mosaik glas

Mosaik glas - den perfekta lösningen på problemen med behandling av gamla krossat glas och skapa en unik design av ditt hem

Mosaic ser alltid mycket imponerande och magiskt förvandlar varje interiör, även ode har vissa likheter med konsten att göra målat glas. Hemma kan du använda en mosaik av glas i en hel palett av verk på dekorera lägenheten, från inredningen står för blommor till exotiska dekoration paneler på väggarna.

Utgångsmaterialet för glasmosaik

I processen för att skapa en mosaik, kan du kombinera färgat glas med en mängd olika material:

 • glasavfall
 • fragment av plattor och keramiska plattor
 • skal
 • stenar
 • färgade småsten
 • pärlor
 • pärlor, etc.

Glas mosaik är nästan omöjligt att utföra utan en förberedd ritning eller skiss av den framtida färdiga arbetet. De kan representeras av följande arter:

 • strikt geometrisk skiss
 • en kopia av målningsarbetet
 • abstrakt teckning
 • klassisk komposition
 • nyckfull fantasimålning

Formen och färgen hos materialet väljs alltid i enlighet med planen. Skapa mosaik av krossat glas, trasiga eller skära.

 • Som ingjutningsmaterialet kan användas för cement eller gips av glasmosaik.
 • För att fixa din avsedda mönster på en yta av glasmosaik viktigt att förbereda en robust och pålitlig support. Ofta använder en tjock glasskiva, men du kan även använda fast plywood eller helt speciell rostkonstruktion, som därefter kommer att röra sig och fixera den resulterande mosaikmönster, till exempel på väggen i badrummet eller köket. Bör inte användas för detta ändamål, plåtarna. Det är viktigt för genomförandet av endast en oföränderlig regel: stödplattan inte varp från fukt.
 • Initialt, behovet av att förbereda bilden, reflekterar spegeln det önskade resultatet. Med hjälp av kvalitets Decoupage lim eller PVA (som ibland kan ersättas med äggvita, men torr arbetet kommer att vara längre och stanna sämre) lås på skissen glasbitar som din mosaik kommer att skapas. Ytan måste bli ännu, när du klistrar material på den släta sidan av pappret.
 • Är namnet på en teknik som oftast används när man arbetar med dekorativa smycken gjorda av glasmosaik. Denna metod ger en bekväm plan yta.
 • Som ni vet, mellan fragmenten måste förbli små luckor som ska fyllas efter injektering. När stora ritningar små detaljer bättre skingra att förbättra synen på den färdiga mosaik av färgat glas.
 • Det är mycket viktigt att se till att klistermassan inte sprids ut över ytan. Du kan göra detta genom att använda styrplattor, som avlägsnas efter torkning av limkompositionen. Höjden av staplarna beror på höjden av plattan.
 • Du kan också använda en förtjockning retar, om till exempel, en mosaik av mycket stor och kräver mer tid för att slutföra behandlingen.

skapa glasmosaik Technology

 1. Bindemedelsmassan appliceras jämnt på bärarplattan.
 2. Framställd mönster pressas tillsammans med det material fäst därtill.
 3. Klisterskiktet får torka fullständigt. Du kan inte pressas för långt mosaik, eftersom fogarna måste förbli ren.
 4. Efter inställning av papper till de färdiga panelerna rengöras med en svamp indränkt i vatten.
 5. För att slutligen försegla de återstående öppna fogar, kan du använda gips, cement (enkel eller marmor), kitt. inbäddning massan kan färgas för att erhålla en kontrasteffekt.
 6. Det återstår bara att vänta för torkning kakelfog och försiktigt separera det mosaik plattan från bäraren.

Beroende på dina planer redo glasmosaik kan hängas eller som. Mosaik kan också inneslutas i en metall, trä eller plast ram.

"Pozitivnyy9raquo; variantglasmosaik

När "positivt arbete" glasbitar omedelbart fastställa var de ska ligga. Det är bäst att använda denna metod när golv dekorationer.

Först, förbereda ytan och alla nödvändiga material.

Om mosaik tar en mycket stor yta, otshturaturivayut det bit för bit.

1

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den tidpunkt lägga mosaik är fortfarande färskt gips. Arbetet är mycket mödosam och lång, vilket kräver tålamod och uppmärksamhet. Med allt detta kommer att försöka skynda, eftersom det torkar förlorar gips dess vidhäftningshållfasthet och härdar. Ibland är det nödvändigt att lägga gips retarder lösning är att flytta tidsinställningen av kompositionen.

Bitar av glas eller mosaik placerats i färskt cement eller gips säng medan en positiv bild upprätthålla. Kvalitetsarbetet måste visa en helt plan yta. För att täta sömmarna du kan på samma sätt som i "negativ arbete".

Obs: Naturligtvis kan mosaiken göras inte bara av glas. Till exempel, en mosaik av äggskal gjort med sina egna händer, perfekt dekorera insidan nästan alla rum.

Titta på bilden - Vilken härlig paneler kan skapas oberoende av fragment av krossat glas:

Mosaic glas i hemmiljö

Mosaic - en av de äldsta av efterbehandling material. Detta ord från latin betyder "ett verk tillägnat musa." Det gjordes mestadels av färgade stenar, keramiska stycken eller glasyrer. Mosaik glas var mycket dyrt material. För registrering av deras hem kan det köper bara de rika samhället. Original paneler av små bitar av färgat glas dekorerade tempel, palats och fontäner.

Och nu en intressant och elegant inredning för hemmiljö kan fungera som en mosaik. Glaset från vilken den är gjord, är det nu billigare. Därför är glasmosaik nu tillgänglig för nästan alla. Glas har många fördelar jämfört med andra material. Det är mycket hållbara, beständiga mot kemiskt angrepp, och sänder inte absorberar inte vatten, har en större motståndskraft mot extrema temperaturer och ultraviolett strålning, kännetecknad av värmebeständighet och köldbeständighet. Glas kan motstå upp till 100 cykler av övergången från positiva till negativa temperaturer (ned till -30 grader), utan att förlora sin kvalitet.

Mosaik glas är mycket starkare än själva glaset, även om den kemiska sammansättningen, de är samma. Det beror på två faktorer. Först spilla glasmassan på blanketter, det bränns vid höga temperaturer - upp till 800 grader Celsius. För det andra är det mycket svårt att bryta på grund av den lilla modulstorlek för mosaik.

Glasmosaik mycket motståndskraftiga mot mikroorganismer och rengöringsmedel. Tack vare en fast struktur, är det bra att rensas från alla föroreningar.

Mosaik glas perfekt för tapeter i badrum och kök, pooler och bastu, det vill säga där det finns frekvent kontakt med vatten. Det används också för dekoration av kaminer och eldstäder, möbler och fasader.

Dekorera ditt hus glasmosaik tar inte mycket. Denna uppgift är enkel att hantera även en lekman. Det första man måste köpa för glasmosaik. I butikerna säljs glas storlek av 1 × 1, 2 x 2 5 × 5 cm och en tjocklek av 3 till 12 millimeter kvadratisk eller diamantform. Dess färgpalett är mycket varierande, så att du kan välja någon till din smak. Sådant glas eller snarare chips, är transparent, färgad och färglös, matt och glansig, och även med en speciell beläggning som ändrar färg vid byte mosaikvisningsvinkel ( "hameleon9raquo;). Innan du börjar lägga öppna en mosaik måste du komma med en siffra. Det kan dras direkt på väggen eller andra föremål som planeras för att dekorera. Chips fäst med speciellt lim, som sättes till primerkompositionen. Limning mosaik liknar processen att installera normala keramiska plattor. 24 timmar efter läggning, när limmet torkar, producera injektering. Lösningen applicerades för fogning med en gummispatel. Överskottslösning avlägsnas, och ojämnheter med samma spatel. Efter torkning av svampen tvätta resterna av injekteringsbruk och tvätta mosaiken. Nu måste slutföra utseende.

När du skapar en mosaik dekoration Var all sin fantasi och smak, och sedan handgjorda mosaik glas kommer att medföra en hel del glädje och gott humör.

Mosaik glas med sina händer

Det blir allt populärare saker gjorda för hand. Med handgjorda objekt kan du dekorera insidan och gör den unik. Ett alternativ, som är fullt möjligt att genomföra hemma - produktion av glasmosaik.

Master Class - en mosaik av glas

Innan tillverkning av glasmosaik med dina egna händer, måste du bestämma att vi därmed kommer att dekorera. Här är ett exempel med dekoration blomkruka.

 1. Vi måste komma igång med förberedelserna av mosaik element. Vi talar om glaset som ska skäras på rätt sätt. Ta ett ark av transparent glas, sätter vi honom linje och skär till dess kontur glas fräs. Detta görs bäst med handskar för att undvika skador.
 2. Efter steklorezom höll linjen på rätt plats, ta en glasbit i ena handen och i den andra - tång, spola tillbaka bandet. Med en tång som krävs för att bryta av remsan av glas.
 3. Därefter resulterar fönsterglas cutter skär remsan i rutor.
 4. Erhåller vi sådant material.
 5. Efter att måla glaset i den önskade färgen med en konventionell borste och ge det att torka.
 6. Ta en blomkruka och vi sätter en penna på sin yta förutfattad mönster.
 7. Applicera transparent lim "Moment" på den lilla delen av potten och limma glasbitar enligt en dragen mönster.
 8. Nästa du behöver för att med hjälp av en spatel och torka fogarna. Till denna blandning bör komma in i sömmarna. Gör det värt snabbt fogmassa inte har fastnat för tidigt. När lösningen torkar, bör dess rester tas bort från potten med en trasa.

Här är hur det kommer att se vår blomkruka i slutet av arbetet.

Som ni kan se, göra en mosaik av glas är mycket enkelt, bara behöver lite tid, tålamod och skrot. Och resultatet kommer att överträffa alla förväntningar.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 2 =