Nemesia fotofärger

Magnificent Nemesia: typer och foto färgåtergivning, plantering och skötsel

Fantastiska skönhet perenn blomma Nemesia kan växa i nästan alla förhållanden. Dess långa rötter ge mat och fukt, även i dålig stenig mark. Men innan frosten står han inte, så i områden med hårda vintrar odlas som en ettårig växt. Nemesia ljusa blommor kan ordnas någon trädgård. När växer från frön och ordentlig vård otroligt vacker växt kommer att pryda din trädgård blommar från juni och fram till frosten.

Allmän beskrivning av sorten och ett foto av en blomma

Nemesia är örtartade växter eller buskar höjd från 30 till 60 cm. Deras fyrkantig, grenade, upprätt stjälkar är hårig eller slät. Tandade eller hela sessila blad anordnade motsatt. Racemiform apikala blomställning bestående av oregelbundet formade, lila, vita, gula blommor. Frukten är en polyspermous låda. Klädd i en känslig vitaktig prisemyannik avlånga frön förbli livskraftig för en period av två år.

Nemesia växt från frö till blomma redan den tjugonde dagen efter groning och blomning upp till frost. Flower föds upp för att dekorera trädgårdar, bostäder och buketter. Nemesia Det finns omkring 50 arter, bland vilka på våra breddgrader används:

 1. Nemesia hybrid är den mest populära blomma bland trädgårdsmästare. En växt som erhållits genom korsning och zobovidnogo färgade arter. Årlig höjd 15-60 cm blomställningar rikliga blommor i olika färger. Blommorna når en diameter på två centimeter och blommar i början av juni.
 2. Nemesia zobovidnaya representerar ettårig växt vars höjd är 30-40 cm. De röda, rosa, gult och orangefärgade blommor i diameter nå två centimeter.
 3. Nemesia Azure - en perenn växt som odlas i trädgårdar som en årlig. Höjden av bussn är 40 cm. I juni, spetsar grenar blommar stora vita, blått, rosa eller blå blommor. Blommande varar i tre månader.
 4. Nemesia färgade liknar zobovidny växtarter, men skiljer sig i den mindre storleken på blommorna, som kan ha en färg som förgätmigej eller vara klarblå.

I specialbutiker säljs frön Nemesia "Carnival". I ett paket innehåller blommor av rosa, vit, gult och rött. Deras blad är nästan osynlig, men på en förgrenad buske blomma en vacker, stora blommor.

Det är bäst att odla växter från frö, eftersom uppdelningen av busken av deras långa rötter skadas lätt, och blomman överlever länge. Frön kan köpas i butiken eller samlar in från de vissna blommor. Sugga dem kan vara en pasta på en säng, eller den första att odla plantor. Planterade i öppen mark växter kommer att blomma senare, så erfarna florister växa plantor Nemesia.

Till början av sommaren för att få aktivt blomning, frön för plantor sås i slutet av mars. Plantor behållare fyllda med lös jord fuktkapacitet, vilken är fuktad. Frön Nemesia mycket liten, så deras topp strö inte nödvändigt, och bara återfukta från en spray vatten vid rumstemperatur, och täckglaset eller polyeten.

Krukväxter rengöras på plats med en varm lufttemperatur på + 20C. Att det inte finns något stillastående vatten, bör jorden luftas dagligen. De första plantorna gro i 10-14 dagar. Med dem snart kommer att behöva ta bort glaset och sätta på en väl upplyst, men en sval plats med en lufttemperatur på + 10 ° C + 8-.

Sju dagar efter groning, är jorden vattnas med en lösning av gödningsmedel innehållande kväve och kalium. Veranda med två eller tre riktiga blad dyka för enskilda koppar eller krukor. Det kommer att ske i cirka 3-4 veckor efter sådd. Vård plantor övertar dess innehåll i ett väl upplyst område med temperaturer mellan + 13C och regelbunden fukt av jorden. Torkning koma och knaprig på ytan av jorden bör inte tillåtas.

I juni obevisade unga plantor med blommor på skotten planteras i öppen mark. Vädret vid denna tid bör vara varm, inga nattfrost. Primer-plantor planteras på ett avstånd av 15-20 cm från varandra.

1

Frön sås i väl upplysta områden med solens strålar ljus och fuktig, öppna jordar. Vid plantering dem, vilket Det bör ske i april eller maj, rekommenderas att följa följande riktlinjer:

 1. Efter sådd jorden översta lagret är inte kompakterad, och ett tunt skikt av torv kompostmaterial.
 2. Ovanpå fröna planterats i jorden sprutas från sprutpistolen och gömmer film.
 3. Grodda och odlade plantor tunnas ut. Mellan dem ska ha ett avstånd på 25 cm. För tillväxten av groddar lämnar den starkaste. Tätare plantering leder till svampsjukdomar och bleka blomning.
 4. Under varma dagar filmen tas bort för vädring och härdning av unga plantor.
 5. Vård av plantor är att upprätthålla jorden fuktig, ta bort ogräs och gödsling en gång varannan vecka av komplexa gödselmedel för blommande växter.

Planterade i öppen mark plantor Nemesia mycket krävande på markfuktighet. Under varma dagar, torkar jorden snabbt, och om anläggningen inte är dags att hälla, kommer det att dö. Därför Nemesia landa på måttligt fuktig jord, och marken mellan dem är täckt med kompostmaterial. Detta kommer att bidra till att hålla markfuktighet och spara anläggningen från ogräs. När du väljer en plats att plantera en blomma, bör du överväga att deras knoppar Nemesia vänder sig mot solen.

Dekorativa blommor och prakt ger gödsling med komplexa mineralgödsel. Dock är mer än fyra gånger per säsong Nemesia foder rekommenderas inte.

Blommande växter kan utökas med hjälp av en vanlig borttagning povyadshih blommor. Om du vill Nemesia bleknat blommade igen måste toppar skotten kapas. Efter en tid, kommer anläggningen att ge ny tillväxt och blomma igen.

Samtidigt ta hand om Nemesia inte glömma regelbundet ogräs ogräs och lossa marken. Gör det bästa efter nästa vattning.

Tack vare sin fuktälskande växter, växter mottagliga för svampsjukdomar. Det rekommenderas för att förebygga blomma vattnas regelbundet, men så att jorden inte var stillastående vatten. Om rötter och stjälkar av alla börjat ruttna, kan de behandlas för att motstå mögeltillväxt.

Nemesia av skadedjur oftast drabbar spindeln kvalster. När det visas på bladet kan upptäckas och mycket klibbiga spindelnät skadedjur som har en röd eller grön färg och storlek på endast 0,5 mm. Kvalster livnär sig på växtsaft, så tiden bladen börjar vissna och falla av. Eftersom skadedjur återger mycket snabbt, snabbt måste vidta åtgärder för deras undergång. För att göra detta, buskarna besprutas med en av följande läkemedel:

Behandlas med en lösning alla anläggningen och marken under dem med intervall på en gång var sjunde dag.

Handsome blomma ser bra ut i alla former sängar. Om du vill betona kontrasten eller göra en accentfärg, då Nemesia passar perfekt. Med den kan du göra på en gräsmatta ljusfläck eller placera en ovanligt vackra blommor rabatter, stenpartier, Alpina backar eller trottoarkanter. Planterade i hängande krukor med blommor dekorerade balkongen, veranda, trädgårdsmöbler.

Nemesia, som är hem till Afrika, och ser bra ut som en enda anläggning, samt i grupp planteringar med ringblommor, penséer, petunior, lobelia, ringblommor. Det vore lämpligt vid fontänerna och dammar.

Nemesia är dock inte att rekommendera att plantera bredvid lejongap, eftersom de är mycket lika blommor och växter helt enkelt samman.

Om du är uttråkad med samma färg, kan du helt enkelt landa Nemesia. Med rätt plantering och skötsel, blomma blomma, och hela sommaren kommer att pryda sin utomordentligt vacker, ljusa blommor trädgård, balkong eller fönsterbrädan.

Nemesia: odling av frön, när man ska plantera

 • Nemesia kom till oss från Sydafrika, och har fått sitt namn för att hedra den bevingade gudinna i den grekiska mytologin, Nemesis. Därför är det också kallas "blomman för repressalier." Och kanske dess ljusa skönhet, enkelhet, och har ett slags "hämnd" över ofullkomliga i denna värld. I själva verket, till skillnad från den ganska fruktansvärda namn växten producerar den mest gynnsamma intryck. Dessutom är det lätt anpassas till en mindre kvav klimat, snarare än på den afrikanska kontinenten. Man tror att Nemesia nära besläktad med lejongap, som också tillhör samma familj norichkovyh.

  Vid sin kvav hemland blomma är en flerårig, och våra medborgare blir det som en årlig. Nemesia har mer än 50 arter. Denna växt växer till en höjd av 15 till 60 cm. Den har formen upprätt buske med tetraedrisk grenad stjälkar med en slät eller något dunig yta.

  Fast / sessila sågtandade blad med långsträckt spateln, är linjära former anordnade motsatt på dem. Från deras bihålor gå rött, lila, gul, vit, blå apical racemose / armhålan blomställningar med en diameter på 2 cm. Ofta finns det flera färger i kombination.

  Till utseendet liknar de våra inhemska smör, men med mer levande färger. Och de ser ut miniatyr orkidéer. De är besläktad med färgerna i kanadensiska och rosor som är planterade i parker. Funktionen rikt blommande Nemesia är nyanser av mångfald, komplex form av blommor med oregelbundna former. Tubular blomma corolla vedergällning har två bockning, liknande läpparna. Den övre delen består av en 4-fraktion och botten - av endast två.

  Efter blomningen frukten är utformad som en låda med en stor mängd frön. I 1g innehåller upp till 4000 korn av svart långsträckt. De är som kläder av prisemyannikom omgiven av en vitaktig färg. Löptiden för deras lämplighet till full grobarhet - 2 år.

  Bland de olika sorterna i vårt område är de vanligaste sorterna Nemesia:

  Zobovidnaya (nodulär) med en ökning på upp till 60 cm - är en av de mest populära sorter. Den förser med ljusa doftande blomställningar med en diameter på ca 2,5 cm på nästan hela sommaren. Grade har en ursprunglig färg färger (lila, rosa, gult, orange etc.). Tillsammans med höga växter stött kompakta buskar som växer under 40 cm.

  Flerfärgade är en av de ursprungliga arterna att producera hybrid Nemesius. Det är mycket lik den föregående sort, men har blommor med mindre diameter med otrostkom- "sporre" i bakgrunden, når 25 cm kontra 60 cm zombovidnoy. Ganska ofta har vit, gul fläckar på "läppen" av blommor. Och knoppar är målade som en liten me-nots.

  Hybriden är en hybrid slags zombovidnogo och flerfärgad. På grund av denna blomma, som når upp till 2 cm, målade i de mest oväntade variationer. Dess frön säljs ofta under namnet "SUNSAT".

  Carnival - en blandning av olika kvaliteter med ett skaft höjd av 30 cm, grenade stjälkar motsatt med sessila blad. Det uppmärksammar för sina vackra blommor utan uppblåsta typiskt för andra sorter av "sporre". Om extravaganza blomställningar färg talar för sig själv namnet. Det är en riktig karneval färgpalett!

  Lazorevaya skiljas från andra sorter Nemesia färg enhetlighet färger (vit, blå, blå, violett och så vidare. P.). Dess skönhet förknippas ofta med vissa sorter av klättring ros, men med reducerad storlek.

  Mantle Cardinal (dansk flagga) anses vara en av de mest intressanta sorter vedergällning blomma. Han är som den danska flaggan består av två färger: rött och vitt. Med dominans av vita - kantkronbladen har crimson nyans. Många florister intellektuella påminner cape med rött foder från en roman av Michail Bulgakov.

  Triumf - är en av de mest sällsynta sorter av blandningar av relativt stora, levande, frodiga färger med låg tillväxt stammar av anläggningen (upp till 20 cm). Han är som en segrare, sticker ut bland liknande flora.

  Pyshnotsvetuschaya tyvärr de flesta odlare har ännu inte helt uppskattat. På många sätt är detta på grund av engagemang av en stor, visuellt imponerande färger. Denna mångfald, som en blygsam flicka, har en lågmäld, men mycket mild skönhet små blomställningar. Pyshnotsvetuschuyu Nemesia föredrar fans ömtåliga blommor.

  Tummelisa är en helt ny form av Nemesio. Vid sina låga skott växa stora blommor med lavendel blå toner vars diameter är upp till 3 cm. Fördelarna med denna klass inkluderar odlare inget behov för trimning förlängning våren-sommaren blomning.

  Var och en av dessa sorter har många underarter av hybrid ursprung. De erhålls genom uppfödare till följd av korsning av flera arter av Nemesia.

  För att se Nemesia i all sin skönhet i början av sommaren, transplantera plantor växande behov av att ta itu med sedan slutet av vintern. Detta är de sista tio dagarna i februari eller början av mars. Guidad sådd tid kan baseras på tidpunkten för deras utveckling.

  Under gynnsamma förhållanden, de första rörelserna i hela luckan i 8-10 dagar, och ännu tidigare. Och 20 dagar efter plantering, kan du räkna med hela framväxten av växterna.

  Om odling av frön Nemesia hemma

  Inledningsvis är detta arbete för att förbereda följande:

  • Ground. jord mix, som erbjuds i specialbutiker som används för sådd för plantor. Det är också lämplig gemensam grund med tillsats av sand, ruttnade kompost eller humus. Sålunda, den ökade nivån av näringsvärde, når den önskade sprödheten.
  • frö före sådd blandades med sand för jämn fördelning av fina korn genom markytan.
  • kapacitet för plantor: behållare, blomkrukor, plastmuggar, torv tabletter. Att ge andningsförmåga i botten av hålet ska vara. Detta förhindrar även bildningen av stagnation av vatten. Vid första behållaren är fylld med dränering (expanderad lera, grus) och hälldes på toppen av beredd jord och lätt fuktad.

  Efter förberedande arbete frön sås in i kärlet vid en temperatur av omkring + 20 ° C. Det är därför nödvändigt att det finns ett frö i varje lune. Efter tätt placerade växter som odlas kommer att störa varandra, och fäktning inte möjlig skada på deras rotsystem.

  För att flytta frön i jorden, kan du använda en fuktig tunn pinne. Med tanke på de små storleksdimensioner, deras fördjupas till 0,5 cm i fuktad jord. Ovanifrån de bara något täckt med jord och lite besprutas med en sprejflaska. Då sådda fröna placeras i en måttligt varm och ljus plats (balkong, terrass). Efter denna behållare är täckt av ett transparent material (glas, polyeten, etc). Det är viktigt att ta bort kondensat från dessa beläggningar.

  Kom ihåg att när du tar bort locket kan bli problem. Denna torkning av plantor på grund av torr luft från uppvärmningsanordningar, utkast, frost. I sådana fall kan du spara plantorna med en enkel mini-växthus. För starten är det nödvändigt att fördjupa pennan i mitten av behållaren och täck med plastfolie med de fria ändarna av byxorna utan hugg. Detta kommer att bidra till att återuppliva Nemesia och skapa gynnsamma förutsättningar för sin fortsatta utveckling.

  När de första skott plantorna behöver dyka, t. E. Seat i enskilda behållare enligt ordningen 5x5 cm. Detta bör göras endast en gång och så snart som möjligt, eftersom taproots Nemesia lätt skadas. Gör det bäst med klumpar av jorden. Ytterligare groning utförs vid rumstemperatur.

  Ytterligare vård för plantor är att testplantorna, i rätt tid vattning, tillräcklig belysning, ventilation. Att ignorera dessa regler är fylld med utseendet av mögel på ytan av jorden.

  Transplant plantor i öppen mark

  Optimal timing för plantering plantor till platsen - i slutet av maj, efter vårfrost kan undvika hotet. Samtidigt får ha på den bildade knoppar, eller till och med i början av blomning. Vid plantering plantor i krukor detta kan göras tidigt och på betänketiden tills frosten - ren i varma platser.

  Trots enkelheten Nemesia, måste du välja rätt plats för hennes transplantation. Det måste vara framför allt väl upplyst sol, måttligt bördig, avrunna, ljus, srednepitatelnoy och kalkade jord. Med all krävande sammansättningen av jorden är möjliga alternativ för dess gödsling kompost, väl humus humus. Dagen före landningen bör undvikas för att göra en bädd av färsk gödsel.

  Man bör komma ihåg att Nemesia är mycket känslig för ljus. Dess blommor, som en solros, svarvning efter förflyttning av solen. Därför är det bäst att plantera denna växt i full sol eller partiell skugga i spets. Samtidigt, inte tål hög värme. När alltför kvav luft blad, stjälkar Nemesia vissna och dö hela anläggningen i torra land.

  En viktig faktor - fukten i jorden. Det bör inte vara benägna att torka ut, även under en värmebölja. Även när man väljer en plats, bör du överväga dess funktioner och kapacitet regelbunden vattning.

  Innan man planterar plantorna behöver lossa jorden, gör ett hål på ett avstånd av 15 till 30 cm och de är ordentligt fuktade. Därefter försiktigt bort plantorna tillsammans med jordklumpar metod för hantering och planteras in i det förberedda hålet. För att bättre stärka unga groddar, anpassning till en ny plats är bra att hålla dem under en lätt skydd ovanpå den första veckan.

  Att dessa krav uppfylls möjliggör enkel Nemesia slå rot, växa sig starka och starttiden för den frodiga blomning.

  För fullständig redovisning har ljus- och fuktälskande vedergällning blomma i sommar sin vård reduceras till sådana åtgärder som:

  • vattning Det bör vara särskilt intensiv under den aktiva blomning och i mycket varmt väder. Detta görs genom att spraya endast det översta lagret av jord. Vi kan inte tillåta torkning av marken och roten av engångs riklig fukt. Ett ständigt fuktig jord nära rötterna är inte rädd för jämn värme.
  • avlägsnande av ogräs nödvändiga för att förhindra grannskapet från skadedjur, sjukdomar i rotsystemet. Detta arbete ger också anläggningen för att visa alla deras överklagande och individualitet.
  • Borrstart Det ger tillgång fukt i luften Nemesia jordiska delar. Sådan behandling bör vara snyggt, utan bete stammen och grenarna.
  • top-dressing komplexa gödselmedel utförs upp till tre gånger hela sommarsäsongen, som börjar med tidpunkten för blomning. Detta ger växterna mer glans, den högsta manifestationen av olika nyanser av färger.
  • bildande av buskar Det är att ta bort vissna blommor, konsumerar kraftverk. För att öka prakt Nemesia ska nypa spets av det. När en onormal avslutning av blomning av knopparna ska klippas gamla skott. Denna "frisyr" kommer att öka tillväxten av unga äggstockar och bana väg för den andra vågen av blomning.

  Nemesia en av de få färger mindre utsatta för angrepp av skadedjur, olika sjukdomar. Men om felaktig skötsel kan denna anläggning lider av spinnkvalster. Små skadedjur rött eller grönt är särskilt aktiv infest och reproducera under en värmebölja, med oregelbunden vattning. De suger saft från bladen, stjälkar, varefter de förlorar sin färg först och sedan vissna. De primära medel för att bekämpa dessa skadedjur - kemiska och biologiska medel.

  Tendens att fuktighetsförhållanden med överskott vattning kan framkalla svampsjukdom på bladen och stjälkarna. Bli av med detta problem bidrar till att spraya system fungicider.

  Photophilous Nemesia känsliga för kyla, speciellt i början av plantering i sängar. Detta manifesteras i uppkomsten av ruttna fläckar på stjälkar, blad.

  På grund av sin robusthet, är det överflöd av färger en liten ökning Nemesia en universell del av landskapsplanering, inredning balkonger, altaner. Dess ljusa färger är betoningen på behovet av att skapa kontrast eller balansera färgpaletten.

  Denna Letnik ser bra ut i behållare rabatter, stenpartier, rabatkah nära trottoarkanter, rabatter, stenpartier. Med den kan du skapa stor genomslagskraft dekorativa fläckar. Använda Nemesia ger utrymme för fantasin hos spelet med sin storlek, form, ton, tidpunkten för blomning för att skapa flera nivåer kompositioner.

  Nemesia harmoni i blomkompositioner från Pelargonium, astrar, dahlior, salvia, kantseolyariey. Bra hennes följeslagare - ageratum, penséer, ringblommor, lobelia, petunia, och många andra. Men närheten till lejongap ömsesidigt icke-vinnande grund av deras yttre likhet. I en ensemble de förlorar sin exklusivitet, vilket förhindrar att utvärdera skönheten i var och en.

  Använda Nemesia odlas i krukor hängande krukor kan dekorera pergolor, öppna verandor, terrasser, balkonger, loge. Dess buskig, något nedbrutet stjälkar skapa en speciell charm till dessa platser för rekreation i naturen och i lägenheten.

  Vi hoppas att artikeln kommer att hjälpa dig att växa Nemesia, njuta av dess skönhet och att tillämpa den i utformningen av deras livsrum.

  Tyvärr inga kommentarer ännu. Bli först!

  Nemesia - buske eller ört av familjen figwort, som fick sitt namn efter den antika grekiska gudinnan av hämnd Nemesis. Hemland Nemesia - kontinentala områden i Sydafrika, där den växer i skogen, på stranden av dammar och våta låglandet.

  För närvarande finns det cirka 50 sorter av odlade och vilda Nemesia. I mellanbreddgrader är det vuxit som en årlig i söder, med året runt varmt klimat, bra växande och perenna sorter.

  Anläggningen har en pålrot, blommar rikligt i flera månader (från juni till september frost). Blommorna är helt belagda med buskar. Stammar örtartade buske, tät, lämnar lansettlika, avlång, flikiga eller fast.

  Växande från frö - det enda sättet att avel Nemesia i mittzonen. Perenna arter förökas genom frön och sticklingar. Vilket skulle innebära inte tillhöra Nemesia, plantering och skötsel av blommorna inte skiljer sig åt.

  Populära sorter och sorter Nemesia

  Mångfalden av arter och sorter av denna blomma kan du dekorera någon trädgård och rabatter. Botanik allokerar Nemesia zobovidnuyu, färgstarka, pyshnotsvetuschuyu, Azure och hybrid.

  Lägre twin (smält) kronblad Nemesia zobovidnoy konkav upp och liknar en fågel struma, varifrån namnet på arten. Kronbladen har en helt annan färg. Uppfödare tog anläggningen med röd, blå, orange, lila, gul, vit, körsbär kronblad. I ett blomblad finns i en eller två färger.

  Blommorna är små, deras diameter är mindre än 2-2,5 cm Höjd av växter -. 15-45 cm.

  Vi trädgårdsmästare populära Följande sorter zobovidnoy Nemesia:

  • aurora;
  • The King of Fire (Fire King);
  • National Ensign (nationell flagga);
  • Dansk flagga;
  • Mello Red and White;
  • tivoli;
  • Red and White;
  • Orange Prince.

  Nemesia zobovidnaya bilden

  Colorful Nemesia - årliga ogräs, vilket ger rikliga små blommor i olika färger. Domineras av blå, mjuk blå, lila, gult, lila rosa färg kronblad.

  I utseende som en visp Nemesia zobovidnoy, men är mindre (upp till 2 cm i diameter) och en stor sporre bakom blomman. Höjd buske Nemesia färgade inte överstiger 25 cm.

  För valet av trädgården flera vilda arter av denna växt har använts. Odlare ofta kastas olika Edelblau (Edelblau) ljus himmelsblå färg och Blue Bird (Bluebird) med ljusa blå blommor och vitaktig (eller gult) fläckar på "läppen".

  Foto. Nemesia flerfärgad

  Hybridsorter föds genom att korsa Nemesio färgstarka och zobovidnoy. Hybrider är varierade i färg, storlek och form av blommor. Bland dem finns sorter med ganska ovanligt, Lancet, och stora ovala kronblad. Diameter av blommor är 2-2,5 cm.

  Hybrider verkligen blommar rikligt från början (eller mitten) juni till september. Blom buskar volym, spretande, varierar deras höjd från 15-25 cm till 60 cm.

  Vi trädgårdsmästare populära sorter:

  • Triumf (Triumf);
  • karneval;
  • Is och flamma;
  • Varm kväll;
  • foxtrot;
  • macarena;
  • Morgon bliss;
  • Mantel Cardinal;
  • myrtille;
  • framboise;
  • Blå pärla (Blue Pearl);
  • Bjällerklang (Bells);
  • Carnival (Carnival);
  • sparklers;
  • White Knight (White Knight).

  Hjälp. I Nemesio Sparklers kronblad tricolor.

  Foto. Nemesia hybrid

  Denna perenn växer till en höjd av 40 cm. Bush Nemesia azure täckt flertal cyan, blek violett, blek blå, vita blommor med en diameter på 1,5 cm.

  Raka stjälkar, grenar av busken under tyngden av den blommor böj och lutning mot marken.

  Följande sorter är populära avel Nemesio Azure:

  På bilden Nemesia azurblå

  Nemesia pyshnotsvetuschaya föga kända amatörer blomsterhandlare, dess frön inte ofta dyka upp på marknaden. Denna anläggning når 40 cm i höjd, blommor i sin lilla, ljusa, ofta svartvitt. Bush i utseende som påminner om blommor och ser flashiga.

  Nemesia pyshnotsvetuschaya bilden

  Nemesia Växande från frö (plantering plantor och omsorg)

  Frön av växter är mycket små. Därför är inte lätt att plantera frön - det är möjligt att plantera en hög tiotals frön som kommer att vara svåra att tunna.

  Fröer plantor kastas i mars. För sådd behöver en liten låda, täckglaset eller en stor bit av klar polyeten. Nemesia väl lämpad för standardjord för blomma plantor som säljs i butikerna.

  Jord hälls i lådan, innan den når kanterna av 2-3 cm, och något kompakte prihlopyvaniem. Frön pour marken försiktigt borsta pappersarket, frön hälldes försiktigt på toppen 1-2 mm av torv.

  Det finns ett annat sätt att landa som sparar frön. hälldes på ovanpå jorden tunt skikt av snö. Rundade pinne (penna, penna) är lätt fuktad, det tar ett frö och fortsätta till snön. När snön smälter, fröna jämnt falla på marken. Växthus vattnas lock med glas eller polyeten åtdragna. Fröer i snön inte bevattnas.

  Nemesia Frön planterade plantor i mars.

  Enhetlig sådd kan uppnås genom blandning av frön med en torr (används) te bryggning (torr). För detta ändamål, passform och fin sand, strimlad papperskorgen förra årets blad.

  Temperaturen inuti lådan bör hållas inom området av 20 grader. Växthus sätta på fönstret i södra rummet, om det överhettas vårsolen - tas bort från de direkta strålar. Jorden vattnas när det torkar (var 2-5 dagar).

  Skott visas inom 10-15 dagar efter plantering. Efter det inte stänga av växthusglaset (film). Temperaturen hos de bakterier får inte vara mindre än 10 grader, men inte mer än plus 15 grader.

  Hjälp. Vecko groddar vattning lösningar med pottaska och fosforgödselmedel, som föds upp enligt anvisningarna på förpackningen.

  När kommer rostochku 2-3 blad, deras Dyk (avlägsnas från jorden med en klump av mark, och överförs till papper eller torv koppar, samma universella primern för plantor.

  Skottkärror väljer en plats, väl upplyst av solen. Jordskiktet av humus och sand tillsattes för god cirkulation av vatten.

  I den öppna marken plantorna planteras Nemesia börjar först i början av juni.

  Fertilizer och sand för att göra en bajonett spade och djupare eftersom fabriken har en pålrot. Den idealiska jorden jorden är porös och måttligt fertila.

  Hjälp. Grunden för Nemesia inte lägga till kalk.

  Plantering skott i sängar genomförs i början av juni (i de södra regionerna - i mitten eller i slutet av maj). Vissa trädgårdsmästare planterade plantorna så snart som natten temperaturen är över noll. Om plantering sker fröna i jorden, kommer blomningen börjar vid tre eller fyra veckor senare.

  Avståndet mellan plantor framtid beror på storleken av bussningen och är från 15 till 25 cm. Med en tillräckligt avstånd frodig buske bildas mellan plantorna.

  Plantering görs på följande sätt:

  • Marken grävde en grop höjden av koppen med groddar.
  • Kristall, en plats med en klump av mark tas i hålet. Torv cup set, inte förstöra den.
  • Hole strö marken.
  • Sängarna är vattnas ur en vattenkanna.

  Nemesia börjar blomma efter 2 månader efter sådd.

  Marken runt Nemesia regelbundet skjul och lossas.

  Flower Care innehåller följande verk:

  • regelbunden vattning;
  • lossa jorden;
  • weeding;
  • mulching rabatter i torrt väder;
  • gödnings mineralgödsel;
  • avlägsna de torkade groddar;
  • avlägsna torra blommor;
  • toppning toppar.

  Nemesia inte tolerera extrem värme, medan torkning av jorden, kan dessa blommor förloras. I torrt väder, blomsterrabatter vattnas två eller tre gånger i veckan. lossa jorden gör varje sju till tio dagar efter bevattning, och kombinera med ogräsrensning.

  Gödsling växter kalium, fosfor och kvävegödselmedel utförs 2-3 gånger per säsong. Lösningen späddes i enlighet med instruktionerna från den kemiska tillverkare.

  Klämma toppar göra för att anläggningen "bush" och växer långa grenar med blommor. Sålunda framställdes en säng helt täckt blommig mattan.

  Sjukdom, skadedjur och deras kontroll

  Nemesia sjuk rotröta och andra svampsjukdomar, liksom svampar föröka sig i fuktiga jordar. Dessa sjukdomar är svåra att behandla. Om en enda nederlag, sjuka växter bort och marken och vattnade buskarna fungicider.

  För dessa farliga spinn färger - röd eller grön spindel kropp med storleken 0,5 mm. Kvalster livnär sig på saft av löv, vilket får dem att vissna, blekna, och blomman dör.

  För destruktion av fästingen lövverk, stjälkar, grenar och jord runt blomman besprutas med akaricider Fitoverm, Talstar, Karate.

  Nemesia kan drabbas av rotröta, i detta fall, de infekterade växterna bort.

  För att förlänga blomningsperioden är torkade blommor kapas. De övre grenarna skärs i nivå med 15-20 cm över marken. Bush åter gå in i tillväxt, ett par veckor i bladvecken bildas nya knoppar och blomma återupptas.

  Hybrider vissna tidigare än konventionella sorter. Beskärning gör Nemesia täckt med färska blommor i slutet av augusti och september.

  Att samla in frön valt ut några av de mest stora och ljusa blommor. När lådorna växa upp och bli torr, klipp ut. Testiklar ska vara något omogen. Mogna de släpps ut på ett fat och lägg den på en torr plats där det inte finns någon direkt solljus.

  Torkade ut från skida extrahera fröna slutligen torkas och förvaras på en sval plats vid normal luftfuktighet. Frön är förpackade i en vanlig papperskuvert. Hållbarhet frön - 2 år.

  Hjälp. De hybridsorter som planterats från frön som samlats in sparas inte färgmoderplantan blommor.

  Använda Nemesia i landskapsplanering i kombination med andra växter och blommor

  Nemesia används i många stilar av landskapsdesign. Blommande buskar passar väl med de klassiska trädgårdar, rabatter, de kastas i stenpartier och alpina diabilder.

  Nemesia lämpar sig för odling i olika lådor och krukor.

  Det ser vackert etage sängar där Nemesia planterade bredvid andra blommor. Denna anläggning kombineras med astrar, dahlior, heliotrop, Calceolaria, ringblommor, Pelargonium, Labelle, ageratum, kordiliny, petunia, penséer. Från formulär färger fyrkantiga partier (åsar), ränder, gränser, och för prydnads sängar.

  Nemesia odlas i hängande och golv vaser, skålar och runda lådor att dekorera balkonger och verandor. Blommande grenar av buskar, hängande ner till marken och bildar färgrika "bollar". Dessa blommor kastas i krukor som krukväxter.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  6 + 4 =