Lödning för propen rör

Hur man väljer en lödkolv för Polypropenrör och hur man använder den

Moderna sanitets rörledningar vanligen uppsamlas från plaströren. Material sådana rör - polypropylen, lätta, hållbara, giftfria och billiga. speciell lödning används för att förena polypropenrör; hur man väljer en lödkolv för Polypropenrör, vad man ska uppmärksamma de nyanser och hur man arbetar med dessa verktyg, kommer den här artikeln berätta.

Den första bekantskap med en lödkolv röret

All lödning oavsett syfte, har en liknande struktur. De består av ett värmeelement och ett termiskt isolerande handtag, förebygga brännskador. Funktionen av värmaren, du gissade det - smälter på att nå önskad temperatur arbetsmiljö.

Elektrisk lödkolv för polypropen rör är av konventionell form för alla lödnings arm, men i stället för att användas i konventionella produkter av detta slag i värmaren för lödkolven värmerör installerat däcket på vilket är fäst ett munstycke för uppvärmning av röret och kopplingen.

Ett annat särdrag hos lödkolven för propen rör - närvaron av värmningsprocesstyrenheten. Dess nödvändighet beror på det faktum att polypropen - termiskt instabila materialet börjar att "läcka" redan vid 260 ° C.

Som ett resultat, utan ordentlig övervakning av processen för uppvärmning av materialet, är inte bara skador på leveranser, men också orimligt slöseri med tid, av sina egna styrkor och resurser. Enheten reglerar temperaturen och varaktigheten av uppvärmning av produkter, beroende på den del av röret och kopplings tjocklek.

Med hänsyn till att korrekt val av lödning beror till stor del på hastigheten och kvaliteten på rörfogen är det nödvändigt att köpa ett verktyg för att undersöka det befintliga sortimentet och för att bestämma de nödvändiga egenskaperna hos en lödkolv.

Rätt val av lödkolven för plaströr

Undrar vad en lödkolv rör för att välja, är det viktigt att definiera de ändamål för vilka den kommer att användas. Det är uppenbart att en professionell rörmokare behöver enheten med allvarligare kapacitet än hantlangare.

1

Välj lödkolv för Polypropenrör som möjligt, att uppmärksamma några grundläggande parametrar.

Vanliga effekt lödkolv för polypropen rör - 1,5 kW. Detta är tillräckligt för lödning rörsektion och 50 mm. I de flesta fall räcker det för inhemska behov, men ibland krävs för att ansluta plaströr med större diameter. För att göra detta, använder verktyg som arbetar med en kapacitet på 1,7-2 kW. Dessa lödkolvar är dyrare och konsumerar mer ström.

Men modern teknik gör det möjligt att uppnå större energieffektivitet och värmeöverföring när enheten strömförbrukningen lägre. Till exempel, förbrukar moderna lödning Ditron TraceWeld PROFI blå 1 anslutnings kW rör med praktiskt taget vilken som helst diameter.

Men för att ansluta rören måste vara korrekt anpassade fästen, så nästa steg i att välja det bästa lödkolv för Polypropenrör - avgöra hur mycket av storleken på bilagor som du behöver.

Munstycken Lödkolv: storlek och antal

Svara på en fråga, i själva verket är mycket enkel: ju mer olika beten, desto bättre. Efter en imponerande uppsättning verktyg, men får inte utnyttjas fullt ut, det ger självförtroende och gör det möjligt för befälhavaren att vara förberedd för eventuella incidenter.

Det är därför nödvändigt att ta hänsyn till när man köper ett verktyg som tips kan användas med den. Detsamma gäller för valet av munstycke storlek: ju större desto bättre (läs: "Vad behöver tips för lödning rör - alla detaljer i rörsvetsning anslutning ').

Det bör förstås att priset på munstycket är direkt proportionell mot dess storlek, så om du inte planerar att kommersiellt använda lödkolv för att plaströr, är det möjligt att begränsa den önskade uppsättningen. Se även: "Vilka är de tips för lödning Polypropenrör används - arter, särskilt tillämpningen."

Land produktionsverktyg

Det är uppenbart att en kvalitet enhet - en garanti för kvalitet och driftsäkerhet och tillförlitlighet framtida anslutningar. Därför att när man väljer en lödkolv uppmärksamma ursprungslandet av instrumentet.

Alla vet att de artiklar som samlats in i Kina, länge hade präglats av lågt pris, fortfarande en extremt opålitlig och kan gå sönder eller fatta eld när som helst. Effekter av användningen av en sådan anordning kan vara något - från bortskämda förbrukningsvaror och underlåtenhet att arbeta skador av varierande svårighetsgrad och förlopp psykiskt lidande.

Lödkolvar, tillverkade i Tjeckien, däremot kännetecknas av utmärkt kvalitet och praktiskt taget absolut driftsäkerhet. Dessutom är tjeckiska lödkolvar levereras till maximalt full uppsättning av ytterligare enheter. Den enda nackdelen med sådana produkter - det höga priset. Se även: "Hur lödkolven för PVC-rör och hur man använder den."

Generellt gäller att om du har köpt en lödkolv pipe kommer inte att användas för kommersiella ändamål, kan du stanna för ett billigare alternativ, till exempel instrument för den turkiska tillverkning.

Ånga lödning polypropylenrör - kanske en idealisk exempel på pris och prestanda. Till exempel är "Cobra" varumärke verktyg för polypropen rör och andra produkter tillverkade av detta material säljs komplett med en kniv och en uppsättning munstycken.

Svetskvalitets rör, förutom de ovanstående parametrar lödningsegenskaper, och beror på användningen av lämpliga uppvärmningsmunstycken. Se även: "Hur lödkolven för plaströr - typer och lödning metoder."

Välja tappar Lödning

Välja munstycke för värmeverktyget måste vara baserad på parametrar såsom:

 • lödning prestanda - den mindre ström anordningen, munstycke med mindre diameter och det kan tjäna, respektive, för ett mindre intervall av rördiametrar lämpliga;
 • planerad appliceringsverktyg - personal måste applicera lod på polypropenrör storskaliga tvärsnitt, respektive, erfordrar en större uppsättning av munstycken; hem samma mästare, om han inte kommer att experimentera med röret munstycken tillräckligt halv tum, en tum och en fjärdedel tum;
 • materialmunstycken - bör ha en god värmeledningsförmåga, är munstycket täcka bäst att vara Teflon. en sådan utföringsform är föredragen.

Slutligen, om du vill ta en chans och testa sin styrka vid tillverkning av verktyg, kan du försöka få en lödkolv för plaströr med sina egna händer.

Lödning järnrör med händerna

Det bör noteras att en sådan lödning opålitliga och kräver ständig övervakning under drift eftersom värmestyrenheten de saknar, och därför finns det alltid en risk för överhettning och skada röret. Som ett resultat, inte bara kommer att öka tiden för operation, men även dess kostnad.

För att göra hemgjord tips för Polypropenrör är det nödvändigt:

 1. Från ett ark av koppar eller aluminium, skär två plattor.
 2. Klar i tomrummen för munstyckshålen.
 3. Fäst till plattorna i kontakt med tråden med elektriska kontakten.
 4. Det är bäst att lägga ett lager mellan plattorna av icke-ledande material, kommer det att öka värmemunstycket.
 5. Fäster den sammansatta konstruktionen stick (icke-ledande) kontakter är isolerade.

Tillverkas oberoende lodet börjar värmas direkt när enheten slås på i uttaget, kan uppvärmningstemperaturen i detta fall inte reglera. Ningsanordningen respektive frånkoppling av strömförsörjningen.

Oavsett vilken lödning eller användas för att förena rör bör fungera på samma allmänna princip med honom.

Processen för lödning plaströr

Förening polypropylenrör innefattar flera relativt enkla steg:

 1. Röret skärs i rät vinkel. Det är viktigt att se till att den skurna ansiktet var jämn och vertikalt i förhållande till längdaxeln.
 2. Med slutet avfasning, strippa det från grader och oegentligheter.
 3. Vid lödning ställa den önskade munstycket.
 4. Å ena sidan den sätts på munstycket röret, å andra sidan - montering.
 5. Anordningen ingår i nätverket börjar upphettning av plastprodukter.
 6. Efter drift av timeranordningen till tappröret avlägsnas från förpackningen och pressas samman.

Som ett resultat, en minut enhetlig polymer förening bildas, hållbara och tillförlitliga.

Överensstämmelse med ovanstående operation sekvensen, tillsammans med rätt val av instrument och dess verkliga funktion gör det möjligt att utföra anslutningsröret enkelt, snabbt och billigt.

Lödning Lödning polypropen rör - särskilt med användning av

Monterings polypropylenrör, till skillnad från metall, en annan komplexitet. Om inte särskilda fräsar (speciella saxar) kan vara användbar vid montering av stålröret vid förläggning rör av PP måste använda ytterligare enheter, nämligen lödning polypropylenrör.

Lödkolvar för Polypropenrör används i vardagen och yrkesverksamhet

Svetsning Lödning Lödning polypropylenrör presenteras konventionella elektriska värmare är inbäddade inuti den automatiska styrenheten, vilken styr och reglerar hårdlödningstemperaturen. Den viktigaste uppgiften för lödning svetsning, vilka används för montering av röret - upprätthålla den erforderliga nivån på arbetsytan av upphettningstemperaturen, nämligen 260 grader.

Lödning Polypropenrör består av en kropp och ett handtag. Inuti höljet är placerade elektriska komponenter som ger stabil drift. Front från anordningen är en varmare, som är fäst vid huvudstycket. Beroende på diametern av rören förändras och göra packning. Oavsett vilken typ, alla enheter lödkolvar för Polypropenrör fungera på samma princip. Första elementet uppvärmer ytan av röret till en temperatur som är inställd på temperaturstyrenheten, släcks sedan. Om du inte kan välja en lödkolvar för Polypropenrör, vissa bättre än andra, kom ihåg att siffrorna för de olika jobben förändras.

Tips! Den valda verktyg för lödning polypropylenrör inte förbättra eller försämra kvaliteten i arbetet. Resultatet beror på svetsförhållanden och erfarenhet. Inköp av en lödkolv, ofta baserat på personliga preferenser.

I vissa modeller lödning för svetsning polypropenrör under kylningen av högst 5 grader, termostat eller elektronisk krets igen innefattar en varmare till en maximal uppvärmning. Konsumenterna är tillgängliga verktyg för lödning polypropylen rör, som skiljer sig i deras typ av värmeelement, nämligen:

 • Lödning för rör av polypropen med en varmare med cylindrisk form, värmaremunstycket bäras som en krage på röret;
 • Lödning med en värmare, som ser ut som en plan platta. På plattan finns hål för monterings bilagor. Eftersom denna typ av lödning även kan kallas "Iron" lödning polypropenrör.

I butikerna hittar du instrumenten för inhemska och utländska produktion. Men det är viktigt att uppmärksamma kvalitet och värde, och inte bara på tillverkningslandet.

Utseendet och formen på lödkolven inte påverka kvaliteten på lödning rör

Vad ska jag titta efter när man köper en uppsättning för lödning Polypropenrör

Inköp av en lödning Polypropenrör bygger på tre indikatorer:

 • kostnaden för anordningen för svetsning;
 • värmekraft lödkolv;
 • formen värmeelement (järn eller cylinder).

Beroende på kostnaden är olika lödkolvar för Polypropenrör presenteras i tre kategorier:

 • Lödning set budgetsegmentet - kinesiska och inhemsk produktion;
 • något högre kostnaden för de turkiska uppsättningar;
 • den dyraste uppsättning järnklubbor - europeiska tillverkare. Särskilt populära tyska och tjeckiska.

Innan du bestämmer vad lödkolvar för Polypropenrör bättre, måste du förstå - för vilka det köps.

Om du vill samla en polypropylen linje hemma - uppmärksam på utrustning första segmentet. Säkerhetsmarginalen för sådana satser av delar för att klara monteringen av två hela rörledningssystem, oavsett om cylindern eller järn används som ett värmeelement. Anordningen är enkel i drift och kan sedan användas i den partiella installation eller reparation av en grund (t ex rörsvetsning delen).

Tips! Om röret lödas till dig - är en inkomstkälla snarare än en engångs behov, då måste du köpa järn i Europa.

Den största skillnaden mellan kinesisk utrustning för lödning polypropen rör från det tjeckiska är inte tillförlitliga komponenter, och dess förmåga att bibehålla temperaturen vid den ursprungligen inställda nivån. Efter en viss tid, graden av fel kinesiska lödning når tio grader, på grund av vilket sömmen integritet bryts, är det omöjligt att visuellt omedelbart kontrollera efter svetsning.

Handyman är fullt tillräckligt för att vara en modell av ett antal budget

Den nybörjare mästare i början av sin karriär med apparaten är lämplig för lödning Polypropenrör från turkiska tillverkare ett genomsnittligt prissegmentet. Även efter några månader av aktiv användning av amplituden av felet är bara ett par grader. Eftersom kostnaderna och kvaliteten på den slutliga svetsen en rotations arbetare är mycket mer lönsamt att köpa och använda två eller tre turkiska lödning än en enhet av tysk tillverkning.

Anställda i bolaget, är ständigt engagerad i installation och reparation av propylenrörledning, är det lämpligt att köpa en dyr hög kvalitet lödkolv att svetsa rör. Han kan arbeta mycket längre utan avvikelse i temperatur lödning. Därför tyska produkter erkänd som den bästa för Polypropenrör.

Efter rekommendationerna är det lättare att avgöra vilket som ska välja en lödkolv för polypropen pipe.

Hur man väljer en lödningsmunstycke

När du väljer tips om lödning järn när du arbetar med Polypropenrör måste vara uppmärksamma på:

 • Lödning prestanda - det lägre det är, är den mindre diametern av munstycket tagen;
 • omfattningen av arbetet för utövande. För proffs inte kommer att bli svårt att använda på jobbet som en 10 mm munstycke och 110 mm. För att montera en inhemsk pipeline endast tre munstycken kan behövas på egen hand - 16 mm, 24 mm och 32 mm;
 • design. Bästa kvalitet munstycken görs med teflonbelagd och tillverkade av material med god värmeledningsförmåga.

Kvalitativa beläggningsmunstycken ger lätt avlägsnande av de upphettade delarna utan den fånga och deformation.

Viktigt! Lödkolv låg effekt kommer inte att kunna värma upp stora och medelstora packning. Innan du köper, se till att storleken utbud av munstycket överensstämmer med den angivna effekt lödkolv.

Även när du installerar hem röret är inte värt att spara och skaffa undermåliga munstycke, eftersom de kan skada röret när lödning, och du förlorar en del av materialet.

Genom att köpa ytterligare munstycken för lödning, uppmärksamma deras överensstämmelse med storleken och kraften i enheten

Termisk kapacitet och design av svetsmaskinen

Hög effekt utrustning prestanda inte är en indikator på dess kvalitet lödning. Du måste bestämma - hur mycket ström under drift blir optimal. För att välja en lödkolv med den nödvändiga kraften att börja bör känna till diametern på rören som skall lödas. Ju större rörets diameter är, desto högre den erforderliga kraften hos lödkolven. När du köper stryk lödning Polypropenrör inte glömma den rekommenderade examen:

 • rördiameter 16 till 63 mm - power lödkolv bör vara 680Vt;
 • rördiameter på 16 till 75 mm - power lödkolv bör vara 850Vt;
 • rördiameter på 125 mm - power lödkolv bör inte ligga under 1200W.

Att montera en propylenrörledning för uppvärmning i ett privat hus, med en diameter på 50 mm rör själva, tillräckligt användning av svetsmaskinen med kraften till 700W.

Tips! Vid arbete i trånga utrymmen skall bedrivas med ett enda munstycke, så i dessa situationer kan hjälpa lödning cylindrisk form. Denna konstruktion gör det möjligt priladit infästning till kanten av värmeelementet.

När du väljer en enhet och inte glömma hans vikt. Eftersom allt arbete utförs inte i de mest bekväma förhållanden måste en lödkolv hållas i luften, medan regelbundet tar bort och sätta på honom en mängd olika detaljer. Händerna i denna position för nybörjare blir snabbt stel och möjligheten att bli bränd ökar betydligt. Det är värt att komma ihåg att även frågan: "Hur man använder lödkolvar för Polypropenrör" inte kommer att plåga dig.

Ju större rörets diameter är, desto mer kraftfulla måste vara den anordning för lödning

Hur man förbereder polypropenrör och rördelar till svetsprocessen

Huvud-och den första fasen av både rör och rördelar till svetsprocessen - avfettning alla ytor som kommer i kontakt med varandra. De rör som är förstärkta med aluminium, framställes enligt följande. När aluminiumskiktet är beläget nära ytan (omedelbart under det dekorativa polypropen), är ett förstärkningsskikt avlägsnas från rörändarna medelst rakapparat med användning av strippningsmetoden. Detta för att säkerställa säkra anslutningar.

När det förstärkande skiktet som ligger i centrum av väggarna i polypropylenrör, är preparatet för lödning utförs ett speciellt verktyg, som kommer att skära av ändarna av rören tillsammans med en utskjutande aluminiumskikt. I sällsynta fall, vid upprättandet polypropen rörkopplingar används som säkerställer insvepning av rörde kanterna med polypropen, är det nödvändigt att förläna tätheten vid lödningsdelama.

Flera rekommendationer för lödning av Polypropenrör

Först måste vi förbereda rör polypropylen själva. Lödning behöver också en del förberedelser. Till rör och rördelar i samband med någon snedvridning på röret det sökta varumärket med en enkel penna. Om kopplingen har svetsats med oegentligheter, skärs det. Alla svets Proceduren börjar om igen, med nya detaljer.

Innan du börjar lödning, är det nödvändigt att utföra förberedande arbete

Du vet inte hur man använder strykjärn för polypropen rör med vertikal lödning? Arbetet skall utföras i par - en arbetare håller ett rör i den ursprungliga uppsättningen läget den andra ledaren av svetsarbetet. Före varje efterföljande del måste avlägsnas från arbetsytan hos varje munstycke propenrester.

Tips! Vid fastställandet i alla fall är det inte nödvändigt att rotera detalj - det stärker inte dem, utan tvärtom, försvaga svetsskiktet.

Själva processen med lödning polypropylen rör och rördelar är ganska enkel, eftersom den kan hantera alla nybörjare mästare. Bör följa angivna sekvens:

 • Beredning röret lödbarhet - pipe smidigt skäras, trimmas, bit aluminiumfolie avlägsnas, om nödvändigt;
 • Lödning ingår då i nätet och konfigurerad att lödtemperaturen termostat;
 • full värme lödning indikerar indikatorlampan;
 • Det måste sedan sättas på rörkopplingen och propen från olika vinklar på munstycket för lödning;
 • efter några sekunder (varaktighet varierar beroende på tjockleken av röret), detaljerna avlägsnas försiktigt från verktygs bit för lödning polypropylenrör;
 • Detaljer är anslutna. Beslaget är nedsänkt i ett rör till en i förväg dras märke.

Om alla rekommendationer du vet inte bara hur man väljer en lödkolv för Polypropenrör, men också få på slutet av lödningen gemensamma kvalitet.

Liksom saker? Dela med dina vänner!

Gasbrännare för process lödning kopparrör: typer och egenskaper hos

Utrustning för svetsning polypropenrör

Kopplingar för elektriskt förbindande PE rör lågtrycks

Maskin för uttaget och stumsvetsning av plaströr

Hur man löda Polypropenrör för vattenförsörjning med sina egna händer

Munstycken för lödning till Polypropenrör: Destination och välja funktioner

Högkvalitativ svetsning av plaströr - Detta är inte nödvändigtvis importerad maskin: manuell installation av polypropylen rör och andra också

särskilda villkor för uppsättningarna. Jag personligen använder Russian

PRORAB 6405 K och ganska nöjd med det. Ja, och en komplett uppsättning av krav inte finns: det finns bilagor, nyckeln till fastställandet, skruvmejsel, måttband, sax för att skära rör, även handskar. Och jag har aldrig haft några problem med överhettning eller något, så jag ser ingen anledning att ge en hel del pengar för den tyska eller finns det en skåra

senaste kommentarer

 • Jeanne Gorokhova inspelning Galvanis stålrör: fördelar och egenskaper
 • Jeanne Gorokhov skriva till rör med isoleringsskum OC: dimensioner och egenskaper
 • Andrew Vozhdayev inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Fire and Ice inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Snow att skriva Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • B. inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Andrew Vozhdayev inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Olga inspelning korrugerat rör av rostfritt stål, för uppvärmning: programfunktioner
 • Dmitry Poshtarenko inspelning aluminiumrör. Ovala och runda tvärsnitt
 • Maximushka sugslang till inspelningen: typer, syfte och användning

annons

Användning av material är möjligt endast med aktiv länk till källan.

Hur man väljer en kvalitet lödkolv för Polypropenrör, så att du inte ångrar?

Inte så länge sedan, för lägenhet VVS används uteslutande metalliska rör, som är förbundna genom svetsning eller gängade kopplingar. Idag är de nästan helt undan lättare och mer bekväm att använda polypropenrör. För installation av specialverktyg, utrustning som används plastdetaljer. Av dessa de mest enkla och prisvärda apparat för att skapa permanenta anslutningar kvalitet - Polypropenrör för lödning. Denna enhet är populär bland konstnärer, hantera sin egen arrangemang av VVS, värmesystem. Marknaden idag är full av olika produkter från de flesta tillverkare, så innan du köper en lödkolv, måste du bli bekant med dess funktioner, ta reda på vilka som är de viktigaste, och vad du kan betala mindre uppmärksamhet åt hur tillverkare föredrar. Efter att ha läst den här artikeln kan du bestämma vilka verktyg att själva välja den bästa.

Enheten lödkolv och hur det fungerar

Utformningen av de olika modellerna lödning är nästan densamma, de skiljer sig främst i metoden för montering av uppvärmningsytan beten. Sammansättningen av lödkolven inkluderar:

 • ett handtagshölje;
 • svetsning värmeelement i ett gjutet metallhölje;
 • termostat;
 • speciella munstycken.

Lödning är liknande i struktur normal järn. Den enda skillnaden är syftet med enheten och dess form. Lödkolven, såväl som i järn, de viktigaste delarna - en kraftfull värmeelementet och en termostat. Värmeelementet i den är inbäddad i den plana fallet, och i rundan. Den bestämmer formen på kroppen monterar en mängd olika utföranden till arbets munstycken.

Funktionsprincip verktyg för lödning ganska enkel: ansluten till ett elektriskt värmeelement värmer plattan till den önskade temperaturen som värmer munstycket. De mjuknade sedan polypropylen till en viskositet som krävs för hermetisk anslutning av rör. Den optimala munstyckestemperatur (ca + 260 ° C) som stöds av en termoregulator. Han kontrollerar svetsprocessen för att smälta polypropenet inte är större än nödvändigt. Efter upphettning under positivt arbetande munstycket fogen kommer att överhettas, är polypropen "flöde" och rörets diameter minskas eller väsentligen samma det kommer att skadas.

Temperaturregulator - Det viktigaste inslaget i lödningsverktyget. Den styr arbetsmunstycket upphettningstemperaturen, vilket är viktigt under installation

Om röret värms tillräckligt, kommer det säkert att påverka integriteten hos anslutningen. Dessutom skyddar termostaten värmeelementet, vilket förhindrar smältning av det metalliska verktygshuvudet. Billig Modell lödkvalitet inte är utrustad med en temperaturregulator, så processen för hårdlödning av röret kan smälta eller ta emot en otillräcklig uppvärmningstemperatur. Som ett resultat av detta lider kvalitet guiden.

En separat roll i lödnings munstyckena avlägsnades. Deras kvalitet avgör tillförlitlighet erhålls när lödning gemensamt. Tillverkas med olika beläggningsmunstycken. När du väljer en lödkolv är viktigt att uppmärksamma tjockleken av non-stick lagret. Anses tålig munstycke teflonbelagd och metalliserad med Teflon (mer robust utföringsform), vilka skiljer jämn uppvärmning av ändarna av polypropylenrör.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att leta efter när du väljer en enhet? Flera av dem.

Detta är en viktig teknisk kvalitetsindikator instrument. Den definierar den maximala diametern av de anslutna polypropylenrör och uppvärmningstiden för lödkolven, och därmed hastigheten på installationen (vilket är särskilt värdefullt när en hel del arbete). Men felaktigt anta att den bästa lödnings rör Polypropylen är en som har en hög energiförbrukning. Många köpare gjorde just det - köpa en enhet kapacitet på 1,5-2 kW, men detta sätt att valet av enheten är felaktig.

Den större kapacitet av lödningsapparaten, desto större diametern hos röret. Det beror också på vilken tid på värmeverktyg därmed hastigheten på

Ström lödning rekommenderas att välja följande regel: multiplicera diametern i millimeter av röret 10 och få det minsta effektvärde för enheten i watt. Till exempel, kan lödning av rören 50 mm i diameter producera en enhetsvolym av minst 500 watt. För reparation i sin lägenhet, där rör och rördelar har en diameter på 16-63 mm, kommer att vara tillräckligt med ström 700 watt. En professionell för hårdlödning av rör med diametrar större än 100 mm behöver kraftfulla anordningar (1,5-2,0 kW).

Det mest effektiva är att använda en lödkolv med samtidig installation på honom några tips. De ökar funktionaliteten hos verktyget, öka utbudet av dess användning. Munstycke säljs för det mesta med anordningen och är avsedda för anslutning av rör av standard diametrar polypropen. Sålunda, motsvarar den 20: te munstycke till ett metallrör 0,5 tums diameter, 25: te och 40: te munstycken - rördiametern respektive 0,75 och 1,25 inches. Om det är nödvändigt att installera rör med stora dimensioner, fastsättning Lödning förvärva ytterligare. Man måste komma ihåg, är dock att genom att använda handlödning kan anslutas till ett rör av plast inte är större än 63 mm i diameter (motsvarar ett stålrör med en diameter av 2 inches).

Den typ av beläggningsmunstycken beror till stor del på kvaliteten på lödning polypropylenrör. Bästa kvalitetsindikatorer visar en konventionell Teflon och metalliserade

Välja munstycket är det nödvändigt att ta hänsyn till att mindre produktivitetsverktyg, bör mindre vara diametern på munstycket som används. Det är också viktigt att tänka på användarens behov. Proffs har arbetat med 10- och 110-mm rör. Inhemska samma huvudarbete endast med 3 dimensioner: 16 mm (0,5 tum), 24 mm (1 tum) och 32 mm (1,25 inches). Det är ingen mening att köpa andra tillbehör - denna storleksordning är tillräcklig för inhemska rörledningar.

Alternativ - en viktig indikator i valet av lödkolven. Det är bättre att köpa en uppsättning, där förutom en lödkolv tips används ofta storlekar, liksom alla de hjälpverktyg

En viktig aspekt är strukturell packningsmaterial. Munstycken bäst är tillverkade av material med god värmeledningsförmåga, och, såsom redan nämnts, med teflonbeläggning. Handyman behövs bara 2-3 bilagor så du bör köpa endast kvalitetsprodukter.

Alternativ # 3 - tillverkaren och varumärket

När du väljer en lödkolv (ofta kallad järn) för Polypropenrör måste ta reda på ursprungsland produkter, eftersom det höjer sitt pris och kvalitet. Här är en inofficiell rating verktyg olika producentländer, sammanställd av omdömen av kunder:

De mest robusta och hållbara verktyg gör Tyskland. Tyska lödning - felfri Assistant, som kommer att pågå i många år. Tjeckiska enheter är i hög efterfrågan bland yrkesverksamma på grund av god funktionalitet och utmärkt kvalitet. Naturligtvis är priset på den europeiska modellen inte alla har råd, men å andra sidan, med hjälp av hög kvalitet lödning kan producera stora volymer av arbete.

Ryska och turkiska modeller av tjeckiska något lägre prestanda, men också mycket billigare. För hemmabruk anses helt acceptabelt för detta.

Den vanligaste i vår marknad är verktyg i Kina. De är den billigaste, men kvaliteten är låg. Även om du följer driftsförhållanden, kan de räkna ut garantiperioden, och ibland längre. Detta alternativ är perfekt för dem som använder en lödkolv bara 1-2 gånger per år.

Hårdlödning av rör (rör och montering) av polypropen utförs i följande ordning:

 1. Beskärning röret vinkelrätt mot den centrala axeln. Kom ihåg att när en böjd ände av lödningskvaliteten blir ingen.
 2. Fasa röränden med (rengöring platser på de skurna chips och grader).
 3. Framställning av en lödkolv för att fungera - installation av ett munstycke och att ansluta instrumentet till ett jordat uttag. Lödning maskinen slås på genom att trycka på knappen på kroppen. Lyser rött ljus. När den röda lampan slocknar - det skulle innebära att den önskade uppvärmningstemperaturen har uppnåtts.
 4. Uppvärmning av delarna. Vid en sida av munstycket är infört i röret, de andra - montering, uppvärmda 5-6 sekunder. rörledningselement smälts, bör de avlägsnas snabbt från munstycket och ansluta. Polypropylen svalnar mycket snabbt, en minut anslutningen är klar. Fram till det gemensamma svalnat, är det förbjudet att använda roterande rörelse, annars allt arbete för ingenting.

Nästan omedelbart efter lödning polypropenrör kan användas för andra ändamål. Det bör noteras att svetsningen sker mer effektivt, om arbetsstyckena arrangeras horisontellt. I detta fall kan arbetet med en person utför. Om du behöver utföra en vertikal lödning, behöver det en assistent som kommer att hålla röret och montering smidigt.

Lödprocessen Polypropenrör tar lite tid - bara ungefär en minut. Det viktigaste är att iaktta de regler för svetsning för att få hög kvalitet hermetisk tätning

För mer information, se tekniken fungerar i videon:

När du väljer en lödning verktyg för Polypropenrör måste beaktas varje detalj, eftersom det är från dem ofta beror på kvaliteten av röret installationen. Lödning måste vara tillförlitliga, lätt att använda, har alla nödvändiga bilagor. Kom också ihåg att lödning bör utföras med hjälp av reglerna i överensstämmelse med maskinen och det kommer att bidra till att förebygga skador och dålig kvalitet anslutningar.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); God dag. Instabil kör automatisk panna AOGV 11.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallå I år flyttade vi till landet.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallå För några dagar sedan upptäckte jag flera skadade tak.

Internet uppslagsverk om att bygga kommunikation

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

67 + = 72