mobil bad

Roll trailer bad - enhet och byggreglerna

Om du gör en lista över de mest populära sätten att ha roligt och ha kul, så kolla in naturen, fiske och vandring i badet kommer att vara i den här listan är placerade tillräckligt nära. I denna artikel kommer vi att fokusera på en sådan konstruktion som trailern rummet, vilket gör det möjligt att kombinera de ovan nämnda typerna av rekreation.

Naturligtvis var det ryssarna som de största fans av bad förfaranden har kommit med mobil bad på hjul. Naturligtvis denna idé var ursprungligen blev en kommersiell och fordonsindustrin ånga rum kan hittas i mer än en stad i Ryssland, men kostnaden för tjänster som tillhandahålls fantastiska.

Således är viljan att skapa sin egen bad trailer helt förståeligt. Följande diskussion fokuserar på inrättandet av badet på basis av en enda släpvagn eller flaket.

Ytterligare pass cell bad har använts under en lång tid, men de brukar vara standard tält med en ånggenerator. Denna konstruktion kan inte jämföras med badet vagn, på grundval av vilka kan skapas endast ånga, men spisen-värmare, en dusch fack.

Och alla dessa anläggningar är praktisk och bekväm att använda, även om inte mycket stora. Trä, där du skapar bad lägger en mottagningsprocess prijatnostej bad förfaranden.

Vad du behöver veta om utformningen av badet trailer

I början av skapandet av mobila bad på hjul utformade. Detta kan användas som en uppsättning ritverktyg och särskilda datorprogram. Planen måste vara perfekt:

 • Alla de funktionella elementen behöver korreleras proportionellt;
 • angivna mått bör vara korrekta till byggmaterial fått nog och inte behöver spendera extra pengar;
 • projektet måste ta hänsyn till ett antal parametrar: belastningen på hjulaxeln, strukturell massa som krävs kapacitet ugn, med hänsyn till storlek.

Det är också värt att överväga att badet trailer på hjul - är en mobil konstruktion, som bör övervägas tyngdpunkterna. Om anpassningen av taket ugnen och konfigurerad för att utföras på rätt sätt, kan släpvagnen strukturen fyllas upp till sida när de reser på låg kvalitet vägytan. Till skillnad från taket och en ugn galler och den är installerad på golvet stile badet.

1

Det måste förstås att rummet inte alltid kommer att vara i rörelse, och därför bör ta hand om installation stödelementen som kommer att behöva installera ett statiskt bad. Om du skapar ett rum på trailern med händerna, sedan som huvudstöd kan monteras på en speciell "fot". Se även: "Hur man gör ett bad av behållaren med sina egna händer."

Då hörnen på släpvagnen monterat en annan lagerorgan 4 och brädan tippar strukturen. Styrelsen är organiserad på ett sätt som fungerar även som ett steg som kommer att ge obehindrat tillträde till det inre. Korrekt producerat montering tillåta 15 minuter på någon terräng driftsätta fält bad.

Arrangemang trailer-bad ugn

Innan ett bad på hjul, är det nödvändigt att tänka och ugn placering i det. För att vara exakt, badet designen på hjul innebär att placera ugnen med en gatufest. Optimala uppvärmningsbadets temperatur - 60 grader Celsius.

Den enda punkt som kräver ingripande av ägare - är utformningen av stenarna som skall fastställas i förväg så att när man kör på dåliga vägar de inte faller ut ur behållaren avsatts för dem. Det räcker med att borra i varje sten symmetriska hål och varje uppträdda på tråd av rostfritt stål. För att underlätta konstruktionen vikt under långa resor kan stenar transporteras separat från trailer-bad.

Skapa exteriör-trailer bad

Vid användning av träpaneler saydingovyh som ytmaterial kan erhållas fordons bad inte mindre vacker än den stationära privata byggnaden. Den trästruktur materialet i viss utsträckning sänder även förnimmelser liknande de som förekommer vid användning av naturligt trä.

När ramen kompletteras med fotogen lyktor, den ursprungliga steg och snidade fönster, det är en vacker struktur på hjul, titta på originalfoton och visuell inspektion. Öppnar dörren till en sådan struktur bör enbart på gatan.

Arbetet inom fordons badet hålls identiska standard byggnader: isolering, beklädnad och tillämpa dekorativa element. Alla måste följa med högsta kvalitet, men glöm inte om säkerhet, eftersom de enskilda elementen kan falla bort när skakas på gropar. Se även: "Varianter av byggande av garage och bad under ett tak."

Det är nödvändigt att åtgärda alla de strukturella element så att butiken inte rullas på golvet, snarare än att falla hyllan. Och allt blir osäkra när rummet är en glödhet kamin.

Om vi ​​talar om hur man gör bad på hjul med händerna, är det nödvändigt att ta fram inredningen på följande sätt:

 • första folien tillämpas;
 • Därefter invändig beklädnad. När du väljer ett foder används bäst material från kalk trä.

Skapad enligt ordningen mobila bad på hjul är inte rädda för någon av de effekter som genereras under förfarandena. De kan inte bara ånga, utan också för att utföra proceduren med ett salt, örter, honung, etc. Under sommaren kommer det att vara tillräckligt för att tvätta insidan av strukturen i slangen.

Torkning bad på hjul är också enkelt. Du måste öppna dörren för ånga facket och starta ugnen. Alla löstagbara delar kan tas ut och lämnas att torka i solen.

Interiör funktioner i mobil bad

Strukturella element som bör innehålla den mobila bad på trailern är följande:

 • Hyllor - bör vara så stor som möjligt och genom utformning: gångjärn eller glidande;
 • bänkar;
 • kapacitet för kallt och varmt vatten;
 • som ytterligare utrymme kan du skapa en dusch och även en bio-toalett,
 • om det finns tillräckligt med utrymme, kan du ställa in bar, hänga en modern TV etc.

Mobile bad, men en nyhet, men det är en mycket populär design med ett stort antal fans över hela landet. Fotot och visuell inspektion av ett sådant hus i trailern ser original och dess praktiska användning är mycket hög.

Artikeln beskriver i detalj funktionerna i Mobile bad baserade på släpvagnen. Av det ovanstående står klart att något problem förfarande uppföra en sådan struktur inte kommer att orsaka. Om det finns en önskan att spara pengar på att ta bad förfaranden och få din egen badanläggning på hjul, kan du alltid använda de presenterade rekommendationerna i artikeln eller hänvisa till specialister.

Professionell byggare kan enkelt köpa allt nödvändigt material, och sedan samla in dem från rummet och införa den i drift, fastställas på basen av släpvagnen.

Vad är en mobil bad: en fullständig beskrivning av den mobila strukturen

I Ryssland, alla tycker om att värma upp, men vad man ska göra när du är borta från hemmet, på sina ställen fortfarande orörd av civilisation? Men så vill njuta helande ånga efter en lång dag av promenader genom skogen eller bergen, medan jakt eller camping resa. Tvätta bort svett, lindra trötthet, värma upp och slappna av ...

Det finns en lösning - en lätt och mobil badet. Men när något av en sådan anordning endast kan drömma, eftersom dess tillkomst har inte varit lämpliga material.

En gång i tiden folk listat ut hur man värma upp i skogen, långt hemifrån, i det vilda. Utspädd med en stor brand i gropen när träet är helt går i konkurs, kasta tillbaka stenarna.

Upphettas över kol stenar täckta med en sköld av tjocka grenar, och sedan på toppen av en undermåliga plattforms stå lätt tält konstruerad av vass.

Nära utspädda brand även om uppvärmt vatten som stänker in i hut genom skärmen; Hon fick på glödande kol, och ta emot par. Stående i ett tält - det skjutit i höjden. Eftersom en sådan ånga marsch organiserad kring floder, efter ångbehandling doppas däri eller helt enkelt utgjutningar varandra med kallt vatten på land.

Men detta är inte en mobil rum, och bara vandring, och på grund av dålig täthet för att uppnå en hög temperatur i stugan fungerade inte, och om vinden var fortfarande sjunker effektiviteten avsevärt.

De säger att redan i samband med Kutuzov bad i armén, som transporterades till häst, på flera vagnar: ugn pann ångbad.

I dagens armé finns mobila bad. Vanligtvis är de i form av en trailer till en lastbil. De väger flera ton, men bekväma och välutrustade. De har en spis, väggar med anständiga isolering. Det kan samtidigt skjutit i höjden fler människor.

Ånga, som i stationärt utförande, består av två delar: det faktiska paret och rekreationsområden. Ånguppvärmda på olika sätt: eller kamin eller elektrisk uppvärmning spiraler eller gasbrännare. Inne i ångbastun är dekorerad med trä. Den relaxrum placeras vanligtvis 4-6.

Bath kan resa på baksidan av en lastbil, släpvagn eller bil eller lastas på en tågperrong och sätts av kunden på rätt plats. Sådana enheter ibland samlas entusiaster, men i allmänhet de är gjorda av olika tillverkare.

Men det är fiske och vandring Army mobila bad inte lämpar sig för att vara alltför tung. Men de används inte bara i armén. De är lämpliga för geologer, oilmen, byggare, i ett ord till alla som arbetar med skuldtjänsten eller har en hel del tid att vara i naturen, långt borta från civilisationen.

Den tekniska utvecklingen för att hjälpa oss!

Ändå människor vill ha en verkligt mobil, så att du kan värma upp det där du inte kommer du att passera med bil, och där människor inte in i månaden, till exempel, på helgen.

Och tack vare tekniska framsteg i vår tid finns det för närvarande mobila bad, du kan använda för att diversifiera sin fritid i naturen. Inte slumra design liv, är de nu kommersiellt tillgängliga.

Idén påminner om gamla versionen. Emellertid, i stället för branden gropar, stenar och sköld av grenarna, i badet har en fällbar ugn eldfast metall, och som medför ved. På den är placerad metallisk ånggenerator av en lättmetall. Returvattnet tidigare hälls. I stället för en ljus skydd av vass används duk tält, som är tillverkad utan botten (i själva verket inuti ugnen).

Detta är ett tekniskt mirakel:

 • Vikter ca 20-30 kg
 • Placeras tillsammans med en spis i två påsar
 • Lätt placerad i bilens bagage

Detta ultra-mobila badet kan enkelt användas som ett uppvärmt tält. Och då du och dina vänner är inte rädda för det nyckfulla vädret, utstrålar ugnen värme och låter dig känna på komfort och säkerhet, är ingen sjuk och inte förkyld. Sådana tältbad används av räddningstjänstemännen.

Trots tältets tunna tyg är temperaturen i ångrummet lätt att nå upp till 120 grader, och på vintern - upp till 90 grader.

Bad på hjul: en lönsam investering av pengar eller slöseri med pengar?

Soliga och vårhälsningar, kära vänner!

Gillar du att resa världen med bil? Älskar att gå ut med vänner på naturen? Gillar du att skämma bort de sju otroligt läckra soppan och utsökt sallad shish kebab? Så, du är de sanna gourmandsna av vila i landet!

Du vet förmodligen om förekomsten av läger som skämma bort sina gäster närvaron av Fishermans Wharf, grillar, områden för tält, lusthus och så vidare. D. Alla är underbar vandring camping, men deras ägare har glömt att sörja för närvaron av en ovanligt viktiga strukturer, utan som vilar förstklassig service helt enkelt otänkbart. Det handlar om ångbadet!

Bli inte upprörd på grund av hennes frånvaro. Vi borde ta situationen i egna händer. Hur? Få ditt eget mobilbad! Konstruktionen kräver inte enorma investeringar, speciellt om erektionen utförs med egna händer och med stor önskan.

Autobahn är en riktig hitta för fans av en avkopplande semester i naturens barm. Vill du ånga och hoppa in i en naturlig vattenkropp? Inte en fråga! Mobilt badet kommer att vara harmoniskt beläget vid floden, nära sjön, nära dammen, vid bäcken! Vill du ordna en vila i badet och gömma sig från nyfikna ögon? Ja, tack! Badet på hjul kommer att vara perfekt placerade i taiga, i en skogsplantage, i steppan! Generellt är utgångs ångbastu en oumbärlig design för älskare av den ljuvliga duoen med mild ånga och naturlig harmoni. Och lika romantisk som flytande.

berättelse

Många tycker att autobahn är en modern uppfinning. Detta är dock inte fallet. Det första ångrummet på hjul uppfanns 1982. En sådan extravagant idé uppstod till två smarta killar - studenter vid Finlands tekniska högskola - Kalle och Juha. När killarna delade sina tankar om badhuset på hjul blev de lurade.

Men de, trots de föraktiga blickarna hos sina medstudenter, puffade över utförandet av en dröm till verkligheten. Någon gång senare föddes en bilväg. De finländska studenterna var bärna av sin uppfinning som med en skriftlig väska som reser runt olika länder. Och inte förgäves. Extravagant bad var enligt många människor. Särskilt uppskattades det av ryssarna.

Sedan dess har 35 år gått. Mobilt ångrum har genomgått ett antal förändringar, vilket gör det helt enkelt oersättligt för inveterate turister.

Vem ska få sitt eget ångbastu? Grandiose popularitet, som regel, den har följande kategorier av människor:

 • irriterande sportfiskare
 • outtröttliga jägare;
 • modiga resenärer;
 • Inhemska invånare i städer som älskar naturen, men har inte dachas.
 • företagande företagare som vet att badhus, som företag, är mycket fördelaktigt.

Ett besökande bad är således ett föremål som är avsett både för att organisera underbara fritidsaktiviteter och för att bedriva värdiga ekonomiska aktiviteter.

Utgångsångrummet har givetvis ett antal erkända fördelar.

 1. Tillgänglighet. Byggandet av ett bad kräver ingen speciell skicklighet.
 2. Ekologisk kompatibilitet. Som regel är ett ångrum byggt av trä.
 3. Estetik. Designen ser väldigt extravagant ut.
 4. Ekonomi. Uppförandet av ett par kräver inte en stor summa pengar.
 5. Ergonomi. Badet är otroligt bekvämt att använda och lätt att ta hand om.
 6. Comfort. Utgångsångrummet ger samma känslor som det stationära badet. Som sådan finns inga skillnader mellan de två.
 7. Kompakthet. Designen har optimala dimensioner.
 8. Universitet av uppvärmning. Värmekällans roll är också utmärkt i trä, el och gas.
 9. Funktionalitet. Badet "samarbetar" med nästan alla fordon.
 10. Nytta. Ett besökande ångrum kan fylla i familjebudgeten.
 11. Frånvaron av svårigheter relaterade till:
 • skapande och godkännande av projektet
 • välja en plats på landet;
 • få tillstånd att bygga upp en struktur
 • hyra en byggnadsteam
 • utför komplexa byggverk.

Som du kan se, rättar badet på hjulen fullt ut sina kostnader. Vad kan inte sägas om den version som presenteras i videon nedan.

Objekt som krävs för att organisera en autobahn

Till bastun var annorlunda och estetik och komfort, du måste tänka allt kompetent.

 • golvbeläggning;
 • väggbeklädnad,
 • takbeläggning.

Och kan du bjuda in en erfaren skötare, kosmetolog, massageterapeut, specialist på grill, drinkar, etc. Det finns redan ägare - .. Sir. Låt din fantasi springa vild ...

För att få ett mobilbad måste du hitta en lämplig grund för transport. De mest populära alternativen är:

 • trailer för bilar;
 • terrängbil - GAZ / URAL / ZIL;
 • ramplattform på hjul
 • buss / minibuss - Ikarus / PAZ / GAZelle.

Trailer - den mest budgetversion

Badhus, byggt på släpvagn, är ett idealiskt alternativ för dem som vill köpa ett mobilt ångrum för egen användning utanför staden. Med en sådan grund bör det färdiga badets vikt inte överstiga traktorns massa - en bil. Dessutom är det nödvändigt att tillhandahålla ytterligare stöd som utesluter släpningen av släpvagnen under användning.

Badhus på släpvagnen har som regel 2 fack - ett ångrum och ett omklädningsrum. Eftersom det begränsade utrymmet inte tillåter dig att utrusta vattentankarna inuti, kan du bara njuta av sammetången om du stoppar motortransporten nära reservoaren. Vid behov kan vatten värmas upp på spisen och dräneras - genom dräneringsstegen i golvet.

Minibuss / buss - stort rekreationsområde

Badhuset, organiserat i en buss / minibuss, är en design som är utformad för att organisera mycket "spektakulära" händelser, mer exakt för att säga massan. Extremt populärt är ångbastunet, utrustat med Ikarus. Hon tar lätt 10-15 personer i sin heta omfamning. Som regel är den utrustad med:

 • ångbad för 5-7 personer;
 • duschrum;
 • omklädningsrum;
 • vila rum;
 • omklädningsrum;
 • mini-kök (mestadels en stativ).

Men det finns brist på bussar / minibussar - låg trafik. Mot bakgrund av vilka ATV / lastbilar är populära.

ATV / lastbilar är fordon som inte är rädda för svårigheter

Badhuset, byggt på grundval av längdskidbilar / lastbilar, ligger utanför konkurrensen. Särskilt populära är ångbastu baserade på USSR: s militära terrängfordon. En ljus representant är ett badhus, organiserat på basis av GAZ-66 - en lastbil som har tillräcklig kapacitet och högsta trafik. Så, till exempel, kommer det att ge dig möjlighet att ånga på stranden av den bästa floden i regionen, även om det inte finns någon normal tillgång till den. "Shishiga" kommer till där det finns praktiskt taget inga vägar.

Ramplattform på hjul - en duett av praktisk och kortfattadhet

Parilnya, byggt på basis av en ramplattform på hjul, är efterfrågan, eftersom den kan avlägsnas / laddas efter behov.

Badet är byggt i flera steg:

 • konstruktion och layout av strukturen
 • installation av kanterna av styvhet och montering av ramen;
 • Arrangemang av värmeisolering;
 • utförande av inredning;
 • installation av inredningsdetaljer;
 • yttre beklädnad.

Allt! Du kan förbereda dig för en fantastisk tidsfördriv. Förresten använder privata handlare ofta färdiga tubar av fat. Installera dem bara på släpvagnen och fortsätt ...

För att säkerställa att det mobila badhuset serveras troget i många år, är det nödvändigt att ta hand om det noggrant. Till exempel:

 • Släpvagnen med ångbad för badets användning är avkopplad;
 • Ytterligare stöd är monterade, så att släpvagnen med badet under drift inte svänger eller vänder om, vilket är fyllt av hemska konsekvenser;
 • Hyllor och träsläde efter att procedurerna tagits ut på gatan, tvättas noggrant och torkas naturligt;
 • Ångdörrdörren öppnas vid användning av badhuset, medan ugnen fungerar med minimal effekt.

Korrekt användning av badet - en garanti för dess hållbarhet, estetik och komfort.

Således är kära läsare, som man kan se, att bygga ett ångrum på hjul en lönsam investering av medel. Dessutom kan du enkelt "repulsa" de pengar som spenderas. Tro mig inte? Priset per timme att hyra detta mirakel i olika delar av landet varierar kraftigt, men som helhet är 1000-2000 rubel. I allmänhet, nu ska jag berätta för dig mer detaljerat.

avgifter:

 • köp av KAMAZ - 2,5 miljoner rubel;
 • köpa ett mobilbad - 1,5 miljoner rubel.

Totalt: 4 miljoner rubel.

Om budgeten är begränsad kan du köpa:

Totalt: 2,7 miljoner rubel. (priserna tas till det maximala).

 • Kostnaden för hyra är 1000 rubel per timme;
 • boka bastu på vardagar (5 gånger i 2 timmar) - 10 000 rubel;
 • Badets ordning i helgen (4 gånger i 2 timmar) - 8000 gnid.

Totalt: intäkter per vecka - 18 000 rubel.

Totalt: intäkter per månad - 72 000 rubel.

Totalt: årets intäkter - 864000 rubel.

 • Bränslen och smörjmedel;
 • reservdelar;
 • ved;
 • reklam.

Totalt: högst 22 000 rubel.

Totalt: netto månadsvinst - 50 000 rubel.

Totalt: Årets nettoresultat - 600 000 rubel. Observera, det här är i värsta fallet.

Då, efter att ha registrerat en IP och startar sin verksamhet, betalar badet sig själv om 2-3 år. Mobilt ångrum - alla geniala är enkla!

Anecdote i temat: Lördag är den tyngsta dagen i veckan. Det är nödvändigt och att vila, och i ett bad att tvättas, och att ta en promenad och pobuhat. Och du vet inte vart du ska börja.

Framgångsrikt arbete och chic fritid, du! Fram till nästa gång! Och glöm inte att prenumerera på uppdateringar, samt rekommendera information till vänner. Hittills!

Citat av visdom: Tålamod är en bra kvalitet, men livet är för kort för att uthärda länge (Abul-Faraj).

Du kanske också är intresserad av:

Vi väljer en golvplatta i ett bad: alla subtiliteter och nyanser

Bad trailer - ett budget och ganska rimligt alternativ för sommarboende

Fördelar, nackdelar och omfattning av sprutad värmeisolering

Värmebeständigt silikon tätningsmedel: försiktig med ugnar och eldstäder! Allt du behöver veta mästaren

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 62 = 65