Original hyllor på väggen

Dekorativa och eleganta hyllor på väggen i inredningen

Hyllor i inredningen har alltid varit och kommer att vara ett trevligt och funktionellt tillskott till rummets övergripande design. Företagskontor, utbildningsinstitution, butik, bibliotek, lägenhet, privathus - det finns hyllor överallt. En sådan popularitet hos dessa möbler har unikt påverkat deras mångfald.

Det 21: e århundradet dikterar sina krav och smaker på alla sfärier av livet, inklusive nya designmetoder, moderna stilar. Hyllan idag är inte bara avsedd att innehålla objekt på den, den är en del av ett helt designkoncept, ett litet element i en stor bild.

Alla hyllor som används i inredningen kan grupperas:

 • vägg;
 • inbyggd;
 • vinkel;
 • golvet;
 • suspenderat;
 • hyllmodul;
 • vikning;
 • omdragning.

Vägghyllor i vardagsrummet med öppen spis

Vägghyllor är fästa med fästdon direkt på väggen. Dessa är de mest mångsidiga, traditionella, pålitliga möbelprodukterna. Idag kan du möta en ovanlig design av hyllor på väggen, speciellt då designarbeten är mer populär än vanliga träbrädor.

Inbyggda hyllor är ofta gjorda av gipsskivor. De ser ut som en del av väggen och blandar sig harmoniskt med rummets design.

Inbyggda hyllor i en nisch i ett lanthus

1

Vinkel - placeras mellan två väggar i hörnet. Detta är en praktisk vy, så att du kan spara utrymme i rummet.

Hörnhyllor med belysning

Golv hyllor är installerade på golvet eller på ett visst avstånd från det, till exempel på hjul. Bekvämligheten med sådana produkter beror på det faktum att de lätt kan flyttas, det krävs ingen ytterligare ansträngning för att fixa.

Upphängda hyllor är fixerade med hjälp av apparater till taket eller till väggen. För att göra detta behöver du remsor, kablar, kedjor, rep och andra material, med vilka du kan göra en hängande hylla. Detta är ett mer originellt format.

Hylla modulen är en struktur av flera hyllor.

Fällbara hyllor i inredningen är annorlunda i det, som en värdelöshet kan de vikas snyggt, vilket sparar utrymme i rummet.

Hyllning - en stor design av många olika celler. Detta är en multifunktionell möbel.

I inredningen används två typer av hyllor:

Den senare kan till exempel konstrueras med glas som framväggen.

Beroende på materialet är hyllorna:

 • trä;
 • glas;
 • keramik;
 • metall;
 • plast;
 • från spånskiva, fiberboard;
 • kombinerat (med flera material);
 • sten;
 • flätad från vinstocken;
 • från gipsskivor.

De tre sista arterna används inte så ofta, men de är mycket originella, ovanliga. Av gips kan du göra själv genom att ha tänkt på designen.

Om du fokuserar på design, är hyllorna:

Moderna typer är gjorda med orientering till en viss interiörstil, med tanke på att möblerna ska kombineras med varandra.

 • dekorativa hyllor;
 • för praktiska ändamål (bok, kök).

Hängande hyllor över arbetsplatsen Upphängda hyllor i arbetsområdet

Dekorativ - designade för estetiska ändamål och kan byggas av material, med hänsyn till smak och designpreferenser.

Bokhylla ska vara gjorda av starka material, fasta, konstruerade för tung belastning. Kök - ska vara tillverkat av lätt tvättbart material.

Hyllor i kökets inredning

Klassiska vägghylsor i inredningen - En av de enklaste och vanligaste alternativen att utforma sina hem praktiskt, utan extra materialkostnader och snabbt. Inklusive fantasi kan du komma med en intressant inredning.

Dagens moderna design tog ett steg längre. Vägghyllor tar ibland ett asymmetriskt, ovanligt utseende. Det är nog att erbjuda exklusiva, ursprungliga möbelprodukter.

Boka hyllor i sovrummet

Vägghyllor i inredningen kan tillverkas i olika former:

 • konsol (vägghylla med en eller flera dekorativa ben, kan också fungera som ett toalettbord);
 • horisontell;
 • vertikal;
 • lutande;
 • staplade;
 • i form av en stege;
 • med baksidan, liksom sidoväggarna;
 • rektangulär, hexagonal, kvadratisk;
 • rundad.

Vägghyllor i inredningen är säkerligen ett vackert och praktiskt tillägg för ditt hem.

Långa hyllor i vardagsrummet för blommor och målningar

Vägghyllor, oavsett form och smakpreferenser, bör helst göras i samma stil som resten av möblerna i lägenheten, huset, kontoret etc. Genom att följa en design skapar du rummets integritet, komfort och harmoni.

Vägghyllor i inredningen kan ordnas på olika sätt, utveckla självständigt en design eller dekorera hyllorna på väggen i de ursprungliga formerna:

De upplysta vägghyllorna - en modern lösning, ser utsökta ut och är en extra ljuskälla. Det är ganska möjligt att till exempel använda en glasplatta med belysning.

En hängare med hyllan är två i en. Utmärkt för en hall eller ett kök, att hänga handdukar.

Vägghyllor från gamla resväskor - ett icke-standardiserat tillvägagångssätt, kommer nödvändigtvis att ge variation och ge en särskild höjdpunkt till rummet.

Korghyllor från vinstockarna är lämpliga för handdukar i badrummet, du kan också använda i plantskolan för leksaker.

Hylla är en vikmöbel, som tar två ställen: antingen ett bord eller en hyllplan, vilket är nödvändigt för tillfället. Ett bra alternativ för små lägenheter.

Glas hyllor rekommenderas att användas för dekorativa ändamål eller i badrummet.

Behöver inte köpa en glashylla för barnkammaren, eftersom det kan vara osäkert.

En enkel, vanlig hylla kommer att se bra ut med en snygg och välutrustad inredning. Intressanta tillbehör, blommor, böcker, arrangerade i färg, kommer att vara huvudpunkten för denna tandem. När allt kommer omkring är en hylla, även den mest ovanliga, inte allt, utan bara grunden.

 1. Det är nödvändigt att ta hänsyn till rummets övergripande inredning. Till exempel, för rum inredda i en klassisk stil är det inte lämpligt att använda stora, breda hyllor. Oftast finns det snygga hyllor av kvalitetsträ.
 2. När du väljer ett material måste du utvärdera belastningen på möbelprodukten. Och också rätt att hämta fästen.
 3. När du installerar en hylla är det nödvändigt att analysera var det är säkrare att göra det. Ta hänsyn till elkablar, rör etc. Om det finns små barn, är det inte lämpligt att göra sådant möbelgolv, inställt för lågt, använd substandard fästen.
 4. För små rum kan du använda hörn-, vägg- eller vikhyllor.
 5. För stora rum är de lämpligaste ställena. Praktiskt taget och samtidigt mycket elegant utseende.
 6. Det ekonomiska alternativet är hyllorna gjorda av glas, gips, spånskiva och annat material.
 7. För badet är inte rekommenderat hyllor av trä och dess derivat, eftersom de absorberar fukt. Det är bättre att designa, till exempel glas, plast eller keramik.
 8. För balkongen kan hörnhyllorna närma sig.
 9. Det är bättre att köpa en hylla på en gång med alla möbler under reparationen, så att hela rummet hade en inredning, ett visst färgschema. Om det bara behövs en hylla, tar vi hänsyn till det redan existerande interiören.
 10. Om det finns möjlighet och önskan, är det bättre att tillgripa råd från en designer som känner till alla nyanser i denna fråga.

Manifesterar sin fantasi, du kan göra en hylla själv eller helt enkelt välja genom att kontakta butiken. Men allt detta bör ge nöje och skapa tröst, skönhet, komfort eller att tjäna till praktiska ändamål. I slutet styrs varje person av sin egen smak.

Vägghylsor: 62 ursprungliga idéer

 • Att hitta platser för lagring är en av de viktigaste uppgifterna som människor står inför när de tänker igenom design, och även efter det. Ibland, även i ett stort rum, skulle det vara olämpligt att se ut som ett annat skrymmande skåp, men vad händer om du behöver placera en samling figurer eller ett dussin böcker? Frälsning i denna situation - vägghyllorna, som kommer att diskuteras idag.

  Vägghyllorna, även om de i sig är en mångfald, men också skiljer sig åt på plats. Villkorligt är de uppdelade i följande typer:

  Det enklaste och vanligaste alternativet, som är fastsatt på en platt vägg. Men det är på grund av sin enkelhet att de ger ett brett fält för att flyga fantasi: hyllor av olika geometriska former, storlekar, arrangerade i form av honungskamrater eller skapa komplexa kompositioner.

  Sådana mönster kan bli ett enda bräde spikat på väggen, eller bilda silhuetten av ett träd där varje "gren" tjänar som en lagringsplats. Bokhyllor kan vara lutande eller asymmetriska. I havet av intressanta idéer uppträder även runda, endast vid ovanliga figurer är det nödvändigt att tänka i förväg varje ögonblick: platsen, fyllningen, vinkeln.

  Denna plats är vanligtvis tom på grund av sin opraktiska karaktär, men hörnhyllorna rehabiliterar inte bara utrymmet utan hjälper också till att förvandla interiören. Fästning görs på två angränsande intilliggande väggar. I detta fall kan inte bara det inre hörnet utan också det yttre hörnet användas.

  Variationsgraden av utformningen av hörnväggshyllor beror mer på material och inredning, men även denna lösning ser ovanligt ut. Ofta används hyllor för böcker eller hushållsartiklar i badrummet såväl som i affärslokaler.

  Som du kan se från namnet, fäster dessa hyllor inte direkt på väggen, men hänger på rep - till taket eller strålen. Denna design är inte särskilt stabil, så den används för att lagra böcker, inte kristallvaser. Men för att skapa originella accenter i rummet är det idealiskt.

  Kan installeras som en hylla eller flera. Det första alternativet skapas ofta i form av en triangel eller skrivs in hyllan i en cirkel. Det viktigaste är att se till att lagringen är tillförlitlig.

  En träplatta som spikas på väggen är den enklaste versionen av hyllan, som omedelbart kommer att tänka på. Men för modern design är det inte tillräckligt. Valet av material, även för en sådan enkel produkt, är ganska bred - liksom deras förmåga.

  Även om detta är uppenbart, bör det inte omedelbart kasseras. Olika former och fästelement kommer att bidra till att diversifiera träväggshyllan. För ett minimalistiskt eller loft skulle ett sådant beslut vara mycket lämpligt. Och om du vill skriva in ett element i det klassiska interiøret, rekommenderas det att förbehandla detaljerna, och kanske till och med dekorera snidningen.

  För att spara på material, kan du använda MDF, spånskivor eller plywood - vackra, enkla, praktiska.

  Men metallvägghyllor exakt fånga uppmärksamheten och harmoniskt passa in i interiören, speciellt om det är high-tech, fusion eller, som ett alternativ, minimalism. Bara för att passa dem behöver särskild kompetens.

  Denna ram har höga egenskaper - hållbarhet, tillförlitlighet och hållbarhet. Korrosions spara förbehandling.

  Billiga, formbara, mångsidigt material som kan se enkla eller lyxiga, imitera naturliga alternativ, men kompensera sina brister. Speciellt om en sådan hylla på väggen, kommer alla artiklar vara trångt, så bekanta med uppgifter om gästerna dess kommer inte att vara möjligt. Bath - en mycket bra lösning!

  I detta sammanhang finns det en betydande nackdel - bräcklighet. Sharp ryck eller stötar kan skada hyllan, men denna situation kommer inte att uppstå vid lagring av lätta föremål. Ska jag nämna hur graciöst liknar glas, men så glamoröst - spegelytan? Det kommer att ge interiören en känsla av tyngdlöshet.

  Måste välja och metoden för montering av hyllorna på väggen - av de tre alternativen. Ditt beslut beror på tillförlitlighet och mobilitet design.

  Installationen görs av pluggar eller ankare på väggen. Detta ger en stark fixering av hela produkten, vilket ökar sin kapacitet och styrka. Om hyllorna antas hålla tunga föremål, då denna typ av perfekt. Men det finns en stor nackdel - det är mycket svårt att demontera utan konsekvenser för vägg eller struktur.

  Måttligt stela fästen och monteringskrokar, som lätt kan utföras i hemmet, i motsats till den första typen. Vid behov kan de tas bort utan att skada hyllan, och sedan - för att etablera en ny.

  Helt motsvarar moderna trender funktionalitet och mobilitet, sådana vägghyllor installerade på principen om kapacitet: de lägre nivåerna är ett stöd för den övre. Det är lämpligt att se olika nyanser eller kombinationer av former som kompletterar.

  Välj en stil av invändiga hyllor

  Om kvalitetsarbete hyllor omvandlas till en fullvärdig möbler som, precis som alla andra objekt måste du harmoniskt passa in i stilen i rummet.

  Det är enkelt, men ändå mångsidig, passar både lakoniska produkter i olika material och ensembler av olika geometriska former. I stället för tom utsmyckning - konceptuella estetik. I prioritet - modulära och mobila typer av vägghyllor.

  Det är nödvändigt att fokusera på väggarna: i fallet med neutral beläggning kan förfinas ljus design och på sidan med en ljus yta bättre utan hyllor.

  Vänd i klassisk stil är inte särskilt fungera. Trähylla på en plan vägg, i extrema fall - hörnet. I spetsen för konsolerna kan visas om de används och anpassad design.

  Liknande är kraven och Provence. Bara för att grunderna behandling bör hanteras mer noggrant. Först använder trä eller dess derivat. För det andra, täck dem med vit färg och, om möjligt, för att skapa effekten av antika möbler. En viss vårdslöshet i installations utformning kommer att ge charm, men du kan inte glömma sin styrka.

  Till att börja med kan vi konstatera att denna stil är osannolikt att instruera på öppna hyllor en hel del några "små saker" - för han och minimalism. För att passa en massa saker, är det rekommenderat att ge hylla dörrar och därmed gömmer sig från disharmoni ögon. Bra se, glas, eller träytor - slät, jämn, riktad horisontellt.

  Den största mångfalden ger oss frihets loft. I det här fallet är det inte nödvändigt att slipa styrelsen fanatiskt till perfektion - ljus oaktsamhet är helt organiskt kombineras med tegelväggar, karakteristiska för den här stilen.

  Utmärkt variant - hyllor, hängande rep med tjocka eller vinkling, baserat på den härledda använda förgrunden röret. I allmänhet kan loft utrymme du att vända nackdelarna till fördelar och tekniska element - till prydnads och estetiska.

  Dessutom är det möjligt att välja vägghyllor med en intressant design, och de kan också vara ytterligare dekorera med stor framgång. För att undvika effekten av hopar sig, se till att de praktiska innehåll som inte kommer in i konflikt med detaljerna.

  Det enklaste alternativet, som är lämplig för standard trähyllor - dekorera ytan. Du kan använda alla tillgängliga verktyg: schabloner, decoupage, dekorativa band och så vidare. En sådan lösning kommer att se bra ut på de neutrala väggar, till exempel, målade i vit färg.

  För inredningen i stil med Provence kännetecknas av användning av textilelement, så varför inte dekorera sina hyllor, hängande säng några fina halsdukar med mönster? Bekväma och praktiska.

  Romantisk stämning kommer att ge ljus, ordnade ensamma eller i grupp. Emellertid kan ljuskällorna experimentera genom att skriva några av de aktuella trenderna. Till exempel den ovanliga look vägghyllor med bakgrundsbelysning - monterbara lampor som försiktigt att lysa arrangerade på detaljerna.

  Tubular fästen på hyllorna kan användas som ett slags "hängare" till exempel, lampa, handdukar eller kransar. Med lite ansträngning enkel utrymme omvandlas till en elegant inredning element.

  Det verkar som om en sådan enkel produkt, och många alternativ! Men inte alla av dem är lätta att genomföra på egen hand och, låt oss inse det, även för en enkel form kräver vissa färdigheter. Innan vi går vidare för att skapa hyllor med sina egna händer, läsa de grundläggande riktlinjer som hjälper nybörjare i möbler eller en erfaren hantverkare.

  Så innan huvudprocessen, anser utformning i detalj och göra en skiss. Identifiera mål för installation hyllor, förväntade saker som ska lagras på den, plats, form och storlek.

  Bedöma belastningen väljer materialet och fastsättningssätt. Efter att markeringarna på substratytan, och den utskurna materialet.

  De resulterande modulerna är gjort ommätning, som är associerad med en markering för montering. Vidare genomförs efterbehandling element - nämligen slipning, lyft och färg, om så önskas.

  Fästanordningar är monterade på väggytan och på hyllan, och hölls sedan fästdelar och justering av nivån av efterbehandling med fixerings.

  Förutom dessa alternativ, presenterar vi ytterligare 30 bilder med idéer till vägghyllor som kommer att avgöra en intressant lösning. Inspiration och vackra interiörer!

  Design hyllor på väggen: alternativen. Dekorativa hylla på väggen

  På senare tid har dekorativa hylla på väggen blivit en oumbärlig egenskap av inredning, oavsett den valda stilistiska riktning. Denna typ av vurm har sin huvudsakliga funktion - dekorativa element som kan mätta loppet av rum, vilket innebär att rums koncisa och fullständighet.

  Utan tvekan, de vanliga vägghyllor i det inre, glaserade och besvärliga, har länge överlevt sin användbarhet. Nu är det osannolikt att passa in i en modern miljö sådan utilitaristisk möbel och kommer att orsaka andra bara skrattar. Men lämnar de kala väggarna inte tagit av den enkla anledningen som skapar insinuationer och oavslutade bostäder atmosfär. Hur trevligt ibland att gå till bekvämt bläddra hyllorna och arkivering tidskrifter förra året, men ännu mer trevlig stund är demonstration av sig själva och alla andra söta samling av prylar. Och här är en vacker dekorativ hylla på väggen kan tid för att lösa flera problem: de själva är estetik, kunna fylla utrymmet utan att tynga samtidigt, och kan även fungera som ett hem för de andra härliga prylar.

  Var kreativ och sätta en hand

  I själva verket, för att bestämma utformningen av hyllorna på väggen - uppgiften är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Även om det är omöjligt att självständigt bildar en vacker geometrisk form, kan du alltid låna idéer från konstruktions publikationer. Och för att göra en liten hylla behövde fästmaterial och plack. Fantasy krävs när vägghylla förklädd till väggkonstruktion. I detta fall kommer de säkert att vara öppen, målade för att matcha färgen på väggarna och som ligger inom räckhåll för hand. Dock bör de placeras där ingen man inte oavsiktligt råkat trycka på hörnet av dekorativa objekt huvudet. Därför är hörnhyllorna bäst med en rundad bas och bredden i styrelsen bör vara minimal.

  Design hyllor på väggen har vissa funktioner beroende på placering av funktionella områden. Till exempel i köket, är denna möbel snarare praktisk än dekorativa komponent. Var har lagt många burkar med spannmål och socker, koppar och skedar, kryddor och kryddor, samt anpassning till matberedare? Så en hel del användbara saker, men de är alla på samma gång behöver inte gömmas någonstans i skåpdjupet. Många öppna dörrarna av skåp kan ganska snabbt däck värdinna, särskilt om dina händer färgas med mjöl eller salt. Därför är utformningen av hyllorna på väggen i köket kan också anta ett öppet läge av objekt. Kök passa långa hyllor på väggen med rundade kanter och vinkel staplade struktur.

  De hall hyllorna bär funktionell komponent, de är oftast placerade bredvid spegeln och i princip göra kosmetika. Men i korridoren designidéer har en plats att ströva omkring och i form och innehåll strukturer. I så fall, om korridoren är för mörk på hyllorna kan byggas bakgrundsbelysning antingen göra dem dekorativa ljus och ovanliga poster. Denna design ser och unikt och vackert.

  Design hyllor på väggen i ett rekreationsområde bör inte överbelastas fantasifulla geometriska former. Men ganska lämpligt asymmetrisk öppen design, som du kan sätta ett par böcker och en miniatyr vas med blommor. Riskera inte hänger över sänggaveln hyllor kaj för sin egen säkerhet, men på sidorna av dessa strukturer är acceptabla.

  Skåp hyllor kan omvandlas i hela rack, är det nu på modet, och är särskilt viktigt. En stor bit rack på väggen innehåller många böcker, sorterade efter ämnen, samt porträtt av allmänheten och forskarvärlden, för att skapa en fungerande atmosfär. Det är också lämpligt att sätta på offentlig visning troféer eller utbildnings-, inramas av en vacker ram.

  Här är naturligtvis utrymme fantasi och kreativitet, det finns ingen gräns, och hyllor design på väggen (de alternativ som du ser i vår artikel) bär en dekorativ komponent. Kom ihåg att vi talade om insinuationer rymden? Detta uttalande avser främst till vardagsrummet och en mjuk bekväm soffa, en vägg som i vilket fall som helst inte bör lämnas tomma. Sätt på hyllorna i din favorit artsy insamlings favörer, och gästerna kommer att hitta något att göra medan du duka och utför sista förberedelserna innan middagen. Glöm inte en viktig detalj: dekorativa element måste kombineras med stilistisk utformning av hela lokalen.

  Vägghyllor design kan kompletteras i form av originalfästelement prydnads kedjor eller rep.

  Inte nöja sig med den vanliga barndomen symmetrisk och står i proportion till placeringen av hyllorna. Om väggen är tillräckligt stor, kan du enkelt placera objekt i form av en stege, fiskbens eller drugih0 inte mindre än den ursprungliga raderna. Art Nouveau, neo-klassisk, high-tech, lätt att överleva landet och placeras slumpmässigt. Förresten, om vi betraktar simulering av en vintage by liv, kommer den framgångsrika utformningen av hyllorna på väggen vara den viktigaste stilistiska beslut rum.

  Innan vi går in placeringen av hyllorna skördade, är det nödvändigt att räkna ut det markerade området. För detta område lämpligt kontrasterande tapet som kommer att dra ytterligare uppmärksamhet till sig själv. Som ett alternativ - utformning av väggen en kontrasterande tyg. Även i området avsatts för hyllorna kan vara att hänga en liten spegel, snygga tavlor, och särskilt begåvade människor uttrycker sig i konsten att måla. Till råga på allt detta prakt bör vara behörig belysning. Och sedan en serie hylla med vackra bagateller blivit en av de viktigaste syftena med interiören.

  Som vi har sagt, är det nödvändigt att placera hyllan med sinnet, på denna plats, där det finns en ökad risk för skador. I vilket fall som helst inte att hitta säkerhetsarrangemang av objektet, kan du alltid uppväger några centimeter bort, vilket eliminerar risken för skada på någon del av kroppen.

  Spotlights - den perfekta designen hyllan design, eftersom de inte drar uppmärksamheten till sig, kompletterar delikat design.

  Naturligtvis kan hyllorna i alla storlekar att köpa i en möbel stormarknad. Men om du har någonstans att lagra demonteras den gamla väggen eller skåp lång överlevt sin tid, var det deras del kan ligga till grund för en ny originell design. Att såga de grundläggande element som behövs för att vara en bågfil, måttband och en blyertsteckning. Och blåsa nytt liv i materiell hjälp moderna färgämnen eller dekorativa matta. Och sedan helt exklusiv design kan monteras med en betydande budgetbesparingar.

  Tips: Om du gör roligt och givande reflektion och utformningen av heminredning, vända sin uppmärksamhet mot något, även de mest oväntade material till hands. Du går i parken? Var uppmärksam på fantasifulla rötter, grenar och även penechki - eftersom alla dessa material på elementära bearbetning kan ligga till grund för supereksklyuzivnogo konstruktion hylla design.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  60 + = 62