Möbler plywood ritningar

Hur man gör möbler från plywood: exempel och figurer

Köpt i butiken eller skapa en skräddarsydd möbler för hem och trädgård när som helst, så länge köparen besatt ekonomi. Hemlagad avföring, kök och tabeller också inte förlorar sin relevans, eftersom det är en möjlighet att förverkliga sina kreativa idéer och spara.

En av de mest prisvärda och ganska hållbara material för tillverkning av möbler är plywood. Börjar arbeta, måste du ta hand om den uppsättning av nödvändiga verktyg och har lite ledig tid.

Tillverkning av möbel av plywood - en mödosam process, som kommer att hjälpa till att ordna enligt modetrender:

Hög efterfrågan från plywood möbler med sina egna händer, i landet. Minimivikten för varje produkt kan du transportera den från verkstaden på landsbygden mark utan problem, och betydande finansiella kostnader.

Cottage Bed plywood - enkla och praktiska

Innan tillverkning av möbler, måste du hitta lämpliga ritningar. Detta system arbetsplan, vilket eliminerar fel i konstruktionen. Bättre ritningar av möbler gjorda av plywood med sina händer hämta färdiga, eftersom deras egen utgör önskat alternativ är problematiskt om det inte finns ingen skicklighet i att skapa objekt för ett bekvämt liv.

Bed of plywood för att ge

En annan utföringsform av

1

För att göra en vacker säng rätt storlek kräver tjocka plywoodskivor (minst 1,8 cm), är det möjligt att ta några bitar eller en stor (3h1,5m). En stor bit av cirka 2 meter lämpliga för att bilda botten av bäddmaterialet från resten av huvudet kommer att göras. Se enkla system som inte kräver hög kompetens kan vara i bilden.

Kanterna ska alltid poleras med sandpapper korn hög för att undvika risken för hudskador under arbetet och använda möbler från plywood. Cottage till sängen med händerna och beundrade var verkligen vacker, materialet är bättre att behandla färg eller bets, torka ytan väl. Bland de extra material och verktyg du behöver i processen:

 • sticksåg;
 • stycken av trä (för ram och ben);
 • skruvar eller spikar för fastsättning, långa bultar.

Trädgårdsmöbler från plywood på bilden, som visar dess utmärkta utseende, bra för hållning, inte tar upp mycket plats. Dess storlek kan justeras oberoende baserat på tillgängligt utrymme.

Köksmöbel från plywood: spara ordentligt

Inte nödvändigtvis att köpa dyra uppsättningar för köket. De är lätta att göra med dina egna händer, med hänsyn till de senaste trenderna. På bilden kan man se en ritning av en enkel garderob för en upphängd typ av rätter.

Varje befälhavare undrar vad plywood för möbel som lämpar sig för köksmöbler. Tillverkarna rekommenderar användning av följande typer:

 • GOST 3916,1-96 - ark för allmänna ändamål, det översta lagret av faner används ras lövträ.
 • GOST 3916,2-96 - generell plywood, är de yttre lagren tillverkade av furu faner.

Ritningar i tillverkningsprocessen kan användas är olika, styrs av estetiska prestanda hos den färdiga produkten. Flera varianter kan laddas ner nedan kan du göra justeringar av författare med en hög grad av professionalism i dem. Barr plywood, där du kan göra nästan alla köksmöbler, har en låg kostnad, men det är mindre stark än materialet faner lövträ.

Inledningsvis är de grundläggande bitar skärs från materialet med hjälp av en sticksåg. Håltagning för fästelement bäst avgörs av yrkesverksamma, som vid sidan professionell utrustning. Detta kommer att förhindra sprickor i fanerarket och materialet försämring. Videon visade stegvis process av köksmöbler montering, gjort med egna händer, enligt preliminära siffror. Beslag och fästen köps separat. Ritningar av möbler från plywood pussel kan ta klar.

Trädgårdsdesign: hur man kan inreda tomten

Koppla av i skuggan av ett spridnings träd - drömmen för varje ägare. Garden snidade möbler, som gör plywood ritningar kan även en nybörjare kommer att bli en underbar dekoration av området kring semesterhuset.

För genomförande av processen behöver jiggen skruvmejsel, kretsar som skapats av sig själv eller wiz önskad storlek plywoodskivor. Från formbara och billigt material kan göras:

På bilden kan man se ritningarna, med vilken du enkelt kan göra en vanlig trädgård eller snidade möbler för alla smaker.

Innovation inom möbelindustrin

Ibland finns det en önskan att skapa sin egen något ovanligt och fantasifulla för hemmet eller trädgården genom att lägga till krets idéer. Utbredd förvärvar designmöbler av bockad plywood. En pionjär inom stud författare till den första "Vienna" stol Michael Thonet. Ordinarie plywood för att göra möbler författare krök i rätt riktning är inte möjligt, det helt enkelt kommer att spricka.

De böjda elementen kan erhållas med användning av följande teknik: remsor av material för att koka lim, viks efter applicering mallarna. Sådana produkter är tillverkade av plywood kan ta olika bisarra konturer i processen inte alltid krävs även pussel - endast krävs fästen och lim. Exempel kan ses i bilden.

Göra möbler av plywood med sina händer när som helst när behov uppstår i den vackra och eleganta stolar, bord, skåp och kistor. Inget behov av att spendera enorma summor pengar för inköp av populära material (trä, MDF, spånskivor), och arbetet med proffs. Plywood - en miljö ren och säker byggmaterial med minimal vikt, som är lätt att bearbeta, slipning och målning. Det är ett åtagande att tillverka perfekta produkter - du kan täcka ytan av hög kvalitet färg i alla nyanser, som kommer att förhindra att materialet torkar ut.

Möbler plywood ritningar

Den bästa hemlagad verktyget du någonsin behöver! Hur man gör det själv, master classes, bilder, ritningar, instruktioner, böcker, videor.

1. Potatis för motoblock egna händer

2. Hemlagade fräsar till motoblock

3. Hemlagad ploskorezy för motoblock

4. Hemlagad Kupplog för motoblock

5. Hemlagade gräsklippare till motoblock

6. Hemlagade klackar för motoblock

7. hemlagad potatisupptagare för motoblock

8. Hemlagad köttyxa för motoblock

9. Hemlagad snöslungan till Fräsar

10. Hemlagad borr för motoblock

11. Self-made släpvagn till motorblock

 • huvud
 • hemgjorda produkt
 • Möbler händerna
 • Creative stolen med händerna ur plywood (ritningar, foton)

Creative stolen med händerna ur plywood (ritningar, foton)

För att göra en sådan sits, tar det bara en plywoodskiva 1250 x 2500 mm, manuell kvarn, kulkvarn till honom och lim.

Men för att få det exakt, måste du göra om 6 mm plywood mallar, sedan dessa mallar för att skära ut detaljerna med hjälp av kantskäraren.

det ursprungligen avsedda trebenta stol, men tvivlar på dess stabilitet realiserades i quadruped utföringsformen. Grundläggande ritning nedan tillhandahålls för fyrbenta version, men för att förenkla utformningen av den ursprungliga versionen inte kommer att vara stora svårigheter: behovet av att göra samma båge mer utan bakben, vilket innebär att endast foten till åsen.

Ritningarna, för tillverkning av ett under-liggande.

Fåtölj! Slappna av!

Rate hemgjorda, en master class, en idé. kommentarer

EuroSamodelki.ru - ett stort antal DIY, som åtföljs detaljerade illustrerade anvisningar för egenproduktion. I vår katalog finns redan mer än 2200 hemlagad. Följ med oss, gå med i vår samhällsgrupp VKontakte. Vi väntar på dig! Gör något nyttigt för dig själv, för ditt hem, för dina nära och kära.

Kopiering är tillåten endast med hjälp av aktiv hänvisning till platsen

Möbel av plywood. Normativa bygghandlingar på plywood. Produktion av solstolar - gungstolar och fällbara solstolar

Författarens möbler från plywood och icke-massiva specialanpassade tillverkning, är nu alltmer finner sin beundrare i Ryssland. I Västeuropa har Amerika länge varit på jakt efter prisvärda, relativt billiga byggmaterial designers och möbeltillverkare har uppmärksammat den vanliga plywood och kreativt använda den i sin yrkesverksamhet och fritidsintressen.

Vi har detta material limmas ihop från ark av olika faner också har länge använts i stor utsträckning i produktionen möbelindustrin. Men, eftersom materialet är upphovsrätten för att utforma lösningar kännetecknas av sin exklusivitet och originalitet, har det ansetts inte så länge sedan.

Foto: Informellt möbler med plywood - det är inte bara originalet, men också praktiska, komfort och bekvämlighet som bevisar detta schäslong - ordförande i plywoodskiva med en tjocklek på 18 mm.

Nu fler och fler nybörjare och erfarna möbeltillverkare, utvärdera plywoodprodukter för sin förmåga att obegränsat omvandling, med relativt enkel teknik, inte arbets bearbetning. Priset på en produkt av författarens mer än acceptabelt, med avseende på möbelformgivning i massivt trä.

Normativa bygghandlingar på plywood

Innan projektet och börja arbeta på produktionen av möbler plywood, rekommenderar vi att du läser följande bygghandlingar (standarder) för materialet i fråga:

 • GOST 3916,1-96 "allmänt ändamål plywood med ytterskikt av lövträ fanér."
 • GOST 3916,2-96 "allmänt ändamål plywood med ytterskikt av faner barrved".
 • GOST 11.539-83 "Plywood bakelized. Specifikationer. "
 • GOST 8673 - 93 "plywoodskivor. Specifikationer. "

Fancy plywood - möbler för kropp och själ

I allmänhet bör användningen av plywood möjligheter och vågade fantasier designers inte bara leda till glädje för kreativa människor, utan också för dess konsument egenskaper, praktiska människor.

I början av artikeln läggs Foto - gungstol (som är mer passande namn gungande schäslong). Projektet har utvecklats av en känd designer.

Om du köper katalogen denna modell - priset är cirka 6000 euro, och göra det sina egna händer, kommer det att bli billigare ibland.

Överens om att i det här fallet, leder modellen till glädje för konsumenterna, inte bara för sin originalitet former och storlekar, men även konsument funktionalitet för fans av utomhusaktiviteter (på gräsmattor på en sommarbostad, stuga) och en inglasad veranda, trädgårdsmöbler, pool.

Material som behövs för arbetet:

 • Vattenfast plywood - två arkstorlek 3050 x 1525 (mm), tjockleken på 18 mm eller mer;

Nödvändigtvis, efter styckning ut alla plywood delar för att hindra dem från att svälla, alla av dem täcker ändarna är 2-3 gånger akrylfärg med speciella tillsatser, kan vara lack, tätning primer.

 • Rundvirke för fastställande av tvärgående spjälor - sex bitar med en diameter av 30 mm, längd - 920 mm;
 • Fanerremsorna enligt vilstol - tolv stycken, med en tjocklek lika med tjockleken hos sidoväggarna vilstolar gungande (resterna ark kan användas efter utskärning av sidoväggarna), storlek 940 x 100 (mm);
 • Tyg: för en markis (med vattenavvisande effekt) för vilstol.
 • Lera - t ex PVA, polyuretaner, flytande, vatten-dispersion "Torque" (Carpenter), eller andra.

Stor storlek möbler från tjock plywood som och tillämpar denna modell svårt att skära med handverktyg. Därför, baserat på minimering av tid och arbete, är det att tillverka möbel av plywood med en tjocklek av mer än 18 mm, med stora ytor lättare att genomföra med hjälp av verktyget.

Verktyg och utrustning för montering av däck stolar, gungstolar, som kan användas för:

 1. Bandsågar eller (med hög kvalitet verktyg för rena snitt).

Rough skär plywood är bättre att lita på företag som har professionell utrustning och experter med specialkunskaper och erfarenhet.

När man utför skärning av fanerskivor cirkulär motorsåg, kommer att utsätta en hög hastighet, och leverans måste vara låg

 1. Elektrisk sticksåg (med en uppsättning tjocka och tunna nagelfilar, inklusive kabel sågning)
 2. Borrmaskin (med borrkronor och borrkronor på trä).

Ställ bitar och borrar för trä, fanér och plattor

 1. En rem-typ slipmaskinen (75 mm tejpbredd).
 2. Borrning rack.

Borrställ är användbar för avfasning hål i plywoodelementen schäslong (sidoväggsremsor solstolar) under motorhuven hårdvara.

 1. Skruvdragare (skruvmejsel).
 2. Hårdvara (skruvar).

För solstolar, gungstolar, som kommer att användas i utomhus, är hårdvara bättre att använda mässing eller galvaniserat stål.

Arbetsmoment, monteringsanvisningar solstolar gung:

 1. Vi förvärvar kvalitet plywoodskivor, och förbereder elektriska snap därtill. Matlagning arbetsplats med bra belysning.

Inköpsbyggmaterial blad, inte bara titta på de stämplar och markeringar.

Var noga med att visuellt inspektera den för brister, och prostuchite det över hela ytan, för att undvika de dolda intrakavitära tomrummen mellan dåligt tejpade lager av faner.

 1. Förbereda ytskikten (rena från föroreningar) och överför ritning plywoodsidoväggar vilstolar gungande dem.

Lätt att bära ritningar av möbler gjorda av plywood med linjerat papper i en bur på förhand restes på torget plywoodskiva dig i en bekväm skala.

Förmodligen som barn använde alla sådana bildöverföringsmetod.

 1. Kraftverktyget (elektrisk cirkelsåg och sticksåg) snittsidoelement av denna modell möbler. Skiva för raka snitt, använder ett stort antal vassa tänder med hårdmetallskär för en jämnare skär.

För de tvärgående och längsgående skärning av stora ark av plywood som tillbehör använda cirkelsågar med växelvis avfasade tänder.

Om du inte har förmågan att arbetet klippa ut enheter och möbler från plywoodskiva, försök inte för en gångs skull göra verktyget skär maximum (även rakt snitt är nödvändigt att försöka passera jämnt och exakt i taget).

Curve kontur stora nykomlingar göra bättre med några kranar, hand cirkulär (disk), en såg, följt av slutbehandling, exempelvis en elektrisk eller manuell sticksåg.

När du arbetar på den slutliga elektriska sticksåg skär sidoväggarna, använd en snäpp med en fin sågklinga.

 1. De skurna sidoväggar, en elektrisk borrmaskin med en krondiameter 30 mm borras fördjupningar på 3/4 plåttjocklek (ca 15 mm).
 2. Sander hantera plywood stycket.

Bandslip stolar handtag yta och skärkanterna på sidoväggarna och räfflorna vilstol.

 1. Napilivaem cylindriska stänger 92 cm i längd, för in dem i de runda urtag sidoväggar. För styvare sidoväggar och sammanfogning av skivorna behandla sina platser kontaktlim för trä.
 2. Från utsidan av sidoväggarna i deras säkra leder med runda stänger med skruvar. Sätta struktur på sin sida under den extra vikten, vänta på fullständig torkning av limmet.

Om du ska måla plywood möbler, svälta, gör det med alla sina system och komponenter till slutmontering.

 1. Efter torkning den planerade utformningen utrymme under vilstol rem, baserat på avståndet mellan dem på ca 11 cm.

Det är möjligt att framställa på förhand mallar distansorgan mellan lamellerna vilstol med en bredd lika med 11 cm, vilka efter användning då förenade dem till sidoväggarna.

 1. Skruva fast metallprodukter solstolar remsor flush att inte riva tyget efter solstolar och madrasser som honom.

Möjligt innan du skruvar skruvar i strimlor, pre-försänkta hål allt under sina hattar, är det lämpligt att använda en borr rack.

 1. Sinking locket i hårdvara band kan användas på dessa platser för plywood texturerad kitt, följt av dess strippning och snygg finish bearbetning.
 2. Klipp ut och hänga på tält canopy bredd. Om så önskas, också göra ett avtagbart lock för kappa-vilstol vilstolar (Velcro tape-strumpeband eller konventionella).

Hopfällbar schäslong (stol-soffan)

Denna vikbar design som lätt kan förvandlas från stolen till soffan, och vice versa.

Ett inslag i denna design är dess mångsidighet: Om du vill ligga ner eller sitta upp, då kan du helt enkelt ansluta eller kortare inslag för sätet eller längre - en solstol.

Enligt ritningen redan förstått principen om omvandlingen av möbler från plywood. Här är datumen för olika material, de grundläggande elementen i denna modulära möbler, inventarier och transformationsheter hårdvara.

Faner - 21 mm tjocklek, varav görs allt snidade plywood stöd för stolar, soffor:

 • de laterala dimensionerna av ryggstödsstöttan 155 × 1260 (mm) - 2 delar;
 • de laterala dimensionerna av 760 × 215 av sätesstödet (mm) - 2 delar;
 • sidostödelement för vilstol dimensionerna 205 x 1095 (mm) - 2 st;

Reiki för stolar och solstolar:

 • till -13 ryggstöd 550 mm ånga stavar;
 • Sätet 550 mm - 7 lameller;
 • för ligg -12 550 mm ånga stavar;
 • tvärskenor 550 mm - 4 bitar.

Fästen, hårdvara:

 • med cylindriska skruvar M 6 x 55 (mm) och brickor och vingen; muttrar Mässing - 2 st;
 • skruvar 3,5 × 35 (mm).

Skenorna, för deras fixering till den laterala stöder plywood, är två hål borrade för metallprodukter, varefter deras försänkningar under huvudskruvar med hjälp av en borrställ.

Verktyg och tillbehör till dem, på samma sätt som för produktion av solstolar, gungstolar, vi undersökte ovan.

Instruktions steg:

 1. Välj en hög kvalitet blad av plywood, skördade alla rack storlek.
 2. Ark göra layout av alla delar av stolar, solstolar.

Kan deponeras på konturerna av skära dem försiktigt med en vass kniv för att göra ett snitt, det hjälper att undvika flisning på de övre skikten av faner vid kapning plywood.

 1. Klipp ut den önskade arbetsstycket.
 2. Polerade prefabricerade element.
 3. Märk ut borrhålen på rälsen, sidostöden av stolen och solstolar, under metallfästelement.
 4. Borra hål för metall fästen, zazenkovyvaya under deras hattar.
 5. Kuggstänger fästa vid sidostöden plywood, på samma avstånd från varandra (kan användas för detta ändamål distanser mallar).
 6. Fastställande krävs ryggstödspositionen, skruvade tvärgående spjälor, sidostöden och sätes vilstol. De kommer att spela rollen av stoppen för ryggstödet.
 7. Efter bestämning av önskad ryggstödslutning, borra hål för skruvar med fångenskap tumskruvar. Dessa muttrar kommer inte att ge stolen solstolar falla sönder när den flyttas till en annan plats.

För mer information om plywood fantasier, älskare att arbeta med plywood, kan du se videon i den här artikeln.

Plywood - detta är det material som är tillgängligt inte bara för köp, men även för att förverkliga den mest vågade, original, och då samtidigt funktionell i vardagen, i livet för fantasy möbeltillverkare. (Se. Även gungstol gjord av plywood med sina händer) Du behöver bara börja göra, även i ett tidigt skede med mycket marker med andra brister, men sådana möbler kan fortfarande användas till exempel i landet, och händer känns plywood kommer att fungera färdigheter denna flerskiktskonstruktionsmaterial.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 7 = 1