Multivarki reparera sina egna händer

Multivarki enhet, diagram, felsökning och reparation.

Under reparera sina egna händer Multivarki rekommenderar Stickning nämns nedan algoritm åtgärder för felsökning

Först av allt, ta bort delar och sammansättningar som inte innehas något annat än skruvar och verkligen menar. Vanligtvis en plast- eller metallkåpan och en skål i vilken livsmedel är beredd.

Multivarku demonteras och att se förorenade produkten till de elektroniska komponenter och moduler scheman. Det är nödvändigt att noggrant rengöra kontakterna och förorenade delar av apparaten. Skruva skruvarna på bottenhöljet. Du kan sedan koppla bort bandkabeln som ansluter styrkortet och strömförsörjningen.

Om det behövs, ta bort och rengöra värmaren. Det är vanligtvis fäst med hjälp av tre skruvar och monteringsplattan.

Termoelement, finns vid varje Multivarki behöver temperaturkontroll under tillagningen. I fallet med demontering är det nödvändigt att ta särskild omsorg för att undvika skador. Även med en multimeter är nödvändigt att kontrollera alla tillgängliga i kretsen.

Sedan försiktigt skruva strömförsörjnings styrelse och ledning för att rengöra dem på båda sidor. Rengöring råd att inte ta en mycket styv borste. Om elektronik är drägg, sedan fukta med 40% alkohol bomullstuss och försiktigt avlägsna spår av fett. Efter alkoholrengöringskort och enheter, ge dem lite tid att torka.

På den säkra sidan, glöm inte vid demontering någon hushållsapparater, låg alla delar i serien och är bäst att göra ett foto av varje del av demontering.

1

Apparat Multivarki Redmond, ett kretsschema och reparation

Redmond RMC-4503 - E1 Fel. fel inträffar sannolikt som ett resultat brott på temperaturen temperatursensorkretsen. Med hjälp av denna modell, kommer jag att berätta om enheten Multivarki, principerna för systemet och demontering för reparation.

Multivarka i utseende liknar konventionella kokkärl, på den sida där det finns en digital display med knappar för val av driftsätt. Multivarki botten finns en sockel för anslutning av en nätverkskabeln. Från ovan ser vi fliken och förseglas med ett lock. Om du öppnar den ser du en lös inne i skålen för matlagning.

funktionsläge styrenhet Multivarki placerad vid botten och täckt med ett skyddande plasthölje, vilket också är i botten av köksapparaten. Värmesystemet fungerar på samma vattenkokare eller järn endast styrs av en mikrokontroller.

Strömförsörjning för en tråd multivarku indikeras i diagrammet ovan och L N. (PE Grön gul tråd är marken eller vanlig) I fasen L-kedjan är seriekopplade omkopplare och den termiska säkringen. Den första är avsedd att inkludera ett kök enhet och termisk säkring för skydd mot överhettning.

Eftersom termisk säkring matningsspänningen är vid en av terminalerna hos värmeelementet och den kraft och kopplingskortet. Tråd N (neutral) är ansluten till en kraftkälla och omkopplings direkt. Matningsspänning till en annan terminal PETN inträffar vid stängning de främre kontakterna på reläet, i styrenheten.

Multivarka Redmond E1 genererar ett fel om det finns en öppen krets värmare eller sensor. En av de vanligaste problemen är att få fett på kontakterna i temperaturbrytaren. Det kan lätt tas bort och tvättas. Detta är en av de vanligaste orsakerna till misslyckandet Multivarki inte tolkoetoy företag!.

Dechiffrera felkoder multivarok fast REDMOND för diagnos och reparation.

Multivarka inte fungerar, är skärmen inte tänd

Först måste vi kontrollera med en multimeter närvaron av matningsspänningen, ringde sedan sladd, strömbrytare och säkring Multivarki. Dessutom bör det vara mycket noggrant inspektera trådanslutningspunkten till nätverkskontakten och slutsatserna från PETN. Om du hittar lösa kontakter bör skruvarna skärpa, och om du ser brända, då du rengör dem med en liten nazhdachki. Samtidigt kontrollera värmaren, motståndet bör bytot 30 till 80 ohm. Efter detta test Multivarki.

Kontrollera säkringarna och växlar kan vara och utan mätaren. Detta kan kortslutning av koppartråd av lämplig tvärsektion. Efter det sätt på locket igen och anslut multivarku. Om det fungerade, sedan sköt termisk säkring multivarka och kräver lite underhåll. Styr den med termosäkring kan inte kortslutas!

Glow digital display kan inte vara, om ombord styrenhet med en mikroprocessor frånvarande 5 volt eller brännas från mikrokontroller. Förekomsten av spänningen är lätt att se en multimeter. Om den hänvisar till limning, är det nödvändigt att avlägsna kortet och noggrant inspektera den för närvaron av svärtning eller razrusheniyakomponentov, under ett förstoringsglas för att se integriteten för de tryckta ledarna och lödningskvaliteten.

Multivarka fungerar inte, displayen tänds och visas en av koderna E-error då reparationen kommer förmodligen behöva byta RTD, värmare eller reparera PSU.

Kolla Multivarki värmare kan också vara lika PETN och tvättmaskin.

Reparations Multivarki PSU

En av de mest trafikerade block och därför oftast bryta ner i multivarka anses strömförsörjning. Den omvandlar nätspänningen matas till den konstanta 5 V och 12 V och ger en styrsignal på nätspänningen via reläkontakter (rektangulär svarta delen på kretskortet, en video se nedan) på värmaren.

Tack vare denna enhet med en mikroprocessor (chip Chernenkaya med ett flertal terminaler) multivarka kan utföra så många kulinariska tillämpningar. Styrenheten resten av kretsen är vanligtvis ansluten med hjälp av tre kontakter. Ledningarna från sex stiftskontakten på nätaggregatet följdes, men med de andra två slitsarna går till den termiska resistansen i botten och i locket Multivarki.

I motsats till den konstant motstånd, RTD eller termistorer när temperaturen ökar ändras kraftigt deras motstånd. På grund av detta karakteristiska termistorer fann shiroe användning i hushållsapparater som en sensor för att automatiskt justera och bibehålla den önskade temperaturen.

Termisk direkt i Multivarki inte inblandade och endast för ytterligare skydd mot överhettning i händelse av fel på styrenheten. Om den termiska säkringen når den temperatur av 170 ° C, så kommer det att fungera och bryta kretsen. Blåst termisk säkring är ekvivalent med att stänga av anordningen, och kommer att kräva partiell demontering Multivarki (ta bort bottenskyddet räcker) för dess misslyckande och reparation och ersättning av säkringen mot en ny.

Detta beror vanligtvis på att den fullständiga utarmning av batterityp CR2032. Vanligtvis är det i strömförsörjningen eller omkopplingsenheten. Att testa det är nödvändigt att mäta spänningen vid dess klämmor. Det bör inte vara lägre än 3, annars batteriet måste bytas ut.

Om multivarka brutna gångjärn som håller locket och sedan använda det naturligtvis kan du, men tätheten var dåligt, och verksamheten kunde bryta ledningarna når RTD. Täcker de flesta Multivarki består av två halvor, vilka är nödvändiga för att separera reparationsslingan. De är säkrade genom en spärr.

För att återställa abalone Multivarki loop kan ta en vanlig gem och utför reparationer på sina händer.

Utseende efter en sådan reparation sanningen visade sig inte estetiska, men slingan sluts genom den andra halvan av locket och är inte synlig från utsidan.

Multivarok reparera sina egna händer. Vad händer om trasiga multivarka

Multivarki fick snabbt popularitet och blev en assistent älskarinnor, kommer att kraftigt underlätta det dagliga arbetet. En särskild modell av denna enhet harmon komplettera det inre av nästan varje kök. Tyvärr, precis som alla andra teknik, multivarka utsatta för alla typer av haverier. Vad händer om en sådan problem har hänt? Kan du lösa problemet själv, eller måste gå till servicecentret? Svaren på dessa frågor kommer att finnas i den här artikeln.

Det är nödvändigt att korrekt använda maskinen

Det var inte nödvändigt att utföra reparationer multivarok sina egna händer, måste du ta hand om korrekt användning av denna användbara hushållsapparat.

Detta gäller framför allt lokalerna sekvensera multivarku produkter. Först måste du placera dem i en löstagbar skål, och sedan behållaren kan installeras i enheten.

Oavsett om det är en anordning av företaget "Skarlett9raquo, eller multivarka" Polaris9raquo;, reparera sina egna händer kan behövas om sätta produkter direkt, utan att ta bort koppen:

 1. Om, enligt receptet av en maträtt, är det nödvändigt att tillsätta mjölk eller andra flytande substanser, en hög sannolikhet att det kommer att falla till elektroniken på grund av slarv matlagning.
 2. Förr eller senare, kan du glömma att sätta in en löstagbar skål i apparaten och häll något direkt multivarku. Sålunda, väntar anordningen för en förestående krasch.

Multivarki "Redmond9raquo;: service med sina egna händer

Att bära enheten i en service eller reparation Multivarki "Redmond9raquo; med sina egna händer?

Att inte vara en expert för att genomföra underhåll av hushållsapparater är bara i fallet om garantireparationer redan har gått och inget att förlora. Men i detta fall är det möjligt, naturligtvis tillskrivas en tjänst och betala en professionell för jobbet.

Om du fortfarande måste agera på egen hand, måste du analysera vilken typ av problem som hände med multivarka. Och de är som följer:

 • Displayen visar fel markeras som «E19raquo;,« E29raquo;, «E39raquo;.
 • Fel kan lämna chip motstånd eller kondensatorer.
 • Fel kan termistor.
 • Kan bränna strömförsörjningen.
 • Värmeelementet är ofta bränns.
 • Cover spärren kan gå sönder.

För att utföra reparationer Multivarki "Redmond9raquo; med sina händer, måste du förstå vilken av de problem som hänt henne.

För att reparera multivarok sina egna händer, måste du börja räkna ut hur man får till styrelsen i varje enskilt fall.

För att göra detta, skruva de tre eller fyra skruvar som är placerade på undersidan av locket.

Sedan bortkopplad slinga (uppsättning av tunn tråd) som ansluter kortet med strömförsörjningen.

Efter koppla ur värmeelementet, som är fäst med tre eller fyra bultar och tryckplattan. Särskild försiktighet bör vidtas för att lossa den inbyggda termo (termometer) ligger i centrum av enheten. Denna post är ömtålig och skadas lätt.

Nästa steg, som innebär reparation multivarok sina egna händer - för att kontrollera säkringarna. Den använder en anordning som kallas en ohm-meter.

Innan du rengör styrkortet och makt, de måste vara noga koppla, annars blir det vozmozhnoosti borsta dem på båda sidor.

Om du bröt multivarka "Polaris9raquo;, reparera sina egna händer kräver försiktighet: interna komponenter och kablar görs mycket tunn, kan de oavsiktligt skadas vid demontering av enheten.

Sålunda avlägsnas brädet. För att rengöra det, måste du välja en mjuk borste, som en kosmetisk borste för ansiktet. Inspektera kortet för fett. Om de är, linda bomull på en tandpetare, doppa den i alkohol och torka försiktigt det förorenade området, noga med att inte utöva otillbörliga påtryckningar ombord.

Förhållningssätt till processen är nödvändig med omsorg och ansvar, eller reparera sina egna händer multivarok kan sluta i ett misslyckande. Ändra vadd efter varje slag, annars bara smeta olja på chips och kondensatorer.

I en typisk multivarka såsom "Skarlett9raquo; eller "Maksvell9raquo, finns det två kretskort. En av dem är makt, och den andra - styrkortet.

Anta att du vill reparera Multivarki "Skarlet9raquo;. Hans händer kan vara nästan helt isär enheten och avlägsna den inre delen anordnad i form av en cylinder. Kraftkortet ligger nära botten, och styrkortet hittar du, när ta ut cylinderformat Multivarki.

Titta noga på kretsen. Du måste leta efter tecken på nedsmutsning, kränkningar av spår, lödfogar, fjällning spår. Kondensatorer bör inte svullen och motstånd - svärtade.

Reparations Multivarki "Filips9raquo; händerna ingår även utbyte av brända delar på kretskort, om något. De sköt på samma sätt som andra multivarka.

Bortskämda avlödning delar och ersatte samma märkning komponenter måste matcha.

Om den skadade spårkretsen mellan delarna, de behöver för att rensa upp noll smärgelduk och zaludit igen. I vissa fall kan det lödas bygel gjord av tunn tråd. Efter dessa verk banan bör omfattas lager av lack. Detta kommer att skydda styrelsen från vattnet, om det blir inne igen.

Var hittar och hur man byter termosäkringen

Flera Thermal Cutoff alltid ligger i mitten av Multivarki, oavsett hur fast det var.

De är för batist som stänger slinga. Varje multivarka hylsor finns i vanlig syn. I vissa modeller kan de sättas samman till en krage, men oftast inte är fasta.

Om reparerade Multivarki "Filips9raquo, med sina händer, kan du skruva ned på apparaten och hitta säkringarna.

Enligt kastrull nod liknar en massiv metall svamp backas underifrån av en fjäder. Om du isär multivarku, svampen runt den hittar säkringarna.

Värmespärrar ska fästas endast med klämmor. Löda dem, av uppenbara skäl, kan det inte vara.

Hur man skall avgöra vilket element är felaktig

Det är dags att testa Värmespärrar för att avgöra om att ändra vissa av dem behöver. Det händer också att det är nödvändigt att ändra alla dessa element. Kontrollera skicket på delar testare kan.

Reparera dina händer Multivarki Polaris i detta avseende är ganska enkel. Värmespärrar När allt kommer omkring, inte ens att skjuta för att göra check.

Nästa sensor placerad i locket, utan att öppna den utan visshet om att Multivarki misslyckande Orsaken är att det är inte är önskvärt. Sensorkontrollen kan vara mätning av resistansen i ledningar och dess lock under ökning av temperaturen.

Om ingen förändring inte sker, betyder det att sensorn verkligen ur funktion och bör bytas ut. Sedan skruva av locket redan, bara det ska göras mycket försiktigt för att inte skada något inuti.

Om maskinen är i allmänhet inga tecken på liv, indikatorerna inte lätt, problemet med strömförsörjningen. Ta bort det nedre locket enheten och mäta spänningen på utgången.

När en sådan skada är lättast att reparera Multivarki "Vitek9raquo; med sina egna händer. Strömförsörjningen till den tas bort helt enkelt och hitta rätt ersättning är inte svårt.

Problematiska topplucklåsen

Reparera Multivarki Redmond med sina egna händer ofta inte förknippas med fel inom elektronik och med uppdelningen av låsenheten locket. Det är den svaga punkten av denna modell fordon. De som har hem i köket enhetskostnaden för detta företag, kan det vara lämpligt att stänga locket med en spärr intryckt och låta henne gå förrän när locket är stängt.

Om allt har redan hänt - objektet är trasig, det är inget fel med det, alla fixeras. Naturligtvis matlagning i multivarka med en liknande uppdelning är mycket mer komplicerat, så det är bättre att reparera den omedelbart, speciellt eftersom det är kraften i varje vuxen.

Garantireparation knappast gälla för sådana skador, och för pengarna, kommer få åta sig att lösa ett liknande problem. En hel del av detta är inte att tjäna pengar, och huvudet för att bryta ingen vill.

I servicecentret med samma problem ofta ta att reparera Multivarki "Maksvell9raquo;. Med sina händer för att reparera hushållsapparater få vågar, men det finns inget att oroa sig för.

Att reparera spärren är nödvändigt att förbereda ett epoxiharts, och en nål skruv vars längd är från 10 till 15 mm.

Denna detalj är initialt hålls i höljet av anordningen via två små axlar plast. Dessa axlar kan inte alltid stå emot påtryckningar på dem, förr eller senare sönder. Skräpet kvar inom öppningarna i vilken rotationsaxeln. Det första du ska göra - ta dem därifrån.

På gasspis brännare Raskalov hot nål genom att hålla den med pincett eller tång. I detta tillstånd, är det lätt att komma in i kroppen av plastfragment. Lämna den där under en kort tid, och när nålen har svalnat, kan det vara att dra ihop med ett fragment av axeln.

Spärren är nödvändigt att borra ett hål med en tunn borr. Borrning måste vara där, där före "rosli9raquo; axel. Borrdiameter bör vara mindre än den som framställes genom skruven.

Vid borrning noga med att inte störa revben som är inne i låset. Borra endast den yttre väggen.

Skruva skruven i den resulterande hålet, försöker se till att det var inriktad spärren 90 grader, för att inte få knackade bort axel.

Ta bort skruven, doppa den i epoxiharts och slå på den igen. Låt massan härda och sätta spärren för att sätta sin plats. Skruv tillträder rollen som en trasig axel och multivarka kommer att pågå länge.

Multivarki reparera sina egna händer

Effektiviteten och användbarheten multivarok Redmond mest moderna hemmafruar vet förstahandsinformation. Denna mångsidiga enhet för köket tillåtet för tusentals hem användbart, näringsrik, varm och god mat. Alla som någonsin har använt den här enheten, i själva verket var övertygad om dess effektivitet. Men som med alla elektriska apparater, är det utsatt för olika haverier. Det första man måste apparatfel skyllas på ett fabrikationsfel. Men ibland händer det att enheten går sönder under drift. Det är då de flesta människor tycker om Multivarki reparera sina egna händer. Kör det är möjligt och hemma, men det kommer att ta hänsyn till vissa nyanser.

För att skydda mot skador multivarku Redmond och inte tänka på hur man rättar till det med händerna, måste du uppfylla de krav som anges i den manuella anordningen.

Det första steget är att identifiera sekvensen att placera produkterna innan matlagning. Innan om skålen för produkter måste tas bort från Multivarki Redmond. annars:

 • vätska hälls i koppen, av oaktsamhet kan spillas i mekanismen;
 • glömmer att behållaren är på bordet, kan du börja att hälla vätskan inuti teknik och därmed sjunkande maskiner, eller har fyllt sina bulkmaterial.

Vanliga orsaker till misslyckande multivarok Redmond

De flesta fel uppstå på grund av kontaminering av enhetskontakterna. Till detta kan resultera i det inre av vätskan som kommer in i enheten eller bulkprodukter, såsom:

Denna typ av fel är det mest ofarliga och kommer att vara lätt att reparera multivarok egna händer. Det är värt att komma ihåg att före utgången av konstruktion och rengöring av monteringsprocessen, enheten i vilket fall som helst kan inte ingå i nätverket.

Hur man rengör multivarku Redmond?

För rengöring enheten med händerna är viktigt att studera och observera sekvens av åtgärder.

 1. Avlägsna metall (plast) lock, såväl som andra objekt som är i vanlig syn, fäst med skruvar.
 2. Klart chip, vrida enheten och försiktigt skaka det.
 3. Fäst locket och andra ledande poster.

I ett fall där igensättning kontakter är i den nedre delen av anordningen är det nödvändigt:

 • skruva loss skruvarna bottenhöljet;
 • kopplar bort kablarna anslutnings och värmeprogrammet ombord;
 • ta bort värmeelementet genom att ta bort skruvarna;
 • försiktigt bort inre termometer, utan att skada enheten;
 • rengöra chip och styrelsen för bulkprodukter.

Observation reglerna för demontering, rengöring apparater kommer inte att orsaka alltför mycket besvär.

Programvarufel multivarok Redmond

I vissa fall kan Multivarki Redmond sluta fungera, vilket ger en specifik alfanumerisk felkod. Förmågan att dekryptera koden kommer att hjälpa dig att förstå orsaken till misslyckande och att ta upp sin eliminering. Information för avkodning välkända tillverkare och hantverkare som specialiserat sig på reparation av hushållsapparater.

Vissa fel som visas på skärmen, signalerar ett allvarligt fel. Det finns dock en förteckning över koder, bevisas av vanliga användare genom trial and error.

Sålunda, har folk konstnärer funnit att ett meddelande visas på skärmen «e0-e4» indikerar ett problem med förslutningar, liksom klippor temperatursensorer placerade över eller under. Det kan också vara ett problem i samband med termiska säkringar. Olika tillverkare sätta sina egna koder, så att reparera sin egen behov av att avlägsna fallet av anordningen och med hjälp av en multimeter för att upptäcka eventuell brytning genom nivån av kontakt resistansmätning.

En annan vanlig orsak till som kan kräva reparation multivarok igensättning är termostat ansvarig för uppvärmning. I de flesta fall är det som ligger i botten av enheten nära kraftkortet. I syfte att nå och reparera termostaten, är det nödvändigt att ta bort botten av strukturen. Innan du rengör kopparkontakterna som krävs för att lossa och sedan torka sin noll smärgelduk eller tjockt papper. Anledningen till denna brist kan vara ackumuleringen av fukt som har trängt in i mekanismen på grund av spilld vätska förbi koppen. Det är möjligt, och bildandet av kondens.

Vilken funktion av den termiska säkringen?

Thermal för Multivarki - detta är en av dess viktigaste delar. Det är en liten del av tråd som är omöjlig att skilja från motståndet. ledningsförmåga Indicator - 10-15 A, beroende på vilken typ element. Den högsta temperaturen - 150-170 grader. Överskott tillåtna gränser kommer att leda till förbränning av säkringen och bryta en elektrisk krets som kan avgöra med en multimeter.

Sök och ersätt termosäkring

Den viktigaste delen Multivarki Redmond ligger i mitten av enheten. De flesta moderna modeller är utrustade med flera termopridohranitelyami, huvor skyddande plastisolering. Att detektera en trasig säkring är nödvändigt att avlägsna den nedre höljesenheten.

Efter att ha avlägsnat skålen du kommer att märka på knappen: externa enheten liknar en stål svamp, den nedre delen är täckt av en fjäder. Periferiyta - ett värmeelement Multivarki Redmond. Värmespärrar ligger nära huvudenheten.

I detta fall är plastisolering i sikte. Vissa tillverkare fastställa sina kragar, skruvade till skruvarna, men i de flesta fall säkringarna hänger helt enkelt i luften.

Eftersom fabriken mount säkringar utförda krimpning, är lödning användning strängt förbjudet, som glödhett lödkolv kan bränna den värmekänsliga säkring. För att avgöra exakt vad objektet är defekt, och fungerar också om åtminstone en av dem med en multimeter mäter motståndet, utan att ta bort säkringen. När ett fel upptäcks, är det nödvändigt att byta ut säkringen.

Mikrochips modern multivarka Redmond

Modern Multivarki utrustad med två kretskort:

Den moderkortet är ansvarig för värmaren, som ligger på botten av enheten är styranordningen ligger i centrum - i arbetscylindern.

En noggrann undersökning av chips kan hittas några drag problem:

 • delaminering av spåren;
 • kränkning av lödfogar;
 • svärtning resistorer;
 • svullnad av kondensatorer;
 • nedsmutsning.

Vid detektering av en av punkterna på listan har att reparera eller byta ut delar av eller återställa ranson kortet med spåret huden, och min bästa tinning skadade områden. Hoppare kan göras av brända motstånd, med hjälp av sina ben. För fastställande och lödning spår rekommenderas lack skyddskrets mot läckage och oxidation.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

92 − = 89