Obuvnitsa egna händer

Obuvnitsa händer - Olika versioner av piedestaler för skor

Hängare, sko skåp, spegel - med dem börjar bekantskap med lägenheten. Särskilt intressant ser hemgjord inredningen. Idag berättar hur man gör obuvnitsu.

Olika typer av skåp för skor - har perfekt obuvnitsy

Du kan utveckla den ursprungliga skåp för skor eller att använda öppen källkod. Det andra alternativet för att undvika misstag och få den erfarenhet som krävs. Obuvnitsa i korridoren kan vara en enkel två-rad eller rack snidade kistan med ett avancerat ventilationssystem. Idag på nischade webbplatser kan du hitta möbler för att dra några skor i hallen.

Bland de mest populära modellerna finns:

 • Open Stand för skor;
 • Stängt hylla - ett sängbord;
 • Tall smal eller långsträckt skåp - "slim";
 • Standardlåda för skor, i kombination med en spegel och ett nattduksbord;
 • Bröst-torktumlare. Stående modell med naturlig ventilation och utrustade med ultravioletta lampor;
 • Öppna eller slutna rack för skor (efterfrågan bland ägare av stora sko samlingar);
 • Sko skåp.

Öppen hylla för skor

Det kan göras från den här listan varje obuvnitsu. Men hur man gör det på rätt sätt? Här är de tecken på oklanderlig möbler för skor:

 • Ergonomi. Skåpet ska vara bekvämt;
 • Mångsidighet. Önskvärt kan obuvnitsu användas som en pall eller bord. Om så önskas, kan du ställa in spegeln - du kommer att få en hemlagad dressing;
 • Ventilation. Naturligtvis är det inte nödvändigt att sträcka kanalsystemet, montera försörjningen och avgassystemet. Ge luftcirkulation. Detta kommer att vara tillräckligt;
 • Design. Möbler bör inte "sticker ut" från den allmänna stil lägenheter. Detta är dock nyans beslutas på planeringsstadiet.

Med due diligence och omsorg kan skapa obuvnitsu alla som känner till el- och handverktyg. Huvudsaken är att tro på sig själva.

Basmodellen - en öppen rack för torkning skor

Vår uppgift ingår inte skapandet av nästa mästerverk för Hermitage. Detta obuvnitsa kommer att uppskattas av dem som uppskattar praktiska lösningar utan krusiduller. Grunden för en sådan produkt föll klassiska diskställ. Skratta inte - det är bekväma och funktionella. Du kommer att se själv.

Denna möbler passar väl in i det inre av lägenheten, inredda i en minimalistisk stil. Förresten, är det mycket populärt med husägaren och professionella designers.

1

Bekväma och funktionella hylla

I huset där de bor husdjur, måste du hänga på bar ljus glas eller plast dörrar. De stör inte skon för att torka, men kommer att rädda henne från ödet att bli en leksak för en valp eller liggplats för en kattunge.

Vackra bekväm obuvnitsa - föremål för legitima stolthet för guiden. Men vi måste ta hänsyn till flera nyanser. Funktioner möbler beror på material, tillbehör och verktyg. I större utsträckning på hållbarheten hos produkten påverkar materialet.

Tork i skorna är tillverkade av möbelskivor - de kan köpas i byggvaruhus. Samtidigt glöm inte att köpa material och tillbehör:

 • Möbler metall hörnet - 8 st;.
 • skruvar;
 • tsargi;
 • för dörrar gångjärn - 4 st;.
 • Metallnät-shelf (antal och storlek beror på dina behov);
 • Handtag (välj baserat på deras preferenser).

Uppsättningen av verktyg för att arbeta är: roulett, markör, skruvmejslar (handborr), skruvmejsel, slipmaskin (sandpapper), en bågfil eller elektrisk sticksåg, hammare och tång.

Tork i skorna är tillverkade av möbelskivor, som kan köpas i byggvaruhus

Efter beredning garderoben för att gå under några timmar:

 1. 1. Borrmaskin sidovägg framtida obuvnitsy, SCREW lås på det sida-bar, vars ändar också måste borras. På ett djup av 5,5-6 cm och en diameter av öppningar bör vara 5 mm, 8 mm i sidoväggarna, men de måste vara samma;
 2. 2. Skruv halv av hörnen på locket produkten förblir fixerad på den bakre väggen obuvnitsy fungerar som gräns-fästen;
 3. 3. Alla delar av produkten är förbundna med varandra med skruvar. Vid montering möbler geometri check - diagonalt måste vara densamma;
 4. 4. På framsidan av torken-rack layout gör för möbel gångjärn och hänga dörren.

Avståndet mellan de trådhyllor bör vara minst 0,3 meter - på botten kan sättas stövlar. Men för möbel med sina händer, dimensionerna är inte kritiska: Storlek beror på din önskan. Hyllor för skor av metallnät är bekvämt, om det är installerat i en liten vinkel.

Trähylla för skor - bekväm lätthet

Senare, se till att förvåna dina vänner och hushållens kreativitet, men så länge vi lär. Ett av de enklaste alternativen av möbler för lagring skor - trähyllor. Förresten, bland esteter invånarna som produkt som kallas ett modeord "Slim". Men det är en vanlig garderob med hyllor för skor, sträckte högt för oss.

För arbete, vi behöver en standarduppsättning av verktyg som beskrivs ovan, järnväg, möbler, metall hörn och några plankor av 15-20 mm tjocklek. Två av dem - den framtida sidoväggen obuvnitsy, kommer resten att fungera som hyllor. Höjden och bredden på styrelserna beror på storleken på hallen, och antalet skor. Standardprodukter anses vara 90 cm i höjd och bredd på 60-70 cm.

Tillverkningssteg för skoaffär:

 1. 1. Använd ett måttband och markören linjer är planerade nedskärningar. Vi behöver två sidostolpar och några hyllor (antalet beror på din önskan);
 2. 2. Efter märkning de sågade brädor i bitar av önskad storlek. Vågformig kant kan korrigeras genom användning av sandpapper eller en slipmaskin;
 3. 3. För framtida regementen skruvar fäster hörnen, och sedan fästa dem på sidoväggarna;
 4. 4. Skenan kommer att behöva höja framsidan av trä rack.

Ett av de enklaste alternativen av möbler för att lagra skor

I slutskedet produkten kan beläggas med ett skikt av lack eller akrylfärg. I själva verket, möbler - grunden för de flesta obuvnits. Vi bevisar detta med ett exempel. Nästa produkt - en tvådelad skåp för skor.

Stå för skor, Skoskåp uppgraderas till

Mått och material av möbler mästare bestämmer utifrån sina egna behov. Vid framställning av MDF-skivor kan användas, spånskivor, trä, plywood. Det senare alternativet är hållbart, men i sista skede måste hantera med lack eller färg.

Vår framtid kommer obuvnitsa följande mått: bredd - 1100 mm, höjd -700 mm, djup -250 mm. Du kan ändra dem för att passa dina behov. Grundmaterialet vi använder plywood. För att skapa möbler för skor Vi behöver följande uppgifter:

 • Locket och botten. Två identiska längd korten 1100 och 250 mm djup;
 • Sidor - 3 st. (Två externa, en central). Dimensioner: höjd - 668 mm, djup - 250 mm;
 • Horisontella hyllor - 2 st. (526h250 mm);
 • Front fasad - 4 st. (311h518 mm);
 • Den bakre väggen (696h1096 mm), är det för tillverkning av plywood möjligt att använda plast eller några millimeter tjocka.

Dimensioner hos delar anges med de nödvändiga marginalerna och luckor för att skära och kantning.

Tillbehör och förbrukningsvaror, som inte kan produceras hemma:

 • Plast smörgåsar (Sko skåp) för de laterala stolpar - 4 omgångar;
 • Handtag - 4 st. (Antal sektioner), skruvar, SCREW, hörn, minifiksy, tejp eller trälim.

Lägg syl standardverktyg och borr för konfirmat och kan gå vidare till montering.

I det första steget av de laterala stagen, är locket och botten kommer till box. Såsom används minifiksy fästelement. Nästa steg - är installationen av två inre hyllor (fästelement - hörn eller minifiksy).

I princip vid monteringen av produkten är ingen stor sak. I stort sett är detta en liten uppgraderad rack för skor. Men med installationen av Skoskåp måste mixtra. Emellertid är denna process som beskrivs i den medföljande dokumentationen. Men ifall vi ger ritningarna:

Arbetet sker i följande ordning:

 1. 1. Märkning;
 2. 2. Fixerings Skoskåp i sidoställ. Se till att dess rörelse var inte svårt;
 3. 3. Installera plywooddelar. Plattor av faner är införda i slitsarna Skoskåp och fixeras sedan med skruvar eller nitar.
 4. 4. skruvas bakre väggen;
 5. 5. Dörren är ledade fasader och fäst den på handtaget:
 6. 6. Den sista fasen - behandling av möbelfärger.

Viktigt! Dimensioner hos delar anges med de nödvändiga marginalerna och luckor för att skära och kantning.

Den största svårigheten i den senaste versionen av installations Skoskåp. Dock kommer de ritningar och scheman knutna till den, underlätta ditt arbete. Förresten, om du bara hänga en dörr, normalt stängd rack för skor.

Helt eller delvis kopiering av information från webbplatsen utan en aktiv länk till det är förbjudet.

Obuvnitsa egna händer: tillverkning

Varje lägenhet eller ett hus behöver en plats att lagra skor. Köpa olika möbler kan vara i butiken, men det är mycket billigare att producera sin egen. Detta beslut kommer inte bara lönsamt, men kommer att förkroppsliga designidéer DIY. Obuvnitsa egna händer kan göras från skrot. Det är inte nödvändigt att skaffa arbete ett ark av spånskivor, kommer att vara tillräckligt och möbelskivor. Sådana ämnen kan köpas på någon affär byggmaterial. De är helt redo för montering - har kanter och skär i lika stora delar.

Förberedelser innan arbetet påbörjas

Om obuvnitsa kommer att göras med egna händer, då är det möjligt att köpa ett metallnät. Standard deras bredd kan vara lika med 46,4; 56,4; 76,4 och 86,4 centimeter. Om det finns ett behov av att göra utformningen av icke-standardstorlek, kan rutnätet beställas enligt dina önskemål, men detta tillvägagångssätt kommer att kosta lite dyrare. Om hyllorna kommer att ha den mest imponerande bredd, som nämndes ovan, kommer de yttre dimensionerna obuvnitsy kommer att vara enligt följande :. 120h90x34 cm djup av 34 cm vara tillräckligt för att sätta stövlar till den genomsnittliga storleken.

Om obuvnitsa kommer att göras med egna händer, är det viktiga funktioner och kompakthet. För detta ändamål är det rekommenderat att ordna hyllorna snett, som kommer att slås inåt. I detta fall kommer skåpet att ta ett minimum av utrymme.

När obuvnitsa gjort med sina egna händer, som utarbetats av flera element. Bland dem är sidoväggarna, fasader, den översta täck, en bakre vägg och sido-bar. De sista tre elementen behövs i ett enda exemplar, medan sidorna och fronter kommer att behövas i en mängd av 2 delar. Sidorna kan göras från möbelskiva och fasaderna ser bra ut från MDF eller spånskiva. Den bakre väggen kan vara utformad av hårdpapp.

Om obuvnitsa kommer att göras med en plats i hallen, då vi inte glömma om förekomsten av fästelement.

Förbered hårdvara och fästelement

Befälhavaren måste köpas 8 SKRUV, 4x16 självgängande skruvar, pluggar och främre handtag, möbler, hörn stål, gångjärn i mängden 4 bitar och en borr och en hammare och skruvmejsel.

Med skruv behöver rätta sidofältet på sidan. För denna guiden behöver göras genom hål med en diameter av 8 mm. Sido bar på framsidan och bör ha små hål vars djup är 60 millimeter. Alla öppningar ska matcha så nära som möjligt. Hälften av de delar som skall skruvas fast i topplocket, medan de återstående 4 används i stället för väggfästelement. De måste sättas åt sidan.

Om du kommer att tillverkas obuvnitsa med en plats i hallen, är alla element åtdragna med skruvar. Före montering hårdpapp måste kontrollera hur smidigt kommer lådan måste dess diagonaler vara lika med varandra. På den vertikala sidan av fasaden är nödvändigt att mäta 15 cm i botten och toppen. Medan djupet bör retirera 2,2 cm. De markerade punkterna måste göra hål med en diameter på 3,5 cm. I nästa steg sätts och dörren är fasta, och handtaget är fast.

Sådan obuvnitsa vilka ritningar kan göras genom själv, installerade på golvet eller hängas på en viss höjd från ytan. Detta gör det möjligt att göra våtrengöring med en ny möbel. Ett avstånd mellan den andra och nedre flänsar måste vara lika med 35 cm, som kommer att position där stövlar.

Att göra en kompakt obuvnitsy

Om hallen är inte för mycket utrymme kan göras kompakt modell obuvnitsy. Med dessa verk att kunna hantera alla mästare. Först av allt, förbereda lång sko borste, speciellt plywood, skruvar, stift, lim för trä, vattenbeständig färg, akryl färg och pensel.

Obuvnitsa, vars storlek kan du väljas beroende på antalet familjemedlemmar måste göras för ett särskilt förfarande. Det handlar i första fasen användning av borstar. Kanten av faneret 6 som skall borras hål, i vilka spikar är etablerade förbehandlade lim. Den plywood gör identiska hål som senare kommer att missa delar Mark och ansluta dem med varandra. För tillförlitlighet är klämmor arbetsstycket åt.

I denna design kommer att vara och sidoelementen är inställda på samma sätt. Använd bågfil att såga av trädet bör ha penselhandtaget, om något. I var och en av dem för att borra två hål och fästa arbetsstycket kortare skruvarna till basen. Borstar utesluta skador på skor när du använder din hemmagjorda konstruktioner. Obuvnitsu rekommenderas att ordna med några fördomar i förhållande till den vertikala ytan. Detta gör det möjligt för skorna hålls på hyllorna och inte faller ut.

Obuvnitsa metall anses vara inte särskilt praktiskt, eftersom, till exempel, lackskor den kan oavsiktligt skadas. Men för att göra det fortfarande möjligt för den att använda de nya tork rätter, som sätts i flera rader med metalldelar eller träribbor. Senaste objekt rekommenderas att målas i färgen på torken. Oberoende produced obuvnitsa är inte bara användbar möbel. Det kan vara en stor dekoration av din inredning hallen - allt beror på fantasin hos befälhavaren och viljan att skapa.

Obuvnitsa: för daglig skor innehåll, torkning och långtidslagring av skor

Greven av Monte Cristo saknas 12 par skor för alla tillfällen. Sir Henry Baskerville under sommaren kostar 2 par skor, en halv stulna också. Idag är det inte ovanligt 20 par skor i familjen, men lägenhet eller hus - inte Baskerville Hall eller en saga palats. skor kvalitet är dyrt, och budgeten för att rättfärdiga sig själva, måste flytta bort minst en säsong. I samband med denna idé att tillverka obuvnitsy egna händer är av särskild betydelse.

Själva begreppet "obuvnitsa" dök upp relativt nyligen att beskriva komplexa ger ordnad förvaring av skor av säsongen och korrekt underhåll av skor bäras på en daglig basis. Den senare, som bekant, beror till stor del på livslängd och hållbarhet av skon. Men saker Underkläder tillbehör som begränsar handels markeringar gäller inte, och för en enkel sko skåp som hantverkare man är helt i stånd att göra sina egna händer, handlare vill 5000 rubel. och mer, även om material för det på detaljhandeln, du kan träffa på 1500-2000 och mindre. Hur? Faktum är den här artikeln.

Ritningar sko hyllor från plywood

Traditionella, det enklaste och billigaste variant behållare konventionell visdom skor i korridoren - 2-rad golv regiment av 6-10 mm plywood; se ritningar. Fig. Rätt. På det utskjutande partiet sätta skor med höga toppar eller bertsami (Cord toppar med språk). Allt detta skohylla är bra, utom en: 10 par kommer att få betala nästan 0,5 kvadratmeter. m livsrum. Och vad värre är, 400 mm bred - den minsta möjliga för en sådan prestation. Och om hela hallen bredd 1,25 m? Därför den viktigaste trenden av modern design obuvnits - kompakthet genom att dra i höjd och användningen av enkla mekanismer.

Obs! beroende på det tillgängliga utrymmet enkla hylla kan utföras för skor och andra metoder, se. ex. märke. video.

Hylla för skor med händerna, vilket gör (video)

Huvudmodulen kompakt obuvnitsy - Storer skor av säsongen (nyckel 1 på bilden.) Med fack för hög-top skor utan och med toppar / bertsami. Först gör de vanliga tre (vår, sommar, höst), och den höga, men bor i landet behöver fyra låga och två höga ämbeten; "Extra" för att rymma arbete stövlar. De stör inte i staden, för barnskor.

Kompletteras obuvnitsa i korridoren, om det finns tillräckligt med utrymme, en bänk eller bänkar för att underlätta obuvaniya / razuvaniya. Under sätet är lämpligt att göra genombrutna hyllor för torkning skor (Pos. 2), men i allmänhet torra skor, speciellt förorts invånare, är det bättre i en separat tork. Se nedan.

pouf ritningar i hallen med faciliteter för att ta hand om skor

Om platsen väldigt lite, i stället för bänkar kan göra sittpuff. Under sin plats på ägarens enkla skor kan passa under lågsäsong (Pos. 3), men villkoren för dess lagring i det här fallet är inte helt gynnsam. Det är bättre att hålla pufe tillbehör Skovård (se ritningen. Fig. Till höger) och lager av skor att sätta in en separat arrangör. Se nedan. Om det nu är onödiga skor kommer fortfarande pufe i sin låda för ventilation bör förses med hål i golvet och under sitsen måste skära lufthål.

Sitsbredd och sittpuff vanligt bänk ca.. 400 mm. I en smal korridor med dem på passagen är mindre än de erforderliga ergonomi, och även en hängare med kläder omedelbart. Därför nu blivit så populär. Kallas. Flik obuvnitsy (nyckel 4). skor lagras i en upprätt position på hyllorna fällbara brickor, monterad mellan sektorn vrida sidoväggar - kronblad. Göra obuvnitsu daisy typ kan bredd 250-260 mm sitta nog och korridoren bredd på 1,25 m som sträcker sig ca.. 1 m, vilket är acceptabelt. Dessutom ger Radar obuvnitsa god ventilation av innehåll både i stängt och i öppna fack. Och om du lutar facket, då det torkar skor bättre än på hyllorna under bänken.

Tack vare den kompakta och stor kapacitet flik obuvnitsy ofta kombineras i ett stycke med andra möbler för hallen. Vanligaste alternativet - ett sängbord i hallen med obuvnitsey, pos. 5. När storlek i termer av (600-800) x (250-270) mm, rymmer det den konventionella skodon liten familj. När dostatke plats (ca. 1,1h0,4 m i plan) monoblock komplementärt säte (pos. 6).

Razgorazhivanie round skohyllor

Om det i hallen finns en rastlös hörn eller nisch (vilket inte är ovanligt i äldre hus), är det lämpligt att lagra skor i obuvnitse karusell, pos. 7. Separation av innehåll, 4:e säsongsbetonad à roterande obuvnitse erhållen i det mest naturliga sättet. För lagring vinterskor (boots tibia) hylla partition sig bort asymmetriskt, se Fig.. Rätt.

Obs! tillräckligt stor vinkel i korridoren förtjänar mer än valv sko. . Till exempel se en annan video -. I hallen utrustad med ett hörnskåp med skofack.

Garderob med sko med händerna (video)

Material och föreningar

Ordentligt torkade skor (mer på skor och torkningsugnar för det, se. Till slut) i ett väl ventilerat lagring kan placeras för lagring omedelbart. I detta fall obuvnitsa kan vara tillverkade av spånplattor av 12 mm tjocklek; i ansiktet kan du beställa en dyrare, men också mer spektakulär MDF. Spånskiva för obuvnitsy behöver ta medelklassen vid utlöpandet av fenolföreningar (E1 eller E2). "Baby" klass spånskiva E0 dyra och sköra, och de lägre klasserna billig E3 och E4 andas för mycket fenolhartsångor. För sko läder, syntetmaterial och lim de är skadliga inte mindre än för oss. Av samma skäl för obuvnitsy olämpliga OSB - en byggnad konstruktionsmaterial, andas ut överskotts fenol under byggtiden.

Obs! obuvnitsy av metall och plast gör bara öppna fritt ventilerade. Anledningen - om spånskivor åtminstone lite, men andas i takt med skon, inte metall och plast inte andas alls.

När det gäller detaljer obuvnitsy föreningar, kan de vara något i klädseln :. Shkantah på, Skruv, fäste / täckplåtar i spetsen, ett morrhår, möbel häftapparat häftklamrar, etc. I allmänhet kan och samla. På rörliga klaffen föreningar obuvnits cm. Nedan.

klaff

Obuvnitsy med fällbara brickor på kronbladen i den mest perfekta, så att med dem och börja. De flesta, vid första anblicken, komplicerat (och dyra när man köper en kit finns) delar - sidolober - du kan göra dina egna händer från plåt eller hårdplast med en tjocklek på 4 mm. Det är också möjligt att såga stigningen hos plywood 6 mm tjock, följt av blötläggning två gånger med utspädd två gånger akryllack på en vattenbasis. Impregnering nödvändig i detta fall för att öka styvheten hos en del. Lacken späds med destillerat vatten (!).

Ritningar petal obuvnitsy visas i fig. nedan. Varje fack 2 långrev (våren-sommaren-hösten och hem). För höga skor behöver lägga säker, eftersom skor med toppar och bertsami brickor inte passar; Detta är kanske den enda nackdelen kronblad obuvnits. En sektion av den totala höjden H av 300 mm tas. De övre och undre spel mellan lock och en frontpanel obuvnitsy behöver inte mindre än 6 mm för ventilation. Med samma syfte karman- "sinus" ovanför den övre delen av facket måste också ventileras. För detta ändamål den övre delen av den bakre väggen av fiberskivor gör en serie av hål med en diameter på 40 mm eller vänster spalt. I t. Och mellanhyllan (markerad med den röda pilen) sätta bollen hållarna eller flyttbara stift, så att du kan justera placeringen av den mellersta hyllan enligt innehåll.

obuvnitsy ritningar i korridoren

En apparat av denna typ och mått på lagringsfacken för skor i en väggnisch djup på endast 200 mm vid den givna banan. Fig. Det särskilda med denna konstruktion - socket vridleder (. Se nedan) Made helt enkelt i form av hål i konsolerna av vinkel stål, monterad inuti höljet på den främre nisch. De bifogade också klämmor och tilt när sidoväggarna för att avlägsna nischer. I denna design framsidan av facket kan vara godtyckligt hög, så att detta alternativ är möjligt att utföra en radar obuvnitsy och höga skor. En förutsättning - frontpanel nisch bör vara tillräckligt stark, inte bräcklig. Gipsskivor, t ex., I detta fall inte nödvändigt.

Apparat obuvnitsy nisch

Obs! båda med sina egna händer kommer att minska skåp för skor, se. Masterclass nedan.

Skåp för skor med händerna (video)

Spaden, och några andra obuvnitsah med slagdörrar finns det en annan, till synes catchy enheten (se nedan). - gångjärnet. Det verkar vara ingenting, men att köpa, men det är fortfarande möjligt och att göra sina egna händer. Vi behöver bara segment av tunnväggiga sömlösa rör, mässing bättre - bitar av byggnader kulspetspennor, kontakter stammar av gamla kastspön, etc. Perfekt fall vissa sorter av kubanska cigarrer, men deras priser är nu - inte natten sägas. En korrekt förfarande för tillverkning av hemmagjorda gångjärns fällbara fack obuvnitsy följer:

 • Vi skära av en del av röret längd lika med djupet av hylsskarvdelen. Vanligen - en / 2-2 / 3 av tjockleken av sidoväggen obuvnitsy, men inte mindre än 10 mm. Väggarna i boet bör vara mer än 5-6 mm. Detta kommer att bli buren boet, måste de två för varje gångjärn ..
 • En skrapa (skrapning, brotsch), samma som används, till exempel, vid montering / demontering rörledningar balsam, ta bort avfasning på insidan oken 0,25-0,35 mm.
 • Att välja oken runda toppskruvarna med en diameter för att passa i en hållare med ett gap av 0,5 mm. Grader på bulthuvudet (om det finns en direkt slot) avlägsna nålen filer. Sandpapper, om det behövs, kan du justera huvud till buren.
 • Nasverlivaem Forstner borrhål under oket; borr är önskvärt att ta en sådan diameter (eller plocka up tube oken) till buren ingår i hålet tätt.
 • Gjuten med buren i brunnen. Om det är fri entré, kan vara någon lim montering lim för metall.
 • Sätt skruvarna enl. kronblad hål, dra åt muttrarna och låsbrickor - gångjärn att montera redo.

Skor, som är långa, lagras företrädesvis i en stabil gynnsamt mikroklimat (cm. Ovan). Även skåp eller garderob för skor av säsongen i ett annat rum behövs om hallen är inte tillräckligt med utrymme. Faktiskt, under en lång tid inte bära skor i hallen för att hålla oönskade, särskilt i ett privat hem, där genom den vidöppna dörren kan andas kall eller dra fukt.

Öppna hyllor system för långtidslagring av skor och mer kompakt sko skåp med alternativt dörrar visas i Fig. topp och botten, respektive. Kuggstången ger optimala villkor för långsiktig lagring av upp till 30 eller flera par av skor, men i sig själv kräver ca.. 0,6 sq. m kvadrat. Med ett minimum ergonomi för rack behöver ett omklädningsrum på 6 kvadratmeter. m. Den bakre väggen i racket där, är det fäst till en stålväggkonsoler och skruvar 6h70 i plast ankare. Material hyllor och väggar - en styrelse eller spånskiva 20 mm och 30x30 mm balk. Hyllor för bättre ventilation, stålnät på träramar.

Ritningar och rack hyllor för förvaring av skor

Obs! Denna mångsidiga rack. Höga och låga sektioner kan tillsättas därtill för bredd och höjd, utan begränsning, så länge som den plats Havtan. Genom spridning av väggfästen för rack kan vara liten, t ex. delning av skum eller betongblock.

Sko skåp kompakt och placeras i gången bredd av 1,5 m längd piedestaler -. 2 m hyllor av samma konstruktion som i tidigare .. fallet; är fästa vid sidoväggarna shkantami, hörn i frästa spår eller konventionell Hylla. Den bakre väggen ventileras, såsom vid kronblad obuvnitsy (cm. Ovan). Variant ventileras nästan som ett rack - trottoarkant, utan bakre väggen med en spalt mellan sockeln och väggen av 40 mm (bredd på golvlister golv). Då monterings piedestaler systemet nere till höger. Foder tillbaka - samma kort som hyllorna med partitioner.

Och tänk om det är egentligen inte någonstans för en sko garderob? I detta fall rädda arrangör för långtidslagring för närvarande inte är slitna skor. Men i möbelaffärer kommer du troligen att erbjudas en speciell sko garderob arrangör (pos. 1 i Fig.), Som tar med vidöppna dörrar, allt från 2 kvadratmeter. m. Men i sybehör och klädaffärer kan hittas mycket billigare sko arrangör, väska tyg, pos. 2, placeras under sängen. Dessutom skorna i den andas fritt.

Arrangörer för skor

Men arrangören kan du inte köpa en påse, om det finns ett tillräckligt antal skokartonger. De är helt enkelt limmas ihop, pos. 3. Shine andas in att arrangören inte alls svårt, och det är lättare att skjuta in den nisch podkrovatnogo rutan. Soft-trunk arrangör då ofta fastnat.

Obuvnitsu organisatör av kartong kan också limmas ihop, till exempel. till landet, pos. 4. fiction utformad, kan det vara riktigt på plats och i lägenheten, om det i hallen finns en lämplig nisch objekt. 5. Sedan obuvnitsu av kartong nische bör placeras i tryck till sidonischer förstyvar hela artikeln. Av samma skäl kartongämnena 2-3 gånger på båda sidor är impregnerad med den vatten utspädda polymeremulsion eller vatten 2-3 gånger PVA.

Våta skor torka innan du lägger i obuvnitsu eller lagring. Men - inte köpa ett hem Elektrotorkare för skor (se fig.).! Deras syfte - snabbtorkande arbetsskor i resor, fält eller fältförhållanden när det är nödvändigt att byta ut spade eller, säg, att gå på att mäta minut, och kostnaden för arbetsskor i förväg in i budgeten eller driftsutgifter.

Casual skor för att torka på insidan kan inte vara, eller ens doroguschih märkesvaror kan före utgången av garantiperioden att knäcka upp eller lossna sulan. Experter på butiker i sådana fall omedelbart bestämd - sorry, icke-garanti fallet. Här går du - vägledning med bilder. Du behöver så de torkades som det står skrivet här?

Vardagsskor behöver torka eller i en lutande position tårna nedåt (pos. 1 i bilden nedan), eller bättre, på vikten (men inte för skosnören eller stift / tassar!) Pos. 2 och 3, eller, ännu bättre, från sulor, pos. 4. Snygg torktumlare arrangör för skor på pos. 2-teknik är inte alltför svårt om du vet hur man handskas med ark av plast eller rostfritt stål.

Hur man torkar vardagsskor

Men det mest effektiva absorptionstorken på pos. 4: helt våta stövlar det torka i 2-4 timmar vid rum temperatur! Som ni vet, indränkt desto snabbare torkning skor utan ytterligare uppvärmning, ju längre den används.

Hemligheten av absorption tork skor - i sten och fyllning noggrannhet: innan du sätter skor på torkning, är det nödvändigt att tvätta. Krossad behov av en absorptionstork dolomit eller liknande. Av en tillräckligt stark och kemiskt aktiv liten sten med egen vattenabsorption mer. Aktivt kol (ej läkemedelstabletter!) Eller kiselgel torkade skor ännu snabbare, men de själva inte torka sedan lättare än att återställa den gamla kol rutan mask. Bäst som fyllning i en absorption torktumlare för skor - snäcka eller havet rundade stenar. Livslängden på vinterskor och arbetsskor, om hela säsongen, förutom att användningen av tid, att hålla på en fyllning, nästan fördubblats.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 + = 41