Ledningar i ett privat hem avloppsvatten

Skjutsa avlopp - en av de mest komplexa processer, så att dess arrangemang bör ges största möjliga uppmärksamhet. Dess sammansättning bör till fullo uppfylla kraven i SNIP.

• första fit utgåva (Pipe som förbinder ytter- och gatan intrahouse system);

1. För det är bättre att montera en speciell hål även när man bygger ett hus. Om inte, då i fundamentet hålet är 200-250 mm bredare än diametern hos röret.

Sewer kors, tees och armbågar

Eftersom avloppsvattnet leds genom tyngdkraften, för att undvika blockeringar bör korrekt bestämma vinkeln på lutningen. Den beräknas utifrån rördiametern. Och för varje sanitär apparat den är vald separat:

Lutningsvinkeln av rören

1. Han kommer att endast nedifrån och upp. För ett sådant rör i taket och taket för framställning respektive öppningar. Att minska buller, passagen av vatten från en vägg eller en start Spåren 20 mm.

1

Schema avloppssystem

Schema handtagsaggregatets

(. Tvättställ, toaletter, etc.) för att förhindra att lukter från att komma in i rummet i botten av alla Rörmokarartiklar tillhandahåller en krökta lednings - vattenlås. Men under tung användning avlopp ibland bildas i stig urladdning. I det här fallet finns det en "vattenlås misslyckande" - gaser utan vattenmotstånd börjar tränga in i huset.

Inspektionsdörr och en öppning för rengöring (utrustad med en plugg)

Att under drift aldrig haft några problem med avloppsvatten, med dess arrangemang bör styras av följande regler:

skjutsa avlopp

Intern kabeldragning avlopp råd hantlangare om de används SNIP normer och rekommendationer proffs. Gjutjärnsrör borta, vilket ger plats för att en lätt, stark, estetiskt tilltalande utformningar av polypropen, polyeten, polyvinylklorid. Detta sparar reparation / konstruktion budget.

Val av rör för hushållsavloppsvatten

Industrin tillverkar rörsinlopp och bitar. I det första fallet inga uttag, anslutningsrör har kopplingar, men inget avfall, beskärning. I det andra fallet är varje stycke insatt i uttaget av de tidigare rördelar behöver bara ändra riktningen på effluenten (kranar 30 - 90˚), förgreningar, horisontella linjer Föreningar (tees, övergångsrör). För horisontella linjer som saknar diameter avloppsrör av 50 mm, 110 mm risers används.

Krav i normal drift, system fällor är hydrauliska lås installerade efter varje tvättmaskin (tvättning, diskmaskin), handfat, urinoarer, bad. Undantaget är återigen toalettskålen, varvid den hydrauliska låset är integrerad i huset. Vid sifon duschar vattenlåset är också sin egen.

De anordning stoyakovyh linjer hushållsavloppsvatten:

 • Och 110-mm rör
 • reviderings luckor
 • kranar med anslutande rör på varje våning
 • speciella fästen
 • pluggar
 • korsningar
 • tees
 • knä
 • koppling
 • kompensatorer (mellan våningar).

Video instruktion - ledningar avlopp

Skjutsa avloppsvatten i ett privat hem börjar med ett system i särklass översta våningen av den sanitära apparaten (vind). I en röret rekommenderas att samla de horisontella linjerna hela golvet (toalett, badrum, kök) i syfte att minska deras antal i huset. För att göra detta i planeringen av dessa rum har oftast tre rum i angränsande väggar. Det ger hög kvalitet drift, är det lättare att upprätthålla den erforderliga lutningen, inte kränks under operationen.

I stället för den horisontella linjen inställning till en stig fäst tee, upprepas proceduren på alla våningar. I källaren är källaren beaktas graden av produktionen av den vertikala stig till gatan. Om nödvändigt (rörledningen är under denna nivå) används hushållsavloppspumpar tvingas med slipmaskiner, som skapar det önskade trycket. Skjutsa avloppsrör på det anses avslutades den befintliga tees monterade vertikala segment av riser.

Hemligheter hushållsavloppsvatten

Scheme avlopps ledningar på krökta delar innehåller standardinredning ogängad. Användningen av olika material rekommenderas inte i ett enda system. Installation "bulk" av rör och rördelar, helst med färdiga noder.

Justera sifon köpas separat från skalet, kommer det alltid att vara av högre kvalitet än de material som säljs med den.

Hydrauliska lås interna ledningar avlopps justerade S-formade sling korrugeringar under nedstigning fullständig toalett tank. I detta fall, skapar systemet ett maximalt vakuum som kan dra vatten cap vattenlås. Efter det alla dofter från septiktank att fritt tränga in i huset.

Köket avlopp lutning bättre öka något. Experter rekommenderar att lägga 0,5-1 cm per meter kabeldragning. Detta är nödvändigt för att undvika risken för igensättning och "zazhirivany" rör eftersom det diskbänkar är mättat fett, matavfall och andra sådana ämnen.

Ledningar avlopp i badet är inte fullständig förrän efter installationen av avloppsröret som ventileras hushållsavloppsvatten. I stället kan den också användas en luftventil monterad vid toppen av sättsteget. Denna ventil ska inte förväxlas med det motsatta, som används i flerbostadshus bosatt i de nedre våningarna att undvika spill när blockeringar stammar. Ledningar avlopp i lägenheten kan också använda den V-formade uttag i anslutningspunkten hos stigaren till den yttre avloppet.

Skjutsa avlopp i en envånings privat hus

Ledningar i ett privat hem avloppsvatten beror på många faktorer:

 • antal våningar
 • antal användare
 • layouten för varje våning
 • närvaro av en källare, källaren djupet
 • nivån av penetration av en septisk tank

I avsaknad av svår terräng plats, kommunikation tredjeparts på det, är källaren systemet erhålls genom gravitation. Någon av följande faktorer blir ett hinder för gravitationsflödes kräver införing koercitiv fekal, tryckpumpar.

För en våning utan vind, är källare avlopp ledningar i ett privat hem den enklaste systemet. Den är gjord på följande sätt:

 • ett kök, ett badrum (en toalett / badrum) har en gemensam vägg, som är en vertikal stigar (vanligtvis från badrum)
 • långt från sanitetsenheten till handtags sluttar 2˚ horisontell linje (huvud)
 • in i raden anslutna i serie (sifon tee) sanitära anordningar
 • huvudlinjen med en toalett ansluten till en stigar spindel
 • sanitets toalett eller badrum är ansluten till den viktigaste vägen

En sådan kabeldragning avloppsvatten i ett privat hem ger en lång operation, förflyttning av gravitationsflödet dränering, kryddat utkast vinklar, den lägsta höjden av hjälplinjen. Lägga badrum, toaletter på samma våning gör vistelsen bekvämare, men ökar belastningen på avlopps pipeline. Därför oftast finns det ytterligare pigga. Varje sättsteg består av rörsektioner, som är monterade i granskningen för reparation, underhåll.

Skjutsa sanitet i höghus privat hem

En ökning av antalet våningar det åtföljs av en ökning av toaletter, badrum, så avlopp ledningar i ett privat hem är mer komplicerat. Det finns normer Snip reglerande anordning liknande de funktionella utrymmen i varandra. Sålunda måste den andra våningen av toaletten vara strikt på en liknande första rummet. Vertikala stag öka i längd, den övre delen av dem rör sig i avloppsröret, att stiga hos 1,5 m ovanför taket. Avloppsröret kan ersättas med en analog (vakuumventil), som avslutar en stigare av andra våningen / vinden.

Resten av utformningen av de horisontella avlopps elnätet i privata hem kopiera tidigare golvet. På de platser där stammarna är installerade genom de platta expansionsfogar som krävs för en linjär minskning / öka längden av röret. Klämmor, vilken stigare är fäst till väggarna, bör ge produkter rörligheten i vertikalplanet. Bottenstig är utrustad med en kran för drain-anslutningen till det externa systemet.

Lokaliteter nedan septisk användning VVS inte ge gravitationen strömma avlägsna avfall i ett avloppssystem, innefattar emellertid det avloppspumpar. De monterade omedelbart efter VVS-armaturer eller tees, ansluter kollektorerna hos flera enheter. I frånvaro av VVS under nivån för den septiktank, men med förekomsten av komplex terräng, som passerar genom den del av ledningen, som bör avstå motorväg utomhus sanitet, i närheten av huset hos en samlare set. Den matas genom gravitation rinner ut ur huset, med tvång pumpar pumpade dem i reningsverket.

Tvångs dränering är flyktig, gravitation är dyrare, vilket ökar sannolikheten för skador på utrustningen. Besparingar i detta fall uppnås genom att ersätta 110 mm rör på en tunn (50 mm) yttre dike avlopp kan inte vymeryat på vågrät bias.

Artikel Kategorier:

intern arrangemang avloppkrafter handyman, om de används SNIP normer och rekommendationer av yrkesverksamma

avlopp PVC Det varar längre metall, har en större täthet än betongkonstruktioner, billigare

begagnade avlopp HDPE. Det kan vara av följande typer: hushåll - svart / grå avloppsvatten intern avlopp; dränering

avlopp cottage Det gör det möjligt att fördela, för att klargöra avloppsvatten utan förorening webbplats återställa dem ansamlas i jorden eller

avlopp polypropen inte oxiderade, inte samlar skräp på den inre ytan, är inte rädd för kallt, kokt vatten

avlopp och avlopp Det regleras av en särskild regering resolution nummer 416, 354 i den federala lagen. dessa lagar

Hur man utför ledningarna i ett privat hem avlopp?

En gång i att köpa ett hem människor styrs av många parametrar, såsom bekvämligheten att leva. I detta avseende prioriterades ofta lägenheter med alla nödvändiga bekvämligheter än förorts privat hem. Detta beror på det faktum att inte alltid det sista alternativet egendom förfogande avloppssystem, varvid valet faller på stadens lägenheter. Men i vår tid, ledningar i ett privat hem avlopp har redan blivit vardagsmat.

Om den nya byggnaden, som ligger på landet eller i staden, förutsatt att projektet avloppssystem, då det gamla huset, troligen ett arrangemang av anläggningarna måste tänka. Således valet av plats för att ordna avlopp, sök utrymme för badrum och andra frågor måste övervägas. Det är värt att notera att om du vill göra avloppssystemet med händerna, utföra en kvalitetsinstallation det är fullt möjligt, men att genomföra sina planer kommer att behöva skaffa sig viss kunskap.

Utforma krets avloppsvatten

Skjutsa avloppsvatten förfogande kräver ett antal nödvändiga rutiner, och i detta fall utmärkt service medföra en detaljerad kretsarrangemang för sanitet i ett land hus eller stuga.

 1. Först bestämma placeringen av platsen avloppsanordningen;
 2. Nästa steg bestäms av utgångspunkten för de byggnadsverk för att lägga avloppsrör direkt i huset;
 3. Vidare, som regel, gjorde att utforma avloppssystemet i huset.

I detta avseende först Välj lekplats, uppfödd nedanför huset nivån. Över en natt producerade utgångsfixerings plats avloppsrör.

platsen är ofta en tomt badrum där toaletten ligger. Exit och ingångsröret anordnad exakt på linjen. Ledningar i förnyelse av avloppsvatten avlopp i ett privat hus inte tolerera några störningar och kurvor. Detta rör kommer att passera genom alla avlopp själva (diskbänken, handfat, dusch eller bad, toalett, bidé).

Design av avfall ledarsystem

Producerad konstruktion avloppssystem i huset, dras till omfattningen av systemet, som har alla dimensioner avloppsrör. Högkvalitativ ledningar avloppsvatten kräver också kompetent gör det nödvändiga antalet anslutningar.

Ledningssystem av avloppsrör i ett privat hem land kräver vördnads inställning till alla nyanser och efterlevnaden av vissa regulatoriska krav. Samtidigt som och med hänsyn till alla viktiga stunder av ledningar av rör avlopps avledning kommer att genomföras på rätt sätt, på ett säkert sätt. Intern ledningsdragning av hög kvalitet avlopp krävande överensstämmelse med sanitära normer.

 • Ledningen måste installeras med utvidgningen av den yttersta diametern på instrumentet till stig. Till exempel säga att de skålaggregatet 110 millimeter med frisättningen inte är tillåtet i fallet mellan stigaren och ett handfat, som dränerar in i flödesröret diameter på 50 millimeter.
 • När det finns ett fel att producera rör, bör stigar rörsektion innan anslutningen har en diameter av 110 mm, varvid en tee för att ansluta en diskbänk med en övergångs 110/50 millimeter;
 • Tjocklek diameter sanitets pipe produktionsenhet bestämmer närheten av dess plats till stigaren;
 • Det är värt att veta, desto mer tjockleken av röret, ju närmare avståndet till enheten riser;
 • Minimum indikator lutning avloppsrör delen är åtminstone 3 cm per meter av rörledningen;
 • Låt inte ändring av lutningen på en gren ledningsrören;
 • Fasonovy och kollektorelektroder stigare sträcker sig vertikalt, med krökarna inte bör tolereras om nivån under placeringen av anordningen anslutna enheter;
 • Vid behov obligatoriskt utrustade revision, ventiler och städning.

Om det i ett privat hus tidigare haft ett avloppssystem och ledningar behöver uppdateras, kan du använda asfalterade vägar. Men om utformningen av avloppsvatten rörsystem i huset är inte lämplig för asfalterade vägar tidigare bör installation börja igen.

 1. Golv öppnas;
 2. dikning;
 3. Konstruktion av sandskiktet i diket;
 4. Utläggning av rörledningen;
 5. Adaptrar.

För att montera systemet med sina egna händer avloppsvatten i ett privat hem, kommer att behöva sina egna händer för att öppna golvet. Ibland en obduktion golv i huset kan undvikas under golvet i huset finns en plats för mänsklig rörelse. Men i ett gammalt hus med stor sannolikhet under golvet är inget sådant utrymme som tidigare husen byggdes på egen hand över marken.

Layouten av avloppsrör kommer att kräva att gräva ett dike som att börja nästa steg. Diket kommer att användas för att lägga huvudledningar. För att bestämma djupet av dopprören behöver sina egna händer för att gräva ett spår under grunden och sedan producera den resulterande avstånd. Om indexet är större än 1 meter, inte djupet av röret inte låta det frysa på vintern. Om det finns ett behov, kan vi fördjupa diket. Det är också värt att veta att det akuta behovet i samband med enskilda byggnader orsakar i huset platsen utgångsledningen är isolerad.

Efter det fortsätter vi med sina händer för att gräva ett dike, som är belägen på utsidan av huset. Sålunda, den hällda sandskikttjocklek av minst 15 cm. En sådan åtgärd gör det möjligt att motstå jordtryck, som är fylld med sina egna händer från toppen.

När du har grävt diket med sina händer, lade den i röret, och de får sällskap av specialiserade kopplingselementet. Plaströr kan vara två meter och tre meter, vilket gör valet bör vara just de som kommer att vara bekvämt för installation i ett visst hus. Tjockleken av röret bör inte vara mindre än 110 mm. Placera rören, där systemet är mer sannolikt att bli tilltäppt rekommenderas installations revisioner. Med hjälp av speciella pluggar rengörs rör stålkabel.

Interna ledningar i huset görs utan inblandning av specialiserade adaptrar som kvalitativt kan ansluta avloppsrör av olika diametrar.

Korrekt utspädd kvalitet avlopp som ni kan se här, är det fullt möjligt. Arbetets installation nästan garanterar dig en hållbar och högkvalitativ användning av avfall ledarsystem, kan arbetet göras för hand.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 84 = 91