Myrtle trädvård hemma

Myrtle, myrten träd: tips om vård och avel

  • Krämen av svampen fötter Ekzomin
  • Kapslar från Vetoksik parasiter
  • Complex Sustalayf att återställa leder

Myrtle (Myrtus) ger en växt som tillhör släktet av vintergröna vedartade prover av grön värld av planeten, som botaniker som ingår i familjen Myrtaceae (Myrtaceae). Under naturliga förhållanden fann myrten träd kan vara på mark Medelhavet, Azorerna och i norra delen av den afrikanska kontinenten. Just nu är det odlas i USA, Australien och Asien. Totalt, loppet där vid olika data från 40 till 100 arter.

Tips om odling av myrten, vård hemma

  1. Lighting. Vid odling måste vara ljusa, men diffust ljus. Lämplig plats på öst och väst fönster.

Åtgärder för att återsjälv myrten

För att få en ny myrten träd eller buske måste sås frön eller sticklingar utföra.

  • Läs en översikt över de komplexa medel för hemorrojder Proktonol
  • Hur gå ner i vikt 20 kg - real recensioner av Guarchibao

Svårigheter, sjukdomar och skadedjur i vården av myrten blomma hemma

Om värme konsumtionen steg, och luftfuktigheten är låg kan den myrten växten exponeras för besegra whiteflies, mealybugs, trips, skala insekter och spindelkvalster. Om sett dessa skadedjur eller deras ämnesomsättningsprodukter (spindel, klibbig söt substans (honungsdagg), vitaktiga klumpar), rekommenderas att bearbeta de omedelbara insektsmedel, följt av upprepning av en vecka, tills fullständig förstörelse av skadliga insekter och deras manifestationer.

  • under låg nivå belysning, storleken på de skivformade bladen grunt och blek färg;

Abskission av bladplattor kan också provocera för stark tork jorden i krukan. Då måste du förkorta grenarna med hälften, ofta sprutas och vattnade myrten.

Trots alla fördelar är myrten en giftig växt, som plåtplattor hos känsliga personer kan orsaka inte bara en huvudvärk, men också illamående.

1

Gemensam myrten (Myrtus communis) är den vanligaste typen. Anläggningen har en livsform vintergrön buske. Fat kortkedjig förgrening som har sin yta täckt med fjäll peeling bark, färgade i rödbruna tonen. Plåt mindre, oval-lansettlika, med spets utstrålar en behaglig doft. Deras yta är seg och glansig, mörkgrön färg. När blomningen knoppar bildade med fem kronblad med vitt färgschema, men grädde är närvarande eller rödaktig färgton när de avslöjar blomma når 2 cm. Corolla av konst ses ståndare. Processen för blomningen sker i juni-augusti. Fruktmognad bär ser mörkt grön, röd och svart eller mörkblå.

  • "Tarentina» (Tarentina), varvid den kompakta formen av en bussning, som bildas frukt bär mindre dimensioner än den grundläggande formen, men deras antal är mycket större än den ursprungliga kopian av myrten;

Lush myrten (Myrtus apliculata) kan acceptera både Bush och träd form av liv. Flagnande bark av stammen döljer en mörkbrun nyans, med vilken du kan se den krämiga vita insidan av pipan. Plåt mörkgrön färgschema, forma sin elliptiska yta - matt. Blommorna växer ensamma, deras snövita kronblad kastade skugga. Processen med blommande runt tiden för juli och augusti, bildade sedan fruitlets ätbara svarta och röda färger.

Myrtle i hemmet inte kräver komplicerad vård

Myrtle, som ansågs vara en symbol för fred, ungdom, kärlek och äktenskap, har länge varit ansedd och odlas i olika länder. Idag gör odlare inget emot att se i min samling myrten, vård i hemmet som du kan lära och nybörjare.

I potten kultur ofta hittas två arter av städsegröna växter. Det är vanligt myrten eller Myrtus communis och små blad myrten, Myrtus microphylla. I naturen är artmångfalden mycket bredare. Idag, botaniker, finns det ett hundratal sorter av denna kultur som finns i subtropiska och tropiska regioner på båda sidor om ekvatorn.

Evergreen myrten i krukväxter

Särskild respekt myrten sedan urminnes tider använts i Medelhavsländerna och Mellanöstern. Respekt överlevde till denna dag. Men om det i områden med varmt klimat myrten - en av de mest populära trädgårds och parkanläggningar i tempererade klimat buske eller litet, upp till 2 meter träd planteras i växthus eller inomhus krukor.

myrten trädvård i hemmet tar inte mycket, och vårdas växt blomning och tacksamt svara även fruktkroppen. Blommor myrten blommor påminner om den kinesiska Camellia. Med sina stora, utskjutande ståndare, de verkar fluffig och vackert inredda hus i den första halvan av sommaren.

Om i färd med att vård myrten genomföra konstgjord pollinering är hösten buske täckt med blåsvarta bär. Frön inuti mogna frukter, gro och kan med framgång användas för multiplikation kulturrummet.

Kultur värderas som en källa av eteriska oljor, vars arom är lätt att känna, sträcka fingrarna i ett par små läderartade blad, tätt täckt skott.

Växande evergreen myrten florist medföra många intressanta iakttagelser och njutbara stunder. Men hur man tar hand om myrten i hemmet? Vilka är kraven för innehållet gör denna art i Medelhavet?

Myrtle rumsförhållanden visat sig vara en ganska nekapriznoe tack svarar att ta hand anläggningen. Med rätt skötsel myrten, regelbunden formirovke krona och korrekt val av platser Potplants behagar tät vegetation, kompakt form och frånvaro av sjukdom.

Photophilous växt, perfekt gäller vattning, men en kruka med myrten är inte önskvärt att placera i en varm stuffy rum. I kallt väder, inte den gröna husdjur och behöver sval vintern.

Den bästa platsen för myrten, där anläggningen kommer att vara en lång tid i den varma, men inte brännande solen. Om du lägger en pott på södra fönstret vid middagstid buske hjälp oklar. Men på norra sidan av anläggningen känns obehagligt, förlorar lövverk ljusstyrka, tillväxt saktar ner, och brist på blomning i ljusförhållandena kan man knappast vänta.

Hur ta hand om myrten under olika årstider? Från våren till mitten av hösten, finns ingen frost, potten kan hållas på balkongen, loggia eller i trädgården, bara lite skydd från vind och sol. Här vattna växter, foder och skydda mot skadedjur, eftersom risken för deras attacker utanför stiger avsevärt. Vinter vård av myrten i hemmet förändras, som orsakas av det naturliga kretsloppet av växtutveckling och förändringen av säsongen.

Säsongsmässiga förändringar i vården av myrten

Hur ta hand om blomman av myrten med uppkomsten av hösten och vintern? Vid denna tid, bromsar växtligheten ner, vilar på den aktiva växtsäsongen och lägga grunden för den framtida blomning. Den optimala temperaturen på vintern myrten halten är 6-10 ° C Svalka inte bidrar till snabb avdunstning av vatten och dess förbrukning av myrten, så minskar vattning, och se till att jorden och rotklump inte torkat ut helt.

Bay av jorden på vintern är extremt farligt på grund av risken för förlust av hela busken, vilket oundvikligen ruttnar rötterna i den kalla fuktiga jorden.

Om anläggningen är att övervintra i normal rumstemperatur, behöver den en konventionell bevattning och bevattning obligatorisk krona. En sådan åtgärd skulle bidra till att klara av närvaron av myrten i en torr omgivningsatmosfär. Brist på fukt och testa obehag i detta fall blekning och fallande löv. Såvida brådskande åtgärder vidtas och att inte etablera hand om myrten, kommer ett husdjur stanna till våren utan blad, och på sommaren vägrar att blomma.

Gödsling, beskärning och omplantering inomhus myrten

Omklädningsrum myrten Bush tillbringa två veckor och är kombinerad med en konventionell bevattning. Upprätthålla mineraltillsatser och organisk växt nästa vår och sommar. På vintern är inte längre behövs detta mått på vård.

För att erhålla en kompakt, platt krona, som på bilden, i vården av myrten i hemmet inkluderar trimning och nöp ut skott.

Evergreen lång välförtjänt kärlek blomma odlare som är förtjust i växande bonsai. Leaved form av anläggningen är perfekt för detta ändamål, vilket under flera år noggranna omsorg för att få de mest bisarra form.

Myrtle tolererar lätt beskärning. Men det är bäst att tillbringa våren, när det började aktiv tillväxt. Under sommaren är en radikal förändring i form av busken inte utförts, men det är mycket effektivt för att nafsa denna period unga skott, tvingar stjälkar av buskarna.

Tidig vår - inte bara den bästa tiden för beskärning, men också för att transplantera inomhus myrtenträden.

Rotsystemet av denna kultur är annorlunda snabb tillväxt, men en gång i 3-4 år, är den vuxna anläggningen fortfarande överföras till en pott stor kapacitet, och de unga plantor är användbar för att plantera varje år. Myrtle känns bra i en lätt till måttlig lös jord näringsämne. Till honom passform och mångsidig blandning för prydnadsväxter, och hemgjorda substrat av sod mark, torv, sand och humus. Med rätt skötsel växer ägaren myrten och lycklig hemma under åren, blir en levande symbol för välstånd, kärlek och fred.

Intressanta fakta om Myrtle - video

Om du har en fråga, kan du be den i kommentarerna till denna artikel nedan!

Våra experter svarar på din fråga inom en snar framtid (1-2 dagar), registrera dig för kommentar i tid för att få meddelande om svaret!

Hur gör jag mer fluffig myrten med rikliga mängder av blad ??

Men Pressbild:

Nu vidare till bildandet av kronan var för sent, trots allt, utomhus höst och myrten går in i en period av vila. Men på våren kan du klippa busken, förkorta grenarna är för långa, och å andra sidan - skurna toppar. Nyp topparna av unga skott måste vara, och under hela sommaren. Detta kommer att stimulera bildningen av sidoskott och blir tjock krona.

Köpte myrten: synd det var översvämmade, det fanns även mögel, hem efter transplantationen han kastade alla listya.Mozhno göra någonting?

Så deras beteende myrten kunde svara på tidigare fel i vården av (viken) eller transplantation. Också, när innehållet av växter på vintern i ett uppvärmt rum, med en tillräckligt hög temperatur för det (och myrten vintrar i den svala) det nödvändigtvis fuktig luft. Försök att spraya Bush. Kan kasta för att ytterligare fungicid prevention.

Myrtle vi förknippar med en mild söderns sol och antika grekiska legender. Namnet på denna buske har grekiska rötter och härstammar från ordet "doft". Enligt gamla myter, denna doftande träd - förkroppsligandet av nymfer Myrsini och myrten krans bar gudinnan Afrodite.

I många kulturella traditioner myrten har blivit en personifikation av moralisk renhet och höghet. Han hänvisade också till som en ädel anläggning i den bibliska traditionen. Enligt arabiska legenden tog Adam kvist myrten från Edens lustgård.

I renässansen, har doftande myrten blivit en symbol för kärlek och trohet. Hittills i vissa länder presenteras med bruden på bröllopsdagen som ett tecken på önskemål ett lyckat äktenskap och familjens välbefinnande.

Hemma i Medelhavsländerna, denna vintergrön buske av myrten familjen hemma i subtropiska klimat. Hans små blanka blad långsträckt och vita eller rosa blommor innehåller eteriska oljor som har många läkande egenskaper. myrten frukter är mörkblå bär stenfrukt eller nötter.

Myrtle eterisk olja används i folkmedicinen

Myrtle är mycket vacker, så de senaste åren mer och mer villiga att växa som en krukväxt hemma. Han kan dekorera varje interiör, passar nästan någon typ av rum.

Också i sin flyktiga eteriska oljor renar luften från virus och bakterier. De skapar en speciell mikroklimat i rummet, bidrar till att undvika en vanlig förkylning, samt öka effektiviteten och stress. Dessutom kan de medicinska egenskaper myrten minska allergiska reaktioner hos barn.

Tack vare den antibakteriella effekten, infusion av blad och blommor av myrten har länge använts som en kosmetisk, vilket gör huden ren och frisk. Eteriska oljor används inom folkmedicinen, kosmetika, matlagning.

Torkade blad och frukter av myrten trä tillförs livsmedel som krydda. Förresten, vanliga i vår del av krydda, kryddnejlika, även erhållas från växter av familjen Myrtaceae.

Det finns många sorter och arter av myrten, som skiljer sig i färg och form av löv, färg på fruktträd och tall. Bland de mest intressanta och kan kallas moderna sorter som Flora Pleno med dubbla blommor, variegates och Tarentina variegates ha ovanlig färg brokiga blad, liten Mikrofilla Tarentina, lyx Klapy La La Klapy bildar respektive med lila och vita bär.

Naturligtvis trots allt detta mångfald, är den mest kända och populära typen gemensam myrten, som kommer att diskuteras vidare.

Myrtle plats på en väl upplysta fönster

Care myrten i hemmet är ganska enkelt, men det kräver iakttagande av vissa regler.

Vi får inte glömma att myrten kommer från subtropiska, vilket innebär att det behöver hög luftfuktighet. Det kommer att bidra till att säkerställa den dagliga sprutning.

Vatten och spraya växten bör försvaras mjukt vatten. Special avhärdning myrten kräver inte, men förekomsten av kalk i marken kan vara skadligt för honom.

Det är önskvärt att jorden i dess sammansättning var så nära den där myrten växer i naturen. substrat proportioner är ungefär som följer: sod - 30% torvjord - 30%, sand (flod eller siktat) - 20%, humus - 20%. Man kan också använda färdiga mark blandningar eller växthus jord.

Myrtle kan inte tolerera ens en kort tork jord börjar gulna och vissna. Om jorden är fortfarande torrt, är det nödvändigt att fördjupa blomkruka i vattnet. Å andra sidan, inte bör tillåtas och stagnation av vatten i pannan.

Andra gröna foder bör vara komplexa gödselmedel för blommande krukväxter.

Det är en elegant träd älskar den friska luften och inte rädd för utkast, som låter dig placera den även i konstant ventilerade rum, i synnerhet på fönsterbrädan i köket. Under dessa omständigheter kommer myrten mer aktivt utsöndrar flyktiga, vilket bidrar till förbättring av atmosfären i rummet.

Bäst för myrten i lägenheten - den sydligaste upplysta fönster. Den kan växa i en annan del av huset, men blomningen - bara här.

Det finns vissa funktioner i vården för anläggningen i vinter och sommar.

Beskäras myrten fjäder

På våren och hösten myrten kräver läge måttlig temperatur, dvs. i det rum där den är placerad, måste vara 22 - 24 ° C. Anläggningen är bättre att sätta i en väl upplyst plats, samtidigt som han gör skugga från värmen (du kan använda en gardin eller en skärm).

Om det är möjligt, med uppkomsten av värme planta måste överföras till den friska luften, till exempel på en balkong eller veranda. När du är i Myrtle rum med jämna mellanrum för att ventilera lägenheten.

Vattning myrten regelbundet, men inte överflödande, foder - ungefär en gång i veckan.

Beskärning och ympning utförs under våren myrten. Transplanterade växter inte mer än en gång vartannat år.

Vinter för myrten - en viloperiod

Vinter för södra bosatt - en period av vila. Vattning bör begränsas, utan att torka marken. Tillräckligt för att hälla sitt sovande husdjur en gång i veckan. Besprutning under denna period endast produceras om trädet är kvar i ett varmt rum. Myrten fortsätta att mata var 4-5 veckor.

Anläggningen bör flyttas till en ljus men sval plats. Temperaturstyrning - 8 - 10 ° C. Om myrten löven börjar falla, betyder det att rumstemperaturen är för hög för honom. Men även om trädet förlorar en betydande del av bladverket på vintern, oroa dig inte. Under våren, myrten återfå styrka och bli igen så magnifik som någonsin.

Myrten svarar bra på beskärning, så dess krona kan ge den önskade formen. Uppnå det resultat kan vara bara ett par år. Om det är möjligt lämnar sidoskott, som stammen inte kännetecknas av en speciell styrka. Man bör ha i åtanke att överdriven entusiasm för hår och nöp förhindra bildandet av blomknoppar.

Under trimning är det nödvändigt att mata ditt husdjur grön gödsel för krukväxter som inte innehåller klor.

Myrten kan förökas medelst utbredning och semyats

För att spara moder tecken myrten avel görs bäst genom förökning. För detta ändamål är det nödvändigt att jordtemperaturen är minst 25 ° C. Genomför det kan vara på vintern eller i mitten av sommaren.

Friska plantor skärs stjälkar 7-9 cm lång. Du kan använda en kortare skaft (5-7 cm) med en sido flykt, men i detta fall bör tas från de viktigaste, men inte blommande skott. De nedre bladen tas bort och sektionerna behandlades med hjälp av "Kornevina".

Då sticklingar planteras i sand och torv jord och täck med folie eller glas. Böka process tar 2-3 veckor. Enligt deras utgångs sticklingar kan sitta i separata krukor.

En annan metod för reproduktion av myrten i hemmet - med hjälp av frön. Dock har detta alternativ en stor nackdel: sortegenskaper är osannolikt att förbli oförändrad. Dessutom fröna gror under en lång tid.

Sådd utförs i början av våren i sanden-torvsubstrat, och toppen täcktes med jord. Kapacitet är täckt med folie eller glasskiva. För att lyckas måste företagen för att ge omgivande ljus i rummet och en temperatur på omkring 21 ° C. De första skotten visas efter 1-2 veckor. Efter uppkomsten av de fyra blad av de unga plantorna sitter i separata behållare.

När växer från Myrtle frön är det nödvändigt att bilda en krona. För denna bakterie nypa ut på en viss höjd.

Trans myrten bättre vinter

Myrtle växer långsamt, så transplantationen bör inte göra alltför ofta. Men unga plantor behöver öka mängden potten årligen. Vuxna träd kan transplanteras 1 var 3-4 år.

Den bästa tiden för ympning - vintern, när myrten är i vila.

För att underlätta utvinning av anläggningen från potten, i flera dagar inte vatten eller uttorkning lerkärl rum. Sedan försiktigt bort ett träd, hålla den genom pipan.

För att förbättra överlevnaden av rötterna kan behandlas med ett njutningsmedel. Den förberedda och expanderad lera kruka med dränering delvis sova substrat monterade växt hälls återstående jord och utjämnas ytan. Myrtle rikligt vattnas så länge som vattnet inte sippra in i facket, och överförs till en skuggig plats.

Myrtle blommar i tidigt - mitten av sommaren. Blommorna kan vara konventionell eller frotté och antingen i axils av bladen ett efter ett, eller som skall samlas i borsten. De flesta av dem löses i den mest upplysta toppen av plantan.

Men för att vänta på blomningen, bör du följa några regler. För det första är det inte nödvändigt att göra grödor under våren. Det vore bättre att skjuta upp den helt och hållet fram till slutet av blomningen.

För det andra är det nödvändigt att säkerställa en jämn tillförsel av frisk luft och god vård. Om rummet inte ventileras, är det osannolikt att blomma myrten.

Se videon om hur blommande myrten växt

Om du har dålig jord dränering i myrten kan visas rotröta. Problem kan också uppstå som en följd av felaktig skötsel av växter, i synnerhet, brist på vattning eller dålig belysning.

Harm myrtenträden kan och insekter: bladlöss, spinnkvalster, vita flygare, trips, Jose skala. Av denna anledning bör anläggningen inspekteras med jämna mellanrum, särskilt om det finns några oönskade symptom. När det gäller att upptäcka skadedjur myrten speciella medel bör behandlas i enlighet med instruktionen.

myrten blad innehåller giftiga ämnen som långvarig exponering kan orsaka illamående och huvudvärk i de mest känsliga personer.

Om myrten bladen gulnar och vissnar, troligen inte uppfylls någon av reglerna växtvård. jord torkar ut eller tvärtom, stagnation av vatten i pannan, för mycket ljus eller värme i rummet på vintern - som alla kan orsaka liknande problem. Vid de första tecknen på vissnande myrten bör flyttas till skyddade från den brännande solen platsen att följa bevattning och spraya oftare.

Således, under förutsättning att de enkla reglerna för vård myrten kommer alltid att glädja dig med sin skönhet.

Se videon om hur man odlar myrten hemma och av någon anledning, bestämde sig för att ge sin brud.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 − = 49