patinerad möbler

Patina på köksmöbler fronter: hur man gör egna händer

"Allt är nytt - det är väl bortglömd gamla" Detta uttalande är tillämplig på många saker. Är inget undantag och möbler med en patina, vilket inte behöva lämna produktionsanläggningen, lyckats "åldras".

För många människor inte känner att utjämna själva begreppet. När allt kommer omkring, om du kommer till vår webbplats, då du vill köpa den ursprungliga uppsättningen för köket, så här artikeln kommer att försöka svara så fullständigt som möjligt på följande frågor:

 • Vad är patina, och hur den avser möbler?
 • Kan en säng eller kök med patina göras från MDF?
 • Är det möjligt att skapa en patina av teknik med sina egna händer?

Utseendet på patina i den moderna världen

Patina - det är ett naturligt fenomen, som in vivo utsätts för metall, trä. Inledningsvis var hon ses i mynten guld, silver och koppar. Under påverkan av miljön och tiden på ytan bildades beläggning som gav försöks ett annat slag. Färger blev ljusare manifeste sprickor, blackout. Sålunda manifeste ytoxidation process som kallas patina. Föremål belagda med en sådan beläggning, hade en hög kostnad. Med tanke på de antikviteter, kan blotta ögat se den naturliga patina.

Noble gamla möbler från en mängd dyra, så konstintresserade som vill ha henne i sin användning. Men priset är för högt antikviteter och inte är tillgängliga för alla. Med hänsyn till de behov som människor har modern teknik utvecklat en teknik för artificiell åldring av trä och MDF. Denna innovation har fått termen "patina."

Patina i möbeltillverkning

möbler marknaden erbjuder en annorlunda stil och dekoration trender. Till en ny nivå kommer antika möbler, som drar till sig uppmärksamhet av människor på utställningen.

Billig möbler med patinerade fasader kan vara vilseledande i stort sett någon person. Vid första anblicken kan det tyckas att framför dig köket eller sovrummet in från en dyr matris. Men genom att öppna dörren, inser du att tillverkaren använt fasader med patina. Teknik kan orsaka åldrig effekt på någon yta - oavsett om det är en array eller MDF. Dessutom kommer användningen av MDF endast utfärdas av den inre sidan som avslutas opraktiskt på grund av de höga priserna.

Mannen som vill köpa ett kök i en retrostil, lämplig möbler med en patina eller ställa med effekten av antiken, används ofta i stil med Provence. Trevlig tid - inte bara utseendet av möbler åldern, men priset kan jämföras med antikviteter.

Vissa människor ser på fasader av möbler med Patinas, undrar - jag skapa denna effekt med sina händer kan behöva uppdatera utseendet på tråkiga möbler. Naturligtvis är det möjligt. Detta kommer att kräva kunskap om konstnären färdigheter eller att engagera en person med kreativitet, som dina egna händer kan göra köksutrustning eller andra möbler önskad effekt.

Låt oss nu ta en närmare titt på den teknik och studera i detalj metoder för att skapa fasader med patina händer.

1

Mångfalden av möbler patinering tekniker

Tillämpning av patina (special dekorativa sammansättning avseende måla element) kräver tålamod, noggrannhet och fritid.

Tekniken består av flera steg, efter en efter en. Patina - det är inte en del som du vill använda på jobbet. Om du tar en närmare titt på olika höjder med patina, kan du märka skillnader i deras effekt. Vissa ytor har bara dimmer övergångar konvex textur mönster, och i vissa fall tydligt guld eller silver. Visst du träffat kök med patina, där sprickor är synliga, som lack eller färg sprucken från tid till annan.

vi listar flygande arter, som skapar kompetenta experter i fabriken:

1. Enkel patinerad - det mest prisvärda alternativet för att täcka fasaderna med sina händer. På ytan (MDF laminerad film eller array) appliceras på baskompositionen, förbereda grunden för patina. Primer utjämnar och förbättrar vidhäftningen området Patinir komposition. Skiktet sedan försiktigt polerad metallsvamp eller sandpapper. Ju starkare rörelsen, desto tydligare manifestera effekterna av åldrande.

2. patinerad guld, silver, brons - det är en komplex process som kräver applicering av ytterligare skikt. Guld eller silver täcka fasader med reliefmönster för att framhäva sin skönhet, gör det mer meningsfullt. Denna teknik används endast för möbler matt, glans eftersom dess höjdpunkter kommer att förstöra effekten av förgyllning och förenkla utseendet på några möbler. Slits ut på detta sätt kan vara en uppsättning. Dessutom kommer de unga älskarinnor och mogna damer som kök med ett guld eller silver patina.

3. patina och craquelure - en dyrare eftersom tekniken är mer komplex och kräver två effekter producerar sprickor och uppkomsten av en typ av gamla plack. Att starta databas skapad för krackning: ett lager för lager, tills tillståndet med svag adhesion (.. Ie ofullständig torr komposition) appliceras facetterad lack. Ju fler lager, desto bättre för att visa upp sprickorna. Först efter detta tillämpas på den valda nyans patina och polering görs för att uppnå den önskade effekten.

Gör en patina fronter MDF eller massivt trä med sina egna händer är ganska svårt. Mer än det bästa alternativet - att köpa färdiga fasader för köksmöbler med en patina effekt.

Patina appliceras på möbler någon nyans. För klassisk stil är acceptabelt och Provence vit med patina effekt. Graciöst ser ett sovrum, kök, vardagsrum med svart fasad med en silver patina. Titta på vårt utbud av bilder på interiörer, som visar möbler med patinerad fasader och välj det perfekta alternativet, särskilt eftersom varmåldrat köksmöbler används i många stilar.

I möbeltillverkning, och andra tekniker finns artificiella åldringsytor. Vi pratade bara om de grundläggande teknikerna som ofta återfinns i den färdiga möbler. Andra tekniker som tas upp i separata artiklar.

Artiklar om temeDrugie intressanta artiklar

Köksblandare och handfat i retrostil - en elegant lösning

Vit kök med patinerad - Inredning för kännare av tradition

Det ser bra ut, naturligtvis, men jag undrar hur lång tid tar denna behandling i sin ursprungliga form.

Välkommen att hålla den i ca 7 år, eftersom allt detta konst täckt med en speciell lack som är fukt och zashishaet fasader skador

Craquelure jag inte gillar. Patina, naturligtvis, mer intressant och elegant.

craquelure fortfarande mycket intressant patina har en mycket tung process, inte varje kampanj Seeb craquelure och teknisk process

Jag är bara mig själv fasader skapa en patina, och det kräver ständiga innovationer

Patina - ett bra sätt att åldras möbler med sina händer

Intresset för allt ovanligt, utöver det vanliga, glömt ledde till att återigen handlas gamla möbler - fasader med knäckt, skalar måla, vissna blommor. I själva verket, kök och matsalsmöblemang helt nya, bara en unik utsmyckning teknik - patinering - moderna möbler ger en slags antik. Vi kommer att försöka förstå funktionerna i en mängd olika tekniker och åldrande bekanta med prover av patinerad saker.

Patina och dess arter ↑

Ordet "patina" vi hör så ofta, eftersom intresset för allt nytt, fräscht och modernt, gör oss att bli av med gamla, mestadels värdelösa saker. Ett ord är just i samband med de gamla, så bekant för honom konservatorer, antikhandlare och samlare.

Manifestationen av patina på en gammal ämne

Per definition, polityr - ett övre skikt av oxiderat material, kännetecknande för vissa metaller, såsom mässing och brons. Förmodligen alla sett dagens ljus grön eller blå patina på brons ljusstakar, mynt, spännen, nycklar, hanterar koppar antika köksskåp. I framtiden flyttade konceptet på möbler av trä, som mörknar med tiden, ändrar den ursprungliga färgen, täckt med sprickor.

Imitation av en gammal plack i silver

Överraskande, är förekomsten av oxidation inte en negativ egenskap hos produkten, å andra sidan, sammetslen film på mässing tillbehör och möbelfronter - ett slags "kvalitetsmärke" solid bevis på ålder. Det är därför, tillsammans med de naturliga manifestationer kan hitta saker i åldern artificiell teknik.

Således, i allmänhet finns det tre typer av patina:

 • naturliga, skapad genom att reagera syre med metallytor;
 • PU är att påskynda de oxidationsprocesser specifika substanser;
 • dekorativt, tack vare vilket något ämne kan snabbt slits ut.

Den sista punkten är särskilt intresserad av alla som vill bli ägare till en modern kök i stil med Provence, land eller klassiska headset "antika".

Dekorativa åldrande ett modernt kök

Ljus patina på massivt trä eller MDF fasader - ett modernt sätt att klä sig. Överens om att simulera slitna skåp är mycket billigare än att köpa vintage möbler.

Åldrande möbelfronter: adeln och stil ↑

Det är en prydnads patina blir alltmer populär i designmiljö: på platsen för välkända tillverkare av köksmöbler kan möta modern modulsystem med inredningen, som finns till påseende minst 2 århundraden. Att det finns en designklassiker vita rätter med guld patina - ljus, delikat, ljus och genom imitation - elegant och ädelt.

Ljus förgyllning på en vit bakgrund ser elegant

Delikat kombination av vitt och guld - en traditionell klassisk tandem, dess prakt fortfarande pryder de kungliga slotten. Lägg märke till hur lätt det är att slå en inre sammansättning, dekorerar matsalen och köket gruppen i samma stil. Fotot av vita köket i en klassisk stil med ett guld patina tydliga konstruktions nyanser: guld gardiner, mjuk belysning, golv "mosse ek", glittrande yta bord och stolar, guldpläterade delar av inredning tillbehör.

Raffinerad kombination av vitt och guld i det inre

Provence - det är fortfarande en av de rustik stil, så i utformningen av möblerna är ofta en grövre finish. Tillsammans med den sofistikerade förgyllning finns uppenbara repor över behandlingsområdet, en smidig övergång vit grå - finish bleknat och smulas sönder efter år.

I kök och matsal grupp i stil med Provence

Inte överraskande, den åldrande så attraktiv: Till skillnad från moderna sviter, varifrån och andas pålitlighet, mångsidighet och ergonomi, "antika" möbler har någon viktlös bräcklighet, ömhet och nåd.

Skapa lätt solatmosfären är inte svårt

Tillsammans med patina används ofta borstad, decoupage, craquelure, toning - mer om dem.

Modern teknik patinering ↑

Under århundraden, en mängd olika metoder för att ge träet eller annat material effekt "åldern". Tidigt var tvungen att sätta saker i våtrum, under en lång tid att bearbeta sin kemiska sammansättning, att tillämpa fysisk påverkan - gnida, scratch. Nu är allt lättare - som skall tillämpas på en blandning av dekorativa byrå och två timmar senare blir han 100 år äldre. Bekanta dig med de fem med enkla tekniker som kan läras oberoende.

Klassisk åldring av akrylfärger ↑

Om du har beslutat på egen hand att vända en ny tabell i en antik eller "glans" gamla mormors byrå erbjuda akryl lösningar. De har en universell struktur, perfekt för efterbehandling är inte bara trä, men också gips, metall, laminat (som ofta är täckt med en modern fasad DSP).

Blå akrylfärg som en plakett av antiken

Fördelen med färger baserade på akryl i det faktum att det har hundratals nyanser. Med en lämplig färg, kan behandlas och platta skivor och lättnad detaljer färger, vilket återspeglar effekterna av tiden - grå, beige, grön, blå. Oftast plana ytor lämnas intakta, endast konvexiteten eller utsmyckning ristade element.

Provet appliceras på timret akryl gips

Samma ton beläggningen kan framgångsrikt kombineras med andra för att få en hel del nära nyanser. Till exempel att lägga till en liten vit eller grå grön bas kan du efterlikna blekning. Ibland basen lämnas naturlig, transparent beläggning, och lindring av utsläpp med guld eller, tvärtom, svart.

Spel ljusa färger

Ett av alternativen tillämpas åldrande:

 • Tillämpa akrylbasis vald nyans (för att projicera relief eller hela området helt);
 • försiktigt avlägsna överskott trasa eller svamp;
 • om nödvändigt, en andra beläggning, ibland skugga;
 • vänta tills produkten är helt torr;
 • hantera fint sandpapper eller större, vilket gör konstgjorda skrubbsår;
 • att fastställa resultatet av lack.

Som ett resultat, akryl bearbetning gör vackra kombinationer av vitt och silver ek, körsbär, guldpläterade, nötter och grön patina.

Ofta tillsammans med patina MDF fasader gäller craquelure - en teknik där ytan av möblerna täckt med små sprickor. Det är som om produkten färgas av många, många år sedan, och så småningom ssohlas färg och täckt med den finaste flor. Kontrast och färgbaser heterogena topplagers som ett resultat producerar en storartad effekt.

Cracelures imponerande duett med patina

Sätt att dekorera craquelure i tekniken mycket, här är några av dem:

 • tillämpa särskilda kompositioner KrakeleeMedium typ (tillverkare Marabu);
 • Golvspeciallacker, vilka appliceras direkt på trä eller MDF (vissa så kallade - krakelyurnye) - CrackingVarnish, ANTIK-Technic;
 • bearbetning tvåkomponents universella lack naprimerCrealCrackle (produktion Nederländerna);
 • beläggning av PVA lim, äggvita eller gel tvätt - dvs varje förening som har en egenskap att krympa och spricka under uttorkning.

Det är en enkel teknik som är lämplig för nybörjare och dekoratörer. Det kallas - craquelure steg. Lagren tillämpas i följande ordning: måla - craquelure - färgen. Det kräver särskild omsorg dekoration ytskikt - det måste vara tunn och belagd med en första stroke. Det övre arket bör vara glansig eller skinande, eftersom endast garanterar matt ytsprickor.

Skicklig hantering krakelyurovym lack fasad

bearbetning guld, silver och brons ↑

Klassisk modell, i motsats till en lantlig stil sviter, dekorerad med en raffinerad nyanser. Vanligtvis är förgylld, silver eller brons ansökan, som indikerar när något dyrt och trendiga, men i sinom åldern möbler. Trots det senaste decenniet (som är underförstått), kök, fortfarande av adel och aristokratin.

Svart björk med silver patina

Tillsammans med rent silver, som i kombination med vitt, mjölkaktig eller pärlskimrande skugga ser bra ut, med hjälp av den så kallade svart på silver. Enligt reglerna, första Silvers träsockel, sedan tillämpa en särskild svart smink. Denna metod ger en speciell effekt om svärtning produceras i relief depressioner - ansikts delen av headsetet ser mer omfattande och uttrycksfulla.

Professionella silver möbelfasader

Guld i kombination med praktiskt taget alla nyanser: med ett det skapar ganska uttrycksfull, kontrasterande kombinationer med andra - mer återhållsam, delikat. Som förgyllning använda speciella medel akryl eller oljebaserad, eller sprut superfin folie.

Lyxig blandning av mahogny och ljusa förgyllning

Med färgade bekant för många som någonsin har haft att göra med produkter från naturliga trägolv till reparation eller byggande av hus. Processing fläck - ett billigt och enkelt sätt, men det har två allvarliga begränsningar:

 • toning kompositionen är inte kombineras med förgyllning och försilvring;
 • lösningen appliceras på plattorna med den träbaserade - MDF, spånskiva, och andra.

Processen att förbandet är enkel - den första naturliga trä Brashear (mjuk metallborstfibrerna avlägsnades för att erhålla en släppningsyta), beläggs sedan med en vald nyans fläck.

Utföringsformer som bearbetar träskyddslösningar

Gamma modern rik nog från blekt beige eller askgrå till rödbrun. Med användning av vattenhaltig billigt trä (furu eller al) förläna naturliga färg mer värdefulla arter - ek, bok eller valnöt. Kompositionen anbringas på en pensel, roller eller svamp.

Stain används ofta för restaurering av möbler

Efter torkning av produkten igen belagda fläckar, men med användning av en lösning med en något förändrad komposition (t ex var den färdiga kompositionen utspäddes med lacknafta). Fix resultera antika vax eller shellack. Stain imiterar perfekt gammal, askgrå från trädet tid, men det kan inte kombineras med andra metoder - decoupage, cracelures, toning.

Att skapa konstgjorda skrubbsår ↑

Tekniken skapar skav tillgängliga för alla och beror endast på tålamod och noggrann professionell rådgivning. Den är lämplig för att dekorera inte endast produkten av massivt trä, men också för MDF, perfekt i kombination med cracelures, decoupage och andra medel åldrande.

Köks fasader med dekorativa scuffed

Det finns många tekniker för att skapa färgade "kala fläckar" av ytan, talar om de avancerade ålders produkter endast en av dem:

 • måla skåpet, bänkskivan eller stol bas mörkare nyans;
 • vänta på fullständig torkning av det första skiktet;
 • reliefelementen, kanter, täcka kanterna med paraffin;
 • tillämpa ett annat lager av färg, en ljusare nyans än den ursprungliga (kan ersätta metalliskt - brons, guld eller silver);
 • med en spatel för att avlägsna paraffin;
 • Sand hela ytan;
 • resultera med lack, bets eller dekorativa vax.

Scuff återges så det ser ganska övertygande.

Smart pastisch av tabellen till villan köket

Att förstärka effekten, ofta sliten kanter kombinerat med applicering av patina i platser urtagningar. Möbler får en expressiv utseende och är idealisk för inredning i stil med landet.

Som patinerad trä med sina händer ↑

Om du har ärvt ett gammalt kök uppsättning av trä, inte bråttom att kasta bort det: skåp kan repareras och återställas med en unik dekorativa tekniker - patinering. Tillsammans med den reducerade funktioner du får en härlig fasader verkligen inte hittar i någon affär.

Spektakulära skönhet, kan du skapa dina egna händer

Så, innan arbetet påbörjas, förbereda material och en uppsättning enkla verktyg. Vi kommer att behöva:

 • akrylfärg;
 • Primer för trä;
 • Burk med guld patina - färdig lösning;
 • en avslutande lack.

Förbereda också inte mycket bred borste för applicering av lösningar, bitar av sandpapper för slipning, torra trasor eller trasor för injektering.

Primer och färg är bättre att sätta den vanliga platt pensel

Först förbereda ytan: vi rengör noggrant fine "sandpapper", ta bort spår av den gamla finish. Damning, tillämpa en primer för trä. Den utför två funktioner: det skyddar träet från fukt och skapar en lämplig grund för färgning. När dekorera ett område tillräckligt bred, är det bättre att använda en roller - som vid tillämpningen primer och under programmet. Depressioner och utskjutande handtag borste bättre.

Process trä fasad primer

Nästa, måla helt torr yta med akrylfärg i valfri färg, i kombination med guld. Vi tar en paus för minst en dag - det är nödvändigt för att täcka bakgrunden och torkas slutligen upp.

För klassikerna ganska ljusa nyanser

Ta den gyllene patina av färg och pensel på omkretsen, process lättnad detaljer. Inte att få omfattande lurid bets lösning dosering att sätta lätta drag. Det ser vackert åldern trähandtag, men tänk på att den aktiva användningen av dekorskiktet försvinner snabbt.

Variant förgyllning dekorativt element

Finishing steg - täckande lack. Lackering är en skyddande och dekorativ förfarande: fasad efterbehandling skyddar mot snabbt slitage och ger en vacker glans glans (eller slöhet).

Patina i utformningen av köksinredning ↑

Konstnärliga tekniker för dekoration är bra för styling inredningen. Med hjälp av enkla teknik som ursprungligen neutral fasaden möbler som kan ge egenskaper hos en viss stil. Naturligtvis guld patina eller spindel sprickor är inte lämpliga för high-tech, minimalistiska och moderna stadsområden, förnekar sostarivayut inredning, men det är bara en gudagåva för klassiska rätter.

Den traditionella classic - elfenben med förgyllning

Gamla möbler är typiskt för landsbygden interiörer, så patina designen är idealisk för matsalar och kök, inredda i lantlig stil.

En mysig rustik område

Vi bör också lyfta fram det varma soliga Provence, med sina pastellfärger, blomornament, trähyllor och opretentiöst tillbehör.

I centrum - konstnärligt vittrade tabellen

Till loft tenderar att använda naturliga material, därför kommer lätt gnugga falla ibland till den punkt, även om de flesta av inredningen är fortfarande ett industriellt fokus.

Moderna loft kännetecknas av eklektisk

Det lyxiga kök Deco alltid rum förgyllda skänk eller antika bord.

Ljus kontrast, lysa glans och kristall

Patinerad detaljer är också kännetecknande för moderna och barock, orientalisk, etniska och neoklassiska inredning.

Vi erbjuder dig utbildning videor för att hjälpa dig att få en uppfattning om processen med patinering och dekorativa inslag relaterade teknologier.

MDF fasad förgyllning bearbetning:

Åldrande trä i hemmet:

Artificiell patina med ett oxidationsmedel:

Master class med professionella verktyg:

Magnifika dekoration tekniker, bland vilka nyligen tog patina köksmöbler, gör att du kan förvandla en vanlig modul uppsättning i en vacker mästerverk, inte olikt antika motsvarigheter. Vissa färg och listiga tekniker - och du blir ägare till den förtjusande mat i lantlig stil, klassisk, eller till och med Art Deco.

Kreativa typer skönt att leva inte förbjuda. Om du gör - det är en sådan person, och du har till förfogande för hela köket, kan du enkelt hålla sin egen.

kök med händerna utformning: intressanta idéer väggdekor, tak, fönster och möbler

För dem som vill ge köket på ett enskilt projekt, är det nödvändigt att antingen lägga ut en stor summa för det arbete som formgivare och konstnärer, eller för att göra fallet.

Kök av trä med sina händer - från ritning till ritning montering av möbler

kan göras från ark Gips är inte bara helt släta tak, väggar och nischer. Skåp tillverkade av gipsskivor - den perfekta lösningen för ett litet rum eller en.

60 patina av idéer i det inre: ädla gamla

Klassiskt rum med trästolar, täckt med patina

Borta är de dagar när folk tvekar att ens den minsta antydan till fel och mindre repor på möbler eller andra interiörsaker, idag patina, eller artificiell åldring, är det snabbt populärare som ett mått på lyx.

Patina - ett fenomen som påverkar trä och metall i en naturlig miljö. Objekt efter tiden ändrat sitt utseende. Sprickor, svärtning, bildade plack. Det vill säga, oxidation av ytan, och den process som kallas patina. Objekt, naturligtvis blivit gammal, hade och har just nu stort värde, respektive, och kostnaden. Antikviteter köper inte alla har möjlighet, så tekniken för artificiell åldring utvecklades.

Patina på metallhandtag

Elegant garderober åldern gråblå

Exempel patina som appliceras på trädet

Material och verktyg för patinering

Skapa patina imiterar den gamla goda tiden, är det möjligt på föremål av praktiskt taget alla material. Detta träd, brons, järn, koppar, gips, mässing, polyuretan. Efter att ha bemästrat tekniken för patinering processen kommer du att kunna några timmar med sina händer för att skapa ett mästerverk, visuellt skiljer sig från konsten att antiken. Aging effekt kan uppnås genom användning av en specifik uppsättning av material och verktyg, såväl som en mängd olika industriella processer.

 1. Kompositionerna i serien "Patina". Färg patina är olika färger, genom vilken metallen oxideras i en fråga om minuter. Produkten bildas genom beläggning, vars färg kan vara grön, röd eller blå. Sådana formuleringar är mest gäller för trä, metall och gips.
 2. Det enklaste sättet att patinering händer - använd akrylfärger, som bör vara i harmoni. Produkten appliceras på det första skiktet färgämnes tonhöjd. Nästa steg - att applicera en annan färg med en borste (företrädesvis guld eller silver) i sina enskilda delar. Denna metod förutsätter att fantasi och kreativa lust.
 3. Det finns särskilda kit för patinering, genom vilket produkten omvandlas till ett objekt av antiken. Behandlat trä, metall, keramiska ytor, har bildat en grönaktig, koppar, guld patina effekt eller skrubbsår. Det viktigaste kriteriet - strikt följa steg för steg instruktioner som följde med satsen.

Patina på spegeln

Den artificiella patina tillämpas på en trä byrå

Patina på metall dekoration ovanför spisen

Patina på trämöbler närbild

Tips! Om den befintliga färgen dekorerad av objektet i perfekt skick, kan appliceras på toppen av medlen för patinering.

Effekten av ädla antiken gör möbler patina, görs med akrylfärg, är färgen som presenteras i ett brett spektrum. Det spelar ingen roll att det artificiell åldring, är det viktigt slutresultatet, vilket leder till tänker, hur många århundraden stått möbler. Men trots den visuella shabby alla fasader interiör noggrant slipat, har marker och täckt med lack. Om tidigare trodde man att klassikerna - en ritning av en blå-grön nyans på bord, stolar och andra möbler, och nu använder färg, nära de naturliga toner, såsom guld, silver, mjölk, brun.

Denna avrinningsytan väl passar in i det inre av landet stil eller loft

Ha inte bråttom att kasta ut gamla möbler, lite arbete på det, kommer det att kunna komplettera din inredning

Antik byrå i sovrummet lantlig stil

En sådan vittrade bord kommer att pryda rummet i klassisk stil eller stil med Provence

Patinerad kök inte tala om hennes verkliga ålder. Omvänt kan du återställa borden med sina egna händer med hjälp av mottagandet och ge designen en viss charm. Så guld kök med patina ser lyxiga, särskilt när kompletteras med små inredning tillbehör i samma stil, tabellerna dra mer kontrast lösning. Använd inspiration för en befintlig fotosamling. Mycket söta ser vita möbler och ek patina tvärtom ger massiven, i enlighet med klassikerna. Och, framför allt, patinerad fasader ser mycket dyrt. Den oinvigde att förstå det material som möbler egentligen bara titta inuti garderober.

Lyx vit patina möbler

Ljust kök med patina ser mycket elegant och dyra

Patina appliceras huven ser bra ut och loftstil

Rustika kök med patina

Klassiska rätter med patina på trämöbler

Patina i andra möbler objekt

Tabeller, sänggavlar och andra möbler för sovrummet, fasader av vilka har en korrugerad yta kan slitas ut genom att göra Patinas i volymelement. Lägga guld i de små detaljerna, kommer du att skapa med sina egna händer de kungliga kamrarna.

Neutral inre rum är lätt att förvandlas till en sofistikerad och elegant, konvertera matsalsmöbler. Vit patina tillämpas på bordet, såg särskilt allvarligt. Längs kanterna, kan du använda en annan färgsättning. För en mer spektakulär uppfattning liknar renovera och stolar.

Gammal öppen spis i vardagsrummet med en patina

Metal säng i sovrummet med en patina eklektisk stil

Möbler med patina och är lämplig för ett barns rum

Trä säng med patina

Elegant bad med patina

Elegant vägg med en patina i badrummet

Om du vill ha i din lägenhet kände classic, till dörren med en patina utföra denna funktion. För organicity lägga kontrasterande färg volymelement och frostat glas. Slutligen dekorera fasader av patinerad dörrhandtag.

Soliditet rummet känner med hjälp av ytterdörren trim ek patina. Själva processen tar inte mycket tid och designalternativ hittar du på bilden i katalogen dörrar.

Åldrad dörr i ett ljust elegant badrum

Antika skåp i en modern interiör

patinering Technology Furniture

Göra möbler ädla effekten av antiken med sina händer - inte bara spännande, men också fördelaktigt i termer av familjens budget. Denna teknik används främst för gamla möbler, bevara dess praktiska, men förlorade det estetiska utseendet.

För att göra det arbete du behöver följande verktyg och material:

 • akryl eller emulsionsfärg;
 • Måla simulering metall (brons eller guld);
 • borstar av olika storlekar och texturerade valsar;
 • fint sandpapper och tät väv;
 • akryllack.

EXEMPEL patinering hemma

Patina av guld färg på en ljus klassiska möbler

Denna konstruktion är lämplig för badrummet loft stil

I den förberedande fasen, behandla ytan med sandpapper. Applicera sedan den första basen skikt av färg, som kan vara slät eller strukturerad med speciella rullar. Låt möblerna ungefär en dag för torkning. Sen börjar direkt patintrovanie. Torr pensel, tillämpa en mörkare nyans eller imitera metall. Ge det tid att torka. Efter det, börjar torr, stel vävnad för att torka den målade ytan. Således hörnen och spårområden möbler ut mörkare. Vi kan särskilja andra ytelement, applicera en mörk färg och en metall. Slutligen är produkten öppnas lack är bättre att använda flera lager.

Det var den mest populära och enkel teknik för iskucstvennogo åldrande möbler.

Så patinerad - ett av elementen dekorering, framgångsrikt kombinerar egenskaperna hos en spektakulär utseende och prisklass, som skiljer sig väsentligt från den antika analoga till förmån för konsumenten.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 2