Lödning hår med händerna en enkel schema

Lödning hår med händerna en enkel schema

Hemlagad lödning hårtork

Skapad med hjälp av KotoRed.

Hej, kära fans av elektronik. Jag vill dela med dig en av min senaste DIY. Thing är mycket viktigt och därför kan min artikel vara till nytta för någon.

Det började med att min mors laptop bröt. För att diagnostisera orsaken låg i överhettning och fel på arbetet Northbridge PC. Det finns en önskan att försöka förlänga sitt liv, innan du går och handlar för en ny dator. Sålla ut själv med rätt information på bron, liksom att se att människor som enhet (slag torktumlare) gör sig, bestämde jag mig för att gå på dem ibland omedelbart, snarare än att vänta i 2 månader vid beställning av en hårtork eller hårtork att hantera Ali Express.

1

Som ett resultat har bron värmts upp, tjänade datorn. Det har arbetat i tre månader på ett säkert sätt. Men, tillade han en liten kylfläns på bryggan i den bärbara datorn. Kylning fanns inte mycket på bollen. Därför var det ett problem.

"Nu, Borschevu", det vill säga, hårtork:

Följande citat bilder Min torktumlare tillverkningssteg:

Motståndet i värmespiral i min 45: e. Enough. Jag var tvungen att överge effekt triac kontroll (brända spiral). Samma lindades transformator med korrekt spänning och ström. Jag hade 75 volt vid en ström på ca 2 ampere till säkert Desoldering hårtork radio med bilaterala styrelser, bland annat. Transformator med en motståndsspiral mycket överhettad. Och med en acceptabel värme - alltför betungande.

Som en följd av detta beslutade han sig för att släcka spänningen av kondensatorn. Efter valet, 7 kondensatorer på 4,7 mikrofarad. (Parallell) förutsatt att temperaturen av cirka 450 grader. Just i Feng bestämde sig för att sätta in en termo + indikation på mikrokontroller. När du väljer systemet på Internet, jag kom över en kinesisk termometer med Ali för 300 rubel. (999 °) bestämdes sykonomit tid. Termometern beställdes. Men som en följd av detta har det varit mycket långsam i bearbetning av termo uppgifter om värme och kyla, men det är möjligt att blunda. Noggrannheten i temperaturavläsningar anordnade. Jag tror att den dyrare dessa termometrar olika firmware och prestanda. Även om det är Kina.

Vid upphettning bestämde jag mig för att göra 2 knappar. Värme 1 - ca 300 g. Värme 2 - lägger kondensatorer och få 460 grader av produktionen. Hårtork säkert isolerad från metalldelar. (OBS). Jag glimmer. Sale blad för mikrovågsugnen. För att ge en rundad form. Linjen lite fraktur i en cirkel på flera platser. Ström transformatorlös allt. Alla tre spänningar (spiral, fläkt, digital termometer) självständigt. Samlade under ett system. (I schemat av uppvärmningsspiral används endast sänker kondensatorn och dess urladdningsmotstånd). Motstånd Rl - skydd zener brott i lasten. Alla motstånd 0,25 watt. Drivande strömindikator - C1 - 0,47 (0,68 mikrofarad), VS1 - någon spänning av 8-12 volt. Effekt kuylera - C1 - 4,7 mikrofarad, VS1 - två seriekopplade zenerdiod 1N4749. (2 * 24V). Den enda skillnaden i de olika valörer av ned kondensator och zenerdiod. Fuse krävs. Driftspänning för kondensatorn C1 - minimum 400 volt. Filterkondensatorspänningen är högre än stabiliseringsspänningen VS1.

Den gemensamma byta fläkten och displayen. Värme ingår separat. Off i omvänd sekvens (före kylning torktumlare). Utbytet av driftläget och kylningen - cirka två minuter.

Kuyler 24 volt. (En 12 volt. I detta fall är den andra zenerdioden inte nödvändigt. Kapaciteten hos kondensatorn kan reduceras) fortfarande får 48 volt DC.

En digital termometer är att applicera 10 volt.

Värmare - spiral av elektrisk. Matas med växelspänning. Metalldelen med en värmare termolenta isolerad från plasthuset. Inuti även värmeskölden. Klipp från en ölburk. Bostäder hårtork - en burk piller och locket på kaffe. Perfekt bärs på varandra. Munstycke - en del av mottagarantennen. Cylinder under värmeelementet - en ficklampa. Munstycket 2 är införd i en bricka med lämplig diameter och är utsvängd mellan dem. Fastspänd med två skruvar. Hålen för skruvarna att göra i förväg. Vidare införd i värmarhuset. Kanterna böja hammaren något.

PSU från abonnentenheten AvaNet Internetleverantör. (Ignominiously flyr från Krim till abonnenter pengar). Tja, från fåren lite ull. )

Frontpanelen är gjord av Frontdizaynere, tryckt på fotografiskt papper, limmas och lackerade. Det är också målad svart kropp.

Det är allt. På bilderna bör det stå klart. Huvudsaken görs noggrant, och lyckas.

Än en gång vill jag påminna om - mat transformatorlös, galvanisk isolation utan nätverk. Alla måste vara säkert isolerad från metalldelar.

Alla arbetsscheman.

Med vänliga hälsningar, Edward Volkov.

Vad tycker du om den här artikeln?

Det tjänade om den enhet som du har?

Site Service kontrolleras webbläsare:

IE8.0, Opera 9.0, Netscape Navigator 7.0, Mozilla Firefox 5.0

Anpassad för användning med skärmupplösningar på 1280x1024 och högre.

Vid lägre upplösningar kan orsaka horisontell rullning.

Hemlagad hårtork löda chips med händerna

Lödning hårtork - ett oumbärligt och nödvändigt verktyg för alla älskare av mixtrande. Det kan användas för att separera de elektroniska komponenterna till kretskort, acceleration av torkning av glutinöst anslutning och många andra uppgifter.

Så ibland akut problem: vad man ska göra lödning hår med händerna?

Kapaciteten hos en sådan tork lödning nog att spruta lufttemperatur av 600 grader Celsius. Detta är mer än tillräckligt för att smälta lodet.

Fläkten är ansluten till en likströmsmatningsspänning på 12 volt. Men värmeelementet drivs av en källa med en variabel spänning från 0 till 12 volt. Det kan användas för att reglera temperaturen av det utgående luftflödet.

I frånvaro av en lämplig kraftkälla, som ett alternativ, datorn strömförsörjning. Det är endast nödvändigt att justera resistansen hos värmeelementet till utspänningen.

Luftflödet genereras av en liten fläkt. Fläkten drivs av den gamla bandenheten. Istället magnetband motorn 40 kan användas av grafikkortet kylare mm.

Med honom modellen kommer att vara något mindre, men svagare. Montering lödning varmluftspistol kommer att behandlas i en komplett uppsättning med svalare, eftersom det är lättare och snabbare att samla in.

Duct rekommenderas starkt att använda keramiska material och kvartsglas. Dessa material kan förstöras under operationen. Det är bättre att välja stål eller icke-järnmetaller. Kanal av lödningsvarmluftspistol är tillverkad av kropps C-5-5 resistor.

För att få en rörledning, är det nödvändigt att befria kroppen från interna motstånd. Det är tillräckligt för att skära en av de rundade ändarna med en fil. Sedan försiktigt bort insidan.

I den gamla tråd reostaten diameter på 1,2 mm används som värmeelementet. Tråden måste tvinnas ihop till en spiral. För detta ändamål kan den lindas på en stav av lämplig diameter, och sedan för att skjuta den ena änden av tråden genom centrum.

Om tvinning bör noteras att glimmer packningen är placerad mellan röret och spiralen. Därför bör spiraldiameter vara något mindre än diametern av de kanalöppningarna.

Tråden kan ta mässing, koppar eller stål. Dessa metaller har en hög smältpunkt. Dock ges företräde till stål. Eftersom stålet oxideras vid upphettning till höga temperaturer.

Vår värmeelement behöver munstycket. Det kommer att ge den rätta produktionen av luftflödet. Det kan göras av brickor med hjälp av en punch.

Diametern på brickorna ska vara något mindre än diametern på kanalen. Du kan sedan hämta värmaren. Första är röret skjuts in i munstycket är munstycket sedan in i glimmerarket i ett rör, och slutligen, spiralen.

Höljet är tillverkat av lödning varmluftspistol är inte en korrugerad tenn. Dvs passar alla plåtburk med släta väggar. kropp ritning bifogas.

Ritningen kan skrivas ut på A4-papper. Detta gör att du kan använda den som en mall. För denna annons lim superlim till vår bit av plåt. Det återstår att skära kroppen av lödning varmluftspistol sax bundna mönster.

Vid ställen märkta borrade skruvhålen och en öppning för utträde av värmeelementledningarna. Med hjälp av uzkogubtsev och andra verktyg som krävs för att böja kanten av arbetsstycket. Resultatet blir att det är en kropp.

Nu måste du ta bort den limmade papperet. För detta behöver vi aceton och en borste. Applicera aceton med pensel på papper och på några sekunder vi tar bort pappersmönster.

För att få kroppen är redan möjligt att fästa handtaget på sprutan. Skruvarna används som fastsättnings m3.

Den smala änden av sprutan för att skäras med en kniv eller andra vassa predmetom.Vnutr husets skruvar måste vara monterade på mässingplintar. De är nödvändiga för att förhindra en spiral krets i ärendet. De kan ta från den elektriska kopplingsplint.

Endast i detalj nödvändig mässing att borra ett skruvhål. Detta kommer att avsevärt underlätta monteringen av lödning varmluftspistol.

Nu kan du ansluta värmaren och bostäder.

Ändarna av spiralen som skall införas i kontaktblocket öppningen. Därefter fast med skruvar och spiralvärmare själv slutar i kopplingsplinten. Nu måste du trä fläktkablar och värmeelement genom torken handtaget.

Om du använder enheten för sin bandspelare motor kommer ledningarna från push genom det genom handtaget vara obekväma. Därför, i fallet med en stor motor, tryck genom viran är inte nödvändigt.

Ändarna av värmekabeln fixeras med skruvar m3. Ett handtag är införd i öppningen bit skum eller gummi. Detta kommer att förhindra att kablarna röra sig fritt. Det återstår att sätta fläkten på toppen av lödning och hårtork redo för testning.

Hur man gör en lödning hår med sina egna händer - steg för steg instruktioner med video

Produkter som finns tillgängliga under detta namn i olika modifieringar och applikationer kännetecknas av specificitet. Vissa torktumlare är utformade för att torka håret, andra för byggnadsändamål eller i färd med att reparera. Ja och hobby, de är av intresse.

Till exempel när lödning chips, med tanke på antalet sina slutsatser, för att arbeta med en sådan anordning är mycket bekvämare än den mest avancerade lödkolven. I princip kan en sådan hårtork för lödning IC och köpa. Kostnaden i intervallet 2 000-10 500 rubel.

De som är vana att göra allt med sina egna händer, kommer den här artikeln berätta hur och vad man ska samla hår för lödning i hemmet, utan att spendera tid och pengar på shoppingturer.

Någon tycker att det är olämpligt att engagera sig i en sådan konstruktion, om lättare att förvärva kunskaper lödning miniatyr lödkolv. Ändå att göra sitt eget hår - enheten är ganska mångsidig. I vardagen kan det ge bakning material, ta bort dem från den gamla färgen, värma något innan vidare bearbetning. I rätt händer kommer det att bli en oumbärlig assistent.

Det är nästan identisk till utföringsform analoger som är avsedda för andra ändamål. Den principiella skillnaden - i kraft av värmeelementet, och i synnerhet några av dess delar.

Är det nödvändigt att förlita sig på det faktum att temperaturen inuti produkten stiger till 780 ± 50 ° C. Följaktligen måste materialet vara värmebeständiga. I princip kan du använda en hårtork och b / y, felaktig, men har något att förbättra.

Det bör vara möjligt att isolera. Det finns rekommendationer som kan vara i färd med att löda marker för att använda karda duk, tjocka vantar. Även om en sådan möjlighet osannolikt någon nöjd. Hur man skriver?

 • Kan beställas (att skära sina egna) hantera sina solid ebenholts. Arbetet är inte alltför svårt, speciellt när man använder verktygsmaskiner.
 • För värmeisolering är tillrådligt att använda värmebeständigt tyg. Om hon svepa handtaget, är det möjligt att arbeta.

Hur kan man förhindra den från att överhettas, blir tydligare nedan.

Med tanke på den höga temperaturen och det faktum att i färd med att håret kommer att hålla i olika positioner, den bästa lösningen - från stålrör. Koppar är inte bara dyrt, men också svårt. Osannolikt att få en hårtork för att hålla dock fortfarande en lång period. Aluminium räknas inte - kommer att vara länge, kommer att börja deformeras. För att minska uppvärmningstiden "arbeta" i styrelsen, kan den ena änden vara något att platta. I princip, om du förstår kärnan i hela processen steg för lödning chips optimal munstycke form är lätt att identifiera. Speciellt för sig själva.

Vad tråd att använda - fehralevuyu eller Nichrome? Det första alternativet är inte längre på grund av styvheten i materialet. Skruva av det spiral med en liten radie, med sina egna händer är orealistiskt.

För hemgjorda tork kan anpassa en miniatyrfläkt, som är monterad på den bakre sidan av höljet. Någon använder en liten kompressor för akvarium.

Allt annat - växeln, stå under hårtorken till ämnet inte är tillämplig. Alla kan själv avgöra om det behöver dessa "tjänster" och hur man bättre organisera.

Bestämma egenskaper hos torken

Det är ingen mening med sina händer för att samla enheten, utan att veta på vilken makt det måste beräknas. Underhett styrelse fylld med det faktum att uppsättningen (byt) chipet kommer inte att fungera. Resultatet av överhettning - smältning av byggnader av alla elektroniska komponenter, som är i arbetsområdet. Därför är det lämpligt att fokusera på industriell tillverkning modell.

 • Spänning (V) - 220.
 • Effekt (W) - ca 0,5.

Huvudförfattare till matematiska beräkningar kommer inte. Räcker med att säga att med en sådan effekttork (eftersom det kommer att vara tillräckligt för att styra temperaturen i intervallet 100 - 500 ° C) resistansen hos spiralen måste vara vid en nivå av 100 ohm. Det återstår bara för att finna kromnickellegering tråd. Dess tvärsnitt i detta fall inte i grunden. Det viktigaste är att mäta den del som när den mäts "indikerar» R av storleksordningen 100 ohm. Här i detta stycke, och bör vind spiral. Till detta är inte ett alternativ, kan på liknande sätt göra andra beräkningar minskar / ökar kapaciteten och i enlighet med den föränderliga längd tråd.

Reader, inte förväxlas att författaren arbetar med sådana termer som "om", "ungefär", "inom", och så vidare. Allt görs för hand med största precision kommer inte att fungera. Därför hemlagad tork kommer att drivas genom anordningen (eller PD) med en justerbar utspänning. Om turen att hitta LATR (laboratorie transformator) - ännu bättre. Innan du använder torktumlaren ska vara lite övning på brädor b / y (det kommer alltid att finnas på gården). Endast på detta sätt, genom erfarenhet, är det möjligt att bestämma optimal driftsförhållanden torktumlare, samlade sina egna händer. Och eventuella felbedömningar offset bara spänningsregulator.

 • Värmeelementet är beläget i det bakre huset sektorn (nära handtaget). Detta gör det möjligt att minimera längden av den del av nätsladden, som kommer att vara inuti torken. Den längsgående axeln av röret bör sammanfalla med centrum för utloppet.
 • Ledaranslutning med spiral måste ge plats grundstötning. Nichrome egna händer kan inte lödas. Om någon vet en hemlig aktie. Författaren kommer att vara mycket tacksam.
 • Spiral är en tråd, som är lindad på det ihåliga röret. Vad kan jag använda? Den bästa lösningen - porslin. Några av de hantverkare som används för dessa ändamål, tubulär, hög effekt motstånd, vilket bör äta en bit slutsatser. Den resulterande värmaren, i sin tur, är täckt av samma tyg (värmebeständig). Om grundval av en hushålls hårtork y / b, då det har en glimmer packning. De ska lämna, och kanske sätta och extra. Tillverkning av prover som är lätt.

Här är varför. Apparaten torktumlare även hög effekt inte kan värma lodet till en grad som det smält (ca 250 ° C). Enheten kommer att behöva uppgradera.

För att förbättra luftflödet temperaturen kan reduceras fläktmotorns varvtal. Men spiralen utformade för ett specifikt driftläge. Resultatet av en sådan förändring (reviderad) lätt förutsägas torktumlare - perekal tråd och en öppen krets.

Minska munstyckssektion. Fall av alla hushållstorkar är gjorda av plast. Att höja temperaturen i anordningen är fylld med mjukgörande (smält) polymerer. Därför lödning chips blir mycket kort, och sedan hårtork - i sophantering och butiken för en ny.

Alla andra alternativ (till exempel förkortning av spiralen) och "inte passera". Testade flera gånger. Många har försökt på olika sätt, men resultatet är alltid detsamma - nej.

Om det är tydligt vad och hur man gör det tillverkar torktumlare löda chips med sina egna händer - ett problem ganska genomförbart. Och om en fullständig omarbetning i garaget (skjul, pentry, mezzanine), finns allt du behöver alltid.

Framgång i designen!

Lasergravering på metall - en översikt av utrustningen, dess pris och funktioner

 • Att välja hårdmetallskär för svarvverktyg - former av märkning och kostnaden

 • Hur man gör en svarv för metall händer - instruktion, ritningar och video

  Nikrom innan hårdlödning kan lätt zadudit PIC med zinkklorid som flussmedel, endast efter förtenning väl tvättades med hett vatten, och den längre lodet med kolofonium.

  Köpte en gång en 12-volts lödkolv (Kina) är liten, såsom "karandash9raquo;. I allmänhet under en lång tid han inte har fungerat för mig och brändes. Jag var tvungen att gå igenom. När jag gick spiral med kraftterminaler, en använd eldfast lödning, men vissa kan jag inte säga säkert (konventionell lödkolv nästan inte smälter, samla särskild ordning på 315 volt, som livnär sig på en vanlig lödkolv och lödda av denna lödning), som flussmedel var syra för lödning.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 33 = 38