Pannkakor på yoghurt med frodig torrjäst

Fluffiga pannkakor med kefir jäst

På sommaren, många värdinnor fungerar, måste du stänga bevarande, är inte tillräckligt krafter på komplexa recept. När du vill behandla dig själv och familjen en enkel bakverk, alltid hjälpa enkla recept som pannkakor. Inte alla är omöjligt att göra pannkakor fluffig, men med hjälp av jäst problem med pompa kommer inte att uppstå, pannkakor stiga väl och med ordentlig stekning inte absorberar mycket olja.

I detta recept, kommer vi att tala om hur man gör pannkakor frodig kefir jäst. Degen är väl lämpad för yoghurt och filmjölk, inte mjölksyra inte störa jästen att höja brygga.

Jäst pannkakor med kefir kan steka en timme efter blandning. Degen kan inte göras med tjock, bör det hälla en sked, som tjock grädde. Pannkakor är stekt snabbt, så elden är bättre att göra måttlig till smet propechsya hållit jämna steg. Sats kan lägga 50 gram russin, sedan i ugn kommer att smaka ännu bättre. Baka jäst pannkakor såsom äpplen, lägga riven eller strimlad massa till degen före bakning. Om så önskas kan du lägga till en sommar bär svarta vinbär eller blåbär.

Under stekpannan inte hälls en hel del olja, absorberar det mycket deg. För att få en runda pannkakor och snyggt, kan du konfigurera dem två skedar. En sked, som fuktats med vatten, samla degen, och den andra för att hjälpa honom, även ligga ner på pannan.

 • Yoghurt - 1 msk;.
 • Vattnet är varmt - Artikel 2.5. l.;
 • Jäst torka snabbt -;. L 1 h.
 • Ägg - en PC,.
 • Vetemjöl - 1 msk;.
 • Salt och socker - efter smak;
 • Vegetabilisk olja - för stekning.

Hur man förbereder en magnifik barmy pannkakor på kefir

I skål med späckat med socker och jäst. Om det inte finns någon torrjäst, kan användas 10 gram pressade. Ta lite socker - 1 eller 2 matskedar.

Lägg till brygden varmt vatten och en matsked mjöl. Vatten måste värmas till en temperatur på 30-40 grader. Om det är för varmt, kommer jästen inte att fungera.

1

Blanda ingredienserna, täcka skålen med en handduk eller lock, låt stå i 10 minuter i värmen. Snart degen ytan verkar små bubblor, betyder det att jästen "prosnulis9raquo, kan fortsätta knådning.

Häll i en skål med varmt yoghurt. Att han inte böjt under uppvärmningen, är det bäst att värma den i ett vattenbad. Ready kefir temperaturen bör vara ca 30-40 grader.

Dela ingredienserna för ett ägg. Bättre att ta hem ett ägg, med en ljus gul äggula. Bakade varor kommer att vara mer smakrik och attraktiv. Om du gillar vackra gula pannkakor, men inga hemgjorda ägg, tillsätt en nypa gurkmeja. Med denna krydda smeten blir ljust orange och den bästa passform.

Tillsätt salt och mjöl i små bitar. Mjöl siktas genom en sikt. Salt har alltid satt ihop mjöl, och aldrig i början av satsen, eftersom dess inte som jäst. Om degen är för tunn, häll lite mjöl. För att sätta smak av vaniljsocker, 1 tsk.

Knåda degen för pannkakor. Om du har beslutat att baka pannkakor med russin, är det dags att lägga till den. Innan russin in i partiet, det tvättas och torkas på en pappershandduk.

Jästdeg kefir måste stå, täckt, värme från 45 minuter till en timme. Driva det bör inte vara, om degen perekisnet, och börjar sag, få bakverk smaklös.

Värm pan eld, häll i det lite (ca 2 matskedar. L.) vegetabilisk olja. När oljan blir varm, sprida pannkakor i en kastrull med en sked.

Fry pannkakor på båda sidor tills de är gyllenbruna. För att bättre propeklas bakverk, kan det vara lite minska värmen och täck pannan med ett lock.

Lush, läckra pannkakor med kefir jäst redo! De kan serveras med sylt, honung eller kondenserad mjölk. Smaklig måltid!

Jäst pannkakor med kefir

Tillagningstid: okänd

Gör en jäst deg är inte så svårt för pannkakor, enligt nybörjare kockar. Det är inte så nyckfull, och om möjligt en vätska, kan du lägga till mjöl, rör om och vänta tills stiga igen. Och vice versa - om tjock, häll sedan den varma yoghurt och låt jäsa igen. Stek pannkakorna på jästen i tillräckligt med olja, så att de inte torkas och täckt med gyllenbrun jämnt. Och ett annat tips - när stekning inte rör sig bort från plattan. Pannkakor är stekt så snabbt att bara ha tid att vända, och om du lämnar dem obevakad ens för ett ögonblick, sedan kom tillbaka och du riskerar att upptäcka brända scones.

- socker - 3 msk. skedar;

- Salt - 0,5 tsk ;.

- jäst torkar snabbt - 1,5 tsk ;.

- måltid - 370-400 gram;

- vegetabilisk olja - 5-6 Art. skedar (vid behov).

I detta recept använder yoghurt 1% fett, det är en flytande konsistens - uppmärksamma det. Om yoghurt är tjockare, sedan justera mängden mjöl på egen hand. Så häll yoghurt i potten, ta volymen till testet var att växa. Uppvärmd, omrörning vid samma tid eller nära väggarna börjar krypa. Fire nästan minimal, värma en-två minuter. Känns som yoghurt bör vara lite varmare än rumstemperatur. Tillsätt salt, socker och torrjäst, företrädesvis snabbt. Vi rör, låt stå några minuter, låt alla kristallerna och granulerna upplöses.

Mät upp rätt mängd mjöl, ta 400 gram. Vi sålla delar i kefir-jästblandningen proseem eller i en separat skål, och sedan kommer att hälla degen i portioner. I detta skede degen häll ungefär två tredjedelar av mjölet på nämnda storhet.

Blanda mjölet med yoghurt, inte enhetlighet, är tillräckligt för att fukta det, kommer inte att klumpar. Vi försöker att köra två ägg.

Vi ansluter till biandaren, använd knådningen eller blandning konventionella vispar (en bättre, eftersom degen blir tjock). På låg hastighet elektrisk mixer, slå degen tills den är slät, utan klumpar och områden med torrt mjöl. Stäng av, kontrollera konsistensen. Vi trycker på en sked, cant. Om avloppet utan dröjsmål - degvätska, tillsätt lite mjöl, vispa igen. Som ett resultat bör degen har en tjocklek på det som det faller från sked eller långsamt glider. Fokus på bra konsistens av gräddfil hem. Det kan tyckas att för tjock, men då, när uppgången kommer det att bli mycket tunnare.

Täck skålen med degen, låt jäsa till 1-1,5 timmar. Håll det bör vara varm. På sommaren är detta inget problem, men om köket är cool, är det nödvändigt att sätta rätter i en varm ugn, förvärmd till 45-50 grader (värma upp och stänga av) eller en kastrull med varmt vatten. Efter proofing degen i pannkakor kommer att vara mer frodig, och ökningen kommer att märkas sur lukt.

Fry jäst friterad behöver en tillräcklig mängd olja. Jo det värmas upp, samlar vi sked matsked degen (ej omrörning), sprida pannkakor på avstånd från varandra. Fire göra mindre medium, eller tills du lägger ut alla pannkakor, redan den första börjar brinna. Yngel i två minuter tills botten börjar brunt.

Välta två gafflar eller spade. Efter luckan kommer jäst pannkakor stiga snart, växa upp, bli mycket mer genomarbetade. Steka i ytterligare en minut eller två, podrumyanivaya andra sida tills gyllenbrun.

Färdiga pannkakor staplade på en plåt och täck att förbli varm. Eller bara sätta på bordet med gräddfil, sylt, honung. Dopech de kan vara senare, men bara om du väljer att lämna några timmar, måste du ta bort degen i kylskåpet, degen inte superoxid. Lycka till med din bakning och bon appetit!

Pannkakor på yoghurt frodig med jäst

Alternativ 1: Den klassiska receptet för pannkakor med kefir frodig med jäst

Pannkakor - enkla och välsmakande behandla. Många hemmafruar för att göra pannkakor med kefir frodig är soda tillsätts till degen, men det är inte det enda sättet att göra bakelser luft. Jäst är också perfekt klara denna uppgift.

 • 20 gram av levande jäst;
 • 10 ml av raffinerad solrosolja;
 • två ägg;
 • salt;
 • pint yoghurt;
 • 50 g granulerat socker;
 • ett halvt kilo mjöl.

Steg för steg recept för muffins till yoghurt frodig med jäst

Kefir häll i en djup skål och värm till en varm tillstånd. Du kan göra det på ett ångbad i mikrovågsugn.

I den varma mjölkprodukt försöker driva två ägg, tillsätt socker, färsk jäst och en nypa salt. Alla grundligt skakas vispa tills slät.

Hälldes blandningen kefir raffinerad olja och införa siktat mjöl. Sked knåda homogen slät pasta. Blind skålen handduk eller trasa och låt stå i en timme för att närma sig.

När degen börjar avta, börja laga pannkakor. Spoon sprida en liten mängd degen på en het stekpanna med vegetabilisk olja, stek tills gyllene och sedan vända och håll tills de är gyllenbruna.

För att bli av överflödig olja, lägga ut pannkakor på en plåt, för att lägga den med en pappershandduk. Servera pannkakor med grädde, gräddfil, sylt, kondenserad mjölk eller söt sås.

Alternativ 2: En snabb recept för pannkakor med kefir frodig med jäst

Torr aktiv jäst är snabbare än de levande, påskynda utarbetandet av gräddningen. Justera mängden socker, beroende på vad du ska tjäna pannkakor, om en sylt eller kondenserad mjölk, kan uttrycka det ganska lite.

 • Två stack. vetemjöl;
 • två ägg;
 • pint yoghurt;
 • paket aktiv torrjäst;
 • salt;
 • 75 g socker;
 • vanillin;
 • Raffinerad solrosolja.

Hur snabbt laga pannkakor på yoghurt frodig med jäst

Kefir är något värmas. Addera den torr jäst, socker och salt. Skakas om ordentligt med en gaffel eller visp. Jästen bör vara fullständigt upplöst.

I en separat skål, slå ägg och försöker driva dem till homogenitet. Häll ägg blandningen i skålen med yoghurt. Podsypaya gradvis siktat mjöl, knåda degen utan klumpar. Tillsätt vanilj.

Täck degen med en servett eller handduk och låt stå i en halvtimme att närma sig. Det är okej att stiga och bli porös.

Pan i brand, hälla olja och raffinerade hans goda värma upp. Sked förändra degen och sprida den i form av små pellets. Stek tills gyllene och sedan vända och stek den andra sidan.

Degen sprids endast i en väl uppvärmd olja. Till friterad propeklis bra i mitten och inte bränd, rosta dem på medelvärme. Om handen är inte yoghurt, kan du ersätta det med filmjölk eller yoghurt.

Alternativ 3: pannkakor på en yoghurt frodig med jäst och äpple

Bakning med äpplen alltid visar sig doftande, användbara och mycket välsmakande. Jäst gör pannkakor fluffig och luftig. Detta är idealiskt för en rejäl frukost.

 • pint yoghurt;
 • två äpplen;
 • halv ett kilo mjöl;
 • en påse med vaniljsocker;
 • påse med torrjäst;
 • 120 ml solrosolja;
 • två ägg;
 • havssalt.

Kefir hälls i en kastrull och upphettades tills varm. Mjöl två gånger siktas genom en fin sil. Lägg till den varma yoghurt. Detta skickar även torrjäst och knåda degen. Det bör vara enhetlig och fri från klumpar. Täck med ett kök med en ren handduk och lämna på en varm plats att närma sig en halvtimme.

I en löpning i degen häll i vegetabilisk olja, tillsätt vanilj och vitt socker, en nypa salt. Att försöka driva äggen och igen alla blanda till enhetlighet.

Mina äpplen. Peel rensa bort med en vass kniv eller skalare. Frukter halve och ta bort kärnan. Skär skivor av frukt melenkimi eller tre på ett grovt rivjärn. Sätt de hackade äpplena i smeten och rör om ordentligt. Vi lämnar i en varm för ytterligare en halv timme.

Väl över måttlig värme värma upp pannan med vegetabilisk olja. Spoon ta en liten mängd deg, lägga ut i pannan och stek tills gyllene. Vänd och stek den andra sidan tills de är gyllenbruna.

Inte överhettas yoghurt, annars kommer det att förvandlas till ost. Äpplen är bättre att ta de sura söta sorter. Om så önskas kan du lägga mald kanel deg. Jäst kan använda levande eller torr aktiv.

Alternativ 4: pannkakor på kefir jäst frodig med bär

Pannkakor på yoghurt med jäst som erhållits frodig och luftig. Feature recept som förbereder dem fylld med bär. Förutom bär, kan fyllning framställas från fruktbitar eller riven pumpa med socker.

 • pint yoghurt;
 • 30 g florsocker;
 • halv ett kilo mjöl;
 • paket aktiv torrjäst;
 • 50 g granulerat socker;
 • en nypa havssalt;
 • 100 g hallon och blåbär;
 • kycklingägg;
 • Raffinerad olja till stekning.

Kefir häll i en emalj skål och lägg den på en långsam brand. Varm mjölkprodukt till ett varmt tillstånd. Ta bort från värme, tillsätt socker, torrjäst, en nypa salt och ägget hammaren. Skaka alla visp tills slät.

Mjöl sålla genom en fin sil. Så småningom föra in det i kefir mix och knåda degen utan klumpar, konsistensen av gräddfil. Täck skålen med en ren kökshandduk och låt stå i en halvtimme i en varm plats.

hallon och blåbär, tvätt och plats på en servett. Avlopp. På en mild eld satte pannan, häll olja i det och värma det väl. Låg sked degen i het olja i form av små pellets. Vid varje plats några blåbär och hallon. Övre lucka med deras test. Så snart pannkakor brynt, vända dem över och stek den andra sidan.

Färdiga pannkakor, strö florsocker genom en fin sil. Bär kan ta någon: jordgubbar, hallon, vinbär, etc. Se till att degen är helt täckt bär, eller de Undermountain.

Alternativ 5. pannkakor på yoghurt frodig med jäst och korv

Pannkakor är inte bara söt, men också matställen. Särskilt välsmakande erhålles med korv. Denna bakverk är sannolikt att vädja till barn. I stället för korv kan användas kokta eller rökt korv, skinka.

 • pint yoghurt;
 • paket aktiv torrjäst;
 • halv ett kilo mjöl;
 • socker och salt smak;
 • två ägg;
 • tre hundar;
 • solrosolja för stekning.

Kefir varm varma förhållanden. Tillsätt torkad jäst och rör om tills de löser sig fullständigt. I en separat skål rör om två ägg med en gaffel. Sätt yoghurt och rör i alla fälgen.

Mjöl sålla genom en sikt. Lägg det i små delar i kefir-äggsmeten och knåda degen jämn konsistens utan klumpar. Täck skålen med en handduk och lämna i en varm plats att närma sig.

Korvar fria från skalet, hacka fint och lägg i en förvärmd kastrull med olja. Stek tills gyllenbrun, cool. Sätt korvarna i smeten och blanda väl. Var fortfarande illa tilltygade av tio.

Raffinerad olja i en stekpanna, värm brunnen. Ta skeden lite deg och lägg den i form av små pellets. Roast måttlig värme tills gyllenbrun, sedan försiktigt vända och brunt den andra sidan. Färdiga pannkakor på en tallrik, den avslappnade tyget att bli av med överflödig olja.

Pannkakor med korv kan servera med gräddfil, ketchup eller vitlök sås. De återstående friterad kan reanimated av en folie och en ugn. För detta ändamål placera dem på bakning, fett grädde, täcker foliearket och skicka den till femton minuter i en ugn förvärmd till 150 C.

© 2016-2018 "Piggy kock."

Ledare adress: Presnenskaya Quay 6, Building 2

Kontakta oss på: +7 925 3175370

Chefredaktör: Olga G. Samson

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 46 = 52