Paneler för tak Armstrong

Standardplattor Armstrong

När det gäller att avsluta taken i kontor, köpcentra, skolor, sjukhus och andra offentliga institutioner, problemet med att välja de praktiska och tillgängliga material. Standardplattor Armstrong Den kombinerar höga funktionella egenskaper utan att offra funktionalitet och ett trevligt utseende.

Vilka är de Armstrong takplattor?

Armstrong tak tillverkas på fabriken i bolaget med samma namn. de är klassificerade som upphängda på standard klassificering. De representerar en gruppstruktur som består av plattor och fästsystem. Installationen utförs under nivån för den grova taket i rummet, så att du helt dölja från nyfikna ögon av kommunikationssystem. Det är därför Armstrong tak har tjänat en sådan popularitet i industriellt byggande.

för tillverkning takplattor används rena mineralfibrer, i vilka tillsätts ett antal bindemedelskomponenter: gips, lera, stärkelse och andra.

Huvuddragen i tak Armstrong är:

 • i enlighet med dess tekniska data och yttre egenskaper, passar de perfekt i någon administrativ eller kontor;
 • deras installation kräver inte särskild kompetens och lång erfarenhet, är det lätt att genomföra och snabbt även nybörjare till experter,

 • Tillgång till kommunikation inte är blockerad i helst du kan ta bort alla platta och tränga in i utrymmet ovanför taket;
 • de bara repareras, för detta behöver du bara byta ut några brutna plattor på nytt,
 • med dem mycket lättare att eliminera konsekvenserna av bränder, översvämningar och andra katastrofer - vanligtvis ingen anledning att ändra taket som helhet (t.ex. fallet med hästen herpes, som inte kan ersättas delvis);
 • de dölja oegentligheter och brister i den grova taket;
 • plattor kan snabbt ersättas av andra i textur eller färg som omedelbart omvandla rummet;
 • färdig design är lätt hopfällbar och alla element i det - är utbytbara;
 • de är redo att använda, de behöver inte ytterligare priming, målning eller kitt;
 • de är prisvärda och extremt hållbara.

Standard Series Armstrong plattor

Sortimentet som erbjuds av tillverkarna plattor Armstrong så bred att den identifierat ett antal serie. Till kategorin standard inkluderar de följande:

 • Baikal(Baikal) - Economy plattor som har en vit yta "maskhål" i dess struktur. Serien är den mest populära och efterfrågade. Släpps ut med endast kanten Board (styrelsen).

 • Oas (Oasis) - hänvisar också till en klass av ekonomin och därmed ha en tillräckligt grov yta textur av den ursprungliga. Släpps ut med endast kanten Board (styrelsen).

 • Oasis Plus (Oasis Plus) - skiljer sig från andra serier genom närvaron av en alternerande perforeringsdiameter, vilket ökar förmågan hos brädor att sätta ut buller. Släpps ut med endast kanten Board (styrelsen).
 • Tatra (tatra) - har en intressant struktur, täckt med "sprickor". Kartong producerad med kanter (Board) och Tegular (Tegular).

1
 • Kortega (Cortega) - liknande de Tatra serien plattor (Tatra). Tillverkas också med kanter Board (styrelsen) och Tegular (Tegular).

Armstrong tak skiljer sig inte bara genom en serie av plattor används, men metoden för rörläggning, som beror på de ovan nämnda typerna av kanten.

Tänk på huvud varianter:

 • Tegular (Tegular) - en platta med en bred kant, måste de monteras i upphängningssystemen 24 mm.

 • Board (board) - är en standardplatta med oklippt rak kant, lämplig för montering i systemet som bredden av 15 och 24 mm.

Det är också möjligt att träffa plattkanten Mikroluk (Microlook) för upphängningssystem 15 mm breda. Men de är specifika för panelerna av särskild serie, som vi beskriver i detalj i vår nästa artikel.

Baserat på detta, inte svårt gissa vilka typer av system är bara två: bredd 15 och 24 mm. De finns i vitt, men du kan välja och beställa annan nödvändig skugga när det behövs. Suspensionen kan vara dold eller synlig. Lås, gör det möjligt att fixera plattan tillverkas i två versioner: mässing och tselnoshtampovannyh. Den första av dessa kännetecknas av hög hållfasthet.

Specifikationer av standardplattor Armstrong

Det finns två vanliga version plattstorlekar: 60x60 cm och 120x60 cm.

Deras tjocklek kan variera från 0,8 till 2,5 cm, och vikt - från 2,5 till 8 kg per 1 m, dvs på deras tallrikar själva är mycket lätta, nästan luft.

Standardfärgen av plattorna - vit, men på begäran, de kan yla utföras i andra färger alternativ.

Låt oss tänka mer i detalj de tekniska egenskaper hos varje en serie av standardplattor Tak Armstrong:

Vid behov kan plattan torkas av med en fuktig svamp, men bör endast använda milt rengöringsmedel.

Vid transport nödvändig försiktighet: inte sätta rutan på kanten, eftersom det kan skada kanten. Det rekommenderas att lagra dem i sin originalförpackning på torr plats.

Paneler för tak Armstrong i Ryssland

plattor Armstrong otroligt populära i Ryssland under många år. De används överallt. Och även i sådana storskaliga projekt såsom den olympiska byn i Sochi. Det är dessa tak och Skating Center "Adler-Arena", järnvägsstationen i Adler och andra föremål.

Allt detta understryker vikten av att bygga Armstrong fabriken i vårt land. Byggnaden uppfördes i slutet av 2013. Vid sin finish, samt installation och driftsättning av utrustning skulle ta cirka 15 månader. Således redan 2016 standard Armstrong plattorna kommer att produceras i själva Ryssland.

Takplattor Armstrong: design och installation

Undertak är idag den vanligaste varianten av efterbehandling takytan. Med denna lösning kan du snabbt och billigt ordna taket i alla rum och även dölja kommunikation som är nyttigt och roligt. De mest populära idag takplatta Armstrong kunde alla se det i något offentligt eller kommersiellt institutioner.

Plattor lagras i upprätt läge i ett rum med normal luftfuktighet. För att beräkna erforderligt antal plattor, måste du först veta deras storlek.

Armstrong plattor har en typisk storlek: 610h610 mm eller 610h1219 mm. Det är också nödvändigt att beräkna takytan. Dividera med produktområdet får du dem erforderligt antal. Men det är bättre att antalet ökat med ett par bitar som hade ett bestånd. Nästa steg är att räkna antalet spår. För detta takytan multipliceras med en speciell faktor som beror på längden av guiden, och att dela den siffran med längden på profilen.

Det sista steget är att beräkna den nödvändiga mängden av väggkanten. Dess standardlängd på 3050 mm. Dividera med antalet taket omkrets och få det nödvändiga antalet kanter. Naturligtvis måste du också ta hänsyn till tillgången på material.

Former tak plattor "Armstrong"

Det är ingen hemlighet att de hängande strukturer kan skilja sig i design. Tile för undertak Armstrong är inget undantag. Följande faktorer kan identifieras differenser dem:

 1. Färgen som kan väljas i alla olika färger, från vitt till svart.
 2. Graden av ljud och värmeisolering, vilket beror på kakel material.
 3. Struktur - glansigt, matt eller perforerad yta.
 4. Brandmotstånd, som pekar på ett materials förmåga att motstå höga temperaturer och förbränning.
 5. Nivån av vattenbeständighet, vilket återspeglar förmågan hos kakel är inte angripas av fukt.

Separat är det nödvändigt att säga om plattorna som används för tillverkning av material. De väljs beroende på den funktionella syftet med lokaler. Det område av material är tillräckligt stor:

 1. Plattor gjorda av gipsskivor. Gips kakel produkter är perfekta för efterbehandling taket korridorer och tillhörande anläggningar eller stora delar av lager. Fördelen med detta material är dess tillgänglighet och kostnadsbesparingar på grund av låg kostnad och förmågan att producera alla storlekar beläggning. Trots fördelarna, nackdelarna finns fortfarande närvarande: gipsskivor är mycket motståndskraftig mot fukt, vilket begränsar dess användning torra rum med värme.
 2. Plattor gjorda av mineralull. Konsertsalar, studio rum och laboratorier föredrar att använda Armstrong plattor tillverkade av mineralull. Detta kakel motstår fukt och brand. det har också bra ljud och värmeisolering, men i detta fall har en betydande tjocklek i 200-250 mm.
 3. Aluminium kakel tillverkning. Takplattor av aluminium motiverar den höga kostnaden för dess praktiska. Metal inte korroderar och svarar inte på nästan alla yttre faktorer. Samtidigt är det ganska tålig och miljömässigt säker. Sådana plattor är väl rengjorda på något sätt, på det lösningsmedel som bensin. Aluminium är lämplig för tak i badrummet, köket och i barer eller restauranger.
 4. Glastak. Med ett stort antal designidéer vanligaste glas. Det kan vara enfärgat eller flerfärgat, vilket skapar en mosaikeffekt, en yttextur - matt eller glansig. Den ursprungliga lösningen är att skriva ut mönster på glaset. Detta tak ser mycket bra i köket eller vardagsrummet, liksom nöjescentra. Med någon atmosfär kan skapas med hjälp av olika ljuseffekter.
 5. Plattor av plast. Ett annat billigt sätt att utrustningen rummet taket - är kaklat panel Armstrong, gjord av plast. Detta material påverkas inte av fukt eller mögel. Den enda nackdelen är instabiliteten av branden och frisättning under förbränningen av skadliga ämnen. Av denna anledning installerar plastplattor främst i lokaler.
 6. Lamin plywood. Plattor tillverkade av laminerad plywood ganska lätt, vilket minskar belastningen på ramen av byggnaden. Detta tak kan målas vilken färg du behöver. Om rumsfuktigheten, är installationen av sådana plattor mest ändamålsenligt, eftersom plywood är resistent mot fukt. Laminerade brädor Armstrong miljövänliga, vilket gör att deras användning i områden med närvaro av barn och bostadshus.
 7. Plattor från returpapper. Armstrong plattor är gjorda av återvunnet papper, eftersom det är ett mycket prisvärt alternativ. Bra ljud och värmeisolering, miljövänlighet och säkerhet pressade papper gör tegeltaken i kontorsbyggnader och byggnader skolor och sjukhus.

När du installerar ett undertak kakel Armstrong måste ta hänsyn till flera viktiga faktorer:

 1. fuktighet måste vara under 95%, och om taket är monterad direkt på loft under taket kräver tätskikt.
 2. Belastningen av isoleringen bör inte överstiga 3 kg / m2.
 3. Optimal inställning för rumstemperatur - 20 ° C.
 4. Bredd på de yttre ringarna måste vara densamma för att följa symmetri.

Urvalsstorlekar och ett stort antal arter var utbredda Armstrong plattor. Använd dem främst för kontor, som undertak som helst kan demonteras för att ändra individuella paneler eller lägga till ljus. Även dessa tak är krävande i vården. Huvudsaken är att undvika slip eller pulvertvättmedel, vilket gör att taket för att tillfredsställa dig på lång sikt.

Nytryck av material är möjligt endast med tillstånd av förvaltningen och aktiv länk till källan.

Armstrong tak: kakel storlekar och 5 karakteristiska skillnader

Armstrong tak är idealiska för kontor, skolor och butiker undertak strukturer - den vanligaste varianten av takkonstruktionen. Med dess hjälp är det möjligt att snabbt och billigt rita ganska tak i absolut alla rum. Den mest intressanta och populärt alternativ anses vara takpendeln Design Armstrong. För att beräkna antalet plattor som krävs för att utföra installationen, se till att känna deras storlek. I beräkningarna nödvändiga för att bestämma antalet plattor, guider, hållarelement. För att beräkna erforderligt antal plattor du behöver veta takytan och divideras sedan med storleken på en tallrik. Således får du önskat antal plattor. När du köper material som krävs för arrangemanget av undertaket Armstrong, måste ta hänsyn till deras lager.

Hur man väljer en skylt för tak Armstrong

För att utföra efterbehandling taket plattor används ofta för undertakskonstruktion Armstrong, vilket bidrar till att ge rummet en mer sofistikerad och estetiskt utseende.

Detta är ganska praktiskt, hög kvalitet och tillförlitlig produkt som hjälper till att dölja:

 • Belysningssystem;
 • ventilationskanaler;
 • Brandsläckningssystem.

Svarta plattor för tak Armstrong passar väl in i interiören, utformade i stil med hi-tech

Undertakskonstruktioner Armstrong är ett visst system, vilket inkluderar mineral profiler och plattor. Som metallprofilerna som används rake, som är monterad på omkretsen av taket och att det fästes sedan specialskivor tillverkade av mineralull med en standardstorlek. På grund av att en sådan struktur, att överlappningen i taket är det möjligt montera gemensamma modularmaturer.

Viktigt! Armstrong undertak är idealisk för efterbehandling taket på kontoret, eftersom utrymmet ovanför plattorna har möjlighet att bygga inte bara ledningar, men ledningar och datanät.

Vackra tak Armstrong: Typer av plattor

Undertakskonstruktion Armstrong haft stor efterfrågan, eftersom de bidrar till att ge rummet en trevlig sofistikerat utseende.

Takmonterad utformning av Armstrong är karakteristiska skillnader för det, det vill säga, till exempel:

 • skugga;
 • Graden av värme och ljudisolering;
 • Fuktbeständighet;
 • textur;
 • Motstånd mot brand.

Det finns en mängd olika typer av undertakskonstruktion Armstrong, som varierar beroende på den typ av material som används för dess framställning.

Bland fördelarna med Armstrong tak är möjligheten att montera belysning

Nämligen, kan du identifiera dessa styrelser:

 • gips;
 • glas;
 • plast;
 • aluminium;
 • Mineralull;
 • Lamin plywood.

Gipsskivor tak upphängda konstruktioner är lämpliga för efterbehandling taket i korridoren. Den stora fördelen med detta material anses vara ett bra pris, och förmågan att utföra konstruktion helt i alla storlekar. Trots alla fördelar av gipsskivor kan endast användas i torra områden, eftersom det är ganska motståndskraftigt mot hög luftfuktighet.

tak av glas ser bra ut i absolut alla rum, oavsett dess destination. De bidrar till att ge rummet en unik stil och finess. Med denna typ av taket finns en möjlighet att skapa en fantastisk, unik atmosfär i huset. Tak av plast - den bästa och mest ekonomiska sättet att arrangemang av taket utrymme. Detta material kännetecknas av hög kvalitet, och det påverkas inte av fukt eller mögel.

Snygg tak Armstrong med tunga plattor av fyllning

Undertak Armstrong har stor efterfrågan.

Armstrong tak med tunga plattor av fyllning är ett utmärkt alternativ för rum i stora företag, eftersom det har en bra estetiska och prestanda

 • Bra pris;
 • Hastighet och enkel installation;
 • Underceiling möjligheten att använda utrymme för att lägga kommunikation.

Vattentäta undertak strukturer Armstrong tung fyllningsplattor presenteras i brett område. Den mest intressanta och populärt alternativ anses spis Baikal, som har en stark och pålitlig metall montera systemet. Denna konstruktion kännetecknas av bekvämlighet, enkel installation, en utsökt utsikt.

Undertak konstruktion ger snabb tillgång till underceiling utrymme nästan omedelbart. För att göra detta ganska lite för att lyfta plattorna på rätt plats. Dessutom kan ett tak snabbt monterad belysning av något slag helt. Upphängningsstrukturen Armstrong tak är bäst att montera lysrör, eftersom på detta sätt, är det möjligt att få ut det mesta av hög kvalitet belysning.

Hur man utför ett tak Armstrong plattor serie

Undertakskonstruktion Armstrong har stor efterfrågan på bland kunderna och är mycket uppskattad för sin utmärkta kvalitet. Det finns flera olika typer av sådana strukturer. Beroende på vilken typ av struktur ändrar sin tjocklek och andra egenskaper.

I avsaknad av takmontage erfarenhet, söka hjälp från yrkesverksamma, som kommer att utföra installationen snabbt och effektivt

Armstrong takplattor är indelade i olika serier, nämligen, till exempel:

I en serie ekonomi producerade platta tak Armstrong, som har ett bra pris och utmärkta prestanda. Plattor av denna serie har vissa restriktioner för ansökan, så det är inte nödvändigt att installera dem i rum med hög luftfuktighet.

Serien undertak kakel Armstrong har utmärkta egenskaper, så att:

 • Det har flera olika typer av ytor;
 • I kombination med de mest populära typer av kanterna;
 • Resistent mot fukt;
 • Har utmärkta akustiska egenskaper;
 • Resistent mot skador;
 • Hållbara.

Utöver standardserien undertaksstruktur Armstrong, det finns också specialversioner avsedda för olika uppgifter.

Armstrong tak gör sticker ut mer, kan du använda speciella insatser, som är monterade mellan plattorna

I synnerhet är det möjligt att fördela dessa serier som:

Speaker serien kännetecknas av det faktum att absorbera olika typer av ljud och skapar en behaglig atmosfär i alla rum perfekt. Sanitets serien kännetecknas av det faktum att den har en särskild bakteriebeläggning, en hög hastighet av fuktmotstånd och utmärkta synpunkter. Fuktresistent serien är avsedd att användas i områden med hög grad av luftfuktighet.

Viktigt! För att utföra installationen av vattenbeständiga konstruktioner måste tillämpa korrosionsbeständiga profiler.

På grund av överlägsen kvalitet och enkel installation är mycket snabb och enkelt byte av skadade plattor utförs, vilket är fullt möjligt att utföra på egen hand.

Armstrong undertak: kakel storlek (video)

Armstrong undertak kännetecknas av utmärkt kvalitet, bra pris, enkel installation och utmärkt dekorativa, så de är mycket efterfrågade.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

99 − 92 =