Patio foto

Lyx idéer för att skapa uteplatser

Under många år har människor använt våra förortsområden uteslutande för odling av grönsaker och frukt - det vill säga som en "ledig dag arbetsområde" och sommar arbetsläger. Under det senaste decenniet har användningen av utsikt över trädgården förändrats en hel del: det fanns vackra gräsmattor, utsökta pergolor, lusthus och trädgård swing.

rekreation estetik harmoniskt sammanflätade i arbetet med trädgården estetik och trädgården, och här och där och ersatt det helt och hållet.

Numera ett särskilt intresse är att skapa en mysig stuga på uteplatsen, där du kan äga och koppla av från jäkt i världen, och besökare att ta.

Patio - ligger i anslutning till huset en liten stenlagd innerfriluftsgård. Vacker uteplats namn lånat från spanska och konst rita gårdarna har sina rötter i antiken och medeltiden, då sådana områden slog hans pompa och rikedom - fontäner och vattenfall, celler med sångfåglar, dyra vaser, mattor och kuddar.

I våra dagar är uteplats betraktas som en del av landskapsplanering, som gör det möjligt för sina förorts tunnland ordna originalet i stil och unika hörn på idén om komfort och avkoppling.

Skapa en uteplats vid stugan med sina egna händer är ganska verklig. Det viktigaste - att bestämma vad du behöver till hörnet av landet. Beroende på syftet och storlek och material, och kostnaden kommer att vara helt annorlunda - från "ingenting" till solid investering.

1

Olika platser - annorlunda och uteplats

Den klassiska versionen uteplats plats - direkt från den bakre väggen i huset. Om det finns en dörr, är bekvämlighet ökar många gånger: Du kan enkelt gå in och bystro.vynesti och lagad mat och färdigrätter, och vid behov - och att ta bort möbler.

Myshörna precis utanför ytterdörren är lämplig för enskilda åkarna eller äldre släktingar som bor i landet med dig. Vackra blomsterarrangemang tilltalande för ögat, och närheten av dörren gör det möjligt att vid behov snabbt komma in i huset.

Om du inte kan (eller vill) att binda till uteplatsen väggen hemma, kan du ordna på något bra läge, skyddar mot nyfikna ögon speciellt uppförda fasta staket gjorda av trä eller plast. Hållbar golv, korrekt plockas upp möbler och tillbehör kommer att göra uteplats en fullständig extra rum där lycklig familj kommer att bli den fria tiden.

Fence behöver inte vara rektangulär. Just här en sådan ovanlig form och mjuka kurvor kan göra din uteplats en höjdpunkt i hela trädgården.

En uteplats kan placeras på en specialbyggd plattform rätt i mitten av trädgården - få ett charmigt hörn för vila och avkoppling.

För en vänlig möten, som ibland varade långt in på natten, kan uteplatsen placeras var som helst i förortsområde, bygga ett skjul. Obligatorisk förutsättning bekväm vistelse på kvällen och på natten - rätt belysning, och knappt en baldakin bekvämt placerade belysning.

Platsen för denna uteplats, kan du välja i ett avlägset hörn av trädgården, som inte kommer att nå någon intressant vy från utsidan, ingen störande buller. Det räcker att lokalisera eller släppa 2-4 kvadratmeter yta, gör beläggningen och plats bord med två stolar eller fåtöljer. På denna plats kommer det att vara trevligt att gå i pension och att tillbringa en romantisk sommar.

För en familj eller träffa vänner för att hitta en plats lite mer utrymme. Och om uteplats på två helst visuell integritet, något slappna av i bolaget kommer att vara det bästa alternativet just utsikten - på en vacker gräsmatta, natursköna landskapet, en konstgjord damm eller pool.

Uteplats, liksom förorts avsnitt själv, - genomförandet av smak av ägaren. Någon älskar överflöd av dekoration, medan andra inte kan tolerera ens ett minimum av "onödig nonsens." Patio acceptera några designelement - det viktigaste som du känner i din uteplats bekväma och mysiga.

Hur kan dekorera uteplatsen vid stugan?

Elegant och glada att göra din uteplats klätterväxter och krukor med gott växter både på horisontella ytor och vertikala skiljeväggar. Speciellt är färgschemat lätt att plocka upp för alla smaker.

Ursprungligen ser ovanliga väggdekor, komplett med golv vaser och trädgårdsfigurer. Du kan alltså ordna uteplatsen eller i den nationella stil retrostil, ge det en älva eller en exotisk smak.

Den sofistikerade och charm på sommaren är de valv och pergolor, sammanflätade med grönska och blommor. En dekorativa kuddar på bänkar och stolar lägga komfort och avkoppling.

Det är uteplatsen, perfekt för BBQ. Och det spelar ingen roll, stationär eller bärbar. Huvudsaken att det var förenligt med den stil du tänkt. Du ser - förekomsten av grillen omedelbart förvandla din uteplats till en populär plats för familj och vänner samlas.

Alltmer stuga uteplats inkluderar en trädgård swing. Detta är en bra idé som gör att integritet, läsa en bok eller med slutna ögon, kapitulera drömmar under en lätt gungande ordnad.

Uteplats - en plats för oändlig kreativitet och flyg av infall. Sängar, ström, vattenfall, rock trädgård och alpin trädgård, en damm och trädgård statyetter, romantiska ljus Solar - väl valda element av landskapsplanering kommer att ge din uteplats extra charm och charm.

Uteplats i landet: tips om arrangemang och 80 otroligt bekväma idéer egna händer

Mysig stuga i den traditionella versionen av uteplatsen konstruktion

Uteplats i landet, kan bilder av vilka ses nedan, är den utrustad med ett mysigt ställe att vila, omgiven på alla sidor eller delvis häck. Uteplats - detta är inte en innovation sådana arkitektoniska element som fortfarande finns i den gamla rika. I dagens värld, är uteplats trädgård ett väsentligt drag i Medelhavsländerna och Latinamerika, där solsken året runt och värme. Nyligen invånare med förortsområden, också började ge denna del av arkitektur en hel del uppmärksamhet. Av en typ det liknar ibland uteplats, så en del människor tror att det är en och samma. Men skillnaderna mellan de två utföranden finns kvar.

Terrass är alltid högre än jorden. Det är en integrerad del av huset och har begränsningar i form av gitter. Patio samma - det är en del av det lokala området. Uteplats popularitet idag beror på utvecklingen av landskap design. Dessutom, under den varma sommaren som en mysig plats för rekreation kan vara mycket användbara. Vacker uteplats - ett bra alternativ till vardagsrummet. Under de varmare månaderna, gäster mycket trevligare att ta in den friska luften, omgiven av blommor och natur.

En liten uteplats med magnifik utsikt

En rymlig uteplats under en baldakin kommer att rädda dig från regn och från solen

Uteplats vid stugan i en grön trädgård

Även på en liten plattform rymmer en mysig uteplats att slappna av

För detta ändamål förorts uteplats utveckla alla nödvändiga, utan vilken det är omöjligt att festa.

Design Patio väljs enligt preferenser alla familjemedlemmar och möjligheter territorium. Så gott som alla dessa platser vila omgiven av blomsterrabatter, en liten fontän, buskar och träd.

Dacha konstruera ofta uteplats:

 • vinkel, om huvudbyggnaden har ett "P" eller "D" -formad;
 • flera nivåer;
 • balkong;
 • uteplats med grill;
 • den bakre väggen av huset;
 • parad vid ingången;
 • uteplats-solarium.

Om du utrusta gården runt omkretsen av huset, det ger förlängning av hus angränsande platsen. Fördel vinkel uteplats när "P" eller "T" -formad formen uppenbarligen i detta fall den är skyddad från flera sidor.

Ett sådant element av webbplatsen arkitektur kan utformas så att redan från uteplats med semesterfirare hade en chans att komma in i vardagsrummet eller något annat rum i huset. Till exempel arbetar på kontoret, kan ägaren ta en liten paus och gå till luften för att njuta av ensamheten och naturen.

En mysig uteplats vid stugan

Uteplats vid stugan hörn- mjuka soffa

Uteplats med Bio-spis på terrassen

Lyx uteplats med öppen spis och en överbyggd

Uteplats med en pool i landet - det är också ett bra alternativ. På uteplats, perfekt för en liten konstgjord damm, vilket i kombination med frodig grönska semester landskapet skapar en perfekt semester på landsbygden.

Semesterfirare har möjlighet att njuta av skuggan och solen, bör du installera en infällbar markis som kan vara automatiskt eller manuellt snabbt dra eller ta bort. En sådan en baldakin skyddar mot fukt dåligt väder, och hot av direkt solljus.

På senare tid, utanför gården av boende och deras gäster välkomnas av rabatter och en mängd olika bänkar, nu denna roll spelas av vackra och bekväma uteplats parad. Inloggning kan dekoreras:

 1. miniatyr fontän;
 2. den ursprungliga alpina bilden;
 3. gips eller brons statyer;
 4. rabatter;
 5. modernt elegant staket.

Uteplats i trädgården i stugan med utmärkta landskaps

Uteplats med öppen spis och omgiven av höga gröna häckar av buskar

Uteplats i engelsk stil med ett par solstolar

Icke-standardiserade lösningar för uteplatser

Vissa hus på landsbygden har ett mycket litet område, i en sådan situation skulle det vara lämpligt multi-level uteplats, som också är en dekoration av fasaden. Den perfekta lösningen är balkongen uteplats om terrassen området gör det möjligt att arrangera en sådan plats för vila.

Uteplats på taket - det är en knepig beslut i en situation där en liten del, och taket på huset är platt och ganska vidsträckt område. Du kan inte bara slappna av, sola, och även sätta en växt. Dock arrangemanget av en sådan zon kräver föregående samråd med byggare.

Höjdpunkten i varje trädgård kommer att vara en uteplats med grill, vilket är särskilt relevant på en stor tomt. Varje landskapsplanering kan du välja den mest lämplig utrustning som kan steka kött, grönsaker, fisk och andra livsmedel att laga mat. Blago utbud av sådana anordningar för en picknick i dag är ovanligt bred.

Uteplats i medelhavsstil med grill

Liten mysig uteplats på gården levererar från nyfikna ögon

Vinkel hus uteplats under ett paraply fast

Uteplats med mörka rottingmöbler och bio eldstäder i landet

Garden uteplats under spaljé canopy

Uteplats med rottingmöbler och en stor öppen spis

Komplettera den gäst hörnet framför huset kan vara korgstolar, litet bord, mini-soffa och även en hängmatta.

Tips: Det rekommenderas inte att plantera runt en uteplats lövträd som sönderfallande blad kommer att förstöra hela landskapet. Vi måste ta itu med rengöring detta område på en daglig basis.

Innan du börjar bygga en uteplats, måste ägaren välja rätt plats på platsen. Som en generell regel, fördela området mellan hus och trädgård för honom. Därför, om bostadsbyggandet fortfarande är i planeringsstadiet, den framtida ägaren måste tillhandahållas på planet som motsvarar den plats där det kommer att vara möjligt att arrangera en uteplats i landet med sina egna händer.

Att ha en uppfattning om hur det ska se ut som en modern uteplats, bör ompröva många olika bilder av dessa arkitektoniska strukturer. Valfritt upprepa allt exakt till en tee som på bilden från Internet kan du låna endast ett fåtal uppgifter om de idéer och lägga till något av sina egna.

Det finns flera design riktningar för att dekorera uteplatsen, kan du välja en av dem:

 • lantlig stil - pittoreska pergolor, rottingmöbler, träbänkar;
 • Japansk stil - stengolv, bambu dekorationer och bonsai;
 • Medelhavsstil - vita inslag av trä bas, terrakotta blomkrukor;
 • Morisk stil - ljusa färger design, färgstarka imponerande mosaik på golvet.

uteplats i lantlig stil

Japansk stil i utformningen av stugan uteplats

Lantlig uteplats i industriell stil

Den idealiska platsen för vila erhålls vid det område där huset har formen av "U" brev. Det var i denna avskilda grotta, stängd från nyfikna ögon, och bör planeras i området uteplats. Konstruktioner kan ha vilken form som helst, från den strikta geometriska (rektangel, cirkel, oval) att helt oregelbunden.

Huvudsaken är att bo på en plats som denna var en glad och bekväma. Landskapet för "paradis" väljs i enlighet med egenskaperna hos det yttre och de anslagna medlen. Om huset är mycket lyxigt och dyrt, och uteplats måste följa.

Om husägaren inte vet hur man ordnar en uteplats, bör han söka hjälp av professionella designers.

Tips: För att korrekt bestämma storleken på den framtida uteplats, måste du uppskatta det maximala antalet personer kom på besök, och beräkna området så att vid varje rum inte är mindre än 3 m 2.

Vackert inredda i medelhavsstil uteplats

Romantisk Shabby chic design förorts uteplats

Modest uteplats vid stugan i engelsk stil

Hur man gör en uteplats - milstolpar

Till uteplats var så bekväm som möjligt, måste du tänka igenom alla detaljer. Försiktighet bör iakttas inte bara landskapet, utan också material som täcker spåret och baskudden.

Bulkmaterial, med vilka är sand, grus och expanderad lera bör undvikas. Först på en yta av obekvämt att gå. För det andra är det mycket svårt rengöring. Det är bäst att bana grunden:

 1. banar plattor;
 2. klinker;
 3. granit;
 4. natursten;
 5. betongplattor.

Standard kakel uteplats kan ersätta grus

Lekplats under uteplats belagd med massiva stenplattor

Standardplattform med uteplats med betongplattor

Något av dessa material kan läggas på en lösning eller en torr metod. I ett extremfall, för installation bas kan använda trägolv tillverkade av material impregnerade med antiseptiska kompositioner. Men det bör noteras att trägolv fortfarande inte kan fungera så länge som någon av de som anges ovan.

Väljs för uteplats bör befrias från torv ca 15 cm djup. Smuts skiktet för att vara väl packad och bearbeta herbiciden, som kommer att förhindra groning av ogräs. Top måste hälla ett lager av sand eller grus och sedan kan placeras en bas, vilket bör dekorera omkretsen gränsen.

Tips: När du installerar basen, använda en kombination av olika material, färger och former. Till exempel, mitt i det område som täcks med natursten eller betongplattor och stenblock inramning märke. Lanes lämpliga för rekreationsområde, kombineras med basmaterialet.

Till var funktionella när som helst på dagen sittgrupp, måste du ta hand om hans ljus. Här är det en mycket originellt utseende kommer att vara ljus och trädgårds facklor. Belysning kan placeras på väggen i huset intill uteplatsen.

Stor terrakotta uteplats på en lantlig stil shabby-chic

Trä plattform är också lämplig för en semester alternativ uteplats

Uteplats i landet: den bästa bilden landskaps alternativ

Till alla resenärer var bekväm, bör uteplats ge både skuggade och soliga områden. För att skapa skuggor kan installera dekorativa markiser eller pergola som kommer att fläta klättrande växter, såsom:

Camping är alltid förknippad med massor av grönska. I detta fall är det lämpligaste vindlande grönska när du vill maskera är inte riktigt en attraktiv vägg. Om väggen är perfekt i sin form, är det nödvändigt att betona motsatsen, hängande behållare eller krukor med blommor. I hörnen av webbplatsen rekommenderas att sätta badkar med cypress och lavendel.

Dachnoe uteplats med lusthus lätt beröring på ramen kör de dekorativa druvor

En mysig uteplats i trädgården med vackra landskap och ett överflöd av blommande växter

Vinkel semesterort uteplats i en modern stil med barrträd och blommande växter

Den förskjutna, omväxlande med kakel, kan du ställa in några små rabatter. Istället klumbochek liten, kan du bygga en stor blomsterträdgård eller ens ett träd som var i området för att skapa en uteplats. I skuggan av trädet på en solig dag är trevligt att ha en vila, som ligger på en solstol.

Uteplats, som ligger från huset i avlägsnandet bör planlagd höga buskar som kommer att skapa en atmosfär av integritet och skydda turister från vinden. Anslut med naturen, är det realistiskt att skydda dig från irriterande myggor glas lusthus. Rika människor har råd med en sådan glädje.

Miniatyr hus i den gröna trädgården uteplats - ett bra alternativ för naturälskare

För förorts uteplats och strand-stil passar sådana anläggningar bra som yucca

Små tuja planterade runt uteplatsen blir tilltalande för ögat

Tips som är användbara i förnyelse av uteplatsen vid stugan

 1. För att skydda förorts uteplats från nyfikna ögon, kan du använda en plast- eller metallram, plexiglas. Beundrare av militära ämnen definitivt lämpliga duk.
 2. Välj en plats för uteplats eller behöver på en liten kulle, eller på en plan tomt. Annars i regnigt tid här kommer att bli fuktig.
 3. Om webbplatsen inte tillåter att ordna en uteplats på en kulle, så du måste tillhandahålla ett system och regnvatten dränering.
 4. Miniatyr damm kan byggas, grävas ner i marken en stor skål eller en baby bad och dekorationer såsom mini-damm kommer att fungera som en näckros och dekorativ groda. Genom att skapa en stor damm och en swimmingpool behöver locka proffs.
 5. Att installera fontänen bör tillhandahållas kommunikationssystem (vattenförsörjning, avlopp, strömförsörjning).
 6. När du väljer belysning du behöver för att ta hand om, så att du kan justera dess intensitet.
 7. Du ska inte planera placeringen av uteplatsen där det finns brunnar.
 8. Det ursprungliga beslutet kommer att hängas designhus för fåglar.
 9. Denna tegel ugnen installeras i ett rekreationsområde, är inte bara användbart, men också skapa extra komfort på banan.
 10. Om ägaren inte kan placeras på uteplatsen fast telefon eller Slide i trädkronorna, för att rädda från brännande strålar från solen eller regn kan vara en stor parasoll eller en som användes under sommar grunder i kaféet.
 11. Aromadizayn - också en originell lösning för uteplatser. För att skapa en doftande atmosfär behöver bara transplanteras från trädgården till platsen, några doftande växter.

Den kompakta versionen av uteplatsen på balkongen

Även i den lilla gården kan du hitta en plats för en mysig stuga uteplats

Lantlig uteplats i medelhavsstil, som ligger på gården

Liten uteplats, som ligger i en avskild plats cottage garden

Dachnoe uteplats med trägolv och bekväma soffor för ett stort företag

Olika idéer kommer sig mitt huvud i processen för att skapa en semester 'oas'. Strålglansen av stjärnhimlen, lågorna i spisen, bubblande vatten i fontänen - det är tre faktorer som kan koncentreras på ett ställe och njuta av gudomlig vila med din familj eller ensam.

Uteplats i landet (48 bilder) - Produktion och förbättring

De flesta av oss har i landet en plats där du kan fly från den brännande solen i skuggan av anläggningen, att avgå från det liv och få nöjet att enhet med naturen och kommunicera i trevligt sällskap. Oftast är gården, där det är trevligt att tillbringa tid med din favorit tidsfördriv eller rekreation. Idag tittar vi på hur man korrekt plats och uteplats vid stugan med sina egna händer.

Den mest uteplats (App. Patio) fick under romartiden, och är en plats omgiven av höga murar hemma. För närvarande till uteplats under bar himmel gömma från nyfikna ögon skyddskonstruktioner i form av staket, skärmar eller häckar. Innan du bestämmer dig för att utrusta uteplats vid sin sommarstuga, måste du välja rätt område för honom.

En plats att koppla av på en sommarstuga

Oftast tilldela en uteplats på baksidan väggen i ett hus på landet.

I detta fall är en sida av området för rekreation helt stängd, medan andra skyddade stängerna eller andra anordningar, eller lämnas öppen.

Tips: Tänk på väggen intill uteplatsen, en extra utgång, då du inte behöver gå runt byggnaden återigen gå till köket, eller när du behöver dölja från väder och vind.

 1. Ordna platsen på en skuggig mysig hörn av trädgården, som inte kan tränga igenom bruset och nyfikna blickar.
 2. Med hjälp av mobila skärmar och spaljé, fasta staket och galler, sammanflätade med vackra växter, kan du även öppna uteplats i trädgården för att göra en villkorad skyddas.
 3. En bra placering kommer lekplats intill en konstgjord damm, sedan värmer luften ovanför det kommer att bli mer fräsch och fuktig, vilket ger komfort.

Välj den mest avskild plats på sajten

Storleken och formen beror på uteplatsen sina funktionella uppgifter:

 • för ett litet avskilt område nog område på 2-3 m2;
 • Du vill trösta ett företag av 3-4 personer, bereda plats åt 3-4 m2.

Tips: Om du siktar på att få autonomi i förortsområde, då du kommer att bidra till diesel generator uthyrningsstugor.

Det bör vara fast, som till en början i området uteplats var banade. Överväga alternativ:

 1. Träffar i skönhet den tidigare versionen.
 2. Trasiga delar av stenar kan bilda intrikata mönster som ger en naturlig yta och en speciell elegans.
 1. Trädgård parkett, som är gjord av träavfall och polymerer. Det har utmärkta prestanda. Överlägsen trä som inte ruttnar.
 2. Den kan användas i öppna områden av naturliga trägolv och trall, modern byggnad material. Utseende av den slutliga svåra att skilja från vanliga plankor.

På bilden - en beläggning av betongplattor

Förberedelser av underlaget och om plats

Nedan följer en guide som kommer att utföra arbetet själv:

 1. Köksträdgård plats med pinnar.
 2. Ta bort det översta lagret av jord på ett djup av 100-150 mm.
 3. Häll fördjupa sanden med händerna och räta.
 4. Försegla spraya den med vatten och utjämning spånyta.

Tips: Tänk på att sand "kudde" bör ligga på 10-20 mm för att vara över marknivån.

Metod för att lägga en beläggning beror på materialet. Men i vilket fall som helst måste varje objekt passa väl till nästa, och lutningen på anläggningen måste vara inom 1-3˚ mot trädgården.

 • Trottoar och betongplattor kan läggas direkt på sanden "kudde", fyller gapet mellan de plattor eller stenar på toppen av en lösning eller prisypaya sand;
 • Trägolv av brädor för att montera panelerna införda i träram.

Trägolv för uteplats

Anser också vid enheten dräneringsspår basbredd av 400 mm och 100-150 mm djup, som förbinder dem med ett gemensamt upptagningsområde system. På grund av det faktum att uteplatsen lekplatsen kommer att stiga från 10 till 20 mm ovanför ytan, blir det lättare att klippa gräsmattan stugan trädgårdsprodukter.

Områdesskydd från väder och den brännande solen rekommenderas att göra ett tak av genomskinlig polykarbonat. Du kan också använda alternativ och löstagbara - tält, som lätt kan flyttas runt territoriet.

Mysig stuga i blockbehållare för rastplats

Konfigurera din uteplats

Tidigare har vi sagt att för att skydda uteplatsen kan användas säkring av barrträd och höga buskar.

Ett intressant komplement till det inre är de växter som planterades i olika nivåer mixborders eller separat i plantering fickor och golv vaser.

Konstgjord sjö - ett sätt att bygga en uteplats

Tips: Om du använder dvärg evergreens eller barrträd, kan du spara den färgstarka och attraktiva uteplats året runt.

 1. Skyddet kan verka genombrutna gitter vägg tvinnade vinstockar eller klätterrosor.
 2. Använd liten arkitektonisk utsmyckning - semester fontän eller damm, sten banor eller miniatyr ovanliga skulpturer.
 3. Av växter till trädgård, välja dem som kommer att fylla doften av det omgivande området:
  • rosmarin;
  • lagerträd;
  • lavendel;
  • citron och mandarin träd.
 1. Dekorera väggarna med krukor av Krasse, begonia och petunior hang-Downing.

Tips: När du väljer möbler ledning av sin praktiska, estetik och prestanda.

När utrusta uteplats vid stugan inte söker braskande skönhet och komfort till denna, då du kommer alltid att känna sig bekväma här. Kom ihåg att du skapar en uteplats mest för sig själva, inte för gästerna. Med hjälp av data över förnuftet, hoppas vi att du kommer att kunna göra en mysig hörn av landet. Videor i den här artikeln kommer att hjälpa dig att hitta ytterligare information om detta ämne.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 − = 47