Lödning järnrör Polypropen

Hur man väljer en lödkolv till polypropenrör: typer, val och elpriser

Montering av polypropen ledningen sker medelst svetsning. Segmenten med önskad längd rör med hjälp av rördelar är anslutna i den önskade systemkonfigurationen. Rördelar är valda i enlighet med den valda diametern röret. Förvärva och rör och anslutningar behövs en fast - sedan dockning inga problem, och polypropenen kan vara av olika kvaliteter, och kan följaktligen vara något annorlunda smälttemperatur. Kylning eller överhettning element påverkar dåligt kvalitet sömmen, och det hotar tryckavlastning system.

Att förbinda rören med beslag uppvärmda till deras smältpunkt. Gör detta med hjälp av särskilda anordningar som kallas omväxlande lödkolvar för polypropen, svetsare eller strykjärn. Allt detta är samma enhet, men med olika namn.

Lödning polypropylenrör kan ha en annan konfiguration upphettningsplattformen

Svetsare levereras separat (i en låda), eller som ett kit med svetsmunstycken, handskar, saxar för kapning rör eller speciell fräs, och tejp byggnadsnivå. Utrustade med sådana satser i metall- eller plastsäckar.

Svets apparater är utrustade med munstycken, måttband, sax för att skära rör, ibland sätta handskar

Utformningen av lödkolven till plast

Varje svetsmaskin för polypropen röret består av flera delar. Genom plasthölje med ett handtag fäst vid värmeelementet inneslutet i en metallplattform. munstycket är fäst vid plattformen med vilken värme överföres från plattformen. Uppvärmningstemperaturen regleras av en termostat. Enheten för att vara mer praktiskt att använda, komplett med en lödkolv är ett stativ som den är fast innan du byter. I fall det finns en termostat i vilken temperaturen är inställd och två indikatorer som lyser upp / bleka ut beroende på tillståndet hos lödkolven.

Utformningen av lödkolven för plaströr med en upphettningsplattform i form av en platta

1

I butiker presenteras idag lödning röret med uppvärmnings plattformar av två former: i form av plåt eller cylinder. De som är med spis, mer som järn, och de med cylindern mer som lödkolvar. Kanske här och gick till sådana namn, men rättare sagt fortfarande hänvisa till dessa enheter svetsare. Även om detta inte är nödvändigt.

Utformningen av lödkolven för polypropen rör med plattformen i en cylinder

Kvaliteten på enheten, inte principen och förfarande av formen. De använde en annan dyskonfigurationer och annorlunda de är fästa. Inga andra skillnader.

Järnet platta finns det några hål. Båda sidor till hålet sätter munstycket. De sedan separat och annorlunda: Dorn - att uppvärma den inre ytan av beslaget och hylsan, som är insatt i röret för att värma dess yttre yta. Och domen och hylsan är fäst på plattan med en lång skruv. Den åt med en insexnyckel som kommer i satsen. Beroende på antalet hål kan du ställa in en eller flera uppsättningar av munstycken. Svetsning individuell uppvärmning typiskt varar två till tre gånger diametern. Vid installation av flera uppsättningar av olika storlek på den största uppsättningen närmare handtaget och den yngsta - ju närmare kanten av plattformen - så att de kommer att värmas upp jämnt och kommer inte att störa arbetet. Ganska ovanligt enhet till vilken du kan ansluta mer än tre uppsättningar, och de redan tillhör den kategori av professionella och därmed har ett anständigt pris - från $ 250.

Installera munstycken på järn för Polypropenrör med platt plattform

Monterad på cylinderhuvuden på ett annat sätt. De initialt fästa vid varandra, men har en löstagbar anslutning, som är fördröjd / skruvas alla samma hexagon. Detta kit bärs på cylindern monterad i ett bra läge och dras åt med en skruv som förbinder dem. Hur många munstycken kan ställas in beror på längden av cylindern. Det viktigaste - att de inte stör arbetet och inte hotar brännskador.

Installations tips om lödkolv med en cylindrisk plattform

Skillnader mellan enheter med olika former av värmeelementet inte är närvarande. All materia i utförande, och varje man för sig själv väljer den form som tycks honom mer bekväm.

Hur man väljer en lödkolv för Polypropenrör

Efter att ha definierat form av värme plattform kan du gå vidare till valet av tekniska parametrar. Den första och viktigaste - makt att välja. I det här fallet är inte bättre mer. Helt enkelt kraftfulla enheter för svetsning av stora diametrar. Om du vill vara röret upp till 50 mm (och det är varje individ värmesystem), är enheten tillräckligt 600-800Vt. I princip i beskrivningen lödning anges inte bara värmeeffekt utan även tips som kommer buntade. Enligt honom, och du kan navigera.

Kraftfulla enheter är konstruerade för svetsning av stor diameter

Det är värt att notera termostaten. På exakt hur det är kalibrerad och hur väl "håller" temperaturen beror på kvaliteten av svetsning. Detta gäller särskilt nybörjare. Personer med erfarenhet av att arbeta mer på känslor och intuition. De behöver inte blötläggning tabell rör och pip. De är alla "känner". Men utan erfarenhet kan endast grundas på normer och standarder. Eftersom vi väljer termostaten med kontinuerlig temperaturinställning och före studien manual. Och du behöver inte bara undersöka de handlingar som bifogats lödkolven, utan även för rör och rördelar. Om du köper märkesvaror, du definitivt har utfärdat åtföljande dokument. I dem, bland andra egenskaper, innehåller smälttemperaturen - och exponera den på lödkolven, och ett extrakt av rör och rördelar, beroende på typ och diameter. De är de värden och ansluta sig till lödning.

Den genomsnittliga uppehållstiden för rör och rördelar

Om handlingarna av någon anledning är det inte möjligt att använda genomsnittliga statistiska hålltiden (se tabell). Men det är lämpligt att experimentera flera gånger innan lödning system. Så du kommer att kunna avgöra om den valda tiden, eller det är nödvändigt att öka / minska. Polypropylen låter dig göra detta - och de rör och rördelar är relativt billiga, så det är möjligt att träna.

Det bör också uppmärksamma de tips. De bör ha en teflonbeläggning, genom vilken de uppvärmda elementen är lätta att avlägsna. Den mest högkvalitativa beläggningen har en grön-blå nyans.

Teflon beläggningsmunstycken kan vara av olika färger, men det bästa är anses vara en grön-siniee

Efter varje lödning om munstyckena var polypropenpartiklar, måste de tas bort med en mjuk trasa. Stålull eller skursvampar är omöjligt - de lämnar repor på teflon. Väl på munstycket blir några repor, är det omöjligt att arbeta: materialet sträckor och en stark smak, söm, om det visar sig att kurvan och opålitliga.

Priserna för lödning till polypropen

Som med all utrustning, högkvalitativa lödkolvar är ganska dyra. på den mest rimliga priser startar från $ 25-50. Eller så mycket om så många kinesiska enheter är:

 • apparat för socket fusion R063 1 kW effekt och diametern hos röret för svetsning upp till 63mm - (1 års garanti) 50 $;
 • inställd för socket fusion WD20-63 - effekt av 1,5 kW, diameter upp till 63 mm - $ 100.

Nästan i samma prisklass är lödning ryska produktionen:

 • "Encore" med två lägen för uppvärmning 750W och 1500W, med en diameter på upp till 63 mm svetsning värt $ 50-60.
 • på modellen av Energomash ST72170. Ström 1700Vt, svetsdiameter - upp till 63mm pris på $ 30;
 • Energomash Prof. Art-72230p. Effekt 2300W, två värmeelement, svetsade rör upp till 63mm i diameter - priset på $ 50;
 • "Kvaliteten på NEA-780t". Ström 780Vt diameter svetsning till 32 mm. Pris $ 30.

Lödkolv "Anchor" ryska produktionen är en mid-range

Det är inte klart hur man kategorisera en stämpel Sturm. Denna modell av "Energomash", men tillverkas i Kina. rimliga priser - från 20 $ -40 $ beroende på kapacitet och konfiguration. En kvalitet - som tur. Det kan fungera bra, men kan endast vara tillräckligt för montering av flera nätverk. Men i alla fall, för att löda din uppvärmning tillräckligt.

I mitten segmentet och kvalitet och pris är turkiska lödning för polypropen:

 • uppsättning av svetsutrustning CANDAN power 1500W (Turkiet) kommer att kosta $ 50.
 • Socket apparater för svetsning rör FORA WELD 1500 turkiska företaget Makina Plastik (Makina Plastic) - kostnad av $ 60.

Turkiska Candam också billigt

Som är karaktäristisk, och turkiska företag, och många märken av europeiska tillverkare producerar sin egen utrustning på anläggningar i Kina. Det finns ofta produceras och tjeckiska, tyska och lödkolvar. Naturligtvis finns det kvalitetskontroll mycket strängare. Så Kina stridigheter.

Ledare i kvalitet i den tjeckiska och tyska lödning. Tyvärr, de är dyrare:

 • Lödning Ditron «Ditron" (produktion Tjeckien) från 110 €;
 • kit för svetsning Valtek (Tjeckien) är något billigare - $ 70 beroende på strömmen och diameter svetsas.

Mycket hög kvalitet tjeckiska lödkolvar, men är dyra

Den billigaste lödning fast "Brigad" - enhet kapacitet 900kVt och en standarduppsättning av diametrar för svetsning - upp till 63mm, kostar bara $ 15. Sanningen ingår inte cutter, nivå, måttband.

Vid sådana priser, är det osannolikt att en lödkolv med händerna: önskad temperatur är svårt att uppnå och kvaliteten på svetsn talar inte alls. Även om pengar är mycket snäv, mycket avsätta en liten summa för inköp av samma "brigad", förmodligen kan vara.

Om vad är beslagen och hur man svetsa rör, läs här, och vad bättre Polypropenrör för uppvärmning skrivet i denna artikel. En video är belägen nedan visar en lödkolv med en cylindrisk värmeplattform. Det visade också lödningen, bara ett verktyg som används av vägen - Ditron.

För att montera värme- eller vattenförsörjningen är fullt möjligt att köpa, om inte den billigaste lödkolv, sedan det genomsnittliga priset kategori. De är för övrigt har ett mycket brett spektrum. Förutom makt uppmärksamma diametern av svetsen, vilken typ av termostat och svaren måste också granska. Inte alla modeller de har, men åtminstone en uppfattning om hur pålitlig maskin producerar företaget kunde hittas samt specifika rekommendationer för användning.

Om du ska göra polypropylen svetsning, lödning och sedan du behöver från kategorin professionell - dyrt. I dessa funktioner och mer, och temperaturen "innehar" mer exakt. Men att behärska det viktigaste - ett rykte som är bra bara för bra kvalitetsarbete. Och detta inte kan vara utan kvalitetsverktyg.

Hur man väljer en kvalitet lödkolv för Polypropenrör, så att du inte ångrar?

Inte så länge sedan, för lägenhet VVS används uteslutande metalliska rör, som är förbundna genom svetsning eller gängade kopplingar. Idag är de nästan helt undan lättare och mer bekväm att använda polypropenrör. För installation av specialverktyg, utrustning som används plastdetaljer. Av dessa de mest enkla och prisvärda apparat för att skapa permanenta anslutningar kvalitet - Polypropenrör för lödning. Denna enhet är populär bland konstnärer, hantera sin egen arrangemang av VVS, värmesystem. Marknaden idag är full av olika produkter från de flesta tillverkare, så innan du köper en lödkolv, måste du bli bekant med dess funktioner, ta reda på vilka som är de viktigaste, och vad du kan betala mindre uppmärksamhet åt hur tillverkare föredrar. Efter att ha läst den här artikeln kan du bestämma vilka verktyg att själva välja den bästa.

Enheten lödkolv och hur det fungerar

Utformningen av de olika modellerna lödning är nästan densamma, de skiljer sig främst i metoden för montering av uppvärmningsytan beten. Sammansättningen av lödkolven inkluderar:

 • ett handtagshölje;
 • svetsning värmeelement i ett gjutet metallhölje;
 • termostat;
 • speciella munstycken.

Lödning är liknande i struktur normal järn. Den enda skillnaden är syftet med enheten och dess form. Lödkolven, såväl som i järn, de viktigaste delarna - en kraftfull värmeelementet och en termostat. Värmeelementet i den är inbäddad i den plana fallet, och i rundan. Den bestämmer formen på kroppen monterar en mängd olika utföranden till arbets munstycken.

Funktionsprincip verktyg för lödning ganska enkel: ansluten till ett elektriskt värmeelement värmer plattan till den önskade temperaturen som värmer munstycket. De mjuknade sedan polypropylen till en viskositet som krävs för hermetisk anslutning av rör. Den optimala munstyckestemperatur (ca + 260 ° C) som stöds av en termoregulator. Han kontrollerar svetsprocessen för att smälta polypropenet inte är större än nödvändigt. Efter upphettning under positivt arbetande munstycket fogen kommer att överhettas, är polypropen "flöde" och rörets diameter minskas eller väsentligen samma det kommer att skadas.

Temperaturregulator - Det viktigaste inslaget i lödningsverktyget. Den styr arbetsmunstycket upphettningstemperaturen, vilket är viktigt under installation

Om röret värms tillräckligt, kommer det säkert att påverka integriteten hos anslutningen. Dessutom skyddar termostaten värmeelementet, vilket förhindrar smältning av det metalliska verktygshuvudet. Billig Modell lödkvalitet inte är utrustad med en temperaturregulator, så processen för hårdlödning av röret kan smälta eller ta emot en otillräcklig uppvärmningstemperatur. Som ett resultat av detta lider kvalitet guiden.

En separat roll i lödnings munstyckena avlägsnades. Deras kvalitet avgör tillförlitlighet erhålls när lödning gemensamt. Tillverkas med olika beläggningsmunstycken. När du väljer en lödkolv är viktigt att uppmärksamma tjockleken av non-stick lagret. Anses tålig munstycke teflonbelagd och metalliserad med Teflon (mer robust utföringsform), vilka skiljer jämn uppvärmning av ändarna av polypropylenrör.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att leta efter när du väljer en enhet? Flera av dem.

Detta är en viktig teknisk kvalitetsindikator instrument. Den definierar den maximala diametern av de anslutna polypropylenrör och uppvärmningstiden för lödkolven, och därmed hastigheten på installationen (vilket är särskilt värdefullt när en hel del arbete). Men felaktigt anta att den bästa lödnings rör Polypropylen är en som har en hög energiförbrukning. Många köpare gjorde just det - köpa en enhet kapacitet på 1,5-2 kW, men detta sätt att valet av enheten är felaktig.

Den större kapacitet av lödningsapparaten, desto större diametern hos röret. Det beror också på vilken tid på värmeverktyg därmed hastigheten på

Ström lödning rekommenderas att välja följande regel: multiplicera diametern i millimeter av röret 10 och få det minsta effektvärde för enheten i watt. Till exempel, kan lödning av rören 50 mm i diameter producera en enhetsvolym av minst 500 watt. För reparation i sin lägenhet, där rör och rördelar har en diameter på 16-63 mm, kommer att vara tillräckligt med ström 700 watt. En professionell för hårdlödning av rör med diametrar större än 100 mm behöver kraftfulla anordningar (1,5-2,0 kW).

Det mest effektiva är att använda en lödkolv med samtidig installation på honom några tips. De ökar funktionaliteten hos verktyget, öka utbudet av dess användning. Munstycke säljs för det mesta med anordningen och är avsedda för anslutning av rör av standard diametrar polypropen. Sålunda, motsvarar den 20: te munstycke till ett metallrör 0,5 tums diameter, 25: te och 40: te munstycken - rördiametern respektive 0,75 och 1,25 inches. Om det är nödvändigt att installera rör med stora dimensioner, fastsättning Lödning förvärva ytterligare. Man måste komma ihåg, är dock att genom att använda handlödning kan anslutas till ett rör av plast inte är större än 63 mm i diameter (motsvarar ett stålrör med en diameter av 2 inches).

Den typ av beläggningsmunstycken beror till stor del på kvaliteten på lödning polypropylenrör. Bästa kvalitetsindikatorer visar en konventionell Teflon och metalliserade

Välja munstycket är det nödvändigt att ta hänsyn till att mindre produktivitetsverktyg, bör mindre vara diametern på munstycket som används. Det är också viktigt att tänka på användarens behov. Proffs har arbetat med 10- och 110-mm rör. Inhemska samma huvudarbete endast med 3 dimensioner: 16 mm (0,5 tum), 24 mm (1 tum) och 32 mm (1,25 inches). Det är ingen mening att köpa andra tillbehör - denna storleksordning är tillräcklig för inhemska rörledningar.

Alternativ - en viktig indikator i valet av lödkolven. Det är bättre att köpa en uppsättning, där förutom en lödkolv tips används ofta storlekar, liksom alla de hjälpverktyg

En viktig aspekt är strukturell packningsmaterial. Munstycken bäst är tillverkade av material med god värmeledningsförmåga, och, såsom redan nämnts, med teflonbeläggning. Handyman behövs bara 2-3 bilagor så du bör köpa endast kvalitetsprodukter.

Alternativ # 3 - tillverkaren och varumärket

När du väljer en lödkolv (ofta kallad järn) för Polypropenrör måste ta reda på ursprungsland produkter, eftersom det höjer sitt pris och kvalitet. Här är en inofficiell rating verktyg olika producentländer, sammanställd av omdömen av kunder:

De mest robusta och hållbara verktyg gör Tyskland. Tyska lödning - felfri Assistant, som kommer att pågå i många år. Tjeckiska enheter är i hög efterfrågan bland yrkesverksamma på grund av god funktionalitet och utmärkt kvalitet. Naturligtvis är priset på den europeiska modellen inte alla har råd, men å andra sidan, med hjälp av hög kvalitet lödning kan producera stora volymer av arbete.

Ryska och turkiska modeller av tjeckiska något lägre prestanda, men också mycket billigare. För hemmabruk anses helt acceptabelt för detta.

Den vanligaste i vår marknad är verktyg i Kina. De är den billigaste, men kvaliteten är låg. Även om du följer driftsförhållanden, kan de räkna ut garantiperioden, och ibland längre. Detta alternativ är perfekt för dem som använder en lödkolv bara 1-2 gånger per år.

Hårdlödning av rör (rör och montering) av polypropen utförs i följande ordning:

 1. Beskärning röret vinkelrätt mot den centrala axeln. Kom ihåg att när en böjd ände av lödningskvaliteten blir ingen.
 2. Fasa röränden med (rengöring platser på de skurna chips och grader).
 3. Framställning av en lödkolv för att fungera - installation av ett munstycke och att ansluta instrumentet till ett jordat uttag. Lödning maskinen slås på genom att trycka på knappen på kroppen. Lyser rött ljus. När den röda lampan slocknar - det skulle innebära att den önskade uppvärmningstemperaturen har uppnåtts.
 4. Uppvärmning av delarna. Vid en sida av munstycket är infört i röret, de andra - montering, uppvärmda 5-6 sekunder. rörledningselement smälts, bör de avlägsnas snabbt från munstycket och ansluta. Polypropylen svalnar mycket snabbt, en minut anslutningen är klar. Fram till det gemensamma svalnat, är det förbjudet att använda roterande rörelse, annars allt arbete för ingenting.

Nästan omedelbart efter lödning polypropenrör kan användas för andra ändamål. Det bör noteras att svetsningen sker mer effektivt, om arbetsstyckena arrangeras horisontellt. I detta fall kan arbetet med en person utför. Om du behöver utföra en vertikal lödning, behöver det en assistent som kommer att hålla röret och montering smidigt.

Lödprocessen Polypropenrör tar lite tid - bara ungefär en minut. Det viktigaste är att iaktta de regler för svetsning för att få hög kvalitet hermetisk tätning

För mer information, se tekniken fungerar i videon:

När du väljer en lödning verktyg för Polypropenrör måste beaktas varje detalj, eftersom det är från dem ofta beror på kvaliteten av röret installationen. Lödning måste vara tillförlitliga, lätt att använda, har alla nödvändiga bilagor. Kom också ihåg att lödning bör utföras med hjälp av reglerna i överensstämmelse med maskinen och det kommer att bidra till att förebygga skador och dålig kvalitet anslutningar.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); God dag. Instabil kör automatisk panna AOGV 11.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallå I år flyttade vi till landet.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallå För några dagar sedan upptäckte jag flera skadade tak.

Internet uppslagsverk om att bygga kommunikation

Hur man väljer en lödkolv för Polypropenrör

Polypropylen - en av de vanligaste avancerade material som används för tillverkning av rör av varmt och kallt vatten. Hög styrka, låg vikt, lång livslängd och låga kostnaden för röret av polypropen är mycket populär på marknaden VVS material. För installation av Polypropenrör behöver inte fancy utrustning - anslutningar görs med en lödkolv, utrustad med munstycken.

Vad är för lödning PP rör

Monteringsröret av plaströr, i synnerhet polypropen, är tillverkad genom svetsning av dess beståndsdelar. Eftersom smälttemperaturen hos materialet är tillräckligt låg, ca 250-260 ° C, sedan för uppvärmning av lederna enkla föreningar som används i apparaten enheten, matas av med nätaggregatet 220 och 6A.

Svetsapparat för plast rörinstallation

Populariteten av sådana svets enheter är att användningen inte kräver en lång inlärnings tillräcklig en eller två gånger för att ansluta röret eller kopplingar och lärdomar kommer att vara tillräckligt för att montera en vatten- eller värmesystem på egen hand. En viktig förutsättning i detta fall - att ansluta sig till kopplingsschema, överensstämmer med de dimensioner och rördiametrar.

Trots de olika lödningsmodeller, inte deras grundläggande enheten inte skiljer sig sinsemellan.

Alla lödkolvar består av:

 • höljet med hållare och stativet;
 • ett värmeelement inne i inneslutningen;
 • Uppvärmningstemperaturen regulator med ljusindikatorer;
 • uppsättning av speciella munstycken med olika diametrar.

Kan variera utseendet och dimensionerna av enheten, men kärnan är densamma. Mästaren ofta kallas en lödkolv "järn" för hans likhet med dessa apparater. Liksom i järn i det, kan du justera uppvärmningstemperaturen manuellt. Termostaten är programmerad för att upprätthålla en förutbestämd uppvärmnings regim.

Justering tepmeratury definieras genom inställning av termostaten

Efter inkoppling av svetsapparaten, värmer värmeelementet arbetsytan till en förutbestämd temperatur. Vid uppnående av en temperaturbrytaren aktiveras och strömmen stängs av under ett par sekunder. När stången kyls av 3-5 grader, är strömtillförseln återupptas, och temperaturen börjar att stiga igen till det önskade värdet. I syfte att användaren tryggt kan navigera i tillståndet hos anordningen är klar för drift, har huset två lysdioder - en visar anslutningen till nätverket, och den andra indikerar driftstemperaturen.

Manuell inställning av temperatur är nödvändig, i första hand, till svetsapparaten kan tillämpas inte bara för montering av polypropen rör, men rör av andra plaster, som har olika smältpunkter. Faktiskt själv polypropen, beroende på satsen eller tillverkare, kan ha en liten avvikelse i en eller annan riktning. Därför är aldrig överflödig ytterligare temperaturinställning. Från den direkt beror på kvaliteten på anslutningen.

Svetsning av rör och rördelar som pågår i den ordningen.

 1. Kapa röret i sektioner med önskad diameter, framställa de nödvändiga tillbehör. För kapning av rör i svetsmaskin inställd vanligtvis inkluderar och sax. Att skära den var bekväm, i förväg applicerad på röret med hjälp av en etikett eller märkpenna. Du måste klippa så att giljotinen har passerat genom plasten gång utan att stanna och i rät vinkel. Sax är utformade så att om röret att luta sig mot de två nedre stoppen kommer kniven att hållas exakt vinkelrätt. De nedre rörstöd tillåter cutting it i rätt vinkel
 2. Skära rörflänsen förbereder för svetsning. För att göra detta måste den rensas från grader, avfasning och ta bort metallfläta, om den är försedd med ett rör. Kort sagt, för att skapa en sådan marginal att den fritt in i öppningen av kopplingen. Fig. 2 visar en särskild anordning för fasning med en varierande diameter. Förfaranden för framställning av polypropen rör för svetsning
 3. Samtidigt gjorde utarbetandet av en lödkolv. Innan du slår på värmaren PETN till "järn" bör vara förinstallerade munstycken måste arbeta diameter. Om denna lödkolv med Tan i form av järn, är munstyckena fixeras med en insexnyckel, som också måste buntas enhet. Navigera beredskap lödkolven att arbeta (för att uppnå den önskade temperaturen) kan och bör vara på LED. Beredning av en lödkolv för att arbeta
 4. Värm upp arbetsstycken. För detta ändamål är munstycket bärs på en sida och en motsvarande inpassning på den andra. Polypropylen måste värma upp till omsmälta stater, kan styras av viskös kant våg som uppträder från den smälta plasten. Den varar vanligtvis 4-6 sekunder. Förfarandet för svetsning rörfogar
 5. Därefter delar avlägsnas från handstycket och anslutna till varandra. Vi måste komma ihåg att rotera röret i muffen rekommenderas inte, så du måste sätta in det direkt i detta läge, som är planerad. Inom en minut, under vilken inträffar kylnings polypropylen leden kan anses klar för användning.

Här är några användbara tips från erfarna hantverkare.

 1. Infoga och ta bort rörmunstycket svetsare bäst korta mjuka rörelser, utan skarpa veck, och överdrivet tryck.
 2. Efter flera röranslutningar för att göra en kort paus, under vilken rengör Teflon beläggningen av smälta plastrester. Du kan inte göra det med metallskrapor eller borstar. Du kan bara använda träpinnar som inte skadar non-stick lagret och kommer inte att skrapa på ytan av munstycket.
 3. Om flera bilagor samtidigt, är den mer massiv placeras på svetsmaskinen närmare basen av värmeelementet. Tack vare detta arrangemang, är uppvärmningen av munstycken med större diameter snabbare och jämnare.
 4. I drift är det önskvärt att använda samma beslag produktion, och rör. Moll, vid första anblicken, är skillnaderna (t ex smälttemperatur) kan så småningom påverka kvaliteten på vattnet spår aggregatet.

Typer lödning polypropenrör

Det finns bara två typer av svetsmaskiner för Polypropenrör. De är inte annat än spetsen på värmeelementet fundamentalt olika former. På grundval av detta de är indelade i:

 • - lödning av PETN med en cylindrisk form; Den cylindriska formen av värmaren med en uppsättning av munstycken
 • - lödning med Tan som stryksulan. Formen av värmaren i form av järn med öppningar med olika diameter

Varje typ av lödning en uppsättning av munstycken med olika fästmetod. Om munstycket järnen är lindade med en skruvfäste, då de har en cylindrisk form tenah avigt klämma som släpar skruv.

Funktionellt ingen skillnad mellan dessa två typer av lödning där. När du väljer styrs av endast de tekniska data och användarvänlighet.

Video: hur man arbetar med svetsning apparotom för Polypropenrör

Hur man väljer en lödkolv för: urvalsparametrar och recensioner

Att på lämpligt sätt välja svetsare är nödvändigt att överväga dess funktionssätt och de nominella specifikationerna. I praktiken handlar det om att fastställandet av följande parametrar:

 • PETN effekt;
 • tillverkaren anordningen;
 • kostnaden för svetsmaskinen;
 • formen av värmaren.

Strömindikator återspeglar operativa kapacitet apparaten.

Ju högre effekt, desto större är möjligheten av lod för lödning polypropen rör med stor diameter. Det kan variera inom ett brett område - från 500 W till 2,5 kW. , Du måste bestämma i förväg utrustningen förvärvas för något ändamål inte betala de extra pengar och undvika slöseri med el kostnadsöverskridanden. Utgångspunkten är vanligtvis tjänar som den maximala diametern av röret, vilket skulle behöva arbeta. Det finns en enkel regel som gör det möjligt att lösa problemet med den önskade effekten. Den består av att rörets diameter ökas tiofaldigt och detta numeriska värde är den erforderliga kraften hos lödkolven. Till exempel, för svetsning av en rördiameter av 50 mm. Du behöver en lödkolv med en kapacitet på 500 watt. Under reparation VVS i en privat lägenhet eller hus, tillräckligt lödkolv med en effekt på 700 W, eftersom storleken av rör och rördelar får inte överstiga 63 mm. Huvudvägar rör med 120 mm diameter. och ovan gäller svetsning kapacitet på upp till 2,5 kW.

De största producenterna av denna typ av produkter på marknaden kan delas in i tre grupper.

Den första gruppen - ett europeiskt företag, främst tjeckiska och tyska. Deras produkter kännetecknas av kvalitet, tillförlitlighet och lång livslängd. Detta är varumärken som DYTRON (Tjeckien) eller Rothenberg (Tyskland).

Dytron strykjärn anses ganska dyrt mot många förslag från kinesiska och turkiska tillverkare. Men för dem är det sant att kvaliteten inte deshevym.V mitt arbete använder jag en lödkolv tre i denna serie: med spö värmeelement på 650W, 850W standard och 1200W för stora diametrar.

Alla tre modellerna har liknande prestanda och endast skilja sig något strukturellt, de är också olika funktioner. Den första och andra - Hårdlödning av rör med små diametrar, skillnader i strukturen av uppvärmningsdelen och beten. Effektivt arbeta med en rördiameter av inte mer än 40 mm. Den tredje typen - på 1200W är konstruerad för lödning rör med en diameter upp till 125 mm, är det mindre lämpligt för dem svårare att krypa in i trånga utrymmen, men när det handlar om en sådan rördiameter är vanligtvis inte trebuetsya.V Jag använder i huvudsak 850-watt modell är den mest universell instrument.Payalnik har ett minimalt antal kontroller, eller för att vara mer exakt, en - en temperaturregulator. Utrustad med en monter som tillåter dig att lägga den på vilken yta som helst utan rädsla för brännskada i dem någon form av svarta hål. Holder är bekvämt och stabil, så att den nästan kan kasta (driver förstås) när du behöver agera snabbt.

I min praktik lödning Dytron visat sig från den bästa sidan. De är tillförlitliga, låga underhållskostnader, hållbara, lätt att använda. De observerade en balans mellan vikt, vilket gör dem nästan varje situation är bekväm att hålla (i motsats till den turkiska Candan'ov, till exempel) .Sereznyh skadan inte sett under två års användning. Och under denna tid var tiotals kilometer av svetsade rör av alla diametrar under konstant damm och smuts.

Den andra gruppen omfattar turkiska instrument vars pris är något under den europeiska, men kvaliteten är ganska bra. Av de mest kända kan nämnas VALTEC, COBRA, CANDAN.

Video: Tips för CANDAN polypropylen

Den tredje gruppen består av kinesiska och tyvärr de inhemska märken. Trots det överkomliga priset, kvaliteten, skiljer de sig inte. Speciellt "lame" är en sådan viktig del av anordningen som en temperaturregulator som kan arbeta i spridningen till 10 °. Denna termostat kalibrering leder till det faktum att de svetsade elementen kan utveckla läckor, rörströmning och ge jobbet efter trycktestet har att göra om igen.

Kostnaden är vanligtvis motsvarar kvalitetsnivån.

Detta är lagen om marknaden och det är mycket svårt att hitta ett undantag från den. Europeiska lödning, särskilt professionella modeller kan kosta från 250 till 500 dollar. Turkiska - från 80 till 150 dollar, kommer kinesiska och ryska startar från 30 dollar.

Såsom nämnts ovan, är funktionell, lödning med en cylindrisk uppvärmningsanordning och Tan i form av järn inte annorlunda.

Det enda som kan läggas till, är det faktum att det ibland är nödvändigt att utföra installationen i svåra förhållanden (t.ex. i avloppet riser) där verktyget dimensioner spelar en viktig roll. Rabotate hölls i luften, är möjligheten att sätta svetsning på en plan yta inte. I sådana fall, befälhavaren föredrar ofta svetsmaskiner med en cylindrisk värmare.

Video: hur man väljer en anordning för svetsning av polypropylen

Genom att köpa svetsutrustning för Polypropenrör inte kan glömma den personliga säkerheten. uppvärmningstemperatur instrument otnosilno låg, men det är tillräckligt för att få en hud ozhog om obekväma rörelse tenu kontakt under drift. Användningen av skyddshandskar skyddar dina händer från skada, kommer att göra jobbet på ett säkert sätt.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 1 =