Lyft Sektionsportar

Lyft garageportar av sandwichpaneler

Förbättra ditt liv, skapar många bekvämligheter och garage av dina favorit bilar. Lyftsektions grindar för garage lokaler tryggt närmar den ledande position bland de garagegrindstrukturerna. Använda Takskjutportar, bilägare framgångsrikt lösa flera problem på en gång. Chief bland dem är en stor besparing av utrymme på gården framför garaget och inuti den, förutom lås den ordentligt tillräckligt för att garantera säkerheten av egendom i den.

Utformningen av lyftsektionsdörrar

Grindlyftsektions panel består av 4-5 sektioner av 40 till 60 cm i höjd, kan materialet för panelerna vara plast, metall och trä. Ytpartierna har en speciell skyddande beläggning. Detaljerna i rörelse, är rullarna och hylsan tillverkad av ett speciellt material, som består av en speciell plast och metallkomponenter. Styrprofilerna är tillverkade av hållbart rostfritt stål.

Sektioner hålls samman i tyget gångjärnen. Gate panel flyttar gångjärns hävarmsmekanism, vik tyg stiger till taket, och när du stänger allt går ner. Vikten av rörliga banor balanserad elastiska kraften hos fjädrarna monterade på sidorna av strukturen.

Den huvudsakliga material av vilket producerar för närvarande overhead takskjutportar - är en sandwichpanel. Sandwich består av flera skikt med olika mål, förutom sektionen har en komplex förening struktur som vid skärningen ger en minimal värmeförlust. Detalj som visas på strukturen diagram av sandwichpaneler.

panelsektion

Skumtjocklek beror på resistansen hos grindblad penetration av kallt i garaget. Andra material bibehåller mindre värme, så används inte så ofta som sandwichelement.

Fördelar med lyft- och takskjutportar

Fördelar hos sektionsdörrar:

1
 1. Lyfta portalstrukturen är i utmärkt överens med utformningen av varje garage och material den är byggd, det spelar ingen roll, kommer posten alltid ser snygg.
 2. Takskjutportar tar inte upp mycket plats - hela anordningen i öppet läge är taket i garaget och inte hindrar placering av människor och maskiner.
 3. På grund av utformningen av fjädermekanismer, som uppstår på grund av rörelse under inverkan av portalen webben reser sig utanför krafter endast när låset är öppet. I andra fall, öppna dem från utsidan inte är möjligt, och inte kunna knäcka dörren.
 4. En stor öppen yta av öppningen gör det möjligt att hålla panelen vid lyft portal till 80% av värmen i garaget. Nitiska värdar för större bevarande av värme i garaget gardin hänga den i viss mån det hindrar penetration av kylan.
 5. De är ganska tålig, säker och enkel att använda. För närvarande sektions garageportar är lätt tillgängliga alla uppstickare eftersom producerat flera välkända företag har blivit. Borta knappa efterfrågan, så priset svävar runt $ 1000. Betalning värde beror på storleken på öppningen som skall stängas, och kvaliteten på material som valts av kunden.

Det bör noteras att porten görs på beställning, är dyrare än standardmodeller, men billigare pris alla kompletta uppsättningar, som produceras i kategorin "gör det själv". Det bör ta hänsyn till de besparingar på lång sikt, eftersom grindmekanismen arbetar med praktiskt taget ingen skada och kräver mycket lite underhåll. Designen är hållbart, kan det vara mer än 25 år.

Takskjutportar 'Gör det själv' kit är avsedda för självinstallation design. I paketet ingår alltid detaljerade installationsanvisningar som montering och installation görs med sina egna händer utanför satsen.

Den största fördelen med denna serie av målet - lågt pris. Saving består av standarddelar i priset ingår i satsen, förutom att av det totala priset är utesluten kostnaden för montering, men kvaliteten på porten är fortsatt hög.

Installation av lyft- och takskjutportar

Installation av garageportar av någon design börjar med beredningen av öppningen, som den huvudsakliga garanti för god rörlighet grind målningar är bristen på förspänningen vid placering av ramen.

Hela processen börjar med framställning av konstruktionen av öppningsytan. Den renas från den existerande beklädnad, förstärka taket, väggarna i rummet, om så är nödvändigt dessutom fast överstycke, och sedan göra installationen av en metallgrind-ram. Eftersom vikten av grinden i olika modeller skiljer, sedan fästa dem baserat på enskilda uppgifter.

Avståndet h från taket till den övre tvärgående delen av öppningen bör vara minst 30 cm, och avlägsnandet från väggarna av öppningen b hos 45 cm eller mer. Dock förekommer en liten avvikelse på dessa parametrar. Efter slutförandet av byggandet förberedelser för att markera platser för montering och fixering av gate ramen.

Utbyggnadsplanen i öppningsramen grinden

Steg för steg installation av portalstrukturen

Den viktigaste förutsättningen för byggkvalitet är strikt anvisningarna för de objekt som av en uppsättning mål. Först av allt, kontrollera förekomsten av alla nödvändiga uppgifter och en lista över verktyg som behövs för byggandet av församlingen. För att utföra installationen måste du ha:

Körning takskjutportar

Huvuddelarna grindmekanismen är följande element:

 • Lyftanordning;
 • spärr;
 • Torsionsfjäder mekanismenhet;
 • Tillförlitlig stålkabel;
 • fästanordningssystem.

Strikt följa rekommendationerna från stegen nedan:

 • Installationen börjar med ramstrukturen aggregatet in i öppningen i monterad form. Vid installation ständigt övervaka läget av ramkonstruktionen nivå både vertikalt och horisontellt.
 • Ankare runt omkretsen av öppningen ramen är fast.

Genom att markera borrhål för montering av konsoler, vilka förbinder de vertikala skenorna till väggstrukturen. Efter installationen fylla luckor mellan profiler och väggmonteringsskum.

 • Fäst sedan taket till taket rälsen.
  • Den bifogade delen sätts in i styrskenorna. Avsnitt fästa vid varandra med gångjärn som fäster griparna till gångjärnen, skruvas fast på var och en av dem.
  • När konstruktionen är slutföra installationen är justering av fjädern hållas. Sektions tyg som ska flyttas med en liten kraft appliceras. Gate enhet samtidigt bör inte falla spontant.
  • Vid det sista steget ställs in låsmekanismer och alla nödvändiga tillbehör portalen.

  Lyftmekanismen balanserar den stora massan av portal nätet som gör att lyftsektionen muskelarbete, men det är mer praktiskt att använda en motordriven automation. systemdrift styrs dragfjädrar. För att skydda mot brott, kablarna som innehar strukturen monterad spärrkoppling.

  För att säkerställa jämnhet och tystnaden i den bana som skall användas vid konstruktion av polyamid pellets som ger enkel manöver och obehindrat inträde i lyftguide.

  Vid lyft tyg faldigt gradvis faller på den horisontella axeln. Den första är överstycket (ribban placerad ovanför dörren). För mer tillförlitlig fastsättning gating blad guide som används i taket speciella rullar som syftar till att minska motståndet värde. Takräcken är fästa vid överstycket och ramen av lyftmekanismen.

  Gate hissa sektions: arter, fördelar och nackdelar, råd om underhåll och installation

  Det största problemet med standard swing gate, oavsett var de är installerade, är det som krävs för att öppna dem utrymme - ibland deras öppna luckor skapar ett oöverstigligt problem med passage av fordon. Detta förhållande kan med fördel jämföras takskjutportar, som öppnar in i rummet, som om stannar vid hans tak. Det handlar om dem och kommer att diskuteras i denna artikel, som tillsammans med platsen stroisovety.org vi studera deras variationer, identifiera styrkor och svagheter i porten. Dessutom kommer vi att ta itu med nyanser och nyanser i sin installation av självbetjäning.

  Gate hissa sektions bild

  Grind hissa sektions: en anordning

  Enkelhet av design takskjutport kan inte skryta. Här är bara motsatsen - ett högteknologiskt produkt bestående av massan av de olika komponenterna och mekanismerna, vars konstruktion, beroende på den art av porten kan variera. Generellt gäller att om vi studerar enheten för takskjutportar, följande element kan identifieras i dem:

  1. Denna naturligt ram, som består av vertikala och horisontella styrningar anordnade i en rät eller en sned vinkel, i förhållande till varandra.
  2. Dörrbladet, som består av sektioner framställda av höghållfasta sandwichpaneler. Dessa sektioner är sammankopplade med hjälp av speciella gångjärn som tillhandahåller webb flexibilitet vid öppning och styvhet, när den är i det stängda läget. Just blad styvhet tillhandahålls av en speciell, unik form av ändarna på sektionerna.
  3. Balanseringen - det är tack vare honom, båda sidor på nätet, gå upp och ner jämnt, oavsett dess bredd.

  Anordningen takskjutportar bild

  Så mycket för de viktigaste delarna av takskjutportar - utom för dem, är grindarna utrustade med en låsmekanism, automatisk eller manuell stängning och öppning system av naturliga handtag.

  Lyft Sektionsportar: arter

  Trots den smala fokus, dessa produkter har en hel del arter - de kan klassificeras enligt fyra kriterier:

  1. Enligt överenskommelse, kan de delas in i industri- och sektions garageportar. Vad är skillnaden mellan dem, tror jag att förklara, inte att vara - först och främst är innesluten i dimensioner. Dessutom industriella takskjutportar har ofta panoramafönster och görs med mycket större tillförlitlighet - de är skyddade av en vindpust av kablar, trasiga fjädrar och sånt. Tänk vad som skulle hända om ett avbrott i samma lina - denna maskin av kollaps och kan orsaka en hel del irreparabel skada.
  2. Efter typ av balanseringen. Betraktas som en klassisk mekanism för torsion (vridning av våren), som ligger på toppen av guide - han är bra i situationer där det finns en öppning på en hel del utrymme. När en sådan plats är frånvarande eller är för liten, är det mer lämpligt att använda balanseringsfjädrar sträcker mekanism - de arrangerade sida vertikala styrningar.
  3. Beroende på typ av hiss. Du kan välja så många som åtta sorter, som kan delas in i tre grupper, olika lutning horisontell guide och placera positionen på lyfttrumman. Detta är porten till en låg, standard och hög lyft. Grindar med låg höjd kan ha en främre eller bakre trumarrangemang. Om vi ​​talar om en standard uppgång, då kan du välja standard direkt och sned standard gate. Tja, om vi talar om porten till höghus, då är det möjligt att fördela så många som fyra versioner - två av dem orsakas av trumläget (övre eller nedre), medan de andra två lutning och position av trumman. Fråga någon av dem kan kallas sektionsdörrar för ett garage? Som regel har garaget en låg-set tak och är mer lämpade för honom eller dörrar med standardlyft eller låg.
  4. Beroende på typ av ledning. Det är enkelt - de som är giriga, höjer porten manuellt, vilket inte är så lätt, men de som förstår en hel del om livet, utrustad med automatiska grindar och öppna dem med hjälp av fjärrkontrollen. Automatiska takskjutportar mer attraktivt att använda än den manuella.

  Lyfta Sektionsportar foto arter

  Separat kan du välja olika typer av sektionsdörrar - i princip är det nyanserna, men du behöver veta om dem. För det första är det sektionsdörrar med en grind - här utan kommentar som att överskatta deras bekvämlighet är helt enkelt omöjligt. Och för det andra, är porten till den dolda installation - kompletteras med en speciell uppsättning av standardprodukter, gör det möjligt att montera porten utan hänvisning till det befintliga taket. Denna ytterligare uppsättning funktioner och zaplechnikov och överliggare.

  Fördelar och nackdelar med att lyfta takskjutport

  Fördelar haft takskjutport är inte så mycket, men tillräckligt för att ge företräde åt dem, snarare än de klassiska slaggrindar. Framför allt kan de fyra huvud positiva ögonblick skilja mellan liknande produkter fördelar:

  1. Gates tvärsnitts design tar ett minimum av utrymme både inomhus och utomhus - som ni redan förstått, i den öppna formen av banan överförs till ett horisontellt läge och ligger nära taket.
  2. Jämfört med gångjärn och även med skjutportar, sektions analoger därav har en mycket hög ljud- och värmeisolering. Den uppnås på bekostnad av Isolerad väv enligt sandwichpaneler 40mm tjockt och kraftfull kompakte runt konturen av grinden.
  3. Långsam. Tack vare det samordnade arbetet i alla mekanismer för att öppna och stänga en sådan grind praktiskt taget ingen buller - du bara höra mjuka prasslet av lamellerna.
  4. I nästan samtliga fall är installationen av sektionsporten gjort innanför öppningen som gör att du inte bara kvalitativt förseglade det, men också ge bländaren nästan vilken form som helst, inklusive en välvd. Generellt gäller att om du vill bygga fasad kan ge även den mest exotiska utseende.

  Takskjutportar med händerna foto

  I stort, om du gräver vidare i alla dessa fördelar, är det möjligt att gräva och andra förmåner - pålitligt skydd mot inbrott, brand och mycket mer. Men för att göra detta kommer vi inte, men bara titta på dem från andra sidan och ta itu med sina tillkortakommanden, som kan identifieras inte så mycket. För det första är det behov av särskild vård och regelbundet underhåll. Såsom nämnts ovan, denna högteknologiska produkt, för vilken de mekanismer som skall bevakas. För det andra är det en ganska högt pris - i jämförelse med konventionella stålgrindar det mer i några gånger. Kanske, och alla.

  Nyanser och nyanser för att installera takskjutportar

  Så avslutningsvis, några ord om hur man ställer sektionsdörrar med sina händer. Vi kommer inte att beskriva fullt hela denna process (för tekniskt kunnig person, inte utgör han några svårigheter), men bara berätta om de grundläggande nyanser som tekniskt oskodda person pekar på rätt sätt självorganisering av sådana strukturer - direkt till experterna.

  Installation av sektionsdörrar foto

  Okej, låt oss inte gå runt i cirklar, och låt oss inse det - porten av liknande konstruktion levereras från fabriken helt isär. Även deras trasa delas upp i separata sektioner. Du vet vad jag menar - Innan du installerar grindar behöver en annan utöva sin montering. Samla nödvändig inte bara ramen för guide, men också tyget - utöver det kommer att bli nödvändigt att inrätta alla mekanismer. Och det är inte allt - arbete porten, då installationen kommer fortfarande att behöva felsöka. En person utan erfarenhet alls om allt det kan ta flera dagar, under vilken det blir händerna värker från dåligt arbete och hjärna kokar av den starka ökningen. Denna inställning behöver inte stressa för att ta bort de gamla slaggrindar - fortfarande installationsprocessen, att de inte stör. I allmänhet förstår du att proffs som länge har studerat alla nyanser och nyanser av sektionsporten installationen kommer att göra jobbet mycket snabbare och bättre. Detta är inte den produkt som du kan prova på egen hand för att bygga och installera bara för skojs skull. Tänk på det.

  Och slutligen, jag lägga till en annan inte mycket trevlig sak om fans att göra allt med sina händer - det är mycket viktigt att inte bara ha en idé om hur man ställer hissa takskjutportar, utan även på hur man korrekt mäta och beräkna. Det är underförstått att detta arbete för dig som ingen kommer att göra. Och om de vill, kommer de att göra det med en stor marginal, vilket kommer att resultera i att du extra öre.

  Att välja lyftsektions grindar, granska varumärken

  Lyft takskjutport kan installeras på plats utrymmet är begränsat. Om du inte kan utföra installationen av andra typer av strukturer (sax, roterande, rullgardiner), vanligtvis uppmärksamma overhead grindar består av sektioner.

  Under drift, de också flytta upp, men rör sig längs den L-formade guide. Som ett resultat, tar designen en position på taket. Skillnaden mellan dessa sorter ligger i det faktum att för installation och drift av sektions konstruktionen kräver ett minimum av utrymme.

  Lyfta sektionsport gjord av separata paneler (sektioner) förbundna med varandra. Denna konstruktion gör det möjligt att flytta bladet på L-formade guide.

  Med dessa element lyfter grind första rör sig uppåt och sedan gömma under taket. Styrprocessen realiseras antingen manuellt eller automatiskt. Men i båda fallen är banan röra sig fritt längs guider, utan att kräva betydande insatser.

  Lyfta sektionsport gjord av paneler med en höjd som är mindre än 60 cm. Kan Deras antal variera från fyra till sex stycken. Det finns både enkla väggar och dubbelväggig design. Skillnaden mellan dem ligger i tjockleken hos banan, samt isolerande egenskaper. Dubbla väggar lyftgrindar är gjorda av sandwichpaneler, som ligger innanför isoleringen.

  På omkretsen av duken fäst gummitätning som minskar intensiteten av kontaminering av föremålet genom öppningsgrindarna och ökar värmeisolerings design kvalitet. Det finns både industriella och hushållslinne garage hiss av denna typ.

  Om vi ​​jämför med liknande tvärsnittsstruktur, det finns utrymme besparing i verksamheten. Till exempel, giljotinen exekverings (banan rör sig endast uppåt) monterad uteslutande på stora föremål, respektive, i större utsträckning industriportar.

  Om vi ​​betraktar svängstruktur i detta fall det kräver en hel del utrymme vid bergsklättring bana eftersom det ger en gångjärnsmekanism för att rotera från ett vertikalt till ett horisontellt plan.

  Först måste du identifiera användarkomfort och utrymmesbesparingar i området nära inloppsöppningen.

  Andra positiva egenskaper:

  • Förmågan att snabbt reparera genom sektions design;
  • Lyftgrindar ställs på något föremål;
  • När man väljer en dubbelväggig konstruktion markerad minskning av värmeförlusten från rummet genom inloppsöppningen.

  Men användarkomfort gör lyftgrindar dyrare alternativ än analoger. Dessutom, från tid till annan är det nödvändigt att serva på webben.

  Produktion av välkända tillverkare

  Beroende på vilken objektet är markerat design, kan du överväga garaget eller industriell prestanda. Skilja dem från varandra storlekar: Hushålls overhead grindar kännetecknas av mindre dimensioner för att passera genom öppningen kommer att vara personbilar.

  Industriportar måste stänga en större passage. Dessutom är båda versionerna utformade för olika belastningsnivåer. Om garaget drivs av utförandet är inte alltför intensiv (i genomsnitt 5 cykler drift per dag) kommer industrin motsvarigheter fungerar regelbundet.

  Det är ett välkänt inhemska tillverkare. De viktigaste plus Dohran produkter är att lyftgrinden anpassad ganska hårda klimatförhållanden (extrema temperaturer, hög fuktighet). Tillverkaren erbjuder produkter för objekt av olika ändamål: garage och industriell design. Den första utföringsformen är en artikel Dohran dubbelväggsbana med ett skikt av isolering (polyuretan).

  Tjockleken på sandwichpaneler - 4,5 cm, och de maximala dimensionerna hos banan 3 m i höjd och 5 m bredd. Garage Dohran struktur som representeras av flera utförande, som skiljer sig i layout och design. Metallbeslag av rostfritt stål. En banytan är galvaniserad. Allt detta tillsammans ger en lång livslängd.

  Industrial Dohran större motparter. Deras storlekar: upp till 8 m i höjd och samma bredd. I sortimentet ingår grind med fönster, grind, samt en kontinuerlig bana.

  Denna vitryska tillverkaren, som också är populär i Ryssland. Alutech erbjuder både industri- och garageportar. För en mängd olika egenskaper (paneltjocklek, typ av konstruktion, fyllning) dessa produkter är liknande det som diskuterats ovan analog.

  Emellertid, finns det en signifikant skillnad - bortsett från utsidan tyget Alutech har galvaniserad andra beläggning (polymer). Denna kombination sträcker sig avsevärt livslängden för strukturen.

  Bredden på grinden för Alutech garaget är 6 m, höjd - 3 m En annan egenskap hos denna produkt -. Dolda sömmar mellan panelerna. Följaktligen ser utsidan tyget kontinuerlig, utan sprickor som normalt finns i de sektions konstruktioner.

  Kvaliteten och värdet av de två-variant (Dohran, Alutech) är likartade. Men för vissa objekt inte passar varje gate, är det nödvändigt att ta hänsyn till de dimensioner som rekommenderas av intensiteten i användningen, innehåll och andra egenskaper.

  Produkter av olika serier Alutech för bostäder garage finns i intervallet från 400 till 1200 euro. Skillnaden mellan de prestanda är storleken, konfigurationen. Ett annat viktigt kriterium, som är involverat i bildandet av priserna är det genomsnittliga antalet cykler.

  Färger, olika utföranden och typer av paneler gör det enkelt att välja och köpa en grind DoorHan just detta mönster.

  Detta värde innefattar inte en automatisk inställning och kontroll gate nod. Således, priset och Alutech och Dohran ungefär lika. En struktur bör väljas i enlighet med vissa parametrar. Köp industriportar kan vara inom 3000 rubel.

  Om vi ​​betraktar produktionen av Alutech och Dohran på kvalitet, båda produkterna erbjuder utmärkt design build. Dock är den genomsnittliga sin garantiperiod 2-3 år.

  Som jämförelse finns det analoger, som garanteras upp till 10 år. Alutech produkter är mer att föredra, eftersom dessa grindar är täckta med två polymerlager. Detta gör dem motståndskraftiga mot yttre faktorer.

  Gates för garage eller på produktionen?

  Det är nödvändigt att ta hänsyn till antalet cykler av lyftsektion webben. För inhemska garage tillräckligt med prestanda, som stöder upp till 25.000 öppning / stängningscykler.

  För industrianläggningar rekommenderas att installera strukturer som tål upp till 100.000 cykler.

  Kostnadseffekten och den ökade möjligheten av porten, till exempel skydd mot vatten stagnation i dörröppningen i garaget, liksom inbrott. Du kan välja en modell med en grind, men utan tröskel, vilket gör det lättare för användarna, som kommer att starta i garaget tvåhjuligt transport. En annan funktion - förbättrad termisk och ljudisolering.

  Titta på videon: Jämför Alutech och Dohran

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  7 + 1 =