Lödning station med en hårtork

Lödstation med hårtork egna händer: tillverkning

För reparation av olika typer av utrustning kräver särskild utrustning, som kostar inte så billig. Av denna anledning många elektronikingenjörer komma på sätt att göra sina egna händer lödstation med en hårtork. Det visar sig att denna enhet kan byggas från skrotbilar. Särskilt komplicerat i detta förfarande är ingenting, och följande riktlinjer kommer att avgöra den optimala för den här enheten.

Görs för hand med en hårtork lödstationen är en speciell utrustning som kan upphettas till extremt höga temperaturer, vilket gör det möjligt att omedelbart glödande metall krökar. Enheten har en relativt enkel konstruktion, vilket gör att enheten att förstå nybörjare elektriker, för att inte tala om ett proffs.

Det är värt att notera att lödningshårtorkar kombineras tillsammans med annan utrustning, vilket gör det möjligt att styra verktyget så noggrant som möjligt. Sett enhet kallas en semi-professionella enheter. De kan utföra en mängd olika uppgifter, oavsett graden av komplexitet.

Lödstation med en hårtork med händerna gjort, kan skilja sig i vissa avseenden. Bland dem:

 • Storleken på arbetsspetsen.
 • Effekt.
 • Prestanda luftkylningsenhet.
 • Reserv driftstemperatur.

Från dessa indikatorer det beror på kvaliteten på passformen, så de behöver särskild uppmärksamhet.

Påtänkta enheter tillåter att smälta plasten och metall med en relativt låg smältpunkt. Mjukgörande material utförs genom att blåsa varm luft flödet värms upp av en speciell spiral. De passar olika analoger med den allmänna strukturen som huvudoperationsdelen. Till exempel, en hemmagjord lödstationen Lukey tork består av följande delar:

 • Kroppsdelen.
 • Värmeelementet.
 • Supercharger.
 • Hantera.
 • Switch.

Vissa variationer är utrustade med display och styra graden av uppvärmning, såväl som speciella munstycken, vilket gör det möjligt att implementera en specifik operation av olika grader av komplexitet.

Hur man gör en lödning station med en hårtork egna händer improviserade?

Som höljet kan använda enheten oanvändbar eller onödig och stålröret. I processen av basen kommer att värmas till maximal temperatur. Att arbeta med honom skulle linda röret termiskt stabilt material.

1

Grunden för self-made utrustning kommer att fungera som ett hem hårtork, som värmeelementet fungerar som en spiral. Den konstant luftflöde ger en liten fläkt fäst vid handtaget. Spiralen är tillverkad av en kromnickeltråd som är tvinnad med ett litet steg mellan lindningarna. Som bas lämplig metall med låg värmeledningsförmåga. Winding spiral, titta på några centimeter år bor gratis. Denna del av värmebeständiga tyg trim möjlighet att behålla enheter i sina händer. Munstycke bättre bygga från keramik eller porslin, och en ökning i effektivitet kan uppnås genom termisk skyddsutrustning.

Efter att ha avslutat monterings lödning station med en hårtork sina egna händer, kommer konstruktionen att ha en pistol konfiguration. För enkelhetens skull kan det fästas på en speciell hållare. Säkerhetskrav alla utsatta ledningar måste isoleras. Vid slutstegsomkopplaren monterad och ansluten nätsladden. Sedan gå vidare till testanordningen. I enlighet med säkerhetsregler och montering, design bygga sin egen kommer inte att vara svårt.

Hur man väljer en lödstation med en hårtork? Först och främst måste vi komma ihåg att denna utrustning är uppdelad i två typer:

 1. Turbinmodell, som är ansvarig för förflyttning av luft elmotor. Detta skapar en kraftig ström.
 2. Kompressor alternativ. Sådana mekanismer uppsamlas på grundval av kompressorer, luftflödet in dem fokuserade.

Av principen om verkan av båda typerna är identiska och omöjliga att särskilja.

Alternativt kan höljet lödning station med en hårtork sina egna händer, kan du använda den gamla lödkolv. Du måste först ta bort alla sina insidor. Var noga med att inte skada något. Dessutom kommer det att ta en halogenlampa 2 kW, vilket kommer att vända kvarts isolator.

Med mejseländarna skärs på glaset, vilket resulterar i ett rör med en hand sätta teknisk spets, varvid uttaget sker genom upphettning. Den nikrom används plattan, inte mer än 0,7 mm i tjocklek som det sista elementet.

Vid tillverkning av sina egna händer hemlagad lödning station med en hårtork bör en särskild sekvens följas:

 • Quartz isolator prydligt inbäddad i spiral.
 • För att minska värmeanordningen, isolatorfolien lindas.
 • Värmeelementet är monterat i huset och fixeras med hjälp av tråd från handtaget.
 • Därtill placerades beredda blocket tidigare lindad asbest sladd (för bekvämlighet och tillförlitlighet för landning i slitsen).
 • Luftslangen ligger i handtaget, är ansluten till kompressorn.

Recensioner av lödstation med en hårtork

Ämnet enhet - ett oumbärligt verktyg i den arsenal av någon amatörradio och elektronikingenjör. Som användarrecensioner är korrekt monterade hemlagad analog inte sämre än effektivitet och kapacitet i fabriken instrument. Således kostnaden för en sådan konstruktion "kopeechnaya9raquo;.

Ägarna säger att många nybörjare tillåter ett antal standard fel. För det första, en konventionell tork, trots sin makt, är inte tillräckligt för att slutföra åtgärden, även om vissa 'umeltsy9raquo; Vi har utfört tillverkning lödstation med händerna bara från en spiral och en fläkt av hushållsapparaten. För det andra, experter säger att en metod för att öka uppvärmningen genom att minska rotationshastigheten hos propellern och minska resultat öppningsdiametern i ett misslyckande av verktygskroppen och smältning.

Behärska Rework Station med hårtork sina egna händer

Med förbättrad teknik, särskilt chips, är reparationer hand blir allt svårare. Konventionell lödkolv för att löda eller unsolder detalj, utan att skada de objekt som är nära, nästan omöjligt. Därför används i stor utsträckning sättet att få beröringsfri lödning.

En av de enheter som ger ett sådant lod är varm luft lödning station.

Principen om drift och allmänna egenskaper

Schema lödstation med en hårtork innefattar en huvudenhet och en manipulator-luftpistol, i vilken uppvärmningen av luften. Sådana anordningar används för reparation av hushållsapparater och mobiltelefoner. Som ett förfarande för att bilda ett luftflöde stationer indelas i:

 1. Turbin - luft matas via små lamellmotor inbyggd i värmepistol.
 2. Kompressor - lufttillförsel är en kompressor som är anordnad i huvudenheten.

Välja en lödning station med en hårtork gör, baserat på egenskaperna hos dessa arter. Den största skillnaden mellan kompressorstationer från turbinen är att den senare kan generera mer luftflöde, men dålig tryckluften genom smala öppningar och kompressor - tvärtom, är mer effektiva i fall där luften att passera genom smala munstycken, som används för lödning svåråtkomliga ställen.

Den operativa principen om varmlufts lödstationen är ganska enkel: luftflödet passerar genom den keramiska eller spiralvärmare som är i röret värmepistol upphettas till en inställd temperatur, och sedan genom de speciella munstycken in i payaemuyu objektet.

I jämförelse med andra stationer, i synnerhet med infrarött, varmlufts nackdelar stationer innefattar följande:

 • Luftflödet kan oavsiktligt blåsa bort de små detaljerna.
 • Yta likformigt värmas.
 • Olika fall kräver ytterligare munstycke.

Fördelen är att turbovozdushnye station är mycket billigare.

Rekommendationer för monteringen av en self-made lödstationen med hårtork

Till att börja med skall vi förstå egenheter krets lödning torktumlare.

Hemma är det enklare och billigare att göra en lödningsstation med sina egna händer med en hårtork i respirator, och som en värmare som används spiral. Keramiska värmare dyrt, och det bara kan spricka när temperaturen ändras plötsligt. Kompressorn i hemmet är svårt att konstruera. Dessutom är kompressorn inte gått till en hårtork, så från huvudenheten kommer att behöva utföra luftslangen, som introducerar en betydande olägenhet.

som en fläkt Du kan använda någon liten fläkt.

Vid slutet av kylaren behov av att skära ett hål genom vilket luft kommer in i röret (munstycke) med en varmare. Å ena sidan är det nödvändigt att ordentligt stänga kylaren, så att när luften strömmar endast i telefonen, och inte gå ut i miljön. Kompressorn är installerad i den bakre delen av torktumlaren.

För många element - chips och några transistorer - lämplig speciell lödkolv, som kommer att ge en säker lödning och överhettningsskydd. Om funktionerna i detta verktyg kan hittas här.

värmare samla mycket svårare. Nikromtråd är lindad i en spiral på basen. Spiral varv inte vidrör varandra. spiral längd beräknas från villkoret att resistansen bör vara 70-90 ohm. Som bas måste basen väljas med dålig värmeledningsförmåga och god motståndskraft mot höga temperaturer.

För att konstruera en värmepistol kan ta en hel del delar av den gamla hårtork. Varje hårtork, även de mest enkla och billiga, kan du hitta en platta med glimmer. Från dessa plattor för att montera en korsformad bas för spiral.

Dessutom kan du använda basen av gamla lödning eller halogenlampor för projektorer. Base på 5-7 centimeter måste förbli obesatt spiral. Från allot spiral slutar vid basen, i form av tråd. Sedan, den N-cm portion av tätt lindade med en värmebeständig duk.

Då måste du göra ett rör (munstycke) av porslin, keramik, etc. Diametern framåt så att mellan den inre väggen av munstycket och spiralen förblev liten spalt. På toppen av röret är limmade isolerande material: ett skikt av asbest, glasfibrer, etc. Denna isolering ger ökad effektivitet torktumlare, liksom möjligheten att lugnt ta upp händerna.

Värmeelementet och munstycket monteras separat till fläkten, så att luft kommer in i röret, och värmaren var belägen precis i mitten inuti munstycket. Placera bindning munstycke kompressor måste isoleras för att stänga ute luft.

När LED-remsor i hemmet med hjälp av strömförsörjningen på 12 volt, som fungerar som en strömregulator-diod i kretsen. LED ljuskrona i stallar satt inte bara för att förbättra design och inredning, men också som en praktisk armatur som kan styras med fjärrkontroll.

Vi har vänt design, formad lite som en pistol. För enkelhetens skull kan du bifoga till kroppen av alla typer av handtag och hållare. Speciella munstycken kan köpas eller hugga sin egen värmebeständig metall.

Tillverkad av en värmepistol till huvudenheten måste dra sig tillbaka 4 trådar. De kommer att komma ut från baksidan av torktumlaren. Det är bättre att sätta ihop dem och återisolerad.

På plats enhet inrymmer två motstånd. Man kommer att justera luftflödeshastigheten, den andra - kraften i värmeelementet. Switchen är bättre att göra en allmän, värmaren och fläkten.

Sedan bifoga värmepistol för att motsvara de önskade tråd reostater och omkopplare. Det återstår att göra en exit för uttaget och varmlufts lödstation är klar.

Användarvillkor och säkerhet

 1. På arbetsplatsen, observera brandsäkerhet.
 2. Under drift, undvika plötsliga förändringar i temperaturen i värmaren.
 3. Rör inte värmeelementet och en värmepistol munstycken.
 4. Ersätta munstycket efter att stänga av och kylning varmluftspistol.
 5. Spill inte vätska på värmepistol.
 6. Arbetsplatsen bör vara väl ventilerat.

Hot Air Lödstation med händerna på video

Lägg till en kommentar avbryta svar

Ul. Zoe och Alexander Kosmodemyanskiy, 26 +7 (499) 350-26-73

Lödstation med en hårtork sina egna händer från delar finns hemma

Idag är många står inför ett sådant problem, när radioteknik bryter ner av olika skäl. För att utföra komplexa arbetet med reparation av elektronisk utrustning Irons, som regel, är det inte tillräckligt, och kräver specialutrustning. Det är därför som elektronikentusiaster funderar på hur man lödning station med en hårtork sina egna händer från delar finns hemma kan göras. Det finns inget komplicerat, och detaljerade anvisningar som kommer att beskrivas nedan, kommer att hjälpa dig med detta.

Lödstation - är speciell utrustning som kan upphettas till mycket höga temperaturer och gör att du snabbt värma metall kurvor. Denna enhet har en mycket primitiv konstruktion, så ta itu med det kan inte bara professionella, men även en nybörjare radioamatör.

I denna lödning torkar används tillsammans med annan utrustning, eftersom när operatören ska skickas till närmaste millimeter. I detta fall skulle den perfekta lösningen vara en lödning station med en hårtork, med sina egna händer som kan göras utan problem. Dessa enheter anses vara semi-professionella och kan användas för att utföra ett stort antal uppgifter av olika svårighetsgrader.

De viktigaste skillnaderna mellan lödningshårtorkar

Innan räkna ut hur man gör hemma lödutrustning professionell nivå, måste du förstå vad skillnaderna kan ha en lödning station. Lödkolv från torken med händerna för att göra en kick. Enligt dess tekniska egenskaper, kommer det att vara helt identiska till fabriks motsvarigheter, bland vilka är de viktigaste:

 • spetsdiameter;
 • effekt;
 • systemets prestanda aktiv luftkylning;
 • Högsta arbetstemperatur.

Från dessa egenskaper det beror på hur kvaliteten kommer att arbeta handgjorda Lödstation med en hårtork, så de bör ägna särskild uppmärksamhet.

Lödning torkar tillåta den smälta plasten och olika metaller med en låg smältpunkt. Mjuknings av legeringarna utförs genom att blåsa varm luft, som värms upp av en speciell spiral. Vad lödstation med en hårtork sina egna händer kan skapas? ATMEGA328, t ex som någon annan liknande anordning, är sammansatt av följande element:

 • huset;
 • värmeelement;
 • fläkt;
 • handtag;
 • omkopplare.

Vissa enheter kan även vara utrustad med en sensor och regulator värmenivå, såväl som speciella munstycken som gör det möjligt att utföra lödning vid olika nivåer av komplexitet.

Produktions lödstation improviserade

Varje person som äger en liten kunskap inom elektronik, kommer att ge för att göra en sådan anordning som en self-made Lödstation med en hårtork. Hans händer från improviserade medel för att skapa det inte kommer att bli svårt. På sig rollen av kroppen kan du använda någon gammal eller icke-fungerande enhet, liksom stålröret. I drift, med den utrustning inneslutning som skall uppvärmas till den kritiska temperaturen, så att det var möjligt att driva handenheten bör linda ett speciellt material som är beständigt mot höga temperaturer.

Lödstation kan vara stationär. I detta fall de är inspelade på arbetsplatsen för att öka stabiliteten och lättanvända. Sådan utrustning kan utrustas med speciella rullmekanism för att inte flytta styrelsen under lödning.

Det kan göras från en gammal maskin för att torka håret med en hårtork lödstation med sina egna händer. "Arduino9raquo; - en öppen källkod plattform som gör att du snabbt och enkelt skapa alla elektroniska enheter. I denna anordning, som värmeelement används glimmer platta. Smältpunkten för denna metall är mycket hög, så det är utmärkt motstå alla laster. När det gäller de värmeslingor, då kan du använda någon som är tillverkade av mjuk metall. Det bästa alternativet skulle nikrom.

Vid tillverkning av lödstationen bör ges en hel del uppmärksamhet kraften av värmeelementen. Den måste utformas på ett sådant sätt att instrumentet snabbt smält metall och inte skadas av detta chip. Också hjälpa till att lösa problemet med strömregulatortorkar lödstation. Hans händer kan justera temperaturen av utrustning driftläge manuellt.

Ett utmärkt alternativ till höljet blir gamla lödkolv, eller snarare hans kropp, och alla insidor bör tas bort helt. Det bör ske mycket försiktigt för att inte skada något. Förutom bostäder, kommer det också att behövas på halogenlampa av 2 kW. Från det är nödvändigt att göra kvarts isolator. För att göra detta med hjälp av en diamant fräs på glaset avskurna ändarna att ge ett rör, vars ena ände läggs på bröstvårtan of Technology, och det har ett hål borrades under värmaren. Som ett värmeelement i utrustningen kommer att agera nikrom platta. Dess tjocklek bör inte vara mer än 0,7 mm, annars blir det en mycket lång tid att kyla lödstation med en hårtork.

Med sina händer för att göra enheten billigare, men du måste följa en viss sekvens av åtgärder:

 • Kvarts isolator placeras försiktigt i en spiral.
 • Att enheten inte är för varmt under drift isolatorn inslagna med folie.
 • Vidare är värmeelementet placeras i handstycket kroppen och är fäst med en tråd på handtagssidan.
 • Även här placeras tidigare beredda design som tidigare sår asbest sladd, garanterar det en bekväm passform i huset.
 • Handtaget är en slang som är ansvarig för lufttillförseln, som är ansluten till kompressorn.

Det är allt - analog lödstation med en hårtork med sina händer helt redo att använda.

Vilka misstag bör undvikas vid montering?

Många nybörjare tror felaktigt att för tillverkning av lödning tork nog bara värmeelementet och fläkten. Därför är de ofta gör det utöver det vanliga utrustningen torktumlare. Men i det här fallet skulle det vara omöjligt att ens smälta tenn, för att inte tala mer solida metaller.

Det finns en metod för att öka en uppvärmningstemperatur genom minskning av fläkthastigheten och diametern av hålet, men i så fall värmeelementet blir alltför varmt och kan skadas och huset och smälter.

Sorter lödstationer

Alla enheter är indelade i två typer:

 • Lödstation turbin med en hårtork sina egna händer skapade tillräckligt snabbt. Det är ansvarig för förflyttning av luftmotorn.
 • Kompressorutrustning samlas vid basen av kompressorerna.

I det första fallet, en kraftfull luftström och den andra luften rör sig mer riktad, så att det är möjligt att använda olika bilagor. Enligt dess funktionsprincip, båda typerna av stationerna är inte annorlunda och är helt identiska.

Lödstation med en hårtork sina egna händer kan göras hemma från skrot, som bara kan hittas i garaget. Det kommer att ligga till grund för utrustning hushåll hårtork som vi behöver bostäder. Rollen av värmeelementet kommer att utföra spiralen och för att säkerställa ett konstant flöde av luft som krävs liten fläkt, som är fäst på handtaget av hårtork.

För att tillverka en spiral tagen nikrom tråd som är vriden till en spiral med ett litet avstånd mellan varven. För basen är bättre att ta någon metall som leder värme dåligt. När slingrande spiral är nödvändigt att lämna ett par centimeter under fri. Denna plats kommer att behöva linda värmebeständiga tyg, så att du kan ta i händerna på lödstationen i färd med att arbeta med det. Munstycket är bäst att välja ett keramiskt eller porslin, och för att öka effektiviteten i att skapa termiskt skydd.

Efter montering är klar lödning hårtork något vagt att påminna pistol. För att förbättra användarvänligheten av enheten kan anslutas till en speciell hållare. Hemlagad lödning torktumlare uppfyllt alla säkerhetsföreskrifter måste alla exponerade trådar nödvändigtvis isoleras. Vid slutet av den inställda brytaren, och ansluter nätsladden och sedan kan starta testutrustning. Som det visade sig, att göra lödstationen hemma är enkel. Det viktigaste - att följa instruktionerna och observera säkerhetsföreskrifterna.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 − = 40