Osteospermum odling och skötsel

Osteospermum: växer från sticklingar och omsorg. Frön av Osteospermum hem, framgångsrik odling av udddaisy

Osteospermum - perenn blomma som tillhör Asteraceae familjen. Vi härleda en hel del sorter av denna växt, som påverkar dess färgsättning. Kronbladen kan vara rosa, vit, orange och lila, och centrum av blomman är alltid blå. Väx Osteospermum lätt, men du måste ta hänsyn till de särdrag i denna blomma.

Karakteristisk udddaisy (Osteospermum)

Växten bildar en låg buske som är väl grenad. Med god vård Osteospermum omfattas mnozhetsvom färgglada blommor som liknar en tusensköna. I människor, är det ofta kallas "Cape Kamomill".

Bush höjd av ca 30 cm och en diameter på blomkorgar. -. 5 cm Även redan återkallats höga sorter Osteospermum vars blomma diameter är 9 cm lång, är de inte återfinns i våra breddgrader.

Blomman är mycket lik dimorfoteku, eftersom det rör växter. Det finns dock en skillnad, ospeospermum - perenn, till skillnad från diorfoteki.

Odling av Osteospermum: populära sorter och arter

Det vanligaste är Osteospermum Eklona. Det är en buske med massiva stjälkar, baserat på den visade en hel del sorter: Kongo, Silver, Volta, Zulu. Kronbladen har en mängd olika färger och form.

Ampelnye Osteospermum vuxit som krukväxter. Han tolererar inte kylan. Blomningarna kan uppnå korrekt placering av blomman. "Cape Kamomill" älskar solen. Vintern kommer att bära en blomma i ett kallt rum.

Osteospermum mix odlas som en ettårig växt, även om den hänvisar till perenner. Plantering helst full sol, även om det kan bära en ljus nyans. Solen är riklig och lång blomning. För att hålla blomman under en period av kallt väder det kommer att bära i ett svalt rum.

Hur man odlar Osteospermum hemma

Osteospermum odlas genom plantor eller sticklingar viga. En plats för plantering väljs med alla funktioner i en blomma.

1

1. Anläggningen föredrar öppna soliga områden.

2. Den växer bra i bördig spröda jordar.

3. kräver att markfuktighet, men nitisk med bevattningen är inte nödvändigt.

Om Osteospermum odlas som krukväxter, sedan på botten av behållaren måste det vara ett hål för att dränera överskottsvatten.

Anläggningen tål nöp och bildar en buske, som har en positiv effekt på blomning. Regelbunden användning av gödningsmedel gör det möjligt att beundra blommorna upp till kylan.

Viktigt! För att förlänga blomningen, ta bort vissna vecko korgar och torra skott.

Osteospermum är väl förökas genom frön, de gror snabbt och inte kräver särskild omsorg. Men om viktiga sorter kvaliteter blomman, är det inte det bästa reproduktion alternativet, eftersom Osteospermum frön inte ärva föräldrarnas egenskaper. Växter kan vända med olika färg och form av blomman.

De frön börjar i mars. Frön av blomman är ganska stora, så det är lätt att sprida på markytan eller sår direkt i en separat tank.

För insättningar i förväg lagt grunden:

• torv eller torv - en del;

Du kan använda torv koppar eller planterade fröna i en behållare. Sådd djup av högst 0,5 cm annars kommer de att stiga under lång tid. Krukor fyllda med planteringsjord, försiktigt återfukta och lägga frön på jordytan, sedan strö ett tunt lager jord. Efter plantering är krukor täckt med glas eller fylls i teplichku groning. Rumstemperaturen måste hållas vid 22 grader efter dess mass skotten bör minskas.

Plantor växer tillräckligt snabbt, så sparring med någon försening. Så snart det första paret äkta blad, skott dyka i separata behållare. Under plocka växter att begrava hjärtblad.

När plantorna växa sig starkare och växa, säkert vidare till nyper. Så småningom Osteospermum måste vana vid att den kalla luften och anlöpning. För att göra detta oftare ventilera rummet, satte behållaren med plantor på balkongen.

Växande och ta hand om Osteospermum i det öppna fältet

För permanenta växter planteras i maj, då det inte finns någon risk för nattfrost.

Såbädd är upprättad i förväg, och gödsla jorden lossas. Osteospermum föredrar utrymme, så buskar planterade på ett tillräckligt avstånd från varandra. Observera att växten producerar frodig buske, så att avståndet mellan hålen skall vara minst 20 cm.

Osteospermum är oftast odlas som en årlig. Hösten gräva anläggning och placeras i en kruka med en bördig jord. I detta tillstånd, blomma övervintra inomhus. Behaglig temperatur för viloläge 16 grader. Under våren anläggningen kan användas för ympning.

Viktigt! Att samla in frön, är det nödvändigt att undersöka kronbladen. De bildas på sin utsida, och inte i korgen.

Osteospermum föredrar måttligt fuktig jord. Vattning bör vara regelbunden, men inte alltför riklig. Optimal bevattning regim - en gång i tre dagar. Om sommaren var varm, kan ökas bevattningsfrekvens.

Första gången Osteospermum befrukta två veckor efter transplantation i marken. Du kan använda en flytande gödning eller infusion av kungsljus.

Andra gången befrukta blommorna behöver under bildandet av blomställning, sedan gödsla anläggningen regelbundet varje vecka. Det spososobstuet uppkomsten av nya blomställningar.

Förökning av sticklingar Osteospermum

Om Osteospermum vintern i huset, sedan våren anläggningen framgångsrikt sticklingar. Denna metod gör det möjligt att till fullo bevara kvaliteten på moderplantan.

Under våren, ta bort potten med anläggningen och sätta i ett varmt ljus i rummet. Så snart skotten växa ut igen, måste de skäras med en vass kniv. Ett snitt görs i en vinkel (som på bilden nedan), som accelererar uppkomsten av rötter.

Sticklingar kornevina lösning behandlas och planteras i de framställda behållarna. Böka sticklingar kan vara i marken, hydrogel eller användning vitmossa. För framgångsrika böka sticklingar i krukor placerade i teplichku. En vecka senare, kan vi se att en del av dem började växa.

Rotade sticklingar planteras i trädgården, i krukor eller hängande balkonglådor. Ytterligare hand om dem kommer att vattna, gödsling och nyper.

Väx Osteospermum mycket lättskött av växter är minimal. Det sällan påverkas av skadedjur, och praktiskt taget inte lida. Blomman ser bra ut inte bara på blomster bland perenner, men också pryder balkong, terrass eller rum.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Osteospermum: plantering och odling av frön hemma

Årlig blomsterträdgård Osteospermum tillhör familjen Asteraceae. En föga känd bland trädgårdsmästare anläggningen är mycket likt det populära prästkragar, astrar och prästkragar. Hans födelseplats är det afrikanska landet, så det andra namn Osteospermum - "African daisy". I juni blomknopparna verkar blomma och blomma innan de flesta av hösten frost. Att ta hand om dem är mycket enkel, och växa Osteospermum för trädgårdslandet kan lätt från frö.

Osteospermum: Bilder, beskrivning, arter

Afrikanska Daisy är en stor buske med upprätt, stjälkar förgrening strödda tät vegetation. Dess spateln, oregelbundet tandade bladen är avlånga äggformad och kan vara ljust grönt, grått eller brokiga.

Frotté eller Semi-dubbelBlomStällning diameter når 3-8 cm. Den består av en central rörformig infertila och kant ligule. Beroende på typ och kvalitet av centrala blommor är oftast blå eller blå. Marginella blommor kan vara en mängd olika färger från vitt till lila. Ganska ovanliga sorter med orange, gult, lila, rosa och röda blommor.

Varje blomställning lever inte mer än fem dagar. Men i dess ställe snabbt producera nya knoppar, varför anläggningen är kontinuerlig och lång blomning. När vädret är bra bloom kan pågå nästan till mitten av hösten.

Ljusa blommor Osteospermum dag i klart väder avslöjas, och på natten och i molnigt väder stängd. Sådana anläggningar blomma pollen skyddar egendom från effekterna av natten för regn eller fukt.

Buskar Osteospermum kan vara av olika höjder och former, blomfärger med ett brett utbud av färger. Det beror på arter och sorter, som är känd för olika afrikanska Daisy. Vissa hybridsorter sticker ut den ovanliga formen av ray blommor.

Osteospermum Eklona eller Karpaterna daisy är en långsiktiga värmeälskande buskar, så i regioner med kalla vintrar är det odlas som en årlig. Anläggningen växer upp till en meter i höjd, har raka stjälkar silnovetvistye och dekorativa taggiga blad. På grundval av Karpaterna daisy uppfödare härledda många hybridsorter, alla med olika form och färg av kronbladen och storleken på buskarna.

Osteospermum märkbar - en ny typ av afrikanska prästkragar. Dess kännetecken är den förändring av färgen på kronbladen som blomning av en blomma. I knoppar, kan de vara vita, och fullt utvecklad blomma kan ha en lila färg. Den övre delen av den nedre loben är alltid ljusare. Livslängden för varje blomma från 10 till 15 dagar. Efter det återigen blir kronbladens färg lättare och blomman bleknar. Osteospermum märkbar jämfört med Karpaterna Daisy i växande mer komplex.

Osteospermum: odling och underhåll

Afrikanska daisy älskar väl upplysta platser och bördig jord. Därför är det nödvändigt att välja en solig plats och berika det innan du går ombord ett näringsämne blandning. att göra detta, i lika delar som skall blandas:

hälles i hålet, vilket kommer att planteras växter ställas näringsrik jord.

Växtvärmeälskande, men har möjlighet att flytta en liten frys. På vintern, vissa trädgårdsmästare lyckas gräva upp buskar växter och förvara dem hemma, att landa igen på våren trädgården.

Osteosparmum är krävande växt torktåliga. Varmt väder och tillfällig brist på bevattning, kommer han att skapa fred. Men på lång sikt brist på fukt påverkar blommorna, som förlorar sin dubbelhet, dekorativa och ytlig.

Ogillar Karpaterna daisy vattendränkt, så i vården av hennes behov av att se till att jorden torkar ut mellan vattningarna, och det inte stagnera vatten.

Nyckeln till framgångsrik växande och riklig blomning Osteospermum är dess vanliga gödsling. För detta ändamål är mineraliska och organiska gödselmedel används omväxlande. Att snabbväxande buskar inte sträckt och grenarna, rekommenderas att regelbundet nypa.

I mitten av sommaren med varma temperaturer afrikanska daisy kan säga etablering av nya knoppar och blommar. Men det är återigen riklig blomning nästan omedelbart när värmen avtar.

Osteospermum mycket stabil växt som praktiskt taget inte påverkas av sjukdomar och skadedjur attack.

Men om odlingen av busken kommer att vara i skuggan, där jorden fuktig hela tiden, kan detta leda till en försvagning av immunförsvaret. I detta fall anläggningen kan vara mottagliga för svampsjukdomar. Dess rötter ruttnar och bush blekning. Osteospermum kan spara genom ympning på en väl upplyst plats, förbehandling speciella rötter antimykotika.

Växter med försvagat immunsystem kan angripa bladlöss. Insect lägger sig på blad och stjälkar, och matade dem med juice. Som ett resultat, bladen gulnar och faller av, och busken börjar blekna. Kampen mot insekter skall utföras med hjälp av sprayning med speciella insekticider.

Osteospermum vintern i den öppna marken kan överleva endast i ett milt klimat, med temperaturer inte lägre än -10 grader. Men om du gräva upp buske, och växa på en sval, men ljusa rum, kan anläggningen under våren planteras igen på sin plats i trädgården. Vinter vård kommer att vara endast i sällsynta vattning.

Karpaterna daisy Det kan byggas ut på två sätt:

Plantor sått fröna i mars eller april. Torv tabletter eller krukväxter med torv-sandjord, sått fröna torra. Många människor felaktigt deras pre-blötläggas, eftersom fröna osteoperuma liknar konventionellt utsäde. Men denna anläggning inte gillar vattendränkt, så i framtiden groddar kan ruttna.

Fliken frö görs till ett djup av högst 0,5 cm. Du kan använda spett eller tandpetare, driver dem i fuktig jord. Täckt med glas eller polyeten spjällåda placeras i ett varmt rum vid en temperatur som inte är mindre än + 20 + 22 grader. De första skotten ska visas på den femte eller sjunde dagen efter planteringen.

Vård av plantor osteopermuma är som följer:

 1. Plantor container ligger på en väl upplyst, men en svalare plats.
 2. Plantorna vattnas regelbundet, men det är nödvändigt att se till att jorden inte stagnera vatten.
 3. Efter uppkomsten av de andra eller tredje sanna blad plantor sitter i separata behållare. Om de är starkt sträckt kan vi försiktigt böja stjälken, lägga den i spåret och täcktes med jord.
 4. Sakta ner sträckan och orsaka mer frodig blomning är möjlig med hjälp av kläm plantorna efter plocka.
 5. Med uppkomsten av den sista månaden av våren groddar hemma måste du börja härda. I det här fallet, den tillföra till loggian eller öppna fönster.

I slutet av maj, kan plantorna planteras till en permanent plats för odling. Avståndet mellan unga buskar bör vara minst 20-25 cm. Under de första dagarna av vård vattna växterna på morgonen och kvällen.

Sticklingar skördas på hösten utgrävd och bevarade till våren Osteospermum buskar. Med deras hjälp från en buske kan få några opretentiös, vackert blommande annueller.

Sticklingar av 5-7 cm i längd skära med en vass kniv. De nedre bladen avlägsnas, och segmenten sätts in i en behållare med en fuktig substrat. Den kan användas vermikulit, perlit eller mossa med en hydrogel.

Sticklingar är täckta med plast eller glasbehållare och utsätts för väl upplysta, varm plats. Varje dag de behöver för att ventilera och spraya jorden med jämna mellanrum. Vad slog rot sticklingar, kan ses i cirka tio dagar.

Krävande vård, vacker och lång blommande osteosparmumy ideal för dekoration rabatter och gränser trädgårdsarbete, inredning balkonger och altaner, rabatter nära entréerna. Planterade i hängande krukor Karpaterna daisy kan odlas även i hemmet.

Osteospermum: odling och underhåll, reproduktion, särskilt övervintrande

Det ovanliga namn Osteospermum (lat. Osteospermum) är lite känt hittills i landet av anläggningen, till synes ganska bekant och vacker. Detta intryck kommer från likhet med de välkända och älskade prästkragar, daisy, astrar. Ibland denna typ av litteratur finns under namnen Cape daisy, afrikansk tusensköna, och andra.

Växt förtjänar uppmärksamhet amatörer och proffs för lyckad kombination av olika dekorativa kvaliteter, robusthet, lång blomning och skönhet och vackra palett av nyanser och färger kommer att tillfredsställa de mest krävande odlare.

Osteospermum - släkte av växter av Asteraceae familjen, eller Asteraceae. Hem till överväga Sydafrika, den arabiska halvön. Släktet representeras av 70th typer av värmeälskande växter kombinerar årliga och perenna gräs och buskar. Luxuriantly lummiga buskar Osteospermum blommar ymnigt, smart, långsiktig och kontinuerligt från juni till mitten av hösten. Under naturliga förhållanden, denna vintergröna perenner. I kalla klimat, den genomsnittliga Osteospermum bandet odlas som ettåriga eller biennaler.

Stjälkar är upprätt, ibland liggande. Lämnar tät, oregelbundet tandad, spateln eller avlånga ovala. Målning av ljust grönt, fläckigt, ibland gråaktiga blad har en märklig lukt.

Blomma Osteospermum, i konventionell mening, är faktiskt en blomställning av de marginella ray blommor och kala centrala rörformiga blommor. Ett utmärkande drag - frön av en icke-traditionell form är inte internt, snarare oansenliga blommor och spektakulära omgivande yttre krona. Marginella blommor är färgade olika, beroende på typ, kvalitet, från vitt till lila nyans, central - mörka, blå eller blå. Det finns sorter med stora blomställningar ovanligare färg av varierande intensitet - från rosa, lila, till gult, orange eller till och med rött. Blomställning - korg storlek av 3-8 cm i diameter, har växtförädlare uppfödda med dubbla och halvdubbelknoppar.

Ljusa blommor brukar avslöjas på eftermiddagen på en klar dag, skyddar denna fastighet pollen från de skadliga effekterna av fukt på natten eller i början av regnet. Varenda blomställning inte lever längre än 5 dagar, men i stället för vissna blommor, nya knoppar, ger den mest riklig blomning under sommarmånaderna juli och augusti. När höstväder är gynnsam, kan blommande pågå ända till oktober. Frukten representeras ganska stora slutna frukter mörkt.

Arter av intresse för blomsterodling

Osteospermum är känd för olika arter och sorter. De flesta sorter har en hybrid natur. Detta är en mycket attraktiv anläggning ett brett spektrum av färger, kännetecknas de av en mer kompakt form, tidigt, riklig blomning, härdighet och anpassningsförmåga till ogynnsamma förhållanden. Vissa sorter skiljer sig i den ursprungliga formen av ray blommor, kallas de lozhechnye Osteospermum. Vissa typer av spridning som prydnads blommande växter i många länder runt om i världen.

O. Eklona (Lat. Osteospermum ecklonis). Inom ramen för våra kalla vintrar växa som annueller. I de naturliga odlingsförhållanden - en perenn buske, stjälkar annorlunda silnovetvistymi rakt upp till 1 m, smala dekorativa och tandade blad. På sin grund, som härrör många smarta hybridsorter, som skiljer sig i storlek buskar, färg och form av kronbladen.

O. märkbar (Lat. Osteospermum jucundum). Spektakulära vyer, är en vintergrön perenn slabozimostoykim i områden med milda vintrar. Blommor ändrar färg från vitt till olika nyanser av lila, omvända sidan är färgad lila - lila nyanser. Sorter på grundval av denna art är mycket färgstarka och också mycket elegant.

Osteospermum framgångsrikt växa på solvarma områden, utan att förlora sin dekorativa effekt, även i dåligt väder. För dem att bättre välja en mycket ljus plats på en plats i halvskugga växer bra, men kan dras hög. Kräv lös, bördig nog effektivt dränerad jord. Preferens ges till en svagt sur, neutral, mekanisk markstrukturen är inte kritisk. Jorden måste vara genomsläppliga och inte alltför näringsrik, annars anläggningen kommer snabbt öka överskottet lövverk på bekostnad av dekorativa blomning.

Standard vård för blommande växter mot osteosperuma innebär följande:

 • Måttlig vattning;
 • Regelbunden utfodring med komplexa preparat under blomning;
 • Tid undanröja föråldrade blomställningar.

Växter är härdig, men termo. Deras låga frost, vanligtvis dessa växter tål endast svaga frost. Osteospermum torka resistenta nog lätt att tolerera tillfällig brist på bevattning, varmt väder, men bristen på fukt blomställning kan växa grunt förlorade dekorativa dubbelhet. Vattenmättnad är oacceptabelt. Anläggningen tolererar inte omfattande skuggning.

På utfodring buskar genljuder märkbar ökning blad och blommande massa, men kan lätt leva och utan "Tenderness". Osteospermum företrädesvis planterade på den soliga sidodelen. Skydd mot starka vindar är inte nödvändigt - anläggningen har en stabil rotsystem och starka antenn delar.

Buskar växer kraftigt och väl förgrenade, så det brukar rekommenderas för att hålla avståndet mellan dem på 40-50 cm, kraven kan variera för olika sorter.

Att ta hand om händelsen Osteospermum nödvändigtvis inkludera toppning. Detta gör det möjligt att stimulera bildandet av nya grenar av anläggningen och skapa en attraktiv utseende buskar.

Osteospermum kan övervintra framgångsrikt i ett milt klimat, vissa sorter bibehållas även sänkning av temperaturen till - 10 C.

Det kan odlas som en perenn, om rummet gör det möjligt att hålla den fram till våren. Det bör vara lätt, med låg positiv temperatur, bör vattning vara möjligt att minska. Transplanteras från öppen jord i individuella förpackningsanläggning recirkuleras till fjäderdelen. Detta eliminerar behovet av att tillbringa ansträngningar på groddar, lång vegetations blommor från plantorna.

Ansökan fann följande förädlingsmetoder Osteospermum: frön och sticklingar.

Växer från frö Det är inte svårt, och ger goda resultat. Sår frön av Osteospermum kan vara direkt i marken, frön bezrassadnoj term börjar i maj. I detta fall, den efterföljande decimering. Blomning i denna metod odlingen sker relativt sent, så används företrädesvis tidig blomning plantor metod.

För att uppnå blomningen i juni när växande Osteospermum från frö såtts dem i mars. Eftersom de är ganska stora och lätt ge vänliga skott, kan du göra utan plockar, sugga direkt i krukor, förebygga eventuella skador på rotsystem av mellan.

Dragen av utsäde:

 • groning bibehålls upp till 4 år,
 • Fröna gror unisont under 7-10 dagar;
 • Anläggningen producerar en rik självsådd, som kan användas för plantor;
 • om frö reproduktion observerade stor splittring yttre tecken på färg, frotté.

Jorden för plantor bör vara löst blandning av torv, humus jord, sand. Frön något fördjupas, prisypaya mark. Framtida plantor placeras på ljus vid en temperatur av 20 C, basting regelbundet.

Hög köldbeständighet av växter upphäver inte nödvändigheten av växande plantor härdning, gradvis sänkning av temperaturen till 12 C, och öka tidsintervallet på 10 minuter eller mer. Tid för avstigning fick starkare en ung planta till en permanent plats kommer en gång försvinner den sista hotet om nattfrost.

graftage används i avel sorter för bevarandet av de unika, inneboende endast för dem egenskaper. Osteospermum för förökning genom sticklingar, är det önskvärt att välja mellan skotten som inte blommar, företrädesvis från den apikala delen av anläggningen i februari. Viga vid 20 C, sedan transplanteras in i en individuell behållare och matas i analogi med de plantor från utsäde.

Denna metod med framgång använts i vinterförvaring av utvalda prydnads mönster. Tidigt på våren sticklingar skärs strax under noden, ta bort nedre bladen. Sticklingar placeras i torv sand, perlit, spray, film täckt behållare vid behov. rötter utseendet kommer att få vänta minst en månad. Rotade unga plantor hålls i svala våren planteras i rabatterna efter fullständigt upphörande av frost.

Alla plantor behöver nypa. God effekt dressing flytande gödselmedel i en efterföljande prakt av bussningen och blomning intensitet.

Denna underbara anläggning är så motståndskraftig mot sjukdomar som, när hand om dem kan inte oroa sig för tidskrävande metoder för skydd. I sällsynta fall noterade hotet om förstörelse av bladlöss. Mycket farligare för Osteospermum riklig markfuktighet, samt landning på en kraftigt skuggade områden.

Användning i landskapsplanering

Osteospermum traditionellt odlas i rabatter, och hjälper dig att skapa ljusa accenter i stenpartier, i förgrunden av buske gränser, oumbärliga i krukor och dekorativa krukor på terrasserna, i de inre gårdarna i den kompakta.

För trädgårdsmästare - fans av de mest attraktiva i sin allmängiltighet - Osteospermum är lika bra både i den klassiska blomman trädgårdar och terrasser, verandor eller balkonger.

På en tom del av en kompakt eller halv dvärg sorter används som marktäcke.

Osteospermum, så väl som möjligt bättre lämpade för utformningen av en behållare trädgård för de centrala rabatterna, för en konst inramning rabatok, grupper mixborders ser bra ut.

Bloomer faktiskt mycket härdig och opretentiös, så är lämpligt för områden med dålig jord, sluttningarna av steniga kullar.

Knotweed (Polygonum lat.) Eller Grechishnikov - släkte av örtartade växer vilt och rikligt blommande växter i familjen Polygonaceae (lat Nästa ..

Imperata cylindrica (latin Imperata cylindrica.) - den enda arten av släktet imperativ, som används i landskapsplanering. Växter väcka uppmärksamhet. ytterligare

Darrgräs (lat Briza.) Eller en bris - (. Latin Poaceae) släkte av örtartade växter av familjen Gramineae. Det latinska namnet av släktet hittas. ytterligare

Hakonechloa (. Latin Hakonechloa) Eller Hakonechloa - (. Latin Poaceae) släkte av örtartade växter som tillhör familjen gräs. Företrädare för detta. ytterligare

Oxalis (Latin Oxalis.) - typ av en eller perenna gräs, dvärg buskar sällan Kislichnaya familj (lat harsyreväxter.). In English. ytterligare

Freesia (latin Freesia.) - ett släkte av perenna blommande växter i familjen Iris (Kasatikovye) (latin Iridaceae.). Det upptäcktes i Sydafrika. ytterligare

Det finns ingen gräns vacker. Dessa ord tillämpas på familjemedlemmar Euphorbiaceae (lat. Euphorbiaceae), tilldelas en separat klassificerare. ytterligare

ännu fler idéer:

Mars berätta om säsongsarbeten denna månad, för att hålla din trädgård i perfekt skick

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 7 = 3