Lödning Linoleum

Hur man löda linoleum - optioner och vägar

Linoleum på golvet - en populär lösning i det inre av lägenheter och hus. En mängd olika mönster och storlekar (web bredd) kan du göra vackra och slitstarkt sömlös golv i rummet nästan varje område.

Men ibland, på grund av den komplexa konfigurationen av rummet eller stora rummet område krävs stykovanie (en eller flera leder). I detta fall är det nödvändigt att veta hur man löda linoleum så att fragmenten var osynliga dockning plats, och kanterna sitter fast ordentligt med varandra.

Tre grundläggande metoder lödning linoleum

Tillverkare producerar ett enormt utbud av linoleum med olika egenskaper (brandfarlighet, hållbarhet, värme och ljud ledningsförmåga), men den viktigaste division sker efter kategori:

Valet av metod beror på vidhäftnings beläggning typer, finansiell kapacitet, tillgången till de nödvändiga verktygen:

 1. Anslutnings fogarna med electrosoldering - tillämpas på kategorin linoleum "B".
 2. Kallsvetsning - den vanligaste metoden används för alla typer av linoleum (K, P, B).
 3. Lödning linoleum hot metod - används för kommersiell kvalitet beläggningar.

Obs: electrosolderers används i hemmet för mindre docknings områden, för att uppnå en stark och estetisk söm med denna metod svårt.

Svetsning Lödkolv: ett alternativ för DIY

Teknik består i det faktum att uppvärmda spetsen verktyget smälter de låga beläggningskanterna som kombineras för att bilda en enhet och härda efter kylning (läs som: "Hur man ansluter till varandra på rätt sätt linoleum"). För att uppnå en vacker söm behöver korrekt skärning. Det är också nödvändigt att framställa en lödkolv för linoleum: spetsen är böjd i en vinkel av 90 °, och polerad stinger skärp (kant inte är tjockare än 0,2 mm).

 • Om det gemensamma är inte fabriks rulle kant, utför sedan prirezku av "överlappningen".
 • Värm lödspetsen försiktigt leda längs sömmen, och se till att kanterna jämnt mjuknat.
 • Då sömmen rullas med en rulle.

Spike linoleum hemma med hjälp av en lödkolv används mindre och mindre, eftersom inte alla moderna typer av golv, är lätt att mjukna även konsumentklass. Styrkan i sådana fogar är också liten.

1

Metoden kallas så eftersom dubben linoleum sker utan exponering för höga temperaturer, och med hjälp av särskilda beredningar - "A" lim eller "C". Kemisk smältning kanter med efterföljande härdning ger en stark och hållbar resultat.

Valet beror på vilken typ av adhesiv söm bredd:

 • Adhesive "A" har en flytande konsistens. Det används för svets ark med en minimal spalt som lätt penetrerar den perfekta add på lederna.
 • Sammansättningen av den "C" tätare, det används där så breda fogar på grund av dålig kvalitet prirezki. Att reparera den gamla beläggningen används också lim "C" - inslagna sömmar fransiga kanter kräver ett fast grepp, och breda gap som härrör från deformation av beläggningen är väl fylld med en tät massa som härdar, förvandlas till ett fast förbindelseskikt. Se även: "Vilken typ av lim för linoleum väljer."

Innan lödning arbetsyta rengörs från damm och fukt.

Lödning lederna linoleum lim "A" i följande ordning:

 • På en ren och torr slaktade butt klistra maskeringstejp - den gemensamma sömmen är belägen i mitten av bandet.
 • Office kniv skär försiktigt bandet ledande blad strikt längs sömmen. Bladet är inte "förlorat sin väg", det är nedsänkt i linoleum söm som inte kommer att lämna bladet åt sidan.
 • Limmet sprutas från röret in i leden genom att injicera nålliknande spetsen och smidigt flytta den längs hela längden av fogen. Spåret av lim på tejpen ytan måste vara bredare av minst 3 - 4 mm - i detta fall limmet får tillräcklig kvalitet för de spikar kommer inte överskridits lim.
 • Efter 15 - 20 minuter av tejpen avlägsnas.

Vissa självhäftande tillverkare har lovat att efter 30 minuter limmet helt stelnar och ytan är klar för drift. Men det är bättre att göra slutartiden 1 -2 timmar.

Notera: sammansättningen av ett par innehåller giftiga ämnen, så innan lödning linoleum, skall bära skyddsutrustning (gummihandskar, respirator), ta hand om rummet ventilation (öppna ett fönster).

linoleum lim lödning teknik «B» liknar:

 • Torkat och befrias från partiklar fog.
 • Om kanterna på anliggande ark insvept, vilket sker vid reparation beläggningar vid krackning av de gamla stygn och vågor på ytan av linoleum, vidhäftade de till den dubbelsidigt vidhäftande tejp avdragare eller lim för linoleum.
 • Seam fylld med lim till hela bredden av skarven. Efter att limmet har torkat på ytan är klar för drift.

kallsvetsning - det bästa alternativet för anslutnings lederna i hemmet, är denna variant ekonomiskt och kräver inga speciella kunskaper. En speciell fördel med förfarandet: det kan användas för att täta skarvar av varje form. Till exempel för en komplicerad konstruktion för zonindelning lokaler linoleum olika färger, stykuya sin sicksack, rundade eller jul-träd loop. Se även: "svetsfogar av linoleum - och nackdelar av olika sätt."

Hot svetsning används för hårt Linoleum klass. Till stor industriell eller kontorsmiljö utan skarvning långa remsor inte kan göra. För denna metod kräver ett specialverktyg - hårtork för lödning linoleum.

Denna anordning med ett speciellt munstycke för iläggstråden - PVC tråd som under passagen genom munstycket verktyget upphettas och ansluter mot varandra anliggande kanter. Metoden ger en stark anslutning men kräver noggrann ytbehandling och efterföljande finbearbetning av leden till de önskade estetiska egenskaper.

 • Lagda banor. Efter den nödvändiga exponeringen (2 - 3 dagar) kommersiella linoleum på stora ytor anslutit sig till skriden över planet av golvet eller i lederna. Eftersom löda linoleum som flytande metod är svår: lederna kommer att flytta från mekanisk stress under träning.
 • Efter torkning lim i sömmarna skära spårdjup av 2/3 tjockleken på linoleum och bredd som är något mindre än diametern hos fyllmedlet sladden.
 • Rena fogar framställda från skrot och damm med en dammsugare.
 • Klippa sladden önskad längd och lägg den till slut tillsats torktumlare.
 • Munstycket torktumlare finns längs spåret. Varmluft uppvärmer sladden kanter och som passar i ett spår av munstycket när den rör sig längs sömmen.
 • Utan att vänta på fullständig kylning av svetsen, skära av den utskjutande delen av fyllmedlet sladden.
 • Efter härdning, svetsytan ojämnheter eller små glasbitar avlägsnas genom slipning.

Hot svetsning är bättre att bjuda in professionella som löd linoleum hemma själv för hårt. Det behöver inte bara hår, men också ett antal professionella verktyg (cutter, kniv formad) att sömmen är stark och vacker.

Det är särskilt viktigt att använda ett professionellt verktyg, om iläggstråden på färgen inte stämmer överens med golv. Ojämn söm förstöra alla design finesser, som bygger på kontrasten av färger och tygkanten.

Således kallsvetsning - det bästa alternativet för lödning linoleum med händerna. Det kommer att ge hela täckning även med icke-standardiserade former av utrymme eller skapa en ovanlig lösning för golv i olika färgbanden, sett på bilden i ett modemagasin.

Hur man löda linoleum med sina egna händer - ett sätt för hem och kommersiella

Linoleum används flitigt i efterbehandling golv. Bekvämligheten med dess tillämpning är uppenbart. Många gör reparationer i lägenheterna av sina egna. Det är inte alltid möjligt att hyra utomstående att fastställa en liten söm linoleum. Därför att veta hur man löda linoleum hemma är inte bara bra, utan också lönsamt. Saknar lödning leder till bildandet av ett gap mellan angränsande blad, falsning upp under mekanisk verkan, fukt och damm från att komma in under golvbeläggningen.

Numera har många sorter av linoleum - som limfogar efter installationen?

Alla olika rull golv fastlödda på två sätt:

Dessa tekniker används i områden med olika permeabilitet, men skiljer sig i lödning och begagnade verktyg.

På linoleum, som läggs i områden med hög trafik, är destruktiva belastning i längs- och tvärriktningen. Den senare har en förödande inverkan på tillståndet av anslutnings platser rullar.

För kommersiella sammanväxningar behöver speciella verktyg som inte är för alla.

För att säkerställa deras integritet under drift med het svetsning. Innehas av arbetstagare som är kvalificerade, de vet säkerhetsreglerna grundligt förstå tekniken.

För produktionen av det arbete som krävs:

 1. Typiskt, en metallinjal, en mall (templat);
 2. Bygg kniv;
 3. Fräs för skärning av en söm;
 4. industriell tork till uppvärmningstemperatur upp till 600 ° C med en standardmunstycke under ett fyll sladd;
 5. kniv i form av en halvmåne med en guide.

På bilden de nödvändiga verktygen

Inledningsvis uppnå tät, med några avbrott, anslags duk.

Om valsar används, är sidorna av vilka skärs i fabriken, de är placerade ände mot ände, annars golvbeläggningen läggs med överlappande lager. Med byggandet av kniven, mätinstrument, är de mönster av beläggningsskiktet 2 kapas. Det visar söm med maximal passform.

Hot svetsprocessen utförs endast på bitarna, limmade till basen. För att göra detta använder vi speciella lim och kitt. Vid slutet av arbetspaus under en tid som anges i anvisningarna för användning av lim, för fullständig härdning av bindemedlet.

Innan lödning linoleum, skärs av en skär sömmar. Justering av skärelementet produceras på ett sådant sätt att dess skärdjup var 2/3 av tjockleken och bredden - 2 - 3 mm (sladd mindre diameter).

Omedelbart före processen för lödningsförband rengörs från skräp med en dammsugare. Edge avfettas. Hårtork inställd på munstycket och iläggstråden. Uppvisade temperatur som anges i instruktionerna för användning av fyllmedlet. Hårtork inställd i början av sömmen standardmunstycke. Efter uppvärmningen snöre hårtork startar rörelse framåt längs sömmen. Hastigheten bör vara sådan att det inte finns någon sammanlagd förlängning. När den når mitten av sömmen längd, slutar lödning och börjar på ett liknande sätt från den andra änden. Dockning sker genom att överlappa en med 2 - 3 cm.

En förutsättning: ledningen måste helt täcka lederna. Justeringsmunstycket gör att du kan trimma överskottsfyllet korrekt med en messkärm. Efter fullständig kylning med samma kniv utförs en ren sopning. Professionell varmsvetsning skapar den mest slitstarka långvariga linoleumbeläggningen, lämplig för användning i rum med stor längdkapacitet och hallar av industriföretag.

Videon visar i detalj processen med kommersiell anslutning av linoleum.

Att använda ovanstående metod i en lägenhet är nästan omöjligt. Förvärvet av den nödvändiga utrustningen kommer att öka kostnaderna för reparationer, och sedan länge ligger viloläge. Därför kan hemmalaget använda en enklare metod för varm lödning utan ett komplicerat verktyg. Det låter dig lödda linoleum med egna händer på en individuell design från ett golvbeläggning av samma tjocklek.

För att få en okomplicerad högkvalitativ anslutning, är andelen rullar (bitar) tillräckliga för att ha:

 1. en regel, en metall linjal, en mall (temalo);
 2. konstruktion kniv;
 3. palmer med en effekt av 1 kW eller mer;
 4. metall eller plastrulle.

Limmas med en lödkolv kan värmas linoleum med en tätslutande stumfogar. För detta staplas de sidor som behandlas vid tillverkningsanläggningen nära varandra. När man skapar ett specifikt mönster, eller applikationer med användning av rester producerade stapling överlappning i 1 -. 2 cm Därefter genom att använda konstruktionen enligt regeln av kniven, linjal, skärmönster gjorda av två skikt på en gång. Små delar och detaljer ska limas med lim eller mastik. I händelse av att klistermärken inte är gjorda, limmas dubbelsidigt konstruktionstejp under sömmarna.

Lödstångens spets böjer i en vinkel som är bekväm för arbete. Poängen är skärpad. Särskild uppmärksamhet ägnas åt jämnheten på sidoytorna. De kommer att säkerställa en jämn glid av lödjärnet i sömmen. Tjockleken på spetsen ska inte vara mer än 1 mm.

Upphettningsgraden av lödstången kontrolleras på sidokanterna av linoleumet, som därefter kommer att täckas med en sockel. Om, när stinget rör sig, sker en momentan smältning av ytan, då uppnår arbetstemperaturen. Hastigheten för rörelse bör väljas på samma slutna ytor av beläggningen. Det bör inte finnas någon djup deformation av materialet och en märkbar missfärgning.

Vid fogning av fogar ska staven hållas vertikalt utan att stå i sidorna. Ett rörligt stopp är monterat under körmen för att säkerställa en stabil position. Led ett lödstryk på dig själv. Assistenten gör sömmen sys med en metall eller plastrulle.

Med överensstämmelse med teknik och en fast hand kommer sömmen inte att skilja sig från den professionella.

Att använda en kall metod för svetsning av linoleum har två obestridliga fördelar:

 • Används för kommersiell och privat lödning;
 • Används för nytt och nytt linoleum.

Bindkomponenten är ett tvåkomponenthäftmedel baserat på epoxiharts och polyuretan. När de appliceras som ett resultat av en kemisk reaktion smälter ändarna av bitarna. Efter indunstning av de flyktiga komponenterna i fogen bildas en stark fog. Samtidigt släpps ångor som skadar andningen i atmosfären. Arbetet bör utföras i välventilerade områden.

 • Klistertyp "A" är i ett aluminiumrör, utrustad med en tunn nål. Den används för att ansluta bitar av linoleum. Tränger in i tätt passande sömmar av beläggningen på grund av hög fluiditet.
 • Kompositionen "C" säljs i ett rör med ett munstycke. Används för limning av tidigare lagat material, såväl som nytt med fogar upp till 3 mm. Mer tjock i överensstämmelse löser kompositionen linoleums kanter. När det stelnar bildas det en enda enhet med limmade områden. Diametern på det applicerade bindemedlet regleras genom att skära munstycket på lämpligt ställe.
 • Limtyp "T" används för limning av nytt och gammalt linoleum på polyesterbasis.

Följande verktyg krävs för produktion:

 1. en regel, en metall linjal, en mall (mönster);
 2. konstruktion kniv;
 3. glutinös komposition;
 4. färgband.

Förberedelse för limning görs genom tät packning av ett material. Vid utförande av en konstnärlig plan sker skärning på programmerbara maskiner eller mönster. I sin frånvaro görs golv med en överlappning, följt av skärning på en gång två skikt.

Linoleum, som ligger i rum med hög trafik, limmade. På samma sätt, kom med små element och bitar hemma. Linoleums sömmar förseglas med färgband. Den är skuren med en byggkniv som är nedsänkt i sömmen för en exakt repetition av ledningen.

Sömmen är fylld med lim så att limet vid inledande ögonblick sticker ut över ytan av beläggningen. Efter utgången av den tid som anges i bruksanvisningen avlägsnas färgtejpen tillsammans med adhesivresterna. Gå på de limmade fläckarna kan vara 2 timmar efter demontering av tejpen.

Dessa metoder kommer att skapa unika i sin skönhet och styrka av linoleumsammansättningen.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Hur man limar materialet: kallsvetsning för linoleum

Kallsvetsning tillåter nästan omärkligt ansluta 2 stycken linoleum Linoleum så populärt material som används överallt - inte bara som en golvbeläggning i huset eller i en lägenhet, men också som en beläggning för kontors- och industrilokaler. Detta material kan lätt staplas, den är vattentät, beständig mot vardagens stress, elastisk, som har en låg nivå av slirning. Ja, och valet av färger är bra. Men vad händer om rummets geometri är sådan att standardarket måste skäras? I det här fallet måste du använda sådana fixeringsmedel som inte lämnar synliga leder.

Detta är ett modernt sätt, utformat för hushållslimning av linoleum och några andra material. Grunden för denna metod är ett lim som kan bilda en färglös söm. Det vill säga, den här sömmen kan givetvis grop för händer, men det är nästan omöjligt att se.

Kallsvetsning för linoleum kan köpas på vilken byggnad som helst

Vilka är fördelarna med den här metoden:

 • Stygn är pålitliga, monolitiska och noggranna;
 • Särskilda verktyg behövs inte, till exempel vid svetsning, måste viss temperatur uppnås.
 • Särskilda färdigheter behövs inte - instruktionerna förklarar fullständigt hur man använder kallsvetsning.

Idag, kallsvetsning av linoleum innefattar tre typer av lim - limma en lim C och sällan används lim T. Var och en av de sorter av dess adhesiva egenskaper. De bör övervägas mer detaljerat.

Typer av kall sömssvetsning av linoleum

Lim typ A för kall svetsning är ett lim med en ganska flytande konsistens, vilket förklaras av lösningsmedlets höga innehåll. Denna struktur gör att du effektivt kan lösa upp kanter för bindning. Men för att fylla stora slitsar kommer denna typ av lim inte att fungera, men de är för flytande.

Adhesiv typ C skiljer sig mer tät och mättad komposition. Det har mer PVC, mindre lösningsmedel. Det kan fylla tillräckligt stora luckor och sprickor mellan täckplåtarna. Ett sådant lim är troligt bra att reparera redan gammalt linoleum. Det kommer att kräva mycket exakt anslutning av arkens kanter, spalten kan vara upp till 4 mm.

Att introducera sammansättningen av ett kallt svetsrör mellan linoleums sömmar, en speciell spets

Men limtyp T för kallsvetsning används sällan, mestadels för professionell användning. De limes som regel en multikomponent linoleum på basis av PVC och polyester. Det visar sig samtidigt en mycket elastisk och snygg shovchik mellan arken.

Teknik för limning med kall svetsning

I varje förpackning med lim - detaljerade instruktioner, men det finns några allmänna bestämmelser som kan vägledas. Linoleumets kanter måste nödvändigtvis anslutas tätt varandra. Det är inte svårt att uppnå detta - du måste klippa två remsor samtidigt.

Naturligtvis är det inte ens nödvändigt att säga att linoleum borde vara homogen utan värmare.

Vanligtvis läggs sängkläder med en överlappning på flera centimeter, för att rengöra arkens kanter från damm. Du kan göra det med en enkel trasa. Linoleumet själv bör skyddas mot lim. På den nedre kanten av den klippta limta tejpen, och efter att ha lagt randarna samma lim och på övre kanten.

Torken är jämn, skärs samtidigt längs baren. Under den gemensamma råd att lägga plywood. Därefter avlägsnas kanvasens kanter, höjden på duken borde vara densamma. Kanter kan appliceras vid behov.

När allt är klart, är allt minskat, du kan redan ta på sig den svarta kylningen. Det är inte nödvändigt att arbeta med handskar, åtgärderna är inte riskabla, och så vidare. Bara rusar inte, var försiktig.

Innan du använder kallsvetsning bör du noga läsa bruksanvisningen

 1. Spetsen av röret sätts in i gapet mellan dukarna, det måste pressas för att dosera inkommande svetsning. När en liten droppe lim visade sig på scotch, börjar nålen att flyta smidigt längs leden.
 2. Klisterremsan som bildas på tejpen bör ligga inom tre till fem millimeter. Då kommer limet att precis fylla fogen, linoleums kanter smälter och förenar.
 3. Efter 20 minuter kan skottbenet avlägsnas, och de skurna skotten skärs med en skarp kniv. Sömmen, om allt är gjort korrekt, kommer det att bli snyggt och hållbart.

Om det händer att limet har kommit på en oskyddad zon, ska den omedelbart inte torkas. Du kan av misstag radera bilden från omslaget. Låt limet torka, och klippa det försiktigt med en kniv.

Vad är het linoleumsvetsning

Varm svetsning kallas metoden, som ofta används i industriell installation av linoleum. Metoden består av följande: På grund av hög temperatur, och i dessa kanter en speciell ledning, det som mycket väl kan svetsa kanten på arken sys i dessa kanter. Denna sladd är faktiskt en söm. Och sömmen ska vara osynlig.

Varm svetsning av linoleum innebär användning av ett speciellt tekniskt medel i form av en hårtork

För hushållsbruk är en sådan svetsmetod inte lämplig. Men när man staplar i administrativa byggnader tillämpas olika institutioner. Men den här metoden har hittills förbättrats, så att vissa använder den. Men bara för tunn linoleum kommer inte sättet att klistra ihop med "sladd" närma sig.

Men under normala förhållanden inte vill kommunicera med sådana kategorier som "smälttemperatur", ett verktyg för lödning. Således utan tvivel, att kallsvetsmetod fördelaktig från alla sidor. Ja, och billigare.

Hur man använder hårtork behövs för svetsning linoleum

Svets linoleum hårtork kan endast utföras under installationen av styvt och hållbart material, hög kvalitet, kommersiella typer av täckning. Normal hushåll linoleum kommer sannolikt att bli mycket varmt, bortskämd alla dekorskiktet. Den passar någon enkel byggnad tork med ett munstycke? Ja, riktigt snabbt värmer han luften till önskad temperatur.

För arbete behöver du följande verktyg:

 • Hårtork med ett munstycke;
 • Svetstråd gjord av mjuk PVC behövs för att fylla sömmen (kan vara rund och triangulär);
 • Cutter för linoleum - ta bort rester av smält vinyl.

Torktumlare för svetsning linoleum kan skilja sig i form, struktur och kvalitet av de material av vilka den är tillverkad

Någon kvalitativ hårtork har en temperaturregleringsfunktion, och, med användning av temperatursensorn, det kan, under drift för att upprätthålla en förutbestämd temperatur. Men billiga hårtork modeller har manuell justering och inte tillräckligt villkor, eftersom temperaturen kommer att behöva justeras inför våra ögon. Det är naturligtvis farlig uppvärmning och smältning av PVC.

Så att monteringsprocessen genomförs snabbt, behöver du en hårtork med en kapacitet på cirka en och en halv kilowatt. Sådan hår har råd att yrkesverksamma som ofta måste utföra sådana typer av arbete. För engångs behöver det för dyrt köp.

Varje arbete i samband med reparationen bör genomtänkt in i minsta detalj. Sömmar och skarvar, och även verkar vara en bagatell, och för att inte ta itu med dem, kan förstöra alla intryck. Till detta skedde inte, och det finns en kallsvetsning.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 4