Parokapelnye värmare

Parokapelny värmare: recensioner av ägarna. Parokapelny värmare med händerna: ritningarna enheten verksamhetsidé

Heater parokapelny, recensioner om vilka du kan vara intresserad av att läsa innan du köper utrustningen är en modern enhet typ värmeväxlare, som skiljer sig mycket från de kända uppvärmningsanordningar. Principen för dess funktion är att vattnet är närvarande i systemet som är uppvärmd av elektricitet. Vattenkretsen således är helt stängd. Det är möjligt att skapa en ganska enkel, men mycket effektiv värmeöverföring krets.

Parokapelny värmare recensioner om som du kan läsa nedan i huvudsak är en värmeackumulator, som koncentrerar värmeöverföringsvätskan till en hög temperatur. Även om strömmen är avstängd, kommer kylvätska producera värme under en längre tid. Detta är den viktigaste funktionen av denna art från andra elektriska värmare analoger som kyler ner efter att ha frånkopplad från växelströmsnätet. Parokapelny värmare har inuti kylmediet, vars temperatur kan variera från 90 till 120 grader. Dessa moderna anordningar har automatisk precisions block, som kan justeras med hjälp av temperatur och arbetsmaskinen. Automation kan hanteras helt enkelt, kan användaren oberoende förstå det.

Heater parokapelny, recensioner som hjälper dig att göra rätt val, har många fördelar. Enligt kunderna är dessa enheter kännetecknas av lång livslängd, som är satt inom 30 år enligt beräkningar producent. Denna kvalitet är beroende på det faktum att inuti de slutna metallkonstruktioner, där det finns en värmeöverföringsfluid och ånga, finns det ingen luft. Allt detta pekar på det faktum att metallkorrosionsprocesser inte förekommer.

Bland annat kan denna kapacitet inte explodera eftersom det finns en viss mängd vatten som inte helt fylla tanken. Värmare parokapelny, svar som kommer att vara intressant att läsa alla användare, har en annan fördel, som uttrycks i frånvaro av sannolikheter enheten när värmesystem gap bortkoppling. I detta fall kan en elektrisk värmare frysas, men det behöver inte leda till negativa konsekvenser. Köpare säger att detta beror på att en liten mängd vatten inuti, som kan frysa vid låga temperaturer, och när du slår på enheten igen återställer normal. Efter det att vattnet fortsätter att cirkulera med en förutbestämd cykel.

Heater parokapelny, recensioner av vilka ofta bara positivt, kan du justera och reglera temperaturen i varje rum efter beslut av ägarna. Samtidigt i varje rum, måste du installera en anordning som gör att du kan spara på energiförbrukningen. Kunderna väljer utrustningen även av det skälet att den kan användas i lokaler av olika ändamål. Oftast fungerar de som en extra värmesystem. Om vi ​​talar om strukturen av den lilla storleken kan parokapelnye värm användas som primär uppvärmning.

Handyman som mer och vad ställa denna enhet genom att helt enkelt själv. Traditionellt det under en fönsteröppning, men det är inte det enda alternativet.

Fabriks parokapelnye värmare något som en rörformiga element, som är mycket nära i storlek. Den rörformiga konstruktionen används på grund av att den har den form i vilken värmeeffekten sker så effektivt som möjligt. Genom upphettning av mediumröret enkelt flyttas från den heta zonen i värmeöverföringsområdet. Anordningen har en form som liknar en vanlig radiator, tillverkad av rör. Detta tyder på en hög sannolikhet för att producera sådana enheter med sina egna händer. Systemet har den elektriska värmaren, som består av en kropp på basis av värmeisolerande material. Denna del är försedd med ett värmeledande övre luckan, i vilken det finns U-formade värmeelement med konduktiva ledare.

1

Parokapelny värmare, måste vars princip vara kända för dig om du är på väg att göra sin egen, verkar genom att omvandla elektrisk energi till ett begränsat utrymme cyklisk. Slutligen, den termiska energi som erhålls genom upphettning av en begränsad mängd vatten. Efter det omvandlas till ånga, tar den platsen i en förseglad kavitet av uppvärmningsutrymmet. Ångan kondenserar, avger värme, och vattnet strömmar ned de lutande innerytor, som verkar på värmeelementet. I denna del av vätskan återigen omvandlas till ånga. I allmänhet kan det noteras att ett sådant rörlösa värmesystem beräknas belopp parokapelnyh värmare fördelade över området av lokalerna. I detta fall är uppvärmningsstrukturen av utrustningen integreras i en enda kraftnät, vars funktion regleras av elektronisk styrning.

För att producera parokapelny värmare måste initialt förbereda några material och verktyg, inklusive lock, tråd av rostfritt stål, koppar rör och ventil.

På metallröret uppsättning lock, som är fäst vid röret inte är för stor diameter. Å andra sidan är det nödvändigt att utesluta luft från att komma in. Som ett resultat bör utformningen hända, som låter dig ställa in värmeproduktion. Anordningen kan användas som teploagenta inte bara vatten, men även andra lågkokande vätska över olja-typ.

Mastern måste skapa en ång-kondensat förseglat hölje, som är monterad på stödpelarna. Du måste skapa en uppvärmningskammare med vätskan, inuti vilken kroppen är monterad värmeelement med konduktiva ledare. De bör vara fäst vid ändväggen hos huset, bör uppvärmningskammaren vara belägen i en vinkel mot horisontalplanet, så att värmeelementet är beläget i kammaren under ytan teploagenta.

Att enheten med händerna

Parokapelny värmare med händerna (hans teckningar presenteras i artikeln) kan också framställas. Improviserade husenheten kommer att bestå av ett rör som är tillverkat av rostfritt stål, aluminium eller koppar. metallrör fyllning sker genom locket, som är fäst ett rör med liten diameter. Den andra änden av röret måste vara tätt tillsluten. I att fylla röret ventilen är installerad, som erfordras för gasanalys. Data manipulation sker efter ägaren av hemmet livslängdstester.

När du väljer veken bör noteras att i sin grundmaterialet måste vara förenliga med arbetsvätskan. När värmaren görs parokapelny sina egna händer, bör förses med sin veke. Den vanligast använda veken som en stickad trådnät. Detta element kan vävas av monel, koppar eller rostfritt stål. För tillverkningen av veken rekommenderas inte att använda en aluminium mesh, eftersom det är ganska svårt att vävning.

Experter rekommenderar användning för tillverkning av nät av rostfritt stål. Anslutning av element till varandra bör utföras genom diffusionssvetsning. Detta kommer att bilda en tillräckligt stark fast veke som binder med metallväggar rörkroppen. Herre bör utföra diffusionsbindning vid 1150 ° C vakuumugn. Inte alltid i livet är det möjligt att skapa sådana förhållanden, vilket är anledningen till, om du väljer att göra parokapelny värmare med händerna, då utförandet av flera element bör överlåtas till proffs. Veken kan vara gjord av filt och skummaterial. Vid försäljning hittar du metall och keramik filt.

Du måste studeras enhet parokapelnogo värmare om du planerar att göra sin produktion. Detta kommer att hjälpa dig att förstå att lutningen på värmekammaren bör vara i en vinkel på 20 grader, men inte mer. Dess position bör vara sådan att den är vänd mot ändväggen hos huset. Denna effekt kan uppnås om stödbenen för att göra olika höjder. De ska placeras på olika ändar av huset. Parokapelnye värmare, omdömen om ägarna av som har presenterats ovan bör ha ett elektriskt värmeelement, är fixeringen utförs med användning av packningar, tillbehör eller överfallsmuttern och bulten.

Moderna värmeanordningar - värmare parokapelnye

Parokapelnogo typ elektriskt värmeelement

Elektriska värmare har alltid varit efterfrågad. Bristen på andra bränslen och tillgången på el i alla regioner i landet, även i de mest avlägsna byarna, har gjort dem mycket populära under den senaste tiden. Idag saker har förändrats, eftersom bland alla typer av energi el är den dyraste. Detta var avskräcka konsumenterna från att köpa elektriska värmare. De behövde en mer ekonomiskt alternativ. Och de själva inte var långsamma med att vänta på marknaden idag kan du köpa en elektrisk värmare parokapelnogo typ. Vad det är, hur det fungerar och vad är dess ekonomi? Dessa och andra frågor kommer att svara i den här artikeln.

Först börja med det faktum att parokapelny värmare - en modern typ av värmeväxlarapparat, som skiljer sig mycket från alla kända elektriska värmare. Dess arbetsprincip är att systemet enheten är presentera det vatten, som uppvärms med el. I detta fall vattenkretsen är helt stängd. Det visar sig ganska enkelt, men effektivt värmeöverföringssystemet

 • Vatten med en elektrisk ström heat.
 • Flytande konvertering sker i par.
 • Senast kondenseras och recirkuleras tillbaka in i systemet med en flytande vehikel.
 • Och hela processen upprepas igen.

Sålunda omedelbart använde två typer av termisk energi från den uppvärmda kylmediet och processångan kondensering.

Huvudsak parokapelny värmare - en slags värmeackumulator, som koncentrerar i volymen överförande vätskan vid en tillräckligt hög temperatur.

Även efter ett strömavbrott under en lång tid kylvätska frigör värme. Detta är den viktigaste utmärkande för denna typ av värmare från alla andra elektriska motsvarigheter, som omedelbart svalna om de kopplas bort från vägguttag.

Jag skulle vilja tillägga att kylvätskan temperaturen inuti den elektriska värmaren är parokapelnogo plus 90-120S. Dessa moderna uppvärmningsenheter som levereras av tillverkare precisions automatiska enheter, genom vilken för att reglera temperaturen och driften av själva anordningen. Hantering av enkel automation, skulle det vara lätt att räkna ut på egen hand i den. Om det finns några problem, kan vi övervinna dem, läs instruktionerna knutna till de bifogade dokumenten.

fördelar värmare

 • Först en enorm livslängd, vilket beräknas tillverkare som är etablerad inom 30 år. Detta beror på det faktum att inuti en sluten metallstruktur är belägen där den värmeöverförande vätskan och kondenserar ångan, inte luft. Och då processer av metall korrosion inte förekommer. Förutom explodera denna kapacitans även kan inte, eftersom det finns en viss mängd vatten, som vid upphettning inte helt fylla tanken.
 • För det andra, om det i avsaknad av människor i huset och avstängd värmesystemet typ elvärmare parokapelnogo plötsligt frös, då från att det inte riva. All materia i lite vatten i den. Vanligen det fryser, och när anordningen är tinas till ett nätverk och börjar att cirkulera genom en förutbestämd cykel.
 • För det tredje, genom att ställa in den här typen av elektriska värmare i varje rum, finns det en möjlighet att justera och anpassa temperaturen i ett enda rum när det passar dig. Det kommer också att spara på energiförbrukningen.
 • Fjärde, parokapelnye värmare används idag i en mängd olika områden. Oftast används som ett extra värmesystem. Liten storlek byggnader, som den viktigaste formen av uppvärmning.
 • Femte, att upprätta sina egna händer värmeelementet inte kommer att bli en enorm arbete. Kuvert traditionellt - under fönsteröppningen. Även om det inte är det enda alternativet, allt, som alltid, på din diskretion.

Apparat parokapelnogo värmeelement

Fördelar värmare parokapelnogo

Om vi ​​betraktar en seriell enhet av denna typ, kan det noteras att det är något som liknar den rörformade radiatorer. Förresten, dimensioner båda versionerna är mycket lika. Varför tubulär struktur? Saken är den att röret är det mest effektiva sättet på vilket värmeförluster uppstår så mycket som möjligt. Dessutom genom röret lättare förflyttning av kylmedel från den heta zonen i riktningen för värmeöverföringen.

Och eftersom utformningen av enheten liknar en vanlig radiator, tillverkad av rör, är sannolikheten för dess tillverkning med sina egna händer ökat kraftigt. Många hantlangare och göra. Varför betala för dyra uppvärmningsanordningar, när du kan göra det själv.

Ärligt talat, inställningen till hemlagad parokapelnym värmare mycket noggrant. Denna enhet fungerar som bygger på användning av elektrisk ström, och därmed har vissa begränsningar när det gäller drift. Hemma till några av de krav som ansluter sig till svårt, så det är inte nödvändigt att tala om den höga kvalitet design. Därför rekommenderar vi en fabrik alternativ.

Sålunda, den elektriska värmaren parokapelnogo typ - en modern enhet, genom vilken för att upprätthålla en förutbestämd temperatur i lokalen. dess struktur är inte särskilt komplicerat, men principen för verksamhet bygger på att få de två typerna av värme: energianvändning och kylvätska kondens. Följaktligen, hög effektivitet hos anordningen. Plus ganska en besparing av bränsle som förbrukas genom att minska värmeförlusten.

Principen Parokapelny värmare 4 rörelse

Parokapelny värmare - ett nytt ord i värmesystemet Denna uppställning liknande parokapelny värmare anordnad i form av enheten - värmeväxlare. Den har en hel del skillnader från alla uppvärmningsanordningar. Principen för drift av en sådan anläggning är att systemet är vatten, och den värms av elektricitet, men vattenkretsen under drift alltid är i det stängda läget. En sådan åtgärd är tillåten att skapa en ganska enkel, men mycket produktionssystem.

Parokapelny värmare: operation

Heater parokapelnogo typ - en helt ny design, som kan hänföras till energisparande teknik. Skaparna hävdar att detta system kan minska inte bara installationskostnader, utan även de kostnader som du tidigare spenderas på uppvärmningskostnader.

Heater parokapelnogo typ - en helt ny design, som kan hänföras till energisparande teknik

Om man jämför detta med andra elektriska värme konvektorer, de verkar på följande princip:

 • Slutet rör innefattar lite vätska, kan det vara antingen vatten eller en annan värmebärare, till exempel, ammoniak, frostskyddsvätska, metanol eller etanol;
 • Innehållet i röret blir koktemperaturen och genererar ånga;
 • Ångan börjar att värma ett externt system, ånga alstras, som därefter strömmar till uppvärmnings;
 • Denna process upprepas många gånger.

temperaturinställningen sker genom en särskild styrenhet, är det utrustat och parokapelnaya installation. Ångtemperaturen vid utgångshastigheten är flera gånger större, av denna anledning, kommer denna enhet att kräva en hel del vatten.

Hur effektiv parokapelnye värmare

Värmare har effektförbrukning, vilket är lika med värmekapaciteten, medför detta en viss konstruktions begränsningar. Sedan 1 kW kan ge cirka 0,1 m2 termisk slag och vars temperatur kommer att ha ett aggregat skulle vara ungefär 350 grader. När kylkroppen genom den varma luften strömmar vid förhöjd temperatur, blir atmosfären i rummet alltför torr, och detta kan medföra obehag. Utbyggnaden av utrymme i denna situation kommer inte att hjälpa, eftersom temperaturen kommer också att öka.

Parokapelnye värmare ger hög värmeeffekt

När det gäller parokapelnogo tryck, har han följande egenskaper:

 • Värmekraft förhållande till kraften i 3 gånger;
 • Nivån på effektiviteten är 8%;
 • Värmemediumtemperaturen kan variera från 70 till 120 grader;
 • Luftfuktigheten i rummet är acceptabel.

Av denna anledning kan en värmare monteras i alla rum, även i en skola eller ett sjukhus. Dessutom installationen kan användas som en reserv, men till priset av en sådan enhet är mycket högre än den för den elektriska värmaren.

Vad är plus och minus har parokapelnoe uppvärmning

Framför vi har listat de viktigaste positiva aspekterna av systemet, men kan du ange några fler fördelar.

 • På grund av det faktum att inuti maskinen finns det en liten mängd värmebärare är snabbt uppvärmd apparat;
 • En liten mängd vätska kommer inte att leda till det faktum att maskinen fryser eller går ner;
 • Värmaren kan fungera även i ett kallt rum efter installationen ingår, isen smälter och arbetet kommer att ske i standardläget;
 • Eftersom ingen syre inuti installationen är helt skyddad mot korrosion;
 • Livslängden för en sådan värmare, när de används på rätt sätt, kan vara större än 30;
 • Enheten behöver inte installera, kan du när som helst för att flytta till ett annat rum;
 • enda utlopp krävs för driften av maskinen.

Livstid parokapelnogo värmare kan överstiga 30 år

Tillverkarna av denna produkt anspråk på att på ett säkert sätt heat pipes. Emellertid inte strukturen inte sörja för avlastningsventil. Därför kan ingen säga exakt hur beter värmaren i fallet kommer värmeskydd inte. Men en annan negativ egenskaper kan hänföras till överpris och komplicerade reparationer.

Rörlösa parokapelny värmare: recensioner om funktioner

PKN skapare hävdar att ett sådant system inte bara gäller energieffektiva, men också miljövänlig.

Utvecklare är en lista över de viktigaste funktionerna i IPP:

 • Det behöver inte förbereda plats för installation;
 • Drivs av ett enda utlopp;
 • Möjligheten att automatiskt justera och stödja ett givet läge;
 • Ett undantag från behovet av pannkostnader;
 • De två kretsarna bränslebesparingar på cirka 70%;
 • Den kan användas i alla klimatzon;
 • Radiatorer av en sådan anläggning kommer att pågå flera gånger längre.

Rörlösa parokapelny värmare som drivs av enda utlopp

Enligt feedback från användarna gör parokapelnaya installation det möjligt att självständigt reglera temperaturindikatorn, tack vare detta kan du styra uppvärmningskostnader. Också IPP kan användas som en värmestabilisator och framgångsrikt tillämpats i statliga institutioner, eftersom de är effektivt klara av uppvärmning stora utrymmen.

Processen, som exekveras parokapelnye batteri

Som med alla andra värmare parokapelny har sin egen arbetsflödet.

Inuti händer följande:

 • Värmare överför värme till bäraren;
 • Kylmediet passerar från flytande tillstånd till ånga;
 • Klättring, värmer ånga höljes kondenserar och överför värme till kroppen, och vidare in i utrymmet;
 • Efter mediumkondenseras, börjar det att flyta ner väggarna till tenu;
 • Processen upprepas på nytt.

De besparingar som erhålls genom det faktum som använder en liten mängd värmebärare. Dessutom, en gång efter den första cykeln, är ånga som alstras, kommer den andra cykeln använder mindre energi redan, eftersom det endast kommer att stödja processen för ånggenerering.

Parokapelnye batteri mycket effektiv

Ångan börjar att kondensera i större antal och avsätter sig på de kylda värmeväxlar massorna. Denna åtgärd gör det möjligt att applicera värmeflöden jämnt i hela rummet.

Ju större del av värmeväxlaren, desto mer värme returnera ett resultat.

Parokapelny värmare, inte större än en vanlig batteri kan visa mycket större effektivitet än någon annan konvektiva system.

Kan det göras med sina egna händer parokapelny värmare

Principen för driften av värmaren är ingen stor sak. Det är av denna anledning, det finns många alternativ för att hjälpa till att bygga en sådan struktur med sina egna händer.

För att göra detta arbete behöver du följande verktyg:

 • Röret av rostfritt stål, aluminium eller koppar är lämplig;
 • ventil;
 • täcka;
 • Koppartråd;
 • Svetsning.

Det finns många tips som du kan följa för att skapa din egen värmare.

 1. För att tillverka värmekroppen, behöver du en tub med någon frätande material. Fylla i kommer att ske genom locket, som kommer att bifogas till röret på den andra sidan av röret kommer att vara stängd för att hålla ut luften.
 2. På att fylla röret för att placera ventilen, som kommer att ansvara för gasanalys efter resursen testet. Det är nödvändigt att säga på en gång att ventilen materialet måste vara helt förenligt med arbetarna.
 3. Värmeelementet är att använda en veke. Det finns flera olika typer, men framför allt använda vävda trådnät. Det är inte nödvändigt att använda ett komplext material, är det viktigt att nettoutbytet till enkel vävning, så det är ganska lämpligt aluminium.
 4. Det förmodas att det bästa materialet för vävning veken kan vara tillverkad av rostfri ståltråd. Observera dock att det är vävning kan inte åstadkommas utan användning av svetsning. Craft veken kan vara av andra material, som en filt eller ett skum kan material.

Sätta ihop bitarna, kan du få en utmärkt dropp typ värmare, som med rätta kommer att hjälpa värma upp batteriet.

Parokapelny värmare kan göras med egna händer

Även vid minsta ansträngning, kommer du att skapa en miljö som inte torkar luften och fullt kommer att värma rummet.

Att skapa sådana varmare är alltid bättre styrs till ritningarna, dessutom bör du känna till alla de tekniska egenskaperna som kommer att ha batterierna. För att få en kostnadseffektiv elektrisk anordning som arbetar i etern - ång-baserade, förbereda alla ritningarna och kolla in videon, som berättar hur man skapar ett sådant batteri för ägare som tidigare använda pannor, värme rörlösa vara en nyhet, så instruktion är viktigt ..

Parokapelny värmare med händerna: instruktionen (video)

Vi har övervägt alla funktioner parokapelnogo värmaren och även räknat ut hur man gör det själv. Glöm inte, innan du börjar göra värmaren att bekanta sig med maskinenheten. Du måste lära dig alla invecklade montering, är det naturligtvis önskvärt att använda ett system och att följa alla rekommendationer kopplade till det. Trots att denna anläggning kan ge dig en bra värmeeffekt kan felaktigt monterade struktur leda till dåliga konsekvenser. Därför rekommenderar experter att inte fullfölja ärendet på egen hand.

Kopiering är tillåtet endast med en länk tillbaka till källan

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 − 43 =