Målning MDF fasader

MDF målningsteknik med sina egna händer

Idag MDF anses vara en populär och relativt prisvärd material som inte hantera produktionen av paneler och olika köksmöbler. I det här fallet, ofta gjorda av MDF målade, vilket gör fasaden av ett smidigt och slitstarkt. Dessutom, på grund av målningen, panelerna är djupare och mer levande färger som kan anpassas till dina möbler.

Konventionella MDF paneler kan dekorera insidan, bara måla dem

Fördelar och nackdelar med MDF målad

Lackytor tillverkade av MDF gjorde inte bara dekorativa, men också för skyddsändamål. De främsta fördelarna med att måla panelerna med sina egna händer:

 1. Stabilitet hos beläggningen vid exponering för förhöjda temperaturer, vilket gör att sätta på matlagningsytan, till och med varma rätter.
 2. Högkvalitativ emaljering MDF tillåter dig att göra fasaden mer raffinerad och original, vilket ger en unik design. Till exempel kan du dekorera dina möbler intressant inredning i form av pärlor, pärlemor, metallic, och så vidare. För att göra detta i färgen läggs olika fyllmedel.
 3. hälsoskydd, eftersom endast kvalitet färger är vana vid det.

Målad MDF paneler inte bara ser bättre ut, men också mer tillförlitlig och hållbar

Nackdelar målade MDF paneler:

 • högre pris i jämförelse med en filmbeläggning;
 • inte med bästa kvalitet färger så småningom målade fasaden kan blekna under påverkan av solljus.

Modern MDF målning teknik

Korrekt och högkvalitativ färg bör utföras i enlighet med alla regler i processen. Att arbeta måste du måla för trä primer eller polyuretan primer lösning, liksom färg.

Målat fasaden att se bra och inte förstöra med tiden måste vissa temperaturförhållanden observeras. Det är bäst om alla processer kommer att äga rum vid en temperatur på cirka tjugo grader. Sålunda bör luftfuktigheten vara i intervallet av från 50 till 80 procent. Fukt trä väggpaneler skall vara 8-15%.

Före applicering av färg som ska filtreras med ett filter av 50-100 mikrometer. Det är lämpligt att filtrera två gånger, om färgen lagras under längre tid än två veckor.

Val av utrustning för målning

För att genomföra MDF målning med händerna, är det önskvärt att ha ett rum på minst 40 kvadratmeter, utrustad med en speciell kamera för målning och plats för polering ytor. Dessutom bör det ge en plats att lagra trä bitar och de färdiga panelerna.

1

Temperaturen i det rum där fasaden kommer att målas eller inre yta bör vara minst tjugo grader. Maskering kameran är bäst att utrusta en roterande utsug och bänkskiva. Torkrum färdiga delar måste rack. En plats där du tänker utföra slipning, är det bäst att utrusta en tillförlitlig dammsugare.

Modern teknik färgning innefattar applicering färger och grundfärger med en pneumatisk sprutpistol med ett munstycke 1,5 mm 2 och mottagare kompressor inte mindre än 80 liter. Om pulvret beläggning används, appliceras med en sprutpistol direkt på ytan. Slip delar görs bäst vibrerande slipmaskin. Polering hålls vinkel slipmaskin.

Den förberedande fasen

I förberedelsefasen måste ägna mer uppmärksamhet åt plattan bearbetning. Att behandla ytan under glans, är det nödvändigt att undvika att höja högen och eliminera stansningar, som uppstår under tillverkningsprocessen.

MDF fasad bör malas vid maximal hastighet, för att undvika att höja högen. Eftersom färgskiktet är mycket tunt, är det lämpligt att inte lämna spetsiga hörn, som lätt kan slå. För behandlingen av hörn är det bäst att använda en kantfräs med en radie av ca 3 mm.

Att kvalitativt slipat MDF fasad, är det nödvändigt att avlägsna vaxet ytskyddande skiktet från hela ytan. För detta arbete är bäst lämpad slipmaskin excentrisk typ. sandpapper önskvärt att använda för komplexa kurvor. Om det antas Paint MDF väggyta innefattande ett flertal komponenter, för att sedan stumgapet kvalitativt bättre kitt primer fylla porerna.

I det första steget primade möjligt problem upphöjda partier. Efter det, kanterna primern panelen. I slutskedet av hela fasaden behandlade jorden. Pistol primerlösning bör tillämpas först i längdriktningen och sedan i tvärriktningen. Således, med varje efterföljande skikt appliceras på den tidigare 50%. Så det genomförs inte bara primern, men också målningen.

Den mest effektiva grundbeläggning teknik innebär två steg. Det första steget är att använda pistolen, som appliceras på det isolerande skiktet av primer. Det måste förhindra en höjning av högen och absorptionen av dessa lager av färg. Då måste du ge jorden torka och polera ytan med sandpapper R320-400.

Den andra fasen av primern är att du måste använda en polyuretan primer och låt den torka i minst 10 timmar. Nästa är ytan poleras i områden av krökar fräsning med hjälp av slip Scotch-brite.

För slipning efter applicering av primer rekommenderas för användning med P320 nummer nazhdachku

Att kvalitativt MDF fasad färg, måste sprutpistolen användas med bläck flödesparametrar 60-200 g / sq. M. m. Alla andra parametrar hos anordningen är inställda beroende på typ av färg. Därför, innan att måla fasaden av en glans, behöver du en hel del bläck i bruksanvisningen.

Efter steg primer framställs genom torkning vid en temperatur som inte är högre än 35 grader. Torkning genomsnitt fem timmar. Våt färgning metod utförs genom att applicera en blandning av 120 till 140 mikron tjocka. Det är önskvärt att använda polyuretanbeläggningar.

Färg appliceras med ett visst tryck spruta. Kanske ritning i två skikt, alldeles före beläggning av det andra skiktet ytan bör vara uppruggad. I detta fall, bör tjockleken hos varje skikt inte vara mer än 120 mikrometer. I nästa steg appliceras på MDF platt flera lager av jord från polyester eller polyuretan, medan den mellanliggande slipning. Glansigt emalj ytskikt måste poleras.

Vid tillämpning av färger komplexa kompositioner med olika specialeffekter som de ska blandas noggrant. Detta för att säkerställa att information om landskapet inte regleras på botten av burken.

Dessutom är det nödvändigt att sörja för enkel passage av dekorativa kosttillskott vid munstycket hos sprutpistolen.

När målning och lack beläggning av ytor av MDF försiktighet bör iakttas att den inte utsätts för damm, insekter eller annat skräp. För att ta bort dem från den målade ytan, måste du bära en pincett. Om du hittar fläckar primer eller färg, bör den tas bort med hjälp av brevkniv och smärgelduk.

Tång kan enkelt ta bort insekter, smuts och andra delar. Håll överskott

Torra metoden för målning är att tillämpa en särskild färg, som kallas pulverblandningen. Tekniken innefattar sprayning av de torra mikropartiklarna till den behandlade ytan. Efter det, är den anbringade färgen värms till tills den börjar smälta. Som ett resultat, bildas det nästan perfekt slät yta.

Slutskedet av någon färg torkar paneler. Denna procedur bör utföras under vissa förutsättningar. I synnerhet, bör temperaturen vara högst 50 grader och luftfuktigheten - mindre än 80%.

Varaktighet torkning beror till stor del på miljöförhållanden. Typiskt, för fullständig torkning kommer att kräva från 5 till 10 timmar. I allmänhet, ju lägre fuktighet, temperatur, desto snabbare torkning MDF.

Således för högkvalitativ målad MDF alla nödvändiga villkor måste beaktas. Detta förfarande omfattar flera steg, såsom slipning, grundning, målning och torkning.

MDF fasader målning teknik

Köksmöbel med fasader från MDF - den mest populära hittills. Det är inte bara styrka och skönhet finish, är det främst den höga funktionalitet av möblerna elementet. Det bör noteras, och detta bekräftar försäljningsstatistiken sådana köksutrustning vara mycket populärt. Men tiden går, fasader blekna, blekna, blir smutsiga, och så vidare. Ja, till och med banal historia - bara trött. Vad kan göras? Tidigare var de ändras eller fått en ny uppsättning. Idag är det inte nödvändigt att göra detta, sådana finansiella kostnader - för dyrt. Det finns ett enklare alternativ - MDF målade fasader.

För denna enkla operation med hjälp av färgade emalj, som appliceras på ytan - en bit av kakan. Men du måste först välja den mest nödvändiga färg för köksluckor.

Det bör noteras att den nuvarande marknaden helt enkelt full av färgprodukter. Men allt detta mångfald är nödvändig för att välja önskad färg, som kan användas för att måla dörrar köksskåp.

Låt oss börja med den negativa. Det är inte nödvändigt att stoppa ditt val på de typer av akryl. Saken är den att de akrylbaserade färger och lacker snabbt slitage under de negativa effekterna av aggressiv miljö i köket. Det vill säga, fukt- och temperaturförändringar. Dessutom kan den akryl ytan snabbt förlorar sin presentabel utseende under inverkan av rengöringsmedel.

Helst enligt experter, det målar, som används för att uppgradera bilen. All materia i materialets egenskaper.

 • Målarfärger lätt tolerera och temperaturen sjunker för lågt från minus till plus hög, och fuktighetsvariationer. De till och med stora mängder vatten är inte så hemskt.
 • Hållbarhet bestäms i årtionden.
 • Denna yta är inte rädd för att skada. Naturligtvis är detta inte kommer att tala om strejker och andra kraftfulla mekaniska belastningar.
 • Ett stort utbud av design mjukvara i form av färger.

En rik palett av olika nyanser av färg för MDF

Det sista kriteriet gör det möjligt att producera MDF målning med händerna, som om inskrivna finish i inredningen av köket själv. Det viktigaste - bara för att följa alla de regler och krav nyanser kompatibilitet.

Så vi gå direkt till det huvudsakliga syftet med denna artikel - att måla möbler fronter. Genom målningen drift med andra plan som kräver pre-förbereda dem. Detsamma gäller fasader av MDF.

 • Dörrarna tas bort från installationsplatsen.
 • Tog bort alla beslag som handtag, skär och så vidare.
 • Om dörrar har dekorativa element i form av speglar, metall tillbehör, har de också tas bort.
 • Gångjärn demontera det är ingen mening, det är bättre att stänga dem med tejp konstruktion.

Innan du målar i köket, vilket innebär att dess fasad, är det nödvändigt att avlägsna från ytan av den gamla färgen eller lacken. Detta kan göras på vanligt sandpapper eller slipmaskin. Det andra alternativet är snabbare och bättre. Det enda sak - det måste kunna använda apparaten. Det är viktigt att inte nypa och inte skapar en ojämn tryck på ytan av fasaden, som han inte kunde ha bildat bucklor som efter målning kommer att vara mycket märkbar.

Målning möbler fasader MDF använda pistolen

Så, den gamla avslut bort. Det återstår bara att ta bort damm och avfetta den behandlade ytan. Stoftavskiljning är bättre att använda en pensel, inte en trasa eller svamp. Båda dessa material är inte effektiva i detta fall. Och det sista steget - primern. För detta är det nödvändigt att använda en primer lösning som används för beläggning av träprodukter. Idag tillverkare erbjuder en primer, som innehåller antiseptiska komponenter. Detta alternativ är bäst för våt mat. Det bör noteras att riktigheten av målningen köksluckor - en teckning av en efterbehandling material på en torr yta. Därför rekommenderas efter priming fasadelement för att skjuta upp för en dag, låt jorden torka ut hundra procent.

Varning! Du kan röra sig bort från den dammiga arbetet i samband med avlägsnandet av gamla färg eller lack MDF ytor. De kan behandlas med speciella lösningsmedel som lätt korrodera färg, men skyddande av MDF produkt.

Allt det förberedande arbetet är klart kan du börja måla MDF möbler fasader. Applicera färgburk och en pensel och en rulle. Men bäst av allt, om färgen på MDF fasader kommer att göras från en behållare eller från en spray med en pistol. Sålunda, kommer färgen att ligga på ytan likformigt med en viss likformig tjocklek. När detta bläckflöde kommer att vara minimala i jämförelse med ansökan med en rulle eller pensel.

Men denna metod för målning har sina nackdelar.

 • För det första är det en stor sprutboxen. Bläckdroppar spridning i alla riktningar.
 • För det andra börjar färgstarka damm förorena står bredvid objekt. Så måste denna metod för att applicera den avslutande utföras eller på gatan eller inomhus med god ventilation. Men detta bör inte vara ett hus eller en lägenhet, optimalt - garage.
 • För det tredje är det nödvändigt att ta hänsyn till säkerhetskraven. Det vill säga, i händerna, skyddshandskar, skyddsglasögon, en andningsmask över näsan och en gasbinda.

Glöm inte att om du målar i köket med händerna fasader som produceras är ofullständig, inte måla över delar av byggnaden kommer att behöva stänga band eller tejp.

Det finns ganska många olika målningstekniker köksinredning med sina egna händer. Här är endast avsett efterbehandling teknik. Det vill säga, på fasader av monokrom färg tillämpades, men ger möblerna individualitet kan bara små fläckar.

Till exempel glizal. I själva verket är detta den andra målningen, som använder halv-transparent färg i olika nyanser. Denna teknik gör det möjligt att få djupa färger som skimrande. I själva verket från det andra avsatta skiktet kommer att vara synlig för den första primära tonen färgning.

Eller en glasyr. Med denna teknik infärgning erhålles mönstrad yta texturerad typ. I själva verket är det samma glizal, men ett sätt att applicera ytskiktet på grund av bildandet på ytan av de polylinjer, linjer och andra delar av dekoration.

Efter färgning och torkning, är ett andra skikt av färg yta gjord. Och efter lacken torkar det kommer att bli nödvändigt att installera all hårdvara och hänga på köksdörren. Det vill säga, kan du få det ursprungliga utseendet köksmöbler utan stora investeringar, utan tidskrävande. Speciellt framtagen med sina egna händer.

Det bör noteras att de själva är bara fasader MDF kärna. Men deras yttre finish - det kan vara ett annat material: träfanér, plast och även metall. Allt som har sagts ovan gäller fanerade ytor. Det bör dock noteras att under den långa operationen faner själv kan komma i förfall. Så är frågan hur man målar fasaden av köket kommer att ha ett helt annat sammanhang.

Erfarenhet Masters visar att om fanér flagnat, limma den till MDF inte vettigt. För det första är det inte lätt. För det andra är det nödvändigt att tillbringa en hel del arbete. Därför, för att inte ändra fasaderna sig till nya, bättre att måla dem. Därför är arbetet bra.

 • Först, på ytan av fanér appliceras för att mjuka upp de speciella flytande polermedel. Det kommer att mjuka upp limmet för fanér själv och ett tunt lager av trä.
 • Det bör tas bort med en spatel eller något annat vasst instrument.
 • Då är det nödvändigt att avlägsna den adhesiva kompositionen. Detta kan göras med samma slipmaskin.
 • Därefter polering MDF, priming och måla den.

Om MDF täckt med plastytan, nästan ingen åtgärd. Helt enkelt är det nödvändigt att avfetta ytan och orsakar det målar från en behållare.

Om fasader är täckta med ett dekorativt film, den första att bli av med det. Du kan använda en hårtork bygga små. Från varmluft film börjar flagna och bubbla. Efter det, du bara ansluta den med ett vasst instrument och lossnar från ytan. Vidare är bindemedlet avlägsnas. Det kan tas bort eller slipmaskin, eller ett lösningsmedel. Efter som är gjord av MDF slipning, priming. Och i slutändan är det bara att måla köksluckor med sina händer.

Det finns frågor relaterade till dåligt skick MDF fasaden, när, till exempel, i processen för slipning eller avlägsnande av bindemedel bildat urtag. Den använder alla samma teknik, samt eventuella skador på ytan.

 • Framförd primer.
 • Efter torkning, ett skikt av akryl kitt.
 • Efter torkning av primerskiktet.
 • Ett annat skikt av primerlösningen.

Förresten, är gips bättre att sätta en gummi spatel.

slutsats Related

Så i den här artikeln demonterades ämne - hur man målar ordentligt köksluckor med sina egna händer, vad tekniker och material som används för detta ändamål. I själva verket, målning köksskåp - är processen inte särskilt komplicerat. Naturligtvis är det nödvändigt att känna till några grundläggande saker som påverkar kvaliteten på det slutliga resultatet. Och de i grunden inloggningar förberedande arbete i samband med avvecklingen av den gamla finish, med polering ytan av MDF.

Samma färg ansökningsprocessen - en enkel sak, särskilt om det sker med hjälp av spray. Men om man inte gör det, kan du få genom att med en rulle eller pensel. Det viktigaste - det är en jämn fördelning av färg till ytan vände utan ränder och fläckar.

målning teknik möbler fasader MDF och trä med sina händer

Om du vill uppdatera ditt kök inredning, inte nödvändigtvis köpa nya möbler. Mer ekonomiskt alternativ är att måla gamla fasader, ju mer moderna material gör det möjligt att utföra den här proceduren på en relativt hög nivå. I den här artikeln, vi målar fasader av standardteknik, som används av många möbeltillverkare med tanke på den höga kvalitet och hållbarhet av resultatet.

Material för att utföra målningsarbetet ↑

Fel att säga att måla fasader av möbler är en enkel process. Om du vill få en resistent beläggning utan synfel, sedan vara beredd att spendera pengar på de nödvändiga material och demonstrera grundlighet och tålamod för att förbereda delar för målning och direkt tillämpning av färgkompositioner.

Målning möbler fasader - ett enkelt sätt att köket restaurering

Som regel, köksmöbel av trä eller MDF, som är väl visar sig i tjänsten. Att måla dessa material vi behöver:

 • sandpapper med olika slipkorn;
 • Scotch-Brite;
 • Verktyg för tillämpningen av färg (spray pistol);
 • antisilikon (avfettning);
 • primer;
 • lösningsmedel;
 • emalj;
 • lack.

Sandpapper används i nästan alla stadier av målningen fasader MDF eller träprodukter för slipytan. Grit sandpapper väljas med hänsyn till processen:

 • P220-280 - Framställning av basen under primer;
 • P320 - avlägsnande av jord hajskinn;
 • P500 - ytbehandling innan applicering av färgen.

Tips! Det är bäst att använda nazhdachku på skumbasis. Det är flexibelt, så att du kan hantera alla stötar väl fasader.

Scotch-brite (slipning filt) med nyans P800 används för fullföljande slipning av ytan innan pokraskoy.Bolee stor slip Scotch-Brite (P220-280) kan behöva hantera komplexa fasadelement, såsom inre hörn eller inredning.

Måla verktyg (pistol) ↑

Köksluckor, målade med en borste eller roller, vanligtvis inte skiljer sig perfekt yta. På samma gång, medger färgpistol för en jämn och likformig beläggningsstruktur. Dessutom kan ett sådant verktyg tillämpas inte bara måla, men också en primer som gör priming processen snabbare.

Var uppmärksam! Sprutpistoler är av två typer - elektriska och pneumatiska. För de förstnämnda, tillräckligt för att ha till hands utlopp. Den andra arbete från luften, så i det här fallet behöver kompressor.

Den optimala munstycksdiameter - 1,2-1,3 mm. Gun med munstycke kommer jämnt sprutas som en primer och måla.

Tryckluftspistol för målning möbelfasader

Verktyg för avfettning ytor ↑

Avfettning yta är av stor betydelse för tillämpningen av primer och färgkompositioner. Om hoppa över detta steg, kommer slutresultatet bli en hög sannolikhet att ha defekter som bara kan elimineras genom fullständig ommålning fasaden.

För trä, måste MDF använda avfettningskomposition, i vilken det organiska lösningsmedlet är närvarande. Sådana medel kallas ofta "antisilikonom" eftersom det effektivt avlägsnar inte bara de olika oljor och fetter, men även polyorganosiloxaner (silikoner).

För att säkerställa god vidhäftning av färgen på träytan, måste delen behandlas primer. För sådana ändamål de tre typerna av primers:

Det är inte förvånande titeln "Plastic". Denna primer är utmärkt för träyta att många tillverkare anger i beskrivningen av denna produkt. Den viktigaste uppgiften för en sådan primer - en ökning av vidhäftningen av fasadmaterial med färg.

Epoxiprimer är nödvändigt för isoleringsmaterialet, vilken timret har initialt öppnas eller impregneras. Porozapolnyayuschaya primer som används för utjämning ytan innan applicering av färgen direkt.

Var uppmärksam! Om materialet i ditt kök - äkta trä, är det inte nödvändigt att använda epoxy primer. En målning av MDF fasader bör vända sig till tillämpa alla typer av primers för plast, epoxy, porozapolnyayuschy.

Primer för plast, som också lämpar sig för trä och MDF

För möbelfasader är det bästa valet bil emalj. Efter torkning, skapar det en vacker glansig finish som inte ändrar dess yttre egenskaper över tiden.

Det finns två typer av fordons utföranden:

Alkyd emalj - ett derivat av ett alkydharts. Dess funktion är tillräckligt snabbt vid normala polymerisationstemperaturer. Det finns en sådan akrylfärg är billigare, men kräver ytterligare lackering.

Tips! För öppning av fasaden är det önskvärt att använda bilen lack märkt HS (HighSolids), vilket tyder på en hög koncentration av fasta ämnen och en minsta halt av lösningsmedel.

Akryl emalj - den mest populära färgen bland bilägarna. När man arbetar med ett sådant material finns det inget behov av applicering av en lack, eftersom efter torkning, är likformigt glänsande ytan.

Att erhålla intressanta färgeffekter, t ex metalliskt, bilister använder ofta en speciell bassekvens av emalj och lack akryl. Om färgen möbler från MDF sådana kompositioner, kommer det att se mycket elegant och dyra.

Grundläggande kök emalj ge fasaden den ursprungliga skuggan

Lösningsmedel för färger och jord ↑

Späda primern och färg till den önskade konsistensen kan vara en universell lösningsmedel 646 och 647, dock anses vara lämpligare att den individuella val av spädningsmedel för varje formulering. Till exempel, för emaljer baserade på akryl bättre att använda akryl P-12, och för basen emalj säljaren är sannolikt att rekommendera att köpa lösningsmedlet motsvarande kompositionen av basen.

Förutom utspädning av massa och färger, kommer lösningsmedlet också behöva rengöra sprutpistolen och arbetsutrymmet av målningen materialrester.

Universal tunnare färgprodukter

Processen för färgning av möbelpaneler tillverkade av MDF eller träytan börjar alltid med preparatet, vilket innebär avlägsnande av det översta lagret (glans), primning och slipdelen.

Typiskt är det yttre skiktet en möbelfront glans, vilket uppnås genom att applicera en lack eller färg. Om tillämpa ett nytt skikt av färg på den glansiga ytan, kommer det att förbli låg på grund av låg vidhäftning. Det är önskvärt att uppnå vidhäftning av det övre skiktet behandlas med sandpapper och Scotch-Brite (i hård mark) med nyans P220-280.

Var uppmärksam! Fasader är oftast gjorda av MDF topp täckt med PVC-film. Det måste tas bort helt, varefter du kan gå vidare till behandlingen av möbler sandpapper.

Inte nödvändigt att ta bort alla polska från fasaden. Tillräckligt för att fylla hela plan risk, det vill säga att uppnå önskad grovhet för ett bättre grepp yta med primer.

Behandling av beläggningen under marken

Innan tillämpningen av primer, till planet rengöras genom att torka den antisilikonom. Efter det händerna vidröra delarna längre.

Direkt priming Processen består av följande steg:

 1. Bearbetning av primer för plast.

Som täcker en del primer, börjar i ändarna och svåråtkomliga ställen, och sedan gå vidare till huvudplanet. För att skapa en god vidhäftning med färg MDF 2 sådan jordskikt som skall appliceras.

Tips! För att erhålla en likformig beläggning, applicering av nästa skikt av primer behövs vinkelrät mot den föregående. Denna regel gäller vid tillämpningen färger.

 1. Information Processing epoxyprimer.

Epoxiprimern appliceras på MDF 1-2 lager. Den tid beläggningen härdas vid rumstemperatur, typiskt 24 timmar.

Color porozapolnyayuschego primer väljs beroende på färgen på färg. Om du planerar att använda ljusa färger, då är det bättre att använda en vit grundfärg. Antalet skikt beror på naturen av planet. För en smidig och jämn yta är fullt tillräckligt att anbringa ett primerskikt av 1,5 (komplett + sprutade skiktet).

Liksom färg har primern en annan färgpalett

Färgen ska appliceras på en helt plan yta. Om efter priming på vissa ställen fortfarande öppna porer, bör de förseglade en komponent filler. Många kan ställa frågan: varför inte proshpaklevat fasad innan grundning? Det faktum att marken i sig är i stånd att eliminera mindre fel plan, så att spackla hela delen är inte nödvändig.

Finishen slipning före målning köksluckor från MDF eller trä går sandpapper P500. Med hjälp av spackel överflödigt bort och drar hajskinn - visuellt förnimbar beläggning ojämnheter.

Viktigt! I processen för polering av ytan med sandpapper primade inte utöva alltför stor ansträngning att inte störa beläggningen. Särskild försiktighet uppenbart vid bearbetning ändarna av ansikten som i dessa platser materialet har vanligtvis det tunna skiktet.

Efter nazhdachki hela planet ska passera Scotch-Brite. I detta fall kan vi inte styra kraft eftersom slip vadden är tillräckligt mjukt material och är inte kapabel att allvarligt skada ytan.

Obehandlad Näbb efter målning kommer att vara synlig för blotta ögat

Omedelbart innan färgen ansökan delen måste avfettas med hjälp antisilikona, då ingen skada kommer att gå på ytan av limmet speciella trasa för att avlägsna damm rester.

Färgen framställdes enligt de medföljande instruktionerna och med hänsyn till egenheterna i arbetet pistolen. Utfodring bör inte sätta för stor för att spraya området var obetydlig. Detta kommer att bidra till mer noggrant överväga fasaden och minskar materialåtgången.

Precis som i fallet med tillämpningen av primer, måla fasader måste börja från ändarna, och behandlas därefter med en bas. För att få en enhetlig färg brukar räcka 2-3 lager färg. Innan nästa lager måste ge i 10-15 minuter för att torka den föregående.

Tips! Om du aldrig har haft att göra med tillämpningen av färgen genom pistolen, då är det bättre att i förväg train "test" arbetsstycket, innan man går vidare till målningen köksluckor.

Sprutpistolen kan du fördela färgen över hela plan

Lacken appliceras på fasaden på samma princip som den för den färg, med två eller tre lager. Uppgiften att det första skiktet (liten napyla) - skapa en klibbig yta för att förhindra nedhängning av dessa tjockare skikt.

Viktigt! Maskinbearbetade delar lack är nödvändigt i icke-dammig miljö, med hjälp av rena kläder.

Intervallet mellan skikten är lika med ett genomsnitt av 5-10 minuter. Om du gjorde allt rätt, då resultatet ska vara en jämn glansig yta med spegeleffekt.

kök lackerade fronter

Skapa ytterligare effekter: glizal och regndroppar ↑

Målade fasader i köket såg inte bara färska och försiktigt, men också original, kan du lägga till intressanta effekter med glizali (genomskinlig färg) eller en vanlig vattenstråle.

Glizal späddes med vatten och appliceras i enlighet med anvisningarna på predvaritelnoprogruntovannuyupoverhnost två skikt. Med hjälp av en fuktig svamp, strukturerad vals eller en hård borste kan skapa ett unikt mönster på fasaden. Det är viktigt att komma ihåg att skapandet av figuren är endast möjlig inom de första 30-60 minuter, tills färgen börjar torka ut. Efter torkning del öppnas med en transparent lack.

Var uppmärksam! Glizal torkar längre än vanliga färger, så beläggningen kan behöva skjutas upp några dagar.

Dekorera möbler fasader glizalyu egna händer

För regndroppar effekt behöver måla två färger, såsom svart och blå metallic (färgschema väljs ut på grundval av det inre av köket). Det appliceras på det förberedda underlaget mörkare pokrytie.Posle dess torkdelen är täckt av en vattenspray. Utan att vänta tork droppar, Överst sprutpistolen tillämpa nästa färg. färgmatnings i detta fall bör vara minimum för att uppnå lungdeposition. Efter fullständig torkning av ytskiktet är polerad Scotch-Brite (P1200 eller P1500) och öppnade lack.

Effekten av regndroppar på fasaden

Målning möbler fronter - tillräckligt tidskrävande process. Om du aldrig har upplevt den här typen av arbete, är det återigen bättre att få handen på den gamla möbler onödig. I avsaknad av en sådan möjlighet är bättre att vända sig till yrkesverksamma att undvika slöseri med pengar och ansträngning.

Video: MDF målning teknik fasader ↑

Processen för tillverkning målad MDF front:

Målning med effekten av regndroppar - "silver rain":

Estetik och hållbarhet för efterbehandling väggar bestäms direkt genom deras kvalitet av rå bas. Det är därför tapetsering, målning, montering.

Hur man spackla väggarna med sina egna händer: ansökan teknik efterbehandling kitt

För dem som vill ge köket på ett enskilt projekt, är det nödvändigt att antingen lägga ut en stor summa för det arbete som formgivare och konstnärer, eller för att göra fallet.

Kök av trä med sina händer - från ritning till ritning montering av möbler

Blanka plattor, en vacker konstgjord sten, säkerhetsglas, silver rostfritt stål - som endast materialet inte producerar ström.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

90 − 82 =