Overhead LED-belysning tak om ett foto hemma

Tak LED-lampor för hus: essensen av en harmonisk belysning

Tider när tak i lägenheterna var en tråkig vit yta placerad i mitten av den stora ljuskrona, ett minne blott. Istället föreföll de komplexa multilevel gipsskivor och drag strukturer där LED takbelysning fixturer för bostäder ligger spektakulärt. Marknadsöversikt av moderna LED-produkter kommer att bidra till att välja den bästa, stilistiskt konsekvent och med hänsyn tagen till höjden på rummet modell.

LED-belysning - en oumbärlig del av modern design

Hur man väljer ett tak LED-belysning för hemmet: belysningskrav

LED-produkter finns i ett stort antal. Välj rätt modell bland de tusentals lampor som erbjuds alternativ mycket svårt. Speciellt är det nödvändigt att beakta inte bara den ursprungliga design och konstruktion belysning, men också de uppfyller vissa krav: effektivitet, säkerhet och belysningsnivån.

Den moderna marknaden erbjuder ett stort utbud av LED-lampor i olika syften

Isolerings lampor i separata grupper inträffar beroende på följande faktorer:

 • användningsområde - kontor, industri, dekorativt, landskap, arkitektonisk, akut;
 • installationsplatsen - tak, vägg och möbler;
 • design - inbäddad, overhead, linje, med inbyggd och extern förare;
 • form - rund, kvadratisk, rektangulär, triangulär;
 • utnämningen av lokalerna - för vardagsrummet, sovrummet, barnens rum, hall, kök, badrum, etc.

Dessutom LED-lampor finns med inbyggd givare och utsidan. Som regel är inbyggda drivrutiner monterade i belysning, eftersom de har en mer solid fall. Utformning av vissa lampor med LED-lampa, de andra modellerna i stället för lampor använder en rad av flera lysdioder. Dessa modeller - den nyaste och enda tillförlitliga alternativ.

Särskild uppmärksamhet i valet av taket LED-ljus is lampor bör ägnas graden av belysning för ett särskilt rum och möjligheten att dess reglering. För att göra detta, anser enheter med ljusreglering, samt modeller med inbyggd rörelsesensor.

1

Skicklig användning av punktbelysning kommer att betona värdighet interiören

För att fastställa den planerade att installeras väggen och tak lampor kapacitet, är det nödvändigt att använda en viss regel. Om det före ersättningen av den ljuskälla som används glödlampa effekten för 80 W, då att få samma nivå av belysning kan, med hjälp av LED-lampeffekt av 12 watt.

Konstruktion av overhead LED downlights för huset

Fördelen med att använda den överliggande belysning är inte nödvändigt att i förväg förbereda ett urtag för att fästa dem. De är monterade på en plan takyta med skruvar. Och utformningen av taket kan vara gjord av något material: betong, gips, trä. Bristen på sådana lampor i spröda delar eliminerar oavsiktlig tak skador.

Tillverkare producerar modeller av overhead LED downlights runda och fyrkantiga former. De installeras främst i tekniska rum Syfte: köket, badrummet, badrummet. Det är möjligt att använda dem för belysning i vardagsrummet och barnkammaren. Valet av en viss modell beror på stil och storlek i rummet.

Interiören i de rymliga rummen använder vanligtvis en modell totala overhead fixturer

När du planerar en rumsbelysning som betonar makt, storlek och färg på belysningen utanpåliggande armatur. emissions färgen hos sådana lampor kan vara i området av de standard vita, varma och kalla färger till gult varmt ljus.

Tips! Om du planerar att använda räkningen LED square downlight i kombination badrum, uppmärksamma fuktnivån skydd.

Interiören i de rymliga rummen är vanligt att använda en modell totalt. Stor overhead LED taklampor 595h595h50 mm ofta används på kontor. Men om ditt hus har ett biljardrum och sport rum imponerande torg, är det möjligt en sådan anordning för att ansöka om sin belysning. Foto overhead LED downlights för huset visar möjligheten att använda dem som ersättningsplattor tak typ Armstrong.

Overhead taklampor inte kräver speciella fördjupningar och enkelt monteras på alla typer av tak

Tak LED-lampor för hus: inbyggda modeller

Om utbyte av alla gamla ljuskällor sammanföll med tidpunkten för reparation, är det lämpligt att använda inbyggda LED armaturer för taket. Även på konstruktionsstadiet kan vara planerade placeringen av fixturer och genomföra lämpliga förberedande åtgärder. Genom denna tankeväckande belysning kan betona värdighet interiören.

Infällda LED-armaturer för undertak

Design av inbäddade enheter består av en lampa och speciella fästen, som utgör konsolinnehavare med fjädrar. Med en enkel fästmekanism, lampor är lätta att installera och ta bort. Om taket utrymmet är litet, är det rekommenderat att använda en konstruktion med en tunnare kropp och den yttre föraren. Modell med volym lämplig för bostads konstruktioner med en stor tak spännvidd.

Infälld LED armatur cirkulärt tak med en diameter på 280 mm, med stora ljusflöde 2240 lumen har en smal kropp och nätt design. Diffusorn gjord av ett hållbart akrylpolymer, varvid lampan emitterar mjukt ljus. En sådan modell kan användas som huvudbelysning i rummet utrymme.

Med hjälp av spotlights för undertak kan skapa en unik atmosfär

Tips! Använder ultra LED försänkta paneler ca 1 cm tjock möjliggör att bilda en tillräckligt kompakt belysningssystem.

För interiören, skulle utformningen av som domineras av den strikta geometri vara lämpligt att använda för takbelysning LED-armaturer kvadratisk form. Beroende på kraften i lysdioder, är det möjligt att bygga flera sådana armaturer i en eller flera rader. En del människor föredrar att komplettera den huvudsakliga ljuskällan i små placerad på omkretsen taket LED-lampor prick motsvarande formen.

Mottagande arrangemang med en central belysningspunkt Infällda LED-lampor (Bild exempel illustrerar den) gör det möjligt att uppnå en kvalitet av belysning av alla områden och arrangera ljusbrytningar i vissa dekorativa element. En kombination av flera olika typer av belysning, som arbetar i olika lägen, sparar på energikostnaderna.

Scheme fästpunkt inbäddade LED-lampor

Användningen av inre punkt infällda LED-downlights

Med användning av punkt infälld armatur kan inte bara kvalitativt lysa upp rummet, utan också att skapa distinkta zoner, som var och en kräver en annan ljusintensitet. Dessutom kan spotlights aktiveras för att differentiera de utrymmes- eller nyuansnoy bakgrundsbelysning dekorativa element, sätta tonen allmänna interiör.

Punkt anordningar består av två delar: den inbäddade delen är monterad i takytan och ansiktet förblir synlig. Tillverkarna erbjuder en mängd olika designalternativ strålkastare: en matt, transparent, reflekterande glas, med kristallmini nyanser, med guld, silver, matt ram. Kort sagt, kan du välja utformningen av lampa för varje inredningsstil.

Det finns roterande ljus modeller, vars konstruktion ger rotation av huset. Således, för att deras belysning riktas särskilt framgångsrik dekorativa kompositionen. spotlights - spotlights är utformade för högt i tak. De kan vara enkel, dubbel, och även bilda en hel belysningssystem. Ställen kan rotera i alla riktningar, som en strålkastare, ändra belysningen området.

Mycket populär möjlighet att använda punktbelysning, inbyggda möbler. För detta ändamål, företrädesvis rund formade lampor med ett tunt hölje. Installation är en beredning som krävs håldiameter, i vilket belysningsenheten. Huvudsaken - belysning arbetsområdet kök ytor, bakgrundsbelysning innehållet i skåp, garderober och förråd.

Spot belysning inbyggd i möbler - en av de mest populära alternativen för belysning

Användningen av spotlights i badrummet innebär valet av hermetiska modeller med en viss grad av fuktskydd och låg driftspänning. Dessa parametrar kan ses på produktens förpackning. Dessutom är det mycket viktigt att välja färg på ljuset, nära den naturliga en, eftersom det är det här rummet som används för hygieniska och kosmetiska behandlingar.

Tips! Det rekommenderas inte att ansluta LED-lampor till växeln med bakgrundsbelysningen. Detta kommer att bidra till instabilitet glödlampor och minska deras liv.

Tillämpa spotlights för tak, bör ta hänsyn till ett antal nyanser som rör driftsförhållanden spänningsytor. För detta ändamål är det lämpligt att samråda med chefen vid försäljning av dessa produkter.

LED taklampor för undertak

Specifikationer LED tak infällda armaturer för tak måste uppfylla vissa krav. Belysning, först och främst måste vara jämnt sprida och skapa en behaglig atmosfär. Det bör undvika användningen av massiva fixturer för blygsamma strukturerna i området: de kommer bara att förstärka intrycket av utrymmesbegränsningar.

Gränslös olika LED-strålkastare för tak, gör det möjligt att hitta en modell som gäller för stil med någon orientering. Det bör noteras att bland dem finns två huvudgrupper: enheter med intern och extern position lampan. Det interna arrangemanget av ljuskällan ger kollimerat ljus, vilket skapar en unik effekt.

När du väljer vilken typ av armatur är nödvändigt att överväga begränsningar på temperatur och effekt enheter. I denna mening, i kombination med stretch taket föredraget att använda enheter med en extern källa. Externa placering av lampan i armaturen genererar det spridda ljuset och tillåter användningen av anordningar med en mängd olika dekorativa element: krom inramning, kristallsuspensioner, glas diffusorer, etc. Sådana lampor avger inte överdriven värme och kan inte orsaka deformation av spänningsbeläggning.

Använda spotlights med fladdrande effekt i stretch taklampan skapa en illusion av en stjärnhimmel. Att använda sådana ljuskällor kan bilda en vacker prydnad eller mönster. Ägare av multi-level strukturer designers rekommenderar att använda bakgrundsbelysningen för varje nivå av taket. Användningen av LED taklampor med fjärrkontroll gör belysningsstyrning snabbt och bekvämt.

När man väljer den typ av LED-lampa är nödvändigt att beakta den optimala arbetstemperaturområde

Prisläge infällda LED downlights

Innan du beställer och köper LED-produkter, måste du beväpna sig med viss kunskap för att verkligen uppskatta alla fördelar med den valda belysning. Först av allt, vara uppmärksamma på att företags tillverkare av LED-belysning. Produkter väl beprövade producenter kommer att vara hög kvalitet och kommer att pågå länge.

Tips! När du väljer LED-produkter prioritera lampor från pålitliga tillverkare.

Projekt av grundläggande och dekorativ belysning med punkt ljuskällor gör dessa lampor mycket populär. Hög brandsäkerhet gör dem lämpliga även för att belysa dåligt ventilerade lokaler. Elegant design, kompakt storlek och mångsidighet - de viktigaste urvalskriterierna till förmån för sådana produkter.

Köp plats infällda LED-lampor kan belysning på de platser av försäljning eller på de platser av tillverkare. Priset beror på konstruktionen, de material som används, antal och typ av lampor och många andra faktorer. Kostnaden för en enkel kvadrat lampa med plast diffusor och en enda lampa kan vara upp till 350 rubel. Mer avancerade modeller för att nå de två glödlampor till priset av mer än 10.000 rubel.

Att välja LED-lampor bör vara uppmärksamma på produkternas kvalitet och tillförlitlighet tillverkaren

Online-katalogen innehåller bilder, priser av LED-lampor för undertak. Detta gör det bekvämt att bekanta konsumenterna med sortiment och värdet av produkter. Dessutom kommer professionell rådgivning göra rätt val av lampor för användning i ett givet material av taket design.

Specialister kan också erbjuda en översikt över de inbäddade LED takmonterade armaturer för en rationell organisation av olika typer av belysning. All belysning apparater skall garanteras av tillverkaren. Utvecklat system av rabatter och villkoren för att återvända produkter.

Ansökan Infällda LED downlights Armstrong

Konstruktion LED downlights Armstrong representerar en grupp med lysdioder, förenade i en gemensam krets och fixerad till lampenheten. Beroende på antalet dioder i apparaten, kan lampor har olika kapacitet. Fästanordningar som framställs genom att sätta in dem i sektioner undertakskonstruktion.

Det huvudsakliga användningsområdet av LED downlights Armstrong 600x600 mm är offentliga utrymmen, kommersiell och industriell användning :. Stormarknader, järnvägsstationer, skolor, butiker, etc. Men de kan tillämpas som belysning för bostadssektorn. Normalt denna rymliga badrum, volym korridorer eller rum för sportaktiviteter.

Armstrong Taklampan typ som används vanligen offentliga lokaler

Tips! LED-lampor som Armstrong skapa en cool vit färg av ljus som inte är vad som skiljer dem instrument som bidrar till maximal komfort i ett hem.

Pristak fixturer som Armstrong är ganska hög. Därför är fördelaktigt för dem som kommer att ha en riktig energibesparingar när de används deras användning. Köp billiga LED-belysning tak Armstrong 600x600 mm är möjligt när det gäller förvärv av ett stort parti av produkter, vilket är möjligt endast för stora institutioner.

Det är värt att notera att förutom en rad positiva tekniska egenskaperna hos armaturer för innertak Armstrong kan användas både för inbyggda och ytmontering. Denna mångsidighet gör dem populära bland andra modeller. Pris LED Undertak lampa 600x600 mm varierar från 900 rubel.

Översikt LED tak kronor för hem

Oavsett vilken du väljer vägen för belysning kommer ljusdesign vara ofullständig utan att installera motsvarande raffinerad och den övergripande inriktningen av de inre lamporna. Och om i hallen, badrummet och badrummet inte nödvändigtvis närvaron av ljuskronor, rummet som ett vardagsrum, sovrum, barnkammare och kök måste vara en central källa för belysning. Utformningen av den senaste LED ljuskronor är så olika, som är svårt nog även att gruppera dem stilar.

Ett exempel på användningen av LED tak ljuskrona i det inre av vardagsrummet

Genom metoden för montering av ljuskrona är uppdelad i hängande, inbäddade, panel. Valet av fixturen beror inte bara på den övergripande utformningen av rummet, men också höjden av taken. Raffinerade och eleganta ljuskrona med låg fjädring kommer ser för pompösa på taket, vars höjd är mindre än 2,5 m. I en sådan miljö är det mer lämpligt att använda den inbyggda eller panelanordningar.

Möjliga alternativ för att installera en ljuskrona inte i centrum, och två eller tre identiska enheter på samma centrumlinje. Ett sådant tak dekoration kan visuellt sträcka rummet. Kök med matplats används metoden för belysning matbordet eller användning av flera belysningsanordningar med snygga nyanser över baren eller köksö. Normalt kan dessa armaturer justeras i höjdled belysning.

Välja LED tak ljuskrona hem med fjärrkontroll kan du styra ljusflödet, utan att lämna bekvämligheten av stolen. Normalt är dessa belysningsanordningar har flera driftsmoder, inklusive en problemfri och steg hastighetskontroll. Vissa modeller har möjlighet att göra det möjligt för enskilda grupper av lampor, vilket också gör det möjligt att uppnå en viss nivå av belysning.

Designalternativ moderna LED-ljuskronor begränsas endast av din fantasi

Utesluter inte möjligheten att använda den centrala ljuskrona för undertak. Det viktigaste kravet för sådana lampor - användningen av LED-ljuskällor. Som reflekteras från den glansiga ytan av taket, att färgstarka höjdpunkter skapa en spektakulär glöd. Barnens rum kan dekoreras med en ljuskrona tematisk inriktning, försöker passa in konsonant med ytterligare inventarier.

LED-lampor är fylld med en massa möjligheter. Med deras hjälp, skapat en unik belysningssystem, som är de viktigaste kriterierna - är imponerande, bekväma och uppfattning om säkerhet.

LED-lampor för inomhusbelysning: overhead och infälld

LED taklampor för hemmet, deras struktur och riktlinjer för att välja

Strålkastare för tak. Foto installationsalternativ

Hur man väljer LED-lampor för hemmet: de viktigaste kriterierna

Strålkastare för gipstak: elegant ljus

Stretch tak för sovrummen. Fotoalternativ. Val av belysning

overhead tak fixturer

Mångfalden av utbudet av byggmaterial finns idag kan du översätta de mest ovanliga och originella designidéer för att skapa interiörer. Komplettera och accentuera vissa delar, ordna nödvändiga accenter så bra som möjligt hjälper till att korrekt valt belysning.

På marknaden för belysning presenterar en mängd olika modeller som skiljer sig från vissa design, typer av ljuskällor, etc. En av de mest mångsidiga och populära mönster nu kan säkert kallas lampor takytan.

Deras huvudsakliga skillnaden är sättet av fäst armaturer appliceras direkt på takplanet. Till skillnad från inbäddade overhead belysning inte kräver ytterligare utrymme i takkonstruktionen. Även overhead modell, i motsats till hängande kan spara utrymme under taket, vilket är särskilt viktigt i låga hus och lägenheter.

Med denna metod för fastställande lampans kropp är fullt synliga för alla och kan fungera som en extra inredning.

De flesta overhead modeller anpassade för olika typer av ljuskällor.

Lampor med glödlampor

Funktionsprincipen bygger på glödande glödlampor ledaruppvärmningseffekt av en elektrisk ström. Ledaren är placerad i en glaskolv, som tidigare hade pumpats från luften. Utrymmet inuti kolven kan fyllas med inert gas.

Lampor av denna typ omvandlas till synlig strålning endast en liten del av elförbrukningen. Den huvudsakliga energi går till värmeledning och konvektion. Relativt låg verkningsgrad var orsaken till att ljuskällorna av denna typ används mindre frekvent i belysnings mönster. Glödlampor alltmer ersätta andra typer av lampor.

Enligt principen av de halogen ljuskällor som liknar konventionella glödlampor. Den enda skillnaden är att innehållet i glaskolv: en halogenlampa är omgiven av ledarparen halogener. Denna struktur förlänger avsevärt livslängden och ökar, om än marginellt, effektiviteten.

Varaktigheten av lampor av denna typ beror på spänningsskillnader i nätet och på antalet on / off cykler.

Och glödlampor och halogen värme under drift, som bör beaktas när man väljer taket.

Vidare ljuset som emitteras från dessa lampor möjliggör synliga objekt belysta med naturlig färg.

Fluorescerande overhead fixturer

Arbeta fluorescerande ljuskällor är följande: elektrisk urladdning, som faller in i en glasbehållare fyllningskvicksilverånga, leder till en ultraviolett strålning. Omvandla den till synligt ljus i ögat hjälper särskild intern spray - fosfor. Beroende på sammansättningen av fosforlampan kan ge olika nyanser glöda. Det kan vara lätt, varma och kalla vita.

Under de senaste decennierna, är de fluorescerande lampor används alltmer för kommersiella belysning och belysningsbostäder. I första hand, är detta på grund av att en tillräckligt stor grad av effektivitet, flera gånger större än den för samma glödlampor. Varaktigheten av driften av fluorescerande enheter när de används på rätt sätt, kan vara upp till tio år. Denna typ av lampa är inte uppvärmd, taklampor för dem kan väljas från vilket material som helst.

Genom att köpa lampor för gatubelysning eller belysning ouppvärmda utrymmen, är det nödvändigt att ta hänsyn till följande funktion: ljuskällorna av denna typ svarar på den omgivande luftens temperatur. Den maximala ljusutbyte kan observeras vid en temperatur av 18 grader. I fallet med temperaturförändringar nedåt, kommer ljuseffekten minskas avsevärt, och när belysningsanordningen 5 inte kan vara inblandade.

I lysrör är närvarande och även vissa nackdelar. Detta till exempel innehållet i kvicksilverånga i glaskroppen. När lampan är skadad innehåll kan komma in i luften farligt för hälsan. Att arbeta lysrör ballast behövs. För att förhindra den ökade belastningen på ögonen, bör du välja rätt ljusspridande lock.

I denna ljuskälla är en funktion som är nödvändig för att skilja från varandra. Denna mångfald av luminiscens nyanser. Var och en av dem har sin egen lämpligaste omfattning. I kontor, på arbetsplatsen, på platser som har socialt syfte, är det möjligt att använda ljuskällor med svala nyanser, men i lägenheter och hus är att föredra att installera en glödlampa med en mjuk nyans av vitt.

Indikator som indikerar emissions nyans kallas färgtemperatur. När värdet på denna indikator på 2500-2700K Ljusdesign kommer att producera en mjuk vitt sken. Temperaturen i 4200K säger att det är dagsljus lampa. Genom att öka färgtemperaturen till 6000K och högre luminiscens kommer att ha en kall blåaktig färgton.

Vid varje lampa är märkt i enlighet med värdet av färgtemperaturen. Den första gruppen av tre siffrorna i internationellt format anger kvaliteten på färgåtergivning, belysta objekt (ju högre siffra, tillförlitligheten av färg), två uppföljning - initiala siffrorna i färgtemperaturen (t.ex. 25-2500K, 60-6000K).

LED taklampor

Dessa modeller är några av den senaste utvecklingen på marknaden för belysningsprodukter. Den enda nackdelen med lysdioder är deras fortfarande relativt höga kostnader.

Av alla typer av ljuskällor, LED-lampor har en mycket lång period, vilket kan vara en tiotusentals timmar. Med minimal strömförbrukning LED-lampor kan avge en ganska stark ljuseffekt utan flimmer och rippel. Effektiviteten av dessa modeller är mycket hög. På grund av de strukturella särdragen hos LED-strålen av ljus riktas exakt som ökar belysningseffektiviteten.

En viktig fördel med lysdioder är deras säkerhet: som en del av lamporna utan skadliga ämnen och material, arbete sådana ljuskällor har inga negativa effekter på människokroppen.

En annan funktion av LED-modeller är att kroppen var och en av dem individuellt utformade. Vid konstruktion tar hänsyn till alla tänkbara nyanser, vilket ökar tillförlitligheten hos anordningen och kvaliteten på belysning.

Point taklampa

Overhead taklampor används inte bara ljuskällor, men också en mängd olika utföranden. En av de mest populära modellerna - Down Light takytan. Denna typ av belysningsanordning används ofta i de fall där det inte finns någon möjlighet att lämna tillräckligt med utrymme för inbyggda modeller för montering av takkonstruktionen. punkt-typ taklampa är också mer dekorativa belastning.

Alternativ för en hel del ändringar. Denna modell kan vara enkel eller kombinerad med ett antal glödlampor. Tak punktbelysning kan roteras genom att justera riktningen av ljusflödet. Några kombinerade modell möjliggör individuell styrning av varje ljusstråle.

Material för tillverkning av spotlights kan vara plast, metall, glas eller kristall, och slutar det finns ett stort antal som låter dig välja belysning för varje interiör.

Punkt modeller används oftast halogen och lysrör, och det bästa alternativet är lysdioderna.

Fördelarna med punkt belysning omfattar:

 • Kompakta mått som gör att du kan låna en ganska litet utrymme.
 • Lätt att installera, som mycket väl kan hantera en person med jämna minimala kunskaper att installera.
 • Dekorativa och stort utbud av olika modeller.
 • Funktionalitet, vilket maximalt utnyttjande av belysning för att belysa krävs arbetsområden eller för att markera vissa delar av inredningen och skapar en ljus accenter.

Denna typ av belysning rekommenderas inte som huvudbelysning. I det här fallet kan du behöva ett stort antal lampor, som kräver stora installationskostnader.

Raster modulär design som ofta används för installation av belysningssystem i kontor, produktionsanläggningar, shoppingområden, och platser för allmänheten, även om de kan mycket väl användas för belysning i bostadsområden. Den viktigaste funktionen hos dessa lampor är det obligatoriska närvaron av en del av reflektorn strukturen. Beroende på tillämpning kan det vara vitt eller spegelvänt.

Att välja en modell raster typ i första hand bör vara uppmärksamma på formen på reflektorn. Det kan vara V-formade, parabolisk, etc.

Att välja denna typ av lampor är nödvändigt att beakta det faktum att design har en viss vikt, så kommer att kräva en säker fastsättning.

Erforderligt antal belysningsanordningar av denna typ är vanligen beräknas utifrån standard en lampa 5 kvm

De lägenheter och hus med lågt i tak att spara utrymme är det bäst att använda ett undertak kronor.

Idag släppt ett stort antal olika modeller avsedda för olika antal och typer av glödlampor.

När du väljer en ljuskrona lagförslag i första hand bör vara uppmärksamma på sitt utseende samt dess överensstämmelse med design och stilistiska orienteringsbearbetningsanläggningar.

Den spelar en viktig roll och den typ av lampor som kan användas i vissa modeller. Designad för en viss typ av ljuskälla kan vara en ljuskrona helt annorlunda utseende till andra lampor och inte ge önskad effekt.

Beräkning av den nödvändiga kraften lamporna

Effektbehov belysning beräknas från området av rummet och dess syfte.

Standardnorm är 20 W per 1 kvm Emellertid, för en bekväm användning av olika lokaler aktiva komponenten kan ökas eller minskas. Till exempel i sovrummet eller hallen rekommenderas att använda dämpad belysning, men i vardagsrummet kan användas ganska ljus belysning.

Vid användning av glödlampor per kvadratmeter för dämpad belysning är tillräckligt för att 10W, för den genomsnittliga ljusstyrkan hos belysning - 15W maximal stark belysning kan erhållas från 20W normen. Vid användning av en halogenlampa effekt krävs siffror är respektive 7, 10 och 13 watt per kvadratmeter. I fallet med lysrör wattal är 2, 3, och 4 watt.

För beräkning som krävs för att bestämma ljusstyrkan i ett särskilt rum, sitt område och typ av ljuskällor som används.

Dessa data kan användas för att bygga upp till 3 m. Om takhöjden är större mottagen effekt måste ökas med 1,5 gånger.

Vid beräkning av behovet av att uppmärksamma färgen på tak, väggar och golv, och deras förmåga att reflektera ljus. De ljusare områden på lampeffekten behövs.

Allmänbelysning kan kompletteras med punktljuskällor vid behov.

Hur ordna belysningen rätt

Valet av modeller av taket fixturer, som bestämmer deras placering och intensiteten av ljus som produceras av dem beror på personliga smakpreferenser.

Det finns dock några generella regler, varefter du kan skapa i ditt hem eller lägenhet värme och komfort:

 • Förutom sovrummen i huvudbelysningsenhet är det rekommenderat att installera en svag belysning, vilket skapar en diffust ljus.
 • I rummen i gemensamt bruk (hallar, vardagsrum, matsalar), är det önskvärt att använda en kombinerad ljus: grundläggande belysning skapar en ljus bakgrund, och ytterligare hjälp för att bryta rum i zoner, för att placera ljus accenter på vissa delar av interiören.
 • Kombinerat kök belysningssystem bör även omfatta den huvudsakliga ljuskällan och ytterligare belysning av arbetsområdet och äta områden.
 • I korridorer och små genomgång områden som inte kräver starkt ljus, så det finns tillräckligt för att installera några små spotlights.
 • Plötsliga förändringar i belysning eller monotonin snabbt däck ögonen och gör obekväm vistas i rummet.

Det är ingen hemlighet att vid en viss belysning samma artiklar kan visas helt annorlunda. Många designers används framgångsrikt spel av ljus och skuggor för att förverkliga olika inredningsidéer. Observera följande:

 • Med en enhetlig och behagligt ljus varma färger är mycket ljusare än kylan.
 • Belyses från olika vinklar sak verkar platt.
 • Lampor med varma nyanser av vitt isolerade interiör, som är målade i samma färger.
 • Om det behövs, markera ett objekt, är det rekommenderat att tillämpa direkt och reflekterat bakgrundsbelysning. För reliefelementen kan användas en typ av belysning.
 • I rum med ett stort område är det inte rekommenderat att installera endast riktnings ljus, eftersom detta kommer att leda till bildandet av skuggor och negativ inverkan på uppfattningen av inredningen som helhet.
 • Zonindelad med olika belysning designar rummet ser mer rymliga och effekten skapas där vissa delar av rummet visuellt är på olika nivåer.

Korrekt valt belysning ger interiören uttrycks och dynamisk plats.

Nytryck av material är möjligt endast med tillstånd av förvaltningen och aktiv länk till källan.

Tak LED-lampor för hemmet: hjälpmedel

När enheten tak flera nivåer är viktiga taket LED-lampor. För hemmet, passar de perfekt. De används vanligtvis som hjälp ljuskällor att visuellt urskilja vissa inomhus.

Användningen av LED-belysning i vardagsrummet

Viktiga fördelar med belysningselementen

För att hjälpa till belysningsanordning i interiörer populära exakt LED anordningar bestående av ett halvledarelement och en lämplig källa för matningsspänning. En förteckning över sina förtjänster är relativt bred:

 • lång livslängd;
 • energibesparing;
 • frånvaron av en stark uppvärmning under aktiv drift;
 • kompakt storlek;
 • tydliga fokus strålar;
 • utan flimmer.

Lampor i sovrummet på omkretsen av taket

Prövning av de viktigaste typerna av instrument

LED isklass takarmaturer kan göras beroende på den ställning. Typiskt anordningar är integrerade direkt i konstruktionen, överlagras på en yta eller hängas på en viss höjd. Andra alternativ finns.

Skott cirkulär form

Tak LED-lampor för yt-typ hus

Sådana anordningar är fästa direkt till den övre delen av rummet med hjälp av skruvar eller pluggar. De har en kropp med kulor, trådar och regleranordningar. Kroppen själv är vanligtvis införd vanligt glas eller diffunderande galler.

Overhead anordningar av olika effekt

Den största fördelen med anordningen ligger i enkelheten i installation. Dock måste grunden för fastställandet vara tillförlitliga. De kvarhållande elementen efter skruvning dölja bubbla. elanslutning görs efter slutmontering.

Spot LED taklampor inbyggd typ

Det finns enheter som är inbäddade direkt i takkonstruktionen. Med detta utförande måste bestämma positionen av elementen i förväg. I detta fall är ledningarna placeras under huden. Den största fördelen med sådana anordningar är det estetiska utseendet av bakgrundsbelysningen systemet.

LED-lampor inbäddade i takytan

Medföljande foto dot LED downlights infällda i taket, att utvärdera de externa egenskaper. Efter installationen, kan instrumentet endast se den främre yta, genom vilken en ström av ljus.

Framsida förblir utanför

Direkt under instrumentet är klart de särskilda hålen. Genom dem, ledningarna läggs. Vid slutsteget av produkten är ansluten till en el, och sedan in i den förberedda öppningen och fixeras däri.

Med cirkulära tak LED-lampor inbäddade i taket struktur är det möjligt att ändra rumsuppfattning. Visuellt, kan det smala utrymmet expandera, genom att sätta hela gruppen av element på de två sidorna av sidoytorna.

Scheme monteringsfixtur inbäddad typ

Suspenderade LED-armaturer för tak-

suspenderade anordningar är idealiskt lämpade för lokal belysning. Deras egenhet ligger i den speciella metod för fastställande. Fastställande sker med hjälp av speciella galgar. Höjden på produkten kan justeras genom att ändra längden av kabeln.

Gym utrustning upphängd på speciella rep

Undertak LED-lampor för hemmabruk, vid behov, skapa specialeffekter. De har ett elegant utseende och kompakt storlek. Huset av de belysningselement av metall eller plast. Spridarlinsen kan göras av vanligt glas eller polykarbonat.

Hängande lampor används i utformningen av köket

Några riktlinjer för val

När en balanserad strategi för förvärv av LED-belysning för taket är möjligt att uppnå ett bra resultat, framgångsrikt belysa de funktionella områden eller skapa en viss bakgrund. När du väljer bör styras av tekniska specifikationer och estetiska möjligheter.

LED-enheter när dekorera stora rum

När du köper LED downlights för undertak skulle föredra inbyggnadsprodukter. De ser spektakulära efter installationen. I kombination med dessa analoger kan användas upphängd, så att belysa specifika zoner.

Bra att veta! rekommenderas att inte köpa utrustning för lågt pris. Normalt kan kostnaden sänkas på grund av de låga kvalitet tillbehör.

Ungefärlig prisläge infällda LED downlights

För att göra det lättare att navigera i din prisklass, erbjuder en titt på en särskild tabell, som återspeglar de ledande tillverkare och värdet av deras produkter.

Spotlights i det inre av ett barns rum

Tabell 1. Det genomsnittliga priset på LED-lampor

Den hall ljus appliceras punkt

När enheterna väljs för installation i rummet kommer att vara att organisera kopplingsschema. Under sin utveckling bör ta hänsyn till de grundläggande förutsättningarna och metoder för anslutningskablar med belysningsanordningar. Innan routing kablar i taket bör ange placeringen av elementen.

De huvudsakliga kretsanslutningselement

Om lysdioden enheter med klass på 12 eller 24 volt, för anslutning till kärnnätverket behöver köpa en strömförsörjning. Dess kapacitet väljs baserat på belastningen som genereras av alla enheter. Schema parallellkoppling av belysningselement som huvudsakligen används i närvaro av flera grupper, vilka var och en styrs separat medelst dvuhklavishnogo omkopplare.

Inbyggda apparater som är anslutna till el

 • för badrum och andra fuktiga utrymmen bör tillämpas speciella fuktsäker utrustning;
 • anordningar måste ställas in så att ljusstrålen som faller på ytan av taket;
 • Dold bäst att köpa lågspänning och produkter av högsta kvalitet;
 • Valet av produkter bör ta hänsyn till effektförbrukningen, ljusflöde, temperaturområdet och graden av skydd;
 • om det finns ett behov av att blockera förvärvet av mat, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt utspänningen;
 • ledningar ska installeras i enlighet med de allmänna säkerhetsföreskrifter för att undvika risken för antändning;
 • att hålla kablarna, är det önskvärt att använda speciella klämmor och klipp plast Gvozdeva;
 • För kraftfulla estetisk effekt prickar kan framgångsrikt kombineras med LED remsor eller paneler.

När du drar kablar speciella klämmor kan appliceras

Använda tak LED-belysning i bostäder och lägenheter kan du organisera en effektiv och flera scenbelysning. Med deras hjälp, ordnade en unik och säker höjdpunkterna i systemet kan fungera i många år.

Video: testning av LED-lampor

Vi svarar på din fråga? avbryta svar

Kategorier av rum

undersökning av månaden

All rights reserved

Vid helt eller delvis använda material från sajten nödvändigtvis en aktiv direktlänk.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 + = 43