minimalist

Vilka är de minimalister och vad är minimalism?

Minimalists - Jag tror att de människor som är nöjda med små (minimum av saker i lägenheten, åtminstone vänner i sociala nätverk). En annan minimalistiska rädd för något globalt - utmaningar, är det svårt uppnåeliga mål, riskobenägna, välj "fågel i handen".

Enligt min mening är dessa människor, koi vill begränsa flödet av onödig information i huvudet. Köp vegetabilisk olja och sryvaeyut med sitt skivbolag - ansikte. Minska kostnaderna för Internet och TV, hitta en lösning på problemet i elimineringen av TV och Internet i lägenheten. TV och Internet - en källa till onödig information. Som ett resultat, växer den minimalistiska produktiviteten ibland. Minimalists lättare att koncentrera sig på de frågor och problem lättare att lösa, eftersom huvudet inte är igensatt är inte klart vad. De ser tydligt syfte i livet, och alla ansträngningar riktas till endast dem. minimalistisk promotor kan kallas Joshua Milberna och Ryan Nicodemus (tillgänglig för gratis nedladdning).

Minimalisterna - det är dessa människor som kan vara nöjda med ett minimum. Alla har en annan uppfattning om minimum. Till exempel för ett minimum krävs marginal på saker - det är två par skor för varje säsong, om ett par kommer att behöva tas i reparation, sedan det andra paret kan gå. Två kostymer, skjortor 2-3, 2 slips. Minimi av möbler i lägenheten, opretentiös mat.

För det andra, åtminstone - är utrustad med en bred skärm, en soffa, garderob, 20 par skor och skjortor, frukost, lunch, middag i sin helhet. minimalister är olika. För någon av minimalism - är en lyx.

Minimalism i livet och ting. Som minimalism hjälper till att återta kontrollen över sina liv?

Beslag hektiska vardagen vi bryter oss överdrifter. Hundratals onödiga saker och ordentligt organiserat dagliga rutin att sätta press på oss, lämnar inget utrymme för personliga utrymme. Vad händer om radikalt förändra din livsstil? För inte så länge sedan det blev på modet nya, men inte alla tydlig riktning. Fler och fler människor började att välja minimalism i livet och ting. I detta finns det en enorm droppe sunt förnuft.

Minimalism: vad är det?

Det kan tyckas att vi talar om ekonomin. Det är dock inte så. Själva idén om minimalism är inte att försöka dämpa sina utgifter och att överge överdrifter. Ja, exakt. Även om du tror att ditt liv är för tråkigt och enformigt att det fanns överdrifter, kan det vara självbedrägeri. Ta en titt och rösta förnuftigt allt som omger dig. Tror du att det mesta är viktiga? Förmodligen kommer svaret bli negativt. Med andra ord tillåter minimalism oss att se med nya ögon på världen omkring dem och förstå nivån på deras misstag.

Förresten, är detta inte om enkelhet. Du kan ge företräde nevychurnym koncisa och stilar i kläder, inredning och andra områden, men det fortfarande inte minimalism. Tja, domare, har en garderob full av klassiska kläder - det är ett avsteg från överdrifter? Svara dig själv frågan.

Vi begränsar oss till saker, precis som minnen, lagra dem i en stor klump. Med tiden blir det ett slags missbruk. Minimalism i livet och saker som livsfilosofi - det är nyckeln till inre frihet.

1

Populariteten av minimalism och dess orsaker

Önskan att dämpa flödet av information som täcker oss bokstavligen från huvudet var helt naturlig önskan. Människor känner press från alla håll, varifrån omedelbart ville bli av med. Föreställ dig att du var inlåst i ett mörkt och stänger lådan, vilket innebär att endast en liten öppning för luft. Denna situation kommer säkerligen att leda till rädsla, panik, apati, och en del även klaustrofobisk.

Men varför folk i allmänhet började skräpar ned ditt liv med onödiga saker? All materia i en uttrycklig brist på information, som de upplevde i århundraden. Med uppkomsten av progressiva talet mänskligheten föll en hel del möjligheter. Varje invånare av planeten var kunna njuta av denna storm av information och naturligtvis ville komma bort från det så mycket som möjligt. Men det tog lite tid, och folk kom att vara i en sådan situation. Och det fanns en modernistisk rörelse som kallas minimalism. I livet och i saker har blivit på modet att ta för att befria dig från den ackumulerade i det "skräp".

Bara ett par decennier sedan var folk hängde på väggarna i lägenheter mattor, spände magneter på kylen och tabeller dekorerad med spets servetter. Nu är det på modet att leva i en halvtom rum där man står i hörnskåpet, där döljs allt. Samma sak gäller för kläder: att se bra ut, du bara sätta på en hög kvalitet jeans och monokromatiskt skjorta.

Fördelar med modern filosofi

Mode ger ibland oss ​​med ovanliga lösningar, som ofta meningslöst. Det är därför många av oss är försiktiga med sina nya trender. Hur kan då inte ta minimalism i livet och i saker? För kvinnor, kan denna trend verka lite skrämmande, eftersom det är de tenderar att omge sig med många detaljer. Faktum är att alla de saker i våra liv - det är ett ankare som drar ner oss. Så för att bli av med högst honom. Här är några fördelar med minimalism som livsstil:

 • Tankar hålls rena. Du behöver inte oroa sig för att spendera extra pengar, skydda din dyrbara egendom, och så vidare. N. Detta skulle eliminera den dagliga stressen och frigör sinnet för viktigare saker.
 • Mindre pengar spenderas. Överens om inte ett stort belopp spenderades på - låt oss inse det - onödiga saker kan vara bra att spara. Även om idén att minimalism är inte poängen, kan denna fördel inte ifrågasättas. Gratis pengar du kan investera i sin egen verksamhet eller annan lönsam sysselsättning.
 • Det är dags för en familj. Under berget förpliktelser som människan själv kommer upp, är det inte dags för nära och kära. Minimalism i livet och ting låter oss förstå hur viktigt folket närmast oss.
 • Reducerat tryck från utsidan. Personer som känner dig - minimalistisk, helt enkelt sluta erbjuda skräp "för att upprätthålla status."

Hur många saker du ta med dig resa? Här kanske är att dela in människor i två grupper. Ena halvan är säker på att samla en stor ryggsäck och lägret kommer fortfarande orolig att jag hade glömt en sak. En annan är tillräckligt liten väska med det mest nödvändiga. Vem av dem kommer att må bättre i resan? Naturligtvis en person som tillhör den andra gruppen. Han behöver inte ta på sina axlar den ytterligare börda. Denna person kommer att kunna njuta av resan. Men den som kommer att medföra en marsch ryggsäck måste fungera bra. Kanske tittar på sin vän, och han vill välja en minimalistisk liv och saker.

Avslag på all överflödig - det är en svår uppgift, men det är värt det. Men för att lära sig att ta saker med ett minimum av en kampanj är det bara början. Nästa du behöver för att vänja sig vid varandra och leva i en sådan takt.

Heliga regler för minimalistisk

Här finns tre grundläggande regler som måste hålla sig till en person som har valt en minimalistisk livsstil:

 • Köp mer - betyder inte att leva bättre. Vi måste lära oss att se skönheten i små och ge företräde åt ämnen som effektivt kan användas.
 • Lycka består inte av pengar eller värdesaker. Därför scoring sitt liv till förmån för att förvärva permanent arbete en gång prydnadssaker helt enkelt inte vettigt.
 • Kvalitet trumf alltid kvantitet. Bättre att ha en sak, men verkligen värt än en hög med skräp.

Att helt ändra sitt tänkande, det kräver mycket arbete och tid. Efter minimalism i livet och saker - det är inte bara en idé, men en hel filosofi, där du behöver för att verkligen tro. Det handlar om sådana principer:

 • Den fullständiga avsaknaden av onödiga saker. Detta betyder inte att du inte behöver någon husgeråd. Bara står att bli av med de saker som egentligen inte behöver.
 • Korrekt placerad prioriteringar. Du måste kunna avgöra vad som är viktigast för dig. Familj eller kanske gropen? Den första prioriteringen bör vara något som gör dig lycklig.
 • Positiva känslor bör alltid vara en plats. Att sätta saker i ordning i mitt sinne, glöm inte att lämna utrymme för glädje. Om du blev av med krusiduller, betyder det inte att du måste lära sig att leva med tomhet. Helt enkelt är det nödvändigt att fylla på rätt sätt.
 • Alla de små sakerna är viktiga. Varje handling av perfekt, bör varje detalj som omger du bär en viss känsla. Minimalism i livet och saker är alltid åtföljs av rationalism.
 • Strävan efter framsteg. Fri från småsaker tankar måste riktas till självkännedom och kontinuerligt lärande. Minimalism är aldrig helt perfekt. Du bör sträva efter perfekt ordning i ditt liv, ständigt revidera och redigera allt som händer i den.
 • Du ska inte bli ansluten till saker. Riktigt starka känslor bör endast ringa nära och kära. Utveckla sina relationer, utvecklar vi själva. Överdriven anknytning till saker bara gör oss mycket jordnära och gör det omöjligt att verkligen leva.

Befria det fysiska utrymmet

Frosseri och önskan att bli av med skräp - två idéer som inte tillåter en person att leva i ständig harmoni. Först köper vi saker som inte bär nästan inget värde, och sedan slänga dem. Eller ännu värre, bara lämna det här någonstans på vinden, "tills bättre tider." Men inte dessa tider komma?

Gör din fysiska utrymmet fanns ingenting överflödigt. Minimalism i livet och ting, som nämnts, visas i rationalism. Till exempel kan en säng, en stol och soffa bytas ut mot en stor soffa. Det kommer att vara möjligt att sova, titta på TV eller dricka te med gäster. I detta fall rummet rensas en hel del extra utrymme.

I själva verket, om man tänker på vad världen erbjuder en person mycket mer än han behövde för att tillgodose grundläggande behov.

Att lära sig att navigera i informationsutrymmet

En av våra mest fruktansvärda vapen är reklam. En person sväljer en fiskestång och stannar samtidigt med logik. Han tänker inte längre om den här produkten är lika viktig som tillverkaren beskriver den. Men det värsta är att vissa produkter är potentiellt hälsofarliga, men vi märker inte det. Uppmuntras av informationen som reklam bär, människor köper Coca-Cola9raquo, även om de kan föredra naturlig juice.

Lyssna på sunt förnuft, om du vill ha minimalism i livet och i saker. Bilder och ljusa inskriptioner på flygblad ska inte leda logiken, så skäl rationellt innan du köper någonting. Se också ditt eget tal. Försök att uttrycka dina tankar så kortfattat och kortfattat som onödiga ord snedvrider kärnan i det som sagts och ibland leder till missförstånd. Ren, fri från meningslösa meningar tal är effektivare än tom chattare.

Genom att lära sig att filtrera inkommande information kan du få fler fördelar för dig själv och också bli av med att röra upp ditt fysiska utrymme.

Nej, vi talar inte om behovet av att avvisa känslor. Tvärtom frigör du utrymme för känslor och lämnar minimalism i livet och sakerna. Ingenting överflödigt i livet betyder inga orättfärdiga inköp, meningslösa upplevelser och värdelösa gärningar. Skydda oss från material och informationsskräp, så försäkrar vi oss mot konstanta påfrestningar. Detta öppnar vägen för sann kunskap om känslor. Vi börjar känna exakt vad som är väldigt viktigt, utan att fokusera på ytan sensationer.

En persons känslomässiga sfär kan jämföras med ett musikinstrument. Om du ständigt inte spelar på de här strängarna, så kan gitarr helt enkelt bli upprörd. Detsamma gäller för våra känslor. Endlessly upplever rädsla och aggression, en person lämnar helt enkelt inte plats för äkta känslor: glädje och kärlek. Frigör dig själv från meningslösa sysslor, och du kan bära de mest ansträngda strängarna i din själ.

Kompetent hantering av din ekonomi

Nu pratar vi lite om pengar. Gå till ett helt nytt sätt att leva, du måste minska dina utgifter. Med andra ord måste du aktivera ekonomiläget. Men här är det en motsägelse. Är begränsningen av ens egna behov vad är resultatet av minimalism som råder i livet och sakerna?

Inget överflödigt är det främsta mottot som du måste följa. Så oroa dig inte, minimalism har inget att göra med att spara i orubbligaste ordet. Offra inte behoven, du behöver bara sluta skämma bort dina egna lustar. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att leva utan månadsvisa uppdateringar av garderoben, en annan smartphone och tidskrifter, som efter läsning går in i papperskorgen. Fördelen med ett minimalistiskt sätt att finansiera är att snart kommer några pengar att sparas från de sparade pengarna. Den kan användas för goda ändamål: till exempel att betala av en skuld.

Som det upprepade gånger har gjorts bygger den minimalistiska stilen på rationalism. Det betyder att i alla handlingar måste det finnas logik och konsekvens. Om du redan förstod vilken minimalism som ser ut i livet och i saker, måste du ha gissat vad det är i förhållande till hälsan. Denna riktning förkunnar en konsekvent inställning till dess dagliga regim. Att bli av med "skräp" i livet kan du vara fullt uppmärksam på din kropps hälsa. Detta gäller rätt näring och regelbunden träning.

Börja med att skapa din dagliga meny. Ät bara mat som verkligen har hälsovärde. Trots allt behöver användbar mat inte vara smaklös, eller hur? Styrs av tänkande, men glöm inte bort önskningar - det här är hur minimalism manifesterar sig i livet och i sakerna. För kvinnor finns det fortfarande lite råd: Ställ inte timmar i kaminen för att äta middag. Du kan göra något enkelt och enkelt och bra mat att lämna för semestern.

När det gäller träning behöver du inte sträva efter idealer eller försöka bli en stjärna av kroppsbyggnad. Det räcker bara med lätta fysiska övningar, som utförs flera gånger i veckan, för att hålla kroppen i tonen. Dessutom kan du utan biljett till gymmet och träna hemma.

Nåväl, du vet hur minimalism ser ut i livet och i sakerna. Bilder i artikeln innehåller exempel på denna riktning. Lär dig att vara nöjd med de små att vara en riktigt glad person!

minimalistisk

Förklarande ordbok Ushakov. DN Ushakov. 1935-1940.

Titta på vad som är "MINIMALISTISK" i andra ordböcker:

minimalistisk - minimalistisk ordbok av ryska synonymer minimalistiska pril., räkna i synonymer: 1 • minimalistisk (1) Ordbok av synonymer ... Ordbok av synonymer

minimalistisk - Åh, min. minimal, e adj. , Tyska minimal. Rel. till minimalism och till minimalister, speciella för dem. Det minimalistiska programmet. BAS 1. <Pisatel9GT; Mamleev använder ett avsiktligt litet, minimalistiskt ordförråd. Ogonyok 1995 40 72. Denna historia blev ... ... Den historiska ordlistan för det ryska språket Gallicisms

minimalistisk - adj. 1. rel. med n. minimalism, minimalistisk, förknippad med dem 2. Karakteristisk för minimalism, karakteristisk för honom. Ant: maximalistisk förklarande ordbok av Efraim. T. F. Efremova. 2000 ... Den moderna förklarande ordlistan av det ryska språket Efremova

minimalistisk - minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska, minimalistiska ... ...

minimalistisk - minimal istian ... ryska stavningsordbok

minimalistisk - Åh, min. till minimalism och minimalistiska. Min taktik. Inga krav. Mitt program ... Collegiate Dictionary

minimalistisk - Åh, min. till minimalism och minimalistisk. Min taktik. Inga krav. Mitt program ... En ordbok med många uttryck

minimalistisk - minimal / ist / sk / i ... Morpheme-stavning ordbok

Dålig romantik - "Bad Romance" Lady Gaga singel från albumet The Fame Monster Released 26 oktober, 2009 Format Digital distribution ... Wikipedia

Dela en länk till den valda

Wir verwende Cookies für die bästa Präsentation unserer Website. Wenn Sie diese Webbplats viiterhin nutzen, stimmen Sie dem zu. OK

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 1