Öppna och slutna värmesystem

Slutna och öppna kretsar för uppvärmning av exemplen

Kyld flyter kylmediet tillbaka in i pannan, där dess värme utförs igen. Sålunda systemet arbetar med naturlig cirkulation. endast vatten kan användas i en sådan konstruktion, eftersom antifrysmedel som används för uppvärmning, avdunstar för snabbt.

Öppen värmekrets, som innebär att det finns expansionstank används i många hem. Vid förlängning av överskottsvätska faller exakt i expansionstanken. Dessutom, när ett överskott av vatten i systemet när den kommer in i tanken.

Vätskan i det öppna värmesystemet rör sig ganska långsamt, så röret under användning är nödvändig för att gradvis värma upp för att förhindra deras försämring och kokande vatten.

För att säkerställa en god cirkulation av pannan måste installeras på den lägsta nivån, och utjämningstanken ligger på den högsta punkten i systemet. För att använda ett öppet värmesystem i vinterförhållanden är nödvändigt att isolera tanken. Vid läggning av en rörledning för ett sådant system är det önskvärt att använda åtminstone de anslutande delarna.

avdunstning av vätskan i det slutna systemet uppvärmning är möjlig, eftersom en sådan konstruktion är tät och värmemediet cirkulationspumpen är anordnad. I ett system med forcerad cirkulation består av samma element som i det öppna värmesystemet, men listan är kompletterad med en cirkulationspump.

Om vätskan under drift expanderar utöver en viss nivå, är utjämningsbehållaren ventilen öppnas och kylmediet tar bort överflödig. När systemtemperaturen minskar, pumpen ladda vätskan tillbaka in i systemet.

Tanken stängd värmesystem är vanligen tillverkade av tungmetall. Strukturellt tanken består av två delar, vilka är falsade ihop. I den inre håligheten av tanken är värmebeständigt gummimembran. Vidare ligger det inom en liten mängd gas (vanligtvis kväve eller luft). Membranet uppdelar tanken i två delar, av vilka en missar den expanderade vätskan och den andra gasen är belägen. En gång i tanken, vattnet tryck på membranet, tanken fylls utrymmet, och under kylningsvätskan i systemet under inverkan av ett membran som ligger i tanken vatten förskjutes tillbaka.

1

Skillnader öppna och slutna system

Vad är bättre - öppen eller stängd värmesystem?

 1. Placeringen av expansionstanken. I ett tanksystem öppet måste placeras på den högsta punkten, inte ett slutet system uppvärmning inte ställa några krav i tanken platsen.
 2. I ett slutet värmesystem som hölls vid en konstant atmosfäriskt tryck eftersom utomhusluften i ett sådant system missar (detalj "Ett slutet system värme - kretsexempel"). På grund av detta, ökar varaktigheten av värme tjänsten betydligt. Ytterligare tryck på den övre delen av systemet för att minska risken för luftfickor, igensättning radiatorer anordnade ovanför.
 3. Att öppna värmesystemet kräver ett rör med stor diameter, vilket är ganska obekvämt under installation och under drift. Dessutom är de svåra att maskera, vilket har en negativ inverkan på inredning. Att driva ett sådant system kräver en konstant lutning, skapandet av vilket kräver ytterligare ansträngning.
 4. Ett slutet system är strukturellt mycket enklare och billigare, eftersom installationen av tunna rör mindre tidskrävande, och de kostar mycket mindre än kostnaden för tjocka rör.
 5. När korrekt installerad kan cirkulationspumpen undvikas konstant buller.

Fördelar med öppna värmesystem:

 • enkel användning;
 • inget behov av pumpenheten;
 • jämn värmefördelning i lokalerna;
 • enkel start och stopp-system;
 • oberoende av elektricitet;
 • tillförlitlighet;
 • Förenklad installation.

Nackdelar med öppna värmesystem:

 • försämring av hållbarheten hos systemet i kontakt med luften däri;
 • dålig motståndskraft mot temperaturmiljö låg under instabil drift;
 • Långsam uppvärmning efter start;
 • behovet av att kontinuerligt övervaka nivån av kylmedel i expansionstanken;
 • inkompatibilitet system med frostskyddsvätska;
 • stor storlek;
 • låg effektivitet.

Fördelarna med ett slutet system uppvärmning:

 • enkel installation;
 • Inget behov av att övervaka nivån av kylmedel i behållaren;
 • god beständighet mot frysning på grund av användningen av antifrys som kylmedel;
 • möjligheten att reglera temperaturen för systemet genom att öka eller minska mängden av energikälla;
 • långvarig användning av enbart vatten är den part som beror på tätheten hos systemet;
 • kontrollerbar trycknivå;
 • effektivitet;
 • bearbetbarhet, orsakar en lång livslängd;
 • förmåga att arbeta tillsammans med ytterligare element.

Nackdelarna med ett slutet system uppvärmning:

Vilka är skillnaderna och fördelarna med öppna och slutna system

För uppvärmning av värmesystemet används sluten och öppen. Många experter tror att den slutna värmesystemet har fler fördelar än det öppna värmesystem. Är det verkligen så? Försök att förstå.

Utomhus typ av värmesystem har många nackdelar, som vi kommer att diskutera senare, men det finns också obestridligt fördel - det beror inte på el. Om du anser att kostnaden för el ökar varje år, och problem med elförsörjningen i våra hem - är inte ovanliga, det är den enda fördelen med det öppna värmesystem kan neutralisera alla sina tillkortakommanden.

Det är inte förvånande att trots fördelarna med slutna system i många hem fortfarande satt enkelt och inte dyrt öppna värmesystem. Men naturligtvis nackdelar i denna metod att värma rummet mycket.

Värme i huset

Nackdelar med öppen-värmesystem

På tal om bristerna i det öppna systemet, bör det sägas första i sitt unpresentable utseende. Den körs från tjockväggiga rör med stor diameter skrymmande. Dölja detta meddelande av dekorativa paneler är mycket svårt.

Förutom de estetiska kvaliteter låg utomhusvärmesystemet har ett antal andra nackdelar, bland vilka bör noteras:

 • Låg effektivitet.
 • Långsam cirkulation av kylvätska.
 • Systemet kan användas som endast kylvattnet, som andra antifrysmedel avdunstar snabbt.
 • Expansionskärlet är inte förseglade.
 • Behovet av att ständigt förnya vattennivån i expansionskärlet, på grund av dess ständiga avdunstning, vilket orsakar vädring systemet och leder till negativa konsekvenser.
 • Närvaron av luftbubblor i systemet reducerar värmeöverföringsfluidcirkulationsstörning, skapandet av luftfickor, utseendet av buller, vilket orsakar korrosion på inre ytor hos elementen, reducerar livslängden.

Manöver principen om en öppen värmesystem

Rörelse principen om en öppen system som bygger på de grundläggande termodynamikens lagar. Varmt vatten stiger upp genom systemet, och därigenom skapa ett högre tryck vid utloppet från värmepannan. Från högtrycks vatten strömmar in i utrymmet område med ett lägre tryck och kylmedelskretsloppet uppstår i systemet. Genom upphettning, de vattenvolymen ökar, så expansionskärlet behöver för ett sådant system. I ett öppet system använder trycklös tank, som kommunicerar med atmosfären, vilket är anledningen till att systemet kallas öppen.

Eftersom den öppna systemvattnet cirkulerar ganska långsamt värmerör bör ske gradvis för att förhindra kokning av vatten och skador på rören. Om värmesystemet inte används på vintern, bör vattnet tömmas ur systemet behöver rören inte frysa.

Den erforderliga nivån av kylmedelskretsloppet panna fäste anordnat vid den lägsta punkten av värmesystemet (i källaren, källaren) och expansionskärlet är installerad vid den högsta punkten (vinden). Expansion tank frös på vintern, måste det vara kvalitativt isolera.

Ordningen öppen uppvärmning

Open värmesystem kan drivas utan cirkulationspump, men på gång måste göras så litet som möjligt rotationer och använda den minsta formade delar och tillbehör. Vid utloppet från ångpannan med hjälp av ett rör med en större diameter. Om det är nödvändigt att värma den golvyta 50-100 m2, bör rördiametern vara omkring 40 mm och med en större yta erfordras för att öka diametern av röret till 52 mm eller mer.

Diametern för de horisontella rören måste vara lika med diametern av stigar kan hopfällbara rör för systemet användas med de mindre tvärsektionsrören.

Vid konstruktion av en öppen typ systemet måste göra ett foder horisontellt rör med en förspänning mot den högsta punkten hos systemet till radiatorn, och sedan till värmepannan (lutning bör ligga inom 0,005-0,01%).

slutna värmesystem: egenskaper och fördelar med

Ett utmärkande drag hos det slutna systemet uppvärmning är dess fullständig isolering från atmosfären. Därför är luftinfiltration minimeras. För att kompensera för värmeutvidgning i slutna system, är membranexpansionskärl användas, vilka är fyllda med vatten vid upphettning, och vid kylning den i ett givet system.

Schema stängd upphettning

Expansionstank är en ståltank med ett gummimembran uppdelad i två delar. En av tanken är konstruerad för en gas (ofta kväve fylld), den andra delen - för kylvattnet. När vattnet från systemet kommer in i tanken, komprimerar den gasen i luftkammaren.

Expansionskärl finns i olika volymer. Valda tankvolymen, så att vid upphettning av trycket i tanken inte överskrider den tillåtna nivån. För att skydda utjämningsbehållaren överskrider de tillåtna parametrar som säkerhetsventil.

Membran tankar är fyllda med 60-30%. För värmesystem i stora anläggningar, blir problemet stora membrantank. Till exempel, om tanken volymen i tusentals liter, är frågan om utplaceringen av en sådan stor reservoar ganska akut. För att lösa detta komplexa problem använda inställningar som upprätthåller ett visst tryck i tanken och gör det möjligt att minska dess volym. Sådana installationer består av en icke-tryckexpansionskärlet och tryckregleringssystem baserat på driften av pumparna.

Arbetsprincipen av värmesystemet av sluten typ

När temperaturen ökar i ett slutet system typ värme, en speciell ventil i tanken åtkomst ger kylmediet, temperaturen sänks, pumpar kylmediet pumpas tillbaka in i systemet.

Passande reglertrycket, är trycket upprätthålles i systemet inom inställda gränser. Expansionskärl med en sådan installation mer kompakt än konventionella membrantankar. Förutom sina grundläggande funktioner, kan installationen för att bibehålla trycket utföra automatiskt utfodringssystem etc. avluftning kylmedel.

Slutna värme- systemet behöver avlägsna luften som tränger vid kompletteringssystem eller tryck över leder. För dessa ändamål, blöder skruv eller automatisk avluftningsventil. För avlägsnande av luft upplöst i kylmediet, är separatorer används vilka är placerade i rörledningen.

Cirkulationen av kylvätskan i ett slutet system uppvärmning beror på pumpen.

Pumpdriften ökar effektiviteten i värmesystemet som värmer upp rummet bättre, och tillåter också att ansluta de ytterligare värmeelementen i systemet (t ex golvvärmesystem, vilka inte fungerar med naturlig kylmedelskretsloppet).

Nackdelen med system med värmepump är deras beroende av elektricitet.

Schema stängd värmepanna innefattar främre infästning på returledningen hos cirkulationspumpen och expansionsmembrantanken.

Denna placering av tanken och pumpen förenklar installationen av värmesystemet. För det första är rörisoleringen krävs inte, placeras på vinden expansionstanken, och för det andra, utan att behöva följa en bias rör under installationen och kan installeras rör av någon sektion.

Men inte avsevärt minska diametern på rören matar kylvätska. Avsevärt minskar diametern hos rören, du öka vattenbeständigheten och reducera mängden kylmedel som cirkulerar per tidsenhet genom kylaren.

I ett slutet system, ingen avdunstning av vatten, så behöver inte ofta övervaka kylvätskenivån. Med hjälp av en sluten forcerad cirkulation av värmesystemet kylvätskan värms upp snabbare. Användning av en pump medger att varje rum för att justera temperaturen, och om pumpen körs med en rumstermostat, är det möjligt att värma rummet endast när temperaturen sjunker under en förutbestämd.

Lång tänkt att välja vilken typ av inomhus eller utomhus. Till slut stannade han öppet. För min värmesystem passar precis rätt!

Lång tänkt att välja vilken typ av inomhus eller utomhus. Som ett resultat, slutade han i det fria. För min värmesystem passar precis rätt!

Jag valde öppen med en pump) på webbplatsen försöker vilseleda! (

Denna typ av öppet rör av grader, och så vidare., Om den lilla pumpen där de skriver så att säga alternativ)) för att ge bättre att inte hitta)

Det mest optimala alternativet öppet system med pumpen på planen och en vakuumtank (självsugande) någonstans på golvet sida vid sida bredvid pannan. lämplig även 5P buttylka liter av vatten. Under de senaste 10 åren, den bäst etablerat sig.

I båda figurerna grammatiska fel - fel "razshiritelny tank" och "ROZZHERITELNY" -shutka. Båda systemen är visas här- stängda ...

nya artiklar

21/01/2018 // 0 Kommentarer

20/01/2018 // 0 Kommentarer

19/01/2018 // 0 Kommentarer

18/01/2018 // 0 Kommentarer

17/01/2018 // 0 Kommentarer

All rights reserved - © 2016

Vid kopiering material aktiv direktlänk till källan

Vad skiljer en öppen från ett slutet värmesystem

Uppvärmning av vatten i individuella bostadshus består av en panna och radiatorer, som förbinds med rör. Vattnet värms i pannan, rören flytta till radiator i kylaren avger värme och matas sedan in i pannan.

Centralvärme är anordnad som en fristående. Skillnaden är att den centrala panna eller CHP värmer många hem.

Termerna "slutet system" och "öppet system" används för att beskriva den självuppvärmande och centralvärme, men skiljer sig i betydelse:

 • De autonoma värmesystem kallas öppet system, genom vilket ett expansionskärl i förbindelse med atmosfären. System i vilka förbindelse med atmosfären där, kallad sluten.
 • I hem med centralvärme, kallat öppet system där varmvatten tillförs direkt till kranarna hos värmesystemet. En sluten när trädde in i huset varmvatten i värmeväxlaren värmer kranvatten.

Vatten, som fyllde pannrören och radiatorer expanderar vid upphettning. Trycket ökar inuti. Om du inte ger för avlägsnande av ytterligare mängd vatten, kommer systemet att gå sönder. Betalnings mängder av vattenbyten med förändringar i temperatur sker i expansionskärlen. Med ökande temperatur, är överskottsvattnet förflyttas in i expansionskärlet. Med sjunkande temperatur, är systemet kompletteras från expansionskärlet med vatten.

 • öppet system permanent ansluten till atmosfären via den öppna expansionskärlet. Kärlet är utformad som en rektangulär eller cirkulär tank. Formen spelar ingen roll. Det är viktigt att ha en tillräcklig kapacitet för att inrymma den ytterligare volym av vatten som genereras genom termisk expansion av det cirkulerande vattnet. Expansionskärl är placerad i den högsta delen av värmesystemet. Med uppvärmningskärlet är anslutet ett rör, som kallas en stigare. Stigar är ansluten till botten av tanken - till botten eller sidovägg. På toppen av expansionskärlet är fäst dräneringsröret. Den visas i avlopp eller gatan utanför byggnaden. Avloppsrör behov till tank overflow fallet. Det ger också och en permanent anslutning av tanken och atmosfären i värmesystemet. Om systemet är fyllt med vatten skopor tanken dessutom utrustade med ett lock eller lucka manuellt. Om kapaciteten av tanken är korrekt vald, är vattennivån i tanken kontrolleras före inkoppling av upphettning. Vattentrycket i "öppet system" är lika med atmosfärstrycket, och ändras inte när vattentemperaturen som cirkulerar i systemet. Säkerhetsanordningen krävs inte genom att öka trycket.
 • Slutet system Den är isolerad från atmosfären. Expansionskärl tätad. Formen av kärlet är valt för att motstå det högsta tryck vid en minsta väggtjocklek. Inuti kärlet är ett gummimembran, som separerar den i två delar. Ena delen är fylld med luft, är den andra delen ansluten till värmesystemet. Expansionstanken kan monteras var som helst i systemet. Med ökande temperatur ett överskott av vatten kommer in i expansionskärlet. Luft eller gas i den andra halvan av membranet komprimeras. Genom att sänka temperaturen, systemtrycket minskar, vatten i expansionskärlet under inverkan av tryckluft drivs ut från expansionstanken till systemet. I det slutna systemet trycket är högre än i ett öppet system och är i ständig förändring beroende på temperaturen hos det cirkulerande vattnet. Dessutom ett slutet system erfordras för att vara utrustad med en säkerhetsventil i händelse av en farlig ökning i tryck och en anordning för avluftning.

Öppna värmesystem

fjärrvärme

Vatten när centralvärme upphettas i en central panna eller CHP. Här och där expansionsvattnet med temperaturkompensering. Därefter varmvatten pumpas cirkulationspumpen i fjärrvärmenätet. Husen är anslutna till uppvärmningsnätet två rörledningar - framåt och bakåt. In i huset på den direkta ledningen, vattnet uppdelad i två områden - för uppvärmning och varmvatten.

 • öppet system. Vattnet går direkt till varmvattenkranen, och utmatas till avlopp efter användning. "Öppet system" stängd lättare, men i den centrala panna och CHP måste utföra ytterligare behandling av vattnet - luftrening och borttagning. För hyresgäster, är detta vatten dyrare än kranvatten, och dess kvalitet är lägre.
 • Slutet system. Vattnet passerar genom pannan, ger upp värme för att värma kranvatten är ansluten till värmereturvattnet och återföras till fjärrvärmenätet. Den uppvärmda kranvatten matas in i de varmvattenkranar. Slutna systemet från användning av värmeväxlare av komplex öppen, men kranvatten utsätts inte för ytterligare bearbetning, men endast upphettas.

Slutna värmesystem

Termerna "öppet system" eller "slutet system" inte gäller för hela värmesystemet i staden eller stad, och varje hus för sig. I ett centralvärmesystem kan anslutas till huset och "öppet system" och ett "slutet system." Så småningom öppna system bör kompletteras med en värmeväxlare och förvandlas till slutna system.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

68 − = 58