Målning badrummet

Måla väggarna i badrummet: steg för steg guide

 • Krämen av svampen fötter Ekzomin
 • Kapslar från Vetoksik parasiter
 • Complex Sustalayf att återställa leder

Måla väggarna i badrummet - är den vanligaste och mest populära form av skatte efterbehandling av lokalerna. Till skillnad från andra alternativ, korrekt plockas färgen är i stånd att optimalt hantera aggressiva förhållanden med hög fuktighet.

Fördelar och nackdelar med att måla väggarna i badrummet

Idag finns det många sätt att avsluta väggarna i badrummet: keramiska plattor, mosaik, plastpaneler, dekorativa gips och så vidare. Men det finns tillfällen då det är målning anses vara den mest optimala och kostnadseffektiva lösningen.

 1. ekonomi. Färg och lack kompositioner har en mer demokratisk pris än andra efterbehandling material.

Dessutom högkvalitativ färg på badrum väggar när tillämpas korrekt säkerställer att rummet möter hälso- och säkerhetsstandarder, och för att säkerställa enkel rengöring, en del fuktspärr.

 • Rum små storlekar med dålig ventilation systemet leder alltid till bildandet av kondensat, som förstör strukturen av målningen materialet, vilket därigenom minskar dess livslängd.

Dessutom bör det noteras att undermålning badrum väggar måste vara helt slät. För att uppnå detta är inte lätt och måste arbeta hårt under de kvalitets kitt och injekteringsbruk ytor.

Olika typer av färg för att måla väggarna i badrummet

Under de senaste åren har marknaden för byggmaterial behagar ett brett spektrum av beläggningar. Alla färgkompositionerna skiljer sig från varandra på grundval av fakturan, tillverkare, prissättning och andra indikatorer.

 1. olja. Beläggningar bestående av en torkande olja och ytterligare pigment. De ger en tillförlitlig skikt, som kommer att pågå en lång tid utan att förlora estetiska kvaliteter.

Idag, den mest populära finish för badrum väggar är vatten dispersionsfärger, som producerar på den senaste tekniken. De består av en vattenhaltig dispersion, och fasta polymerer. På grund av denna sammansättning färgen är giftfri och helt säker för hälsan.

 • emulsionsfärg. Denna vattenhaltiga dispersion kompositioner, vilka är emulsionsinnefattande fina polymerpartiklar. I processen för torkning av beläggningen för att förånga vatten, och komponenterna bilda en fast och stabil polymerfilm. Sådan färg är luktfri och kan lätt tillämpas på alla typer av underlag, utan att lämna strimmor.
 • Läs en översikt över de komplexa medel för hemorrojder Proktonol
 • Hur gå ner i vikt 20 kg - real recensioner av Guarchibao

Valet av färg färg på väggarna i badrummet

Från överflöd av färger och sorter av färger bländas. Dock välja den första favorit skugga för väggarna i badrummet är en lättsinne. Att välja rätt färg färg, är det nödvändigt att förlita sig på följande kriterier:

1
 1. Om badrummet har ett litet område, är det bäst att undvika att köpa färgkompositionerna mörka toner. Det bästa alternativet kommer att vara ljusa nyanser som hjälper till att visuellt förstora dimensionerna av rummet. Det är en vit, persika, rosa, grönt och blått. De har en lugnande och avslappnande effekt.

När du väljer färger är mycket viktigt dess konsistens. Det är blankt och matt. Om du vill lägga lyster till det inre utrymmet och mättnad, är det rekommenderat att använda högblank färg. Det är dock värt att överväga vad omslaget ser felfritt bara på en perfekt linje väggar.

Val av verktyg för att måla väggarna i badrummet

Att var snabb och kvalitet tillämpningen av färg, måste du fylla på speciella verktyg och material:

 • vulst. Måla med ergonomiskt handtag inventering av olika längder. Han distribuerar färgen på ytan. Dess förmåga att täcka väggen med ett tunt lager av färgämnet tillåter avsevärt spara på efterarbete. Roller är den idealiska lösningen för att måla väggarna i badrummet med ett stort område. Förutom många fördelar med detta instrument, det finns också nackdelar. Till exempel svårigheter att måla hårt åtkomliga ställen. Valsen kan vara päls, skum, texturerat, velour och filament.

Även för att måla väggarna i badrummet behöver: tejp, sandpapper med finkornig beläggning, film, handskar, masker och skyddsglasögon, en sax.

Tekniken för beredning av väggarna i badrummet för målning

Ytan på väggarna för att måla badrummet är skyldig att vara helt slät och jämn. Hål, sprickor, fläckar och svullna stötar primära avsluta - som alla kan påverka kvaliteten och estetik på bilden efterbehandling. För att undvika sådana problem, är det nödvändigt att genomföra en grundlig förbehandling.

 1. Ta bort gamla foderlager. För att ta bort färgen, urskuldning, tapet eller gips från ytan, perfekt sandpapper, en spatel, en bulgarisk och ett lösningsmedel.

Dessutom, efter beredning av väggarna se till att alla ytor i rummet, utom väggarna är skyddade. För att skydda föremål från att falla och täcker färger, är det nödvändigt att stänga alla gräns film eller papper och täckt med tejp.

Villkor för att måla väggarna i badrummet

Först efter att du se till att väggarna - helt slät, kan du starta processen för färgning. Målning kommer att ha ett positivt resultat i enlighet med nedanstående steg:

 • Först av allt, vi beslutar om en målarverktyg. Om väggarna är ojämna, är det bäst att använda en borste som gör att du kan använda färgen i ett tjockare lager, vilket hjälper till att dölja mindre ytdefekter.

Om du planerar att dekoration av väggar, då kan du ta till användningen av geometriska former, former, linjer. För att genomföra designidéer behöver maskeringstejp.

Att måla väggarna i badrummet såg ut som en professionell, bör du strikt följa alla instruktioner på val av material och verktyg för efterbehandling. Det är också viktigt att lära sig grunderna för att förbereda ytor för målning, och i själva verket, applicering av färgkompositionen.

Så att måla väggarna i badrummet i stället för kakel

Klädd i en bricka väggen i badrummet var trött på att se. Ja, det är bekvämt och praktiskt, men stämningen är långt hemifrån och på vintern i det här rummet var en kall och obekväm. De är allt mer intresserade av ett alternativt sätt att avsluta. Och en av dem - målning av väggarna. Men färgen för badrummet måste ha vissa egenskaper. På vilka färger kan användas i badrummet och prata vidare.

Hur kan jag måla badrummet

Måla väggarna i badrummet kan vara annorlunda. Vissa väljer en kombinerad version av trim - dusch eller en del av väggen nära badet kaklade, resten - är målad. I detta fall är valet av färger större eftersom många lätt tål hög luftfuktighet, men inte alla kan motstå exponering för varmt klorerat vatten.

Måla bara en del av väggarna kan målas i badrummet

Om plattorna även i begränsat antal du inte gillar det kategoriskt, är det möjligt att fuska - att dekorera målade väggar i området för stänk glas eller ett transparent ark polykarbonat.

Många människor fortfarande har frågor om huruvida det är möjligt på en målad vägg hänger handdukshängare. Svar - det är möjligt finns det inga begränsningar och konsekvenserna också kommer inte. Därefter om vilka färger kan du måla väggarna i badrummet.

Vilken typ av färg kan användas i badrummet

För våtutrymmen inte kan använda all färg och i fallet med badrummet fortfarande kräver en hög rengöringsförmåga. Lämpliga sådana typer:

 • Latex. En typ av vattenbaserad färg. Det bildas på ytan av en tät film appliceras väl, det är lång, men har ett högt pris och kräver en perfekt yta beredning.
 • Silikonakrylemulsion eller vatten-baserade. Dessa färger - ett bra val för att måla badrummet. Mid-range, god motståndskraft mot vatten.

Gipsskivor för badrum kan vara olika

Ofta fortfarande rekommenderar klorerat gummi färg. Ja, det skapar en vattentät beläggning, som utformats för simbassänger. Men den kan endast arbeta vid en temperatur som inte är högre än + 27 ° C. Det är klokt att använda den i zonen för kontakt med vattenspray, som efter torkning av den formade filmen är mer som gummi än att måla och aldrig missar vatten eller luft. Men då är det troligt att vattnet blir varmare än nödvändigt. Hur man beter sig denna färg eller att det börjar att ge ut meddelas, men knappast värt risken, eftersom dess kostnaden är hög, och tillämpningen av resultaten är osäkra.

En kombination av kakel och måla i badrummet - det är vackert och praktiskt

Som ni ser, det finns ett val, men det finns ingen perfekt alternativ. Överallt har sina nackdelar. I allmänhet, färgen för badrummet har några allvarliga tillverkare och ofta mer än en. Om det inte finns någon direkt indikation på att den är avsedd för badrum och kök, står det skrivet: "tvättas" och "vattentäta" eller "vattentäta". Feast välja, vara uppmärksamma på att antalet borst pass (måste också skrivas). Denna siffra mäts i tusental, och ju större det är, desto bättre. Minimal väggen - 3000 passerar, men de flesta av de goda kompositioner som siffran täcker många gånger om. Exempelvis livna «PS-285" passerar tål 20 tusen mjuk borste. Det vill säga, de egenskaper det är nära till Tikkurila, och kostar mycket billigare.

Latexfärg: Specifikationer

Latexen kan vara naturliga och syntetiska. Latexfärger görs på basis av naturlatex - SAP av gummi. Dessa partiklar löses upp i vatten och bildar inte fasta anslutningar. När vattnet torkar elastisk vattentät film bildas på ytan. Fördelarna är dess:

 • Lätt att applicera.
 • Torkar snabbt.
 • Praktiskt taget luktfri.
 • Beläggningen är motståndskraftig mot nötning.
 • Hållbara.
 • Lätt att rengöra.
 • Det kan tonade olika pigment.

Applicera en roller eller pensel. För normal färgning önskvärt att applicera två skikt. Att minska flödet av färg är önskvärt grundade ytan.

Några märken av latexfärg för badrummet

Nackdelar finns också:

 • Att måla såg bra ut, du behöver en perfekt förberedelse av väggar - en tunn film kommer att betona alla brister.
 • Ej lämplig för ouppvärmda rum. Lägre temperaturgräns + 10 ° C.
 • Före målning måste väggarna behandlas med svampdödande föreningar.
 • Det höga priset.

I grund och botten är latexfärg för ett badrum inte köpt på grund av det höga priset. Om du tittar på priset per liter, så är det. Men vi måste ta hänsyn till att förbrukningen av denna färg är väldigt liten, så du måste köpa en liten mängd. Den andra punkten att ta hänsyn till är att den målade ytan inte förändrar sitt utseende under en längre tid. Med det händer det bokstavligen ingenting i åratal. Så "dyr" är relativt.

En annan sak: Om du vill ha en "silke" sken på badrummets väggar behöver du bara latexfärgen. Ingen annan ger denna effekt.

Akrylat (akryl eller polyakryl)

Akrylat - en av de typer av latexfärg. Som en grund används en av typerna av syntetiska gummi - akrylat, varför kompositionen namngavs. Egenskaperna hos akrylfärg för ett badrum kan kallas optimalt:

 • Svag och instabil lukt under torkning och fullständig frånvaro efter.
 • Fuktmotstånd. När vatten träffar den torkade ytan sker inget. Det torkade akrylet löses inte upp, inträffar inga reaktioner.
 • Vattenångpermeabilitet. Torrkompositionen stör inte gasutbytet.
 • God vidhäftning (vidhäftning till ytan som ska målas).
 • Kan användas vid höga och låga temperaturer. Om du letar efter vattentät färg för ett bad - det här är ett bra val.
 • Bränn inte under inflytande av ultraviolett.
 • Hög motståndskraft mot nötning. Vandal-proof beläggningar är gjorda av akrylfärger.
 • Säkerhet. Innehåller inte salter av tungmetaller och organiska lösningsmedel.
 • Utan en uttalad lukt.

Om du behöver en ljus och djup färg - ditt val är akrylfärg på badrummet. Och denna färg bevaras under en mycket lång tid. En extra bonus är kompositionens mångsidighet: den kan appliceras på betong, metall, glas, sten, plast, tegel, gips.

Akryl badrumsfärg - en underbar lösning på problemet

Nackdelar med akrylfärg är också värt att veta:

 • Lång torkningstid.
 • Låg torr rester (ca 30%), vilket innebär att filmen är tunn och kräver en bra ytbehandling.
 • Över akrylfärg ligger bara akryl. Om du vill ändra måste du helt radera den.

I allmänhet är akryl badrumsfärg ett bra val. Målade väggar i badrummet kommer att behålla sin färg under lång tid.

Silikonfärg, såväl som latex och akryl, hänvisar till vattenbaserade kompositioner. Det betyder att det inte heller har någon lukt och är väl tillämpad. Men det har sina egna särdrag. Här är dess fördelar:

 • Bra vidhäftning. Det kan appliceras på betong, kitt, tegel, ved, sten, etc.
 • Behöver inte en idealisk yta, döljer grovhet, små sprickor.
 • Kan användas vid höga och låga temperaturer.
 • Filmen avstrålar vatten, men tillåter ånga och gas. Det vill säga väggarna eller taket, täckt med silikonfärg "andas".
 • Förhindrar utveckling av svampar och mikroorganismer.
 • Lätt att rengöra.
 • Väl tolererad av solljus.
 • Lång livslängd (upp till 25 år).

Om du behöver en sådan färg för badrummet till väggar och tak "andas" - välj en silikonfärg. Det är bra i problemrum, där det finns mögel eller svamp.

Silikon badrumsmål är ett bra val

Nackdelar är också tillgängliga:

 • Priset. Inte den billigaste färgen. Men när man tittar på utnyttjandeperioden förstår du att kostnaderna är berättigade.
 • Denna färg är oönskad att användas för metall: det är ånggenomsläppligt, vilket leder till att metallet snabbt rostar. Vid målning av armerad betong krävs åtgärder för att skydda förstärkningen - impregnering med antikorrosiva föreningar.

Applicera silikonfärg, som någon vattenbaserad färg, rulle eller pensel. För att minska konsumtionen av dyr komposition är det önskvärt att pre-primera ytan. Jord måste också vara på en silikonbas. Arbetet börjar vid en plustemperatur (vanligen över + 5 ° C) och normal luftfuktighet. Applicera kompositionen på rena, torra väggar eller tak.

Denna typ av färg kan användas inte bara för badrummet, utan även för utomhus- eller inomhusarbete. Den största nackdelen är en stark lukt när den appliceras och torkas, eftersom lösningsmedlet är en vit anda. Alkyd emaljer av hushållsproduktion är ofta giftiga, så det är nödvändigt att arbeta i ett ventilerat rum och bättre - i en andningsgasmask. Kompositionen kan också innefatta ett fyllmedel (mycket finmalt stencrumb eller sand), ett pigment för att ge färg, det kan finnas antibakteriella eller antiseptiska tillsatser.

Fördelar med alkyd emaljer:

 • Hög filmstyrka.
 • Motstånd mot aggressiva medier.
 • Kort torkningstid.
 • Lågt pris.
 • Inte en dålig vidhäftning.
 • Blir inte gul och spricker inte.
 • Brett temperaturområde för applikation.

När du väljer det är det bättre att stoppa ditt val på importerade produkter. Priset skiljer sig avsevärt, men också kvaliteten. Det viktigaste är att den importerade alkydemaljen har en mycket mindre lukt och är definitivt giftfri.

Alkyd emalj - allt är inte illa för alla, men det "luktar" starkt

Nackdelar i allmänhet har redan ljunkat: lukt och toxicitet, men det finns fortfarande obehagliga stunder:

 • Ytan täckt med alkydfärg passerar inte luft och ånga, så att ventilationssystemet i badrummet måste vara effektivt.
 • För att förhindra att svampen uppträder i badrummet behövs ett preliminärt skydd av substratet.

Alkyd emalj har två former av utsläpp: standard - i banker, såväl som i aerosoler. Aerosoler är mer mångsidiga - de kan appliceras på vilken yta som helst, det är också lättare för dem att måla svåråtkomliga platser, men de är dyrare.

Oljemålningar är gjorda på grundval av torkning av olja eller syntetiska oljor. Kompositioner på linolja anses vara bäst, men de är dyrare. Basen läggs till mineralerna i mjölet, som är ansvariga för beläggningens färg. Dessa partiklar är olösliga, och eftersom de är tyngre än oljor, sätter de sig på botten. Därför måste färgen blandas före användning och under drift. Fördelar med denna typ av färger:

 • Lågt pris.
 • Vattentätt lock.
 • Det faller väl på en korrekt förberedd yta.
 • Bra vidhäftning.
 • Kan användas för målning av metall och trä.

Om du behöver billig färg för badrummet - det här är ditt alternativ. Man bör bara ta hänsyn till att livslängden hos sådana beläggningar är mycket liten: i direktkontakt med vatten bildar bubblor snabbt, färgen börjar spricka och avlägsna.

Oljemålningar - det billigaste, men inte det bästa alternativet

Nackdelar med oljemålning:

 • Kompositionen innefattar organiska lösningsmedel, eftersom lukten före torkning är stark och persistent.
 • Ångor kan vara giftiga.
 • Ett mindre antal färger på grund av användningen av endast mineralpigment.
 • Lång torkningstid - inte mindre än 6 timmar. Under denna tid kommer färgen "luktar".
 • Efter ett tag ändras färgen färg (gul färg läggs till). I solen brinner man snabbt ut.
 • I våta områden är det knäckt, flakande.

Kombinationen av dessa egenskaper leder till att oljemålningar används mindre och mindre. Även ett lågt pris sparar inte, så du måste uppdatera omslaget nästan varje år. I detta fall upprätthålls det normala utseendet i några månader. I allmänhet - det här är den mest misslyckade färgen för badrummet av alla de beskrivna.

Vilken typ av färg kan jag rekommendera

Även om du väljer den typ av färg som du vill använda i ditt badrum, är det inte lätt att välja ett visst varumärke: det finns många olika erbjudanden. Eftersom det är lättare att navigera om det finns rekommendationer från dem som redan har erfarenhet av att använda målade väggar i badrummet. Här är vilka färger som har bra recensioner:

 • Caparol Capamix Samtex 20 (latexfärg).
 • Livny PS 285. Tvättbar färg för högbelastade väggar (används inte i vattentanken).
 • Dulux Ultra Resist (akryl).
 • Benjamin Moor (Benjamin Moore) Kök & Bad Satin Finish (akryl); Aura Interiör Matte Finish (silikon).
 • Rainbow Extra (akryl).
 • Tikkurila (Tikkurila). Det finns flera alternativ för Louis 40 (akrylat för våtrum), Louie 7 (akrylat tvättbar för områden med tunga laster), Euro Extra 20 (halvmatta)
 • VGT Kök och Badrum IQ130 (akryl).

Det finns många andra färger, men de har redan använts i badrum, så de har redan testats. I grund och botten är det akrylfärger, andra använder tydligen mindre ofta, eftersom de kostar mer. De ger alla en matt eller halvmattad yta - det här är den senaste trenden i design. Platsen för detta val är att ytfel (om någon) inte är så iögonfallande som de som är målade med blanka och halvglansfärger.

Några bilder i slutändan hur du kan måla badrummet - för inspiration.

Blåtoner finns ofta i badrummet

Beige badrumsfärg - ett klassiskt val

Att använda ljusa färger kräver mindre ljus

Det är inte nödvändigt att måla väggarna i en färg. Använd fantasi

Kombinationen av kakel och målade väggar är det mest praktiska alternativet

Solig orange väggfärg i badrummet

Gladlynt grön två nyanser i badrummet

Även om interiören inte är elegant ser de målade väggarna på badrummet bra ut

Hur man förbereder och målar badrummet

Badrumsdesign kan skapas med hjälp av olika ytbehandlingar, vilket måste uppfylla vissa egenskaper. Efterbehandling måste vara vattentät, motståndskraftig mot stora temperaturförändringar, och även för att motstå aggressiva kemikalier. Den mest populära designen för närvarande är förknippad med mosaikplattor, kakel, vilket tillsammans med plast anses vara den mest anpassade till fuktavslutningsmaterial. En signifikant nackdel med denna finish är den relativt höga kostnaden för den keramiska beklädnaden och komplexiteten hos arbetet.

Lös ett sådant problem om du målar badrummet korrekt. Detta tillvägagångssätt kommer att spara betydligt. Dessutom kan allt arbete enkelt utföras av sig själva, eftersom målning av väggarna i badrummet inte kräver någon speciell skicklighet hos den utövande utan bara efterlevnad av vissa arbetsregler.

Fördelar och nackdelar med målning rum med hög luftfuktighet

Måla väggarna i badrummet i en modern interiör inte tala tydligt bara spara en önskan, men ger också nya möjligheter för skapandet av den ursprungliga designen. Interna applikationer, designer, kan interiörer graffiti användas för att ge attraktiva unika sådana rum.

 • De främsta fördelarna med att använda följande färger:
 • Beläggningsmaterial har en ganska demokratisk pris jämfört med andra beklädnad. Detta kommer att avsevärt spara genomförandet av designprojekt av komplexitet.
 • Enkel teknik applikationen kräver inga speciella kunskaper, så måla väggarna i badrummet kan en vanlig människa med sina egna händer.
 • När ordentligt förberedd yta sådant arbete inte tar en hel del tid.
 • Mångfalden av färger gör det möjligt att genomföra de djärvaste kreativa idéer med unika bilder.
 • Kvalitativt tillämpad färg ger isolering mot fukt och lättskött väggar.

Nackdelar målade ytor av toaletter:

 • Efterbehandling färgskikt kan skadas genom mekanisk verkan. I detta fall tar det tomrum upp fukt, förstöra dekorativa täcker mer och mer.
 • Små rum med dålig ventilation är inte lämpliga för målning, eftersom dem kondensat ackumuleras snabbt.
 • Efter varje bad eller dusch är viktigt att torka målade väggar, och det leder till en viss olägenheter.
 • Korrekt måla badrum möjligt endast i närvaro av ideala basytor. Detta uppnås genom injektering kvalitet filler och topplack.
 • Resurs målade ytor badrum signifikant lägre livstid av keramiska plattor.

Olika typer av färg för målning och utsmyckning i "våta" rum

Hittills kan måla väggarna i badrummet vara en mängd olika material, som skiljer sig från varandra på grundval av fakturan, producentpris.

Följande färger kan urskiljas på grund av denna typ:

 • Oil. Sin grund är linolja, i vilken de ytterligare pigmenten upplöses. Tack vare dessa komponenter kan sådana målade ytor pågå under lång tid utan att förlora estetiskt tilltalande. Idag finns ett stort antal färger och lacker som är överlägsna olja på torkningshastigheten, såväl som ett antal andra parametrar. Den obestridliga fördelen med sådana kompositioner som i sin ansökan kan avsevärt sparas.
 • Vatten. Löslig i vatten slurry har god motståndskraft mot fukt och UV. De torkar snabbt, vilket gör att väggarna "andas". Dessa färger är lätt att applicera på alla ytor med händerna, ett stort urval av färger gör det möjligt att förverkliga någon design. Idag har blivit mycket populära, vattendispergerade lösningar som är säkra för människors hälsa.
 • Alkyd. Lockade av dess låga kostnader och praktiska. De torkar snabbt och bildar ett tunt jämnt lager utan ränder. Ett brett palett av attraktiva färger ger utrymme för design kreativitet. Nackdelarna med sådana material inkluderar toxicitet och brännbarhet.
 • Akryl. Den består av vatten, marmor chips, akryl polymera föroreningar, titandioxid. Dessa färger kan målas tegel, betongväggar, liksom ytan av gipsskivor. De skapar en ångtätt film som skyddar ytan av badrummet från fukt, mögel och mjöldagg. Skapa en unik design hjälper till att få möjlighet att måla den målade vita ytan i olika färger.
 • Silikat. De innehåller i sin sammansättning olika konstituenser: härdare, pigment, vatten glas. Sådana färger kännetecknas av hög motståndskraft mot fukt, extrema temperaturer, såväl som direkt exponering för ultraviolett ljus. Tillämpas på nästan alla underlag.
 • Silikon. Vi samlades de bästa kvalitet akryl och latexfärger, så att de skiljer sig fläckbeständiga egenskaper. De består i huvudsak av speciella silikonhartser. Dessa färgrika kompositioner tätt tillsluten sprickor i väggarna, och därigenom skapa en högkvalitativ beläggning, som inte kräver särskild omsorg.
 • Latex. Dessa färger är resistenta mot olika rengöringsmedel. De är vattentäta, ogenomtränglig för luft, ofarlig för människors hälsa. Lämplig för beläggning av nästan alla ytor. I detta fall kan matta färger även dölja mindre fel väggarna. Nackdelen är den höga kostnaden för dessa material.

Populära märken av färger för badrum

Idag marknaden av färg material är välkända tillverkare, bland vilka är den näst mest populära blandning:

 1. Tikkurila. Kända finska företaget är speciellt skapad varumärke för "våta" lokaler Luja. Den har en matt och blank version, samt fuktavvisande primer.
 2. Dulux. Visat sig mer än ett halvt sekel av operation. Speciellt utformad varumärke «Realife Kitchen & Badrum »har god vidhäftning, hög motståndskraft mot fukt.
 3. Jobi. Den perfekta kombinationen av överkomliga priser och tysk kvalitet. utvecklade varumärket «WaschFest» för komplexa våta råa utrymmesförhållanden.

Hur man väljer rätt färger vid målning

När du väljer färg färger för badrum väggar måste baseras på vissa kriterier:

 • I de små toaletter är bättre att använda ljusa färger, eftersom detta uppnås genom den visuella effekten av att öka det inre utrymmet. I ett sådant bad är det rekommenderat att kombinera färg med kakel, plast paneler.
 • Inne i kammaren, är det möjligt ett stort utrymme för att experimentera med rika färger.
 • Glänsande färg sin briljans, mättnad dekorera modern inredning, men att använda den här typen av material rekommenderas endast på en helt platt väggytor.
 • Ogenomskinliga färger skiljer stor mångsidighet, eftersom deras ansökan döljer vissa nackdelar och defekter baser.

Nödvändiga Verktyg för målning arbeten

För att genomföra målningen med händerna behöver några verktyg:

 1. Roller med teleskophandtag, kan vars längd justeras. Idealisk för arbete på stora ytor jämnt och ekonomiskt distribuera färg på ytan. Kan vara strukturerad, päls, skum. Det kan inte användas för att måla svåråtkomliga ställen.
 2. Pensel. Det är inte så kostnadseffektivt som en kudde, men kan kvalitativt måla lederna, smådelar, gränsytor.
 3. Aerosol sprayfärg kan underlätta och påskynda Målningsarbeten. Det kan hjälpa dig att enkelt och korrekt måla taket i badrummet.
 4. Maskeringstejp, finkornig sandpapper, duk, personlig skyddsutrustning.

Förberedande arbete innan måla väggarna

Basen för målning måste vara helt platt. För att uppnå detta är det nödvändigt att utföra successiva arbete:

 1. Du måste först ta bort den gamla fodret med hjälp av grovt sandpapper, slipmaskiner, spatel.
 2. Efter det är det viktigt att tvätta ytan med varmt vatten.
 3. Rikta, kitt vägg eliminera sprickor och ojämnheter. Det rekommenderas att använda en vattenbeständig akryl sealer.
 4. Nästa steg är att polera ytan med användning av finkornigt sandpapper.
 5. Det rekommenderas att täcka alla ytor av primern i flera lager före målning.

Måla ytor i "rå" Förbättring

Innan arbetet påbörjas är det viktigt att noggrant välja konstruktionen med hjälp av ett foto i flera kataloger, eftersom dessa arbeten utförs med förväntning om en lång drifttid.

Svaret på frågan "Hur man måla väggarna i badrummet" kan vara en enkel steg för steg instruktioner punkterna:

 1. Innan du börjar fungera bättre ventilera området att bli av med fukt. Dessa åtgärder kommer att avsevärt påskynda torkningsprocessen av färg ansökan.
 2. Det är nödvändigt att förbereda färgen strax före användning.
 3. Om badrum design innebär komplexa mönster, ritningar eller en mängd olika färger och nyanser, måste du lägga de nödvändiga schabloner eller maskeringstejp.
 4. Applicering av färg på ytan som gjorts av tre skikt. Detta arbete är ett slags kreativa processen, därför kräver omsorg och uppmärksamhet. Detta är särskilt relevant när man utför ett komplicerat mönster. Vid användning av en rulle och pensel är viktigt att tillämpa jämnt.
 5. Efter arbetet med att vänta på fullständig torkning.

tak färg i badrummet sätter innan den speciella uppgift herre, eftersom sådant arbete har samband med vissa nackdelar. Måla taket i badrummet bäst genom att spraya med en sprejflaska. Detta är en utmärkt metod eftersom ett likformigt skikt bildas oberoende av ytstruktur och även kvaliteten på dess framställning.

Planering en ansvarsfull badrum. Det kommer att vara användbart för att läsa en artikel om det på vår hemsida.

Vad är och hur man bäst att planera för partitionen i badrummet, se den här artikeln.

Genom att använda färg badrumsytor kan skapa en unik unik design i rummet. Dessutom är dessa arbeten utgör ett enkelt och billigt sätt att uppdatera interiören.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 75 = 79