Metacom interkom kod öppning

Hur man öppnar en dörrtelefon med en metak utan nyckel

Varje kodsystem kan låsas upp helt enkelt genom att ange önskad uppsättning siffror. Hemlås är inget undantag. Hur öppnar du en telefon med "Metacom" utan nyckel? Precis som den andra - skriv ett speciellt lösenord. Koderna som anges i den här artikeln fungerar om installationsprogrammet (eller någon av de boende) inte har ändrat systeminställningarna för kodlås eller universellt lösenord.

Sätt att öppna en dörrtelefon utan nyckel

Varje kombinationslås innebär möjlighet att öppna dörren utan nyckel. Var och en av de metoder som presenteras här är lämplig för vissa vanliga Metacom-modeller, så om du efter det första försöket inte lyckades öppna dörren fortsätter du till nästa metod. Prova alla ovanstående metoder - en av dem kommer definitivt att fungera. Obs! I alla kombinationer betyder "B" en samtalsknapp, oavsett om den anges på panelen med en bokstav eller en handenhetsikon. Här är de effektiva sätten som kommer att leda till hur man öppnar Metacom-modeller utan en nyckel:

 1. Med hjälp av en lägenhetskod. Till dessa modeller av kodlås lägger du till ett lösenord för varje bostadsnummer i det här huset. Om du vet kodenumret på din lägenhet, ring det och tryck på samtalsknappen.
 2. Med hjälp av en universell kod. Om installatören eller andra invånare i huset inte ändrade det, bör standardkombinationen "1234-B" stå.
 3. Tryck på ringknappen och slå numret på den första lägenheten i entrén. (För att bestämma det, leta bara efter golvplattan.) Om du gjorde allt rätt bör displayen visa COD. Ring 5702, och efter några sekunder öppnas dörren.
 4. Ring 65535-B. Ange universalkoden och tryck på B-8.
 5. Ange universalkoden och kombinationen B-6-B-4568.

Ovanstående metoder är lämpliga för kodlås med en skärm. Om du vill förstå hur du öppnar en Metacom-dörr utan display, använd en av följande metoder:

 • skriv in följande kod: B-27-B-5702, vänta några sekunder och dörren öppnas;
 • tryck på B och ring 1-B-4526.

Det finns speciella koder som gör att man inte bara kan komma in i byggnaden utan en nyckel, för att öppna dörren, men också för att ändra inställningen för enheten själv. Du kan till exempel ändra lösenord som används av systemet, radera eller binda nycklar till en viss lägenhet, ändra huvudkodningen för ingången, gå in i programmeringsläget, lära dig hur du öppnar intercomet i användarmenyn. För varje åtgärd måste du känna till den så kallade "master code". Som standard tilldelar Metacom ett lösenord på 1234.

 1. Öppnar dörren. Hur öppnar man Metacom utan nyckel? Ta reda på och skriv in universalkoden, tryck på samtalsknappen.
 2. Arbeta med nycklar. Du kan ta bort eller bifoga "tabletter" till en viss lägenhet. För att göra detta anger du 65535-B Master Code-B-B. Ange sedan numret. För att spela in nyckeln, ange B-7. Om du vill lossa alla bifogade marker från lägenheten trycker du på B-7-0-111.
 3. Ändra systemlösenord. Med hjälp av menyn kan installationsprogrammet byta universell dörrkodskod. För att tilldela ett nytt huvudlösenord anger du 65535-B-master-kod-B-9-3-ny lösenord-B. I samma meny kan du byta lägenhetskod. För att göra detta måste du känna till den redan installerade krypteringen. Det antas att du måste vara ägare till lägenheten för att ersätta lösenordet. Ring kombinationen 65535B-master-kod-B-B-lägenhet nummer-B-0-ny lösenord-B.
 4. Koderna för att komma in i menyn. "Metacom" är utrustad med tre olika kataloger. För att komma in i standardanvändarmenyn, skriv in kombinationen 65535-B-1234-B-B. Lösenordet för delefontjänsten är 65535-B-master-kod-B. För att ändra systeminställningarna, skriv in 65535-B-masterkoden -B-9.

"Metacom" tilldelar sitt eget lösenord för varje lägenhet i huset - det är en uppsättning med fyra siffror. Ägare måste känna honom, för att komma in i huset även utan nyckel eller i en annan nödsituation. Lösenordet anges i avtalet med installationsföretaget. Det finns universella koder från intercom, inte knutna till en lägenhet. Som standard är huvudlösenordet från säkerhetsenheten 1234. Om någon redan har ändrat den före dig kommer du bara att kunna lära sig det nya lösenordet från tjänsteföretaget.

Om du inte känner till den universella åtkomstkoden kommer du inte att kunna:

 • ändra det och ange ett nytt huvudlösenord
 • bifoga eller lossa chipchips från lägenheten;
 • ändra enhetens systeminställningar
 • att tilldela en ny kod för lägenheten;
 • utföra kodlås programmering.

Utan huvudkoden kan du:

1
 • öppna intercom med Metacom utan nyckel;
 • skriv in användarmenyn.

Videoinstruktion: hur man öppnar kombinationslåset

Denna korta videoinstruktion ger en enkel och förståelig förklaring till hur man öppnar en dörr utan nyckel. I videon låser författaren Metacom-modellen med en bildskärm. För att använda denna metod måste du veta numret på den första lägenheten i entrén. Det är mycket enkelt att ta reda på - på varje veranda finns ett skylt med lägenhetsnummer som hör till denna del av byggnaden. Bildförhandsvisningen visar vilken dörrmodell som används. Om du har samma kodlås, bör lösenordet från videon vara lämpligt för att öppna dörren utan en nyckel.

Hur kan jag öppna dörrtelefonen "Metacom" utan en nyckel själv

Tillverkare av sådana lås utvecklar alla nya skyddssystem, vilket förbättrar redan släppta modeller.

Allmänna begrepp om interfonen "Metacom"

Denna lås består av flera komponenter: en processor med strömförsörjning och en digital panel. Den öppnas med hjälp av identifieringsnyckeln. Det är nog att ta nyckeln till en särskild kontaktpunkt på intercom. Processen med att använda den är byggd på utbytet av data i mikrokretsar och minnet av nyckeln och låset. Chippet innehåller kodinformationen som öppnar dörren. Denna kod kan inte ändras under hela verksamhetsperioden. Alla nycklar som utvecklats av Metacom är utformade för att fungera exklusivt i detta system, har ett robust hölje och slagskydd. Latchpicks motstår temperaturförändringar från -40і ... + 75 ºі, är inte mottagliga för påverkan av det elektromagnetiska fältet. Vid en trasig nyckel är det möjligt att reparera det.

Två typer av nycklar har utvecklats, som rymmer upp till 508 typer av identifierare:

Förutom att använda nyckelidentifieraren är det möjligt att öppna låset med en särskild kod bestående av fyra siffror. Kodens ägare kan ändra programvaruinställningarna, ändra koden för vilken kombination som helst.

Det finns också kontaktfickor, som är gjorda i form av plastkort eller nyckelringar. Produktionen av sådana instrument utförs av Em-marinsystemet och används i Proximiti-systemen.

Principer för att ändra enhetsinställningar för åtkomst utan nyckel

Om du behöver registrera en ny autentiseringsnyckel i systemet måste du använda följande schema.

För att radera alla programmerade identifieringsnycklar från en speciell lägenhet från enhetens minne:

 1. Ringa 65535 på intercom-displayen.
 2. Samtalsknapp.
 3. Kodkombination.
 4. Samtalsknapp.
 5. Samtalsknapp.
 6. Ringa in lägenhetsnumret på enhetens panel.
 7. Samtalsknapp.
 8. Ringa upp koden 70111.

För att spela in ett lägenhetsnummer i enhetens minne:

 1. Ringa 65535 på intercom-displayen.
 1. Samtalsknapp.
 2. Ring koden 1234.
 3. Samtalsknapp.
 4. Ring på lägenhetens nummer på den digitala panelen.
 5. Samtalsknapp.
 6. Tryck på nummer 7 på den numeriska knappsatsen.

Så här tar du bort en lagrad identifieringsnyckel:

 • Ringa 65535 på dörrtelefonens display.
 • Samtalsknapp.
 • Kod 1234.
 • Samtalsknapp.
 • Lösenord 990111.

Införande av information för att säkerställa inspelning av en ny identifieringsnyckel:

 • Ringa 65535 på dörrtelefonens display.
 • Samtalsknapp.
 • Kod 12134.
 • Samtalsknapp.
 • På den digitala skärmen, ring den digitala kombinationen 99.

Hur man öppnar en dörrtelefon "Metacom" utan nyckel

Denna fråga är mycket relevant, eftersom nycklarna ofta förloras eller glömmas hemma, borta. I en sådan situation, hur man kommer in i en lägenhet utan honom? Låset kan öppnas med vissa kombinationer programmerade i chifferet. Dessa cifrar har en mångsidig digital uppsättning, beroende på låsmodell.

För att öppna låset med en nyckellös metod kan du använda följande kombination:

 1. Knappen "Ring".
 1. Ring numret på lägenheten, vilken är den första i ingången.
 2. Knappen "Ring".
 3. "Cod" knappen visas på skärmen.
 4. 5702 är den digitala ibah som ska matas in.

En extra kombination av åtgärder som låter dig öppna ett kombinationslås utan nyckel:

 1. 1234 - en kombination som måste anges på den digitala panelen.
 1. Samtalsknapp.
 2. Nyckel 6.
 3. Samtalsknapp.
 4. 4568 - en digital kombination som öppnar låset.

Om dessa åtgärder inte gav den önskade effekten, finns det ytterligare algoritmer för att öppna dörrtelefonen:

 1. Den numeriska kombinationen 65535 skrivs in på skärmpanelen.
 2. "Ring".
 3. Ange en annan numerisk tangent 1234.
 4. Samtalsknapp.
 5. Nyckel 8.

Om ingen av ovanstående kombinationer har medfört önskad effekt, måste du välja lämplig kombination beroende på enhetens modell. Åtkomstschema till låset utan att använda en nyckel för Metacom-modellen M / T MK-20:

 1. Samtalsknapp.
 2. Ring på en digital kombination på panelen. 27.
 3. Samtalsknapp.
 4. Digital kombination av 5702 på panelen.

Och du kan också använda en ytterligare variant av kodset för att öppna dörrlåset:

 1. Samtalsknapp på panelen.
 2. På den digitala skärmen, ring 1.
 3. Samtalsknapp.
 4. På den digitala skärmen, ring kombinationen 4526.
 5. Den tomma identifieringsnyckeln ska föras till läspunkten för inmatning i intercom-låsminnet.

Vissa modeller av intercom låset öppnas med hjälp av en magnetisk tablett. Sådana skelettnycklar kan vara universella, passa under flera mekanismer. För att en sådan huvudnyckel ska fungera korrekt måste den programmeras i mekanismens minne. Efter det kommer huvudnyckeln att fungera som den ursprungliga nyckeln.

Du kan också använda den universella identifieraren för att öppna Metacoms dörrlås utan den inledande huvudknappen. I en sådan situation är det inte nödvändigt att välja kod cifrar, eftersom det nödvändiga chipet är inbyggt i huvudnyckeln. Chipinformationen krypteras i denna chip. I de flesta fall matchar denna fast programvara det inbyggda intercom-låset.

Det är viktigt att förstå att rysk lag förbjuder inte öppnandet av ett lås utan en specialnyckel om den går förlorad. I händelse av att slottets öppning är för rån eller andra kriminella handlingar, innebär sådana handlingar straffrättsligt ansvar.

Hur man öppnar en dörrtelefon med en metak utan nyckel

Varje kodsystem kan låsas upp helt enkelt genom att ange önskad uppsättning siffror. Hemlås är inget undantag. Hur öppnar du en telefon med "Metacom" utan nyckel? Precis som den andra - skriv ett speciellt lösenord. Koderna som anges i den här artikeln fungerar om installationsprogrammet (eller någon av de boende) inte har ändrat systeminställningarna för kodlås eller universellt lösenord.

Sätt att öppna en dörrtelefon utan nyckel

Varje kombinationslås innebär möjlighet att öppna dörren utan nyckel. Var och en av de metoder som presenteras här är lämplig för vissa vanliga Metacom-modeller, så om du efter det första försöket inte lyckades öppna dörren fortsätter du till nästa metod. Prova alla ovanstående metoder - en av dem kommer definitivt att fungera. Obs! I alla kombinationer betyder "B" en samtalsknapp, oavsett om den anges på panelen med en bokstav eller en handenhetsikon. Här är effektiva sätt som kommer att leda till hur man öppnar dörrmodeller Metacom utan nyckel:

 1. Med hjälp av en lägenhetskod. Till modellerna av kodlås från "Metacom" tilldelas ett lösenord för varje bostadsnummer i det här huset. Om du vet kodenumret på din lägenhet, ring det och tryck på samtalsknappen.
 2. Med hjälp av en universell kod. Om installatören eller andra invånare i huset inte ändrade det, bör standardkombinationen "1234-B" stå.
 3. Tryck på ringknappen och slå numret på den första lägenheten i entrén. (För att bestämma det, leta bara efter golvplattan.) Om du gjorde allt rätt bör displayen visa COD. Ring 5702, och efter några sekunder öppnas dörren.
 4. Ring 65535-B. Ange universalkoden och tryck på B-8.
 5. Ange universalkoden och kombinationen B-6-B-4568.

Ovanstående metoder är lämpliga för kodlås med en skärm. Om du vill förstå hur du öppnar en Metacom-dörr utan display, använd en av följande metoder:

 • skriv in följande kod: B-27-B-5702, vänta några sekunder och dörren öppnas;
 • tryck på B och ring 1-B-4526.

Det finns speciella koder som gör det möjligt att inte bara komma in i byggnaden utan en nyckel, för att öppna dörren, men också för att redigera intercomens inställning. Du kan till exempel ändra lösenord som används av systemet, ta bort eller binda nycklar till en viss lägenhet, ändra huvudkodningen för ingången, gå in i programmeringsläget, lära dig hur du öppnar en Metacom-dörrtelefon utan nyckel i användarmenyn. För varje åtgärd måste du känna till den så kallade "master code". Som standard tilldelar Metacom ett lösenord på 1234.

 1. Öppnar dörren. Hur öppnar man en Metacom dörrtelefon utan nyckel? Ta reda på och skriv in universalkoden, tryck på samtalsknappen.
 2. Arbeta med nycklar. Du kan ta bort eller bifoga "tabletter" till en viss lägenhet. För att göra detta anger du 65535-B Master Code-B-B. Ange sedan lägenhetsnumret. För att spela in nyckeln, ange B-7. Om du vill lossa alla bifogade marker från lägenheten trycker du på B-7-0-111.
 3. Ändra systemlösenord. Med menyn med intercom "Metacom" kan installationsprogrammet byta universell intercom-kod. För att tilldela ett nytt huvudlösenord anger du 65535-B-master-kod-B-9-3-ny lösenord-B. I samma meny kan du byta lägenhetskod. För att göra detta måste du känna till den redan installerade krypteringen. Det antas att du måste vara ägare till lägenheten för att ersätta lösenordet. Ring kombinationen 65535B-master-kod-B-B-lägenhet nummer-B-0-ny lösenord-B.
 4. Koderna för inmatning av dörrmenyn. "Metacom" är utrustad med tre olika kataloger. För att komma in i standardanvändarmenyn, skriv in kombinationen 65535-B-1234-B-B. Lösenordet för delefontjänsten är 65535-B-master-kod-B. För att ändra Metacom-systeminställningarna, skriv in 65535-B-masterkoden -B-9.

"Metacom" tilldelar sitt eget lösenord för varje lägenhet i huset - det är en uppsättning med fyra siffror. Ägare av en lägenhet måste känna det för att komma in i huset även utan nyckel eller i en annan nödsituation. Lägenhetslösenordet anges i avtalet med installationsföretaget. Det finns universella koder från intercom, inte knutna till en lägenhet. Som standard är huvudlösenordet från Metacom-dörrtelefonen 1234. Om någon redan har ändrat den före dig kan du bara lära dig det nya lösenordet från serviceföretaget.

Om du inte känner till den universella åtkomstkoden kommer du inte att kunna:

 • ändra det och ange ett nytt huvudlösenord
 • bifoga eller lossa chipchips från lägenheten;
 • för att ändra intercomens systeminställningar;
 • att tilldela en ny kod för lägenheten;
 • utföra kodlås programmering.

Utan huvudkoden kan du:

 • öppna intercom med Metacom utan nyckel;
 • skriv in användarmenyn.

Videoinstruktion: hur man öppnar kombinationslåset

Denna korta videoinstruktion ger en enkel och förståelig förklaring till hur man öppnar en dörr utan nyckel. I videon låser författaren Metacom-modellen med en bildskärm. För att använda denna metod måste du veta numret på den första lägenheten i entrén. Det är mycket enkelt att ta reda på - på varje veranda finns ett skylt med lägenhetsnummer som hör till denna del av byggnaden. Bildförhandsvisningen visar vilken dörrmodell som används. Om du har samma kodlås, bör lösenordet från videon vara lämpligt för att öppna dörren utan en nyckel.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 12 = 17