Pelargonium blommor foto

Slag och betyg room pelargon bilden beskrivning

Krävande att ta hand, blomning under flera månader och är så ljusa Pelargonium på grund av likheten kallas ofta pelargoner. Ändå är detta en separat stor familj, till en fotorums arter och sorter av geranium hjälpa reda ut den befintliga mångfalden av dessa fantastiska växter infödda till Sydafrika.

Växer på windowsills, balkonger och altaner på inomhus geranium, som på bilden kan se ut som en örtartade subshrub eller växter med upprätt stjälkar, eller flyter. Alla pelargoner är av högsta dekorativ effekt. Uppmärksammas inte bara enkla eller dubbla blommor i alla former och färger, men också den unika bladen.

De kan vara bred, nästan rundade, skulpterade robust, palmate, slät korrugerad, grön och färgstark.

Lång känd för krukväxter pelargoner som spektakulära och härdiga växter, ledde till att de senaste hundra åren:

 • Den erhölls genom en stor variation av sort former Pelargonium;
 • öppna tama och vilda arter;
 • Det fanns interspecifika hybrider.

Därför är den nuvarande klassificeringen ett slags växtälskare cirka 250 olika arter och sorter av krukväxter gradering antagits i det internationella samfundet trädgårdsmästare erbjuder att använda deras identifiering baserat på yttre tecken, som på bilden, sorter och arter av pelargon rum:

 • Stellar - stel rum pelargon, deras sorter och hybrider;
 • Tulip - tulpan Pelargonium;
 • Unika - room pelargon enda;
 • Zonal - zoner eller gränsar inhemska sorter av pelargoner.
 • Ängel - room pelargon änglar;
 • Färgade lövverk - brokiga sorter;
 • Kaktus - kaktusovidnye Pelargonium;
 • Ivy-leaved - plyuschelistnye pelargon, som kan vara av standarddimensioner, och dvärg och miniatyr;
 • Miniature och Dwarf - miniatyr och dvärg växter krukväxter pelargoner;
 • Regal - Regal geranium;
 • Doftande blad - doftande pelargoner.

Eller gränsar zoner Pelargonium (Pelargonium zonale)

Alla typer av hybrider och sorter av denna art Geranium rummet, som på bilden, växer bra i ett hem på balkonger och även på stadens rabatter. Det är en obestridlig ledare i popularitet och antalet odlade sorter som föds upp, som har cirka 75 tusen i dag.

Bland andra inhemska perenna pelargoner zoner växt känns lätt igen på den karakteristiska färgen på bladen. På en ljus grön bakgrund klart synliga mörkare områden, som gav namnet på arten av inomhus pelargoner, som på bilden. Zonal Pelargonium blommor kan vara så enkelt och frotté.

Beskriva sorter av pelargoner i bilden, och namnen på växterna med hjälp av följande gradering på antalet kronblad i corolla:

 • nemahrovye blommor består av fem kronblad - Single;
 • halv dubbla blommor inkludera från 6 till 9, betecknas kronblad Semi-Double;
 • dubbla blommor geranium består av 8 eller fler kronblad - Dubbel.

Terry sorter kallas ibland för Pion- pelargoner, något fel. Denna grupp av växter i klassificeringen av erkänts av det internationella samfundet inte.

Zonal pelargon blommor skiljer sig inte bara i storlek och prakt. Långt borta är de dagar då fönstren prydd endast röda pelargoner.

1

Beroende på vilken typ och art av Pelargonium behagar ögon paraply blomställningar av alla nyanser av rosa, grädde, vinrött och crimson. Inte ovanligt växter med vit, flerfärgad och även med gula Corolla, som geranium sorter foto med titeln First Yellow förbättras.

Men det är inte alla styrkor i rummet geranium. Särskild uppmärksamhet från odlare använder sorter med osedvanlig typ form av blomman.

Rosaceae (Rose-knopp Zonal pelargoniums)

Ett exempel är rozovidnaya, som på bilden, geranium med dubbla pråliga blommor i struktur och utseende påminner om en miniatyr engelska rosor.

Denna typ av rum geranium, har sina namn och foto färger varit kända sedan förra århundradet i världen. Den första informationen om växterna publicerades i "bulletin Royal Society of Horticultural Britain" 1876. Men i vårt land Rosaceae grade - medan inte utbredd och finns endast i samlingarna av de mest entusiastiska trädgårdsmästare.

Tulpan rum pelargon (Tulipe-knopp pelargonium)

Ett århundrade senare, odlare kom hem pelargon växter med blommor som även vid tidpunkten för full blom, inte har beskrivits, finns kvar i knoppstadiet.

Som ett resultat av detta, på bilden rummet pelargon kallas tulpan. Start sorter gav en spontan mutation, och finns idag några sorter och hybrider tulpan geranium i växande eller avel ibland försöka återgå till den naturliga formen.

Stellate room geranium (Stellar Zonal Pelargonium)

I mitten av förra århundradet, florist Australien lyckats få ett rum pelargon som har den ursprungliga formen av corolla inte liknar de redan existerande sorter.

På grund av de akut-vinklad minskat rum pelargon kronblad, foto, kallad stel.

För närvarande tillgängliga florist sorter och hybrider, inte bara med enkla och dubbla blommor i alla färger, men stel Pelargonium med ljusa multicolor blad.

Kaktusovidnye hem pelargon (Cactus Pelargonium)

Inkom till början av XX-talet kaktusovidnye pelargon idag är extremt sällsynta. Utmärkande för dessa anläggningar - stora blommor med minskat, ibland nål-liknande kronblad som ger fälgen slarviga ovårdade utseende.

Gvozdikotsvetnye Pelargonium (Carnation Pelargonium)

Krukväxter pelargoner i bilden, häpnadsväckande mängd blommor, färger och typer. En av de mest ovanliga - gvozdikotsvetnaya zonal Pelargonium sort med tandade kronblad, vilket ger likhet med blommor nejlikor.

Pelargoniums plyuschelistnye (Ivy-leaved Pelargonium)

De flesta sorter ampelnyh rum geranium, som på bilden tillhör en stor grupp av Pelargonium och blad som liknar en tät grönska murgröna. På grund av denna likhet är många sorter med enkla och stora dubbla blommor och kallas plyuschelistymi.

Ampelnye geranium, som på bilden, är det en växt med krypande eller strömmande stjälkar, når längdmeter. I den kultur av dessa sorter är oumbärliga för vertikal trädgårdsarbete, och att dekorera amplar. Krukväxter Pelargonium och används som en marktäckande växter.

Lämnar ampelnye geranium tjock, läderartade, till skillnad från zoner arter, helt slät.

Mycket intressanta brokiga former plyuschelistnoy geranium, som på bilden.

Kungliga Pelargonium (Regal Pelargonium)

Många rum geranium erhölls genom avel och hybridisering mellan arter. Genom sådana insatser var kunglig Pelargonium med blommor upp till 7 cm i diameter.

Den egenheten dessa sorter och hybrider är inte bara storleken på enkel och semi-double corolla, men också i deras flera färger. På kronbladen nödvändigtvis fläckar, ränder eller fläckar av kontrasterande färger.

Pelargonium änglar (Ängel Pelargonium)

Pelargonium Angels i utseende liknar växternas royal "sort. Men blommorna är något mindre, och de befintliga sorter erhölls från korsningar med lockigt Pelargonium grandiflorum.

Änglar - detta är i grunden ampelnye geranium, som på bilden, som utgör en magnifik krona av skott med medelstora monokrom bladverk.

Pelargoniums uniques (Unik Pelargonium)

Hybridkraftverk som produceras från Pelargonium kungliga och lysande, kom att kallas unikt. Denna grupp hör till de äldsta sorterna, men det är inte så lätt att hitta växter i samlingarna av trädgårdsmästare.

Även om blommor av denna art, som i fotorummet pelargon, liknar de kungliga planterar blommor, men de är mycket mindre. Men bladverket ofta sprucken, krympt, liksom en mycket trevlig doft.

Till exempel kan en grön bild i foto geranium sorter som heter Paton s Unique har en söt fruktig doft.

Doftande pelargon (doftande-leaved Pelargonium)

Det var doften av krossas bladen av pelargoner och uppmärksammade personen i denna anläggning. Fram till förra århundradet, var i fokus i valet av krukväxter pelargoner inte på skönheten av blommor och smaken, eftersom växterna var "levande deodoranter."

Liknande sorter och hybrider Geranium populärt i dag. De har inte träffat en ljus blommande blomma kluster, eller form, men används för smaksättning och matlagning rätter, och hushålls dofter för förvaring av linne eller kläder.

Beroende på art och sort, som på bilden, lämnar rum pelargoner kan lukta alla sorters frukt, mynta och rosor, muskot, morot eller nålar.

Pelargonium hem

Anläggningen, som vi brukar kalla den Geranium rummet, är faktiskt en helt annan blomma - Pelargonium. Detta är inte synonymt, men två olika representativa pelargon familj! Idag, en närmare titt på sorter av Pelargonium - opretentiös, men mycket prålig och användbar bosatt i våra fönsterbrädor.

Geranium och Pelargonium - två olika anläggningar som tillhör samma familj. Familjen av pelargon - en gräs och buskar, invånarna i de södra latituder tropiskt, afrikanska länder. I Ryssland finns det cirka 50 arter av denna rika familj. En av dem - en geranium, eller "geranium", som det populärt kallas. Denna trädgård, kalla härdighet av anläggningen, som kan tillbringa vintern i det öppna fältet. Pelargonium - ett slags värmeälskande perenna och blommande växter, som inte lämpar sig för att leva i ett kallt klimat, och odlas som krukväxter.

Living dessa skön främst i Sydafrika, men finns även i Australien och Nya Zeeland kan ha en annan färg ampelnye och dvärg former. I ett separat släkte Pelargonium identifieras omedelbart, innan det tillskrivs geranium. Det är därför inte förvånande att vi ofta kallar det "Geranium rummet." Många människor vet smeknamnet "kranar näsa", som fick en blomma för sin likhet bleknat lådor med en lång fågelnäbb. Förutom de «pelargos» grekiska språket betyder "pie".

I medeltida England blomma Pelargonium hem har blivit en symbol för den viktorianska eran. På artonhundratalet av afrikansk exotiska rum pelargon blev en regelbunden på europeiska hem. Och i dag på utställningarna kan vi se de mest sällsynta sorter av Svenska Kennel, England, Belgien och Tyskland. I Ryssland blev det populärt i 19th century, dekorerad med Alexander Garden växthus och rabatter på Vorontsov Palace på Krim.

Man bör komma ihåg att alla Pelargonium men doftande, bladen har en distinkt lukt, som är som inte alla.

Zonal pelargoner är så uppkallad efter färgen på lövverk brokiga zon, liknande skryter rum Krapivka. Det är vanligtvis några nyanser från ljus vid basen - till mörkt vid kanterna. Färgskalan varierar från det välbekanta grönt och gult till rosa och lila. Även olika nyanser av blommorna av denna eleganta art - röd, vit, rosa, magenta, lila, spräcklig med rim, prickigt, de kan langetterat, dubbel, kupade.

zonal pelargonia

Normalt denna buske växter, de växer i höjd från 12cm (dvärg) till 120 cm (stor). Blommande fortsätter under hela säsongen från vår till höst.

pelargonia zonal Graded pelargonia zonal Graded

Plyuschelistnye Pelargonium - den andra gruppen, kallas så på grund av likheten med murgröna. Bladen av dessa arter är tätare, för dem närmare saftiga växter. Det ampelnye och lockigt, blommande sorter. Det finns dubbel och semi-dubbel mängd med en mycket intressant och brokiga färger.

Pelargonium plyuschelistnaya Pelargonium plyuschelistnaya

Blomningen är med Pelargonium plyuschelistnaya vår till sen höst, och över längden på skotten, kan blommor strödda nå en m.

Enligt gamla föreställningar, främjar röda pelargonium lycka i kärleksaffärer och vitt ökar fertiliteten. Och Feng Shui, har denna blomma en gynnsam kraft.

Odorous Pelargonium kan isoleras i en separat grupp. Några av dem blommar måttligt diskret, andra har brokiga blad. Men alla är utrustade med smaker som du kan känna, nästan röra bladverket. Noter av ros, mejram, citron, lilja, ingefära, eukalyptus, salvia, mynta, äpple, jordgubb, ceder, muskot och många andra frukter och örter.

doftande pelargonia doftande pelargonia

Pelargonium rosa - källan till berömda pelargonolja, som anses vara en värdig analog rosa. Home blomma doftande Pelargonium kan användas som naturlig smak.

Det finns andra mindre många grupper som är relativt ny. Kunglig Pelargonium - en art med stora blommor. Pelargonium änglar har ovanliga blommor, som påminner om "Pansy". Det finns ofta unika arter som erhållits genom att korsa.

Angel och Royal Pelargonium Pelargonium

Aktuella studier tyder på att rummet pelargon absorberar giftiga ämnen, desinficerar luften omkring dem. Bredvid det är nyttigt att andra krukväxter som Pelargonium avskräcker skadedjur: bladlöss, vita flygare och även mullvadar.

Pelargonium - inte den mest nyckfulla av blommande växter, men kräver fortfarande anslutning till vissa regler för vård. Oavsett blommande du fick, eller doftande, villkor är ungefär samma.

Pelargonium hem - photophilous anläggningen. Närvaron av en stabil belysning är särskilt viktigt för blommande sorter under våren-sommaren. För vinodlingszon och plyuschelistnoy arter lämpliga fönster, orienterade i söder, de är inte rädda, även i direkt solljus. På den norra sidan av bloom kan vara mycket dålig, eller saknas helt. Doftande pelargonia inte nyckfullt för ljuset, i frånvaro av sol- och kan växa i halvskugga, men från en stark underskott av lätta grenar kan sträcka och tunna ut bladverket.

Sommar blomma Pelargonium kan hålla på balkongen, till extrema temperaturer är tolerant, samt sommarvärmen. Det temperaturområde i vilket det inte finns någon förlust geranium - från 5 till 35 grader. Vinterläge beror på temperaturen - om det är möjligt att ge en svala vinter pelargoner är extra belysning behövs vid en temperatur högre än 16 grader är nödvändigt för att lyfta anläggningen, så att det har utvecklats ordentligt. Artificiell kompletterande belysning på vintern.

Geranium rummet är mest rädd för överflödet. På sommaren under blomningen marken torkar ut snabbt, och svalt kan länge kvar fuktig. När väta växtrötter kan förlora och dö! Vid temperaturer under 10 grader minska vattning till 1 gånger i månaden om vint växt under betingelser -18-20 grader vattenförsörjning det är möjligt efter det att primern har torkat fullständigt. Även på sommaren under den aktiva blomningen, är det bättre att vattna mindre, men mer riklig. 8 regler för vattning blommor.

Sprut Pelargonium hem behöver inte. I det varma vattnet terapi inte kommer att skada, men i svalt hög luftfuktighet kommer att skapa en gynnsam miljö för utveckling av svampen.

Börja lägga gödsel till fjädern, när det finns en stark tillväxt och bildning av knoppar. Frekvens av matning - var 2 veckor. Tidigt på våren, när det finns en bildandet av nya blad och rotsystem utvecklas är det nödvändigt kvävekomponent är det också nödvändigt doftande arter som värderas för sin dekorativa blad. Under blomningen och zonal plyuschelistnye Pelargonium behöver fosfor-kalium förband kan användas universellt mineralblandning med en dominans av elementen (t ex, med ett förhållande av N-P-K: 16-27-20). Tabell mikronäringsämne för växter.

Pelargonium, pelargon sovrum eller svara bra på organisk gödsling (kungsljus, sapropel, maskkompost, kompost, aska), som bör tillämpas, omväxlande med mineral. Användningen av organiskt material.

Pelargonium blomma älskar en rik och näringsrik jord, torv underlag så lätt att det inte passar in i sin renaste form. Som underlag vi kan ta köpa en blandning av humus, torv eller mörk, lägg till hennes trädgårdsjord, löv mögel. Var noga med att späda blandningen av sand, kommer det att förbättra markstrukturen, eftersom det inte borde vara svårt, och "tilltäppt". I stället för sand lämplig vermikulit, perlit, fin expanderad lera. Flower jord: gör hemma.

Formen av potten inte spela en roll, men kokkärl storleken har betydelse. I alltför stor kruka kommer att bli svårt att hitta sin väg till vattning, bör dess diameter vara bara 2-3 cm. Större än storleken av rotsystemet. Ampelnye former ser bra ut i hängande krukor och spray - i breda lådor. Hur man väljer en blomkruka.

Behöver jag klippa Pelargonium?

Beskäras Pelargonium hemsida utsatt varma våren (mars-april) för att bilda vackra kompakt buske förkorta sträckt ut under vinter skott. På en gren ska lämnas i minst tre knoppar och små skott kan klämmas ut för att uppmuntra. Beskärning bör utföras vassa sax eller en kniv och skivor släta över träkol. Bilden visar sätet trim blå linjen.

Från sticklingar är möjligt att odla en ny anläggning. De rotar lätt rätt ner i marken - en lätt blandning av torv och sand. När stjälken och rötter får starkare, lägga den i en näringssubstrat. Blommande Pelargonium raser, inklusive frön. Den bästa tiden för plantering frön - i mars och april. Pelargonium blommar under samma år med stabil utveckling. Primer för plantering frön råda förbehandla "fitosporin-M 'för att förhindra utbredd sjukdom i plantor - stjälkbakterios.

Frön planteras på ett avstånd av 4-5 cm från varandra, något täckt med jord, placeras på ett fönsterbräde under ljuset filmen. De första skotten vid en temperatur på 18-22 grader visas efter tio dagar, och tillväxttakten beror på sort. Det är nödvändigt att hålla jorden lätt fuktig, och plockar att göra efter publiceringen av det andra paret äkta blad.

Pelargonium - inte svårt att ta hand om blomman, men i hemmet är inte ovanligt att stöta på problem.

Så blomma kan svara på ändrade förhållanden i årstidernas växlingar. Vanlig orsak vissn gamla löv är bristen på ljus under vintern. Om rummet är varm, bladen fortsätter att växa, men anläggningen donerar gammal. För att svagt ljus vint passerat utan förlust, är det nödvändigt att sänka temperaturen till 16 grader. Om detta inte är möjligt, är det viktigt att upprätta en permanent artificiell extra belysning.

Aktivt gulnande blad kan vid presushivanii och vätning jorden, sådana tester är i allmänhet skadlig för Pelargonium, så vattning stabilitet är mycket viktigt.

Mer petiga att ta hand royal, typer sorter. Zonal och Pelargonium plyuschelistnaya nöje blommar på soliga fönster. Stimulera blommande hjälper sval övervintring och våren beskärning. Efter beskärning är nödvändigt att sätta potten på mycket ljus plats och börja mata - först för dekorativa blad, och framväxten av knopparna - för blommande växter (se ovan.).

Även formade knoppar kan inte öppna och falla av, om blomman är kall eller i vården av förändringarna var. Det rekommenderas inte att flytta potten med växten vid tidpunkten för förekomsten av knopparna vid denna tidpunkt är särskilt viktigt att observera stabilitet vattning och gödsling. Utan ljus, kan de unga plantorna inte har tillräcklig styrka för att blomma, men soliga dagar med tillkomsten av situationen ska återgå till det normala.

Bruna fläckar visas på grund av vattenmättnad, med ett överskott av mikronäringsämnen i jorden (salthalt substrat). Om fläckar (även stam) är massiv, kan du misstänker förekomst av sjukdomar - svamp, bakterier eller fysiologiska. Växtsjukdomar: bilder och tecken. Individuella fläckar kan uppstå på grund av exponering för kyla, eller solbränna. Det är viktigt att inspektera bladen på förekomsten av skadedjur, vars rörelseresultat återspeglas också i utseendet av anläggningen. Diagnos av skadedjur på fotot.

Vanligtvis i slutet av odlarna vintern kan titta på utsträckta ut skott med långa inter och små övre bladen. Rätta till situationen kan våren beskärning. Göra ett bättre jobb med uppkomsten av stabila soligt väder, så att de nya bladen är starka och tjocka. Om en frisyr för tidigt att ha en daglig dosvechivat växt artificiellt ljus.

Om du har några frågor, se till att be dem i kommentarerna. ✿ Om du gillar artikeln, dela den på sociala nätverk.

13 kommentarer

Välkommen! Kan du berätta hur man får frön från pelargoshki? Snarare då dags att samla? Jag tror kommer boll)) i blekning stjälk)

Hej, Svetlana!

Ärligt talat, jag har aldrig engagerad i samlingen av Pelargonium frön. Vanligtvis förökas genom sticklingar i den, vilket är mycket efter våren beskärning. Men det finns en banbrytande metod för reproduktion, dock inte alla pelargoner producera frön. Om du tillhör arten frö, efter blomningen stjälk bildade de så kallade "näbbar" med frön inuti. Det är nödvändigt att vänta på sin mognad, det handlar om en månad, så att de blir torr och lätt separeras från skaftet. Då fröna kommer att planteras.

Åh, Christina, du är väldigt glad! Välkommen! Så allt visade sig intressant, roligt! Jag skrev ett långt brev och foton som valts i hopp om att de också kommer att gå med ett brev. Men till min sorg, gjorde brevet inte att försvinna, jag försökte igen och igen (jag kan inte arbeta här i systemet) sedan väntade och fortfarande gjorde även Postscript. Det är också inte gå. Jag rastroilas och stängde av datorn. Och idag, kommer jag - som barn var glad att allt är på plats. Nu, om fallet: dessa bilder gjordes för nesk.nedel innan trimning. När jag skrev till er att jag kommer att göra bilder som. inte svårt. Men skicka dem till mig utan framgång. Och igår porobovala bara skicka dem. Nadozhe, visade det sig!. Så du är nu klart. Vita blad gradvis försvunnit. Jag bestämde mig för att klippa, eftersom det höga pelargosha Pts. Jag tyckte synd om henne att hennes hårt. Jo, på samma gång jag fått en ny bakterie av hopp. Det är allt. Och förhållandet mellan mark till tofu, skrev jag fel. Det finns mark till torv 3: 1. Så du kan blanda med marken tofom. Det finns säljare så * rekommenderas *, men jag litar inte på dem. Det är allt som säljs på marknaden. Jag gillar verkligen de keramiska krukor och skålar av tulpaner utan glasyr. Du måste ha ett foto potten utan glasyr svetlenky detta är precis vad jag vill. Jag är nog för mycket skrivande PTS jag nog. känsliga. Okej, tack. Ahh! groddar kan planteras utan rot?. Det lämnar gå bra. Jag skulle också vilja skapa bloggar. Adjö! Lycka till! Gott humör.

Natalia, visar det sig att nu din pelargosha blir kortare? Korrekt gjort allt. Det kan uppdateras årligen, klippa utsträckta ut grenar. Om du vill kan du rikta mig till postkontoret för att skriva: [email protected] Utan glasyr krukor ingen lätt även för oss, alla av dem målade. Det är lite försämrar deras andningsförmåga, men inte kritisk. Du också lycka och hälsa på din "Trust")))

Zonal pelargonia, är planthöjd nu 40 cm., Kruka diameter 15 cm.

Christine, hello! För länge sedan du inte skriva, sorry. Jag klippte min geranium 2 toppar. Jag satte dem i vatten. En av dem torkade snabbt upp, och den andra växer bra i vatten. Skicka blad. Och den viktigaste trädet (oljade skivor aktivir.uglem) gick sido broschyrer. Även om det. Men jag vet inte. I era rekommendationer, har jag inte funnit kakoyzhe välja en pott för pilargonii form. Jag vet inte vad hennes rötter. Den nya processen omedelbart vill lägga till en ny pott och det land som köpte. Det finns bara jorden för blommor vagn och torv. Jag vill ha allt smeshat.Tam omkring 1: 3. Keramiska potten köpte eget gottfinnande - tulpan, tycker inte om att det är täckt med glasyr. Men valet vi OCH magra. knappt hittat den. inte liten. Höjd 15 cm. I diameter 19. Kommer denna kruka. för lite.? Och multiplicera pilargoniyu hittades inte. Även om alla. Mer kan jag inte skriva - stötar övervaka liknande varminaktiverat. Tack. Om du tycker att tiden skulle jag vara glad för mig. Jag gör bara beundrar dig. Du otvechaete- nästan omedelbart du är på hela tiden. Visst, du har en familj, tillräckligt bekymmer. Senare fortfarande jag skriver. Om det inte är så jag skriver - seg.ochen ustala.Udachi.

Natalia, jag är glad att du har skrivit. Bra resultat, grattis. På bilden "mor" växt? Gula löv - dessa är nya, som steg efter beskärning?

Vid första anblicken, jorden i krukan lite "för tung", med följande transplantation späda den med torv. Nästa vår kan du plantera din vuxna pelargon i en pott på 3-4 cm. I diameter mer än så.

Tack för din kommentar - läggs till artikeln information om storleken på potten och reproduktion. Om storleken på potten för nya anläggningar ... Det beror på storleken på dess rotsystem, är det inte önskvärt för att det ska vara mycket mer där det är möjligt till 3-4 cm. Att lämna reserven för tillväxt, är det bättre att transplantation när du blir då. Keramik eller plast - spelar ingen roll, i form av Pelargonium heller inga speciella krav. "Tulip" är precis rätt (för mig även inom detta växande).

Ren torv användning för utspädning av jordblandningen. Kan användas för plantering och trädgårdsjord (pre-typ till skadedjur var inte), späda ut det med torv, sand. En universell substrat kan köpas och användas i ren form, om det är en blandning, så är det redan har alla ingredienser.

Tack för era vänliga ord, Natalia! Jag svarar direkt när det vänder. Nu under sommaren en hel del fall är därför inte alltid möjligt. Men jag försöker platsen - det är mitt barn och blommor mycket. All kombinerar är svårt, men för intressant)))

Natalya, hello! Tack för era vänliga ord. 🙂

Gulnande nedre bladen vanligtvis från brist på ljus och bara efter ålder. När spill brun löv på kanten, är sjukdomen orsakas också uppenbara fläckar (det är oftast plats). Om bladen har en enhetlig färg, bara inte ljust grönt och blek, gulaktig, kanske saknar vissa mikronäringsämnen (särskilt om de nya bladen efter i utvecklingen). Speciellt om samtidigt som du har det blommar. Trött på något? Lämnar på tillväxt ändrar inte färg till grönt?

Det förefaller mig, även om det kanske inte har tillräckligt med ljus, det är också sagt, och utökade grenar. Vänja gradvis till solen, kan läggas på de direkta strålar av den östra eller västra fönster, där solen är skonsam till 12 timmar, eller efter 2 dagar.

Jag ska berätta hur man tar hand om sin pelargonium. Jag köpte just detta år, en liten stjälk på marknaden. När transplanteras in i en pott och sätta på de soliga fönsterbrädan (sydväst). Jag befrukta varannan vattning gånger genom mineralkomplex \ organisk (granulär hästgödsel). Aktivt växande, stora blomstjälkar. Jag märkte att med tillväxten av de lägre bladen gulnar gammal, på grund av tätheten av kronan de saknar ljus. När jag hällde något rätt av de gula blad av förvärvad kanten. För pelargoshi som jag förstår är det viktigt: en mycket ljus, stadig vattning och gödsling under blomningen. Det skulle vara intressant att titta på ett foto av dina plantor.

Christine, hello! Mycket tacksam för svar. Jag misstänkte att min pilargoshe saknar mikronäringsämnen. Vårt land är inte som du har i Ryssland. Praktiskt är det gult. Nu ska jag leta efter fast föda. Återigen har vi inget annat val än att tro att hitta. Ja, bladen visas under tillväxten av ett sådant ljus gul färg. Det fanns också en gul knopp. Jag är förvånad - i en sådan situation är det fortfarande blommar!. Direkta strålar i min lägenhet där, på vardera sidan. Endast i kväll sneda strålar, men kraftfull, eftersom solen är mycket varmt. Vid denna tid, termometern på fönstret 40 *. Ens stänga gardinen. Så jag tror att min pilargonii tillräckligt lätt. På den andra fönsterbrädor ljusorgan. mindre. Och nyligen dök upp på de nedre delarna av bruna fläckar. Råd vad andra gödsling där! Kanske i din artikel finns rekommendationer, och se. Vi har ett litet urval av butiker inte har en sådan koechto endast på marknaden. Foto och kommer att försöka göra, hon vet bara inte hur, fråga kogonib in i en dator, det är en tidsfråga. Tack igen för plats och uppmärksamhet på mig och mitt barn. Lycka och kärlek till andra.

Natalia, tack för dina önskemål! Du också alla de bästa, lycka till i blomsterodling och mer behagliga känslor i livet.

När det gäller bruna fläckar kan anta att det är överfyllda. Minsta fukt direkt påverkas. Låt torka ut mellan vattningarna marken nästan helt. Lätt att peresushka geranium är bättre än överflödigt vatten.

Om gödsling. Jag har en artikel: flowery-blog.ru/poleznie-statiy/udobreniya-i-podkormki/podkormka-rastenij-mineralnye-udobreniya.html Den beskriver olika gödningsmedel.

Några speciella gödsling Pelargonium behöver inte, du kan använda någon universalmineralblandningar för blomning. Jag tillämpade "Agricola" i flytande och löslig form, "fop" är också ett bra gödningsmedel, "Rainbow" i flytande form jag önskat. En sådan matning kan hittas även i järnaffärer. Ett annat användningsområde gödsel "Summer resident" - det är en organisk halv, med ett extrakt av hästgödsel och gräs. Men jag hade "Orgavit" - en torr pellets av fågelspillning och hästgödsel, och de kan beställas via Internet.

Gödsla lite halv dos varannan vattning. Under blomningen och tillväxt av pelargon användbar gödsling, men överdriv inte, är överskottet alltför dåligt. Från överskottet omedelbart fläckar på bladen.

Enligt dig tillräckligt med ljus för efterföljande bevattning, köpa någon universell gödsel för att starta och din pelargosha kommer att glädja blomning och bildar friska blad. Och landet har vi inte heller så varmt, är det lera och tung, inte för alla färger. Jag brukar ta en bit mark med ett förortsområde, späda ut det med inköpta ljus torvjordar, kan fortfarande lägga vermikulit (det lossnar), datja land aldrig använda i sin rena form.

Lycka till! Skriv om dina prestationer, bifoga ett foto av din skönhet!

Var inte rädd, det finns inga knappar "svar" kan du klicka på "svar" på min tidigare kommentar att infoga bilden (denna funktion är strax under kommentaren form).

Christine, hello! Slutligen fick jag skriva ett brev till. Det var inte förrän då. För sin geranium förvärvat mark paket med ca 2 kg. och den genomsnittliga potten torfa.Dumayu, det är alla blandas i marken för att transplantera den. Vid botten av krukan kommer att sätta de krossade skal av ägg, ungefär en tredjedel av potten. Mina pelargoner en grundstams och 2 långa grenar. Jag vill att transplantera att separera dessa grenar. Kan jag? Och jag ska göra det så det är korrekt skrivet? Det kommer att finnas fler frågor senare. Tack. Jag ska försöka skicka fotot.

Hur är dina pelargoner? Markköp - svarta jorden? Du kan lägga till mixen av vermikulit eller perlit, förbättrar jordstrukturen. Du kan använda bakpulver: sågspån, flod sand, bark, och fortfarande användbar för att lägga till träkol, förhindrar sjukdom och röta. Skalet kan användas i stället för avloppet, som många gör. Endast en pott för stor inte tar det att vara lite mer av rotsystemet och det var inte alltför mycket gratis jord. Annars blir det en lång tid att torka ut och skapar fukt i potten. Nedan har jag lagt ett foto av hans rastyushki. Här i denna pott växer i mig har vuxit från en liten kvist. Jag planerar att transplantera nästa vår i en något större storlek.

Och hur man kan dela grenarna, om bara en rhizom? Och om du vill traumatize anläggningen en gång? Anläggning som det är, låt det vara mer frodig buske, då det kan klippa och det fortfarande kommer att växa.

Välkommen! Jag är på geranium verkar unga blad gul! Detta är normen eller sjukdom? Även solen har jag nog! Inte bara de direkta strålar. Branch henne mycket ansträngd. Hur kan jag hjälpa henne? Förvärvade våren lite rostochkom. Jag vattnade när matjord är torr, men varje dag, i onödan. Vi har mycket varmt, jag bor i Tasjkent. Jag älskar henne väldigt mycket. Den blommade redan 2 gånger. 2 var blomma. Förmodligen inte snart få ett svar. Men jag kommer att vänta. Tack! Gillar verkligen din webbplats. Natalia.

Lägg till en kommentar avbryta svar

"Att leva, vi behöver solsken, frihet och en liten blomma» ✿.

Författare Site: Christina Reznik.

✿ Kontrollera vintern skydd i trädgården. Lägg snön, om det inte är tillräckligt mellan växter.

✿ genomföra en revision av befintliga frön av blommor grödor: vad planteras i marken, och en del - på plantorna.

✿ lagringsförhållanden Håll lökar och knölväxter. Vid slutet av månaden, förbereda sig för att tvinga lökar i februari.

✿ Det är dags att göra planeringen för framtida landningar.

✿ Förbered substrat för plantor, köpa gödsel och kontrollera trädgårdsredskap.

✿ Titta på fuktigheten i lägenheten, vanligtvis sprut krukväxter.

✿ Analysera belysning. , I förekommande fall artificiell belysning lampor.

3 januari - 16 Januari (Avtagande måne) - det är lämpligt att inte genomföra traumatisk procedur är det möjligt att stävja nyper tillväxt.

18 JANUARI - 30 januari (Vax månen) - en gynnsam tid för att göra gödsling, omplantering och beskärning, plantera frön, förökning genom sticklingar.

senaste kommentarer

 • Christine inspelning euharis: vård i hemmet
 • Elena inspelning euharis: vård i hemmet
 • Christine inspelning euharis: vård i hemmet
 • Elena inspelning euharis: vård i hemmet
 • Elena inspelning euharis: vård i hemmet

Site söker trädgårdsmästare! Bli medförfattare: skicka dina bilder och tips. Alla artiklar från läsare som publicerats under rubriken "blogg" och korta anteckningar - i avsnittet "Tips". Din personliga erfarenhet är mycket viktigt!

Rums geranium: bilder, arter och sorter

Pelargonium (Geranium) - är suffrutescent eller örtartade blomma, geranium, som tillhör gruppen. Mer än 400 sorter av det finns i alla hörn av världen. Den fick sitt namn från det grekiska namnet på formen av frukten, som liknar kranar näbb och i Tyskland är denna blomma kallas "näsan av en stork."

I Europa var Pelargonium importerades från Afrika i 17-talet. Märklig lukt och prydnadsväxter har vunnit sin stora popularitet i aristokratiska kretsar, och sedan började dyka upp pelargoner i trädgårdarna i andra klasser. I vårt land Pelargonium kom i den 18: talet och sedan dess har blivit den mest favorit blomma nästan alla trädgårdsmästare. Detta beror på dess vackra blommor, dynamisk tillväxt och opretentiöst i vården.

Pelargonium arter: foto och beskrivning

I naturen finns det cirka 250 arter av pelargon. Utvecklings uppfödare bidragit till att skapa många hybrider och sorter som kännetecknas av sin form, färg av blad och blomställningar. Pelargonium rum är uppdelat i flera grupper:

Denna blomma är den mest populära sorten, liksom många arter som har ett stort antal varianter. Alla sorter av geranium relativt stabil och kännetecknas av frodig blomning. I de flesta fall hela klassrummet pelargon direkt trunk rika avstår lövverk form och omger en brun eller röd nyans. Bladen av denna sort är ludna och samtidigt skapar en märklig lukt.

Formen av de zoner Pelargonium blommorna är:

 • Terry - på blommorna fler än 8 lober;
 • Semi-double - på blommorna till 8 kronblad;
 • Vanligt - har 5 kronblad.

Formen på denna sort av blommor, är också annorlunda:

 • Tulpan, som en sluten tulpan blommor;
 • Rozebudy med rosa eller röd knopp liknande form är inte helt öppen ros;
 • Cactus med vridna och smala kronblad, som påminner om röda krysantemum;
 • Stel, blad och blommor av samma form som stjärnorna;
 • Formosa, med blommor i form av kedjehjul och dissekerades i 5 delar lövverk;
 • Deacon, små blommor samlas i en bukett av lila, röda och rosa nyanser.

Färgning kronbladen är också utmärker sig genom sin mångfald. De kan vara flera färger, två-färg eller svartvitt, med eller utan en ram. Separat isolerade blommor, som kallas "fågelägg", De har mörka fläckar äggrunda med prickade prickar och ränder. Blommande sorter av pelargoner sker under sommaren, och om anläggningen inte sätts på vintern i ett vilotillstånd, kan det blommar året runt.

Zonal pelargoner delas och höjd:

 • Mikrominiatyr - 14 cm;
 • Dvärg - 14-25 cm;
 • Normala - 25-70 cm;
 • Irene - upp till 70 cm.

Namnet på den här typen av pelargon ges av färgerna på bladen med klart definierade områden, en central del och bezel har en annan nyans. Kant kan vara röd, vit, blå och vinröda färger. Den mellersta arket är mycket olika, och med en svart, silver eller guld. Det finns sorter med tri-färgad bladverk.

Det anses vara den mest attraktiva anläggningar av denna sort. Den har mycket stora blommor i olika färger: rosa, vit, lila, vinrött och rött. blommor kan nå en diameter på 16 cm., och samma storlek i höjd.

Hybrider av denna anläggning har börjat dyka upp på 19-talet, och blev en kunglig pelargon rum en favorit hos trädgårdsmästare överallt. dess stora blommor frotté eller vanliga former är räfflade eller vågiga kronblad, som hela tiden är streck eller mörk fläck, som är ett utmärkande drag av detta slag. Två kronblad ovanpå större och mer sammetslen än andra.

Anläggningen kan nå en höjd på 15 cm. Om du tittar på bilder från Royal geranium, kan man se att de grova och taggiga blad är mycket lik lönnlöv, och på samma gång är både monofoniska och ljus.

Denna mångfald är Pelargonium mest nyckfulla blomman av alla pelargoner, samtidigt blomningen är mycket mindre än den andra (inte mer än 4 månader) och sker först efter två år av tillväxt.

Denna mångfald av pelargon har de mest trevliga dofter, för det fick sitt namn, samt erkännande av trädgårdsmästare. Om du noga röra bladväxter, kan du omedelbart känna olika starka smaker, bland dem du kan känna en citron, ros, jordgubbe, ingefära, mynta.

Hittills härrör hybrider som luktar äpple, muskot, lila, mandel, tall och även ananas och kiwi.

Blommorna i denna lilla rum Pelargonium och oftast har lila eller rosa, såväl som annan form. Ljusa incised bladverk är 5-7 delar. På bilden kan man se att bladen pelargon ser ut Terry.

Användningen av doftande Pelargonium

Från denna sort extrakt geranium olja, som har ett stort antal unika egenskaper, och har en stor tillämpning inom medicin, parfym, kosmetika, liksom i matlagning. Denna olja läggs till sirap för drycker, gelé och godis. Ett par droppar olja för att rengöra, som finns ibland dålig mjölk.

Bladen av denna sort läggs till te, kakor och frukt rätter. Med hjälp av dem gjorde doftande socker. Varför i en glasskål placerade lager av socker och blad. Bank 14 dagar utsättas för solen. Efter att bladen avlägsnas och omedelbart socker som används för framställning av olika maträtter.

Denna mångfald av pelargoner är ampelnye typ av plantor. Bräcklig och pull-down skotten i denna anläggning kan vara upp till 1 m. Blanka blad rik grön färg i form av stjärnor som påminner om murgröna, som gav namnet till denna blomma.

Blommor i sin linda kan vara frotté, semi-dubbel storlek och enkelt att 5 cm. Deras färg kan variera från rent vitt till svart och blå. Blommande sker försommaren till sen höst.

Det ser bra som dekoration loggior och balkonger, speciellt när i ett suspenderat kruka planterad flera arter med olika färg av knoppar.

Denna typ kännetecknas av violotsvetnymi pelargon knoppar som "Pansy ögon" som en blomma. Växt till 35 cm. Höjd (vid konstant beskäras) Det har en ganska elegant form frodig förgrening och opretentiöst i vården. Blommande fortsätter hela sommaren kan blommorna vara rosa, vit, lila, violett med mörka ränder eller fläckar på de två övre lober.

Åldern på dessa färger går tillbaka mer än ett sekel. Enda erhölls genom att korsa lysande och kungliga sorter. De mörkgröna blad av växten skärs starkt och har en lätt kryddig doft. Blommor mycket som en kunglig pelargon, men något mindre i storlek. Som regel har de en mitten av vit och röd färg på bladen. Sorter av rosa och vitt är knappa. Vissa typer av olika mörka ränder och fläckar.

Detta är en ganska ovanlig sorts pelargon. Woody stjälkar av växter underifrån starkt böjda och grenade. När luften torrhet och gör sig svag vattning Bush lämnar. Anläggningen har en ganska fantasifulla former som liknar olika fantastiska varelser. Grenar har ibland taggar. Denna blomma vanligtvis ut för bearbetning bonsai, och som exotiska växter för att dekorera rummet. Av de 10 arter av denna växt, som regel kan hittas geranium kortuzolistnuyu, puckelryggig, pushistolistnuyu, köttiga, kantig och tolstostebelnuyu.

Populariteten av denna sort av pelargoner förtjänade på bekostnad av dess starkt dissekerade, pubescenta, ljusgröna blad av komplex form. Busken är ganska lång, den kan växa till 1,5 meter. När du rör vid börjar bladen att avge en stark citronsmak.

För de unika helande egenskaperna hos många arter av pelargoner kallar bulgarerna det "kurort". Och i själva verket fungerar det bra för många sjukdomar:

 • Tandvärk passerar om du håller pelargonet ett tag i din mun;
 • Inflammation och känsla av smärta i otit kan avlägsnas med mosade blad av doftande pelargonium, om du sätter dem i öronkanalen;
 • Infusionen av pelargoner är utmärkt för stress och neuros och behandlar gikt och förkylning.
 • Geraniumplåten fäst vid handleden stabiliserar trycket;
 • Vid en klåda använder sår, ödem och ett eksembad från löv;
 • Doften av denna blomma eliminerar irritabilitet, sömnlöshet och huvudvärk;
 • Dessutom hjälper växten husdjur med behandling av öronmyt;
 • Decoctions av rötter och löv används för njursjukdom, salt deponering och diabetes.

När vi talar om pelargonium kan vi inte misslyckas med att nämna den eteriska oljan som tillverkas av denna växt. Idag är det inte längre tillräckligt med kosmetika, parfym, konfekt och tvålindustrin utan tillämpning. Också utan denna olja är färgning och förband av vissa hudtyper omöjligt.

I folkmedicinen, är ett par droppar olja utspätt i ett glas vatten används för att behandla sår, urinvägsinfektioner, diarré, diabetes, blödning.

Även denna olja är en anthelmintisk substans. Bad med olja används för eksem, brännskador, högt blodtryck och huvudvärk.

Men glöm inte att, liksom alla folkliga behandlingsmetoder, Användning av pelargoner har vissa kontraindikationer, medan det inte kan ersätta läkemedelsbehandling. Därför måste du konsultera en läkare innan du behandlar det.

Geranium rengör helt luften, tar bort obehagliga dofter (till exempel rök). Samtidigt kämpar hon bra med moths, flugor och myggor.

Denna blomma anses vara en talisman, skyddar huset från många problem och tillåter inte människor att komma in med det med dåliga avsikter. Anläggningen har en positiv energi, eftersom många vidskepelser och tecken i samband med det har en positiv riktning.

Om denna blomma är i huset, då hushållen drabbas nästan aldrig av stress och strider inte mot varandra. Enligt gamla föreställningar skyddar geraniumolja från onda ögon, mörka krafter och andra onda andar. Och tjejerna bar små påsar med pelargoner för att locka till sig. Och damerna i åldern bidrog de till att bevara ungdomar och attraktivitet.

Blomstrande vita pelargoner var ett tecken på att lägga till familjen, eftersom det är vanligt att ge det till par som inte kan ha barn länge. Samtidigt skyddar vit pelargon fortfarande från förstörelse och katastrofer.

Men den röda pelargonen är användbar för de par som alltid står i konflikt med varandra. Denna blomma ger lugn till huset och tar bort alla negativa känslor.

En viktig roll i den rosa pelargonen. Hon kan återuppliva parets släckta känslor under en lång tid tillsammans. Det ger tillbaka känslor, passion och angelägenhet i relationer. Den används också mot trolldom. Eftersom det är en blomma av glädje, rekommenderas det att hålla det i hem där kreativa människor bor.

också det finns en uppfattning att pjäs, särskilt rött, hjälper sina ägare att hantera pengar korrekt, som medföljer materiellt välbefinnande. Och om du installerar den i närheten av azaleakruven, kan inte inflödet av pengar undvikas.

Astrologer säga att rummet pelargon snabbt kan släcka ilska och vrede, för att neutralisera den negativa energin i rummet, för att utveckla en känsla av humor och slappna av nerverna.

På platser där det finns pelargoner är det aldrig en orm.

Om denna anläggning är i själva verket är åtminstone en del av de föreskrivna egenskaperna, är frågan om det är möjligt att plantera pelargoner hemma inte längre relevant, placera den på fönsterbrädan, kanske kommer det att vara möjligt att dekorera ditt hem och bli av med många problem i familjen och hemmet .

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 74 = 78