Lukt från tvättmaskinen vad man ska göra

Contents

Vad händer om tvättmaskinen lukten av avloppsvatten

Obehagliga lukter som kommer från tanken av tvättmaskinen, horrify många hemmafruar. Dessa lukter kan inte försvinna även efter regelbunden tvätt. Ännu värre, de kunde passera sängkläder och saker.

Om du tittar, är den obehagliga lukten orsakas oftast av bakterier, vilket innebär att tvättas i en tvättmaskin, kommer kläderna vara farliga för hälsan.

Housewives börjar få panik, vissa till och med leda till att reparatör av hushållsapparater, medan orsaken till lukten ligger på ytan. Ruttet lukt från tvättmaskinen kan snabbt elimineras, om man tittar på de bakomliggande orsakerna till sitt utseende.

Varför är tvättmaskinen luktar möglig saker

Om lukten av avloppsvatten, kommer inspektion av avloppet inte ge något ur tvättmaskinen. Saken är den att en sådan fruktansvärd lukt produceras för mycket olika skäl.

Stanken av avloppsvatten där eftersom stillastående vatten, i vilken det finns en mängd olika föroreningar, såväl som på grund av brist på lämplig vård av tvättmaskinen.

avel bakterier orsakar snabb nedbrytning av biologiska komponenter, katalysatorer och förfarande är den tvål och tvättmedel.

Samtidigt helt omöjligt att tvätta bort kloakerna - det kommer fortfarande att vara vatten, som när långvarig avstängning börjar stinka.

Låt oss betrakta några fall och vi ska förstå, där gör ruttet lukt från tvättmaskinen.

1

Om vi ​​för en vecka eller två, glöm tvättmaskinen kommer processerna för förfall börjar i det kvarvarande vattnet. Som ett resultat vi får en rutten lukt från tvättmaskinen.

En obehaglig lukt kan komma från trumman och på vilken är resterna av mikroskopiska biologiska föroreningar. För att undvika obehaglig lukt dök upp i tvättmaskinen nästa gång, period tvättning vid hög temperatur.

Dessutom, tanken måste genomgå regelbunden rengöring - att fylla i den tomma bilen tvättmedel och inkludera det i tvättläge utan underkläder, hålltemperatur av 95 grader. Varmt vatten kommer att döda alla bakterier och eliminera orsakerna härsken obehaglig lukt. Samtidigt är det rengöras och värmare.

vissa hemmafruar använda maskiner i stället för tank smutstvätt, tätt stänga laddningsporten. Detta bör inte tillåtas, som en rutten lukt från tvättmaskinen vet om dig själv bokstavligen i 2-3 dagar. Det kommer att stinka kläder och kvarvarande fukt kommer att bidra till att stärka den obehagliga lukten. Han kommer att visas i när luckan öppnas.

Slutsatsen är - för att lagra smutsiga kläder behöver använda speciella plasttankar, som har ventilationshål.

I vissa fall kan förekomsten av obehagliga lukter bidrar balsam och rengöringsmedel. shopworn ett överflöd av detergenter - och en obehaglig lukt spred sig över hela badrummet (eller kök).

Om tvättmaskinen serveras helt enkelt sitt syfte och behöver bytas ut, rekommenderar vi att du bekantar dig med de bäst rankade tvättmaskiner.

Stinker av tvättmaskinen - vad man ska göra

Först av allt måste du stoppa driften av tvättmaskinen - dess trum behöver rengöras. Kör tvätt tomgång och håll den vid en temperatur av 95 grader.

Du kan då starta cykeln igen, istället för att använda en vanlig pulver citronsyra. Det kommer inte bara att eliminera resterna av smuts, men kommer att ta bort kalk. Liknande procedurer ska utföras och om tvättmaskinen alltför länge stått stilla.

Om det fanns en stank av smutsiga kläder lagring i tanken, ta bort lukt från tvättmaskinen är tillräcklig för att hålla en kandidatexamen tvätt.

Om tvättmaskinen luktar mögel och lukten aldrig lämnar trumman, kan vara att undersöka avloppspumpen filter. Ibland fastnar här ludd och tråd, som är orsaken till den ihållande lukt.

Läs mer detaljer om hur man rengör tvättmaskinen från formen och dålig lukt, kan du lära av artikeln finns här.

Från alla ovanstående kan göras på bara tre slutsatser:

 • Det är nödvändigt att regelbundet rengöra trumman via tomgång tvättar;
 • Det är nödvändigt att bli av med vanan att lagra smutstvätt i tanken i maskinen;
 • Vi bör inte stänga laddningsporten mellan tvättar eller långvarig avstängning - trumma kräver ventilation.

Genom att följa dessa enkla regler, kan vi aldrig veta, hur kan lukta tvättmaskinen. Förresten, det är speciella på vissa modeller programtrumrengöring av smuts. Du bör inte heller förlita sig på prisade beläggning av silverjoner. Det fungerar definitivt, men för att klara stillastående vatten, kan det inte.

Var det här till hjälp? Dela detta med dina vänner!

Usch, det är verkligen frustrerande när tvättmaskinen inte hörs fräsch och ruttna mögliga lukt, så hon definitivt lägga Calgon, så ingen smuts, ingen lukt, och maskinen kommer inte att bryta i förtid

Hur tar man bort dålig lukt från tvättmaskinen: budgetmedel och varför vi inte får glömma tvätten i trumman

Den första tvättmaskinen uppfanns inte så länge sedan - år 1908. För några 100 år, är enheten så hårt i våra liv som vi idag inte kan föreställa sig hur människor brukade tvättade händerna.

Men här är där skon klämmer: stiralka börjar lukta röta sig själv och dessutom saker har också en obehaglig lukt. Varför är det stinker från tvättmaskinen? Det verkar vara stilla, och regimen inte förändras, och tvättmedel för samma, och maskinen är ännu inte gammal. Vi tittar på orsakerna och vara tydlig hur man rättar till problemet och förhindra dess förekomst i framtiden.

Vad vi inte: 13 fel i vården av stiralka

Den främsta orsaken - mikroorganismer: Staphylococcus, E. coli, svampar och andra smuts. Utseendet på ruttet lukt från tvättmaskinen antyder att någonstans inuti enheten bildade kolonier av skadliga bakterier. För deras reproduktion behöver värme och fukt, och en tvättmaskin i det avseendet - den perfekta platsen. Vad gör vi för fel? Skälen är följande.

 1. Stäng dörren. Om du inte lämnar dörren öppen efter tvätt belastning slut, fukt inuti skapar goda förutsättningar för utveckling av bakterier.
 2. Spara el. I låg temperatur tvätt regimer inte förstöra mikroorganismer - det är nödvändigt att värma vattnet upp till åtminstone 90 ° C Vår "favorit" lägen 30-40 ° C temperatur skapa den mest bekväm miljö för tillväxt av kolonierna.
 3. Vi använder låg kvalitet pulver. Detsamma gäller för att skölja. låg kvalitet innebär inte lösliga i vatten helt och partiklarna avsätts på arbetselement, trumfilter skrivmaskin. Razzian - en grogrund för bakterier.
 4. Inte överensstämmer med doseringen. Tillverkarna är inte förgäves visar på förpackningen doseringsregimer. More - betyder inte bättre. Överskott sig på allt det berör - slangarna, en trumma, ett fack för lastning rengöringsmedel filter. Och ändå inte helt skölja ur tvätten, vilket gör det en grå och seg.
 5. Vi kontrollerar inte fickorna. Oavsiktligt råkat trycka matresterna, godis, chips, papper och liknande avfall under loppet av tvätt blöt, och lägger sig i filter, slangar och gummimanschetten boot lucka.
 6. Hårt vatten. Olika salter som finns i kranvatten, avsätts på värmeelementet - PETN. Inte bara salter utan även organiska partikel. Över tiden, kolavlagringar bryta av och ackumuleras på botten av anordningen, vilket skapar goda förutsättningar för tillväxt av mikroorganismkolonier.
 7. Ojämn installerad maskin. Om apparaten lutas, då vattnet kan inte fysiskt samman i avloppet och ligger kvar på botten, där det håller på att ruttna.
 8. Rengör inte filtret. När dränering av vatten från maskinen stora skräp och hår i filtret. Rester kan brytas ned och orsaka stank.
 9. Inte min bricka för lastning tvättmedel. Och vi inte ens vill titta. Men i den slemmiga plack föder mögel och andra filth.
 10. Torka inte trumman efter tvätt. Och i stillastående vatten. Vem går sedan ut och stinker.
 11. Inte min gummihylsa på luckan nedladdning. Och det - en plats för ackumulering av alla typer av sopor. Inne i manschetten oftast förökas genom svartmögel.
 12. Håll smutsiga saker i trumman. Och bakterier i tvätten mellan rasen och utstrålar en stank.
 13. Ignorera installationen skicklig hantverkare. Det finns en möjlighet att avloppsslangen inte är ansluten till avloppssystemet. Kontrollera: Dräneringshålet bör inte vara högre än 50 cm från golvet, och slangen skall sättas fast i den U-formade, som en fälla under sink. Annars - lukten från trumman hos tvättmaskinen är anordnad.

Från operativa fel som anges ovan kan identifiera den viktigaste platsen i maskinen, där röta:

 • en bricka för lastning detergenter;
 • kanal genom vilken passerar pulvret eller luftkonditionering;
 • botten trumman, av dess vägg;
 • gummi krage runt lastlucka;
 • botten- och inre väggarna;
 • filtrera avloppspumpen;
 • vattenförsörjning filter;
 • dräneringsslang;
 • värmeelementet.

Först och främst måste du radera de webbplatser som du kan få tag, och detaljer som skruvas av. Var uppmärksam på följande platser.

 • Bricka för lastning pulver. Inuti finns ett ventil fack, vanligen blå eller blå. Klicka på den och hålla bort objektet. Nu måste du ta bort slem från väggarna. För detta fack sköljning under rinnande vatten, applicera en klorerad komposition av den typ "Domestos". En timme eller två sköljning med rinnande vatten igen.
 • lucka boot manschetten. Dra försiktigt manschetten. Du kommer att se hur mycket skräp och mögel låg i sina veck. Mjuk trasa, ta bort allt innehåll. Nu måste du desinficera detalj: rikligt blöt en trasa i vitt eller vinäger och gnugga på alla sidor och inuti.
 • dränera pumpfilter. Typiskt är filtret beläget på sidan eller baksidan av maskinen. För att lossa den kommer att behöva anstränga, speciellt om det inte öppnas under en lång tid. Du behöver en trasa eller handduk och kapacitet med låga marginaler. Det skulle kunna leda till en halv liter vatten. All smuts från filterskölj under rinnande vatten och skruva tillbaka.
 • en vattentillförselfilter. Beläget i vatteninloppsslangen. Glöm inte att stänga det kalla vattnet! Lossa slangen och se önskat objekt direkt. Tvätta filtret, skruva tillbaka, anslut slangen och öppna vattentillförselventilen.
 • Drum. Den inre väggen av trumman kan behandlas med ett klorerat medel för VVS eller någon av de kompositioner som beskrivs i det följande.

5 sätt att bli av med lukten från tvättmaskinen mashinki-

Hur man kan bli av med lukten av fuktig från tvättmaskinen? Made burkar för rengöring stiralok på diskar i överflöd. One "men": prislappar biter ofta. Vid denna butik som en del av rengöringsmedel innehåller syror som har i varje kök. Så varför betala mer när du kan göra ett botemedel för lukten av tvätt på egen hand? Och externa och interna delar av maskinen kan rengöras med folk rättsmedel.

Funktioner. Ta bort lukten av tvättmaskiner kan normal vinäger. Det löser kalk på PETN och i tandem med varmt vatten, förstör bakterier och svampar. Spendera inte ättiksyra rengöring oftare än en gång var sjätte månad. Slag syra kan skada maskindelar gummi.

 1. Ett glas fylla syrapulver i magasinet i stället.
 2. Exponera kokande läge, bör dvs temperaturen vara 90 ° C eller högre.
 3. Vi väntar på slutstadiet av "tvätt".
 4. Tryck på "Paus".
 5. Vi förbehåller oss skrivmaskin "otkisat" för en till två timmar.
 6. Startar maskinen bör processen fortsätta från steg "Rinse".
 7. Vi väntar till slutet av programmet.
 8. Twisted avloppspump filter och tvätta kan fastna där bitar utbrytning sot.
 9. Kör längsta extra sköljning läge.

Funktioner. Eliminera den obehagliga lukten i tvättmaskinen och kraften av citronsyra, som också är säker på att det kommer att vara i köket. Sådan rengöring kan inte utföras oftare än en gång var fjärde månad.

 1. 100 g citronsyra pulvret fylldes i en bricka i stället.
 2. Kör programmet "kokande" eller annan med maximal uppvärmning av vatten.
 3. Vi väntar till slutet av fas "tvätt".
 4. Inkluderar en extra sköljning.
 5. Torka trumman och manschett med en torr trasa.
 6. Dörren går inte att stänga.

Funktioner. Metoden kommer att bidra till att ta bort mögel, även inuti enheten. Soda klarar väl med svamp blom. Om problemet är förekomsten av svart mögel på detaljerna, så är detta rätt recept.

 1. Blanda glas av natriumvätekarbonat och varmt vatten.
 2. Behandla de drabbade delarna med en lösning: en manschett facket.
 3. Häll i facket i stället en annan glaspulver soda.
 4. Kör kokande läge.
 5. Kör vidare sköljläge.

Funktioner. Klorerade föreningar så väl som möjligt ta bort lukt från tvättmaskinen, tack vare de desinfekterande egenskaperna. Använd något sätt VVS baserade ämnen, såsom vit.

 1. Pulvret fylla facket 100 ml produkt.
 2. "Boiling" Kör programmet.
 3. Vi väntar till slutet av tvätten.
 4. Kör sköljningen.
 5. Torka manschetten och en trumma med en torr trasa.
 6. Vi lämnar dörren öppen.

Funktioner. Tabletter för diskmaskiner - är ett annat effektivt sätt. Moderna metoder för lätt rengör rätter med fett och plack, desinficera, rena dofter. Så för att klara av samma problem och "stiralka".

 1. Sätt i trum fem eller sex tabletter.
 2. Köra regimen hög temperatur.
 3. Nästa - skölj.
 4. Torka med tillgängliga uppgifter.

Det är lättare att förebygga: förebyggande åtgärder

Framväxten av obehaglig lukt är lättare att förebygga än att bli av med det. Dessutom kan alla rekommendationerna lätt uppfyllda:

 • skölj brickan pulver en gång i veckan;
 • inte stänga luckan;
 • Inte överskrider det dos av pulver och luftkonditionering;
 • inte snåla på kvalitet pulver;
 • skölj tuggummi lucka varje vecka;
 • trumma torka torr trasa efter varje användning av maskinen;
 • Skölj filteravloppspumpen månad;
 • veckovis körning vid tomgångstvättningstemperaturer över 0 ° C;
 • Förvara inte i den "stiralka" smutsiga saker;
 • ta bort alla fickor.

Om efter alla manipulationer frågan om hur man tar bort lukten av tvättmaskinen fortfarande är relevant, en väg ut - en kvalificerad herre i huset eller gå till ett servicecenter. En erfaren tekniker kan på ett tillförlitligt sätt bestämma varifrån stank och vid behov byta ut delar med nya.

Recensioner: "Om du följer maskinen, kommer det inte luktar någonting"

Jag hyrde en lägenhet, där jag gick också till "doftande" stiralka.

Sparat några gånger för att utvisa maskin "kokande" -läge med citronsyra.

Jag fick hjälp av lukten av Calgon stod huset, läggs den med jämna mellanrum för att förhindra kalkavlagringar, och sedan läsa att han fortfarande rengör smutsigt och tvål plack, eliminerar lukt, etc. Ett par gånger med honom prostirnula och lukten är borta.

Jag har en tvättmaskin i över 10 år - inga skador under denna tid. Jag kastade ut i viloläge (utan saker) med vinäger var sjätte månad. Jag underrättade befälhavaren att installera. Och just nu - maskinen så gott som ny. En kolgon egentligen - mer skilsmässa.

Om du följer maskinen och torka tandköttet allt kvarvarande vatten och rengör smuts, rengör filtret regelbundet, kommer det inte luktar någonting. Och facket där pulvret och häll Conder, är det nödvändigt att tvätta och sedan varje muck ackumuleras och svampar som växer. Och jag för att förhindra maskinen en gång i månaden i enstaka twist 90 grader, tvätta ur.

Och vi vill att börja lukta från röret där avloppsslangen alls var hermetiskt tillsluten och sedan maskinen i allmänhet har upphört att hälla vattnet. Det visade sig att avloppspumpen utbränd mästare allt göras mer lukt var inte!

På vilket avstånd från golvet att hänga en plasma-TV: fokus på tillväxten av hushållens och en diagonal skärm

Hydrolys rengörande ugn: fabriken funktion och hur man genomför en ångbehandling i äldre modeller

Hur man rengör stryksulan av en insättning i hemmet: salt och klappa "hold" ljus

Vad Peck Rosa Chicken 2017?

Stekt aubergine hur hamburgare, som svampar, den asiatiska stil reinkarnation och andra blå grönsaker

Vulvovaginal symtom: hur man känner igen och behandla inflammation i intima området

vulvovaginit behandling hos kvinnor: varför en integrerad strategi. Hur man identifierar det förorsakande medlet. Vilka faktorer påverkar uppkomsten av sjukdomen. Valet av läkemedel beroende på orsaken.

Recept zucchini med köttfärs i ugnen: ost, grönsaker, svamp och köttvariationer

Sallad "vinägrett" nya bilder "de mest användbara kurser"

Recept aubergine i ugnen: ett urval av kosten, semester, kött och ost alternativ

Vulva hos kvinnor och flickor: varför det finns inflammation och sätt att studsa tillbaka

Symtom och behandling av vulvitis med kvinnor och flickor. De viktigaste faktorerna predisponerar för sjukdomen. På vilka grunder kan upptäcka patologi. Behandlingsmetoder beroende på symtomen. förebyggande åtgärder.

Terapeutisk tabellnummer 7: egenskaper och arter "renal" diet

Terapeutisk diet nummer 7: Varför det kallas "njure". Hur att styra volymen av salt och protein. TABELL får mat och rätter. Funktioner underarter av "Seven". Exempel meny och recensioner.

"Mastodinon" när du väntar på resultat från ett homeopatiskt medel

Instruktioner för användning "mastodinon", sammansättning och drift av medicinen. Schema dosering vid droppar och tabletter. Indikationer och kontraindikationer. Biverkningar. Varningar och analoger.

Vasilina Smotrina: "Mina sex söner - mina assistenter"

Mamma sex söner Vasylyna Smotrina säker: även i en stor familj av en kvinna måste hitta tid för självutveckling, att vara vacker och fysiskt aktiv. Om hur hon hanterar och njuter vad livet hacka - i en intervju Woman365.ru portal.

Gardnerella vaginalis: dysbios med en distinkt "arom"

Symtom och behandling gardnerelly kvinnor. Vad som orsakar vaginal dysbios, och hur man återställer mikroflora. Komplikationer av bakteriell vaginos. Vanliga regimer och vilka droger tillåts under graviditeten.

Symtom på gonorré hos kvinnor: vilket indikerar infektionen, och hur man bekräfta

Symtom på gonorré hos kvinnor och varför sjukdomen är svår att känna igen. Funktioner mikrobiologi patogen. Vilka avdelningar reproduktionssystemet påverkas oftast. Hur får man smittad. Metoder för diagnos och behandlingsschema.

© 2013-2018 damtidning «Woman365.ru». Kopiering av material är endast tillåten med angivande av aktiv länk till källan. Project Web förlagens Vebopolis".

Varför är tvättmaskinen dofter av avloppsvatten, ruttna, mögliga, etc.?

Tvättmaskin - detta är en av de viktigaste medhjälpare i hushållet. Många invånare i den moderna världen använder det för att tvätta smutsiga byk. Och vi är vana vid det faktum att det gör våra liv enklare. Men vad händer om maskinen plötsligt började lukta illa? Varför det finns en obehaglig lukt från tvättmaskinen och hur man tar bort det?

Oftast uppstår när vi inte tar hand om våra hushållsapparater, eller gör fel. De flesta av reglerna för vård av tvättmaskinen som visas i instruktionerna som medföljer till den av tillverkaren. Vad bra, det finns skäl som kan tjäna för uppkomsten av en obehaglig lukt, som inte beskrivs i instruktionerna. Dessa skäl kan lösas oberoende av varandra. Låt oss titta på dem.

Orsakerna till lukt i tvättmaskinen och hur man rättar dem?

De flesta av de anledningarna till att maskinen dålig lukt kan beskrivas i några få ord:

 • Ett smutsigt filter.
 • Scum.
 • dränera problem.
 • Fukten i tanken.
 • Låg kvalitet tvättmedel.

Låt oss tala om dem i detalj

När du är klar tvätt, försök att se till att det inte finns något vatten i tanken. Om avloppspumpen är defekt eller om det finns andra problem med diskbänken, kan du hitta och läsa artikeln på vår hemsida: "Tvättmaskinen tömmer inte" Det kommer att beskrivas orsaken till felet och metoder för eliminering. Och om du inte vill bry sig om eventuella reparationer, kontakta servicecenter. Professionella Masters kommer att hjälpa dig.

Samma maskin kan vara obehaglig lukt i fallet om det är igensatt filter. Det ackumulerade rik dynga, som kan börja ruttna och stinka outhärdligt. Du gissade rätt, för att bli av med stanken behöver rengöra filtret. Detta görs helt enkelt.

Här är även befälhavaren orsaken inte behövs. Hantera det kan vara bara ett par minuter. Läs mer om självrensande filter kan titta på videon. Där kommer du att lära dig om några av reglerna för vård av tvättmaskinen.

Video om väl hand om din bricka

Om du försöker rengöra tvättmaskinen. Och efter att hon började lukta, då återstod lite smuts. Och att det är källan till stanken. Det är nödvändigt att hitta och ta bort den. Eller så kan du köra en tvätt vid 90 grader "i tomgång", det vill säga utan underkläder. Denna tvättning kan hjälpa att bli av med stanken.

Du kan inte använda tvättmaskinen, som en plats att lagra smutsiga otvättade saker. Dessa saker är oftast mycket obehaglig lukt. Det kan också fungera som en orsak till uppkomsten av lukt.

När du är klar med tvätt och ta ut tvätten är nödvändigt att lämna dörren på glänt maskin. Detta görs för att förånga fukt och blekning. Det kommer också att hjälpa dig att undvika obehaglig lukt.

Ytterligare en anledning till att kom stanken - dålig kvalitet rengöringsmedel som du använder när du tvättar. Var noga med att vara uppmärksam på vad du köper tvättmedel. Ta inte för billiga pulver okänd tillverkare. Samma kan hänföras, och sköljmedel och andra rengöringsmedel.

Det är också troligt att tvättmaskinen har upphört att värma upp vattnet. Om det fanns detta problem, men av någon anledning, fortsätter tvättmaskinen för att radera, då kan du få en illaluktande lakan och insidan av maskinen. För att lösa denna anledning bör vara att reparera bilen. För att göra detta, kan du läsa artikeln: "Tvättmaskinen inte värma upp vattnet." Det kommer att hjälpa dig att själv reparera. Eller ring en specialist.

Ett annat skäl kan visas om du regelbundet tvätta på lägen med relativt låg temperatur (30 eller 40 gr.). Med denna tvätt sparar el och skyddar maskinen från kalkavlagringar. Men det finns också nackdelar med sådana regimer. Detta är något som vissa saker är dåligt nöjd med innehållet, liksom inne i fordonet, nära urladdning kan visas skiktning lera. Det kan göra obehagliga lukter.

För att ta bort dem, låt oss använda de speciella tabletter eller pulver för diskmaskiner. Ta cirka fem tabletochek, låt ned från inuti maskinen och ställ den kokande läge. I mitten av tvättning är nödvändigt att avbryta processen. Om modellen inte föreskriver ett sådant stopp, bara stänga av maskinen och lämna den med vatten i ett par timmar. Efter det tillbaka på tvätten. Detta bör hjälpa till.

Bara en av anledningarna kan fungera som skalbildning. Sådana problem inträffar regelbundet med bilar som är i städerna lägenheter. Normalt har kranvatten mycket föroreningar, och dessutom ganska hårt. Skala kan leda till att dina apparater helt enkelt inte.

För att lösa detta problem kan du använda flera lösningar:

 • Köp en kvalitet filter - det är inte det billigaste sättet, men förnuftigt. Eftersom det kommer att spara inte bara bilen, men också kommer att rensa allt vatten som kommer i din lägenhet. Och rent vatten - nyckeln till vår hälsa.
 • Ett annat sätt - regelbundna tillägg av speciella ämnen för avhärdning. Du kan använda "Calgon" eller andra märken av liknande produkter. Deras användbarhet vi inte gå i god för, men det antas att de hjälper.
 • Och den sista vägen - det är en beprövad metod för avkalkning använda citronsyra. Citronsyra kan ta bort skala och från kitteln och tvättmaskinen. För att ta bort skala i kitteln räcker 1-2 teskedar, och kasta i kokande. För bilar behöver du 100-200 gram av detta ämne och tvättas i 90 grader.

10 läsares kommentarer

Jag tyckte mycket om citronsyra))). Inte en enda gång var tvungen att ändra sönderdelas i en trumma kors CMA frontmatade och trummorna i AGR och torktumlare från kunder som regelbundet använder citronsyra.

Michael, ni trångsynta människor. Det bästa botemedlet är citronsyra. Jag har gjort reparationer 5 år.

Och varför min maskin dök en fruktansvärd lukt efter att ha använt citronsyra?

Min också efter syra lukt fruktansvärda.

Efter citronsyra det luktade inuti trumman, har detta aldrig hänt förut. Jag bestämde mig för att använda syra för att förebygga, men den kom ut i sidled.

Tack för råd, men jag är för lat för att bry sig med syra, jag bara lägga Calgon, beprövad och effektiv

Vi stiralka stinker också illaluktande. Vad göra?

Liten defekt ... innan du skruva filtret tömmas (bredvid filterlocket har en slang eller en liten zaglushechka. Vi måste ersätta en hink eller en kopp och dra ut kontakten och dränera vattnet), och först därefter skruva filterlocket och vattnet är på golvet ... nej vad tyg inte samlas! Och det är bättre att ifall dörrmatta underlag. Och i fördjupningen för filtret måste vara ordentligt torkas (den här videon är inte heller höra).

Efter rengöring maskin citronsyra var stink. Gjorde det för att förebygga, ingen lukt var inte där förut. Och nu är det stinker sanitet.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 1 =