Mini hönshus

Gör en mini-coop med händerna på ritningen snabbt och effektivt

Med en hönsfarm, till var och en eventuellt kan bygga sina egna händer en mini-coop. Många uppfödare är oroade över hur man gör det på rätt sätt. Även kycklingar är de mest anspråkslösa i vården av fjäderfä, men för normal hälsa och säkerställa en hög grad av effektivitet de behöver bekvämt boende.

För att göra sina egna händer Mighty voljär, bör börja med att skapa ritningar av alla väsentliga delar av konstruktionen. Dimensionerna hos huset är tagna med en hastighet av 1 m ^ av 4 fåglar. 5 kycklingar kommer att behöva för att bygga en hönshuset dimensioner av 1,5 till 1 meter, vilket också anges i de ritningar.

När du väljer en plats för konstruktion är viktigt att notera att behovet av att göra sina egna händer en bra belysning systemet. Om kycklingarna inte kommer att ha tillräckligt med ljus, kommer det att negativt påverka deras allmäntillstånd. Aviary är bäst att bygga på plattformen. Till hade solens strålar möjlighet en bra uppvärmning hus bör ingången lämnas på den södra sidan. Optimalt belysningssystem i huset med sina egna händer som möjligt, med hjälp av glödlampor och lysrör.

Installation av uttag, strömbrytare och andra viktiga delar måste utföra utanför. För om du lägger dem inne, finns det en risk för kortslutning på grund av luftfuktigheten i rummet. På utsidan av ladugården uppmanas att placera kopplingslådan.

Förutom planen för framtiden för huset, du kommer att bygga med sina egna händer, platsval och skapandet av en normal belysningssystem, måste du fylla på material och verktyg för jobbet. För att genomföra alla steg i byggandet av sina egna händer, behöver du dessa verktyg: en borr, skruvmejsel, hammare, såg, måttband, byggnadsnivå. Du måste också fylla på råvaror, som kan köpas utan problem i specialiserad butiks - det balkar, plankor, tak, wellpapp, skum, gångjärn, hörn, spikar, skruvar, plaströr, skum

Efter att ha definierat storleken och utformningen av huset i framtiden kommer det att vara möjligt att påbörja sin konstruktion. Du kan inte ha skjulet på jorden, eftersom fåglarna kommer att utsättas för angrepp av insekter och gnagare. Fukt och kyla blir deras obehagliga följeslagare, kommer inte att tillåta att växa normalt och producera kvalitetsprodukter. För att börja göra sina egna händer en solid grund - kolumner eller betong. Erfarna fjäderfäuppfödare uppmanas att bo på kolumnform.

Titta på denna video där författaren delar en bra idé att skapa en mini-coop i trädgården.

Gör en layout område där du kommer att bygga en liten voljär med sina händer. Gjort en sådan märkning med tanke på storleken av framtida byggnation och enligt plan.

1

Längs omkretsen av de skjul framtida utgrävda gropar, vars djup 0,5 meter. Avståndet mellan dem är kvar högst 1 meter. Var noga med att fylla i gropen med cement. När den hålls i 2 dagar, med hjälp av aska block och tegel, installera poler, vars storlek varierar från 20 till 30 cm. De kommer du att stapla loggar. Så är grunden för den framtida huset för dina fåglar.

Att basera det kommer att bli nödvändigt att stadigt säkra speciella styrskenor. Gör den första vertikala väggen, sedan horisontellt - för den framtida inrättandet av golv och tak. Lämna ett behov och utrymme för fönster med dörrar. Fästen skivor rekommenderas att genomföra med hjälp av spikar. Tar styrelsen kommer att behöva göra väggar och golv. Wood guider ofta fast med skruvar.

Utsidan och insidan hönshus isolerad, med användning av bra material - skum. Efter försegling av de återstående verk av slitsarna alstrar monteringsskum. Taket på skjulet brukar göra en eller gavel. Shed lättare att bygga, men kan öka nyttan av takkonstruktionen höjd

Ventilationssystem kan fungera som en konventionell luftventiler, som har ett tak. Denna metod har betydande nackdelar, eftersom det inte lämpar sig för reglering. Här i stor utsträckning förlita sig på väderförhållandena. Som ett alternativ föreslås att välja ventilationssystem design. Det är lätt att installera själv från 2 rör. Ett rör i rummet kommer att tränga in i friska luften, å andra sidan - som används för att blöda.

Använd det inre utrymmet i huset effektivt.

Hönshus är den viktigaste platsen där kyckling är en lång tid. För sin skapelse bör vi ta styrelserna för en tjocklek av ca 5 cm. Deras kanter glöm inte att avrunda och slipas. En sådan abborre belägen på en höjd som inte mer än 0, 5 meter. Polacker som skapas i form av steg. Avståndet mellan dem är 35 cm. Vägg till varje abborre bör inte vara mindre än 25 cm. Den rådet inte har sittpinnar ovanför varandra med den övre fågelspillning fläck kunde inte lägre. Dessutom kommer dina kycklingar inte lätt att klättra på sådana stolpar.

För att arrangera bon ta korgar eller lådor. De bör ha en normal djup. Botten är ofta full av sågspån eller halm. Boet ska placeras på ett säkert ställe.

Enligt pinnar bör vara brickor - för enkel rengöring av rummet. Även i huset är installerade matare och waterers. Ladan tillhandahåller en vestibul - av honom i rummet kommer att få sval luft. På vintern kan du behöva enheten för uppvärmning. De kan fungera som en värmare eller glödlampa med en hög grad av makt.

Kycklingar gillar att gräva i marken. Därför är tråget och tråget ligger högt över golvet. De måste rengöras regelbundet, fyll med rent vatten och färsk mat. På golvet får placera halm eller sågspån och sand. I omedelbar närhet av huset Organisera bakgården penna. Det är bäst lämpad för den södra sidan av det, där det finns tillräckligt med solljus.

Video "Device hönshus i landet"

Hur man utrusta en bra hönshus i ett slutet utrymme, kommer du att lära av den här videon.

När avelshöns måste lösa ett problem med uppvärmning hönshuset till värphöns produktiviteten inte minskas. Om vintern värme hönshus vi läser

Med byggandet av ett hönshus, förr eller senare att ställas inför. På grund av befolkningsökningen kan behövas i huset på 20-100 personer

Framgången för uppfödning av fåglar beror på komforten i framtida byggnaden. Om du bygga ett hönshus i enlighet med reglerna, kycklingarna varje dag kommer att glädja dig med ägg

Kommentarer och frågor om artikeln

Vi började bygga en annan på min webbplats mini-voljär. I själva verket, inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Det viktigaste att göra en ritning, att hitta en bra plats att göra en normal ventilation. Jag hoppas att mina höns kommer att vara bekväm att leva i detta hus, när vi avslutar den.

Min mormor gjorde i huset sittpinnar ovanpå varandra. Hur gammal dåre med rengöring. Eftersom barn är redan föråldrad i alla avseenden, bestämde jag mig för att göra en ny. Tack för värdefull information, nu vet jag vid vilken tidpunkt du bör fokusera.

Mini hönshuset för 5 - 10 kycklingar med sina händer: photo

Hur man bygger ett litet hönshus till exempel 5 - 10 kycklingar? I denna artikel kommer vi att titta på de mest intressanta alternativen för byggandet av mini hönshus med sina egna händer, kommer att tillhandahållas under foto höna hus för alla smaker.

Många människor på något sätt förknippas med coop lada, sammanhållning av de gamla ruttna styrelser och andra saker, naturligtvis fjäderfä inte kräver särskilda villkor för frihetsberövande, men ändå en sådan konstruktion kommer att vara från dag till dag ett fult och förstöra gården eller sommarstugan.

När allt kommer omkring, kan du göra en liten, snyggt coop som kommer inte bara hem till din kycklingar, men även utsmyckningen av en trädgård webbplats. I detta fall kommer byggandet går på inte mer än ett par dagar.

Mini hönshuset för 5 - 10 kycklingar som kan göras med dina egna händer.

Om du planerar för sommarperioden i landet att ha ett dussin höns att alltid ha färsk hemlagad ägg till bordet, då deras innehåll kommer att vara tillräckligt mini bärbara hönshuset med en liten räckvidd.

Portable hönshuset är mer praktiskt än en fast, eftersom det kan flyttas från plats till plats, till exempel för att sätta på det gröna gräset till hönsen pickar greener är i voljär.

Som framgår av bilden är en kompakt bärbar hönshuset består av:

 • Lodge för natten kyckling med sittpinnar och en avtagbar bricka för kull samling.
 • Box med ett par bon för värphöns.
 • Inneslutningen av nätet.

För att göra ett hönshus i 10 kycklingar, material som behövs:

 • För ramen kommer att behöva bar avsnitt 40 x 40 mm.
 • För huden - board foder.
 • Tak bältros kan döljas, profilerad plåt eller platta skiffer (om användning är betydligt skiffer kommer tyngd design).
 • För promenader kommer att behöva en metall armeringsnät eller nät nät.
 • Fönster Gångjärn och lås.
 • Lack för utomhusbruk.

Det är i princip allt material som kommer att behövas för att bygga ett hönshus, och det finns en standard uppsättning verktyg för varje värd.

Varianter av konstruktion av mini hönshuset: foto.

Överväga några alternativ för en mini höna hus som finns i bilden, där du kan välja det lämpligaste alternativet för byggnader.

Bilden visar också de ungefärliga måtten på hönshuset.

Att lämna huset i voljär hönsen att göra stegen.

boendealternativ abborre för kycklingarna.

Lätt design av den bärbara hönshuset.

Skåpet skall fastställas matare och waterers fjäderfä.

Utdragbar facket kan du ta bort gödsel från hönshuset utan större ansträngning.

kapsling storlek beror på antalet kycklingar, desto större buren desto bättre.

För att konstruera var lättare att bära, är det möjligt att förse sidan av handtaget.

För enkelhetens skull kan du göra ventilen som visas på bilden, på kvällen för att stänga dörren, du behöver inte gå in i buren, flytta bulten tillräckligt.

Alla dessa mini kyckling coops har en liknande design och skiljer sig, kanske bara i utseende som författaren tänkt varje byggnad.

Jag vill också klargöra följande punkter behöver kycklingarna inte gillar trånga förhållanden, och hålla dem i en bur rekommenderas inte. Kycklingar bör åtminstone en gång om dagen utsläpp från buren annars kommer de att vara dåligt trav och sjuka oftare.

Och i slutet av artikeln är traditionellt rekommenderar att titta på en intressant video genomgång tillverknings hönshus.

Ett litet hönshus i landet.

12 kommentarer Mini hönshuset för 5 - 10 kycklingar med sina händer: photo

Tack! Mycket trevlig kyckling coops, kommer jag att be sin man att bygga en liten kuryatnichek för mina kycklingar.

Naturligtvis en sådan liten hönshuset är mycket vacker, det kommer att pryda gården och till 5 kycklingar KK precis vad du behöver.

Tja, det är sommar version av hönshuset för vintern fryser kycklingar i det, som lämpar sig för sommarunderhåll, det enda som jag rekommenderar - är inte uppvärmd sätta under takisolering på taket i solen och hönshuset var inte täppt, mineralull tjocklek av 100 mm eller polystyren.

Mycket intressanta alternativ mini hönshuset, så att säga, och ett hönshus och dekorationer för trädgården.

God kyckling coops, också planerar att göra landet ett hönshus i 10 kycklingar, försöka göra ett hönshus från plattan, till förmån för sin bulk vid sågverket gratis.

Mighty kyckling coops, behöver bara ge ventilation i huset för natten kycklingarna, atomerna skulle vara täppt i sommar.

Tack för idén, mycket trevligt och snyggt, kyckling coops, kommer vi att bygga en hönshuset för 10 kycklingar.

Kyckling coops som är bra, utan tvekan, men jag kommer att ge råd, bygga säker och nära på natten dörren i hönshuset, kan illrar, rävar och andra rovdjur lätt klättra och parfym din kycklingar. Göra tillförlitliga dörrar och lås.

Ja hönshus sådan konstigt för många, vi kycklingar innehåller den gamla ladugården på ett dåligt, men såg sådana kyckling coops och själen jublar, jag kommer att be sin man att även byggas.

Här uppmanas att hantera än trä hönshus, är trädet inte nedtonade, men det betyder inte måla, men för att bevara strukturen av trä.

Yuri, vara säker på att behandla svampdödande impregnering och träd i någon vilja att blekna, ja, kan lackeras för utomhusbruk, men det kommer att räcka för, då blir det ett par år att knäcka.

Du tittar på ett hönshus och ögat är nöjd, skönhet.

Mini för 5 skikt: gör det själv

För att försörja sin familj med färska, välsmakande och hälsosamma hemlagad ägg inte nödvändigtvis har en stor flock höns. Det är mindre än fem kycklingar, med närvaro av kranen inte behövs. Du kan mata dem med säd, och resterna av mat från bordet, och bostadsproblemet kan lösas genom att bygga ett litet hus. Till exempel är det ganska lämpligt coop med sina händer, som på bilden - en mini variation. Om du vill veta hur man gör det, och att detta kommer att kräva, se nedan.

Funktioner i huset för 5 kycklingar

liten hönshuset i landet för att bygga sina egna händer är inte så svårt. För några kycklingar kommer att vara tillräckligt litet rum, som är väl hålls varm på vintern. Under de varmare månaderna, inne i fågeln kommer bara sova och lägga ägg, och resten av tiden att spendera på den inhägnade område. Det är bättre att göra en rymlig, så kycklingarna inte känner obehag. I en idealisk promenadområde bör vara minst två gånger större än voljär. Till exempel är det mycket kostnadseffektivt alternativ skulle kunna vara att det paddock för egna fjäderfä hus, som på bilden.

Under byggandet av ett hönshus i landet med sina egna händer är mycket viktigt valet av plats. Det bör inte finnas några utkast och skuggor, men direkt solljus är inte heller önskvärt. Webbplatsen ska vara torr, det vill säga inte i rummet kände fukt. Antag att en svag lutning, vilket kommer att främja en snabb tillbakadragande av nederbörd.

Bestäm storleken på framtiden på grund av hönshuset kan veterinära normer, enligt vilka 1 kvm. M. Det kan rymma upp till tre huvuden höns. Det visar sig att den lilla hönshuset för kycklingar 5 måste ha en yta på minst 2 kvm. M, det vill säga den tillåtna storleken på 1x2 m eller m 1,5h1,5. Men kan se ut ett hönshus, gjort med egna händer, kan du se en hel del intressanta bilder i en videokanal på semester idéer.

Först och främst är det nödvändigt att förstå att bygga sina egna händer en kvalitets coop, även om det är med prefixet mini improviserade misslyckas. Vi måste ta hand om en säker isolering, så att dina kycklingar inte fryser på vintern, och fortsätter att regelbundet sopa. Å andra sidan kan ett litet hönshus vara en stor del av landskapsplanering som kan skickligt slå. Efter att ha tittat på olika alternativ för foto och välja lämplig ritning, kan du gå för material och djärvt påbörja byggandet i landet. Storleken på hönshuset kommer att vara försumbar, så det är att bygga i landet med sina egna händer inte kommer att ta mycket av din tid.

Vi erbjuder dig att bygga dina egna händer små hönshus i en stor bur. Denna utföringsform har flera fördelar, den viktigaste av dessa är dess portabilitet. Storleken på cellerna - 1x2 meter och när du behöver dem kommer inte vara svårt att flytta henne att vittna, efter demontering hagen. Tack vare sin enkla konstruktion, kan du snabbt skapa en ritning och påbörja byggandet. Dessutom kommer en liten coop i landet inte störa landskapet, eftersom den inte behöver en stiftelse under den. Pad under buren kan planteras med gräs eller fint grus fyllning.

Först av allt du behöver för att göra en lista över nödvändigt material. Något som redan kan vara i ditt land, så inte blint gå till affären. Till exempel kan en träbalk, som krävs för rack hönshuset vara härd hand några preliminära byggnadsarbete. I allmänhet är listan över material enligt följande:

 • timmer 50x50;
 • trä rake 2x3 cm;
 • plywood eller OSB-platta;
 • Gunnebostängsel;
 • metallbeslag eller rör;
 • skiffer eller kakel;
 • skumplast, mineralull eller annan isolering;
 • små gångjärn;
 • spikar och skruvar.

Av de verktyg du behöver:

Glöm inte att göra ritningen eller åtminstone ungefärlig siffra översiktsplan för konstruktionen. Det är viktigt att tänka på vilken sida är ingången och fönster för att planera placeringen av bon och hönshus. Bon bör installeras i det bortersta hörnet. Hur kan detta se ut i praktiken, titta på vårt erbjudande exemplariskt foto ritning. Dimensioner kan väljas individuellt, baserat på deras kapacitet territorium.

Ritning arrangemang mini hönshus

Även om vår teckning är ganska lätt, låt oss inte glömma att du håller på att bygga ett hus på landet för kycklingar med sina händer, så steg för steg-instruktioner som behövs. Låt oss börja från början.

 1. Skär förformen och timmer av plywood (längd 1 m, bredd 2 m, höjd 0,7 m). Det är viktigt att noggrant observera storleken, på grund av de ämnen som skall göras ram och väggen i hönshuset.
 2. Att sätta glespanel. För större tillförlitlighet, kan du klippa slots och koppla delarna med hjälp av bultar. Den vänstra sidan av dörren för att göra en liten utträdes höns och mer ytterdörren för att få tillgång till de uttag och rengöring.
 3. FÖRHYDA insidan ramen plywood eller OSB. För användning skruvar montering.
 4. Fixeras på väggar och isolerings höljena ram från utsidan. Därefter kommer det att målas för att skydda mot de negativa effekterna av atmosfäriska fenomen.
 5. Göra skafthöjd på 50-70 cm (8 bitar av 0,5 m). Placera fäst bäst noteras i ritningen att i färd med att montera egna händer du undvika förvirring.
 6. Fyller tvärskenorna på taket, fixa värmaren och locket på takplåtar. Anstiftan insidan tak plywood.
 7. Nu måste vi bygga en paddock. Dess storlek bör vara minst dubbelt så mer än hönshuset. Gör det mycket enkelt: att försöka driva stavar, sträcka nätet och fäst den.
 8. Kanterna på nätet måste vara i direkt anslutning till hönshuset till kycklingar kunde inte komma ur stängslet. För att ta hand om dem är inte ett problem, kan du göra en liten dörr från samma nätet och en träram.

Den lilla storleken gör att du snabbt bygga ett hönshus i det land där hans egna händer. Med hjälp av bilder och videor från den här artikeln, insåg du precis vad ett hus för hönsen är bäst passar in i landskapet i din trädgård. Dröj inte konstruktion och snart kommer du alltid vara på ditt bord välsmakande hönsägg.

Videor "Att bygga ett hönshus för kycklingar 5 med sina egna händer"

Videoklipp från Domashka TV-kanalen kommer att berätta hur man snabbt bygga ett litet hus för 5 kycklingar med sina händer.

Att bygga ett hönshus för 50 kycklingar

Skapa ett hem för 200 kycklingar snabbt och enkelt!

Vintern är inte så hemskt om höns för att bygga ett hönshus vinter

Dela information i sociala nätverk:

Behöver råd?

  • Utgifter och inkomster för värphöns
  • Ranson av kött kycklingar
  • Ration produktiva gäss
  • Diet avelskalkoner
  • kosten pärlhöns
  • diet vaktel
  • Fasan köttdiet
  • Intäkter från försäljning av ägg
  • tändande kanin
  • grisnings suggor
  • lamning sheep
  • kalvnings kor
  • Vyzherebki mare
  • lambing getter

  Du leder förvaltning? Dela foton med andra medlemmar i samhället ZooHoz

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  36 − 29 =