Patina egna händer

Vad är och hur man ansöker patina patina med sina händer

Skinande, utan en skråma eller en fläck kök fasader är bra i en modern inredningsstil minimalism, techno och high-tech. Och här är där materialet och föremål framför allt kräver äkthet, mycket mer att webbplatsen kommer att vara patinerad fasader.

Gör det på ett naturligt sätt för lång, men att tillgripa simulering med sina egna händer är möjlig.

Denna process utgör en trä lagringsmetod för att ge den en visuell ålder. Inträdet används ofta i klassiska och rustika köksinredning, eftersom det i dessa fall antas det att möbler och andra hushållsartiklar är en mycket lång tid.

sätt teknik är olika, men ett mål - för att ge träet eller trämaterialet beläggning som bildas på arrayen med en lång livslängd. Och raid uppstår när vård av möbler, inte bara njuta, och varför det är så högt värderad ur estetisk synpunkt.

Hemma för att återskapa patina på trä eller metall är inte alltför svårt. Vår verkstad erbjuder en mängd olika alternativ, verkligen genomförbart för hand.

Använda och kan vax och bitumen, akryl patina och - beroende på framtida produktens utseende, dina egna kunskaper och karaktär av materialet. Det bör noteras omedelbart att patineringslösningen metall och trä vanligtvis används på många sätt, men det finns undantag.

 • Stain - en mycket vanlig del för att ge träet en mörkare nyans av den ädla. Fläcken är kombinerad med en preliminär borstad (avlägsnande av mjuka träfibrer) och behandling med en primer eller shellack-vax antika. Metoden är lämplig för implementering i hemmet, men begränsar valet av naturliga utbredningsområde färger: silver, guld, mässing inte tillåtet. För MDF och spånskiva någon mästarklass metod tillåter inte att gälla.

 • Bitumen patina - det kan appliceras på en konventionell svamp och tvätta - lacknafta. Den bituminösa kompositionen absorberas lätt in i porerna, som visar strukturen av trä och trä sostarivaya. Resultatet måste säkras med lack, shellack bäst. Patinering på metall metod är inte lämplig.

 • Akryl patina - betyder universell och lämplig för bearbetning och trä, och metall, och gips. Akrylfärg, kan patina ha vilken färg som helst, inklusive den trendiga nyans av silver och guld. Tillämpas både på hela ytan - släta fasader, och tråden eller konvexiteten. Akrylfärg är oftast kombineras för att ge en kontrast mellan det mörka och den naturliga färgen "sostarivayut": till exempel ek och guld, silver och vitt ek, valnöt och rött guld, och så vidare.

 • Akrylfärg kan blandas och överlagrade skikt för skikt, vilket skapar en mycket sofistikerade visuella effekter: rekommendationer kan du alltid få i en master class på forumen. Dessutom är den akrylfärg perfekt kombinerade med decoupage, lackering, målning och andra medel för dekoration.

  1
  • Wax patina ger inte bara effekten av antiken, men också den vackraste färgspel, inklusive metallic - silver, mässing, brons. Vidare är sådan effekt erhålles på virket. Wax patina är idealisk för att isolera tråden långsamt stelnar och är mycket bekvämt för allt arbete med sina egna händer. Varje workshop rekommenderar användning av ett vax komposition på snidade möbler dining grupp.

 • Shellack lack sig skapar en gulaktig eller rödaktig-brun färg, beroende på antalet skikt. Ibland räcker det med att skapa effekten av åldrande, särskilt i kombination med decoupage. Dock erbjuder nästan alla verkstäder tillämpa shellack lack som finish eller mellanstrykningsfärg, inte bara för Decoupage utan målning.

 • Den oljiga patina - alla verkstäder rekommenderar användning av kompositionen och trä, och metall. På fastigheter det liknar vax, och även långsamt fryser. I den klassiska tekniken med decoupage kan inte använda det eftersom oljan löser pappers patina.
 • Denna process är enkel och genomförbar i hemmet. Emellertid, det finns en skillnad i hanteringen och framställningen av trä, metall, MDF och spånskiva. Den senare har en homogen struktur, i motsats till trädet, och så deras färg, åldrande, decoupage och alla andra tekniker har funktioner.

  Trä och trä-fibermaterialen i köksmöbler används inte i sin ursprungliga form. Möbler lack skyddar ytan hos den akryliska eller PVC-film, laminering etc. Och har färg patina valt beroende på naturen av beläggningen och metoden. Mästarklass patinering alla funktioner i materialen beaktas.

  • Trä under patina, färgat lack och behandlades med en stålborste eller grovt sandpapper. Denna metod kallas för borstning. Kärnan i den reduceras till avlägsnandet av mjuka fibrer och exponering av strukturen av en fast substans. Borstad återger det naturliga åldrandet, men i en accelererad format. Efter avlägsnande av fiberytan rengörs och behandlas med en avfettningskomposition.

  Wood under fläcken och måla inte Brashear, men endast rengöras. Bearbetning sandpapper är endast nödvändigt att ta bort lack, om den finns.

  Fanerade MDF i princip kan behandlas med sandpapper för erhållande av en gnidning effekt, särskilt på området decoupage. Men i praktiken, föredrog en annan metod.

  • I MDF-skiva eller spånplatta appliceras barriärskikt av jord - kompositionen tillhandahåller vidhäftning av det övre skiktet till MDF och spånskivor primer patina - guld, mörk, eller silverfärgbläck. Efter torkning, är ett andra skikt appliceras - polyuretanprimem. Den utgör en grund som kommer att simulera sprickor eller slitna. Då, är det andra skiktet på MDF platta polerades med sandpapper för att reproducera den naturliga strukturen av gammalt trä.

  Färger och kompositioner patina trä och MDF att tillämpa samma. När det gäller metall, möbler set, han representerade endast tillbehör. Del kompositioner kan användas för målning av metall.

  Patinerad möbler med träskyddsmedel

  Detta är det mest prisvärda sättet att utföra med sina händer, hur man gör det på rätt sätt snabba mästarkurser. Effekten av detta är så nära den naturliga, som är bäst lämpad för klassisk stil. Färgen på köksmöbler är mörkare än att du behöver tänka på.

  1. På fasaden ytan - hela täckskiktet av vattenbaserade fläckar. Färg på metall - mässing, silver, guld, inte får det, men du kan göra billiga trä typ av dyra - ek, bok, valnöt.
  2. Mjuk svamp raderas del av kompositionen för att bilda en åldrig effekt - från mittsektionerna, medan frans element av fräsning, sprickor förblir intakta. Du kan använda en svamp eller borste.

  Efter torkning av det andra beläggningsskiktet fläck, men nödvändigtvis på en annan grund - lacknafta, till exempel.

 • Efter torkning ytan är täckt med händerna shellack lack. Om så önskas, för att öka åldern effekt gnuggas in i träet även antika vax.
 • Stain eller måla med, inte heller med Decoupage inte kombineras.

  Videon visar alla stadier av patinering av ekmöbler.

  Patinering baserat på tillämpningen av specifika produkter - vax, olja, bitumen eller patina akrylfärg. Metoden är inte mycket svårare, så att deras egna händer, och med hjälp av mästarklass kan hantera alla. Men handlar det om en bredare färgskala: det kan finnas inte bara de naturliga nyanser av ek, björk och valnöt, men färgen på metall - silver, guld, brons, och även ganska exotiska nyanser.

  Tekniken i sig - efter beredning av trä eller MDF är inte mycket annorlunda än målning. Verktyg som används är desamma, men till skillnad från färg patina hårdnar långsamt, vilket gör att dess skugga försiktigt och ta bort eventuellt överskott. Så erhållna färgen är inte enhetlig, och fragmenterad.

  1. Ett lager av patina - vax, bitumen, akryl, appliceras med händerna på möblerna ytan. Dess färg är oftast mycket nära den naturliga skuggan av trä - ek, valnöt. Du kan sedan ta bort överskottet färgen bara betona trästruktur och mörkare porerna. I detta fall det andra skiktet inte tillämpas, och är belagd, t ex shellack lack.
  2. För att få en spektakulär köksmöbel, trä eller MDF täckt med ett andra lager av patina. Han brukar lättare eftersom dess syfte - att betona de mörka porer. Det är viktigt att välja rätt färg: 2-3 nyanser ljusare om det är en klassisk inredning, täckt med köksluckor patinerad silver eller guldfärg, om det är ett palats stil, eller använd och alla färgade bläck, såsom tillåter Provence.
  3. Efter torkning av det andra skiktet slipas ytan fint sandpapper eller ett metallnät, för att skapa effekten av slitage.
  4. Det erhållna resultatet är fast lack - akryl eller shellack. Om du har använt färgen är inte färgen på silver eller mässing polish att välja matt: gamla produkter inte glänsa.

  Denna metod är lika bra på att måla och trä och MDF, och toning, och även med hjälp av decoupage teknik, där inredningen är ofta förknippat med åldrande. Ibland är det också kallas patina decoupage, men för honom har endast indirekt relevans.

  Den sekvens av åtgärder i detta fall är något annorlunda.

  1. Måla eller patina på ett par nyanser mörkare färgade yta med händerna.
  2. Efter torkning en del av artikeln - kantfräselementen eller ristade vax belagda skiktet. Viktigt vaxet patina detta resultat inte är det här just i färd med att tillämpa.
  3. Varefter produkten belägges ett andra skikt av patina är vanligtvis lättare. Can Metal färger - mässing, silver och brons.
  4. Ett skikt av vax avlägsnas med en spatel. Trä eller MDF slipa försiktigt.
  5. Du kan sedan täcka fasaden av fläcken och täck med vax, om du vill ha en känsla av naturlighet. När andra skikt komposition appliceras metall färger - silver, mässing, produkten helt enkelt belagda mattlacken.

  Sålunda erhållen är extremt plausibel effekten av antiken. I videon, hur man gör möbler patinerad med decoupage och inte beaktas i detalj.

  Patina - en utmärkt design metod. Med hjälp av köksinredning ger en sann aristokrati och elegans. Dessutom skyddar den konstgjorda patina mot fukt trädet.

  Patina - ett bra sätt att åldras möbler med sina händer

  Intresset för allt ovanligt, utöver det vanliga, glömt ledde till att återigen handlas gamla möbler - fasader med knäckt, skalar måla, vissna blommor. I själva verket, kök och matsalsmöblemang helt nya, bara en unik utsmyckning teknik - patinering - moderna möbler ger en slags antik. Vi kommer att försöka förstå funktionerna i en mängd olika tekniker och åldrande bekanta med prover av patinerad saker.

  Patina och dess arter ↑

  Ordet "patina" vi hör så ofta, eftersom intresset för allt nytt, fräscht och modernt, gör oss att bli av med gamla, mestadels värdelösa saker. Ett ord är just i samband med de gamla, så bekant för honom konservatorer, antikhandlare och samlare.

  Manifestationen av patina på en gammal ämne

  Per definition, polityr - ett övre skikt av oxiderat material, kännetecknande för vissa metaller, såsom mässing och brons. Förmodligen alla sett dagens ljus grön eller blå patina på brons ljusstakar, mynt, spännen, nycklar, hanterar koppar antika köksskåp. I framtiden flyttade konceptet på möbler av trä, som mörknar med tiden, ändrar den ursprungliga färgen, täckt med sprickor.

  Imitation av en gammal plack i silver

  Överraskande, är förekomsten av oxidation inte en negativ egenskap hos produkten, å andra sidan, sammetslen film på mässing tillbehör och möbelfronter - ett slags "kvalitetsmärke" solid bevis på ålder. Det är därför, tillsammans med de naturliga manifestationer kan hitta saker i åldern artificiell teknik.

  Således, i allmänhet finns det tre typer av patina:

  • naturliga, skapad genom att reagera syre med metallytor;
  • PU är att påskynda de oxidationsprocesser specifika substanser;
  • dekorativt, tack vare vilket något ämne kan snabbt slits ut.

  Den sista punkten är särskilt intresserad av alla som vill bli ägare till en modern kök i stil med Provence, land eller klassiska headset "antika".

  Dekorativa åldrande ett modernt kök

  Ljus patina på massivt trä eller MDF fasader - ett modernt sätt att klä sig. Överens om att simulera slitna skåp är mycket billigare än att köpa vintage möbler.

  Åldrande möbelfronter: adeln och stil ↑

  Det är en prydnads patina blir alltmer populär i designmiljö: på platsen för välkända tillverkare av köksmöbler kan möta modern modulsystem med inredningen, som finns till påseende minst 2 århundraden. Att det finns en designklassiker vita rätter med guld patina - ljus, delikat, ljus och genom imitation - elegant och ädelt.

  Ljus förgyllning på en vit bakgrund ser elegant

  Delikat kombination av vitt och guld - en traditionell klassisk tandem, dess prakt fortfarande pryder de kungliga slotten. Lägg märke till hur lätt det är att slå en inre sammansättning, dekorerar matsalen och köket gruppen i samma stil. Fotot av vita köket i en klassisk stil med ett guld patina tydliga konstruktions nyanser: guld gardiner, mjuk belysning, golv "mosse ek", glittrande yta bord och stolar, guldpläterade delar av inredning tillbehör.

  Raffinerad kombination av vitt och guld i det inre

  Provence - det är fortfarande en av de rustik stil, så i utformningen av möblerna är ofta en grövre finish. Tillsammans med den sofistikerade förgyllning finns uppenbara repor över behandlingsområdet, en smidig övergång vit grå - finish bleknat och smulas sönder efter år.

  I kök och matsal grupp i stil med Provence

  Inte överraskande, den åldrande så attraktiv: Till skillnad från moderna sviter, varifrån och andas pålitlighet, mångsidighet och ergonomi, "antika" möbler har någon viktlös bräcklighet, ömhet och nåd.

  Skapa lätt solatmosfären är inte svårt

  Tillsammans med patina används ofta borstad, decoupage, craquelure, toning - mer om dem.

  Modern teknik patinering ↑

  Under århundraden, en mängd olika metoder för att ge träet eller annat material effekt "åldern". Tidigt var tvungen att sätta saker i våtrum, under en lång tid att bearbeta sin kemiska sammansättning, att tillämpa fysisk påverkan - gnida, scratch. Nu är allt lättare - som skall tillämpas på en blandning av dekorativa byrå och två timmar senare blir han 100 år äldre. Bekanta dig med de fem med enkla tekniker som kan läras oberoende.

  Klassisk åldring av akrylfärger ↑

  Om du har beslutat på egen hand att vända en ny tabell i en antik eller "glans" gamla mormors byrå erbjuda akryl lösningar. De har en universell struktur, perfekt för efterbehandling är inte bara trä, men också gips, metall, laminat (som ofta är täckt med en modern fasad DSP).

  Blå akrylfärg som en plakett av antiken

  Fördelen med färger baserade på akryl i det faktum att det har hundratals nyanser. Med en lämplig färg, kan behandlas och platta skivor och lättnad detaljer färger, vilket återspeglar effekterna av tiden - grå, beige, grön, blå. Oftast plana ytor lämnas intakta, endast konvexiteten eller utsmyckning ristade element.

  Provet appliceras på timret akryl gips

  Samma ton beläggningen kan framgångsrikt kombineras med andra för att få en hel del nära nyanser. Till exempel att lägga till en liten vit eller grå grön bas kan du efterlikna blekning. Ibland basen lämnas naturlig, transparent beläggning, och lindring av utsläpp med guld eller, tvärtom, svart.

  Spel ljusa färger

  Ett av alternativen tillämpas åldrande:

  • Tillämpa akrylbasis vald nyans (för att projicera relief eller hela området helt);
  • försiktigt avlägsna överskott trasa eller svamp;
  • om nödvändigt, en andra beläggning, ibland skugga;
  • vänta tills produkten är helt torr;
  • hantera fint sandpapper eller större, vilket gör konstgjorda skrubbsår;
  • att fastställa resultatet av lack.

  Som ett resultat, akryl bearbetning gör vackra kombinationer av vitt och silver ek, körsbär, guldpläterade, nötter och grön patina.

  Ofta tillsammans med patina MDF fasader gäller craquelure - en teknik där ytan av möblerna täckt med små sprickor. Det är som om produkten färgas av många, många år sedan, och så småningom ssohlas färg och täckt med den finaste flor. Kontrast och färgbaser heterogena topplagers som ett resultat producerar en storartad effekt.

  Cracelures imponerande duett med patina

  Sätt att dekorera craquelure i tekniken mycket, här är några av dem:

  • tillämpa särskilda kompositioner KrakeleeMedium typ (tillverkare Marabu);
  • Golvspeciallacker, vilka appliceras direkt på trä eller MDF (vissa så kallade - krakelyurnye) - CrackingVarnish, ANTIK-Technic;
  • bearbetning tvåkomponents universella lack naprimerCrealCrackle (produktion Nederländerna);
  • beläggning av PVA lim, äggvita eller gel tvätt - dvs varje förening som har en egenskap att krympa och spricka under uttorkning.

  Det är en enkel teknik som är lämplig för nybörjare och dekoratörer. Det kallas - craquelure steg. Lagren tillämpas i följande ordning: måla - craquelure - färgen. Det kräver särskild omsorg dekoration ytskikt - det måste vara tunn och belagd med en första stroke. Det övre arket bör vara glansig eller skinande, eftersom endast garanterar matt ytsprickor.

  Skicklig hantering krakelyurovym lack fasad

  bearbetning guld, silver och brons ↑

  Klassisk modell, i motsats till en lantlig stil sviter, dekorerad med en raffinerad nyanser. Vanligtvis är förgylld, silver eller brons ansökan, som indikerar när något dyrt och trendiga, men i sinom åldern möbler. Trots det senaste decenniet (som är underförstått), kök, fortfarande av adel och aristokratin.

  Svart björk med silver patina

  Tillsammans med rent silver, som i kombination med vitt, mjölkaktig eller pärlskimrande skugga ser bra ut, med hjälp av den så kallade svart på silver. Enligt reglerna, första Silvers träsockel, sedan tillämpa en särskild svart smink. Denna metod ger en speciell effekt om svärtning produceras i relief depressioner - ansikts delen av headsetet ser mer omfattande och uttrycksfulla.

  Professionella silver möbelfasader

  Guld i kombination med praktiskt taget alla nyanser: med ett det skapar ganska uttrycksfull, kontrasterande kombinationer med andra - mer återhållsam, delikat. Som förgyllning använda speciella medel akryl eller oljebaserad, eller sprut superfin folie.

  Lyxig blandning av mahogny och ljusa förgyllning

  Med färgade bekant för många som någonsin har haft att göra med produkter från naturliga trägolv till reparation eller byggande av hus. Processing fläck - ett billigt och enkelt sätt, men det har två allvarliga begränsningar:

  • toning kompositionen är inte kombineras med förgyllning och försilvring;
  • lösningen appliceras på plattorna med den träbaserade - MDF, spånskiva, och andra.

  Processen att förbandet är enkel - den första naturliga trä Brashear (mjuk metallborstfibrerna avlägsnades för att erhålla en släppningsyta), beläggs sedan med en vald nyans fläck.

  Utföringsformer som bearbetar träskyddslösningar

  Gamma modern rik nog från blekt beige eller askgrå till rödbrun. Med användning av vattenhaltig billigt trä (furu eller al) förläna naturliga färg mer värdefulla arter - ek, bok eller valnöt. Kompositionen anbringas på en pensel, roller eller svamp.

  Stain används ofta för restaurering av möbler

  Efter torkning av produkten igen belagda fläckar, men med användning av en lösning med en något förändrad komposition (t ex var den färdiga kompositionen utspäddes med lacknafta). Fix resultera antika vax eller shellack. Stain imiterar perfekt gammal, askgrå från trädet tid, men det kan inte kombineras med andra metoder - decoupage, cracelures, toning.

  Att skapa konstgjorda skrubbsår ↑

  Tekniken skapar skav tillgängliga för alla och beror endast på tålamod och noggrann professionell rådgivning. Den är lämplig för att dekorera inte endast produkten av massivt trä, men också för MDF, perfekt i kombination med cracelures, decoupage och andra medel åldrande.

  Köks fasader med dekorativa scuffed

  Det finns många tekniker för att skapa färgade "kala fläckar" av ytan, talar om de avancerade ålders produkter endast en av dem:

  • måla skåpet, bänkskivan eller stol bas mörkare nyans;
  • vänta på fullständig torkning av det första skiktet;
  • reliefelementen, kanter, täcka kanterna med paraffin;
  • tillämpa ett annat lager av färg, en ljusare nyans än den ursprungliga (kan ersätta metalliskt - brons, guld eller silver);
  • med en spatel för att avlägsna paraffin;
  • Sand hela ytan;
  • resultera med lack, bets eller dekorativa vax.

  Scuff återges så det ser ganska övertygande.

  Smart pastisch av tabellen till villan köket

  Att förstärka effekten, ofta sliten kanter kombinerat med applicering av patina i platser urtagningar. Möbler får en expressiv utseende och är idealisk för inredning i stil med landet.

  Som patinerad trä med sina händer ↑

  Om du har ärvt ett gammalt kök uppsättning av trä, inte bråttom att kasta bort det: skåp kan repareras och återställas med en unik dekorativa tekniker - patinering. Tillsammans med den reducerade funktioner du får en härlig fasader verkligen inte hittar i någon affär.

  Spektakulära skönhet, kan du skapa dina egna händer

  Så, innan arbetet påbörjas, förbereda material och en uppsättning enkla verktyg. Vi kommer att behöva:

  • akrylfärg;
  • Primer för trä;
  • Burk med guld patina - färdig lösning;
  • en avslutande lack.

  Förbereda också inte mycket bred borste för applicering av lösningar, bitar av sandpapper för slipning, torra trasor eller trasor för injektering.

  Primer och färg är bättre att sätta den vanliga platt pensel

  Först förbereda ytan: vi rengör noggrant fine "sandpapper", ta bort spår av den gamla finish. Damning, tillämpa en primer för trä. Den utför två funktioner: det skyddar träet från fukt och skapar en lämplig grund för färgning. När dekorera ett område tillräckligt bred, är det bättre att använda en roller - som vid tillämpningen primer och under programmet. Depressioner och utskjutande handtag borste bättre.

  Process trä fasad primer

  Nästa, måla helt torr yta med akrylfärg i valfri färg, i kombination med guld. Vi tar en paus för minst en dag - det är nödvändigt för att täcka bakgrunden och torkas slutligen upp.

  För klassikerna ganska ljusa nyanser

  Ta den gyllene patina av färg och pensel på omkretsen, process lättnad detaljer. Inte att få omfattande lurid bets lösning dosering att sätta lätta drag. Det ser vackert åldern trähandtag, men tänk på att den aktiva användningen av dekorskiktet försvinner snabbt.

  Variant förgyllning dekorativt element

  Finishing steg - täckande lack. Lackering är en skyddande och dekorativ förfarande: fasad efterbehandling skyddar mot snabbt slitage och ger en vacker glans glans (eller slöhet).

  Patina i utformningen av köksinredning ↑

  Konstnärliga tekniker för dekoration är bra för styling inredningen. Med hjälp av enkla teknik som ursprungligen neutral fasaden möbler som kan ge egenskaper hos en viss stil. Naturligtvis guld patina eller spindel sprickor är inte lämpliga för high-tech, minimalistiska och moderna stadsområden, förnekar sostarivayut inredning, men det är bara en gudagåva för klassiska rätter.

  Den traditionella classic - elfenben med förgyllning

  Gamla möbler är typiskt för landsbygden interiörer, så patina designen är idealisk för matsalar och kök, inredda i lantlig stil.

  En mysig rustik område

  Vi bör också lyfta fram det varma soliga Provence, med sina pastellfärger, blomornament, trähyllor och opretentiöst tillbehör.

  I centrum - konstnärligt vittrade tabellen

  Till loft tenderar att använda naturliga material, därför kommer lätt gnugga falla ibland till den punkt, även om de flesta av inredningen är fortfarande ett industriellt fokus.

  Moderna loft kännetecknas av eklektisk

  Det lyxiga kök Deco alltid rum förgyllda skänk eller antika bord.

  Ljus kontrast, lysa glans och kristall

  Patinerad detaljer är också kännetecknande för moderna och barock, orientalisk, etniska och neoklassiska inredning.

  Vi erbjuder dig utbildning videor för att hjälpa dig att få en uppfattning om processen med patinering och dekorativa inslag relaterade teknologier.

  MDF fasad förgyllning bearbetning:

  Åldrande trä i hemmet:

  Artificiell patina med ett oxidationsmedel:

  Master class med professionella verktyg:

  Magnifika dekoration tekniker, bland vilka nyligen tog patina köksmöbler, gör att du kan förvandla en vanlig modul uppsättning i en vacker mästerverk, inte olikt antika motsvarigheter. Vissa färg och listiga tekniker - och du blir ägare till den förtjusande mat i lantlig stil, klassisk, eller till och med Art Deco.

  Kreativa typer skönt att leva inte förbjuda. Om du gör - det är en sådan person, och du har till förfogande för hela köket, kan du enkelt hålla sin egen.

  kök med händerna utformning: intressanta idéer väggdekor, tak, fönster och möbler

  För dem som vill ge köket på ett enskilt projekt, är det nödvändigt att antingen lägga ut en stor summa för det arbete som formgivare och konstnärer, eller för att göra fallet.

  Kök av trä med sina händer - från ritning till ritning montering av möbler

  kan göras från ark Gips är inte bara helt släta tak, väggar och nischer. Skåp tillverkade av gipsskivor - den perfekta lösningen för ett litet rum eller en.

  Patinerad trä med sina händer: 3 genomförandefasen

  Där i huset gamla mönster av möbler i trä inredning, har vars formulär förlorat sin presentabel? Det är en metod som kommer att blåsa nytt liv i dem - grönare. I den här artikeln tittar vi på hur det kan göras med sina egna händer hemma.

  Exempel patinerad möbler

  Patinerad trä är dess artificiell åldring genom att tillämpa växelvis två lager färg på ett visst sätt, men låt oss ta allt mer i detalj:

  Steg №1: beredning av material och verktyg

  Guld färg, patina för trä

  Du behöver följande material:

  Black trämöbler patina kök estetiskt tilltalande och samtidigt lämnar praktiskt taget inga spår av bränning

  Färgen är bäst att köpa akryl, eftersom det är kännetecknande för många fördelar:

  • Miljösäkerhet. I processen för stel släpptes endast absolut rent vatten avdunstning.
  • God motståndskraft. Efter torkning, förblir vattnet vattentät beläggning inte är benägen för sprickbildning och flagning.
  • Det lämnar inte någon av läckt, som är otroligt enkel användning i genomförandet av dekoration.
  • Ett brett utbud av mättade färger.

  En mängd olika färger akrylfärger

  Patina för trä med händerna appliceras med hjälp av dessa verktyg:

  foto sandpapper

  Innan du gör en patina på ett träd är det nödvändigt att ta in rätt tillstånd:

  1. Noggrant behandlat trä med sandpapper, försöker så mycket som möjligt för att avlägsna spår av gammal färg.

  Grout gammal färg sandpapper

  1. Ta bort alla utfällda damm.
  2. Belagd med en primer före målning av trä, vilket skapar ett mycket tunt polymerskikt, som skyddar träet och skapar idealiska förhållanden för dess vidhäftning till färger.

  Priming kan utföras antingen med pensel eller rulle

  Field of primer hårdnar kan gå vidare till den sista etappen av de viktigaste, beskriver direkt som ett träd för att orsaka patina.

  Tips: Innan du börjar att avsluta utarbetats av patineringslösningen av möbler, rekommenderar vi att du testar sin styrka och praktik på någon skrot trästycke.

  Detta kommer att hjälpa dig att fylla i och se eventuella fel i förväg.

  Patina på trä används på följande sätt:

  1. täcka försiktigt den valda timmer det första skiktet av färg.

  Applicering av en första jord skikt av färg av akryl

  1. Väntar på minst 24 timmar för att torka helt täcka bakgrunden.
  2. Patina metallicfärg måla platta släta områden som inte sticker. Det viktigaste är inte att överdriva med mängden bläck, eller som ett resultat av möblerna ser alltför brokig och ganska pretentiösa än varmåldrat.

  Ansökan brons patina till basskiktet brunt bläck

  Tips: Ta inte denna metod handtag och andra delar i direkt kontakt med den person, som färgen på platser fortfarande snabbt raderas.

  1. Vänta tills patina börjar att ställa in, och skriver på rätt plats med en torr trasa, når mycket effekten av åldrande trä.

  Process gnidning behandlad yta

  1. Resulterande lackkompositionen lack, skapar för det ett skikt med förmåga att förhindra mekanisk skada och fuktinträngning.

  Klarlack ansökan till "åldrad" möbler

  Vi har sett hur nödställda trä hemma med sina egna händer. Processen är absolut inte komplicerat, men kräver yttersta noggrannhet, omsorg och följa rekommendationerna som beskrivs ovan. Men i slutändan, du kan inte bara ge nytt liv åt gamla möbler, men också för att skapa ett riktigt mästerverk av inredningen möbler, som kommer att vara den största attraktionen i ditt hem.

  Patinerad möbler är perfekt för att återskapa designstilar som land och klassiskt

  Videor i den här artikeln kommer att introducera dig till ytterligare information som är relevant för det inlämnade teme.Okruzhayte ditt liv bara med vackra saker.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  65 + = 70