Pelargonium arter och sorter Foto

Slag och betyg room pelargon bilden beskrivning

Krävande att ta hand, blomning under flera månader och är så ljusa Pelargonium på grund av likheten kallas ofta pelargoner. Ändå är detta en separat stor familj, till en fotorums arter och sorter av geranium hjälpa reda ut den befintliga mångfalden av dessa fantastiska växter infödda till Sydafrika.

Växer på windowsills, balkonger och altaner på inomhus geranium, som på bilden kan se ut som en örtartade subshrub eller växter med upprätt stjälkar, eller flyter. Alla pelargoner är av högsta dekorativ effekt. Uppmärksammas inte bara enkla eller dubbla blommor i alla former och färger, men också den unika bladen.

De kan vara bred, nästan rundade, skulpterade robust, palmate, slät korrugerad, grön och färgstark.

Lång känd för krukväxter pelargoner som spektakulära och härdiga växter, ledde till att de senaste hundra åren:

 • Den erhölls genom en stor variation av sort former Pelargonium;
 • öppna tama och vilda arter;
 • Det fanns interspecifika hybrider.

Därför är den nuvarande klassificeringen ett slags växtälskare cirka 250 olika arter och sorter av krukväxter gradering antagits i det internationella samfundet trädgårdsmästare erbjuder att använda deras identifiering baserat på yttre tecken, som på bilden, sorter och arter av pelargon rum:

 • Stellar - stel rum pelargon, deras sorter och hybrider;
 • Tulip - tulpan Pelargonium;
 • Unika - room pelargon enda;
 • Zonal - zoner eller gränsar inhemska sorter av pelargoner.
 • Ängel - room pelargon änglar;
 • Färgade lövverk - brokiga sorter;
 • Kaktus - kaktusovidnye Pelargonium;
 • Ivy-leaved - plyuschelistnye pelargon, som kan vara av standarddimensioner, och dvärg och miniatyr;
 • Miniature och Dwarf - miniatyr och dvärg växter krukväxter pelargoner;
 • Regal - Regal geranium;
 • Doftande blad - doftande pelargoner.

Eller gränsar zoner Pelargonium (Pelargonium zonale)

Alla typer av hybrider och sorter av denna art Geranium rummet, som på bilden, växer bra i ett hem på balkonger och även på stadens rabatter. Det är en obestridlig ledare i popularitet och antalet odlade sorter som föds upp, som har cirka 75 tusen i dag.

Bland andra inhemska perenna pelargoner zoner växt känns lätt igen på den karakteristiska färgen på bladen. På en ljus grön bakgrund klart synliga mörkare områden, som gav namnet på arten av inomhus pelargoner, som på bilden. Zonal Pelargonium blommor kan vara så enkelt och frotté.

Beskriva sorter av pelargoner i bilden, och namnen på växterna med hjälp av följande gradering på antalet kronblad i corolla:

 • nemahrovye blommor består av fem kronblad - Single;
 • halv dubbla blommor inkludera från 6 till 9, betecknas kronblad Semi-Double;
 • dubbla blommor geranium består av 8 eller fler kronblad - Dubbel.

Terry sorter kallas ibland för Pion- pelargoner, något fel. Denna grupp av växter i klassificeringen av erkänts av det internationella samfundet inte.

Zonal pelargon blommor skiljer sig inte bara i storlek och prakt. Långt borta är de dagar då fönstren prydd endast röda pelargoner.

1

Beroende på vilken typ och art av Pelargonium behagar ögon paraply blomställningar av alla nyanser av rosa, grädde, vinrött och crimson. Inte ovanligt växter med vit, flerfärgad och även med gula Corolla, som geranium sorter foto med titeln First Yellow förbättras.

Men det är inte alla styrkor i rummet geranium. Särskild uppmärksamhet från odlare använder sorter med osedvanlig typ form av blomman.

Rosaceae (Rose-knopp Zonal pelargoniums)

Ett exempel är rozovidnaya, som på bilden, geranium med dubbla pråliga blommor i struktur och utseende påminner om en miniatyr engelska rosor.

Denna typ av rum geranium, har sina namn och foto färger varit kända sedan förra århundradet i världen. Den första informationen om växterna publicerades i "bulletin Royal Society of Horticultural Britain" 1876. Men i vårt land Rosaceae grade - medan inte utbredd och finns endast i samlingarna av de mest entusiastiska trädgårdsmästare.

Tulpan rum pelargon (Tulipe-knopp pelargonium)

Ett århundrade senare, odlare kom hem pelargon växter med blommor som även vid tidpunkten för full blom, inte har beskrivits, finns kvar i knoppstadiet.

Som ett resultat av detta, på bilden rummet pelargon kallas tulpan. Start sorter gav en spontan mutation, och finns idag några sorter och hybrider tulpan geranium i växande eller avel ibland försöka återgå till den naturliga formen.

Stellate room geranium (Stellar Zonal Pelargonium)

I mitten av förra århundradet, florist Australien lyckats få ett rum pelargon som har den ursprungliga formen av corolla inte liknar de redan existerande sorter.

På grund av de akut-vinklad minskat rum pelargon kronblad, foto, kallad stel.

För närvarande tillgängliga florist sorter och hybrider, inte bara med enkla och dubbla blommor i alla färger, men stel Pelargonium med ljusa multicolor blad.

Kaktusovidnye hem pelargon (Cactus Pelargonium)

Inkom till början av XX-talet kaktusovidnye pelargon idag är extremt sällsynta. Utmärkande för dessa anläggningar - stora blommor med minskat, ibland nål-liknande kronblad som ger fälgen slarviga ovårdade utseende.

Gvozdikotsvetnye Pelargonium (Carnation Pelargonium)

Krukväxter pelargoner i bilden, häpnadsväckande mängd blommor, färger och typer. En av de mest ovanliga - gvozdikotsvetnaya zonal Pelargonium sort med tandade kronblad, vilket ger likhet med blommor nejlikor.

Pelargoniums plyuschelistnye (Ivy-leaved Pelargonium)

De flesta sorter ampelnyh rum geranium, som på bilden tillhör en stor grupp av Pelargonium och blad som liknar en tät grönska murgröna. På grund av denna likhet är många sorter med enkla och stora dubbla blommor och kallas plyuschelistymi.

Ampelnye geranium, som på bilden, är det en växt med krypande eller strömmande stjälkar, når längdmeter. I den kultur av dessa sorter är oumbärliga för vertikal trädgårdsarbete, och att dekorera amplar. Krukväxter Pelargonium och används som en marktäckande växter.

Lämnar ampelnye geranium tjock, läderartade, till skillnad från zoner arter, helt slät.

Mycket intressanta brokiga former plyuschelistnoy geranium, som på bilden.

Kungliga Pelargonium (Regal Pelargonium)

Många rum geranium erhölls genom avel och hybridisering mellan arter. Genom sådana insatser var kunglig Pelargonium med blommor upp till 7 cm i diameter.

Den egenheten dessa sorter och hybrider är inte bara storleken på enkel och semi-double corolla, men också i deras flera färger. På kronbladen nödvändigtvis fläckar, ränder eller fläckar av kontrasterande färger.

Pelargonium änglar (Ängel Pelargonium)

Pelargonium Angels i utseende liknar växternas royal "sort. Men blommorna är något mindre, och de befintliga sorter erhölls från korsningar med lockigt Pelargonium grandiflorum.

Änglar - detta är i grunden ampelnye geranium, som på bilden, som utgör en magnifik krona av skott med medelstora monokrom bladverk.

Pelargoniums uniques (Unik Pelargonium)

Hybridkraftverk som produceras från Pelargonium kungliga och lysande, kom att kallas unikt. Denna grupp hör till de äldsta sorterna, men det är inte så lätt att hitta växter i samlingarna av trädgårdsmästare.

Även om blommor av denna art, som i fotorummet pelargon, liknar de kungliga planterar blommor, men de är mycket mindre. Men bladverket ofta sprucken, krympt, liksom en mycket trevlig doft.

Till exempel kan en grön bild i foto geranium sorter som heter Paton s Unique har en söt fruktig doft.

Doftande pelargon (doftande-leaved Pelargonium)

Det var doften av krossas bladen av pelargoner och uppmärksammade personen i denna anläggning. Fram till förra århundradet, var i fokus i valet av krukväxter pelargoner inte på skönheten av blommor och smaken, eftersom växterna var "levande deodoranter."

Liknande sorter och hybrider Geranium populärt i dag. De har inte träffat en ljus blommande blomma kluster, eller form, men används för smaksättning och matlagning rätter, och hushålls dofter för förvaring av linne eller kläder.

Beroende på art och sort, som på bilden, lämnar rum pelargoner kan lukta alla sorters frukt, mynta och rosor, muskot, morot eller nålar.

Pelargonium: art, sort, grupp

Foto: Zonal Pelargonium - Pelargonium zonale, subgrupp Nemahrovaya zoner (Single Zonal)

Bland de 250-280 arter av Pelargonium, inklusive perenner, annueller, buskar och suckulenter är endast ett fåtal odlas som inomhus eller trädgårdsväxter. Infödda i Sydafrika, var de kom till Europa på 17-talet och senare spred sig över hela världen. Genom insatser av människan sedan skapat flera tusen sorter av underbara blommor. Av liknande funktioner miniatyr Pelargonium delades in i grupper.

Pelargonium zonale - beroende på vilken typ av Pelargonium hortorum

De många och omfattande - mer än 1.000 sorter. Det är så kallad på grund av de ibland ljusa, ibland knappt synliga ringar på papperslappar. Hon trädgård Pelargonium eller pelargon. Opretentiöst. Den blommar ymnigt och under en lång tid, är det väldoftande och praktiskt taget luktfritt. På höjden kan nå flera meter (i öppen mark i sydliga länder) och i hemmet dras upp till en meter eller något mer. Blommor vita, rosa och alla nyanser av rött, är gula och grädde, tvåfärgad, med fläckar, stroke, kanter.

Höjd och styrkan i tillväxten är indelad i:

miniatyr - Mini Pelargonium - till 12,5 cm

dvärg - Dwarf Zonal - från 12 till 20 centimeter,

underdimensionerade (20 till 30 cm)

medel tillväxt (30 till 60 cm)

höga (över 60 cm).

Foto: Zonal Pelargonium - Pelargonium zonale, subgrupp Terry Zonal (Double Zonal)

Om antalet kronblad är indelat i:

Nemahrovye zon (Single) - inte mer än 5 kronblad,

semidubbel (Semi - Double) - upp till 8 kronblad,

frotté (dubbel) - mer än 8 kronblad.

Klassificering i form av kronblad och knoppar

Rosebud (Rosebud) - frotté med ett vridområde i hjärtat av kronblad, som en ros. Synonymer - rozotsvetkovye n, n rozovidnye betyg Australian Pink Rambler, Appleblossom Rosebud, Scarlet Rambler ↓ ..

Stellate (Stellar Zonal) - blommor som stjärnor, lämnar dissekeras, som liknar en öppen handflata med fingrar sprids. Sorter Faye Brawner, Red Witch, Robyn Hannah ↓

Gvozdikotsvetkovye (Carnation Blommor zonale) - stigningen vid kanterna skärs som en spik.

Kaktusar (Cactus blommiga Zonal) - kronblad är vridna som kaktus dahlia. Sorter Fascination, Patricia Andrea, Noel ↓

Tulpan (tulpan) - kronbladen inte är helt öppna, blomman liknar en tulpan, som sorter Mårbacka Tulpan, Patricia Andrea, Happy Birthday ↓

Färg blad separat isolerade

brokiga zon (Fancy blad, Prydnads) - mycket prålig nyanser av brons blad, gult, guld, och alla kombinationer därav, kan vara med en kontrasterande mönster av olika former. Färgerna är ofta obemärkt, visas på anläggningen en gång per år och hållas kort. I vården av mer krävande än växter med gröna blad.

Brokiga (brokiga och färgade blad) sorter som finns bland andra arter av Pelargonium, de är alla förenade i en grupp färgade lövverk. Sorter Maxine Colley, Richard Key, Dolly Varden ↓

Ivy blad pelargoner på SALT arter Hängpelargon, synonymer: hang-Downing, sköldkörtel

Broschyrer har inte kanten, köttiga och smidig, påminner om murgröna blad, lite lysande, ibland tråkiga. Stjälkar tunn, inte upprätt som en zon, och hängande och stelyaschiesya. På en säng växa till ett slags matta trim buskar, ser bättre ut i hängande krukor. Dekorativa ge hängande stjälkar med ljust gröna blad och flera knoppar på långa stjälkar. Det finns sorter med brokiga blad och brons. Blommorna är ofta semi-dubbel eller dubbel, kan vara enkelt. Kronblad vit, lila, djupt rosa, rött, lila. Det särskilda med denna grupp av växter - motståndskraft mot svampsjukdomar. Foto: Pelargonium plyuschelistnaya Summer Pink

"Ivy" -gibridy / Hybrid-Ivy Ädel pelargoner

Föräldrar - typer och zoner Pelargonium plyuschelistnaya. Ärvt från den första hängande stjälkar, endast något kortare, den andra - i form av blad och blommor. Sorter Queen of Hearts, Jack of Hearts, Millfield Gem ↓

Doftande-leaved / Doftande Leaf pelargoner, baserat på vilken typ av ROSENGERANIUM

Den största skillnaden mellan olika typer - lukten utstrålar bladen, om de rör eller gnugga. Lämnar delikat, har blad blad djupa hack och ser inte ut som ett vanligt rum pelargon. Blomställning blygsam. På höjden sträckte sig över en meter, växa i den lummiga buskar, inte nödvändigtvis vackra och dekorativa. Många sorter odlas för att produktions geranium olja. I vissa länder används som en krydda för rätter, som används vid tillverkning av drycker och godis. Cirka 100 sorter grupperade i undergrupper, var och en med sin egen smak. Akut - den berezolistnoy och Shaggy Pelargonium, som påminner om citronmeliss - den vinograbolistnoy och klibbig som svartpeppar lukt dihondrolistnaya. Citronsmak utstrålar cucullata, melissovaya, kryzhovnikolistnaya grov och Pelargonium. Melkotsvetkovoy bredvid du kommer att känna doften av kokos och nära serpnokolistnoy - lukten av ingefära och muskot. Gitarovidnaya luktar geranium, ros doft har mild geranium capitatum. Sorter P. fragrans, Lady Plymouth, rosa capitatum ↓

Regal pelargoner, baserade på arter Pelargonium grandiflorum (Pelargonium X domesticum)

Synonymer: royal, kunglig, engelska, hem, franska, Lady Washington

Varje titel kan logiskt förklaras. Engelska, eftersom från mitten av 17-talet i England har blivit otroligt populärt. Eftersom det fungerade bäst uppfödare som gav världen flera hundra sorter. Kunglig eller kungliga samtalet inte så mycket för en rik utseende, hur mycket för moodiness - krävande innehåll, tyngre raser.

Växter inte bildar blomställningar klot form zoner kan växa buske. Inte tjock stjälkar, växande, lutar nedåt, vilket är typiskt för plyuschelistnoy Pelargonium. Regal pelargoner eller vanlig form prischipyvaya topp eller binda upp till ett fast stöd. Korrugerad, hård vid beröring, med vassa kanter. Blommorna är stora, vissa sorter upp till 8 cm i diameter. Färgning typiska för Pelargonium. Det finns cirka 1000 sorter royal Pelargonium där med aromatiska blad, kronblad tvåfärgad och tre färger.

Sorter Fabiola, godis blommor Peach moln, Mandarin ↓

Angel pelargoner, synonymt med: Pelargonium violotsvetnye

Fastställdes först i början av 20-talet genom hybridisering av sorter av Pelargonium arter Pelargonium royal och lockigt. Broschyrer mindre än n. Kungliga och blommor som påminner om penséer. Bättre än någon annan lämplig för odling i krukor i solen, har en lång blomning och prydnads. Sorter Burgundy Röd, blåbär, Randy ↓

Unika pelargoner, unik pelargonia

Några, men verkligen unika sorter, av vilka några har överlevt mitten av 19-talet. Denna anspråkslösa trädgårds hybrider av arter av Pelargonium strålande och kungliga. Titta påminner om doftande pelargonium, men mer elegant det. Bladen är mycket doftande, dissekeras. Blomställning av de få vackra blommor som liknar violotsvetkovye eller stora Pelargonium.

7. arthybrid - Arter Hybrider Pelargoner

Gruppen består av första generationens hybrider - för första gången skapas från två rena arter. Som regel är de infertila. Sorter Ardens, Blandfordianum album, Lawrenceanum ↓

8. ARTER - arter pelargoner

Finns i de vilda arter av Pelargonium.

En av de delar av Pelargonium arter. Representanter har tjocka, intrikat böjda stjälkar, små blad och blommor. Det finns arter med blad och blommor ganska stora, växande ovanligt. Lämplig för skapandet av originalkompositioner - bonsai, alpin trädgård, stenpartier. Liksom alla suckulenter, ansamlas fukt i stjälkarna. Växer långsamt, reproducera svårt. Vänster (växter och blommor) caudex Pelargonium Appendiculatum, rätt saftiga Pelargonium Mirable ↓

Om artikeln du intressant, kan du dela den med dina vänner på ditt sociala nätverk ▼

© 2018 Site om växter. All rights reserved.

Rums geranium: bilder, arter och sorter

Pelargonium (Geranium) - är suffrutescent eller örtartade blomma, geranium, som tillhör gruppen. Mer än 400 sorter av det finns i alla hörn av världen. Den fick sitt namn från det grekiska namnet på formen av frukten, som liknar kranar näbb och i Tyskland är denna blomma kallas "näsan av en stork."

I Europa var Pelargonium importerades från Afrika i 17-talet. Märklig lukt och prydnadsväxter har vunnit sin stora popularitet i aristokratiska kretsar, och sedan började dyka upp pelargoner i trädgårdarna i andra klasser. I vårt land Pelargonium kom i den 18: talet och sedan dess har blivit den mest favorit blomma nästan alla trädgårdsmästare. Detta beror på dess vackra blommor, dynamisk tillväxt och opretentiöst i vården.

Pelargonium arter: foto och beskrivning

I naturen finns det cirka 250 arter av pelargon. Utvecklings uppfödare bidragit till att skapa många hybrider och sorter som kännetecknas av sin form, färg av blad och blomställningar. Pelargonium rum är uppdelat i flera grupper:

Denna blomma är den mest populära sorten, liksom många arter som har ett stort antal varianter. Alla sorter av geranium relativt stabil och kännetecknas av frodig blomning. I de flesta fall hela klassrummet pelargon direkt trunk rika avstår lövverk form och omger en brun eller röd nyans. Bladen av denna sort är ludna och samtidigt skapar en märklig lukt.

Formen av de zoner Pelargonium blommorna är:

 • Terry - på blommorna fler än 8 lober;
 • Semi-double - på blommorna till 8 kronblad;
 • Vanligt - har 5 kronblad.

Formen på denna sort av blommor, är också annorlunda:

 • Tulpan, som en sluten tulpan blommor;
 • Rozebudy med rosa eller röd knopp liknande form är inte helt öppen ros;
 • Cactus med vridna och smala kronblad, som påminner om röda krysantemum;
 • Stel, blad och blommor av samma form som stjärnorna;
 • Formosa, med blommor i form av kedjehjul och dissekerades i 5 delar lövverk;
 • Deacon, små blommor samlas i en bukett av lila, röda och rosa nyanser.

Färgning kronbladen är också utmärker sig genom sin mångfald. De kan vara flera färger, två-färg eller svartvitt, med eller utan en ram. Separat isolerade blommor, som kallas "fågelägg", De har mörka fläckar äggrunda med prickade prickar och ränder. Blommande sorter av pelargoner sker under sommaren, och om anläggningen inte sätts på vintern i ett vilotillstånd, kan det blommar året runt.

Zonal pelargoner delas och höjd:

 • Mikrominiatyr - 14 cm;
 • Dvärg - 14-25 cm;
 • Normala - 25-70 cm;
 • Irene - upp till 70 cm.

Namnet på den här typen av pelargon ges av färgerna på bladen med klart definierade områden, en central del och bezel har en annan nyans. Kant kan vara röd, vit, blå och vinröda färger. Den mellersta arket är mycket olika, och med en svart, silver eller guld. Det finns sorter med tri-färgad bladverk.

Det anses vara den mest attraktiva anläggningar av denna sort. Den har mycket stora blommor i olika färger: rosa, vit, lila, vinrött och rött. blommor kan nå en diameter på 16 cm., och samma storlek i höjd.

Hybrider av denna anläggning har börjat dyka upp på 19-talet, och blev en kunglig pelargon rum en favorit hos trädgårdsmästare överallt. dess stora blommor frotté eller vanliga former är räfflade eller vågiga kronblad, som hela tiden är streck eller mörk fläck, som är ett utmärkande drag av detta slag. Två kronblad ovanpå större och mer sammetslen än andra.

Anläggningen kan nå en höjd på 15 cm. Om du tittar på bilder från Royal geranium, kan man se att de grova och taggiga blad är mycket lik lönnlöv, och på samma gång är både monofoniska och ljus.

Denna mångfald är Pelargonium mest nyckfulla blomman av alla pelargoner, samtidigt blomningen är mycket mindre än den andra (inte mer än 4 månader) och sker först efter två år av tillväxt.

Denna mångfald av pelargon har de mest trevliga dofter, för det fick sitt namn, samt erkännande av trädgårdsmästare. Om du noga röra bladväxter, kan du omedelbart känna olika starka smaker, bland dem du kan känna en citron, ros, jordgubbe, ingefära, mynta.

Hittills härrör hybrider som luktar äpple, muskot, lila, mandel, tall och även ananas och kiwi.

Blommorna i denna lilla rum Pelargonium och oftast har lila eller rosa, såväl som annan form. Ljusa incised bladverk är 5-7 delar. På bilden kan man se att bladen pelargon ser ut Terry.

Användningen av doftande Pelargonium

Från denna sort extrakt geranium olja, som har ett stort antal unika egenskaper, och har en stor tillämpning inom medicin, parfym, kosmetika, liksom i matlagning. Denna olja läggs till sirap för drycker, gelé och godis. Ett par droppar olja för att rengöra, som finns ibland dålig mjölk.

Bladen av denna sort läggs till te, kakor och frukt rätter. Med hjälp av dem gjorde doftande socker. Varför i en glasskål placerade lager av socker och blad. Bank 14 dagar utsättas för solen. Efter att bladen avlägsnas och omedelbart socker som används för framställning av olika maträtter.

Denna mångfald av pelargoner är ampelnye typ av plantor. Bräcklig och pull-down skotten i denna anläggning kan vara upp till 1 m. Blanka blad rik grön färg i form av stjärnor som påminner om murgröna, som gav namnet till denna blomma.

Blommor i sin linda kan vara frotté, semi-dubbel storlek och enkelt att 5 cm. Deras färg kan variera från rent vitt till svart och blå. Blommande sker försommaren till sen höst.

Det ser bra som dekoration loggior och balkonger, speciellt när i ett suspenderat kruka planterad flera arter med olika färg av knoppar.

Denna typ kännetecknas av violotsvetnymi pelargon knoppar som "Pansy ögon" som en blomma. Växt till 35 cm. Höjd (vid konstant beskäras) Det har en ganska elegant form frodig förgrening och opretentiöst i vården. Blommande fortsätter hela sommaren kan blommorna vara rosa, vit, lila, violett med mörka ränder eller fläckar på de två övre lober.

Åldern på dessa färger går tillbaka mer än ett sekel. Enda erhölls genom att korsa lysande och kungliga sorter. De mörkgröna blad av växten skärs starkt och har en lätt kryddig doft. Blommor mycket som en kunglig pelargon, men något mindre i storlek. Som regel har de en mitten av vit och röd färg på bladen. Sorter av rosa och vitt är knappa. Vissa typer av olika mörka ränder och fläckar.

Detta är en ganska ovanlig sorts pelargon. Woody stjälkar av växter underifrån starkt böjda och grenade. När luften torrhet och gör sig svag vattning Bush lämnar. Anläggningen har en ganska fantasifulla former som liknar olika fantastiska varelser. Grenar har ibland taggar. Denna blomma vanligtvis ut för bearbetning bonsai, och som exotiska växter för att dekorera rummet. Av de 10 arter av denna växt, som regel kan hittas geranium kortuzolistnuyu, puckelryggig, pushistolistnuyu, köttiga, kantig och tolstostebelnuyu.

Populariteten av denna typ av pelargon intjänat genom sin silnorassechennye, ludna, ljusgröna blad av komplicerad form. Bush är ganska hög, kan det bli upp till 1,5 meter. När du trycker på bladen börjar att avge en stark doft av citron.

För de unika helande egenskaper av många typer av pelargon, bulgarer kallar det "kurort". Och i själva verket mycket hjälper det i många sjukdomar:

 • Tandvärk passerar om pelargoner håller länge i munnen;
 • Inflammation och känna smärtan av öroninflammation kan tas bort mosade blad doftande Pelargonium, om lägga dem i hörselgången;
 • Infusion geranium är bra för stress och nervositet, samt behandling av gikt och förkylningar;
 • Fäst till handleden blad pelargon stabilisera tryck;
 • Klåda, sår, eksem och ödem med hjälp av baden av löv;
 • Doften av denna blomma eliminerar irritabilitet, sömnlöshet och huvudvärk;
 • Anläggningen hjälper också pet vid behandling av öronskabb;
 • Buljonger rötter och blad används för njursjukdom, diabetes och nedfall av salter.

På tal om Pelargonium, kan du inte undgå att nämna de eteriska oljor som är gjorda av denna växt. Idag, utan användning av redan inte gör någon kosmetisk eller parfym eller sötsaker eller tvålindustrin. Dessutom kan denna olja inte vara utan färg och klä av vissa typer av hud.

I folkmedicinen, är ett par droppar olja utspätt i ett glas vatten används för att behandla sår, urinvägsinfektioner, diarré, diabetes, blödning.

Dessutom är denna olja ett anthelmintiskt medel. Oljebad användes som eksem, brännskador, högt tryck och huvudvärk.

Men glöm inte att, precis som alla de traditionella metoder för behandling, användning pelargon har några kontraindikationer, medan det inte kan ersätta medicinsk behandling. Eftersom innan de söker behandling med det, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Geranium renar perfekt luften, avlägsnar lukter (t.ex. sot). Samtidigt är det väl kämpar med malar, flugor och myggor.

Denna blomma betraktas som en talisman som skyddar huset från de många sjukdomar och inte går till honom för att personer med onda avsikter. Anläggningen har en positiv energi, och därmed många vidskepelser och omen i samband med det, har en positiv inriktning.

Om hemmet är blomman, hushåll nästan aldrig lider av stress och inte gräla. Enligt gamla föreställningar pelargonolja skyddar mot det onda ögat, mörka krafter och andra onda andar. Och flickorna bära små påsar fyllda med pelargoner att locka friare. Och damerna i åldern de hjälpte bevara ungdom och attraktionskraft.

Blommande vit pelargon var ett tecken utöver familjen, eftersom det är brukligt att ge det till par som under en lång tid inte kan få barn. I detta vita pelargoner skyddar fortfarande från ruin och katastrof.

Men röd pelargon användbar för de par som alltid är i konflikt. Denna blomma bär i huset lugn och tar bort alla negativa känslor.

Stor roll och rosengeranium. Hon kan återuppliva utdöda känslor av makar under en lång tid att leva tillsammans. Det återgår känslor, passion och häftighet i relationen. Också det används mot trolldom. Eftersom det är blomman av glädje, då är det klokt att hålla i hem där kreativa människor bor.

också Det finns en tro att pelargoner, desto mer röd, hjälper sina ägare att förvalta pengar, som åtföljer materialet välbefinnande. Och om det ligger i närheten av azalea potten, då flödet av pengar är inte nödvändigtvis oundviklig.

Astrologer säga att rummet pelargon snabbt kan släcka ilska och vrede, för att neutralisera den negativa energin i rummet, för att utveckla en känsla av humor och slappna av nerverna.

På platser där det finns en pelargon, aldrig vanliga ormar.

Om denna anläggning är i själva verket är åtminstone en del av de föreskrivna egenskaperna, är frågan om det är möjligt att plantera pelargoner hemma inte längre relevant, placera den på fönsterbrädan, kanske kommer det att vara möjligt att dekorera ditt hem och bli av med många problem i familjen och hemmet .

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 + = 50