MDF paneler för väggar

MDF paneler för innerväggar

Reparation - en komplicerad process, som består av både det förberedande arbetet och efterbehandling. Ett stort utbud av designlösningar för det inre utrymmet är slående i sin mängd. Ett populärt sätt att göra en individuell och unik dekoration - en väggdekoration MDF paneler, som inte bara sparar tid och pengar på att förbereda väggarna, men de kan också skapa en mängd olika alternativ för en kombination av texturer och färger.

MDF - det material grund för som är fint malda trä (träavfall, spån, sågspån). När de utsätts för höga temperaturer, krossad trä med findamm intryckt. Bindemedelsmaterialet är oftast används paraffin eller lignin.

MDF används ofta för dekoration av väggar och tak i en typisk rum eller i rum med hög luftfuktighet.

MDF skivor kan klassificeras som:

 • Enligt tekniken;
 • Beroende på typ utformningen av fronten;
 • Efter typ av tillverkade storlekar.

Olika typer av paneler för produktionsteknik

Beroende på de tekniska egenskaperna hos produktionsprocessen vägg och tak MDF-skivor kan vara:

I ett stycke, gjord av pressad massa av ved, genom varmpressning under tryck. I denna platta är tillverkad som ett resultat av den släta ytan på båda sidor. Med sådan produktionsteknik är ett material som har en hög termisk och akustiska isoleringsegenskaper samt beständighet mot fukt.

1

Den laminerade panelen producerades på samma sätt som i ett stycke extruderade ark, men i slutskedet av produktionen av ytan beläggningsprocessen utförs med en tunn film av ett polymermaterial. Detta material ger större styrka och hållbarhet, såväl som skydd mot fukt och mekanisk skada. Och tack vare det stora antalet färger, finns i en mängd olika färger.

Paneler för inredning vattentät teknik produceras också av varmpressningen, men processtemperatur inverkan ju längre, och trädamm, som används, har en tät struktur och består av högkvalitativa kvaliteter av trä.

Typer av paneler genom metoden för registrering av den främre delen

Beroende på denna parameter skilja produkter:

Fanerade skivor imiterar trä. Den trästruktur inte skapa genom att täcka blister panelen tunna träfanér (3 mm). Denna platta tillräckligt noggrant återskapar konsistens och färg på trä, och kan användas för universella och klassiska inredningsstilar.

Glansig plattan är belagd med en speciell polymerfilm MDF arket, varvid beläggningsfärg har en blank och slät yta kan vara en mängd olika färger.

Målade paneler är de vanligaste. De är också skapas genom varmpressning, men om förslag till styrelser tillämpas speciell färg, utjämning alla oegentligheter och skapar önskad färg.

Typer av MDF-skivor som tillverkas av storlek

kan klassificeras beroende på formen och storleken av frisättningen, MDF för inredning som:

Kakel är ofta små plattor, vanligen kvadratisk form med sidor 30 eller storlek 90 cm., De är monterade med lim, och kan fungera både som en oberoende dekorativa material för väggar och tak, och kombineras med andra material. Det är viktigt innan du installerar dem noga förbereda väggen, vilket gör ytan slät som möjligt.

rack-typ paneler är kuggstång och en längd inte mindre än 250 cm, och deras bredd kan variera, tjockleken är från 8 till 12 mm.

Fixering på väggen av lameller görs genom att fästa dem på lådan.

Blad paneler är relevant när du måste avsluta det stora rummet. De har i allmänhet en rektangulär form och dimensionerna hos 122 * 244 cm. Fäst efterbehandling material kan vara både ribba, och med hjälp av speciella lim.

Den stora storleken på ark MDF för inredning tillåter snabbt och utan några materialkostnader för att utföra dekoration i rummet, utan någon ansträngning.

Fördelar och nackdelar med materialet

Precis som alla andra efterbehandling material har MDF sina fördelar och nackdelar. Bland de positiva aspekterna av användningen av sådant material kan identifieras:

 • Ekonomi: som material för det förberedande arbetet innan du installerar panelerna och tiden för deras installation. Innan installation vsgda inte krävs för att erhålla en helt plan yta, och de kan fästas med hjälp av lattor, utan tillämpning av bygg lim och blandningar därav;
 • Möjlighet att installera under isoleringen eller av den ytterligare ljudabsorberande skiktet;
 • Enkel efterbehandling verk,
 • Avsaknad av smuts och damm under installationen;
 • Lättskött;
 • hållbarhet;
 • Förmåga att använda i miljöer med hög luftfuktighet;
 • Miljövänlig;
 • Inget behov av ytterligare väggytor;
 • En mängd olika färger och texturer,
 • Brett prisklass.

Emellertid har detta material sina nackdelar, som inte alltid ger ett val i sin tjänst:

 • Även tekniken kan skapa olika typer av material som har fukttålighet, men närvaron i trädamm, vilket gör dem sårbara för mycket fukt. När efterbehandling MDF takmaterialet bör beakta att i händelse av översvämning grannar, kan plattor smältas och svälla, vilket kommer att kräva fullständig demontering av beläggningen.
 • Inte den högsta nivån av hållbarhet. Mekaniska skador kan förstöra utseendet av panelerna, men enkelheten i installation och möjligheten att ersätta just den skadade elementet gör denna nackdel är inte så betydande;
 • Hög brandrisk material. Sele som körs bakom panelerna nödvändigtvis måste passa in korrugeringar obrännbart material och installation av panelerna som ett tak som täcker inomhus kök - inte det bästa alternativet.
 • Covers döljer värdefullt golvutrymme, och därför är det lämpligt att använda dem för dekoration av stora utrymmen.

Beroende på vilken typ av MDF-paneler installeras i en mängd olika interiörer, till exempel för att leva mer lämpliga alternativ är kaklade med dekorativa element, och ett bra alternativ för väggarna i korridoren - Pinion laminerade paneler.

För mer information, att bli bekant med de typer och typer av befintliga MDF paneler, deras fördelar och nackdelar, tillämpningsmetoder och funktioner i drift kan titta på video

MDF Egenskaper Installation panel

Om dekorativ beläggning beslutat att använda MDF, då vet egenskaperna hos deras installation kan snabbt och enkelt utföra allt arbete på egen hand, utan inblandning av spetsialistov.I även installation av detta material inte kräver speciella förberedelser process, men en högre hållbarhet strukturen rekommenderas för ytbehandling .

Rening vid framställning av plana vägg eller tak av den tidigare ytmaterialet måste resultera i en plan basyta. Detta är särskilt viktigt när monteringsmetod lim. Därefter ytbehandlas med antiseptisk och primas.

Vid montering av metallplåtpaneler, i början är monterad låda, som är en ramstruktur, som kommer att monteras MDF. Om lådan beslutat att genomföra av träribbor, de också förbehandlas med konserveringsmedel som förhindrar uppkomsten av mögel och mjöldagg.

Som ett verktyg för att hjälpa dig att snabbt installera, kan du behöva:

Dessutom kommer de att behövas och leveranser (spikar eller häftklamrar häftpistol, skruvar, metall), och i fallet med klistra ytpaneler - motsvarande vidhäftande blandning.

Installation av vägg- och takpaneler MDF antyder deras nära passning och brist på utrymme i lederna. Beroende på typen av förening, kan panelerna vara anslutna till varandra genom:

 • Not och spont - en enkel förening, vari spåret hos en panel är insatt tapp (projektion) på den andra panelen;
 • Den spår spåret - anslutningen görs genom fästspåret i panelen spåret till varandra;
 • Fastställande med profiler - plattor sammanfogas i läkten profil;
 • Fastställande med bindemedel - ytinriktning kräver förväg och kan inte tillämpas på MDF paneler med för stor vikt.

Vid installation av panelerna på en låda, som tidigare installerade kablar, som är täckt av ett brandsäkert korrugerat, och även utföras eller ljudisolering installation av isolerande material om nödvändigt.

Byggmaterial för väggar och tak gjorda av MDF Steel tillämpas för detta ändamål är inte så länge sedan, och tack vare sina obestridliga fördelar blev snabbt mycket populär och efterfrågade material och kan göra det möjligt att skapa någon inredning.

Str. Mest Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

MDF paneler för väggar

Göra reparationer till alla rum med hjälp av speciella beläggningar kan själv. Valet av plätering beror på konstruktionslösning, funktioner i rummet. Det enklaste att installera och estetiskt tilltalande samtidigt materialet nu anses MDF paneler för väggar, som jämför gynnsamt med PVC, partikelkartongprodukter.

Ett mycket vanligt trämaterial som används för beklädnad - MDF paneler för väggar. Den är gjord av naturliga, bearbetade träda fibrer. Bekant namn det - MDF, men Medium Density Fiber (Medium Density Fibreboard) - detta är en förbättrad version. Den nya teknik som används av tillverkaren, så utgången är en modern produkt med nya egenskaper. Dess fördelar:

Ny fibermaterial som används för tillverkning av möbler, golv, tak. Miljövänliga träprodukter medeldensitet på grund av det faktum att produktionen av säker användning harts, vegetabiliska ligninbindefibrer under torr-pressning träfiber i stället för toxisk formaldehyd. Färdiga produkter kan dessutom omfatta lacker, vattenbeständiga och brandhärdiga blandningen.

Vad är MDF väggpanel

Beroende på användningen av MDF-paneler för väggar har olika tjocklek, struktur och skyddande beläggning. Oftast sådana produkter används för inredningsarbeten, foder av dörrkonstruktioner. För olika områden med olika fukthalt, är hudtemperatur användas med speciella skyddsbeläggningar, fyllning. Att välja rätt foder, måste du veta om funktionerna i produktion och användning av varje typ av fibermaterial.

Tselnopressovannye produkter - ark med en genomsnittlig täthet som ofta används i arbetet med slemhinnan i kontorslokaler. Tselnopressovannye ark är släta på båda sidor av remsan av fibermaterial som är fästa vid ramen med hjälp av speciella klämmor (basisk metod). Ibland används för att montera lim, men endast i de fall där väggen i rummet är platt och har inga defekter.

Material från olika behandling tselnopressovannogo speciella dekorativa färger utan färg, vilket ger större fuktbeständighet, hållbarhet och bästa estetiskt tilltalande. Emellertid är även en laminerad hölje inte tillhandahålls för användning i våtutrymmen eller långvarig kontakt med fukt. Användning laminerad MDF och fanér och dörröppningar.

Resistens mot icke-standardiserade miljöer badkar, dusch, kök med denna typ av produkter på grund av deras ökade styrka. Vattenfast foder mest hållbara. Förutom vätsketäta egenskaper hos arken har ett ljudisolerat och värmekvarhållande. Beläggningen vanligtvis akryl, inte förstörs av vattnet, så vattenfast produkt kan användas för slutbehandling av kök, badrum.

Vilka är fördelarna och nackdelarna är av väggpaneler tillverkade av MDF

Torrtillverkade träfiberskivor valts på grund av det faktum att detta material är lätt att installera, även hans händer (utan expert) inte kräver en preliminär ytbehandling. Det är endast nödvändigt att montera en ram i vilken arken är placerade. Installationen är enkel, gör det själv och tillåtet. Den korrekt beräkning av storlek och antal band - det är halva slaget. De främsta fördelarna med materialet kan även innefatta hållbarhet, effektivitet. MDF paneler, väggdekorationer har flera nackdelar:

 1. Den största nackdelen av träfiber - rädsla för fukt. Närvaron av en vattenavvisande beläggning betyder inte att de är avsedda för kontakt med vatten.
 2. MDF tjocklek - mindre än en centimeter, medan styrkan är mindre än gips.
 3. Utseende - Den här typen av beklädnad är främst avsedd för arbetslokaler, hemma sällan används oftare - för kontor och speciella vattenavvisande ark fiberbaserade - för kök och bad.
 4. Skall brandsäkerheten - faner är mycket lättantändliga.

Hur man väljer MDF paneler för kök och andra rum

Tillverkare beklädnad för väggar, till exempel, såsom Kronostar, Omis, Rico har ett brett spektrum av produkter med olika utföranden. Frisätter ämnen under vitt tegel, aska, Wenge, flis och andra ritningar. Till exempel, producerar fiberarken Kronostar olika beläggningar, yta trä- eller kakel, tak beklädnad, väggar av olika rum.

Innan du gör ett val, måste du bekanta dig med sortiment av Medium Density Fibreboard. De produceras med dessa typer av beläggningar:

Beroende på typ och invändiga utrymmen, dess fuktighet och ljus väljer typ av finish. Till exempel, för badrum lämpligt foder med ett speciellt vattenavvisande beläggning, såsom ark kan monteras i köket. Glansigt foder är mer allmänt används för kontor, korridorer och vardagsrum, eftersom den har en högre densitet och bättre estetik.

Var man kan köpa och hur många det finns väggpaneler

Plattorna kan köpas på någon järnaffär eller beställa genom att studera kataloger, på specialiserade webbplatser på Internet. Ofta försäljning av relaterade tjänster: mäts och skära material för din beställning. Pris fiberboard är inte den högsta, som sträcker sig från 120 p. 4 m2 till 1000 p eller fler i samma område. Kostnaden beror på tillverkaren av material, särskild beläggning och dekoration.

Hur fixar MDF paneler på väggen? Träfiberskivor monterade på ramen, vanligen tillverkade av trä. Balkstrukturer är på ett avstånd av 40-50 cm. Det är viktigt att lådan fästes jämnt, i annat fall fodret kan bli vågig. För att ställa in ramen korrekt, måste du med jämna mellanrum kontrollera nivån av strukturen. Monterings MDF paneler tillverkas i följande sekvens:

 1. Efter behandling väggar gör installationen ram eller reglar.
 2. Sami brädor är fästa, med början i ett hörn, med hjälp av skruvar.
 3. Det första arket är monterat med en vinkel, den andra är fäst med hjälp av speciella konsoler, som fästs samman material.
 4. Varje successiv remsa är placerad på en konsol ansluten till tidigare. Det är viktigt att stadigt gå med dem vid lederna till rummet stod inför en jämn utseende. Som behövs ark skäras till önskad storlek.
 5. Installationen utförs på ett visst avstånd från golvet. Lämna utrymme för sockel. Vinklar bearbetas med användning av ett flexibelt område. Alla monteringstillbehör kan köpas från samma tillverkare.

Paneler för väggar kök, badrum, hall, vardagsrum

Antal efterbehandling material växer för varje år. Men väggpaneler för inredning har länge varit känt. Börjat använda sig av träpaneler för väggbeklädnad, och senare lagt till andra material.

Vilka är de väggpaneler för inredning (frisättning)

Paneler för väggar - lönsamt alternativ för efterbehandling. De kan monteras på alla grund krökning och utseende. När installerat en lång och svår process av gips och spackel är inte nödvändigt. Bifogade väggpaneler för inredning vid lådan av träbjälkar eller metallprofiler, vari gömmer eventuella oregelbundenheter. Denna efterbehandling material finns i tre former: i form av ark, plattor och remsor. Överväga varje typ av detalj.

I den moderna interiören väggbearbetning paneler ser snabbt

Ställbeklädnads

De har en liten bredd. men av betydande längd. Är förbundna med varandra på principen om not och fjäder. Det finns en rack väggpaneler för inredning, vars plats diskreta fogar, finns det en uttalad lättnad. Av montering funktioner: låda ska placeras vinkelrätt mot riktningen för stapelriktning. Om remsorna kommer att monteras horisontellt ska lådan vara vertikal.

De är gjorda av MDF, spånskivor, fiberskivor eller plast (PVC), används i stor utsträckning. Rack paneler PVC populär för budget väggar och tak i badrum, kök. Deras nackdel - bräcklighet. När mekanisk påfrestning plast flex, i sällsynta fall kan spricka. För platser med hög fuktighet kan användas MDP paneler (utom då direkt kontakt med vatten). Rack paneler fiberboard och spånskiva är mer lämpade för torra områden. De har en mycket högre motståndskraft mot påfrestningar. Bra för väggarna i korridorerna, korridorer och vardagsrum.

Rack paneler för montering fäst höljet skruvar eller klamrar från häftpistolen. Det finns också en speciell fixtur: klämmor. För lattan-clamp är fäst, och han håller en skena utskjutande del - tungan. I allmänhet, är klämmorna används för montering väggpaneler för inredning av något slag. Denna praktiska systemet infällt montage.

Monterings rack väggpaneler kan hållas i en horisontell, vertikal eller sned riktning. Minst av allt avfall i vertikal eller horisontell installation. Även om ställpaneler har en avsevärd längd (2,4 m), är alla skarvar av samma. För deras dekoration har speciella dockning bar. Särskilda extra element används för dekoration av inre och yttre hörn, startremsor - om registrering ändkåpa.

Vertikalt, horisontellt, snett, med samma bredd, olika ....

I allmänhet bör det sägas att rack väggpaneler för inredning - ett bra val. Deras utseende kombineras med stilar av etniska orientering, loft, modern, en del klassisk riktning. Faktum är att allt beror på utseendet på panelen. De kan efterlikna trä, keramiska plattor, stenytan. Ärligt talat, imitation på väggen paneler PVC "so-so". Även på avstånd är det klart att det är plast. Mer troligt trä relief på hyllan paneler MDF, lite sämre - på DSP.

Panelerna för väggarna i rummen produceras i form av plattor. De har en rektangulär eller kvadratisk form. Den maximala storleken på kvadrat - 100 x 100 cm, rektangulär -. 120 * 80 cm av funktionerna i anläggningen - lådan behöver göras till storleken på plattorna. I vissa system, är de fragment som sammanfogas med hjälp av förbindelseprofiler som är synliga mellan brädorna och kan ha en annan färg (oftast - mörkare). Som ett resultat av detta ser väggen mer omfattande.

Väggpaneler för inredning har ett stort format

Emitterade plattväggpaneler för inredning efterbehandling av MDF, spånskivor, trä, gips, metall (aluminium, målade eller rostfritt stål). I vårt klimat är metallväggpaneler för inredning används sällan. Men från MDF och spånskiva - en populär dekorativa material för bostäder och korridorer. De kan antingen slät målade i en färg och imitera trä, sten eller tegel, kakel, betong. Till skillnad från plastpaneler, imitation tillförlitligt som tillverkningsteknik gör det möjligt att göra ytan inte är jämn och strukturerad.

Detta är en typ av gipsväggbearbetning paneler

Gipsväggpaneler har en djup struktur. Detta är det material som hänvisas till som tredimensionella eller 3D paneler. Grund av den höga duktiliteten hos gips kan skapa en yta av vilken som helst form. Sådana plattor är vita, men kan målas.

Arket efterbehandling material för väggar

Ark-väggpaneler för väggar är fasta dimensioner - höjd från 220 mm till 300 mm, är bredden typiskt 125 cm Deras fördel -. Vara funnit en sådan storlek att plattan ockuperade området från golv till tak. I bredd, troligen kommer de att gå med, men fogarna är gjorda som finish, så att det ser bra ut. Installation av funktioner - med små knölar på väggen, kan de monteras direkt på väggen, utan Batten enhet.

väggpanelen av plåt - ett snabbt sätt att anpassa väggarna och dekorera dem på samma gång

Ark väggpaneler tillverkade av PVC, laminerade spånskivor och träfiberskivor, MDF. Plastpaneler ark är bra för våtutrymmen - badrum, kök. Ofta härma keramiska plattor, tegel och murverk. Plasten bildade önskad lättnad, så det ser ut så här imitation är rimligt. Det finns lummiga plastpaneler med fotoutskrifter. De används ofta som kök förkläden - för efterbehandling väggar istället för att arbeta med keramiska plattor.

Ark väggpaneler laminirovanogo fiberboard - en av de budget alternativ inredning. Oftast imiterar trä, men du kan hitta en tegel och murverk, en färgad. På grund av de hygroskopiska egenskaperna hos materialet används endast i torra områden - hall, vardagsrum.

Ark MDF paneler med simulerad tegel och murverk

Ark MDF kan användas i en fuktig miljö, ytbehandlingsmaterialet av spånskivor lämpligt för bearbetning lokaler med normal fuktighet. I konsistens och färg här alla samma möjligheter: imitation trä, sten och tegel, en färgade blad. Wall MDF-skivor kan vara präglade med mönster (3D). Men till skillnad från gips, de kan inte målas.

Egenskaper och räckvidd från material

Om PVC-paneler kommer inte berätta. Om dem finns en separat artikel med en detaljerad beskrivning av installationsteknik på väggar och tak. Vid denna punkt, titta på väggpaneler för inredning gjord av andra material. De är mer än tillräckligt. Det finns den vanliga Medium Density Fibreboard och spånskivor, det finns exotiska bambu, glas, metall.

Dekorera väggarna med dekorativa paneler blir allt mer populärt

Efterbehandling väggpaneler baserade på MDF har tre former av utsläpp: ribba, platta och plåt. Deras yta kan ogilla faner eller laminerade (film fining) målade. Ytan kan vara slät eller präglat, färgning - några, åtminstone i början. Oftast MDF paneler härma träytan (kan vara trä färg, nyans, tonade i olika färger).

Ett annat populärt alternativ med tegel murverk, något mindre vanligt murverk. En färgad färg också, det finns, trots att de fortfarande presenteras i billigare material såsom fiberskivor och spånskivor, de fortfarande köpt. Goda skäl:

 • MDF en av de säkraste material. Det bildas från krossat avfall till träfibrer, och pressas sedan vid hög temperatur. Under dessa förhållanden, släpptes naturligt bindemedel - lignin, som finns i träfibrer. Om kommunikationen inte räcker, lägg till tidigare isolerade från andra raser bindemedel. Eftersom MDF anses naturliga material, är det godkänt för användning hos barn och medicinska institutioner (formaldehydemissionskoefficient av detta material inte är högre E1).
 • MDF är inte rädd för hög luftfuktighet, det finns lite svar på temperaturförändringar. Eftersom MDF väggpaneler för inredning kan användas i rum med hög luftfuktighet, men inte när det finns direktkontakt med vatten.
 • Det är möjligt att bilda en lindring av komplexitet. Enklare mönster bildas under pressning, mer omfattande och komplex - med hjälp av en router. Denna teknik gör tredimensionella väggen MDF 3D panel.

Nackdelen med detta material finns kvar: det kostar en hel del. Priset beror på flera faktorer:

 • Densitet.
 • Materialtjocklek.
 • Komplexiteten i gjutning och målning.

Minimipris - från $ 30 per kvadratmeter, den maximala - upp till flera hundra dollar. Men då måste vi också förstå att väggpaneler MDF har ett annat syfte. Där väggarna. Har en större densitet och tjocklek (8 mm tjockt). Minimipriset på $ 40. För efterbehandling taket. Du kan ta tunn (6 mm), eftersom den mekaniska belastningen är praktiskt taget frånvarande. Men vi måste tänka på följande faktum: att tunnare MDF, är det mer ofta nödvändigt att sätta galgar (fästen). Annars kan MDF paneler böjas under dess egen vikt. Fasteners kostar pengar, så spara om det händer, är det obetydlig. Men tiden anställning spendera mer.

Spånplattor för väggar av plåt och platta typ. Materialet har låg motståndskraft mot fukt, så att används uteslutande i rökare med normal fuktighet. Han reagerar också dåligt till den kalla, ouppvärmda eftersom på altaner och balkonger, bad, villor säsongs besök den inte används.

Laminerade eller fanerade väggpaneler för inredning av spånskivor ser bra ut i modern inredning

I spånskiva tillverka med artificiell bindemedel innehållande formaldehyd. Den höga koncentrationen av detta ämne är farligt, eftersom tillverkningen av materialet styr de sanitära och epidemiologiska stationer. Varje sats av material som testats, är resultaten från laboratorietester hälsointyg som utfärdats till den angivna däri utsläppsklass. Utmärkt indikator - Super E och E1 (som naturligt trä), acceptabelt - E2. Allt som är över (fler nummer), är hem bäst att inte använda.

Väggpaneler för inredning spånskiva tillverkad lamiinrovannye (film-belagda) eller fanerade. Deras utbud är inte så bred - materialet lätt flexibel, eftersom plattan är huvudsakligen slät. Endast ett fåtal tillverkare har modern utrustning som möjliggör bildandet av lättnad. Men även med den nya utrustningen, den maximala som kan bildas - en imitation av tegel, kakel, trä textur.

Även i den här versionen också kan använda väggpaneler spånskiva med faner

Fästet kan vara en hemlighet - med hjälp av klyaymerov - eller självgängande skruvar. När man fäster skruvar i de materiella förborrade hål med mindre diameter. Och vi måste komma ihåg att för att ominstallera samma hårdvara kommer inte att fungera. Det är nödvändigt att använda en större diameter, som det material knåda / samman och inte är återställd.

Gipsskivor för väggar

Ca 5 år sedan dök upp på marknaden väggpaneler för inredning av gips. Detta är - ett miljövänligt efterbehandling material, absolut bezverny och allergivänliga. En annan fördel - den absoluta icke-brännbarhet. Han är som brandfarlig som stenar. I allmänhet ett bra val.

Här i form av försäljning av gipsvägg 3D paneler för inredning

produktionsteknik möjliggör lindring av komplexitet, så att dessa plattor har en profilerad främre yta. De kallas också 3D väggplattor. Typer av terräng - mycket olika. Geometriska mönster med varierande komplexitet, krökta linjer, cirklar, blommotiv, allt i kombination. Alternativ och variationer - väldigt, väldigt mycket. Limited produktionsteknik har nästan ingen. Och allt denna sort finns i två versioner:

 • Tillverkad av ren gips utspädd med vatten. Det kan endast användas i rum med normal luftfuktighet samt gips hygroskopisk. Att bli blöt, det förstörs. Omfattning - korridorer, vardagsrum.
 • Vattentät med hydrofoba tillsatser. Tillsatser såsom reducerad kapacitets absorption, kan denna typ av finish användas i rum med hög luftfuktighet. Med vissa typer av tillsatser, kan de installeras i områden med direktkontakt med vattnet - nära bad, handtvätt bassänger. De kan installeras i badrum, som kök förkläden.

Endera utföringsformen - fukt eller inte - gipsskivor för inredning kan målas. Detta är den enda, kanske ett alternativ för målning. Paint kan vara något. Dess typ väljs för uppgifter om behöver våtrengöring antas Paint måste vara resistent mot tvätt, om panelen målas gips monteras på poolen väggar behöver måla med vattenfast effekt (eller täcka över hela nageln).

Installation av gipsskivor för väggar - på limmet. Om ytan är platt, är det möjligt att direkt på väggen, om det finns skillnader, är det nödvändigt att nivån eller vägg eller montera lådan. Lim ta universell, men ser att den passar för de material som används och underhålls rimlig belastning. En platta väger ca 2-4 kg. Inte för mycket, men en hel del.

Sömmarna mellan plattorna kan lämnas, och du kan göra en sömlös yta. Valet beror på vilken typ av terräng och typ av rum. Det finns plattor klart "square", så att sömmarna är attraktiva. Bara det är nödvändigt att beakta att i badrummet eller köket, är det bättre att inte göra - onödiga problem under skörden. Från vardagsrummet finns inga sådana problem - det finns ingen kraftig nedsmutsning.

Inte mycket vanligt, men intressant alternativ - bambu väggpaneler för inredning. De är tillverkade av bambu skuren i remsor, som sedan är sammanvävda till plattor av olika storlekar. Efter att materialet komprimeras, färg och lack. Dessa bambu paneler är lämpliga för inredning i etnisk stil, och mer - östlig riktning. Den resulterande nätverket har en annan tjocklek - från 1 mm till 7 mm. Beroende på tjocklek bambu panelen är limmad till taket (1-3 mm tjock) eller väggen (4 mm tjocklek).

Det finns en annan teknik för produktion av bambu väggpaneler. I detta fall, stjälkarna males till fibrer vid hög temperatur komprimeras. Så är miljö panelen 3D bambu. För samma teknik producera liknande material av cellulosa, sockerrör. En mängd olika mönster här inte mindre än analoger av gips och värmeledningsförmåga lite mindre. Bland de brister - de inte klassificeras som icke-brännbart material. Och en annan sak: producera dem i Kina, Thailand, Ryssland har ingen produktion.

Metoden för installation av huvuddelen av efterbehandling paneler - lim. Shpaklyuyut sömmar är i linje. Ytan kan målas, men först är det nödvändigt att täcka primer - för att minska och utjämna uppsugningsförmåga och färga att lägga plattare. Applicera färg spruta är det bästa av - lättnad är svårt att måla med pensel och roller är helt omöjligt.

Metallpaneler för inredning

Väggpaneler för inredning används inte så ofta. Inte förknippas metall, hans briljans på oss med komfort hemma. Ibland kan de ses i det inre i högteknologiska stil, loft, minimalism, art deco. Som regel utfärdade de accent väggen. De mest avantgardistiska inre metallväggpaneler kan ses på taket.

I den högteknologiska användning polerat eller matta rostfritt stål och ett loft art deco - kan artificiellt färgade eller "rostig" svart stål. Stålplåtar, men målade i grått, svart, rött, kan vara i minimalism.

På grund av motstånd mot vatten och fukt, kan paneler av rostfritt stål ses som ett kök f

artuka. I allmänhet är detta ett bra val för dekoration av balkonger och altaner. Varje metallpanel belagd med en färgpolymerskiktet. De används för exteriör dekoration av byggnader, så att de inte är rädd för någonting i den ouppvärmda balkonger. Det finns för övrigt korrugerade metallpaneler, som är idealiska för tak i våtutrymmen (badrum, pool) och kommer inte att störa ventilationen.

Vägg panelidlya inredning av glas och speglar dök upp för några år sedan. Vanligen de är monterade på tidigare målade ytor, skydda dem från exponering för fukt. Denna teknik fungerar bra i områden med hög luftfuktighet - badrum, kök. Härdat glas används, bestående av flera skikt bundna till varandra transparent polymer. Sådana fönster används som entrédörrar. Så som finish på väggarna, de är säkra.

Det finns nya trender - tryckning på glas. Med hjälp av ny teknik som appliceras på glaset foto eller en bild. Eftersom sådana dekorativa paneler fortfarande genomskinliga väggen är nödvändig för att måla över. Men valet av färg och ton beror på den önskade effekten.

En annan ovanlig typ av väggpaneler - från speglar. De är också av fasta, limmade ark film. Gör väggen helt zerkalnoy- inte alltid en bra lösning, men gör strip - vertikal eller horisontell - är en intressant idé. Inredning när det blir på modet och dynamisk.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 71 = 80