patinerad

Patina - vad är det? Där appliceras patina

Från antikviteter älskare ofta kan du höra ett ord som "patina9raquo;. Vad är det, säkert skulle vilja veta många Internetanvändare. Följande artikel kommer vi att försöka ge på denna fråga är den mest detaljerade svar. Så, vad är patina?

Alla som någonsin har besökt ett museum måste ha sett gröna antika mynt, förmörkade med tiden ljuskronor, vägglampor och så vidare. D. beläggning av metallföremål beläggning som kallas patina. Färgen på den här filmen kan variera inom vida gränser. I de flesta fall bildas genom inverkan av atmosfäriska medel i naturligt åldrande patina den har en grönaktig nyans. Men ibland är det brun, mörkgrå eller blåaktig.

Svaret på frågan: "Patina - vad det är" ur synvinkel en kemist är mycket enkel. Den resulterande kopparfilmen är ingen annan än den konventionella cuco3. Detta kan vara, till exempel, Cu2(CO3) (OH)2 eller Cu3(CO3) 2 (OH). Plack första variant har en grönaktig nyanser (malakit), den andra - blåaktig (azurite).

Naturlig patina sker oftast inom en ganska lång tid. I de flesta fall, en film av ett sådant material såsom kopparkarbonat, till produkt, beroende på förhållandena, är bildad för 5-25 år. Om objektet ligger i en fuktig miljö, oxidation, naturligtvis, kommer att gå snabbare. I ett torrt rum beläggningsprodukt vardera täckta senare.

Inledningsvis begreppet "patina9raquo; (Vad det är du nu vet) endast tillämpas på den film som bildas på koppar, brons eller mässing. Senare samma ord började ringa och plack som förekommer på trä, gips, blåaktig ton till den blå stål, och så vidare. D.

Det faktum att de gamla saker ser solid och prestigefyllda, alla vet. Anledningen till detta är oftast kopparkarbonat - patina. Som vänta på ytan av en produkt kommer att vara denna ädla plack står för en mycket lång tid har en mängd olika tekniker som gör det möjligt att få det på konstgjord väg utvecklats.

Den första handgjorda gamla saker började göra i den 14: e århundradet i Florens. Patinering används sedan gips, som fyller hålrummen vid ytan av de träprodukter. Efter torkning av blandningen på alabaster produkt klistras bladguld. Sedan alla lackad.

Teknik artificiell patinering metall har också utvecklat en ganska lång tid. De gamla mästarna märkt att bildas under utbränning av fett på en metallskål beläggning behåller sin rost. Därför ungefär samma kemiska sammansättning anbringas på filmen började skulpturer och andra konstgjutning.

1

Där används patina

Idag är denna teknik också ofta dekorerade med möbler formgivna för stallar. Ibland patina tillämpas på konstgjorda åldrande inredning poster i kontor affärsmän. Mycket imponerande utseende och färdiga därmed smidda produkter. Kan dekoreras med metall patina räcken, staket, räcken och balkong t. D.

Också mycket ofta denna teknik används för artificiell åldring av koppar och mässing coinages. Liksom tidigare, kan patina ibland ses på den gjutna metallen (stål, brons och järn) dekor. Det händer att på detta sätt gjorde souvenir "starinnye9raquo; mynt, medaljer, emblem, och så vidare. d. Mycket ofta konstgjord patina täckt kopparljuskronor, lampetter, dekorativa plattor och uttag t. d.

Artificiell patina: åldrande färg

Patinering av möbler, paneler, metallstänger, och så vidare. Är mycket ofta använt denna mycket mild metod. Åldrande av färgen utförs på följande sätt:

Produkten är tillverkad av metall eller trä rengöras och avfettas.

Dess yta är polerad och ibland något blekt.

Utförs på rätt patina. Målarfärger används vanligen med akryl. Sådana kompositioner är motståndskraftiga mot de negativa effekterna av miljön och sålunda är billiga. Andra, dyrare färgämnen kan användas för att utforma små produkter.

Löpyta slipning. I detta fall, är utskjutande delar av lättnad markeras och urtagningarna förblir mörka. Som ett resultat, visar det på ojämn toner "patinovoe" beläggning.

Produkten är täckt med ett skyddande lager av lack eller olja (för trä).

Åldrande smidda, stansade och formade artiklar genom kemiska medel

Patinerad reagens som vanligen används vid framställning av dekorativa metallprodukter. I syfte att erhålla en ädel film på sådana saker som prägling, skulpturer, och gitter T. G. Kan användas en mängd olika kemikalier. Naturlig grön patina på koppar, brons och mässing föremål mycket svårt att göra. Men du kan få en patina av andra intressanta färger. Till exempel, ibland vid behandling av kopparprodukter görs i en sådan komposition:

svavelsyra levern - 2,3 g;

salt - 3,2 g;

Vid kontakt med kopparprodukter erhållna lösningen på dem visas ljusa patina trevlig nyans av grått.

För artificiell åldring mässing föremål av dekoration används ofta en sådan formulering:

sernovatistonatrievaya salt (fixer att filma) - 60 g;

salpetersyra - 5 g

Som ett resultat av blandning av dessa ingredienser kraftig reaktion startar. Färg patina i detta fall visar det nästan svart. Denna lösning försöker använda befälhavaren så snabbt som möjligt (högst 20 minuter). Annars förlorar sina egenskaper och blir olämplig för patinering.

Som ni kan se, för den åldrande metallföremål dekor kemisk metod används ofta ganska farligt för människors hälsa. Därför ger en patina endast med handskar och öppna fönster.

Som använder termisk patinerad

Denna teknik används ofta för tillverkning av stålprodukter vackra. Till exempel för ett mycket enkelt sätt gjort polering. Metallen är placerad i elden och hålls där tills rodnad. Och han doppade snabbt i en behållare med maskinolja. Som ett resultat, på stålytan bildas nästan omedelbart patinovy ​​svart skorv.

Här på detta sätt och appliceras på metall och träytor artificiell "patina9raquo;. Vad är det vi finns. I stort sett den naturliga patina - det är en fysisk bild av produkterna har gått sedan tillverkningsdatum årtionden, århundraden, eller till och med tusentals år. Samma typ av olika åldrings teknik som används på de flesta för tillverkning av alla typer av prydnadsföremål som kan göra det inre av bostaden respektabel och prestigefyllda.

Patina - ett bra sätt att åldras möbler med sina händer

Intresset för allt ovanligt, utöver det vanliga, glömt ledde till att återigen handlas gamla möbler - fasader med knäckt, skalar måla, vissna blommor. I själva verket, kök och matsalsmöblemang helt nya, bara en unik utsmyckning teknik - patinering - moderna möbler ger en slags antik. Vi kommer att försöka förstå funktionerna i en mängd olika tekniker och åldrande bekanta med prover av patinerad saker.

Patina och dess arter ↑

Ordet "patina" vi hör så ofta, eftersom intresset för allt nytt, fräscht och modernt, gör oss att bli av med gamla, mestadels värdelösa saker. Ett ord är just i samband med de gamla, så bekant för honom konservatorer, antikhandlare och samlare.

Manifestationen av patina på en gammal ämne

Per definition, polityr - ett övre skikt av oxiderat material, kännetecknande för vissa metaller, såsom mässing och brons. Förmodligen alla sett dagens ljus grön eller blå patina på brons ljusstakar, mynt, spännen, nycklar, hanterar koppar antika köksskåp. I framtiden flyttade konceptet på möbler av trä, som mörknar med tiden, ändrar den ursprungliga färgen, täckt med sprickor.

Imitation av en gammal plack i silver

Överraskande, är förekomsten av oxidation inte en negativ egenskap hos produkten, å andra sidan, sammetslen film på mässing tillbehör och möbelfronter - ett slags "kvalitetsmärke" solid bevis på ålder. Det är därför, tillsammans med de naturliga manifestationer kan hitta saker i åldern artificiell teknik.

Således, i allmänhet finns det tre typer av patina:

 • naturliga, skapad genom att reagera syre med metallytor;
 • PU är att påskynda de oxidationsprocesser specifika substanser;
 • dekorativt, tack vare vilket något ämne kan snabbt slits ut.

Den sista punkten är särskilt intresserad av alla som vill bli ägare till en modern kök i stil med Provence, land eller klassiska headset "antika".

Dekorativa åldrande ett modernt kök

Ljus patina på massivt trä eller MDF fasader - ett modernt sätt att klä sig. Överens om att simulera slitna skåp är mycket billigare än att köpa vintage möbler.

Åldrande möbelfronter: adeln och stil ↑

Det är en prydnads patina blir alltmer populär i designmiljö: på platsen för välkända tillverkare av köksmöbler kan möta modern modulsystem med inredningen, som finns till påseende minst 2 århundraden. Att det finns en designklassiker vita rätter med guld patina - ljus, delikat, ljus och genom imitation - elegant och ädelt.

Ljus förgyllning på en vit bakgrund ser elegant

Delikat kombination av vitt och guld - en traditionell klassisk tandem, dess prakt fortfarande pryder de kungliga slotten. Lägg märke till hur lätt det är att slå en inre sammansättning, dekorerar matsalen och köket gruppen i samma stil. Fotot av vita köket i en klassisk stil med ett guld patina tydliga konstruktions nyanser: guld gardiner, mjuk belysning, golv "mosse ek", glittrande yta bord och stolar, guldpläterade delar av inredning tillbehör.

Raffinerad kombination av vitt och guld i det inre

Provence - det är fortfarande en av de rustik stil, så i utformningen av möblerna är ofta en grövre finish. Tillsammans med den sofistikerade förgyllning finns uppenbara repor över behandlingsområdet, en smidig övergång vit grå - finish bleknat och smulas sönder efter år.

I kök och matsal grupp i stil med Provence

Inte överraskande, den åldrande så attraktiv: Till skillnad från moderna sviter, varifrån och andas pålitlighet, mångsidighet och ergonomi, "antika" möbler har någon viktlös bräcklighet, ömhet och nåd.

Skapa lätt solatmosfären är inte svårt

Tillsammans med patina används ofta borstad, decoupage, craquelure, toning - mer om dem.

Modern teknik patinering ↑

Under århundraden, en mängd olika metoder för att ge träet eller annat material effekt "åldern". Tidigt var tvungen att sätta saker i våtrum, under en lång tid att bearbeta sin kemiska sammansättning, att tillämpa fysisk påverkan - gnida, scratch. Nu är allt lättare - som skall tillämpas på en blandning av dekorativa byrå och två timmar senare blir han 100 år äldre. Bekanta dig med de fem med enkla tekniker som kan läras oberoende.

Klassisk åldring av akrylfärger ↑

Om du har beslutat på egen hand att vända en ny tabell i en antik eller "glans" gamla mormors byrå erbjuda akryl lösningar. De har en universell struktur, perfekt för efterbehandling är inte bara trä, men också gips, metall, laminat (som ofta är täckt med en modern fasad DSP).

Blå akrylfärg som en plakett av antiken

Fördelen med färger baserade på akryl i det faktum att det har hundratals nyanser. Med en lämplig färg, kan behandlas och platta skivor och lättnad detaljer färger, vilket återspeglar effekterna av tiden - grå, beige, grön, blå. Oftast plana ytor lämnas intakta, endast konvexiteten eller utsmyckning ristade element.

Provet appliceras på timret akryl gips

Samma ton beläggningen kan framgångsrikt kombineras med andra för att få en hel del nära nyanser. Till exempel att lägga till en liten vit eller grå grön bas kan du efterlikna blekning. Ibland basen lämnas naturlig, transparent beläggning, och lindring av utsläpp med guld eller, tvärtom, svart.

Spel ljusa färger

Ett av alternativen tillämpas åldrande:

 • Tillämpa akrylbasis vald nyans (för att projicera relief eller hela området helt);
 • försiktigt avlägsna överskott trasa eller svamp;
 • om nödvändigt, en andra beläggning, ibland skugga;
 • vänta tills produkten är helt torr;
 • hantera fint sandpapper eller större, vilket gör konstgjorda skrubbsår;
 • att fastställa resultatet av lack.

Som ett resultat, akryl bearbetning gör vackra kombinationer av vitt och silver ek, körsbär, guldpläterade, nötter och grön patina.

Ofta tillsammans med patina MDF fasader gäller craquelure - en teknik där ytan av möblerna täckt med små sprickor. Det är som om produkten färgas av många, många år sedan, och så småningom ssohlas färg och täckt med den finaste flor. Kontrast och färgbaser heterogena topplagers som ett resultat producerar en storartad effekt.

Cracelures imponerande duett med patina

Sätt att dekorera craquelure i tekniken mycket, här är några av dem:

 • tillämpa särskilda kompositioner KrakeleeMedium typ (tillverkare Marabu);
 • Golvspeciallacker, vilka appliceras direkt på trä eller MDF (vissa så kallade - krakelyurnye) - CrackingVarnish, ANTIK-Technic;
 • bearbetning tvåkomponents universella lack naprimerCrealCrackle (produktion Nederländerna);
 • beläggning av PVA lim, äggvita eller gel tvätt - dvs varje förening som har en egenskap att krympa och spricka under uttorkning.

Det är en enkel teknik som är lämplig för nybörjare och dekoratörer. Det kallas - craquelure steg. Lagren tillämpas i följande ordning: måla - craquelure - färgen. Det kräver särskild omsorg dekoration ytskikt - det måste vara tunn och belagd med en första stroke. Det övre arket bör vara glansig eller skinande, eftersom endast garanterar matt ytsprickor.

Skicklig hantering krakelyurovym lack fasad

bearbetning guld, silver och brons ↑

Klassisk modell, i motsats till en lantlig stil sviter, dekorerad med en raffinerad nyanser. Vanligtvis är förgylld, silver eller brons ansökan, som indikerar när något dyrt och trendiga, men i sinom åldern möbler. Trots det senaste decenniet (som är underförstått), kök, fortfarande av adel och aristokratin.

Svart björk med silver patina

Tillsammans med rent silver, som i kombination med vitt, mjölkaktig eller pärlskimrande skugga ser bra ut, med hjälp av den så kallade svart på silver. Enligt reglerna, första Silvers träsockel, sedan tillämpa en särskild svart smink. Denna metod ger en speciell effekt om svärtning produceras i relief depressioner - ansikts delen av headsetet ser mer omfattande och uttrycksfulla.

Professionella silver möbelfasader

Guld i kombination med praktiskt taget alla nyanser: med ett det skapar ganska uttrycksfull, kontrasterande kombinationer med andra - mer återhållsam, delikat. Som förgyllning använda speciella medel akryl eller oljebaserad, eller sprut superfin folie.

Lyxig blandning av mahogny och ljusa förgyllning

Med färgade bekant för många som någonsin har haft att göra med produkter från naturliga trägolv till reparation eller byggande av hus. Processing fläck - ett billigt och enkelt sätt, men det har två allvarliga begränsningar:

 • toning kompositionen är inte kombineras med förgyllning och försilvring;
 • lösningen appliceras på plattorna med den träbaserade - MDF, spånskiva, och andra.

Processen att förbandet är enkel - den första naturliga trä Brashear (mjuk metallborstfibrerna avlägsnades för att erhålla en släppningsyta), beläggs sedan med en vald nyans fläck.

Utföringsformer som bearbetar träskyddslösningar

Gamma modern rik nog från blekt beige eller askgrå till rödbrun. Med användning av vattenhaltig billigt trä (furu eller al) förläna naturliga färg mer värdefulla arter - ek, bok eller valnöt. Kompositionen anbringas på en pensel, roller eller svamp.

Stain används ofta för restaurering av möbler

Efter torkning av produkten igen belagda fläckar, men med användning av en lösning med en något förändrad komposition (t ex var den färdiga kompositionen utspäddes med lacknafta). Fix resultera antika vax eller shellack. Stain imiterar perfekt gammal, askgrå från trädet tid, men det kan inte kombineras med andra metoder - decoupage, cracelures, toning.

Att skapa konstgjorda skrubbsår ↑

Tekniken skapar skav tillgängliga för alla och beror endast på tålamod och noggrann professionell rådgivning. Den är lämplig för att dekorera inte endast produkten av massivt trä, men också för MDF, perfekt i kombination med cracelures, decoupage och andra medel åldrande.

Köks fasader med dekorativa scuffed

Det finns många tekniker för att skapa färgade "kala fläckar" av ytan, talar om de avancerade ålders produkter endast en av dem:

 • måla skåpet, bänkskivan eller stol bas mörkare nyans;
 • vänta på fullständig torkning av det första skiktet;
 • reliefelementen, kanter, täcka kanterna med paraffin;
 • tillämpa ett annat lager av färg, en ljusare nyans än den ursprungliga (kan ersätta metalliskt - brons, guld eller silver);
 • med en spatel för att avlägsna paraffin;
 • Sand hela ytan;
 • resultera med lack, bets eller dekorativa vax.

Scuff återges så det ser ganska övertygande.

Smart pastisch av tabellen till villan köket

Att förstärka effekten, ofta sliten kanter kombinerat med applicering av patina i platser urtagningar. Möbler får en expressiv utseende och är idealisk för inredning i stil med landet.

Som patinerad trä med sina händer ↑

Om du har ärvt ett gammalt kök uppsättning av trä, inte bråttom att kasta bort det: skåp kan repareras och återställas med en unik dekorativa tekniker - patinering. Tillsammans med den reducerade funktioner du får en härlig fasader verkligen inte hittar i någon affär.

Spektakulära skönhet, kan du skapa dina egna händer

Så, innan arbetet påbörjas, förbereda material och en uppsättning enkla verktyg. Vi kommer att behöva:

 • akrylfärg;
 • Primer för trä;
 • Burk med guld patina - färdig lösning;
 • en avslutande lack.

Förbereda också inte mycket bred borste för applicering av lösningar, bitar av sandpapper för slipning, torra trasor eller trasor för injektering.

Primer och färg är bättre att sätta den vanliga platt pensel

Först förbereda ytan: vi rengör noggrant fine "sandpapper", ta bort spår av den gamla finish. Damning, tillämpa en primer för trä. Den utför två funktioner: det skyddar träet från fukt och skapar en lämplig grund för färgning. När dekorera ett område tillräckligt bred, är det bättre att använda en roller - som vid tillämpningen primer och under programmet. Depressioner och utskjutande handtag borste bättre.

Process trä fasad primer

Nästa, måla helt torr yta med akrylfärg i valfri färg, i kombination med guld. Vi tar en paus för minst en dag - det är nödvändigt för att täcka bakgrunden och torkas slutligen upp.

För klassikerna ganska ljusa nyanser

Ta den gyllene patina av färg och pensel på omkretsen, process lättnad detaljer. Inte att få omfattande lurid bets lösning dosering att sätta lätta drag. Det ser vackert åldern trähandtag, men tänk på att den aktiva användningen av dekorskiktet försvinner snabbt.

Variant förgyllning dekorativt element

Finishing steg - täckande lack. Lackering är en skyddande och dekorativ förfarande: fasad efterbehandling skyddar mot snabbt slitage och ger en vacker glans glans (eller slöhet).

Patina i utformningen av köksinredning ↑

Konstnärliga tekniker för dekoration är bra för styling inredningen. Med hjälp av enkla teknik som ursprungligen neutral fasaden möbler som kan ge egenskaper hos en viss stil. Naturligtvis guld patina eller spindel sprickor är inte lämpliga för high-tech, minimalistiska och moderna stadsområden, förnekar sostarivayut inredning, men det är bara en gudagåva för klassiska rätter.

Den traditionella classic - elfenben med förgyllning

Gamla möbler är typiskt för landsbygden interiörer, så patina designen är idealisk för matsalar och kök, inredda i lantlig stil.

En mysig rustik område

Vi bör också lyfta fram det varma soliga Provence, med sina pastellfärger, blomornament, trähyllor och opretentiöst tillbehör.

I centrum - konstnärligt vittrade tabellen

Till loft tenderar att använda naturliga material, därför kommer lätt gnugga falla ibland till den punkt, även om de flesta av inredningen är fortfarande ett industriellt fokus.

Moderna loft kännetecknas av eklektisk

Det lyxiga kök Deco alltid rum förgyllda skänk eller antika bord.

Ljus kontrast, lysa glans och kristall

Patinerad detaljer är också kännetecknande för moderna och barock, orientalisk, etniska och neoklassiska inredning.

Vi erbjuder dig utbildning videor för att hjälpa dig att få en uppfattning om processen med patinering och dekorativa inslag relaterade teknologier.

MDF fasad förgyllning bearbetning:

Åldrande trä i hemmet:

Artificiell patina med ett oxidationsmedel:

Master class med professionella verktyg:

Magnifika dekoration tekniker, bland vilka nyligen tog patina köksmöbler, gör att du kan förvandla en vanlig modul uppsättning i en vacker mästerverk, inte olikt antika motsvarigheter. Vissa färg och listiga tekniker - och du blir ägare till den förtjusande mat i lantlig stil, klassisk, eller till och med Art Deco.

Kreativa typer skönt att leva inte förbjuda. Om du gör - det är en sådan person, och du har till förfogande för hela köket, kan du enkelt hålla sin egen.

kök med händerna utformning: intressanta idéer väggdekor, tak, fönster och möbler

För dem som vill ge köket på ett enskilt projekt, är det nödvändigt att antingen lägga ut en stor summa för det arbete som formgivare och konstnärer, eller för att göra fallet.

Kök av trä med sina händer - från ritning till ritning montering av möbler

kan göras från ark Gips är inte bara helt släta tak, väggar och nischer. Skåp tillverkade av gipsskivor - den perfekta lösningen för ett litet rum eller en.

Patina - vad är det? Naturlig och konstgjord patina. patinering teknik

Var och en av oss uppmärksammade den grönaktig nyans som visas med tid på koppar eller brons produkter. En sådan beläggning som kallas patina. Vad är det, vi lär oss från den här artikeln.

Detta ord kallas ett naturligt fenomen, som utsattes för metallprodukter. Patina - en beläggning, som yttrar sig över tiden, och indikerar ålderdom i ämnet. Plack oliv skugga, till exempel ett gammalt mynt, ökar produktens värde än särskilt omhuldade i antika område. Färg och utseende i ämnet påverkar kemiska processer som sker under en lång tid under påverkan av miljön.

Patina - vad det är på metallen?

Denna oxid-karbonat patina bildad i oxidationsprodukterna, mottaglig för effekterna av syre. Liknande reaktions legeringar också kallas rost som visas på järn, kan inte tolerera fukt. Rost har destruktiva egenskaper som ämnen för korrosion. Brons och koppar mörknar efter en kort tid. Ändå historiska plack har ett högt värde, så att du kan hitta tidigare artiklar bland samlare.

Numismatiker alltid en särskild behandling av patina. Man tror att produkten har en specifik plack färg har sin egen skönhet, och viktigast av allt, en värdefull historia av dess ursprung. Patina - vad är det, och vilken färg det kan vara?

Nyans oxidation beror på sammansättningen av legeringen från vilken produkten tillverkats, liksom dess plats och territoriell klimat. Till exempel, patienter som har en grön nyans, en gång i kontakt med vatten som innehåller salt. Det kan vara havsbotten eller närliggande område där luften innehåller salt förångas kondensat lägger sig på produkten.

Naturlig patina patina på mynten kan ha brunt, som förvärvades i långvarig kontakt med marken brons. Denna kemiska process leder till bildning av kopparoxid och kan ge nyanser av rosa, röd och lila. I vad som följer oxidation vidare till nästa steg - Tenoritgrå där patina svart.

Blå eller turkos nyans bildas i kontakt med kopparsulfatkristaller. Kopparkarbonat sänder patina malakit eller lapis lazuli tonen. Färgen på plack kan avgöra om myntet var i elden. Dessutom om produkten direkt i elden, eller på ett avstånd från honom. Och på vilket sätt stuvade brand: pyrande eller översvämmades med vatten.

Koppar och brons artiklar är föremål för en mängd olika kemiska processer som rör miljö och nederbörd. Patina är mest märkbara korrosion påverkar metall. Smaragdgröna patina på ett gammalt mynt talar om dess äkthet och dess ursprungliga form. Förekomsten av patina tyder på att det inte försöka att rengöra och fräscha. Förutom ingripande i den naturliga bildningen av ett sådant skikt skulle utsätta ny mynt oxidation, vilket resulterar i en partiell förlust av material.

Naturlig patina kan inte förfalskas och skapat artificiellt, som är effekten av naturen är unik och överlagras på objekten i århundraden. Det försökte att förfalska olika metoder med användning av kemiska reagenser och ändå skiljer sig från den naturliga skiktet förfalskning närvaro av kristaller igenkännliga under ett mikroskop.

Hittills allt tillämpas på produkter patina avser varianter av inredningen, och metoden kallas patina. I denna metod, för konst, brons monument, skulpturer orsaka specifika oxidanter som skyddar materialet från korrosion och blekning. Även patina ålägger den anda av historien om monument som de representerar väsentliga händelser i det förflutna.

Idag generation helt slät och lackerad yta av möblerna ersattes av produkter med en touch av antiken. Artificiellt åldras utseendet på headsetet kan vara med kemiska medel, och fysikaliska metoder. I dessa fall, med hjälp av speciella färger, lacker, fläckar, borrar, laser, penslar.

trä patina ser romantiskt och mild. Artificiell åldring möbler uppnå med akrylfärger, så nära som möjligt till färgen på pipan. Att arbeta med träprodukter, inte nödvändigtvis strävar efter att blågröna patina, eftersom de kännetecknas av metallföremål.

Trä påverkar inte patina, och mögel och mjöldagg. Men dekoratörer fann möjlighet patinering av möbel mekaniska och kemiska metoder. Därför simulering avklingande skapar också fläckar, täta blandningar och flytande färger i olika färger. Headset främst täckt med bruna, guld, vit, silver toner av artificiell patina. Färg övergång på tråden ser dyrt och ädelt.

Bitumen lack eller patina som används för applicering på ristningarna av produkten. Varefter den gnuggade gängdjup, och tvättades sedan med rester av mjukt material ytan. Återstående i urtagen fäster patina mönster ädla mörknade nyans av antiken. För att uppnå mer mättade mörk färg, måste du öka antalet att gnida polish.

Shellack lack - en komposition innehållande en speciell harts och alkohol. Lack ger produkten en rödaktig-orange ton. Ofta används för patinering träd med ett guld eller brons beläggning. Med den betonar perfekt konsistens av trä, vilket ger den typ av förfallna headset. Spridning lack, kan du ändra tonen i färgningen från mörkt till ljusare.

Akryl patina - det enklaste sättet åldrande produkter med akrylfärger. Blandningen avsikt slarvigt spillts på produkten, och sedan skrivs över i det speciella gäng borste. Akrylfärg kan väljas oberoende, i enlighet med inredningen i alla rum. Ursprungliga utseende produkter terrakotta täckt med guld patina, trä eller svart färg och silver.

Vax patina - en färg innehållande vaxet i sin komposition, späddes med vatten. Den används främst för åldrande och mosa sprickor craquelure och reliefmönster.

Till patinerad möbler såg professionellt krävs det inte bara verktyg och material. Men också en personlig önskan, noggrannhet och flit. patinering teknik som utförs i flera steg, som genomförs i tur och ordning. Nästa steg bör påbörjas efter den föregående änden. Innan arbetet posten headsetet behöver ta isär och ta bort alla metall dekoration. Därefter, genom slipning med sandpapper för att avlägsna defekter och bearbeta separata delar: splitter, chips, brutna plats med skruvar. Ta ackumuleras i hörnen av damm och smuts. Efter det täcker möbel med en speciell primer som används i återställandet av antikviteter och torka för den tid som anges i bruksanvisningen. Ytterligare patina tillämpas på träprodukter och får torka i en dag.

Nästa lager appliceras på lacken valt att inte starka slag. Utan att vänta på stel överskottet skummet bort med en svamp, den återstående torra blandningsskiktet skugga trasa. Efter torkning kan produkten röra upp på vissa ställen och slipa igen. Den sista etappen kommer att tillämpa ett lager klarlack.

Inredningen av flerbostadshus används ofta smidda metallprodukter, förkroppsligar i sitt utförande historiska tider. För att öka effekten sostarivayut objekt med hjälp av en konstgjord patina. För att uppnå det önskade resultatet, använder en rad olika kemiska reagens. Beläggningar på metaller som ingår i grönt, guld, silver och koppar färger. Ursprungligen ser patina tillämpas på silver tonen. Svavel läggs till plack i kontakt med silver, vilket ger spektakulära spel i olika nyanser från gult till turkos.

Den svarta färgen av patina bildas genom att tillsätta aminosyrorna och klorerade föroreningar.

Koppar och nickel, kan en del av metallartiklar belagda med en guldbeläggning vara på ytan av bruna eller orange fläck ljus nyanser. För metallprodukter, gjorda av koppar, kommer en film vara svart när en blandning patina tillsatt kopparoxider och sulfiter.

I den här artikeln, vi lärt oss om vilka typer och egenskaper hos patina. Vad är det och hur den tillämpas på metall och träprodukter. Också lärt sig att skilja artificiella från naturlig patina. Att hitta antika metallföremål, inte bråttom att slänga dem. Det är ett stycke historia, som kan förlänga livet genom att tillämpa den i inredning.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 68 = 78