Pelargonium där jag kom från

LiveInternetLiveInternet

Frame 1466. (Klicka på spelaren!) Dina text tack vare den okända författare animation verk.

Razin - hjälten i Europa. Han hålls i schack rika kraften i dag Idag är det på modet allt på.

"Farväl av slaviska" Varför är den legendariska marsch förbjöds i Sovjetunionen Fra.

Kvalitet utbildad man, som inte visste skämmas 1. kommer aldrig att besöka utan en stjärna.

Engelska för barn Se även: Vad betyder ordet «som» * engelska för pumpning.

-Tags

-appar

 • I - fotografPlugin för foto blogg. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med den medföljande JavaScript. Kanske det kommer igång
 • vykortReborn katalogkort för alla tillfällen
 • väggWall mini gästbok tillåter besökare till din dagbok för att lämna meddelanden till dig. Rapporter har dykt upp i din profil, måste du gå till deras vägg och klicka "uppdatering
 • Online spel "Empire9quot;Förvandla din lilla slott i en mäktig fästning och bli den största härskare över riket i spelet Goodgame Empire. Bygg ditt eget imperium, expandera den och försvara sig mot andra spelare. B
 • Alltid till handsinga analoger ^ _ ^ Används för att infoga i profilpanel med någon HTML-kod. Den kan placeras där banderoller, diskar, etc.
 • TÅRTOR (98)
 • Mina kakor (50)
 • Recept kakor (11)
 • bakning (5)
 • Mina kakor 2 (4)
 • Teknik dekorationer (4)
 • grädde kex. (3)
 • Kakor masters (2)
 • hur man gör det, gjutning (2)
 • Visste du att. (14)
 • VIDEO (11)
 • Religion. Tankar och läror heligt fader (6)
 • LEARNED DATOR MIN (2)
 • COPYRIGHT ARBETE (341)
 • Mina inlägg (50)
 • Inlägg från IRINUSHKA-Oren (47)
 • Jag POST MIN 2 (47)
 • Inläggen av Selesta_L (23)
 • Inläggen av Ludmila Lyadovoy (23)
 • Inläggen av TimOlya (12)
 • STATIONER VÄN (12)
 • Inläggen av PRIBALTIYKI (3)
 • Inlägg av socialite (23)
 • Inläggen av Nikajana (50)
 • Ljubasha inläggen av K (26)
 • ARBETE Igumnova Ylia (13)
 • PHARMACY HOME (227)
 • Husläkare. (22)
 • Traditionell medicin (23)
 • Herbal Pharmacy (5)
 • Verkan (12)
 • Notera. (27)
 • Virtuell fot (12)
 • Generator (56)
 • GENERATORER 2 (11)
 • Praktiska råd (7)
 • Barns sida (152)
 • Spel, pussel, pussel (32)
 • Multstranichka (26)
 • LEARNED (9)
 • University (165) för kvinnor
 • Kvinnor i historien (18)
 • Kvinnor, intressant öde. (42)
 • Beauty-fruktansvärda kraft (35)
 • Mellan oss flickor. (51)
 • En man och en kvinna (21)
 • ZHIVOPIS.MIR bra. (33)
 • Djur, fåglar, fiskar (42)
 • Liv och öde AV KÄNDISAR (11)
 • LIFE intressanta människor. (51)
 • Golden globus.Strany världen (22)
 • Intressant mystiska platser på planeten. (34)
 • INREDNING HUS (19)
 • Historia, myter och legender. (16)
 • Bilder (29)
 • CLIPART 1 (49)
 • CLIPART 2 (59)
 • CLIPART 3 (50)
 • Kopilochku (25)
 • Min dator lektioner (48)
 • Min COMPUTER2 (14)
 • Världslig visdom. (3)
 • MUSIC (122)
 • Musik för själen (17)
 • NYTT ÅR (44)
 • Skrivbordsunderlägg (9)
 • CARDS (54)
 • musikaliska gratulationskort (25)
 • UTFORMNING AV DIARY (309)
 • All text (14)
 • dekorer, knappar, fragment (51)
 • Mitt arbete (4)
 • textavgränsare (42)
 • kretssystem (59)
 • Taggar (14)
 • Flash förformen (16)
 • bakgrunder (92)
 • Spelare (33)
 • WISH (9)
 • HÄLSNINGAR (41)
 • Pozdravlyalki för druzey2 (39)
 • Pozitivchik (5)
 • Användbara webbplatser, min verktyget (46)
 • Politinformation (24)
 • Tid på året (8)
 • Etikett regler (7)
 • Helgdagar (14)
 • Jämförbara, berättelser, tales (50)
 • PUBLIKATIONER (1)
 • Inramat (229)
 • ramar för video (13)
 • culinary ramar (15)
 • Nya ramar (11)
 • Enkla ramar (13)
 • ramar religionen (40)
 • Ramar blommor (8)
 • Ramar författare (26)
 • FLORA (4)
 • Religion (193)
 • DAG ST (17)
 • Kvinnor i religion (15)
 • Religiya.Veliky inlägg. (8)
 • Patriarches (5)
 • Religion. För dom. (1)
 • Religion - ikonen för Guds moder (36)
 • RELIGION .Zhitie helig (52)
 • Religion i bilder (28)
 • RELIGION video (16)
 • Religion. Passionale 2 (8)
 • Religion. Helgdagar. (46)
 • Religion. Prazdniki2 (20)
 • Religion. Texter (7)
 • Religiya.BIBLEYSKIE Stories. (3)
 • Religiya.Vera ortodoxa. (25)
 • Religiya.Duhovny mänskliga världen. (50)
 • Religiya.IKONY. (21)
 • Religiya.Molitvy (55)
 • Bön 2 (6)
 • Religiya.Mudrost andliga. (19)
 • Religiya.POZDRAVLENIYa. (10)
 • Religiya.Publikatsii (106)
 • Religiya.Publikatsii2 (18)
 • Religiya.Slovo präst (15)
 • Religiya.Stihi, liknelser, berättelser. (72)
 • Religiya.Hramy och Temple (23)
 • RECEPT Yum yum (414)
 • Ämnen för vinter (64)
 • Ämnen för zimu2 (9)
 • kulinariska trick (2)
 • Brandy, likörer. (3)
 • Fördelarna med produkterna (19)
 • Kakor, pannkakor, deg. (34)
 • Meatless rätter (17)
 • Recept för Multivarki. (12)
 • Recept snacks (2)
 • Recept kött (4)
 • Fiskrätter (19)
 • Sallader, aptitretare (29)
 • SBP, vegetabiliskt STUGA (99)
 • Krukväxter (12)
 • trädgårdsmästare intressant (12)
 • Sagor, fabel (21)
 • Smiley (15)
 • Spasibki, komentiki (48)
 • BAKGRUND (4)
 • Referens (8)
 • Status (10)
 • POEMS (234)
 • Årstid (3)
 • Dikter av Irina Samarin-labyrint (13)
 • Dikter Andrew Freese (19)
 • POEMS 2 (64)
 • På POEMS MUM (3)
 • Lektion 2 Hur man gör det. (10)
 • Lektion. Hur man gör det (97)
 • Alltid till hands (51)
 • I LÄRT Editore (25)
 • Lektioner för LI (22)
 • LÄRT Photoshop (21)
 • Lektioner. INTE VILL VARA Kettle (4)
 • UROKI.Ne vill vara en vattenkokare. (52)
 • Flash-animering (50)
 • Flash animation 2 (11)
 • PHOTO (29)
 • FOTO.VSE för foto (1)
 • Hushållning spets (50)
 • Jag vill veta allt. eller lite av allt. (37)
 • Blommor, blomma (41)
 • Citationstecken, ord (23)
 • Klocka, kalender (36)
 • För att bli ihågkommen. (17)
 • EXCLUSIVE sällsynthet (12)
 • Epigraphs (15)
 • Detta är intressant att veta (133)
 • BAKGRUND DISCOVERY (1)
 • Det är roligt! (37)
 • Yuvelir.Dragotsennosti (2)
 • Jeweled Arts (43)
 • Humor, i bilder, skämt (141)
 • YuMOR.Yumornem. (11)
 • Jag är smart sak att säga. (24)

-Sök i bloggar

-vänner

-gemenskap

ALL OM Pelargonium (GERANI)

Pelargonium tillhör familjen geranium. Homeland Sydafrika Pelargonium. Släktet Namnet kommer från det grekiska "pelargos" - Stork: på grund av likheten mellan frukt med en näbb av en stork. Det finns omkring 280 arter av ettåriga och fleråriga örtartade växter, buskar och dvärgbuskar.

Trivialnamn: Geranium. Detta är en av de vanligaste växterna. Pelargonium eller pelargon kan ses inte bara i samlingen av erfarna amatörodlare och på fönsterbrädan på någon mormor som inte är särskilt reda ut vad man ska plantera och hur man korrekt vattnas, men alltid glädje årliga med doftande blommor.

Geranium, kanske - en av de vanligaste växterna på våra fönsterbrädor. För rättvisans skull bör noteras att under detta namn verkligen förstår Pelargonium.

Pelargonium - utbredda krävande växter. De dök upp i slutet av XVII-talet i Europa - början av XVIII-talet. Under det senaste århundradet genomförde ett stort urval arbete för att avlägsna ett stort antal hybrider och sorter. brokiga växter har erhållits, härledda dvärg former, sorter med vita och tvåfärgade och dubbla blommor.

Och inte överraskande, älskade Pelargonium så runt om i världen. De är lätta att ta hand om, de är lätta att föröka, de blommar under en lång tid med stora och färgglada knoppar. Dessa växter är oftast lovers kallas blommande pelargoner. En liten grupp av doftande Pelargonium vanligtvis odlas inte för blommor, och på grund av de aromatiska bladen.

1

Kortfattat som älskar Pelargonium

Pelargonium gillar en mycket ljus, sol och luft, men om sommaren är mycket varmt, ofta ordna det hennes bad, tvätta bladen och blommorna är inte berör varandra. Gör det bättre på kvällen. Spray Pelargonium inte behöver är en skadlig effekt på kronbladen. Under de varmare månaderna bättre att sätta in den friska luften när det växer hemma i det öppna fältet, så det blir bara för vintern hemma. Han gillar inte värmen och kyla det endast behövs under viloperioden. Ge henne gott om ledigt utrymme (inte mår bra, när det var nära kväva växterna).

Vattning är nödvändigt rikligt, ger god dränering av överflödigt vatten, så att vi kan förhindra försumpning. Om dina blad och blommor av Pelargonium har ändrat sitt utseende, är det första tecknet på att anläggningen är antingen torrt upp eller få mer vatten än den behöver. Dessutom, om Pelargonium känns bra, lämnar en hel del och de är vackra, men anläggningen inte blommar, eller ge lite färg, det säger att det också fuktas. Hur vet jag om det är dags att vattna blommor eller ännu tidigare? Fingrade det översta lagret av jorden i krukan, om det är torrt på toppen, men den våta nedan är det nödvändigt att vänta på att ridån även en eller två dagar.

Med uppkomsten av kallt väder vi gör anläggningen i rummet. Vintrar det eller ett fönster, då vattning flera klippa eller på en sval plats (inte mindre än 7 ° C), sedan lämna nästan torr jord, fukta endast sporadiskt.

Pelargonium hem Pelargonium domesticum - denna typ av lanserat specifikt som en krukväxt. Höjd ca 50 cm lång med rundade stora blad, 7-9 cm i diameter, med en tandad kant. Blomställning ett paraply på en lång stjälk. Blommorna är ca 5-6 cm i diameter, en mängd olika färger - lila, rosa, vit, lila, etc. Olika sorter kan vara med dubbla och enkla blommor, färgen från vitt till rödbrunt, med fläckar och utan .. Kännetecknande för de flesta sorter av denna art - förekomst av mörka fläckar eller mörka stråk längs venerna på de lägre kronbladen. Blommar från mars till juli. Pelargonium hem har en cool vinter, om vintern, var hon höll i alltför varmt rum, är det dåligt i blom eller inte blommar alls. Ett annat namn för stora Pelargonium Pelargonium grandiflorum.

Pelargonium trädgård Pelargonium hortorum - växer ungefär 60-100 cm, beroende på sort, lämnar nästan rundade med en vågig eller fransad kant, de flesta sorter har en distinkt rödbrun eller ett band längs kanten av arket. Blommor är enkel eller dubbel, är i allmänhet små - ca 2-4 cm i diameter, samlas i många blommiga paraplyer. Nyanser av blommor beroende på sort från vitt till rödbrunt eller lila. nästan hela året kan blomma med god vård.

Pelargonium doftande eller silnopahnuschih ROSENGERANIUM - större anläggningar runt 70-100 cm i höjd, med en delad vid 5-7 delar ludna blad som har en påtaglig doft av citron. Varje blad blad i sin tur kraftigt skära, från vilken bladen verkar frotté. I paraplyblomställning blommor är oftast mycket, de är inte stora, rosa.

Pelargonium lockigt Pelargonium crispum - doftande, ca 50-60 cm lång, korrugerade blad, grön, något slitsade, med en fin kant vita, rosa blommor. Detta luktar citron geranium.

Bollpelargon bollpelargon - ca 80-100 cm, med split lämnar i 5-7 bitar, blommorna är inte stora, rosa. Denna art har rosengeranium arom.

Pelargonium sköldkörtelHängPelargon - hang-Downing Pelargonium, små blad rundade femkantiga (nästan stjärnformade), grön eller rödaktig fälg, stjälkar hängande till 80 cm lång. Blommorna samlas i paraplyer på korta stjälkar enkla eller dubbla, beroende på vilken typ av vita, rosa, lila, rött, etc.

Tips om att ta hand om Pelargonium

En av de mest anspråkslösa växten - en pelargon (Pelargonium). Att ta hand om dessa färger kräver inte mycket ansträngning.

ansökan

Används som dekorativa och blommande krukväxter, liksom en korg anläggning (P. thyroid), balkonger och öppen mark.

För normal tillväxt Pelargonium behöver värme och bra belysning. I slutet av våren - försommaren ska anläggningen tas i den friska luften, pritenit den från direkt solljus.

Om det inte finns tillräckligt ljus, Pelargonium, som regel, minskar dess blomning, dess bladverk och blommor förlorar sin ljusstyrka. Om Geranium är i rummet bakom glaset, de direkta solstrålarna är skadliga, de kan orsaka brännskador, men utanför i öppna solen pelargoner är lätta att tolerera. Vinter pelargoner behöver ljus eller lysrör fitolamp.

Optimal temperatur: 8-12 ° C. Sommar - rumstemperatur. Vinter önskad temperatur 8 .. + 10

Pelargoner behöver regelbunden och riklig vattning under våren och sommaren och måttlig vattning på vintern, eftersom med en svag rotsystem vegetation lätt häll. Pelargoner inte kräver besprutning och tvätta bladen. Det tillhör den kategori av de växter som är bättre att torka, än att hälla. Alla pelargoner finns möjligheten att lagra vatten, så de anses suhostoykimi. När vattning är nödvändigt att dränera överflödigt vatten för att förhindra försumpning. Om geranium får mer vatten än den behöver, dess blad och blommor ändra sitt utseende. Om överdriven vattning, även om bladen är bra, kan geranium inte blommar.

För tillväxten av Pelargonium Jorden bör vara näringsrik. För detta ändamål lämplig blandning av lika delar av trädgårds mark, torv och sand. Samma jord är också lämplig för sådd av frön av pelargoner. När den odlas i trädgårdar pelargoner föredrar väldränerad jord. Under hösten gräva upp pelargoner och rullade över i potten. När odlas i krukor med pelargoner krävs god dränering för att undvika stagnation av vatten i rötterna. Periodvis är jorden i krukor som krävs för att lossa, det ger luft tillgång till rötterna och förhindrar rotröta.

Pelargoner kan odlas i krukor eller lådor. Pottstorleken är vald i enlighet med storleken av rotsystemet. Potten bör inte vara för stor - i det här fallet inte kan kontrollera tillväxten av växter och bildar önskad höjd. Små krukväxter pelargoner blommar bättre, blommorna kommer att bli vackrare och ljusa och rymliga krukväxter buske växer bra, men blommar värre. För de unga buskar plocka potten liten eftersom rötterna av pelargon liten. Blomkrukor förändras länge endast när det är klart nära i gamla geranium. Om en stor kastrull, kan du plantera den i två eller tre sticklingar. Krukor för pelargoner kan vara av plast eller bakad lera, men jorden torkar långsammare i plastkrukor är därför mer sannolikt att genomgå förruttnelse av rötterna, medan lergods krukor väl passera fukt och luft. Den optimala diametern på potten för en växt 12-14 cm 22-25 cm och för tre eller flera växter i en enda kruka. Höjden på krukor av 10-15 cm. Ju mindre potten, anläggningen mer kompakt (särskilt sant för pelargoner odlas från frön).

Amplifiering av förgrening, bildandet av bussningen och kron Pelargonium uppnås genom att nypa. Inklämningen sker på ett ark av 8-10, om växten odlas från sticklingar, och vid 6-8 blad om pelargoner odlas från frö. När kläms bort växande punkt. I vissa fall, behovet av att åter nypa. Det finns två sätt att bilda en buske. Om efter att nypa nya skott började stiga inte på rhizom och från axils av övre bladen, bör de tas bort. Lämna bara axillär skott under topp-par blad. Eller annars - att ge den övre armhålan skjuter växa och efter två eller tre par blad prischipnut igen. Pinched pelargoner produceras i februari och mars. Medan nafsa och ökar förgrening och därmed ökar antalet färger den rör sig blommande geranium.

I slutet av februari - början av mars, när Pelargonium vaknar på våren perioden är nödvändigt att bilda en krona, som den gamla och stora stjälkar skärs, lämnar varje skjuta 2-5 knoppar. Trimmas stjälkarna används för förökning. Bad beskärning sticklingar av pelargoner, och i december och januari, eftersom det är den svåraste perioden i livet av anläggningen. Beskärning på hösten leder till uppkomsten av en ung, sjukliga skott, vilket försvagar anläggningen och det kan dö på vintern. Vanligtvis pelargoner på vintern rummen växer snabbt och bildar missfärgade avlånga skott skäras tidigt på våren. För att få en bra buske pelargon lämpligt att bära på sommaren i det fria. Beskärning, liksom nyper, skjuter blommande geranium.

Mycket positiv Pelargonium svarar på mineral och organisk gödsling. Under perioden av aktiv tillväxt bör användas mineralblandningar utfodring eller flytande gödselmedel. Under blomningen använda gödselmedel som innehåller mer fosfor och kalium än kväve. Sådana gödselmedel stimulerar blomningen. Om det är nödvändigt för att få rikligt med bladverk, den tillämpade gödselmedel med en hög halt av kväve. Utfodring sker en gång i veckan med sen tidig vår till höst. Om pelargon transplanteras in ett nytt land blandning brukar börja mata tre månader efter transplantationen, när marken är uttömda.

reproduktion

Pelargonium från utsäde, är blommar mycket rikligare än den förökas genom sticklingar. Samtidigt kan anläggningen blomma upp till 30 blomställningar. Sådan pelargon mer resistenta mot låg fuktighet, mindre sjuka. Pelargoner sådd sker i januari och februari i plantor krukor eller skålar. Mark för plantering pre-skjul kokande vatten och den mörka lösningen av kaliumpermanganat. Fröna läggs ut på den våta marken, lätt täcka med jord för plantor och besprutas med en tillväxtfaktor. Fat täckt med glas eller film. Grödor bör hållas jämnt fuktig tillstånd. Vattnas försiktigt så fröna inte lämnas till djupet eller inte gro. Plantor skålar med de framväxande plantor måste luftas dagligen, höja ett glas eller film och ta bort kondensat. groning tid av 7-14 dagar, oönskade temperaturfluktuationer bortom 20-24 grader. När skotten visas 2-4 sant blad, plantor dyk. Samtidigt, för att förhindra stam röta är nödvändigt att plantera på samma djup där de växte tidigare. Plantor odlas vid en temperatur på 16-18 grader i ett ljust rum, måttligt befruktade. Efter 6-8 veckor plantorna transplanteras in i en annan kastrull. Blommande sker i mitten av sommaren.

Men de flesta av Pelargonium förökas genom sticklingar. Detta är det snabbaste sättet att få en blommande växt. Dessutom har frön som härrör från hybrid pelargoner inte återger exakt alla kvaliteter av föräldra former. Därför används oftare sticklingar, som garanterar bevarandet av sorter, förutom växterna börjar blomma strax efter böka. Vid plantering frön av tiden före blomning längre. Sticklingar rota i februari-mars och i juli och augusti. Reproduktionsperioden är associerad med sticklingar, rotbildning av sticklingar som försämras vid en lufttemperatur över 25 grader (på sommaren kyla kan förökas i hela växtperioden). Bäst förnya pelargonia, skärning apikala fly för rotbildning från ark 2-3 och 5-7 cm i längd. Efter trimning podvyalivayut sticklingar i skuggan under dagen, för att förhindra röta av sticklingar snitt doppade i krossad kol, varefter blandningen infördes i en ljus, fördjupa på 2-3 cm och innehålla 20-22 grader. Mark sandblandningen bör innefatta åtminstone tredjedel eller fjärdedel. Pre mark skållas med kokande vatten, och blandningen hälldes mörka lösningen av kaliumpermanganat. Den första vattning är riklig, sedan vattnas sällan och inte besprutas, eftersom fukt kan orsaka röta av sticklingar. Till skillnad från de flesta växter, sticklingar av pelargoner planterade på rota, är det inte nödvändigt att täcka, det ger en negativ effekt. Böka sticklingar sker ungefär en månad. Det är bäst att böka sticklingar i plastmuggar 0,2 liter. Transplantation 9-11 cm i potten utförs i närvaro av rötter runt omkretsen av koppen. Växter som odlas från sticklingar, skurna i mars blom i mitten av sommaren, skär i augusti - kommer att blomma på våren.

Young Pelargonium årligen eller bör planterade vartannat år. Gör det innan våren tillväxt. Potten bör vara liten, annars starkt utveckla lummiga skott och anläggningen inte blommar. Om Pelargonium planteras i balkonglådor (efter vårfrost), är avståndet mellan dem 20-25 cm gör. Om Pelargonium odlas i trädgården, gräva dem i höst, och rullade över i potten. Om du inte kan transplantera anläggningen, är det möjligt att årligen ersätta det översta lagret av jorden och utan transplantation växterna. Under det tredje året i livet, är anläggningen bättre att ersätta de unga, vuxit från sticklingar. Sticklingar, rotade i augusti, lämnar för vintern utan omlastning. I mars och april rullade de över i 9-11 centimeters krukor. Om Pelargonium odlas i trädgården, på hösten, innan frosten, det kommer att bära i huset. De växtrötter beskärs och lägg i en kastrull med god dränering. De toppar skotten skärs ut från anläggningen.

Skadedjur och sjukdomar

När otillräckligt ljus, när fukt och överdriven vattning kan ha Pelargonium roten kragen röta och rot kan visas skadedjur - bladlöss och vita flygare. För att undvika detta pelargoner måste se goda levnadsförhållanden (ljus, kalla vintrar med enstaka vattning).

I Pelargonium växter när de överförs från en öppen mark eller från balkongen i huset kan vända gula löv. Efter acklimatisering till den nya miljön blad gulnar stoppas. Gulnande löv möjlig bristande efterlevnad av villkoren för vinterunderhåll, samt vanligt förekommande svampsjukdom - rost.

När rost Pelargonium lämnar täckt med gulnande fläckar, och sedan vissna. För närvarande finns det läkemedel som skyddar växter från svamp- och bakterieinfektioner. Sjukdoms pelargoner - ingivande av plantor orsakade av svamp som infekterar rötter och basen av stjälkarna av plantor, växter falla. För att förhindra inlämnandet av plantor frön bör sås i steriliserad jord och pereuvlazhnyat det.

Gulnande nedre bladen.

Om bladen är fjädrande och de torkar bara kant - Anledningen är bristen på fukt. Om bladen är halta och röta - det finns ett överskott av fukt. I båda fallen kan löven faller bort

Rodnad av bladmarginaler.

Alltför låg temperatur. Skjut din pott borta från fönstren i den frostiga natten

Mörknande av basen av stammen.

Disease stjälkbakterios. Sjuka växter förstörs. I framtiden använda steriliserad jord och undvika vattenmättnad.

Det är en sjukdom i skottsticklingar är skärbasen svarta på grund av nederlag svampen. Sådan stjälk bort omedelbart. Orsaken till sjukdomen stjälkbakterios är en vattendränkt jord eller sigill som förhindrar dränering. För att förhindra att sjukdomen stjälkbakterios måste använda steriliserad jord. För att hålla de olika kan du prova att plantera in sticklingar.

Kala stammar; falla av nedre bladen.

Bristen på ljus - ljus kräver Pelargonium

Vattnig mjuka kuddar på bladen.

Ödem - icke smittsamma sjukdomar i samband med vattendränkt jord. minska vattning

Gråmögel på bladen.

Gråmögel som orsakas av svampen Botrytis; Det inträffar när över blöta marken. Smittsam sjukdom - ta de drabbade bladen, behandla systemisk fungicid, bättre ventilera och minska vattning

Frånvaron av blommor på Pelargonium hem.

Om anläggningen ser friska, då den troliga orsaken - alltför varm luft på vintern.

Pelargonium ganska resistenta mot skadedjur, men ibland drabbas kvalster, bladlöss, vivlar och vita flygare. Tänger, vivlar, förstörde gråmögel fungicider och bladlöss och vita flygare rädsla permetrinsoderzhaschih preparat.

Kvalster kan förstöras, tvättning av bladen (speciellt försiktigt på den undre sidan) av tobaksextrakt eller kamomill och grön såpa. 2-3 timmar att åter tvätta bladen med vatten. Det är särskilt svårt att hantera whitefly. I detta fall bör bearbetningsanläggningen utföras var tredje dag. All sprutning äga rum utanför bostaden.

Alla delar av växter av vissa arter Pelargonium mindre giftiga: kan orsaka kontakteksem

Används i medicin

För terapeutiska ändamål, använda blad och rötter geranium. Av de kemikalier som finns i anläggningen, särskilt kan isoleras gallussyra, akacia, stärkelse, pektin, socker och tanniner. Formuleringar av pelargon besitter sammandragande verkan, inhibera sekretion av vätskor intag retardera absorptionen av järn och andra mineraler. Dessutom är de appliceras som en sköljning av munnen och halsen vid behandling av faryngit, ökad blodkoagulering, sammandragande verkan, minska näsblod, behandla magen, tarmblödning och blödning i munhålan.

Du kan använda dem som ett sätt att behandla diarré. I forna tider, pelargoner som används för frakturer och för att behandla cancer.

Varifrån kommer pelargoner?

Geranium (Pelargonium) kommer främst från Sydafrika, var Pelargonium introducerades till västvärlden i början av sextonhundratalet, när naturforskare, samlare levande växter och skeppsläkare på en segelbåt, efter normala kommersiella farleder, kjolar i Godahoppsudden och förde växter från dessa flygningar.

Hemland flesta arter och sorter av pelargoner - Sydafrika, där de är en del av de säregna flora av Cape, som gav oss en enorm mängd av prydnadsväxter: Cleave, Chlorophytum, sansevery, Mesembryanthemum och många andra.

. Totalt finns det mer än 300 arter av örter och dvärgbuskar, spridda över hela världen, liksom i tropikerna - i bergen.

Du är intresserad av geranium eller Pelargonium? Vilda pelargoner och här i Sibirien komplett.

Hemland växter pelargon eller Pelargonium och där jag kom från

Geranium anses vara den mest populära och välkända anläggning i inomhus trädgårdsodling. Nybörjare älskare uppskatta dess enkelhet och reproduktion. Det finns många olika sorter. Pelargon är en ettårig växt eller en perenn växt och når en höjd av femtio centimeter. Höjdpunkten av anläggningen är bladen av rika grön nyans som liknar färgen på nytt gräs och stora ljusa blommor som samlats in i blomställning. Bladen avger en behaglig doft av citron och mynta. I denna artikel kommer vi att tala om hemland växter, vet dess vetenskapliga namn, och till skillnad från andra arter - Pelargonium.

Historien om ursprung och födelseplats krukväxt

Till att börja med låt oss titta på där jag kom från denna krukväxt. I naturen finns i Nya Zeeland, Australien, Kalifornien och Madagaskar. Födelseplatsen för anläggningen är Indien och Sydafrika. Det är från dessa kanter anläggningen fick de europeiska länderna. När sjömän som var i Sydafrika, intresserad intressant växt med ljusa knoppar. Den brittiska tog anläggningen i Storbritannien, där uppfödare har börjat föda upp nya sorter.

Hon började dekorera huset och trädgården omedelbart så snart den kom till Europa. Generellt kan denna anläggning ses i hemmen av adeln. Damerna av tiden som valts av skönhet och prydde det deras toaletter, dekorera hattar och nacke lyx klänningar.

blommande geranium

I Ryssland rstenie anlänt till artonde - artonhundratalet och snart vunnit stor popularitet bland aristokratin. De var dekorerad med ovanlig blomma sina lyxhus. Vissa arter har inte tämjas av människan, de delades ut i naturen, bosatte sig i ängar, våtmarker, skogsområden, modigt kämpar för sina ogynnsamma väderförhållanden.

Problem i växande blomma

 • gulnande och AMPUTATION nedre bladen. Anledningen: bristen på belysning, felaktig vattning. Brist på solljus utlöser blanche bladen. Torka orsakar torkning av löv tips och mycket fukt - deras förfall. Om detta händer, justera fängelseförhållanden: anläggningens dosvechivayut eller upprättande av bevattning;
 • rodnad okaemki blad. Orsak: fryst. Lösning: Flytta till en varmare plats;
 • frånvaron av blomning. Anledningen: bristen på synlighet, eller avläsningar låg temperatur. Lösning: Justera fängelseförhållanden;
 • manipulations sjukdomar (gråmögel, rotröta) eller mottagliga till attacker av skadedjur: nematoder, bladlöss, vita flygare och kvalster. För att förhindra utvecklingen av sjukdomar är nödvändig för att säkerställa korrekt levnadsvillkor.

Hon pryder inte bara lägenheten, men har också många användbara egenskaper. Dess sammansättning är flavonoider, flyktig olja, tannin, karoten, stärkelse, fruktos, pektin, mangan, järn och andra ämnen. Egenskaper mirakel geranium intresserad av antiken, har det uppmärksammats av traditionella healers, trollkarlar och präster. Med den kämpade mot det onda och skydda gravida kvinnor.

En blomma bädd av pelargoner

Den användes för att eliminera huvudvärk, stress och ryggont. Det är möjligt att bekämpa bakterier och virus, stoppa blodet, minskar smärta och svullnad, läka sår, har en positiv effekt på mag-tarmkanalen och hjärta.

Vid en kall saft ingjutit i näsan av bladen, när du hostar dricka infusion av bladen och skölj halsen. Ear sjukdom som behandlas genom att lägga färska blad i hörselgången. Det finns många recept för dess användning för medicinska ändamål.

Geranium kan ha en positiv inverkan på miljön och stoppa människor. För många det är förenat med gamla mormor och Sovjettiden, när blomman är dekorerad varje fönsterbrädan. Våra mormödrar trodde att anläggningen har verkligen unika egenskaper. Men nu är det inte förlorar sin popularitet.

Anläggningen sparar familjer från skandaler och gräl, skapa en harmonisk atmosfär i huset. Specifik doft hjälper till att klara av en stressande situation, och eliminerar överdriven irritabilitet. Nervsystemet kommer i ordning under inflytande av en mirakulös växt, så att personen inte längre drömmar mardrömmar, sömnlöshet och blad. Många tror att det är ett utmärkt amulett som skyddar mot det onda ögat och förruttnelse.

Med en mängd olika pelargoner associerade föreställningar, där särskilt starkt tror våra förfäder. flickor hade tidigare med torkade blommor, sys upp i en säck till varu killen uppmärksammade dem. Flickor trodde att de bidrar till att ha sitt ursprung darrande kärlek. Man tror att anläggningen har en positiv effekt på familjens budget.

Blommande geranium närbild

Vita pelargoner symboliserar renhet, oskuld och uppriktighet. De vaktar familjen förmögenhet från motgångar och misslyckanden. Par som vill ha ett barn, är det nödvändigt att omedelbart få en vit pelargon: det kommer att hjälpa att bli föräldrar.

Red symboliserar passionerad kärlek. De bör bli vän ensamma tjejer som drömmer att möta en kompis. Red Geranium kommer hjälpa till att bevara skönheten och ungdomlighet. Rosa växter lär tjejer så länge inte kan gifta sig.

Ett annat namn pelargon på vetenskaplig

namnet låter på latin så - «geranium». Det kommer från ordet "Geranion" eller "Nios", som betyder "kran". Namnet gavs till anläggningen är ingen tillfällighet: frukt och bundna på det, ser mycket lik näbben av en kran. De brittiska och amerikanerna kallar pelargoner «cranes» - «geranium ".

blomma Pelargonium

Vad skiljer geranium och Pelargonium?

Inom området för blomsterodling stor förvirring om Geranium och Pelargonium. Vissa människor tror att de är en och samma anläggning, medan andra tror att "pelargonium" - det vetenskapliga namnet på anläggningen. Detta är en stor missuppfattning. I själva verket, geranium och Pelargonium - två mycket olika blommor, med betydande skillnader.

De tillhör samma familj, det är den största likheten. Familjen omfattar fem släkten och åtta arter. Den mest talrika - geranium, och den vanligaste - Pelargonium. De har en likhet i yttre tecken. De är mycket lika de frukter som liknar näbben av en kran eller en stork. «Pelargos» är översatt från latin som "stork", därav namnet "pelargonium".

Växter kännetecknas av närvaron av olika genetiska egenskaper, så att de inte kan korsa. Pelargonium är hem för de södra regionerna, och geranium kom till oss från nordligare breddgrader. Denna skillnad påverkar avsevärt blommande geranium blommor blomma och tolv grader av värme, och detta kräver Pelargonium växthusförhållanden. Pelargonium växer bra hemma, i rabatterna och balkonger, kan existera i trädgården, där det inte är nödvändigt för att täcka vintermånaderna.

Arter naturligt växer på klipporna, som ett ljus sandig jord, och arter som lever i ängar, utvecklas väl i tunga jordar med lera.

Pelargonium närbild

Geranium och Pelargonium perfekt odla inomhus med halvskugga, men som bra ljus men inte direkt solljus. Att ta hand om dem är i grunden densamma. Den enda skillnaden är att i Pelargonium vårdas i lägenheten, och för pelargoner - en trädgårdsmiljö.

Pelargoner är placerade på ett fönsterbräde, att förse den med en behaglig temperatur. Hon kom till lägenheten av de hetaste platser, så det kräver växthusförhållanden. Om anläggningen är inte tillräckligt med ljus, upphör den att blomma eller lösa små blommor. Pelargonium vattnas som det översta lagret av jorden torkar. Onödigt att återfukta det omöjliga, annars kommer det att leda till röta av rotsystemet. Pelargoner tillräckligt liten kruka fylld med jord och näringskvalitet utrustad dränering.

Vattnas sällan är särskild uppmärksamhet ägnas åt honom, om sommaren var inte rik på regn. Trots att blomman växer utan konstgödsel och utan ogräsrensning, är det värt att betala lite uppmärksamhet åt dessa aspekter av vård. Minsta gödning och rensa blomman kommer att bidra till att bli mer frodiga och friska. Lägg den i ett soligt, vinter inte hamnen, eftersom det är resistent mot frost. Detta är en grundläggande skillnad mellan de två arterna.

Geranium blomma består av fem eller åtta kronblad. Oftast enda blomma blommorna, men vissa sorter samlas i blomställning. I Pelargonium, växande hus, ovanlig struktur blomkronan: övre kronblad större än botten tre, för att därigenom bilda den oregelbundna formen av blomman. Av Pelargonium erhållits blomknoppar stor. Geranium har en omfattande palett av färger, som kan målas i andra än Scarlet färger och blommor Pelargonium aldrig bära färger med blå toner.

Vänster blomma Pelargonium, höger - Geranium

De vanligaste sorterna är "georgiska", "Oxford", "storslagen". Pelargonium hem som florister, blommor blomma hela året. På sommaren kan den placeras på en balkong eller terrass, men på vintern, vara säker på att återvända i rummet.

Blommor är ofta förväxlas att tro att de är en och samma anläggning. Men dessa två blommor är helt olika växter med de grundläggande skillnaderna, så du måste kunna skilja dem från varandra.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 − = 33