Ordningen på köksfotoidéer

Lagring i ett litet kök: vad man ska göra om det inte finns någon garderob i lägenheten

Få till postkontoret en gång om dagen som är mest lästa artiklar. Följ med oss ​​på Facebook och VKontakte.

Öppna hyllor kan installeras i någon del av köket - om det fria väggen i en nisch i mellanrummen mellan möbler och vitvaror, i hörnen av taket. De är bra med det faktum att visuellt minska utrymmet och ge den perspektiv, skapa en känsla av lätthet. På dessa hyllor är bekvämt att lagra tallrikar, koppar, glas, kryddor och favorit kokböcker.

I det lilla köket måste du använda allt utrymme. Och inte bara på väggarna. Det är värt att uppmärksamma platsen nära fönstret. Du kan också installera en hylla eller fönster att använda som en arbetsyta. På det är bekvämt att lagra mixer, kaffebryggare, porslin.

1

I händelse av att en hel del av grytor och pannor, och lagringsplatser är inte tillräckligt - disken kan lagras direkt på väggarna. För dessa ändamål, måste de vara i perfekt skick - väl tvättade och skalade, så att det såg estetiskt.

För att säkra skålen i väggen, är det tillräckligt att använda skenorna och lamellerna. Naturligtvis kan du göra en särskild styrelse med krokar att hänga dina artiklar till hands om så önskas.

Takrelingar är riktiga hjälpare moderna hemmafruar. Med byggandet av flera våningar kan lagras inte bara slevar, spatlar och vispar. Vissa modeller kan passa på tillfället tallrikar, koppar, lock på krukor och matsalar objekt.

Magnetiska modeller praktiskt att lagra knivar, saxar, montera dem ark med recept. Takrelingen med krokar perfekt plats för koppar, krukor, handdukar, skummare. Det finns ett prov där det finns utrymme för lagring av pappershanddukar, mat, film, folie.

Tak, liksom öppna hyllor - universell. De kan installeras på en köks förkläde fria väggar och fragment runt skåpen. Bäst av allt, om de är så nära som möjligt till arbets triangel, så att värdinnan alltid kunnat snabbt vidta nödvändiga krydda eller redskap.

Om det inte finns någon separat litet kök skafferi, måste du tänka på korrekt lagring av grönsaker. En av de bästa alternativen - gömma dem i en eller flera lådor. Huvudsaken är att det ligger på en torr plats (inte sink) och väl ventilerad. Grönsaker inte önskvärt att lagra i plastpåsar och korgar där luft passerar. Det kan vara flätade eller metallmodellen.

Ibland ett tillräckligt antal skåp är fortfarande ett underskott på lagringssystem. Allt på grund av felaktig organisation utrymme inom dem. Hur kan leda allt i ordning?

• Först och främst måste du paketera alla lösa föremål av glas eller plastburkar, underteckna dem att enkelt hitta rätt spannmål.

• Då måste du sortera ut disken och bli av med brutna och olämpliga för användning tallrikar, koppar, krukor.

• De föremål som används mindre ofta bättre att ta bort de högsta hyllorna.

• Du måste bygga fartygen på ett sådant sätt att göra det lättare att få en burk av vissa spannmål och kryddor: höga banker fodrad ut (om skåpväggar), medium placeras före dem, och den minsta kapaciteten är närmare dörren.

När frågan om lagring av redskap, grönsaker och produkter lösas, återstår det att ta reda på var de dolda hushållskemikalier? Tvättmedel, rengöringsmedel, svampar och handskar samt en kvast och en sopskyffel och skräp är bäst att rengöra under diskbänken. Här är det önskvärt att utrusta en bekväm utdragbara hyllor eller använda behållare på hjul, som du kan köpa i järnaffären. För lagring av hushålls småsaker kostym och de vanliga plast- och metalllådor.

I malogabaritki välorganiserad förvaring av objekt är det nödvändigt att inte bara i köket, men även i andra rum. vi samlat de mest intressanta och ovanliga idéer som kommer att hjälpa till att hålla lägenheten i ordning.

Gillar du? Sedan stödja oss, TRYCK:

Allt har sin plats: 30 kitchen lagring idéer

För att upprätthålla ordningen i köket är inte så enkelt - som regel, kan kök inte klara av köksartiklar, apparater och andra redskap. Men vi har en lösning: att använda några knep du inte bara sätta saker i köket, men också spara utrymmena. Läs vidare och komma till saken!

Vertical lagringssystem - den bästa lösningen för ett litet kök. Kompakta hyllor tar inte upp mycket plats, men det är lätt att få alla dina rätter.

En glidande mesh korg inuti köksluckor är ett bra ställe för en hemlig dölja tvättmedel.

Idén №3: i limbo

Inte heller glömma att hänga mesh korg, som är lämpligt att lagra inte bara cup, men även grönsaker och frukter.

kök funktionalitet kan enkelt byggas ut med hjälp av räcket. Idag släppte de en mängd olika moduler, krokar, special burkar för kryddor.

Pollock är aldrig för mycket - genom att köpa ytterligare några mesh korgar i krom färg du alltid lösa problemet med lagring av redskap.

Inte så lätt att lägga upp alla grytor och pannor i en kökslåda! Det är bättre att hänga dem nära huven eller på väggen nära dörren. Detta kommer att hjälpa dig en speciell perforerad väggpanel.

Utrymmet i hörnet av köket används är svårt. För att lösa detta problem hjälp speciella infällbar står och hörnlådor speciell utformning.

Använd avdelare för lådor för att göra dem mer funktionell. Nu, för att hålla ordning kommer att bli mycket lättare!

Fäst bladen på väggen - och i bokstavlig bemärkelse. Särskilda magnetremsa visa dem som är boss!

Magneter kan lagras och burkar med kryddor. Fäst dem, till exempel på en vägg eller ett kylskåp innerskåpsdörren.

Använd speciella ställningar för grytor och kastruller - så att du kan använda hela utrymmet i lådan och du behöver inte röra dem före varje matlagning.

En skrymmande lock grytor och kastruller lätt att förvara med enkla staplar: Fäst dem till den fria ytan av väggen i ett bra läge.

Metallhyllor, fickor bidra till att placera locket på väggen i köksskåpet. Om skåpet är fullt upptagen, kan denna hylla placeras utanför skåpet.

Inne i skåpet är praktiskt att lagra inte bara rätter, men också en smal låda med pasta och deg. Helt enkelt fäster vid dörren till vertikala driv - och han helt lever upp till sin nya plats.

Och inte att komma in i yttersta hörn i köket för rullar av folie eller film, bara hänga dem på väggen - med hjälp av en gammal galge.

Minns hur bekvämt kunna se vykort eller små souvenirer vid skivspelarna i butiken. Lägg flera mobila hyllor i ett av skåpen - och alla burkar och behållare med kryddor finns alltid till hands.

Trött att rengöra lådan med godis från smulorna? Lös det här problemet en gång för alla, att nypa paket med cookies konventionell klädnypa.

Inget mer slösa tid på att leta efter salt eller socker, loggar lock burkar där du lagrar spannmål och korn.

Organisation av recept kommer att bidra till att påskynda tillagningen. Inga fler rusar runt i köket: lägger upp alla recept på ett ställe, och det är bättre - i alfabetisk ordning.

Den väggskåp för lite utrymme! Fäst krokarna till hyllorna och hänga dem på kaffekoppar. Och under Glas butikshyllorna - upp och ner.

Långsmal hylla lätt att fästa på väggen och är perfekta för förvaring av kryddor och en mängd flaskor med olja.

På toppen av köksinredning måste sätta något som du sällan använder. Till exempel, låt det vara en korg med alkohol eller redskap för matlagning festmåltider.

En mängd olika moduler, ställningar och ställningar lätta för även de mest trånga och obekväma säten. Till exempel, lådorna i köksskåp.

Många kryddor i stället packar ur "Tick-Tock". Bara Glöm inte att underteckna det!

Rätter kan endast lagras i slutna garderober, men också för att minska de öppna hyllorna. Låt din favorit tjänsten kommer att vara en ursprungliga köket inredning!

Företags skärbrädor har slutat falla i diskhon när man ska introducera henne till en kompakt korg. Välj en modell av artificiell rotting - ett material resistent mot fukt.

Släng inte konservburkar och rostiga rake, eftersom med rätt behandling kan de vara användbart för att lagra kökstillbehör - skedar, gafflar och knivar.

En kompakt magnetisk hylla för små saker du kan göra med dina händer. Du behöver en liten korg från järnaffär, magneter, och superlim.

Genom att köpa ett par plastbehållare för livsmedel sortering, kommer du inte bara frigöra utrymme i kylskåpet, men också göra det lättare att rengöra den.

Var noga med att använda den nedre delen av skåpen - i lådor eller korgar under rätt sviten är praktiskt att lagra spannmål och korn, samt material för konst och hantverk.

Hur man organiserar ordning i köket: 8 briljanta idéer

Kök - den mest använda rum i huset, och det måste vara lätt att använda. Här är det nödvändigt att lagra och placera rätter, produkter och olika redskap. I det här fallet för att upprätthålla ordningen i köket och att organisera lagringsutrymme saker? Vi erbjuder följande idéer för att dra nytta av efterlevnaden av ordning i köket.

Kök - en plats där det alltid finns ett brett utbud av butiks lådor, burkar, grytor, pannor. Spannmål, socker, te, kaffe, kryddor och mycket mer, allt detta lager eller hur? För lagring av bulkprodukter är perfekta för behållare av olika former och storlekar, är det lämpligt att välja insyn i bankerna för att leta efter den önskade långa korset.

Kryddor ska alltid finnas till hands och för lagring Wall arrangörerna är idealiska. Det kan vara magnetiska skivor eller plasthållare för flaskor. För att placera ett sådant system är bättre på insidan av skåpdörren, så att solljuset inte förstöra kryddorna. Denna geniala konstruktion som utdragenhet för lådor utmärkta sparar utrymme och gör det möjligt att snabbt nå önskad rutan. Utmärkt idé att hålla ordning i köket, är det inte?

Rätterna händer inte mycket - det här är motto för många kvinnor. Hur lagras dessa högar med tallrikar, koppar och kokkärl? Ett utmärkt tillvägagångssätt är stapling. Att sätta små rätter i en större är nödvändig enligt principen om att bevara skålen, blanda inte disk med pannor. Omslag från krukor bör hållas separat, hängde t.ex. på dörren. Den geniala tanken på att lagra diskar är metall mini hyllor för stekpannor och kastruller.

Platser i köket av någon storlek saknas alltid. Därför måste du använda vilket utrymme som helst för att lagra någonting. Till exempel är den plats under diskbänken ofta tomma, och det kan med framgång lagras tvättmedel, svampar och handskar i dragningen ut korgen. Där kan du också placera en rulle med soptäckor eller en behållare med förpackningar för transport och förpackning. Om ditt kök är i ett privat hus av liten storlek, kan hushållsapparater installeras under trappan, för mer information, se "Hur man använder plats under trappan".

Vanligtvis används inte insidan av dörrarna till köksskåp. Och de är perfekt placerade plana genomskinliga lock, som är praktiska att lagra skärbrädor, extra knivar, rullar av matfilm och pergament.

Idéer för lagring av köksartiklar

Bestick, olika apparater: Öppnare, grönsaksfräsar, sil, stärkelse bör alltid läggas i plana lådor så att allt är i sikte. För bekvämligheten av lagring är det möjligt att använda speciella plast arrangörer. En lysande lösning är en flervärdig låda med separatorer. Alla dessa föremål kan också hängas i en smal utrullning eller placeras på en magnetplatta på väggen.

En oersättlig assistent i lagringen av mat i köket är ett kylskåp. Men att den inte blir till en matkyrkogård, måste den hållas i ordning. Efter att ha analyserat dina matförhållanden är det värt att dela kylskåpet i zoner för huvudproduktgrupperna och fördela en separat plats för rester. För förvaring av produkter är plastbehållare som inte häller luktar bäst. Också, man borde vana att släppa kylskåpet från upphörda produkter i tid.

Vanligtvis är det mesta av sjukdomen skapad av föremål, som älskarinnen ofta använder. Som en idé för beställning i köket är det bäst att använda gångjärnskonstruktioner. På järnvägen kan du hänga krokar för ladle, durshtag, tehtok, potholder. För pappershanddukar är det bra att använda en hängande hållare.

Kryddor är perfekt placerade på hängande hyllor. Den geniala uppfattningen är en flertäckande hängande hyllplan där du kan placera skärbrädor, burkar med salt och peppar, en timer och mycket mer. Väggmagnetremsan är en utmärkt arrangör för knivar.

För effektiv lagring i de tomma platserna i garderoben ljus påsar med kaffe, chips, kan kryddor användas krokar och pinnar. Med hjälp är det enkelt att placera olika objekt i det tomma intervallet. Så för muggarna kommer krokarna på maskintorken i skåpet passa, och tygnålarna kommer att göra "exponering" av påsarna med olika tillsatser i skåpet.

Hur lagrar du mat och rätter i ditt kök? Har du idéer för att hålla ordning i köket, som du inte har implementerat än? Vi väntar på din feedback och kommentarer.

För alla som står inför problemet med jobbsökning är det viktigt att hitta ...

Acne eller akne är en sjukdom i talgkörtlarna, som ett resultat av vilket ...

Sovrummet är en av de viktigaste platserna i huset, från hur en person vilar, ...

Alla designers, enligt överenskommelse, och upprepa om klädernas oöverträffade relevans i ...

Flickor som följer sin figur vet att de flesta kalorier kan vara ...

Kosmetologi är ständigt på jakt efter nya skönhets tillbehör att ta hand om ...

Hur vackert är allt!

Och på något sätt känns inte barnens figurer som att äta.

Nyligen blev jag bekant med kosmetika från Primia Cosmetici (Italien) - effekten är super! Jag lärde mig från min kosmetiker - jag gjorde proceduren och tog henne hemvård. Mycket nöjd!

Malimar.ru - information kvinnors portal. Varje dag publicerar vi användbara tips för dig om skönhet, kvinnors hälsa, mode, graviditet och uppväxt av barn, karriärer och hjärnhård.

Kopiering av material är endast tillåtet med indikation på en aktiv länk till källan.

Redaktionen är inte ansvarig för innehållet i reklammaterial och information som läggs ut av användarna.

Upphovsrätt till artiklar, bilder och videor tillhör deras rättmätiga ägare.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

45 − 38 =