder "shahmatnyy9raquo; Butt spridning. Den mest framgångsrika är alternativet, när det finns ett helt antal paneler, för om du kommer att behöva skära åtminstone en panel och börja nästa rad med halvorna, stänga länk kvarlevan. Efter uppsamling av den andra raden bör lyftas av ungefär 45 grader, införd i en låsningsklämma, och sedan sänks långsamt till fullständig låsningspaneler. Fördela belastningen jämnt på golvet och stärka lederna medger den mekaniska förskjutningen av panelerna.

Innan du lägger laminat med hjälp av lås «Lock9raquo, bör vara medvetna om att de samlar lite annorlunda. Det bör omfatta, liggande på golvet, ansluten till den första mjuka pristukivaniem genom en dyna (vanligtvis i sin roll som förespråkare skrot själva panelen). Ändarna och vinklar svetsas av en speciell Z-formad konsol, och förskjutna förskjutna skarvar bevaras. rekommenderas inte när drag bar. Denna förändring till det sämre utseende, t. Om du vill. Ledningen till utbuktning av panelerna kanter. Den viktigaste förutsättningen för framgång i att lägga laminatgolv - detta är snyggt!

Hur enkelt och lätt att lägga laminat trägolv: detaljerade instruktioner med alla nyanser

Från författaren: Hej, kära läsare. Om du undrar om du kan lägga laminat plankor till en trä stöd, kommer svaret vara ganska unikt. Det är möjligt - och till och med nödvändigt! Laminerade brädor - detta är bara en golvbeläggning, som är idealisk för placering i huset, vars design innehåller stockar och plankor. Men i detta arbete, det finns vissa nyanser, som känner inte alla. Men idag ska vi prata om hur man lägga laminat trägolv.

Varför laminat är idealisk för trägolv?

Här är svaret enkelt. Allt på grund av konstruktionsdetaljer och egenskaper hos själva materialet. laminat plankor - "flytande", det vill säga de är inte fast antingen i golvet eller väggarna. De är anslutna till varandra uteslutande.

Som vi vet har trädet förmågan att expandera och skrumpna under påverkan förändringar i luftfuktighet och temperatur. Laminat ligger fritt på trä bas och stör inte den att ändra sin volym som det "vill". Och trä bas inte hindrar beläggningen att "växa" och smal. Helt enkelt idylliska!

Genom att använda, naturligtvis, och bindning. Men det är extremt sällsynt. För det första är processen arbetsintensiv, och för det andra handlar det hög konsumtion av lim, för det tredje, limmas, fastklämd tätt laminat inte längre kan tas isär och ihop. Men i framtiden kan det vara nödvändigt och ersättning av enskilda brädor. Eftersom den mest populära metoden att lägga laminatgolv - utan "delaktighet" av klistret. Han kommer att tillfredsställa alla på en gång: ägarna till huset, och trä bas.

Trots att laminerade styrelse artificiell ursprung, de beter sig på samma sätt som timmer. Trots allt, den viktigaste komponenten i den - HDF, MDF, spånskivor och andra material som erhållits genom kompression av återvunnet trä.

I rummet där behovet av att ofta tvätta golvet med vatten och en tvållösning, är det bättre att inte lägga laminat. Från att få ett stort antal vattenbrädor kan exfoliera och kommer att vara mellanrum mellan dem. I hallen och köket låg bättre beläggning göras med hjälp av HDF. Sådant material anses vara fuktbeständigt. Vissa typer kan installeras även i badrummet.

När det gäller klassen i ett bostadsområde brukar släpa 32-33 med Klass AC3-AC4, respektive. Nu har vi funnit det möjligt att lägga laminatgolv på en trä bas, och hur material interagerar med varandra. Gå vidare.

Vi vet att den laminerade styrelsen kan endast installeras på ett plant och stelt substrat. Enligt standarden ska variationer inte överstiga 2 mm med 2 meter. Förspänning tillåts inte mer än 4 mm, fördelade på minst två m. Data bör inte försumma standarder. Detta kan leda till att golvet blir värdelösa innan den påstådda liv. Det är bättre att förebygga problem än senare för att försöka hitta sätt att lösa det.

Nu ska vi börja förbereda basen. Det beror helt på hur slitna trägolv. Gamla trägolv, mest sannolikt att behöva ta isär, eftersom tiden kunde ombord har ruttnat och (eller) för att deformeras. För det är omöjligt att noggrant bestämma utseendet av golvskivorna, tillståndet hos den trästruktur. Men om du slår med en hammare - och ljudet tråkig, det är 99% ruttna. Om spikhuvuden, fäst brädor, rostig, då de är mest sannolikt alltför ruttna.

Om du har högt dölja, då bra! Du kan kontrollera status för byggandet från under botten. Ägna särskild uppmärksamhet åt de balkar och bjälklag. Borra dem med en syl längs hela längden, för att identifiera den ruttna land. Om du trycker på röta, är det nödvändigt att skära detta stycke och ersätt med en ny bit. Bättre om det kommer att behandlas antiseptisk.

Om du inte kan utöva direkt under golvet - allt kritisk om det. Bara måste demon trägolvet. Boards är i gott skick (hela, påverkas inte av röta) - reserv. De kommer att behöva lägga igen, men bara genom att vrida oanvända, seamy sida till toppen. Dessa skivor som är helt utslitna eller ruttnade, ens delvis - värdelösa. De bör skickas direkt till deponi.

Tänk på att alla designelement bör behandlas med antiseptiskt medel. Då måste du stärka brädor med skruvar, som är mycket mer tillförlitliga än naglar. Hattarna ska vara nedsänkt i trädet på några millimeter. Slitsarna för att fylla med skum eller en snickare lim med sågspån i ett förhållande av 50 och 50.

Nu kan du gå på ytan skrapenheten. I vissa fall skulle den bästa lösningen vara läggnings brädor, samma tjocklek från toppen. Samtidigt bör de läggas "i kors" relativt gamla golvbrädorna. Således är du bra för att stärka "insatser" golv. Men tänk på att på grund av denna nivå stiger (faller under taket). Därför är en sådan åtgärd endast prövas om taken är tillräckligt hög, och några sentimental särskild roll att spela. Med utbildning förstår vi grunderna. Nu överväga hur man lägga laminat plankor på trä golvbrädorna.

Jag måste säga att vi inte bör läggas på en träbotten vatten- och ångspärr. På grund av hennes börjar samla kondensat, vilket är skadligt för trä. Detta isolerande skikt kommer att störa normal ventilation.

Men om det inte låter övertygande, och du väljer att använda isolerade med hjälp av diffusion membran. Gå nu till utläggning av laminatskivor. Tänk på att innan decking styrelserna måste ligga på rummet om två dagar för acklimatisering. Rush här bör inte vara.

Innan om installera distanser till laminerade skivor inte följs tätt mot väggen. Istället för distansorgan professionell kan använda samma del av laminat eller faner tjocklek av ungefär 10-12 mm. Därefter är avståndet sluten sockel.

Detta sker därför att i tjänsten laminatet under verkan av fukt och temperaturgradienter kan expandera och dra ihop sig. Om den här egenskapen, vi nämnde i början av texten. Visuellt är det säkerligen inte kommer att märkas, men om han har ingenstans att "växa" dess leder kan köpa Λ-formad. Detta är inte bara estetiskt tilltalande, men inte funktionella.

Efter installationen stoppas, kan du börja backa golv. Skär rullen underlaget är billigt, men det är bättre att glömma det. På bara några års användning laminerad kartong är det helt enkelt slits och förstörs. Och eftersom underlaget kommer att upphöra att fungera, kort oanvändbar och golvet själv. På sådana saker är det bättre att inte spara.

Välj kork eller polystyren substrat för laminat säkerhet och sina egna nerver. Enligt laminat 8 mm, typiskt placerade 3 mm substrat. Glöm inte att det är "flytande" design. Varken väggar eller golv det inte behöver rättas till. För enkelhetens skull kan du bara limfogar substrat maskeringstejp, men det är inte nödvändigt. Observera att riktningen på stapling av laminerade skivor beror på hur korten är belägna. Det faktum att laminatet är ordentligt dragna "korsa" med avseende på golvbrädorna.

Hur kan lägga laminat trä bas själv? Laminerade brädor kan dockas som gradvis tillsätta varje del för sig och stykuya färdiga rader. Den mest populära metoden för montering - pjäsen. Det är ungefär det och prata.

Sekvensen fungerar enligt följande:

 • Gå till hörnet, där planerar att starta montering. Bäst av allt, om det är ett avlägset hörn av dörren. Ta med en fyra skivor. I den första och tredje (de som kommer att installeras på väggen), är det nödvändigt att skära kam kniv. I det här fallet har spåret behöver inte röra. Han har alltid att "titta" på stacker;
 • schemalägga en pre, är paneler av intilliggande rader förskjutna med ett avstånd. Bäst av allt, om detta avstånd är inte mindre än 30 cm Därför vid 30 cm och behöver förkorta den andra styrelsen .;
 • docka första och tredje panelerna sätt beroende på typen lås (Klicka / Lock). Efter ansluta till dem en bit av den andra och fjärde skivor - uncut;
 • Lägg den resulterande segmentet till sin plats. Glöm inte stöttorna och delatatsionnom gap;
 • analogt att lägga nästa rad. Finishing remsa enligt förskurna brädorna vymerennomu avstånd. Fortsätta golv på samma sätt;
 • Lägg plankor i den sista raden, pre vymeryat och skär dem till rätt storlek.

Bypass rörläggning i dörröppningar och batterierna tillverkade enligt standardreglerna av laminatgolv plankor. Som vi kan se är det möjligt utan problem lägga laminatgolv av trä. Det finns nyanser, som i alla andra fall, men i allmänhet finns det inget komplicerat här. I detta fall är det bättre att inte stressa och inte försöka spara, så som senare inte behöver göra om det. Bara köpa en hög kvalitet material och följ instruktionerna.

Också uppmärksamma video bana, ritad av en specialist på reparation av lokaler med tjugo års erfarenhet. Mästare reparationer Alexander Smolin gärna dela med dig en stor erfarenhet och stor kunskap, så att du kan förverkliga dina drömmar om en perfekt boende.

Och inte missa de andra artiklarna på golvet reparation (och inte bara), se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Alla de bästa! Tills vi möts igen.

Artikeln var användbar? Tipsa en vän

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =