Pelargonium födelse

Homeland geranium växter och populära formerna av blommor

Denna vackra och användbara blomma fångas i vårt land från Europa på 17-talet, mycket snabbt vunnit enorm popularitet. Men födelseplatsen för växt pelargoner - heta Sydafrika och Indien lukta kryddor. De flesta nördar konvergerar i en enda mening, att denna blomma distribuerades mer i den gamla super av Gondwana förenar Indien, Australien och Afrika.

Endast i slutet av 16-talet pelargon det togs till Storbritannien från Sydafrika. Det bör noteras att vid denna tidpunkt, Europa blev centrum för urval och odling av sällsynta arter av ätbara och prydnadsväxter. Detta underlättades av utvecklingen av engelska och spanska sjömän av nya exotiska länder i Afrika och Indien. Homeland geranium sorter som vi känner och växa i dag - är Storbritannien. På den tiden var det populärt att ta med intressant flora och fauna att förlänga katalog av de kungliga trädgårdar och djurparker, samt att tillgodose behoven hos rika uppfödare.

Stor familj Geraniaceae innehåller två sorters växter. Den första representant - Pelargonium, som återfinns på fönster, många i vårt land. Den andra tävlingen - hon geranium. Denna blomma är lämplig för odling i hemmet och i trädgården för plantering i öppen mark. Många nybörjare och erfarna odlare ofta förväxlas Pelargonium och geranium: födelseplatsen för växterna, utseende och innehåll på sina villkor är nästan identiska, men ändå inte samma sak. Den första typen omfattar cirka 280 arter, och den andra - mer än 430, men varje år finns det nya medlemmar i denna vackra hem tack vare outtröttliga arbete uppfödare från hela världen. För att skilja en växt från en annan, måste du noggrant undersöka blommorna: de kommer att ha en pelargon radiellt symmetrisk, samlas i små semiumbels och nästan rätt form. Men blomställning Pelargoner är bilateralt symmetriska blommor zygomorphic.

Homeland geranium växt - Indien, de mest populära sorterna kommer därifrån. Den fann också i Afrika. Älta några vanliga typer av växter som är den vackraste representanterna för denna familj.

Pelargon fyrkantigt - buske höjd av 30-70 cm Blommorna visas under våren och sommaren (beroende på längden av landning) och liknar en fjäril .. Sydafrika - födelseplatsen för anläggningens pelargoner fyrkantig. Blommans färg kan variera från blekt grädde till blekrosa. Anläggningen föredrar en väl upplyst fönsterbräda, och temperaturen inte understiger 10 ° C. I våren och sommaren pelargoner vattnas rikligt, och den svala tiden på året - i dämpning. Som grundfärg lämplig grogrund med en kvalitet dränering.

Geranium lockig - en stor variation för odling i hemmet. Denna buske når en höjd av 30-60 cm och har en mycket omfattande system av blad. Homeland geranium växter lockigt - Sydafrika (Kapprovinsen). Blommorna har en ljus färg från rosa till djupt lila och relativt korta ben. De första knopparna visas och juli och komplett vissnande och mikrosemyan mognad sker i slutet av augusti.

Varje utvald mängd Pelargonium eller pelargon kräver bördig jord, bevattning och ljuskvalitet, väl ventilerad plats i huset eller på plats. Trots motståndet av växter till olika sjukdomar, kan du inte hindra rotröta.

Hemland växter pelargon eller Pelargonium och där jag kom från

1

Geranium anses vara den mest populära och välkända anläggning i inomhus trädgårdsodling. Nybörjare älskare uppskatta dess enkelhet och reproduktion. Det finns många olika sorter. Pelargon är en ettårig växt eller en perenn växt och når en höjd av femtio centimeter. Höjdpunkten av anläggningen är bladen av rika grön nyans som liknar färgen på nytt gräs och stora ljusa blommor som samlats in i blomställning. Bladen avger en behaglig doft av citron och mynta. I denna artikel kommer vi att tala om hemland växter, vet dess vetenskapliga namn, och till skillnad från andra arter - Pelargonium.

Historien om ursprung och födelseplats krukväxt

Till att börja med låt oss titta på där jag kom från denna krukväxt. I naturen finns i Nya Zeeland, Australien, Kalifornien och Madagaskar. Födelseplatsen för anläggningen är Indien och Sydafrika. Det är från dessa kanter anläggningen fick de europeiska länderna. När sjömän som var i Sydafrika, intresserad intressant växt med ljusa knoppar. Den brittiska tog anläggningen i Storbritannien, där uppfödare har börjat föda upp nya sorter.

Hon började dekorera huset och trädgården omedelbart så snart den kom till Europa. Generellt kan denna anläggning ses i hemmen av adeln. Damerna av tiden som valts av skönhet och prydde det deras toaletter, dekorera hattar och nacke lyx klänningar.

blommande geranium

I Ryssland rstenie anlänt till artonde - artonhundratalet och snart vunnit stor popularitet bland aristokratin. De var dekorerad med ovanlig blomma sina lyxhus. Vissa arter har inte tämjas av människan, de delades ut i naturen, bosatte sig i ängar, våtmarker, skogsområden, modigt kämpar för sina ogynnsamma väderförhållanden.

Problem i växande blomma

  • gulnande och AMPUTATION nedre bladen. Anledningen: bristen på belysning, felaktig vattning. Brist på solljus utlöser blanche bladen. Torka orsakar torkning av löv tips och mycket fukt - deras förfall. Om detta händer, justera fängelseförhållanden: anläggningens dosvechivayut eller upprättande av bevattning;
  • rodnad okaemki blad. Orsak: fryst. Lösning: Flytta till en varmare plats;
  • frånvaron av blomning. Anledningen: bristen på synlighet, eller avläsningar låg temperatur. Lösning: Justera fängelseförhållanden;
  • manipulations sjukdomar (gråmögel, rotröta) eller mottagliga till attacker av skadedjur: nematoder, bladlöss, vita flygare och kvalster. För att förhindra utvecklingen av sjukdomar är nödvändig för att säkerställa korrekt levnadsvillkor.

Hon pryder inte bara lägenheten, men har också många användbara egenskaper. Dess sammansättning är flavonoider, flyktig olja, tannin, karoten, stärkelse, fruktos, pektin, mangan, järn och andra ämnen. Egenskaper mirakel geranium intresserad av antiken, har det uppmärksammats av traditionella healers, trollkarlar och präster. Med den kämpade mot det onda och skydda gravida kvinnor.

En blomma bädd av pelargoner

Den användes för att eliminera huvudvärk, stress och ryggont. Det är möjligt att bekämpa bakterier och virus, stoppa blodet, minskar smärta och svullnad, läka sår, har en positiv effekt på mag-tarmkanalen och hjärta.

Vid en kall saft ingjutit i näsan av bladen, när du hostar dricka infusion av bladen och skölj halsen. Ear sjukdom som behandlas genom att lägga färska blad i hörselgången. Det finns många recept för dess användning för medicinska ändamål.

Geranium kan ha en positiv inverkan på miljön och stoppa människor. För många det är förenat med gamla mormor och Sovjettiden, när blomman är dekorerad varje fönsterbrädan. Våra mormödrar trodde att anläggningen har verkligen unika egenskaper. Men nu är det inte förlorar sin popularitet.

Anläggningen sparar familjer från skandaler och gräl, skapa en harmonisk atmosfär i huset. Specifik doft hjälper till att klara av en stressande situation, och eliminerar överdriven irritabilitet. Nervsystemet kommer i ordning under inflytande av en mirakulös växt, så att personen inte längre drömmar mardrömmar, sömnlöshet och blad. Många tror att det är ett utmärkt amulett som skyddar mot det onda ögat och förruttnelse.

Med en mängd olika pelargoner associerade föreställningar, där särskilt starkt tror våra förfäder. flickor hade tidigare med torkade blommor, sys upp i en säck till varu killen uppmärksammade dem. Flickor trodde att de bidrar till att ha sitt ursprung darrande kärlek. Man tror att anläggningen har en positiv effekt på familjens budget.

Blommande geranium närbild

Vita pelargoner symboliserar renhet, oskuld och uppriktighet. De vaktar familjen förmögenhet från motgångar och misslyckanden. Par som vill ha ett barn, är det nödvändigt att omedelbart få en vit pelargon: det kommer att hjälpa att bli föräldrar.

Red symboliserar passionerad kärlek. De bör bli vän ensamma tjejer som drömmer att möta en kompis. Red Geranium kommer hjälpa till att bevara skönheten och ungdomlighet. Rosa växter lär tjejer så länge inte kan gifta sig.

Ett annat namn pelargon på vetenskaplig

namnet låter på latin så - «geranium». Det kommer från ordet "Geranion" eller "Nios", som betyder "kran". Namnet gavs till anläggningen är ingen tillfällighet: frukt och bundna på det, ser mycket lik näbben av en kran. De brittiska och amerikanerna kallar pelargoner «cranes» - «geranium ".

blomma Pelargonium

Vad skiljer geranium och Pelargonium?

Inom området för blomsterodling stor förvirring om Geranium och Pelargonium. Vissa människor tror att de är en och samma anläggning, medan andra tror att "pelargonium" - det vetenskapliga namnet på anläggningen. Detta är en stor missuppfattning. I själva verket, geranium och Pelargonium - två mycket olika blommor, med betydande skillnader.

De tillhör samma familj, det är den största likheten. Familjen omfattar fem släkten och åtta arter. Den mest talrika - geranium, och den vanligaste - Pelargonium. De har en likhet i yttre tecken. De är mycket lika de frukter som liknar näbben av en kran eller en stork. «Pelargos» är översatt från latin som "stork", därav namnet "pelargonium".

Växter kännetecknas av närvaron av olika genetiska egenskaper, så att de inte kan korsa. Pelargonium är hem för de södra regionerna, och geranium kom till oss från nordligare breddgrader. Denna skillnad påverkar avsevärt blommande geranium blommor blomma och tolv grader av värme, och detta kräver Pelargonium växthusförhållanden. Pelargonium växer bra hemma, i rabatterna och balkonger, kan existera i trädgården, där det inte är nödvändigt för att täcka vintermånaderna.

Arter naturligt växer på klipporna, som ett ljus sandig jord, och arter som lever i ängar, utvecklas väl i tunga jordar med lera.

Pelargonium närbild

Geranium och Pelargonium perfekt odla inomhus med halvskugga, men som bra ljus men inte direkt solljus. Att ta hand om dem är i grunden densamma. Den enda skillnaden är att i Pelargonium vårdas i lägenheten, och för pelargoner - en trädgårdsmiljö.

Pelargoner är placerade på ett fönsterbräde, att förse den med en behaglig temperatur. Hon kom till lägenheten av de hetaste platser, så det kräver växthusförhållanden. Om anläggningen är inte tillräckligt med ljus, upphör den att blomma eller lösa små blommor. Pelargonium vattnas som det översta lagret av jorden torkar. Onödigt att återfukta det omöjliga, annars kommer det att leda till röta av rotsystemet. Pelargoner tillräckligt liten kruka fylld med jord och näringskvalitet utrustad dränering.

Vattnas sällan är särskild uppmärksamhet ägnas åt honom, om sommaren var inte rik på regn. Trots att blomman växer utan konstgödsel och utan ogräsrensning, är det värt att betala lite uppmärksamhet åt dessa aspekter av vård. Minsta gödning och rensa blomman kommer att bidra till att bli mer frodiga och friska. Lägg den i ett soligt, vinter inte hamnen, eftersom det är resistent mot frost. Detta är en grundläggande skillnad mellan de två arterna.

Geranium blomma består av fem eller åtta kronblad. Oftast enda blomma blommorna, men vissa sorter samlas i blomställning. I Pelargonium, växande hus, ovanlig struktur blomkronan: övre kronblad större än botten tre, för att därigenom bilda den oregelbundna formen av blomman. Av Pelargonium erhållits blomknoppar stor. Geranium har en omfattande palett av färger, som kan målas i andra än Scarlet färger och blommor Pelargonium aldrig bära färger med blå toner.

Vänster blomma Pelargonium, höger - Geranium

De vanligaste sorterna är "georgiska", "Oxford", "storslagen". Pelargonium hem som florister, blommor blomma hela året. På sommaren kan den placeras på en balkong eller terrass, men på vintern, vara säker på att återvända i rummet.

Blommor är ofta förväxlas att tro att de är en och samma anläggning. Men dessa två blommor är helt olika växter med de grundläggande skillnaderna, så du måste kunna skilja dem från varandra.

Hemland rum geranium historia anläggningar och ta hand om dem

Geranium - en underbar krukväxt. Men det är också planteras i parker, trädgårdar, eftersom det ser vackert, inte bara på fönsterbrädan, men också på gräsmattor. I naturen kan geranium växer i skogen, gläntor. Många människor växer denna växt hemma, omedveten om sin sanna ursprungsort.

Geranium kallas också cranes. Ofta människor är förvirrade, kalla det en växt, och Pelargonium. Trots att det finns likheter i många avseenden, men ändå kan vi urskilja vissa skillnader. Idag finns det cirka 400 arter av pelargon. De växer runt om i världen, kan anläggningen vara i form av buskar eller gräs. Geranium växer upp till 60 cm. Bladen är täckta med mjuka hår och blomställningen är en annan färg. Men där är födelseplatsen för rummet pelargon?

Även i den 17: e-talet förde pelargoner i vår region i Storbritannien. Vissa människor har kommit att tro att detta land är hem till denna underbara blomma, men detta är en missuppfattning. Geranium är den södra fabriken, och i Europa kom från Sydafrika och Indien. Det fördes av britterna. I Storbritannien, började vi dra andra sorter av denna växt, som i dag många människor odlas hemma. Pelargoner dekorera fönsterbräden, anläggningen är planterad i en trädgård.

De flesta av pelargoner är de växter som har anpassat sig till det torra vädret, så att de har lärt sig att samla en stor mängd vatten i sin tjocka stjälkar.

I hemlandet av denna anläggning är porträtteras i svåra väderförhållanden. De flesta dagar på året, det lyser den brännande solen. Ofta för att ersätta torkan kommer tunga långa regnen som hälls på marken i flera dagar.

Ungefär 10% av alla arter av pelargon växer i andra områden.

  • i Madagaskar
  • i Australien
  • i Kalifornien
  • I Nya Zeeland

När pelargoner kommit till Europa, började att den kan användas som dekorationer i hem, fönster, oftast kan ses från adeln.

Damer i antiken använde blommor att dekorera halsen, huvudbonader. Efter en tid har anläggningen vunnit popularitet, så det började växa och vanliga människor.

Som redan nämnts, geranium ursprungligen odlas i Sydafrika. Men ofta, sjömän som besökte olika platser, intresserade inte bara i kultur, infrastruktur och utrustning, samt att visas i vissa områden. Därför sådan blomma som geranium, kunde inte gå obemärkt förbi. Naturforskare har märkt den fantastiska blomställning, såg de i ett sådant varmt klimat. Efter att de hade en önskan att anpassa anläggningen till de nya livsvillkor. Så pelargoner började att sprida sig till olika delar av världen, anpassar den till en skiftande klimat, som föll. På grund av detta, är människor nu överraskade av det faktum att födelseplatsen för pelargon är ett land där nästan hela året vädret är varmt.

Den ryska nådde blomman någonstans i 18-19-talet. Vissa arter av pelargoner växer i det vilda, och de är tyst överförs till det kalla vädret. Men många sorter av växter började dekorera rummet av människor.

Som ett resultat har vi utvecklat en pelargon växtförädlare, som började att visa olika kvaliteter. Varje anläggning har en skillnad i färg, form. Men i sitt hemland fortsätter att glädja ögat geranium, är det till synes samma som en krukväxt.

Att ta hand om denna krukväxt är direkt kopplad till födelseplatsen för geranium. Hennes landsmän är Chlorophytum, sansevery och andra växter. Geranium älskar värme och ljus, så hon kunde överleva bara hemma. Många år har gått sedan det ögonblick då jag först förde växten till Europa, så under denna period lyckats anpassa sig till nya förhållanden. Men ändå, de människor som har beslutat att plantera pelargoner hemma, hon bör välja en plats som är väl upplyst Windows måste vara södra.

Sommar pelargoner kan lätt bli på balkongerna. Anläggningen kommer att vara nöjd med sin skönhet, om den placeras där är de direkta strålar från solen. Men överdriv inte. I mycket varmt väder är bättre att gömma sig i skuggan av en blomma.

Jord från geranium bör vara fuktig, men återigen, måste du komma ihåg om minst. Vattna blommor nästa gång upp till 2 dagar. Så att anläggningen växte väl, bör dränering från grus. Med den kommer att försvinna fukt, så rötterna kommer att vara säkra, att de inte zagniyut.

Men vintern kan undvaras riklig vattning, eftersom fabriken är vilande fram till våren.

Geranium kräver inte ofta omplantering, bör endast utföras när öppnandet av viljan att bryta rötterna. Anläggningen kräver ingen speciell jord, är det tillräckligt att tillämpa vanliga marken. Antal blommor kan minskas om geranium växer hög. På grund av detta, är det rekommenderat att genomföra en systematisk skär grenar. Från detta och bush förvärva prakt och blomställningen är en hel del.

Om du uppfyller alla dessa regler, kommer geranium lång tid njuta av dess vackra blommor. Men även en enkel reproduktion av anläggningen. För denna trasiga kvist placeras i en behållare med vatten. Det kan planteras som kommer att ses första rötter.

Men geranium är inte bara vacker utan också användbar växt. Eftersom bladen tilldelas ämnen de bedriver rengöring och desinfektion av luften. Lukten som kommer från växter, gynnsamma effekter på nervsystemet. Man tror att det pelargon kan ge en god och god sömn. Därför är anläggningen rekommenderas att sätta i sovrummen.

Geranium innehåller tanniner, flavonoider, flyktig olja och D. så. Även i antiken denna anläggning var intresserade Präster, trollkarlar, healers. Denna blomma förvisad ont, för att skydda kvinnor under graviditet.

Geranium begåvad med medicinska egenskaper. Det jämförs ofta med groblad, som ofta används i medicinsk praxis. Om en person är skadad, är det rekommenderat att fästa ett ark till det drabbade området. Som ett resultat av blodtopp och såret ruttnar inte snabbt läkt.

Dessutom har den pelargon andra egenskaper. Den användes för att eliminera toxiner, lindra stress, för att rensa upp smärtan i mitt huvud. Från växtextraktet olja, som värderas av läkare. Med det, även i de gamla dagar hemma anläggningar stärker musklerna, rengöras smärta i ryggen. Det gjorde också komprimera oljebaserade var det appliceras på såret, så att hon har läkt snabbare, på ett sådant sätt drog pus. Vid ett kallt och smärta i öronen droppade olja. Det var också blandas med whiskey, dricka dryck sådan därefter huvudvärk. Från denna, höjer även humör försvann depression.

Gjorde infusion av blomställningar eller blad. Honung sattes därtill, varefter läkemedlet var beredd som tvättades med ögon som varade sig. Stor fördel har avkok av bladen av anläggningen. Med hans hjälp behandla magbesvär. Särskilt värdefullt är en sådan drink med gastrit, diarré.

För att förbereda en dekokt, först måste du hacka bladen. De måste ta en matsked, det läggs till ett glas kokande vatten. Blandningen bör upphettas i ett vattenbad i fem minuter. Efter det är buljongen anses redo. Det bör konsumeras 3 gånger per dag under en sked en halvtimme före måltid.

Även geranium rötter har medicinska egenskaper. De används för att förbereda infusion, varigenom blodtrycket stiger. För att förbereda det, måste du hugga roten. Häll kokande vatten över den. Blandningen bör stå för ca 8 timmar. Ansträngda infusion druckit före måltider under dagen.

Infusion av bladen kan hjälpa till att bli av med en ond dröm, eftersom det har en lugnande effekt. Sami pelargon blad minskar inflammation och återställa celler.

Tillbaka i gamla dagar hemma geranium använde den för medicinska ändamål. Men idag är denna blomma odlas i olika länder, så dra nytta av dess läkande egenskaper kan varje person i huset som har denna fantastiska anläggning.

Dessutom är den pelargon används också som en talisman. Man tror att anläggningen har magiska egenskaper. Men detta är bara en teori. En sak är säker, geranium kunna rena luften, vilket är viktigt i detta livets gång.

Re: Homeland room geranium historia anläggningar och ta hand om dem

I ett varmt rum för vinter pelargoner förlängs, stammen blottlades i botten, för att undvika denna svåra, bara en permutation i ett svalt rum och minskad bevattning. Säkerställa korrekt vintern kanske inte alla, så våren är bättre rotade sticklingar kan vara flera stycken i en kruka, och den gamla skördeväxten. För att få frodiga buskar kräver nypa, men de blommar om detta senare, men kommer att blomma ymnigt.

Re: Homeland room geranium historia anläggningar och ta hand om dem

Så jag har samma problem, har mina pelargoner för vintern starkt sträckt, ända fram till själva mitten av tröskeln och botten bladen börjat gulna och jag har dem avskuren, och nu bryter. Och min mor och mormor, hon ser magnifikt som de skär den med jämna mellanrum. Och en annan intressant punkt, sa min mamma till mig att geranium ger mycket energi, och placera den i sovrummet är inte önskvärt, vilket kommer att bli svårt att fylla, och här tvärtom, är det önskvärt, i allmänhet, är det nu i mitt kök i de sydvästra fönster, såsom ingenting ännu)

Re: Homeland room geranium historia anläggningar och ta hand om dem

Alltid geranium sticklingar att utrota mig var inte svårt, de gav rötterna i vatten, och efter två eller tre veckor, planterade jag dem i marken. Men här sticklingar av pelargoner odlas från frön vägrar envist att slå rot. Vad är orsaken?

Cool att ta emot alla de växter och blommor på sin post.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 1