Pekinka

Kinakål - användbara egenskaper. Recept för läckra, kost måltider

Ursprungligen från Kina pekinka det har blivit en integrerad del av vår kost. Idag är denna grönsak förekommer i nästan varje kök. Vad är nyttan för vår kropp, om det finns kontraindikationer, och att en sådan välsmakande kan framställas från en plugg?

Kinakål - fördelarna och nackdelarna

Petsay, sallad, bok choy eller Napa - alla namngivna efter en - vartannat år vegetabiliska kulturer av familjen kål, rovor arter. Men för att hans ålder, denna anläggning överlever inte, eftersom det första levnadsåret, huvudet bladen når sin höjdpunkt smak. I Kina var en frisk grönsak växt tillbaka i V-VI-talet, och efter några hundra - att exportera till Japan, Korea, Indonesien, och först därefter till Europa.

Användningen av kinakål är rik på vitaminer i lineupen. Till exempel, om man jämför denna anläggning med kål syster, kommer den kinesiska versionen av askorbinsyra vara fyra gånger högre och proteinhalten i bladen blir 1,5-3%. I pekinke många vitaminer i grupp B, PP, A, C, och kalium, och citronsyra. Men det viktigaste är att denna sort är nästan inte förlora sina goda egenskaper även efter lång lagring. Därför Peking grönsaker rekommenderas att använda under den långa vintern som vitamin påfyllning för organismen.

Kan jag få en kinakål regelbundet? Läkare är överens om att det är möjligt, eftersom det har många medicinska egenskaper:

 • Det rekommenderas för personer utsatta för cancer. Det är möjligt att utsöndra tungmetaller, och hämma utvecklingen av strålsjuka.
 • På grund av den höga halten av aminosyror pekinka ökar de skyddande funktioner i kroppen.
 • En positiv effekt på mag-tarmkanalen arbete bidrar till att rena tarmen och hjälper till med förstoppning.
 • Stärker nervsystemet, hjälper till att övervinna depression och bättre stå emot stressituationer.
 • Folk healers uppmanas att skölja kål juice pekinki munnen med stomatit och tandköttsinflammation.

Med alla de fördelar petsay användbart det inte kommer att vara för alla. Dietister rekommenderar inte att använda den i mat till dem som lider av hög surhetsgrad i magsäcken, lider av gastrit, pankreatit eller magsår. Det kommer att innebära en hel del obehag och människor med ökad gasbildning. Alla andra kan uppskatta fördelarna med denna underbara grönsak.

Vad laga från kinakål

Mycket varierat rätter petsay, till exempel i Europa, denna grönsak konsumeras färsk, asiater det marinera och japanska köket används främst i kokt form. Om du bestämmer dig för att laga något från pekinki, vet detta: längst ned på arket är hårda vita streck, så de ofta klippa och förbereda dem lätt soppa. Kanterna på bladen, å andra sidan, är mycket mjuk, som påminner om skrynkliga vävnad. En stor sallad kan erhållas genom att lägga till dem.

För att hålla saften inuti produkten, kålblad tas inte skära och slita i små bitar för hand. Salladen pekinki kan lägga nästan alla typer av mat. Bara underbara grönsaker med fisk och skaldjur, färska grönsaker, korv, skinka, och även frukt. Inte värt att kombinera endast med färsk grädde, yoghurt och mjölk, annars kan du få en tarmsjukdom.

Kinesisk grönsak är också lämplig för värmebehandling. Bara inte bli för lång tid att laga anbud blad, är det bättre att blanchera dem i lättsaltat vatten - 10-20 sekunder. Soppor blad används mycket sällan, för efter en lång tillagningstid de förlorar sin smak och hälsa. Det är bättre att förbereda små kåldolmar, vegetabiliska grytor eller rulle. Andra förlopp petsay vanligtvis serveras på bordet med en varm eller gräddfil svamp sås.

Intresserade användbara egenskaper, men vi har ännu inte listat ut vad du kan göra från pekinki? Försök sedan att göra några olika rätter: sallad, rulle eller koreanska delikatess kimchi. Om du gillar att överraska gäster och koka i hushållet, lära sig nya recept med petsay: fräscha sallader, läckra varma och trevliga snacks.

1
 • Tillagningstid: 15 minuter.
 • Portioner: 3 personer.
 • Calorie rätter: 132,9 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Cuisine :.
 • matlagning Svårighetsgrad: lätt.

Variationer av den älskade Caesar sallad, uppfann en hel del, en av dem med räkor och kinakål. Tekniken för denna enkla maträtt, mycket likt ett traditionellt recept, men det har sina egna egenheter. Till exempel, mjukost bytas ut. Det är bättre att köpa en kräm eller get med en salt smak. Kycklingbröst är bättre att göra en saftig pastrami, eftersom det i tandem med petsay det kommer att skapa en mycket harmonisk smak.

 • Kinakål - ett huvud;
 • Kycklingbröst - 300 g;
 • räkor - 300 g;
 • oliver - 200 g;
 • mjuk ost - 50 g;
 • crackers - 2 handfull;
 • Olivolja - 50 g;
 • balsamvinäger - 2 msk. l.
 1. Saftiga blad tvätta, riva i bitar.
 2. Räkor Koka, skal, lägg i skålen till kål.
 3. Gnid kyckling kryddor, linda in i folie och baka i ugnen. skär sedan i tärningar och blanda med räkor och kål.
 4. Ost med svarta oliver skuren i kuber, lägga till i sallad med kex.
 5. I en separat skål, förbereder fyllningen: Blanda vinäger med olja och kryddor.
 6. Klä sallad med krutonger behöver strax före servering.

 • Tillagningstid: en halvtimme.
 • Portioner: 4 personer.
 • I kalorier: 25 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Kök: Japanska.
 • matlagning Svårighetsgrad: lätt.

En symbol för landet och personifiering av koreanska köket anses vara salta kimchi. Koka det ofta surkål med tillägg av andra grönsaker: morötter, bönor, blomkål, aubergine och rädisor. Alla ingredienser rätter generöst kryddat med chilipeppar, vitlök, riven ingefära och sojasås. I Korea tror att Kimchi hjälper kvinnor gå ner i vikt och har en föryngrande effekt.

 • petsay - 1 gafflar;
 • Vitlök - 3 segment;
 • socker - 1 msk. l.;
 • salt - 2 msk. l.;
 • grön lök - 4-5 fjädrar;
 • riven ingefära - 2-3 msk. l.;
 • chilipeppar - 2 pod;
 • sojasås - 1 msk. l.;
 • sötsur dressing eller Worcestershire sås - 1 msk. l.
 1. Strimlad vitkål väl prosolite och ställ åt sidan i en skål.
 2. Vänta tills den är tom juice och skölj i kallt vatten.
 3. Finhacka löken och hacka varma paprika och vitlök.
 4. Blanda lök, vitlök, peppar och riven ingefära med såser.
 5. Häll kryddig sås, rör, täck med plastfolie och förvara i kylan.
 6. Efter 2-3 dagar av kimchi i koreanska kommer att vara redo.

 • Tillagningstid: 15 minuter.
 • Portioner: 2-3 personer.
 • Calorie rätter: 144,5 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Kök: ryska.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Kinakål med krabba pinnar och ägg - är ett annat budgetalternativ för en snabb sallad. Hur man förbereder detta mellanmål kan hittas i receptet nästa steg. Om plötsligt uppsättning ingredienser du verkar tråkigt eller intetsägande, kan du alltid variera skålen, lägga lite riven sura söta äpplen och kryddig plommon.

 1. Koka hårdkokta ägg, cool och skär sedan i tärningar.
 2. Kochan andel på kronbladen, tvätta och riva i stora bitar.
 3. Gurka och crabsticks fint rasa.
 4. Blanda alla ingredienser i en djup salladsskål, majonnäs.

 • Tillagningstid: 25 minuter.
 • Portioner: 4 personer.
 • I kalorier: 70 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Kök: ryska.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Denna sallad kan kallas en diet, eftersom det innehåller endast 70 kalorier per 100 gram produkt. Som används tankning ren olivolja och några färska örter. Naturligtvis, när du vill göra något posytnee, byt olivolja i den vanliga majonnäs eller fettsnål gräddfil. Hur man förbereder denna enkla mellanmål, lära av följande recept.

 • pekinka - 800 g;
 • majs - en bank;
 • Kycklingbröst - 300 g;
 • olivolja - 3-4 matskedar. l.
 1. Koka kycklingfilé. Den färdiga köttet är cool, skuren i skivor.
 2. Bladen tvättas, bryta bitar.
 3. Pekinku blandas med majs, filéer och krydda med kryddor.
 4. Innan servering, behövde sallad med kål majs för att fylla med olivolja.

 • Tillagningstid: 30 minuter.
 • Portioner: 6 personer.
 • Calorie rätter: 169,5 kcal.
 • Syfte: för ett mellanmål.
 • Kök: ryska.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Denna otroligt vacker och otroligt läckra tilltugg förbereder bara en fråga om minuter, och alla eftersom produkterna inte behöver vara värmebehandlas. Tack vare den salta marker tonfisk och försiktigt smältost sås visar sig mycket anbud. Dessutom de rika färgerna av de viktigaste ingredienserna hjälper flöda aptit även vid blotta åsynen av ett mellanmål. Lära sig att göra denna kulinariska mästerverk och behandla ny maträtt av deras hushåll.

 • crabsticks - 200 g;
 • gurka - 1 st;.
 • ägg - 6 st;.
 • cream cheese - en förpackning.
 • lämnar petsay - 6 st;.
 • tonfisk spån - 1 msk. l.;
 • Majonnäs - 2 msk. l.;
 • tomater - en pc,.
 • vinäger - 2 msk. l.
 1. Med bladen skär svåra, blanchera i kokande vatten i 1-2 minuter.
 2. Crabsticks avfrostning, borra bildning.
 3. Gurka med tomater tvättade, skuren i tunna strimlor.
 4. Ägg vispblandare med användning av en vinäger i fluffigt skum.
 5. I en stekpanna värma lite vegetabilisk olja och stek omelett.
 6. Tonfisk blandat med majonnäs och riven smältost.
 7. På plastfolie att lägga lager av löv, äggröra sedan ägg, krabba pinnar och grönsaker.
 8. All fett sås och linda rullarna.
 9. Sätt roll i kylskåp i 1-2 timmar, sedan skärs i delar.

 • Tillagningstid: 1 timme.
 • Portioner: 6 personer.
 • I kalorier: 197 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Kök: ryska.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Kinakål med ananas och kyckling - en klassisk kombination i matlagning. Inte undra på att matte komma med nya alternativ som gör denna uppsättning av produkter. Omvandla smaken av flera sätt: att laga en ny sås eller sätta i en skål levande smakämnen. I detta recept läggas krossade valnötskärnor. De kan placeras i en sallad rå eller lätt stekt i en kastrull, som du vill.

 • petsay - 300 g;
 • Kycklingbröst - 400 g;
 • ananas konserverad - 5 ringar;
 • valnötter - 50-80 g
 1. Kyckling, koka i saltat vatten, kyla, skuren i kuber.
 2. Kochan finhacka och tärna ananas.
 3. Hacka i en mixer eller murbruk valnötskärnor.
 4. Blanda alla produkter i en djup salladsskål, tillsätt salt och kryddor efter smak.
 5. Krydda sallad med majonnäs redo.

 • Tillagningstid: 10 minuter.
 • Portioner: 2-3 personer.
 • I kalorier: 78 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Kök: ryska.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Enkel kålsallad kan vara ett bra mellanmål på jobbet, lätt middag hemma, ett bra komplement till en varm eller räddning i dagarna av fastan. Det viktigaste som gör det enkelt, snabbt och billigt i. Original dressing av olivolja, balsamvinäger och kryddor betonar rikedomen i hela grönsaker smak och hjälper permanent bevara vitaminer i skålen.

 • petsay - ½ kålhuvud;
 • Bulgarian paprika - 1 st;.
 • tomater - 2 st,.
 • gurka - 1 st;.
 • majs - 4 msk. l.;
 • olivolja - 2 msk. l.;
 • Balsamvinäger - 1 tsk ..
 1. Rengöras från gurka folie, peppar - från frön och ta bort stjälken från tomat.
 2. Skär grönsakerna i stora kuber, blanda med majs och sallad.
 3. I en separat skål, kombinera olivolja, balsamvinäger och marken peppar. Om så önskas kan förbandet lägga till andra kryddor.
 4. Innan servering, strö ljus salladsdressing.

 • Tillagningstid: 25 minuter.
 • Portioner: 3 personer.
 • Calorie rätter: 156,3 kcal.
 • Syfte: huvudrätt.
 • Kök: ryska.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Kåldolmar på den klassiska receptet görs med kött och kål. Alla älskare av denna maträtt dietister råda något modifiera receptet, med gaffeln i Peking. Maträtt från det inte lida, och även förvärva smak - söt, saftig fyllda med svampsås kommer bara smälter i munnen. Hur man lagar pekinku rysk stil, kan du lära av följande recept med bilder.

 1. För fyllningen ansluter fyllning från en semi-ris och riven ost.
 2. Klipp tjock ryggrad från toppen av varje ark. Blanch kålblad i varmt vatten i 15 sekunder.
 3. Längst ner lägga ut sallad klump kött stoppa kanterna.
 4. Linda den korta sidan, och sedan rulla upp rullen längs hela längden.
 5. Skär löken i tärningar, stek i en stekpanna med svamp.
 6. Häll i kycklingbuljong till svamp, tillsätt kryddor.
 7. Så snart som vätskan börjar koka, att skifta i en kastrull fyllda pekinki.
 8. Gryta förform sås ca 10 minuter, häll sedan grädde och koka i 5-7 minuter.
 9. Mot slutet lägga gräddfil till såsen blandas med tomater och gryta fyllda under huven under ytterligare 5 minuter.

 • Tillagningstid: 1 timme.
 • Portioner: 6 personer.
 • I kalorier: 204 kcal.
 • Syfte: huvudrätt.
 • Cuisine :.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Få vet de grundläggande principerna för hur man lagar grönsaker gryta. Måste kunna också plocka upp mat till henne ordentligt. Till exempel är det mycket viktigt att använda en tjock kål i detta recept. Titta på huvudet i samband med: bladen skall vara vitt och ska följa varandra. När det gäller svamp, då kan du använda någon: ostronskivling, vit, asp eller svamp.

 1. Svamp och lök tvättas, skärs i tärningar.
 2. Fräs blandningen i en kastrull med lite olivolja.
 3. Så snart saften av grönsaker avdunstar, häll grädden i pannan och fortsätter att koka ytterligare 3-4 minuter.
 4. Kochan tvätta, hacka fint, blanda med uppvispat ägg.
 5. Lägg ingredienserna i en tjock väggar kastrull och häll svampsås.
 6. Gryta i ugnen som ska tillagas vid 180 grader i 20-30 minuter.

 • Tillagningstid: 25 minuter.
 • Portioner: 4 personer.
 • I kalorier: 124 kcal.
 • Syfte: förrätt.
 • Cuisine :.
 • Svårighetsgrad: lätt.

Tänk igenom menyn på semestern bordet och vet inte vad jag ska göra med skaldjur? Var noga med att försöka laga kål sallad. Uppsättning av ingredienser tillgängliga, och tillagningen är lätt. Det enda som kan vara svårt - matlagning bläckfisk. Kom ihåg att detta skaldjur måste sänkas till den redan kokande vatten i några sekunder, eller bläckfisk kött blir tufft.

 • räkor - 300 g;
 • vakte - 6 st,.
 • kålblad - 4 st,.
 • Vitlök - 2 skivor;
 • körsbärstomater - 4-5 stycken;
 • bläckfisk frysta - 3 slaktkropp;
 • ost - 50-80 g;
 • citronsaft - ½ st;.
 • olivolja - för tankning.
 1. Räkor koka i kokande vatten i 1-2 minuter, ta bort skalet och tarm ven.
 2. Pan-fry olja vitlöksklyftor och sedan lätt doftande olje räkor yngel.
 3. Squid doppas i kokande saltat vatten under 4 minuter, och sedan skära.
 4. Kokt vakte skuren i 4 bitar och körsbärstomater - halvor.
 5. Anslut med kål skaldjur och grönsaker.
 6. Gör en dressing av citronsaft, olivolja och kryddor.
 7. På toppen av sallad redo att gnida osten.

Kinakål. Fördelar och nackdelar. intressanta recept

Kinakål (petsay) dök upp på den ryska hyllorna nyligen, men har upphört att vara exotisk och tog sin plats på köksbordet och i hjärtat hos anhängarna av en hälsosam kost. Kinesiska grönsak bär föga likhet med den klassiska huvudet - det är nästan en tvillingbror av den populära romansallad, men lyckades ta de bästa och kål, och på sallader. Vad är så bra aptitretande "pekinka" och hur skiljer det sig från andra typer av kål - färg, blomkål, broccoli och kål vanligt?

Om du inte har haft tid att lära känna denna underbara grönsak, bilderna visar kinakål avlånga lös rosett med långa, tätt packade blad, grön och lockigt topp och snäva vita vener nedan. Mot denna bakgrund filén som i kål stjälk, den största fördelen av ackumulerad produkt.

Botanister har fortfarande inte kommit överens om hur mycket C-vitamin finns i "pekinke", men faktum kvarstår - askorbinsyra i det mycket mer än den lockiga sallad. Och grönsaker från Kina är rik på vitamin A, grupp B och PP, mineraler - jod, mangan, järn, fosfor och zink. Kinakål - ett av de få livsmedel som innehåller renande healing citronsyra - att det tillåter vita grön Kochanov veckor upprätthålla utseende och saftig smak.

I Celestial saftiga kål från V-talet anses vara en källa till livslängd och moderna forskare har hittat en förklaring till detta. "Skyldige" - den mirakel-aminosyran lysin, som är perfekt renar blodet av främmande proteiner och farliga ämnen och stärker immunsystemet.

Kinakål - läkaren för nerver och mage

Grönkål - erkända kinesiska antidepressivt läkemedel. Om de ingår i kosten för sallader och saftiga gryta "pekinki" kan du glömma huvudvärk orsakad av trötthet och problem på jobbet, avsevärt minska mängden stress och nervösa besvär. För en sådan unik effekt på nervsystemet ansvarigt alkaloid lactucin, som också aktiverar metabolismen och leda till normalt blodtryck.

Magiska vegetabiliska fibrer i Peking grönsaker kan du justera matsmältningen och regelbundna tarmrörelser, och mineral komplex i kålblad - att dra sig överflödig vätska och eliminera svullnad.

Idag asiatiska grönsaker målmedvetet odlas i vårt land, så marknader och butiker året runt möter kinakål - dess positiva egenskaper är särskilt värdefulla i den kalla årstiden och lågsäsong, när sprit och ett starkt immunförsvar är viktigare än någonsin.

Kinakål och rekommenderas för anemi - det hjälper processen för bildandet av blodkroppar, avlägsnar farligt kolesterol från kroppen, skyddar vår levern från fett och giftiga attacker.

Mänskligheten har länge varit känt kål - fördelarna och nackdelarna med saftiga grönsaker förde honom en hel del fans.

Helande egenskaper grönkål mycket, men det finns några kontraindikationer. Den största faran - är citronsyra. Trots användbarheten av detta material och dess förmåga att befria kroppen av alla typer av giftiga saker, för personer med specifika diagnoser av citronsyra - förbjudna. Denna ökade surhetsgraden i magen, förvärrade magsår, gastrit, pankreatit, magblödning.

Rekommenderas inte som kinakål kombineras med mejeriprodukter - populära sallader med "pekinkoy" och mjukost, kan hårda ostar och ost utlösa allvarliga matsmältningsbesvär.

Bland fans av kinesiska snacks utgör lejonparten av de verkliga damer, och det är ingen tillfällighet. För någon diet är perfekt kål - dess totala kalori 13-16 kcal per 100 gram krispigt blad! Säga mer - kalori, detta är också negativa - kroppen förbrukar mycket energi att smälta kål, och även om det slukar stora plattor, kommer du inte lägga en enda gram fett.

Sådana egenskaper "pekinki" inte kunde passera obemärkt - fashionabla dietister har utvecklat ett antal av dieter baserade på ett mirakel grönsak. Vi berättar om de mest populära.

Denna diet tillåter bara äta kokt kött (nöt, kyckling, kalkon), inte mer än 300-400 gram per dag, och grönsaks sallader på grundval av "pekinki" (recept - nedan). Efter klockan sex - en sallader. För veckan av denna meny kan du förlora 3-4 kg.

För att fastställa smala resultat efter dieten rekommenderas att inte kasta för vinden, och spara tradition att äta lätt kål sallader.

Kinakål länge varit en favorit bland våra värdinnor för saftiga blad och en mild, något söt smak, som harmoniskt ser i alla rätter, inte ge dem en distinkt nyans av kål.

En viktig fördel med "pekinki" - är dess hållbarhet. Kochan ligger stilla i kylskåp upp till 3 veckor utan att förlora friskhet och presentation. En förutsättning - måste linda kål i en film eller krusiga blad kan povyanut.

En viktig fråga för många fans av grönsaker - att kinakål att laga mat? Tack vare de rika och diskret smak "pekinku" lägga ofta färskt i alla typer av sallader - grönsaker, kött, svamp och fisk. Du kan laga mat och grönsaksgrytor, bigos bekant och borsjtj.

Viktigt: Asiatisk kål behöver inte lång tid att koka och sjuda - helt enkelt lägga till den i 3-5 minuter före slutet av matlagning.

Ett ord av råd: om du laga en maträtt med färsk kinakål, lämna den i kokande vatten under en och en halv timme, och sedan skaka väl - det kommer att driva ut de flesta av nitrater, som faller in i en grönsak när växer.

Recept kostsallad med kinakål

Oavsett om du planerar en vegetabilisk diet med den kinesiska bias, eller helt enkelt beslutat att njuta av den fina smaken av grönsaker som kinakål - recept för sallader med henne alltid enkelt, men mycket användbar.

Skars till en platta med kålblad, tillsätt en nypa salt. Fyllning: en ofullständig tabell. sked av smör och citronsaft. Kalori - 20 kcal.

Huvudprodukter: Peking kål, örter att smaka - basilika, koriander, dill, persilja, en nypa salt. Fyllning: fettsnål yoghurt (kefir). Kalori - 55-65 kcal.

Huvudprodukter: Peking kål, gurka, lite sesam. Fyllning: 2-3 bord. skedar soja sås + 1-2 vitlöksklyftor. Kalori - 30-40 kcal.

Ovanliga recept med kinakål

Du behöver: ett huvud "pekinki», peppar, cream cheese, dill, persilja, basilika, salt.

Kål ledighet för natten på köksbordet till gafflarna något mjuknat. Pepper baka, ren skal, hacka och blanda med ost, hackade örter och salt. Sedan försiktigt dra ner alla blad från kål päls med en blandning av varje, och veck prydligt tillbaka. Stadigt pressar alla arken till varandra, tätt wrap filmskiktet 2 och för att ta bort kylskåp i flera timmar. Kom kål skuren i tvären.

Detta recept är mångsidig: kinakål kan vara fyllda i varje sallad - krabba, vinter, svamp eller fisk att laga fyllning. Denna "kinesiska" aptitretare är mycket imponerande och tittar på den blygsamma familjen middag och på banketten bordet.

 • Spaghetti med grillad kyckling och kinakål.

Du behöver: 250g tunna spaghetti, kycklingstrimlorna 500g, majsstärkelse ett bord. sked, växa. olja, rödlök, finhackad "pekinka" 250 gr, 2 koppar gröna bönor, 2 vitlöksklyftor, vinäger och soja - två bord. sked.

Koka pasta al dente. Blanda kyckling och stärkelse. Stek i en djup stekpanna i 4-5 minuter. Ta bort till en maträtt, stek löken (skivade ränder) och vitlök, tillsätt kål och stek i 3-4 minuter. Då - bönor, vinäger, salt sås, kyckling och pasta. Sjuda 5 minuter under ständig omrörning.

Koreanska matlagning hemligheter kinakål

Koreaner också är älskad och uppskattad av asiatiska kål och koka den på ett speciellt sätt - saltad och inlagd som i Ryssland - kål. Välj - kimchi och kål på koreanska, 2 sätt.

Behov: 500 c "pekinki" - röd paprika pulver brinnande 5 g, en vitlöksklyfta, salt och socker - 3 teskedar.

Kål snitt och shinkuem ränder av 2-2,5 cm varvas med salt och socker (2 skedar), in i en kastrull på toppen -. Oket. Låt stå i 12 timmar för att "pekinka" Låt saften.

Blanda resterande socker med salt, peppar, vitlök. Späda ut hett vatten till en tjock uppslamning, när såsen har svalnat, klädd med kål. Kom "pekinku" bort i kylskåp (på vintern kan balkongen), efter 5-6 timmar ostrenkoe mellanmål redo. Lagrad kål på koreanska för ungefär en vecka.

Du behöver: ett stort huvud "pekinki" chili ett bord. sked hackad peppar stickande färska 1-2 st., 4-5 vitlöksklyftor, ingefära 2 cm, korianderfrön 1 tsk. sked, salt, solrosolja ett bord. sked.

Förbereda saltlake: endast den kokt liter vatten - 2 stora skedar av salt, cool. Skuren kål i 6 delar, häll saltlösning, täck fat med en liten vikt, med förbehåll vid 2 dagar i en varm plats.

Ready "pekinku" tvätta under vatten, vrida ur, blanda med brinnande dressing (färsk paprika + alla torra ingredienser + olja), stäng behållaren och dölja igen i en varm plats för ett par dagar. Kinakål kimchi förvaras i kylskåp före servering du kan strö över sesamfrön och fänkål.

del

Lägg till en kommentar avbryta svar

Vi är i sociala nätverk

All information är utforskande karaktär på nätet. Använd den inte utan att rådfråga läkare. Avtalet om behandling av personuppgifter Sitemap

Pekinka

Förra året försökte jag att växa i området, vissa sorter av sallad: Rubin sallad, vattenkrasse, samt nyår och Greenhouse . Och den här säsongen har beslutat att plantera kinakål, när jag såg det på försäljning i butiken. Folk är villiga att köpa färska örter för mat. Jo, jag undrar, vilken typ av en grönsak. Speciellt ens behövs vitaminer efter vintern. Då ville jag växa kinakål frö, Jag köpte ett par olika tepåsar: Shanghai variation och hybridhöstskönhet F1.

Kål: odling och skötsel

Utanför det var April. Jag var bara om att så rädisor i den gamla sängen av det organiska under täckmaterialet. Det sådde också frön och kinakål: halv en bädd av rädisa, och sängar, golv - kål. Marken i sängar var lös: under det senaste året efter skörden av tomat gröda vi planterade sin sallad, ja och lämnade honom där på vintern och våren gryadochki bara proryhlit rake.

Tidigare erfarenhet av att växa kinakål jag inte, och jag sådde frön ganska tätt. Särskild omsorg för planteringar kvar: tillfällig vattning och ogräsrensning. Och växte kål under täckmaterial. En månad senare, har hennes utlopp vuxit så att raderna är stängda, och stora ljusgröna blad färg tilltalande för ögat. Det var tidigt mognande sorter kinakål Shanghai. Jag måste säga att detta kochanchiki, som jag såg på försäljning i butiken, är växterna inte bildas, men ändå gav en stor bladrosett med saftiga bladskaft.

Kål: tidiga våren greener

Så upplevde jag förstahands att odling av kinakål i Sibirien - är ganska verklig. Kultur växer mycket snabbt, och om du döljer fiberduk och sätta på en bädd av varm, medan maj är det möjligt att äta färska gröna, som ohotku efter en lång sibirisk vinter.

Förresten, är inte bara bra i sallader den gröna kinakål. Med dess blad sochnymm jag lagade läcker hopkok vackra och lika läckra sommarsoppa. Jag gillade att när matlagning det inte blir mörkgröna, soppor och även erhållas aptitretande, ljus, zelonenkimi.

Samt sallader, kål glad som växer mycket snabbt. Men i jämförelse med gröna bladgrönsaker sallad, hon verkade mycket godare och saftigare. Dessutom speciella svårigheter odling och skötsel för henne, det gjorde jag inte märker. Därför konstaterade han att kulturen själva positivt.

Flera växt kinakål, som nu gick till stammen och blomma gula blommor, medvetet lämnade jag på fröna. Och ändå, det snabbväxande och "En spridnings" outlet pekinki har föreslagit att denna anläggning är fullt möjligt att beså närmare hösten som gröngödsel - dess tät plantering inte kommer att växa i sängar ogräs och sedan gödsla. Efter att ha vuxit upp som vi framgångsrikt sallad till frost!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 2 =