Pelargonium avel

Pelargonium: förökning genom sticklingar. Pelargonium hem: Care

Det räcker med att gå tillbaka i tiden några decennier, för att se hur populär en gång var Pelargonium (geranium). Nu har hon förlorat en del av sin forna glans. Många odlare väljer inte det för sitt hem, med hänvisning till lukten och en del föråldrade. Och det är förgäves, eftersom det är ganska anspråkslös och mycket lätt att ta hand om anläggningen.

Pelargonium blommar mycket luxuriantly, och hur många det finns sorter och färger! Frågan om hur man ska propagera Pelargonium, inte orsakar stora svårigheter. Detta görs genom frön och sticklingar. Från frön att växa blomman är ganska svårt, men det växer besynnerliga ny pelargon.

Förökning av sticklingar lättare. Förutom rum Pelargonium ge desinfektion i rummet, som phytoncide har utmärkta egenskaper. Det kommer inte att vara i fara manipulations bladlöss och dess närmaste grannar.

Vilka är de olika typerna av Pelargonium?

De mest populära och många är den grupp av Zonal pelargon. Hon älskade, särskilt för stora blomställning i form av en kula, sammansatt av många små blommor: vit, rosa, röd, orange eller lila. Bladen av Pelargonium zoner om uppdelad i flera färgzoner. Strips kan vara mjölk, brun, ljusgrön färg, vilket gör bladen mer dekorativa. Skönhet gör korta frost till -9 grader, så det kan vara framgångsrikt odlas i öppen mark från tidig vår till sen höst.

Den andra gemensamma gruppen - Pelargonium plyuschelistnaya. Den liknar murgröna och vuxit som en korg anläggning. Bladen av pelargoner mindre och stjälkar som hänger ner och kan nå längder på upp till en meter. Därför är de mycket populära för horisontell anlagd trädgård i de sydliga länderna. I vårt klimat är det odlas som Pelargonium hem. Att ta hand om henne är densamma som för konventionella sorter. För många den obestridliga fördelen är avsaknaden av lukt från löv.

En annan mycket fin utsikt - Kungliga Pelargonium. Den kallas också den kungliga eller ädla, och det är kanske den mest korrekta beskrivningen. Pelargonium har många sorter med dubbla blommor vackra mono eller brokiga färger.

Den fjärde gruppen - en doftande Pelargonium. De har en märklig lukt, som kan likna en citron, mint, ingefära, kamfer. Ett annat särdrag är formen på bladen - de är parbladiga, dissekeras, varför det verkar frotté.

Femte gruppen består av mycket ovanligt och spektakulära violotsvetnye Pelargonium. Redan från namnet är det tydligt att de blommor av dessa växter liknar viola. De har en mycket frodig blomning hela sommaren och kompakthet.

1

Saftiga Pelargonium står för inte så många arter, bara ett tiotal. De slår ögat med sina bisarra former. De används ofta för att skapa låtar i stil med bonsai. Pelargoner av detta slag kan även ha taggar.

Pelargoner måste hitta en plats där det kommer att få solljus under minst sex timmar per dag. De första tecknen på bristande ljus för växterna blir ljusare färg på bladen och blommande mycket svag. Pelargonium reagerar positivt på den ljusa solen, och på sommaren är det bäst att plantera den i trädgården eller sticker ut. Man kan knappast hitta en mer mångsidig ört än Pelargonium. Förökning av sticklingar görs bäst i halvskuggan, och endast när den unge får starkare exemplar, förbättra belysningen.

Geranium föredrar rik organiskt material i jorden, med en neutral eller svagt sur reaktion. Det bör ge en god dräneringsskikt av expanderad lera. Nu är det mycket vanligt skäl redo för alla typer av anläggningar som kan hittas i någon blomsteraffär. Att köpa dem, måste du vara uppmärksam på sammansättningen och syra. För själv jord experter rekommenderar att använda åtta delar sod mark, två delar av god humus och en del grov floden sand. En sådan formulering skulle vara nästan perfekt.

Vatten - livets källa, så det är viktigt att det är av god kvalitet. För att säkerställa korrekt vård av en viss typ av Pelargonium måste du utforska dess botaniska beskrivning. Kunglig pelargonia, till exempel - ganska stygg utseende. Det kräver noggrann vattning och korrekt vatten regim. Gemensamt för alla typer av funktioner är det faktum att jorden i mellan vattningarna bör vara torr, eftersom anläggningen är mycket känslig för fukt och kan orsaka rotröta, som utan tvekan kommer att leda till hans död. Hög luftfuktighet har också en negativ effekt på pelargon. Bladen börjar gulna och det kommer att bli den första indikationen på fukt eller överdriven bevattning. Lämna inte vatten i pannan. Efter 15-20 minuter vattna all nödvändig fukt absorberas, och överskottet måste tömmas.

Den aktiva programmet förband behövs den mest intensiva period av tillväxt. På sommaren bör vattnas med en lösning av Pelargonium gödsel varannan vecka. De huvudsakliga komponenter som används i förband måste vara fosfor, kväve och kalium. Sista aktiverar tillväxt, ökar motståndet mot kyla, och olika sjukdomar. Fosfor är nödvändigt för bra blomning och mognad frön och kväve bidrar till att bygga grönt massa. Förresten, ett överskott av kväve i marken - är orsaken till dålig blomning, eftersom Pelargonium spendera alla krafter på tillväxt.

Transplantation för krukväxter måste utföras med tillväxten av rotsystemet (vanligen på våren, innan den aktiva växtsäsongen). Det är omöjligt att välja Pelargonium alltför stora potter, eftersom det skulle störa utvecklingen kommer att bli svårt att uppnå önskad form. Om anläggningen är förberedd för odling på gatan, hans våren sitter i lådor eller i marken (efter frosten inte kommer att vara ett hot). Under hösten gräva upp och transplantera det i en kastrull och sedan kommer att bära hem.

På vintern, Pelargonium, liksom många andra växter, det kommer en period av vila. Vid denna tid, minska vattna maximum och lufttemperaturen får inte överstiga femton grader. Innehåller krukor av pelargoner behöver avstånd från värmekällor.

Frågan om hur man ska propagera Pelargonium frön vård i första hand av erfarna trädgårdsmästare. Syftet med denna besvärliga fall är att få de mest dekorativa former och ovanliga färger. Därför via Internet eller i specialbutiker för att köpa nya typer av Pelargonium frön. Reproduktion på detta sätt bäst genomfördes i januari och februari. Jordblandningen bildas av sand och torv (ensamt torv kan användas). Fröna behöver sår i fuktig jord, sedan täcka med folie för att skapa drivhus förhållanden. Från plantering till de första skotten kommer att ske i tre veckor. När kommer de tre första bladen, är det möjligt att ge plats Pelargonium. Huvud rot krävs prischipnut. Det stimulerar utvecklingen av ett starkt rotsystem.

Pelargonium: förökning genom sticklingar

Den mest populära är reproduktion av en pelargon genom ympning. Det är snabbt, bekvämt och garanterar nästan hundra procent överlevnad. Pelargonium sticklingar kan sättas i vatten tills rötter. Då behöver rot.

För förökning genom sticklingar, endast använda rena verktyg, för att förhindra mikrober på nyklippt. Kniven ska vara skarp, pre-torka med alkohol för desinfektion. Pelargonium sticklingar kan rota på en gång, är det nödvändigt att ta en stor blandning av floden sand och torv. Före plantering i jorden slice det rekommenderas att torka under en timme, och sedan doppa den i en tillväxtfaktor och krossas träkol.

Rotsystemet är utvecklat för tre till fyra veckor, varefter sätet kan vara växter i enskilda krukor. Sticklingar bör genomföras i januari och böka unga exemplar vid en temperatur på tolv grader. För sticklingar skärs apikala delen av skott med två eller tre blad. För att ge anläggningen en vacker och glad blommande buske, unga Pelargonium behöver prischipnut på femte eller sjätte blad.

Mycket ofta påverkade geranium "rzhavchinoy9raquo;. Denna sjukdom är en svamp natur, och om inte omedelbart behandla infekterade kopian, kan det lätt sprida sig till andra blommor. Och den motsatta situationen: i samlingen av krukväxter dök denna sjukdom, och om tiden inte vidta åtgärder, innan den kan stå och Pelargonium. Bilden nedan visar vilken typ av skada, "rzhavchine9raquo;.

En annan mycket vanlig sjukdom, som har en svamp natur - en "svart ben". Oftast påverkar sticklingar som sätts i vattnet för uppkomsten av rötter. Infekterade objekt är bäst att bara förstöra. Om sjukdomen har genomgått mogen växt, kan du försöka spara den eller ta sticklingar, för att inte förlora det här slaget.

Påverkas också whitefly Pelargonium. Små insekter är synliga för blotta ögat. Om de inte är så mycket, då kan du försöka samla manuellt. Men det är bäst att inte starta processen omedelbart och insektsbehandlade anläggningen. Av de populära sätt är det värt att notera infusion av vitlök spray. Framväxten av vita flygare framkallar fukt i marken.

Pelargonium för gatulandskaps

Om du vill ha en vacker trädgård årlig ogräs, som varar till och med den torra luften, är det naturligtvis pelargonium. Förökning av sticklingar kan du snabbt få en stark anläggning för sommarsäsongen och innehållet i det öppna fältet. Pelargonium ökar i popularitet i trädgården blomsterodling, är detta på grund av dess höga dekorativa. Beauty aktivt används för landskaps loggior och balkonger som en korg anläggning.

Särskilt vacker på verandan eller terrassen i sällskap med färgglada annueller: verbena, lobelia, petunia, kommer balsam ser Pelargonium. Foton kan du visuellt kontrollera riktigheten av en sådan kombination av anläggningar.

Om plantering enda planta buskar, då beskärning är absolut nödvändigt, kommer det att ge en fin form.

Förökning av Pelargonium hem

 • I vardagen är oftast kallas Pelargonium pelargon och det finns ingen odlare som inte har träffat krukväxt. Pelargonium och Geranium är relaterade släkten från familjen av pelargon. Hemma är det vanligaste Pelargonium och geranium rabatter på gatan växer, men fortfarande används för att kalla dessa två typer av pelargoner.

  Denna blomma har en hel del arter (mer än 250) och har en vit, rosa och röda blommor uppsättning färger, men blanda det med andra växter är inte möjlig.

  Geranium kan odlas på olika sätt, och att ta itu med dem, måste du granska dem närmare.

  Oftast Pelargonium skilsmässor

  Men utsädesförökning kan leda till en förlust av sort kvaliteter växter, såsom blommor eller brokiga färgning av bladen. När sticklingar, dela busken dekorativa tecken inte ändras.

  Pelargonium helt enkelt spädas med hjälp av förökning. Rätt inställning garanterar upp till 90 procent överlevnaden av växter. Det är bäst lämpad för förökning genom sticklingar tidigt på våren eller tidig höst. Vid behov, späd pelargon vintern, men överlevnaden i detta fall är lägre.

  För alla årstider har sina egna speciella plantering sticklingar.

  För sticklingar tas mogna växter som behöver beskärning efter vintern.

  Beskärning våren nytta vuxen buske, eftersom det leder till bildandet av stjälkar och unga skott.

  Omskurna grenar valda starka skott skärs till 12 cm i en vinkel på 45 grader. Längst upp till vänster är inte mer än 4 blad. Skott bör inte vara träig, bara yngre. I närvaro av skaftet, skärs det. Skivor av sticklingar behandlades med aktivt träkol eller krossas eller kornevinom.

  Enkla Pelargonium sorter kan sättas i vatten att böka, miniatyr samma typ nödvändigtvis planterade i marken.

  Beredda sticklingar torkas vid rumstemperatur, bort från solljus på 4 timmar. Efter det kan skotten planteras i krukor eller sprit. Under multiplikation av pelargoner på våren, växterna blommar i juni.

  Till moderluten tas grunt, avlång kruka eller planta låda. Du kan ta plastmuggar eller små krukor.

  I någon egenskap måste vara öppningar för överflödigt vatten.

  Potten är fylld dränering går matjord. Marken kan göras själv eller köpa en färdig ändamål primer i butiken.

  Jord tagen:

  • två delar blad mögel eller torv,
  • del sand, kol parti,
  • två bitar av torv jord.

  Alla komponenter blandas noggrant, bör den resulterande jord vara lätt och luftig.

  Den beredda eller köpt marken kalcinerades i en ugn vid 200 grader. Innan man planterar sticklingar fuktade jorden kan börja plantera efter tömning fukt.

  Om kol inte finns, kan du använda en lösning av kaliumpermanganat, en systemisk fungicid. Sådan markbehandling garanterar skydd av växter från ruttnande.

  Sprit sticklingar är placerade i rader på ett avstånd av 5 cm från varje växt. Kopparna på en anläggning. Efter plantering, jorden runt basen av sticklingar fuktade.

  Varje skär i en separat cup

  behövs inte särskild vård för groning av sticklingar. Bevattning måste utföras efter torkning av jorden. I den torra luften i rummet, gjort ytterligare sprutning. Sticklingar växer bra vid ca 18-24 grader. Vid överskridande eller sänka dessa indikatorer sticklingar lönsamheten minskar.

  Geranium sticklingar inte kräver placering i växthusförhållanden, hög luftfuktighet leder till svampsjukdomar och död av växter.

  Efter tre veckor rötterna visas. Vid fröplantor, nya blad. Efter en månad liten pelargon behöver sitta ner.

  Sticklingar på hösten liknar våren. Växter planteras på hösten blommar på våren. Ung pelargonia fjädern blir frodig buske, som kan kapas igen för vidare förökning.

  Vinter sticklingar har sina egna problem, som Pelargonium överlevnad i det här fallet mindre. Sticklingar väljs samt på våren och hösten sticklingar. Vid plantering sticklingar, kräver de en stabil temperatur i rummet och utvidgning av dagsljus. Varaktigheten av belysningen bör vara ca 14 timmar.

  Young bush pelargon

  Förökning genom frö är inte heller orsaka några problem, men i detta fall, särskilt i arter av plantor kan skilja sig från moderplantor. Förökas genom frön och sorter och hybrider. I detta fall de resulterande växterna har speciella prydnads skillnader i form av dekorativa blad eller blommor.

  Den bästa tiden för sådd är mitt i vintern. Men vissa odlare gör det året runt. När frön i januari, på sommaren kan du få friska och blommande växter.

  För att bromsa eller plantering rabatter, fungerar det här alternativet bäst. Fröna erhålls ett stort antal unga plantor. Även dessa färger ser bra ut på balkongen eller stort fönster.

  För att plantera plantor tagit band eller enkel plantskola låda, som är fylld med en speciell substrat. Vi kan inte glömma dräneringsskiktet, för det är möjligt att ta små perlit eller expanderad lera. Tagit del torv, lite sand, två delar av torv jord.

  Frön kan sås från 1-2 bitar i torv tablett.

  Färdiga marken kalcineras, hälldes sedan en lösning av kaliumpermanganat eller systemisk fungicid. Denna behandling skyddar fröet från mögel och röta.

  1. Frön är fördelade över ytan av fuktade jord vid ett avstånd av ca 5 cm från varandra.
  2. Strö ett tunt lager av jord (2 millimeter).
  3. Bevattning utförs med en sprejflaska.
  4. Lådan med frön som i en varm och ljus plats, täckt film.
  5. En gång om plantering dag sändes.
  6. Rumstemperaturen bör vara lika med 20-25 grader.
  7. Vid torkning av jorden fuktas spray. Detta skyddar fröna från att spolas bort.
  8. Två veckor senare skott visas.
  9. Filmen avlägsnas.
  10. För aktivt växande skotten markeras.
  11. Till plantor inte sträcks, bör du sänka temperaturen till 18 grader.

  Uppföljande vård för plantor är inte ett problem.

  Små Pelargonium från frö, en sann blad

  När 4 blad av unga plantor kan sitta.

  Om en stark groning buske geranium, gjorde uppdelningen av busken. Före sittplatser, om du har möjlighet att plantera en växt i den öppna marken, sedan det här alternativet är bäst. När transplantation tillbaka till roten av potten delas, och sitter något trimmas i separata behållare.

  Vid botten av krukan är fylld dränering och jord. Jorden är gjord av torv, sand och sod mark. Anläggningen transplanteras från toppen för att fylla upp marken. Efter plantering, är jorden packas något. Ett par dagar gjort vattning.

  När är det bäst att transplantera Geranium?

  Under våren sticklingar har en bättre förmåga att snabbt slå rot och växa. Groning sker i detta fall innan överväxt av busken.

  Under hösten bör sticklingar tas innan viloperioden, det garanterar en bättre grad av överlevnad geranium.

  Vinter Pelargonium kan transplanteras hela vintern, men i detta fall, de växter kräver mer uppmärksamhet och ytterligare belysning.

  Förökning av Pelargonium sticklingar: Video

  Pelargonium tillåter honom att dekorera fönster, balkonger och blomsterrabatter. Denna anläggning är på rätt plantering kan du njuta av dess fina blad och vackra blommor året runt.

  13 januari 2017 | 15:05

  Försökte säte, men inte slå rot sticklingar, vissna och växa ... Jag vet inte vad man ska göra: (

  14 januari 2017 | 17:56

  Försök att rot i vatten först, men det är oftast mycket lätt pelargoner kommer att växa utan ytterligare manipulation. På våren kan du göra ett nytt försök - en bra tid för tillväxt.

  12 mar 2017 | 13:22

  Jag föder många Pelargonium och geranium. Sticklingar passerar inte alltid lyckas, det finns attacker av det totala antalet, även om jag gör allt på samma sätt. Zonal torkades nödvändigtvis.

  Koka transparent koppar, dräneringshål. Land Ogorodnaya med tillägg av köpet.

  Skjul med varmt vatten och mangan stå tills torka upp sticklingar sektioner inom 3 timmar.

  I vattnet är också att slå rot. Det händer att en av skär den femte dagen av roten visas och den andra på något sätt. Överlevnadsgraden är snabb, om mamman busken erhölls på samma. Om fröet att vänta en lång tid, eller ingenting alls.

  Nu sätter jag sticklingar att torka ut - 5 st. "Jag får" mycket vacker. Efter fördriva tiden, för att göra hål i marken med en blyertspenna. infoga skärning, jorden ordentligt och trampa på toppen hälla torrt att det finns mindre avdunstning. Cups sätta på en ljus plats, men inte soligt. Vecka inte vatten. Det framgår när det är nödvändigt i de transparenta koppar.

  12 mar 2017 | 14:31

  Naila, tack för ditt detaljerad redogörelse för böka.

  Förökning av Pelargonium sticklingar: de grundläggande principerna för framgångsrik böka

  • Se hela bilden

  Pelargonium: allmän information

  Förökning av sticklingar: ins och outs

  Teknik ympning Pelargonium

  Svårigheter att ta hand om de unga upp

  Växt från familjen av pelargon, som har blivit en viktig egenskap i livet, inte i slutet av vintern inte ser mycket attraktiv. Sticklingar kan du uppdatera gamla kupan och få plantera material för avel unga färger.

  Kulturer från Indien och Sydafrika. I slutet av XVI- tidigt sextonhundratalet, har anläggningen fått England sjömän förde den till botaniker Royal Gardens. Europa träffades i slutet av Pelargonium XVII- början av XVIII-talet.

  Brittisk vetenskapsman George Tradeskan bedriver uppfödning av denna blomma. Varje ny sort han kallade en ängel. Resultatet av hårt arbete - färgstarka växter, dvärg arter av Pelargonium med dubbla och dubbla blommor.

  Nu biologer vet cirka 280 olika typer av kultur. Denna årliga och perenna örtartade växter och buskar.

  Pelargonium lyckats erövra världen kärlek och professionella trädgårdsmästare, och bara fans av krukväxter. De är krävande att ta hand, lätt att reproducera, släpper ut stora, färgglada blommor. Blomman används för inomhusdekoration, som en hang-Downing växter, de pryder balkonger och trädgård områden.

  Denna anläggning är ofta kallas blommande pelargoner. I vardagen, kallas det "Kalachik". Själva namnet på släktet kommer från det grekiska ordet "pie" en lång boll liknade alltför starkt näbben av denna fågel.

  Se den mest stött på fönsterbrädor, - zoner Pelargonium:

  • Till den tjocka stjälkar (höjd 30 till 80 cm) är fästa ludna blad med en stark lukt. De är inredda med mörka koncentriska cirklar.
  • Genom detta mönster anläggningen har fått ett annat namn - gränsar Pelargonium. Bright blomställning, paraplyer består av enkla eller dubbla blommor. Deras skugga är vit, rosa, hallon, orange, röd eller körsbär.
  • Dela busken odlade växter, frön eller sticklingar. Om du vill få en blommande geranium så snart som möjligt, är det nödvändigt att uppehålla sig vid den senare metoden. Med den här metoden, en ny perenn behålla alla de egenskaper moder sorter.

  Pelargonium - gamla krukväxt, har erkänts för sin enkelhet och skönhet.

  Förökning av sticklingar: ins och outs

  I grund och botten skaffa växtmaterial kan vara året runt, men våren kommer roten snabbare. Anledningen - i början av aktiv sav flöde. Zonal och Pelargonium plyuschelistnym detta skulle kräva 2 veckor, en kunglig - upp till 4 veckor doftande - upp till 6 veckor. När sticklingar på vintern eller hösten utseende rötterna måste vänta dubbelt så länge. Om de vitala processer i vävnader i vuxen växten är upphängda, de i allmänhet inte kan visas.

  Young Pelargonium vuxit under den kalla årstiden, kommer att nå upp i dagsljus. Under vintermånaderna, kommer de att förlora sin ursprungliga kompakthet. Under våren anläggningen kommer att skära utan synd.

  Den mest gynnsamma period för förökning av blomman - våren och sommaren.

  Särskilt oroande om bröst perenner är inte nödvändigt: grenarna ska klippas nästan vid roten, vilket ger en 1-2 cm stam. Vilande knoppar på denna del av blom på sommaren, återvänder till sin forna prakt Pelargonium. Kalachik alla sina krafter "kasta" på utvecklingen av nya aktiva blommande grenar.

  Hemligheter i sticklingar:

  1. De flesta rot enkelt och snabbt växa tjocka apikala sticklingar. Fly för avel, om den har minst 2 par blad. Endast i detta fall han har tillräckligt med styrka för att slå rot.
  2. Alla knoppar är blomman pilar avskurna, utan undantag. Det skulle inte ha varit synd om dem, gör det ett måste. I det motsatta fallet, pelargonium "ryckas" blomning och "glömmer" att slå rot.
  3. Harvest sticklingar bara ren instrument. Kniv torkas av med alkohol innan trunkering med varje ny geranium: minskar risken för eventuell överföring av sjukdomen från smittade till friska plantor.
  4. De skurna skotten väl slå rot i ett speciellt beredd jord. Denna primer med tillsats av sand och vermikulit.
  5. För framgångsrik ympning är viktigt att välja den bästa tiden och lämpliga skott.

  Teknik ympning Pelargonium

  Reproduktion upp - affärs enkel. Den sekvens av åtgärder:

  1. Förbereda sticklingar längd 5-7 cm lägre cut (sned) -. Omedelbart under njur, den övre (framåt) - ovan njuren.
  2. Raw ledighet för 2-3 timmar på en plats där det inte finns någon direkt solljus. Spetsarna på sticklingar torka ut och ta filmen.
  3. Slice beströdda med kolpulver pulver eller Kornevina att förhindra röta.
  4. Förbered plastmuggar, efter att ha gjort dräneringshål.
  5. Fyll behållaren med jord.
  6. Fukta substratet. Rekommenderas kokande vatten-behandling och en koncentrerad lösning av kaliumpermanganat för att döda parasiter.
  7. Den kylda marken dragkraft stjälk 2-2,5 cm.
  8. Bägare skott förvarades vid en temperatur av från 20 till 220 C. sticklingar Pelargonium ingen ytterligare kåpan erfordrar. Det kommer att behövas om bladen blev gula och vissnat.
  9. Dessa blommor gömd under en bank eller ett större genomskinligt glas för ett par dagar. Märker en förbättring i tillståndet av växter, "växthus" ren.

  Efter de första riklig vattning sticklingar "vattnas" med försiktighet. Växternas rötter finns kvar, så flytande det bör inte vara mycket. Stark försumpning leda till röta av unga pelargonium. Spraya skotten inte behöver. Framgången för ympning berätta rötter som verkar genom de transparenta väggarna i koppen. Fångad på anläggningen aktivt växer och bildar nya blad.

  Blomma transplanteras i en kruka i närvaro av underjordiska skott runt omkretsen av behållaren.

  Vissa kännare av Pelargonium köpte för avel speciella torv tabletter. De ökar i volym, om blöta dem i 1-2 minuter i varmt vatten.

  I centrum av tabletten har ett urtag där plantmaterial är införd. Construction är placerad inuti engångs koppen och vänta för uppkomsten av rötterna från dräneringshålet. Pelargonium ympning teknik är rätt arbetsmaterial och ger förutsättningar för etableringen.

  Svårigheter att ta hand om de unga upp

  Fångad på anläggningen "kommer att signalera" deras villkor utseende missbruk frihetsberövande. Även Pelargonium orsaka problem skadedjur och sjukdomar i krukväxter.

  Problem och deras lösningar:

  • Gulnade nedre bladen. Med en brist på fukt torka upp bara deras kanter. Om Pelargonium har fyllt hela arket kommer vissna.
  • Kanterna på bladen blir röda. Växt kallt. På vintern är det nödvändigt att potten upp för att skjuta bort från fönstret.
  • Mörknade basen av stammen. Geranium slog stjälkbakterios. Flower måste förstöra. Orsaken till sjukdomen - försumpning, fast mark.
  • Stjälkarna blir nakna. Lite ljus.
  • Bladen är täckta med gråmögel. Detta är en svampsjukdom som orsakas av överskott av fukt. Sparåtgärder - avlägsnande av drabbade delar bearbetning fungicid.
  • Fräschare Pelargonium långa sommaren. Blomställning inte bildas på grund av alltför varm luft på vintern.
  • På bladen gulnar fläckar. Sådan Kalachik slog rost.

  Kunskap om reglerna för vård för rotade sticklingar av Pelargonium hjälper till att hålla dem friska och ungdomligt utseende.

  Regelbunden beskärning upp kan du uppdatera gamla anläggningen och samtidigt för att erhålla råmaterial för odling av unga buskar. Belöningen för era ansträngningar - söt, ljust blommande geranium på fönsterbrädan.

  Mer information kan hittas i videon.

  • Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera

  Många tror felaktigt att Pelargonium och pelargon - är en och densamma, i själva verket är olika arter, dock relaterad, som tillhör samma familj. Pelargonium sticklingar väl okorenyayutsya och vatten.

  • Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera

  Intressant över trädgården och trädgården

  Forumet är en fråga obesvarad, hjälpa deltagarna, och de kommer att hjälpa dig.

  Live nu

  (C) 2012-2018 MegaOgorod.kom - Journal of sommar invånare och trädgårdsmästare.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  48 − = 39