Parkett hans händer video

Parkett lägga sina händer: 3 enkelt mönster

Innan om golv rekommenderas att studera teori och bekanta med rekommendationerna från specialister parkett - detta är en mycket ädla och vackra material, som används för efterbehandling golvet. Verkligen värt en dyrare konstruktion av konstgjorda material, men ser också mer elegant. Att sätta en bit parkett är mer komplicerat än exempelvis lagt brädan, så detta mål är ofta anlita en professionell mästare. Men om du vill göra alla reparationer med sina egna händer, zapasshis sedan tålamod och omsorg, kommer du att kunna hantera detta svåra arbete.

golv förberedelser innan du lägger parkett

Att lägga parkett tar mycket tid och ansträngning. Detta är en mycket ansvarsfull yrke, och alla fel flytta kan leda till oregelbundenheter i golvbeläggningen. Först måste du göra helt platt bas och stärka den.

Innan om parkettgolvet bör rengöras noggrant av skräp och rikta

Om du väljer att göra med sina händer parkettgolv på en trä bas, då du kommer att behöva spendera en hel del förberedande arbete. Först måste vi fixa alla krossade plankor med hjälp av skruvar. Om några av brädorna hade ruttnat och kollapsade, då måste man ta isär golvet att släpa att ersätta alla skadade komponenter, sedan montera hela strukturen igen. Nu kan du binda ovanpå plywoodskivor av hög kvalitet, som kommer att ligga till grund för att lägga parkett.

Med betongfundament arbeta mycket lättare. Du måste undersöka denna grund för förekomst av oegentligheter. När det gäller små skillnader, kan du hälla ett lager samoniveliruschegosya sammansättning. Om det finns sprickor i betongen, då måste man ta bort den gamla slips, och häll en ny betongblandningen.

Det är viktigt att lägga parkett, observera normal temperatur och fuktighet. I dessa verk bör rummet inte vara kallare än 18 grader. Fuktighet kan variera inom 35-60%.

Vidareutbildning är att välja parkett. Detta kan vara material från vägen eller den genomsnittliga kostnaden för trä. Det viktigaste att träet var av hög kvalitet och väl torkas.

Du måste också välja det sätt som du lägger parkett. Om du inte är en professionell, är det inte nödvändigt att välja komplicerade ritningar. Vi erbjuder dig att lägga parkett på den enklaste tekniken för att göra det, du behöver inte ens ett schema.

Deck parkett lade händerna

Installera parketten ska göras lim metod. Naturligtvis vissa mästare råd att lägga parkett flytande sätt, dock är denna metod otillförlitlig.

Före installationen måste du lägga på golvet flera lager av primer. Det är nödvändigt för bästa koppling med ett parkettgolv. Limmet fördelas på grundval av att använda spateln.

1

Om du parkett läggs på betonggolvet sys upp med plywood, är det bäst att ytterligare förstärka konstruktionen. För detta ändamål samt eventuella lämpliga naglar.

Om du inte har erfarenhet av att lägga golv, kan du anlita proffs som utför arbetet på kort tid

om parkett Teknik dekorerad sätt:

 1. Den första raden läggs från vänster till höger, vinkelrätt mot dörren. Gapet mellan väggen och den första raden av parkett bör vara 1 cm.
 2. Clay smort golv, på den plats där kommer att falla parketiny. En sådan anordning kommer att bidra till bättre försegla virket med golvet.
 3. Den sista ombord på ett nummer som ska skäras vid behov.
 4. Boards andra serien är förskjutna något i förhållande till den första styrelsen. Förlängnings brädor mellan raderna kan variera från 1/3 till 1/2 del parketiny.
 5. Infoga spik parketiny andra raden i spåret parketin första raden i en vinkel av 45 grader. För bättre gränssnitt anstiftan parkett med en gummiklubba.
 6. Den tredje raden av skivor staplas på den första raden av brädor. Fortsätt att stapla leden, flytta parkett upp och ner.
 7. I den sista raden måste ta bort törnen parketin.

Dekorerad sätt kan läggas parkett och diagonalt. Oberoende att lägga golv är inte svårt, det viktigaste uppfyller alla regler, och vara mycket försiktig.

Teknik om parkett fiskbens

Det finns många vanliga sätt att lägga parkett. De flesta artister gör fiskbens parkettgolv. Denna koppling ser mycket original och att återskapa det, har du inte en hög grad av professionalism.

Fiskbens - detta är den perfekta typ av golv installation, i detta fall, är belastningen fördelas jämnt över alla ligger på golvet, parketiny. Sålunda kommer parkett inte ändra sin form, och gapet mellan stängerna kommer inte att inträffa.

Bra lösning är fiskbens parkett om på ett speciellt lim

 1. Första parketiny staplade på ett avstånd av 1 cm från väggen.
 2. Paul smort lim med en tandspackel. Parketiny staplade i en vinkel av 45 grader mot väggen.
 3. I förhållande till varandra är anordnade i parallella remsor. Även varje remsa skiftat jämfört med föregående parketiny något.

När allt parketiny kommer att läggas, bör deras kanter skäras genom att dra en rak linje samtidigt. Fogarna mellan väggar och golv döljer sockeln, och klyftan nära tröskeln stängs muttern.

Mycket populär denna murverk, som en fransk fiskbens. I detta fall parketiny skärs i en vinkel av 45 grader. Denna koppling har blivit ett viktigt inslag i Loire slott.

Om du vill göra kopplingen mer intressant, då kan du använda borstade och tonade. Kan uppnå denna effekt bryter golv fläckar av olika färg och radera den styva stålborste.

Att lägga dekorativa parkett

Art parkett ser lyxiga. De flesta av de palats i artonde och nittonde århundradet, dekorerad på detta sätt.

Med tiden en sådan finish, liknar konst, fulländat och används nu för att dekorera konventionella lägenheter. Sådan stapling skulle bara kunna utföra professionell, så att inte försöka göra det själv.

Typiskt för om golv på detta sätt används olika träslag. På grund av trä i olika färger kan du skapa en ritning med en särskilt skarpa konturer.

Bland fördelarna med konstnärlig parkett är det värt att notera den utmärkta utseende och lång livslängd

Att skapa beläggningstekniken parkett i ett rum kan användas upp till 100 olika typer av trä. För mer bombast kan dekorera inläggningar av glas, metall och ädelstenar golv.

En av de mest populära mönster är "socket". I det här fallet är den viktigaste delen av bilden i mitten av rummet, och därifrån finns små element i andra delar av rummet. Frames parkett mönster gränsen. Vanligtvis den är gjord av ljus och mörk parkett i form av en vriden fläta.

Professional parkettgolv kan lägga parkett otrolig skönhet. Det kan vara bilder av djur och växter, och enkla geometriska former.

Stora siffror kan dölja utrymmet, så dessa dekorativa element av konstnärlig parkett bör inte användas i ett litet område av lokalerna. Du måste också komma ihåg att om du dekorerar en del av "Europols" sådana intrikata mönster bör möblerna närma sig dem med stil.

Slutfasen av installationen av parkettgolv

Produktions parkettgolv om tillägg material omfattar andra åtgärder. Om du försummar det sista stycket i golvbeläggnings träplankor, då allt arbete kan gå ner i avloppet. Golvet kan vestsya smuts och fukt i kontakt med trädet kan svälla.

När du har installerat golv det ska polakirovat

Det sista steget att lägga parkett:

 1. Först måste du vänta för fullständig torkning av limmet. Det tar vanligtvis inte mer än en dag.
 2. Då är ytan polerad. Slipning utförs speciell maskin, två-tre tillvägagångssätt.
 3. I hörnen och andra svåråtkomliga ställen, behöver du en speciell maskin för vinkelslipning.
 4. Senast polerade parkett speciell yta slipmaskin. Ett sådant verktyg kan uppnå en helt platt och slät yta.
 5. Nästa shpaklyuyut alla sprickor och gjorde den sista renovering.
 6. Därefter flera lager av belagda parkettlack eller en olja-vax-blandningen.

Parkett - detta är förmodligen den vackraste material för golv dekoration. Och trots att denna typ av finish är inte ny, är det fortfarande mycket populär, eftersom den är lämplig för någon typ av inredning.

Parkett med sina egna händer: läggning, tillverkning, restaurering

I denna artikel kommer vi att försöka svara på många frågor om brädan. Vi måste ta reda på hur man passa korrekt limmet och substratet, hur man gör parkettgolv med sina händer och hur man kan återställa den slitna ytan. Låt oss komma igång.

Installation av mosaik parkett.

Oavsett om tillverkning brädan med händerna möjligt med hjälp av enkla hushållsverktyg?

Ja, men med vissa reservationer:

 1. Utan kan göras specialutrustning bara för att ringa upp eller massiv parkett utan lås för lim läggning;

För att uppnå perfekt kvalitet är mycket svårt i en hemmiljö.

 1. Verktyget är inte tama och stillastående. Åtminstone behöver du en cirkulär och geringssågar maskiner.

Handskrivna tillverkning är motiverad endast om kraft och precision av virke

Själva produktionen golvskiva är i själva verket, vid skärning av dyrbara träslag på samma storlek rack (typiskt 10h70h500 mm). De staplas på planat bas i limmet med den mest exakta passformen.

När styrelsen läggs, finns det fortfarande några steg:

 • skrapa;
 • Tätningsluckor. För är det möjligt att använda plocka upp tonen akryl kitt eller trä kitt hemlagad sågspån och vitt lim;
 • slipning;
 • Tillämpning av den slutliga coat - lack eller impregnering.

Reparation golvskiva med sina händer kliar, under vilken avlägsnas det övre skiktet kortet med slitspår och re-lackering. Om så är nödvändigt, i detta fall täckas med markbeläggningen kan bildas på grund av sprickor i de av styrelsen luckor.

Skrapa av slitna parkett.

substrat Kvalitet

Själv om golv av något slag börjar med beredningen av basen. Krav som trycker torr därtill (flytande) och ett vidhäftande fastmetoder går isär.

I det första fallet, bara tillräckligt jämna ut golvet. Att avlägsna lutningen och märkbara skillnader används cement-sand (betongpanelerna) eller torrt (plankan bas) kopplare.

Mindre variationer (upp till 5 mm) kan rengöras med en blandning av självutjämnande (självutjämnande golv); defekter i höjd och 2 mm perfekt kompenserade substrat.

Självnivellerande golv kommer att anpassa alla defekter i betongfundament.

Obs: Flytande läggning sätter stopp för parkett reparation.

Repor och slipning över ett stort område genomförs med hjälp av motordrivna verktyg och kräver en tillförlitlig fastsättning av brädan till golvet.

Självhäftande installation är mycket mer krävande på basen:

Vad är effekten på kvaliteten på stapling har styrkan av betong? Denna instruktion hänför sig till det faktum att när det adhesiva fast deformerande påkänningar till följd av vibrationer av linjära storlekar timmer vid ökning eller sänkning fuktighet uppfattas av det adhesiva skiktet och vidare - en bas.

Beredning av basen i en typisk stadslägenhetsbyggnad med följande algoritm:

 1. På golvet läggs tätskikt - polyeten täta banor med överlappning och stora tejp;
 2. Längs kanten av dämpningsbandet är lagd, vilket kommer att förhindra överföring av stötbelastningar på väggarna;
 3. Hälldes förstärkt skriden tjocklek tillräcklig för att kompensera för skillnader mellan panelerna;
 4. Efter fullständig torkning av betongen och inställd grad styrka (ca 4 veckor efter ingjutning) är det grundas med epoxiprimer, vilket ytterligare ökar styrkan i ytskiktet.

Med trägolv, som av någon anledning inte vill att skjuta, förfarandet för att förbereda något annorlunda:

 1. Naglar fueled dobojnika 5-7 mm;
 2. Krökta skivor och "propeller" lockas till träskruvar med en längd åtminstone tre gånger större än tjockleken av skivan;
 3. De återstående oregelbundenheter avlägsnas slipning eller ett plan;
 4. K attraheras golv träfaner med tjockleken 12-18 mm. Plywood förskurna fyrkanter 0,5h0,5-0,75h0,75 meters storlek och placeras vrazbezhku, med tvärgående sömmar ligering. Ett gap lämnas mellan arken av 2-3 mm, kompenserande temperatur och expansions luftfuktighet.

Plywood används för att rikta in promenaden.

Obs: tjock vattentålig plywood kan ersätta avdragare eller självnivellerande golv på ett betongfundament.

I detta fall är monterad på tappskruvar; för ytterligare fixering arket är det starkt rekommenderat att använda ett tvåkomponents polyuretanlim.

Lim appliceras på betong och sprids med en kam murslev.

Det utförs på ett substrat och du måste ha på brädan pazogrebnevyh lås.

I en ideal plan yta (golvet eller på bulk plywood) som en film under golvskivan kan användas tät polyeten; om nödvändigt kompensera för små oregelbundenheter, använd skum eller porösa substrat:

Proceduren är identisk med den som när om laminat justeras för det faktum att pazogrebnevye lås är belagda med adhesiv eller tätningsmedel:

 1. Längs väggen monterade kilar som bildar expansions gap av 7-10 mm;
 2. Sedan ansluter den första brädraden. Sista brädan såga av platsen;

Tips: För att minimera antalet nedskärningar börjar om på den längsta väggen.

 1. De nästa raderna börjar med en kort ombord (beskära från föregående rad). Tvärgående skarvar bör inte vara densamma i angränsande rader;
 2. Den sista raden skärs tvärs över bredden för att tillhandahålla expansionsutrymmet i samma 7-10 mm.

Och på avjämnaren och plywood utförs med användning av en polyuretan tvåkomponentslim. Lim appliceras till den tandade spatel, varefter bordet placeras och prigruzhajut polymerisationstid. Och i detta fall är expansionsfogar kvar runt omkretsen av rummet.

Att lägga brädor på lim.

Tips: i stället för last på en plywood substrat kan användas skruvar.

De skruvas in i den nedre läppen hos spåret av kortet i en sned vinkel.

I slutet av vårt material har vi samlat ett urval av vanliga frågor och svar på dessa tematiskt som inte ingår i någon av de delar av artikeln.

 1. Hur man gör korsningen mellan brädan och kakel? Aluminium tröskel tillräcklig bredd. Det kan spara en metallisk lyster eller målas i valfri färg. Om så är nödvändigt för porozhki golvskiva möjligt att kompensera för höjdskillnaden mellan beläggningar;

Gemensamt för trägolv och kakel dolda tröskel aluminium.

 1. Vad är golv med pazogrebnevyh lås? Ytskikt - ädla träslag som har den högsta slitstyrka. Substrat - plywood eller billiga barr fibrer med en riktning vinkelrät mot det övre skiktet;
 2. Vad är det bästa golv och hållbara i förhållande till den inhemska operativa stress? Massive helt gjord av ek, bok eller ask. Tyvärr är priset maximalt bland alla konkurrerande lösningar och upp till 10.000 rubel per kvadrat;

På bilden - en massiv ekparkett.

 1. Vad är livslängden på trägolv? För flerskiktade parkett med slott garanterad livslängd på 25 år. De äldsta exemplen på fasta parkett betjäna mer än fem århundraden;
 2. Varför behöver jag behandling för lås brädan? Det skyddar träet utan lack eller vax skikt av svallning vid kontakt med vatten till låset. I stället för impregnering används ofta genomskinligt eller färgat sealer för trägolv: det är inte bara förhindrar vätning av trä, men också masker breddningen på grund av den fuktiga deformation sömmen;
 3. Vad lister för trägolv är bäst att använda? Tselnoderevyannaya i trä av samma art, som används för att bilda det övre skiktet golvskiva.

Massivt trä lister färgen och texturen motsvarar parkett.

Vi hoppas att vi kan svara på eftersläpningen av läsarfrågor. Om vissa trådar förblir intakt - kan finna svaren i videon i den här artikeln. Vi är uppriktigt glad att läsarnas synpunkter och iakttagelser. Lycka till!

Video: parkett lade händerna

För att sätta golv kräver viss skicklighet och kunskap om teknik. Beroende på vilken typ av golv är annorlunda och hur det läggs dessutom kan dekoreras med parkett, om det krävs av din heminredning. Se hur gjort parkett egna händer och lära sig att utföra packning korrekt.

Denna video visar processen att lägga golv lim oartikulerade:

Och här är hur man sätter parkett-flätad ask med konstnärliga accenter och ek trim:

Nedan visas om teknik med fiskbens parkett pristrelivaniem:

Och det är bara en master class på parkett om med ett spår, som visar sig stapling process och ges användbar vägledning:

Copyright © 2012-2018. Helt eller delvis kopiering av material tillåts endast med en direkt aktiv länk.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

99 − = 93