patinerad trä

Contents

patinerad trä

Antika möbler har alltid varit en källa till stolthet och en vacker inredning. Inte alla har möjlighet att omge sitt liv lyx antiken, men på konstgjord väg "slitage" alla produkter av trä bara tillräckligt. Vi behöver bara använda tekniken för patinering. I naturen patina bildas på föremål gjorda av brons och koppar och har en grönaktig nyans, liknande malakit. Med speciella tekniker med hjälp av olika material kan återskapa patina på alla träytor. I fallet med trä, patinerad innebär nyanser, nära den naturliga träfärg.

Sorter kompositioner Patinir

 • akryl patina betraktas som ett universalmedel för patineringslösningen av trä.
 • Bitumen färg patina oljebaserade trä skapar effekten av åldrandet utan ytterligare dekoration.
 • Patina baserade vax används för injektering sprickor och toning omålat trä.

Med lite kunskap kan patinering process utföras för hand.

Vad odlas gammalt trä? Med åldern mörknar träet blir matt eller förvärvar en karakteristisk lyster. Sprutbeläggning förstörs, ytan är täckt med repor och sprickor har illa utseende. Allt detta ger trävaru charm ädla antiken.

Patinerad trä med sina händer

Material som krävs för patinering:

 • akrylfärg, patina brons och guld;
 • platt pensel stipple i bredd och 3 cm;
 • fint slip nazhdachki;
 • kitt eller polyester baserad polyuretan;
 • matt eller blank transparent akryllack;
 • Feed-brite (ovävt slipmedel);
 • en svamp

I beredningen stadium produktens yta avsedd patinering renad oshkurivayut och belades med primer.

 • Primern appliceras jämnt samma tjocklek.
 • Efter det att primern har torkat, avsätta ett första skikt av akryl patina "gyllene", försöker göra det så tunt som möjligt. Måla torkning under en timme.

För applicering på ytan av fästskiktet bör nästa oshkurivat kornat sandpapper för bättre vidhäftningsskikt.

 • Ett andra skikt av guld patina att ge rik färgton, och sedan torka ordentligt. Det andra steget är avsett att dämpa den första patinering skiktet är en guldfärg och skapa effekten av naturligt åldrande. För detta ändamål är vissa delar av träytan appliceras på patina "brons". Färgen ska suga alla sprickor, springor och hörn.

Alla lager av färg bör vara så tunn. Fläckar kan tas bort, och överskottet skum svamp.

 • Scotch-Brite behandlingen utförs efter torkning av patina.
 • Vid det slutliga steget produkten renas från damm och belagd med ett lackskikt.

För att öka effekten patineringen bättre använda Shellac färger på basis av etylalkohol. Blekt shellack ger trä varma nyanser av gult, inte klar - mättade röda och orange färger.

Tidskrävande process av artificiell åldring golv har vissa skillnader från patineringslösningen av möbler och andra träföremål. Först av alla våningar hanteras borste eller sprängning, vilket ger ett bra urval av mjukt trä. ytan beläggs sedan med vax eller olja. Dessa ämnen fylla alla ihåliga, med betoning på naturliga färgen på träet.

Svår skapar relief bjälklag intrycket av ett gammalt träd. Vid slutet av patina appliceras med en pensel eller en sprutpistol. existerar inte universell metod för patinering träd. Under förutsättning att de grundläggande stegen och en skälig andel av fantasi kommer patinering tekniken vara till stor hjälp i skapandet av konstgjorda mästerverk.

1
 1. När patinering möbler andra färgskikt appliceras bättre torr pensel eller roller, försöker fördela slag i olika riktningar.
 2. För maximal kontrast kan användas patinafolie, klistra fragment krossade vid tillämpningen av första skiktet av patina. Efter fixering behöver folien slipas.
 3. Innan du gör patina möbler och golv, inte skada att experimentera med små bitar av trä för att förvärva de kunskaper som krävs.

relaterade artiklar

Lägg till en kommentar avbryta svar

Vackra taket: de typer av tak clearance

Oavsett tak du väljer att göra, måste du först förbereda ytan, strippa den gamla färgen eller tapet. Om taket är planerad monteras eller spänning, är det möjligt att producera inte bara en grundlig rengöring: ta bort [...]

Den ovanliga utformningen av väggarna: rotting blad

Rotting tyg att dekorera väggarna i rotting tyg, för att rengöra och jämna väggen. Försök duk storlek på en vägg och skär bort överflödigt om det behövs. Då, är det adhesiva skiktet appliceras. Panelerna överlappar och pressas. När [...]

Att välja gardiner för inre rum: tygmaterial, färger, kornischer

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den ljusspel på gardinerna. Blanka tyger har en funktion för att återspegla de infallande strålar, medan fylla rummet med ett behagligt ljus. Mörka material, tvärtom, absorbera ljus och mot ljuset fönstren verkar [...]

Vägg och tak isolering i lägenheten: har ljudisolering, fungerar tekniken

2. Hus av tegel - ha en väggtjocklek i de överlägsna däck golv. Denna unika funktion förhindrar buller distribueras fritt genom väggarna, eftersom de absorberar ( "blöt") det. Ljud vibrationer väl övervinna bara [...]

Venetian: väggdekoration under en lång tid

- pigment. Det finns två typer av teknik: - Classic (med hjälp av naturliga komponenter); - Samtida (med tillsats av akrylhartser och tillsatser för inställning och enkel applicering, hjälpämnen). Både klassiska och moderna kompositioner passar [...]

Ventilation i huset: typer av kåpor, installationsanvisningar

Typer extrakt Installera ventilationskanal installations extraherar typer avgassystemet till salu, det finns flera alternativ: • Inbyggd; • eldstad; • platt. Var noga med att veta! De starkaste tekniska konstruktioner Frånlufts [...]

Projekt hem 12x8 meter: layout, antal våningar, komfortabelt

Totalt för en vardagsrummet. Det stora sovrummet och barnen, bara 2-3 rum. Kitchen. Kombinerad eller separat bad och toalett. Ouppvärmd korridor innan dörren till huset. Detta kan vara en veranda med glas [...]

Underlägg under: hur man väljer, vad man ska leta efter

Vilket stöd ska ge företräde? De mest populära är följande substrat: izolon, naturkork, polystyren, och, naturligtvis, ljudisolering träskivor. 1. Izolon - den mest fantastiska i fråga om pris, kan marknaden finns på [...]

Patinerad trä med sina händer: allt kan göras, skulle det vill

Patina - en speciell typ av finish. Det används för trä- och metallytor.

Som ett resultat av artificiell åldring patina erhålls yta. Detta är typiskt för inredning och arkitektur i stil med "vintage".

Patinerad trä med händerna kräver inga speciella kunskaper.

Snarare kommer det att krävas skicklighet och tålamod - om det inte resulterar från första gången måste experimentera med andra metoder.

Patinerad trä. De grundläggande tekniker och principer

Som ett slags patina yta verkade länge sedan.

Förr i tiden var särskilt populärt bland bedragare som försökte nya saker att ge ut det gamla, är det ofta sagt att de tillhörde några kända personer.

Hur som helst, de gamla mästarna nått stora framgångar i denna typ av finish.

Används främst naturmaterial.

Grundprincipen för patina - skapandet av tredimensionell effekt när träytan verkar grov och visuellt spelar i solen.

Detta kan åstadkommas genom flera principer - att använda specialfärger, användning av egenskaperna hos trä och använder vissa tekniker fungerar.

Det andra målet - det är en imitation av mer värdefullt virke. Grönare liknande färgning trä, men imiterar värdefulla arter av högre kvalitet.

Patinerad trä med sina händer framställda med användning av kommersiellt tillgängliga föreningar, eller genom de medel som väljs empiriskt. I vilket fall som helst, en vacker yta.

Var noga - ju mer arbetskraft och resurser du lägger i den färdiga produkten - desto bättre resultat. Här är allt rättvist.

Material för arbetet. verktyg

Verktyg patinering

Det enklaste sättet att välja kompositioner patinering i specialbutiker.

Det är nödvändigt att läsa instruktionerna, leta efter patinerad trä workshop med sina egna händer från tillverkaren att förstå hur man använder den, och använda allt precis som rekommenderas av tillverkaren.

Om du avviker från den teknik - blir resultatet oförutsägbart.

Huvuddelen av tillverkare erbjuder för att producera patinerad trä med sina händer i tre steg - det första skiktet av lack eller sammansättningen av jorden, sedan täcka Patinir färg, färg bearbetning, och i slutet för att täcka ett annat lager av olika lack.

Således måste du köpa den första lack, färg Patinir rätt toner och en andra lack.

Att arbeta med inköpta i kompositioner, behöver du en pensel, eventuellt en airbrush eller sprutpistol, en svamp och en liten hud på den mjuka marken. verktygslåda kan också vara olika för olika tillverkare. Samma om de verktyg som används för att arbeta med hemgjorda medel.

Patinerad trä med sina händer mycket roligare, men mycket tidskrävande. Du kan få oväntade resultat samtidigt i processen för att få en hel del äktenskap.

Därför innan bearbeta den färdiga ytan av möblerna, öva på små tabletter från samma träslag för att göra möbler eller en dörr.

Även i patinerad trä med sina händer vanligtvis används i stor utsträckning polering.

Du kan köpa en mängd olika polermedel i butiken eller använda self-made, baserad på alkohol, vinäger eller andra substanser.

Patinerad trä med hjälp av köpta kompositioner erbjuder ofta förutsägbara resultat, och kräver ett minimum av träning.

Ett idealiskt val för dem som vill prova denna typ av finish för första gången, utan att göra några misstag, och lite ansträngning.

Täcker lack polerad träyta?

Detta är vanligtvis inte gjort.

Men om du vill spara den från repor och skador, kan du täcka den med ett tunt lager av lack dispergerbar.

Detta kan gå vilse "tredimensionell" effekt på polering.

På patinering timmer vid en yttre yta, under förutsättning i videon:

Har du hittat ett fel? Välj den och klicka Ctrl + Enter, att låta oss veta.

nya artiklar

Hur man väljer en gaspanna för en villa: förfarandet i detalj

 • SNIP tak wellpapp: vad ska vara det material

 • Hur mycket sker på taket på huset: material, möjliga lösningar

 • Hur man ansluter en varmvattenberedare i lägenheten: rätt råd

 • Hur man gör en pool i badet med händerna: A till Ö

  Ju bättre FÖRHYDA balkongen inne: på vilka parametrar definierar

  Hur man avgör vilka ventiler som används för band foundation

  Dekorera väggarna i murverket i det inre av ditt hem eller kontor

  Bygga upp en effektiv grund för metall garage för lite pengar

  balkong Uppvärmningen av skummet med händerna inne och ute

  Marockanska dekoration: dess funktioner och användning i det inre

  Flytande spikar för skumbetong och metall

  Vad går beige färg i inredningen och hur man bäst före

  Limmet skum trä, möbler lim hur man använder

  Beräkning av den mängd betong för stiftelsen: rekommendationer om val av material

  Copyright © 2015 - 2016 All rights reserved.

  Patinerad trä med sina händer: 3 genomförandefasen

  Där i huset gamla mönster av möbler i trä inredning, har vars formulär förlorat sin presentabel? Det är en metod som kommer att blåsa nytt liv i dem - grönare. I den här artikeln tittar vi på hur det kan göras med sina egna händer hemma.

  Exempel patinerad möbler

  Patinerad trä är dess artificiell åldring genom att tillämpa växelvis två lager färg på ett visst sätt, men låt oss ta allt mer i detalj:

  Steg №1: beredning av material och verktyg

  Guld färg, patina för trä

  Du behöver följande material:

  Black trämöbler patina kök estetiskt tilltalande och samtidigt lämnar praktiskt taget inga spår av bränning

  Färgen är bäst att köpa akryl, eftersom det är kännetecknande för många fördelar:

  • Miljösäkerhet. I processen för stel släpptes endast absolut rent vatten avdunstning.
  • God motståndskraft. Efter torkning, förblir vattnet vattentät beläggning inte är benägen för sprickbildning och flagning.
  • Det lämnar inte någon av läckt, som är otroligt enkel användning i genomförandet av dekoration.
  • Ett brett utbud av mättade färger.

  En mängd olika färger akrylfärger

  Patina för trä med händerna appliceras med hjälp av dessa verktyg:

  foto sandpapper

  Innan du gör en patina på ett träd är det nödvändigt att ta in rätt tillstånd:

  1. Noggrant behandlat trä med sandpapper, försöker så mycket som möjligt för att avlägsna spår av gammal färg.

  Grout gammal färg sandpapper

  1. Ta bort alla utfällda damm.
  2. Belagd med en primer före målning av trä, vilket skapar ett mycket tunt polymerskikt, som skyddar träet och skapar idealiska förhållanden för dess vidhäftning till färger.

  Priming kan utföras antingen med pensel eller rulle

  Field of primer hårdnar kan gå vidare till den sista etappen av de viktigaste, beskriver direkt som ett träd för att orsaka patina.

  Tips: Innan du börjar att avsluta utarbetats av patineringslösningen av möbler, rekommenderar vi att du testar sin styrka och praktik på någon skrot trästycke.

  Detta kommer att hjälpa dig att fylla i och se eventuella fel i förväg.

  Patina på trä används på följande sätt:

  1. täcka försiktigt den valda timmer det första skiktet av färg.

  Applicering av en första jord skikt av färg av akryl

  1. Väntar på minst 24 timmar för att torka helt täcka bakgrunden.
  2. Patina metallicfärg måla platta släta områden som inte sticker. Det viktigaste är inte att överdriva med mängden bläck, eller som ett resultat av möblerna ser alltför brokig och ganska pretentiösa än varmåldrat.

  Ansökan brons patina till basskiktet brunt bläck

  Tips: Ta inte denna metod handtag och andra delar i direkt kontakt med den person, som färgen på platser fortfarande snabbt raderas.

  1. Vänta tills patina börjar att ställa in, och skriver på rätt plats med en torr trasa, når mycket effekten av åldrande trä.

  Process gnidning behandlad yta

  1. Resulterande lackkompositionen lack, skapar för det ett skikt med förmåga att förhindra mekanisk skada och fuktinträngning.

  Klarlack ansökan till "åldrad" möbler

  Vi har sett hur nödställda trä hemma med sina egna händer. Processen är absolut inte komplicerat, men kräver yttersta noggrannhet, omsorg och följa rekommendationerna som beskrivs ovan. Men i slutändan, du kan inte bara ge nytt liv åt gamla möbler, men också för att skapa ett riktigt mästerverk av inredningen möbler, som kommer att vara den största attraktionen i ditt hem.

  Patinerad möbler är perfekt för att återskapa designstilar som land och klassiskt

  Videor i den här artikeln kommer att introducera dig till ytterligare information som är relevant för det inlämnade teme.Okruzhayte ditt liv bara med vackra saker.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  45 − = 44