Pelargonium kunglig vård i hemmet photo

Geranium Royal: trimning för frodiga blomning, vård och reproduktion i hemmet

Geranium, eller känd som blomman av våra mormödrar, "kalachik9raquo; det finns i nästan varje hem. Mörkgröna något ludna blad och vackra blommor i olika färger för att skapa ett mysigt hem. Det fanns en tid när blomman tillsammans med ficus kallas medelklassen, men lyckligtvis dessa dagar, har sjunkit i glömska, och pelargon fortsätter att glädja oss med sina blommor.

Bland de många familjen geranium växter har en mycket krävande i vården, deras odling klara och nybörjare i blomsterodling. Men kanske inte alla vet att det finns variation, som tilldelades titeln kunglig bland dessa växter. Denna blomma kan knappast kallas en pelargon, många oerfarna odlare och hitta likheter mellan henne och hennes söta och mer blygsam blomma på en fönsterbrädan. Och, naturligtvis, skulle knappast någon kallar det "kalachikom9raquo;.

Hjältinnan i denna artikel kommer att vara en lyxig pelargon kunglig sovrum. Anläggningen är svårt och kräver ständig uppmärksamhet och noggrann underhåll. Men jag försäkrar er, kommer ditt arbete att vara mer än belönas när du ser blommar kunglig geranium.

Kunglig pelargon eller Pelargonium Royal, är medlem i många typer av Pelargonium (Pelargonium), som har mer än 250 arter. Detta är en vacker blomma rum, som med tillbörlig omsorg lycklig ägare till en stor (15 cm), den extraordinära skönheten i blommor i olika färger.

Det är en infödd i fuktigt och varmt klimat i Sydamerika. Den trivs i förhållanden med hög luftfuktighet och tål inte direkt solljus. Hemma, den kungliga pelargoniens växa upp till 60-80 cm. Ju högre anläggningen inte är vettigt att växa, eftersom knopparna är endast på apikala tillväxt punkter. På en höjd av 100 cm växt helt förlorar sina dekorativa egenskaper.

Idag är många odlare är intresserade av den kungliga geranium. Vård i hemmet för en sådan magnifik anläggning har en hel del fallgropar som du behöver för att få runt till nyckfulla skönhet nöjda med sin blomning. Man måste komma ihåg att även i full överensstämmelse med alla regler för jordbruksmetoder inte kan förlänga blommande kungliga pelargon. Det är mycket kortare än i konventionella typer.

Kunglig pelargon inte blommar: vad man ska göra?

Denna fråga är av intresse för många trädgårdsmästare. Orsakerna till detta kan vara flera. För att förstå dem, måste du förstå vad som behöver kunglig geranium. Vård i hemmet av denna anläggning kräver rätt val av behållare för plantering, korrekt jord, tid vattning och beskärning, underhåll av vintern viloperioden, transplantation, om det behövs.

Låt oss betrakta skälen för att vägra en pelargon blomma. I de fall där anläggningen är planterad i alltför stor kruka börjar Pelargonium att aktivt bygga upp en hel del av grönt och växa. I denna situation, anläggningen helt enkelt inte har styrkan att blomma, eftersom dess energi går åt till rottillväxt och grönare. Transplantation en blomma i en mindre vas.

En annan anledning - blomman skadade rötter. Var medveten om att den kungliga pelargon är föremål för svamp- och bakterieinfektioner hos rotsystemet. Omedelbart identifiera sjukdomen svår. Detta blir tydligt när sjukdomen angriper stjälkar och blad. Geranium lider av en brist på näringsämnen. I detta fall är anläggningen behandlas med antiseptiska medel, som säljs i alla blomsteraffärer. Men om sjukdomen är igång, är sällan möjligt rädda anläggningen. Florist bör vara medveten om att alla sjukdomar och skadedjur (bladlöss, vivlar, kvalster och så vidare. D.) Gör anläggningen för att spendera alla sina krafter för att bekämpa dem. Om blommar i en sådan situation inte kan övervägas.

En annan mycket vanlig orsak - bristen på resten fas. Vad ska jag göra i detta fall? Minska vattning under hösten-vintern, inte befrukta blomman. Överföra plantan på en sval plats (t ex, loggian). Värme på vintern är skadligt för den kungliga pelargon. Vattning också påverkar det blommande växter, men inte lika mycket som de ovan nämnda skäl. Vad det kräver vattning pelargoner och varför det är viktigt för den behöriga gröda, beskriver vi nedan.

1

Kanske genom att titta på bilderna som presenteras i denna artikel, många människor verkligen gillar kunglig geranium. Vård i hemmet för denna skönhet har sina egna egenskaper. Framför allt handlar det om vattning. Detta förfarande är bäst bärs av pallen. Anläggningen är själv justerar den mängd som krävs av fukt. Vatten för bevattning bör vara placerade, vid rumstemperatur, är det möjligt att använda kyld kokt vatten.

Innan blommande bladen ska sprutas från tid till annan. Torr skorpa, som dök upp på det övre skiktet av marken, är signalen till vattning. Fukt kan orsaka växtsjukdomar, och dess brist leder till en brist på blommor.

Geranium Royal: trimning för frodiga blommande

Ganska ofta, odlare gör ett mycket vanligt misstag i att ta hand om denna växt - beskärning sker på våren. Det verkar som det är rätt tid, men i detta fall kan sluta blommande geranium kung. Beskärning för frodiga blomning bör genomföras under hösten och vintern.

Ofta fel beskärning leder till det faktum att anläggningen blir för långa stjälkar, och det förlorar sin dekorativa överklagande. För att skapa en vacker krona, är det nödvändigt att strikt tillämpa enkla regler:

 1. Genom beskärning, är det nödvändigt att ta hänsyn till genetiska egenskaper hos växter. Kungliga pelargon ska vara låg och buskig.
 2. Beskärning utförs desinficeras vass kniv eller sax på bladet oden nivån.
 3. Klämmande hålls med rena händer.
 4. Förlägger skivor behandlades med pulveriserad kanelpulver eller träkol.
 5. Stjälkar, vänd inne i anläggningen tas bort helt och hållet.

Erfarna odlare vet att det är mycket lyhörda för den behöriga bildandet av Bush Royal pelargon. Beskärning för frodig blomning sker oftast direkt efter Pelargonium knopp. Detta sker vanligtvis i slutet av augusti. Utför den här proceduren ska vara i två steg med ett intervall på 1,5 månader. Detta är nödvändigt för att undvika svår stress växter.

Vid en sådan tidig höst beskärning nya skott kunglig pelargon ökar mycket snabbt. Nypa dem (över den fjärde par blad) stimulerar bildandet av nya unga skott.

För att tillfredsställa dig Pelargonium frodig blomning, bör du följa en viss ordning:

 • avlägsnande vissnat stjälkar och bleka blomställningar;
 • avlägsnande av döda löv och de som tenderar att vissna;
 • inspektera anläggningen och bestämma vilka skotten bör trimmas för att bilda en vacker krona;
 • naken och långa stjälkar, ta bort fullständigt (vid den nedre noden);
 • Geranium i förberedelserna för vintern, bör skäras en tredjedel av huvudstammen.

Odlare med erfarenhet säger att i de korta dagarna av vintern, när det inte finns någon solljus sträckt tall geranium kung. Beskärning för frodiga blomning vid denna tidpunkt delvis ersättas med toppning och nya långa skott avskurna.

I april börjar kunglig pelargoniens att blomma, så beskärning bör avbrytas i mitten av mars. Bush återstod form, kläm och kan utföras under sommaren, efter blomningen. Rekommenderas starkt att skära en pelargon från december till februari för att inte bryta viloperioden. På vintern är anläggningen vilar. Vid denna tid den kräver minimal vattning och tände, kyla (temperatur som inte är högre än 15 grader) position.

Förökas kunglig pelargon, liksom konventionella sorter, sticklingar. Vid slutet av augusti sticklingar skära 7-9 cm långa, blöt i flera timmar i luft och sedan släppa dem i torv-sandblandningen. Med hjälp av en plastpåse för att skapa en växthuseffekt och se till att jorden har alltid varit en blandning av hydrerad. Sedan förbereda en blandning av sand, torv och markduken och släpps rotade sticklingar.

Vi berättade vad som krävs för att glädja dig med sin skönhet royal geranium. Skötsel och avel av denna magnifika anläggning skiljer sig något från den konventionella. Men om du följer alla regler för jordbruksmetoder, kommer denna underbara blomma belöna dig för dina ansträngningar frodiga blommande tyvärr inte alltför länge.

Vård i hemmet av den kungliga pelargonia, foton

Om vi ​​tittar på litteraturen kan vi se att den kungliga Pelargonium välkända och ett antal andra namn - kunglig pelargon, Pelargonium grandiflorum. För forskare mer bekant namn av anläggningen låter som - Regal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum. Pelargonium är en medlem av familjen Geraniaceae och kan växa till en höjd av 25-50 cm.

Men den mest kända anläggningen emot som en inomhus blomma som kan tillskrivas dess långa blomningstiden och enkelhet i vården. Det är en enkel och effektiv reproduktion av den kungliga pelargonia, eftersom de flesta av sticklingar van vid det.

Funktioner och blomma beskrivning

Fram till mitten av XVIII-talet, var Europa obekant med pelargoner, men allt förändrades när den sydafrikanska första exemplaren av denna växt har levererats. Det blev grunden för utvecklingen av nya sorter av sticklingar.

Tillsammans med andra arter, uppfödare lyckats skapa Pelargonium stor royal, chefen prydnad som är deras stora blommor.

 • Dessa växter brukar växa i form av kompakta buskar, varav de flesta är hybrider. När den odlas inomhus, de erhålles i form av små, täta buskar och spröda, höggradigt förgrenade stjälkar.
 • Beroende på sort Pelargonium kan ha olika former och storlekar av löv. Bladskaft långa pelargoner skiljer sig inte från blad blad. Många sorter av Pelargonium växer runda plattor dekorerade med något flikiga kanter.
 • Geranium blommor växa på den långsträckta, tunna stjälk, som är täckt med en sfärisk form paraplyer. Ofta hennes nuvarande enstaka blommor av stor storlek med ljus färg.
 • Pelargonium odlade sorter påverkar färgen på blommor som kan vara vit eller har någon nyans av rosa och rött.
 • När den odlas i inomhusmiljön kan erhållas tillräckligt underdimensionerad Pelargonium, som inte överskrider en höjd av 25-50 cm. Toppen av bladen och kugghjulet har en grov textur, och kanterna är skarpa korrugerad form.

Blommorna är olika enkel, trattform, uppnår en diameter av 5-8 cm. Vid ändarna av stjälkar eller unga grenar växer ungefär 10 färger som har formen av en kon.

Kronblad har normalt en mörkare nyans i ett inre område, ofta i sin främre del mörka linjer bildade. Genom att tillhandahålla lämplig vård anläggningen kan njuta av blommor Pelargonium från tidig vår till slutet av sommaren.

När växande kunglig pelargonium i hemmet behöver för att skapa goda förutsättningar för det, utan vilken det är omöjligt att säkerställa dess normala utveckling.

Denna anläggning känns mest bekväm vid lung luftrum. Enskilda ägare är inte begränsade till odling av pelargoner hemma. Vid behov kan de planteras i en trädgård, på terrassen eller balkongen, med skydd mot regn.

Ofta placeras på fönsterbrädan. Men i detta fall, måste ta hand om skapelsen god ventilation, eftersom fabriken kräver inte bara en optimal temperatur, men också fuktighet.

I allmänhet har belysnings pelargon följande grundläggande krav:

 1. Garanterar maximal belysning, på sommaren måste du partiell skuggning.
 2. Om anläggningen odlas utanför hemmet, i den valda platsen, måste du göra skydd från regnet.
 3. Var noga med att ge skydd från direkt solljus.
 4. Vinter pelargonium bör odlas i ljus, och en sval plats, varvid den reducerade temperaturen bibehålls - inte högre än 10-14 grader Celsius. I detta fall kommer det att kunna bilda knoppar äggstock.

För normal tillväxt av den kungliga pelargonium måste se regelbunden och korrekt vattning. På sommaren ska det göras två gånger om dagen - på morgonen (cirka 10 timmar) och kvällarna när solen går ner. På vintern, tillräckligt för att vattna plantan en gång om dagen.

Vissa funktioner i vården av de kungliga Pelargonium hybrider. Eftersom de är mer vana feber jämfört med zoner pelargoner under bevattning öka något vattenförbrukningen.

När vattning vuxna buskar hållkrets - inte mer än 50 ml i ett steg. Spendable mängd vatten bör vara tillräckligt för att kunna något våta marken.

måste vara Undvika överskottsfukt, eftersom det i dessa förhållanden ökar sannolikheten för förfall och infektionskontroll. Detta förklarar ofta ovilja Royal Pelargonium blommar i hemmet.

Under odling av den kungliga pelargonium nödvändig säkerställa optimal temperatur inom 18-25 grader Celsius.

Det rekommenderas inte att överskrida nämnda tröskeltemperatur. Dessutom kan vissa skador orsaka anläggningen till utkast, värme, kyla kick.

För att undvika dessa obehagliga situationer inte stör varje florist att ha en hygrometer, termometer och en väderstation.

I vilande stadiet som varar i Pelargonium Kung från oktober till mars, är det nödvändigt att förhindra uttorkning lerkärl koma. Samma omsorg i denna tid på året är nästan inte behövs anläggningen.

Redan innan Pelargonium kommer att gå vilande skede behöver bryta färger finns på den, knoppar och svaga blad. Vid utförande av beskärning skotten måste avlägsnas med en tredjedel av längden.

En sådan åtgärd skulle inte bara ge anläggningen mer frihet, men också bidra till att få det mer luft. En annan fördel är att öka gröda resistens mot skadedjur och sjukdomar. Vattning bör ske endast i de stunder när det krävs med tanke på situationen.

Enligt vilande kunglig pelargonium odlas vid en temperatur på 15 grader Celsius. Men den enskilde kan förhindra florist ordentligt hand om växter på vintern brist på utrymme eller tid att göra det. I detta fall, på följande sätt:

 • Växter tas bort från krukorna, sedan förkorta de ledande skotten, rengör rotklumpen av smuts och avskurna rötterna;
 • i detta skede av livscykeln för varje planta är inslagna i papper och slås in med folie;
 • slutligen lämnade knyta och hänga den i källaren.

Denna metod är, utan tvekan, för många, som hela vintern Du behöver inte ta hand om blomman. Pelargonium minns mars, då den togs bort från förpackningen och transplanteras tillbaka till krukor.

Under hela växtsäsongen varannan vecka i marken måste vara göra flytande gödning. Från oktober till februari är anläggningen i ett vilande stadium, därför att genomföra utfodring vid den här tiden på året är inte nödvändig.

Än en gång vill jag upprepa att de mest kompakta buskar blommar ymnigt Pelargonium royal jämfört med överväxt. Nya grenar bildas ofta och gamla, har träiga skott.

Om pelargoner odlas under många år, med hänsyn till att det är tillräckligt att utföra trimning en gång per år. Och tiden för irrelevant.

Oberoende av olika Pelargonium Royal, som du vill få ett nytt hem i busken, rekommenderas använda en utbrednings metod. För att göra detta, under de första veckorna av sommaren eller i höst att förbereda sticklingar, som skärs nedan sidesannonser i en vinkel på 45 grader.

Om flykt tillhör dvärg sorter, bör det vara separerade med ca 5 cm, och för stora -. 10 cm har de färdiga sticklingar från dem måste riva bort de nedre bladen och blommor.

Process reproduktion kunglig pelargon blomma hem sträcker något annorlunda schema än i fallet med andra sorter. Det rekommenderas inte att tillåta ökad markfuktighet, eftersom det kan leda till röta växter.

Av denna anledning bör du vara mycket försiktig med sticklingar, när ett par dagar kommer att förbli före plantering, ska du inte sätta dem i vattnet.

Mer effektiv åtgärd är att torka dem i två timmar. Men innan du behöver skära platsen bearbeta träkol och "Kornevinoy".

För nya pelargon buskar i hemmet kommer att förbereda den första kruka liten diameter. Som dränering kan användas skärvor, som fyller bottnen av krukan.

Nästa, är krukan placeras i jorden baserad blandning av torv och sand i lika mängder, och grundligt vattnas. Sedan en plantering av sticklingar skördas.

Växt stjälk i den våta eller alltför torr mark rekommenderas inte, men i en sådan situation omedelbart efter plantering och bevattning kan bara hålla kanten.

En populär metod för förökning av den kungliga pelargon kan förklaras av det faktum att de skördade skott snabbt slå rot. Oftast tillräckligt 3-4 veckor för de första skotten fram. Detta är ett säkert tecken på att det är dags att öka något vattning.

Dock måste det att utöva maximal noggrannhet, eftersom det finns en fara blöt substrat.

När tar 4 veckor, de unga buskarna börjar kunglig pelargonia härda i solen, och sedan ta hand om dem följer samma mönster som för vuxna exemplar.

Väntar på bildandet av deras välutvecklade rotsystem, är det möjligt att utföra en transplantation pelargon i marken, som är gjord av kompost.

Även mot bakgrund av framväxten av många blommor och blad i sig en kunglig pelargon ofta förblir ganska kompakt. De resulterande rotskott letar efter ytterligare utrymme för tillväxt i dräneringshålet, och när de gör det, slaktade de honom.

Detta är en av de vanligaste orsakerna till varför inte Pelargonium blommar i hemmet. I nödvändigtvis med färska marken substrat hänsyn till inte mer än en gång på två år, kan utföras pelargoner transplantation.

Först måste du radera det gamla rhizom från marken med hjälp av lågenergihus skakning. Därefter trimning utförs långa tjocka rötter och skjuter med beräkningen för att ta bort hälften av dem. Gå sedan tillbaka till den gamla pelargon kruka som tidigare hade fylld med färsk jord.

Delta i transplantation rekommenderas under våren, även om tillåtelse att göra det om det är nödvändigt och när som helst under växtsäsongen Pelargonium royal.

Den största faran för den kungliga geranium sjukdom visas "svart ben". Det kan definieras genom att stjälkarna är målade i svart på marknivå. Men vi måste vara mycket försiktig, eftersom denna sjukdom kan snabbt slå hela anläggningen.

Vanligtvis uppstår på grund av vattenmättnad eller markfuktighet. För att undvika detta är det nödvändigt för en kunglig pelargonia att skapa optimala förhållanden utveckling, och de föreslår att ge en relativt torr luft.

Det är också ett problem för pelargoner är rost. Den skada från det manifesteras i gulfärgning av bladen och deras efterföljande utrotning. Skyddas inte mot denna sjukdom skott och geranium blommor.

Därför ser de potentiella tecken på rost på bladen av en blomma, de omedelbart Vi måste bryta, som är en effektiv förebyggande åtgärd mot denna sjukdom.

Kunglig pelargonia för många låter inte mycket bekant, även om detta är inte förvånande, eftersom det är det officiella namnet på geranium.

Under det ligger ganska vacker växt, som kan vara spektakulära dekoration, inte bara i lägenheten, men även i trädgården. Men väl hand om det handlar om Skapa gynnsamma förhållanden för tillväxt, eller ens vänta på blomningen pelargonium kommer inte att bli lätt.

Bild Royal Pelargonium och växt vård i hemmet

I innergården, på windowsills, balkonger och även på stadens rabatter med uppkomsten av sommaren kan du se ljust blommande buskar Pelargonium, populärt kallas ofta pelargoner. På grund av enkelhet och anspråkslöshet vård Pelargonium njuta av en välförtjänt kärlek florist. Men få, tyvärr, jag misstänker att bland dessa "Cinderellas" i familjen har sin egen "Queen."

Kunglig Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller erinra skiljer sig från de närmast anhöriga mest frodiga blomning och något mer nyckfull karaktär.

Funktioner stor Pelargonium

Som det anstår en anläggning med en så stor namn i hemmet royal pelargonia, föreställt, att bry sig mer krävande än vanliga sorter av pelargon zon och blommor är inte så lång tid. Men när han såg en bra tid, samlas i blomställning-paraplyer blommor i alla former och färger, är det omöjligt att inte tända en önskan att växa som en vacker växt på fönsterbrädan.

Kunglig pelargonium i höjd når 30-60 cm, skiljer sig från andra arter:

 • vikta bladen med en tät, sträva att ta arket plattan och ojämna kanter;
 • stora, upp till 7 cm i diameter, enkla eller dubbla blommor.

Dekorativa blomställningar lägga till flera färger kronblad, men om zonal pelargon blomningsperioden slutar i höst, den sista blomställning på den kungliga Pelargonium blekna under andra halvan av sommaren.

Som ett resultat, njuta av ljusa färger luftmunstycken kan vara från tre till fem månader, och dubbelt synd om våren på en buske och visas inte knoppar.

Varför fungerar inte de kungliga Pelargonium blommar?

Efter att släppa ut en ung planta i marken, är odlare-fans ivrigt väntar på uppkomsten av gröna pråliga blomställningar, men ibland måste ta itu med besvikelse. I stället för blommor pelargon grandiflorum ger bara greenerna, och de snabbt växande skotten kommer snart att förlora utseende och sträckt. Vilka misstag gjordes i vården av den kungliga pelargonium i hemmet, och varför, som på bilden, förblev fabriken nästan utan blommor?

Faktum är att om inte Pelargonium blommar inom tidsramen, kan det tyda på:

 • för inte de villkor rätt temperatur eller svagt ljus;
 • att anläggningen är planterad i en kruka är alltför omfattande eller OHARMONISK mottar gödningsmedelskomposition;
 • Olägligt transplantation;
 • av analfabeter beskärning eller dess frånvaro.

Hur ta hand om den kungliga pelargonium till anläggningen regelbundet blomstrade, det var friska och inte förlorar dekorativa året runt?

Sommar vård för Royal pelargonium hemma

På tal om anspråkslöshet Pelargonium gjorde kännare av detta slag inte förställa.

Kungliga Pelargonium att känna sig bekväma och nöjda med ägarna av riklig blomning, florist måste följa några regler som kommer att lägga framgången för odling.

Stor-Pelargonium sorter krävande för ljus och älskar att utsättas för den mest ljusa soligt fönster. Endast i de varmaste dagarna, växterna behöver skyddas från mörkare brännskador, men i andra fall, begränsning av världen - är risken för:

 • dragande och stripp skott;
 • minska intensiteten hos blomningen;
 • släppa knoppar redan dykt upp.

Till skillnad från besläktade arter kunglig Pelargonium inte tål drag och kall vind, om en sådan anläggning är planterad i en trädgård, är det också sannolikt inte behaga knoppar. Därför odlas kunglig pelargonium i hemmet och vård på sommaren inkluderar skydd mot drag. Växter trivs och blommar rikligt i den inglasade solterrasser och altaner.

Om överdriven torrhet i luften på sommaren Pelargonium kan besprutas med vatten vid rumstemperatur, och se till att fukta bladen och knoppar inte utsätts för direkt solljus.

Odlare, gärna denna spektakulära kultur, att veta att i varmt väder växterna mer mottagliga för angrepp av bladlöss och andra skadedjur som är parasiter på stjälkar och blad, allvarligt försvaga Pelargonium. Och här är svaret på frågan: "Varför inte de kungliga Pelargonium blommar?" Är uppenbar.

Vi får inte glömma vattning och gödsling blommande växter. Även Pelargonium tål lätt torrperioder, och inte alltför krävande på sammansättningen av jorden, utan vatten eller mat det verkligen inte ger rätt mängd färger. Under de varmare månaderna, skall stor variation kräver särskilt riklig vattning, som genomförs när det översta lagret av jorden torkar ut lite.

Förlänga blomning och för att upprätthålla kraftverk kan vara om i tid för att avlägsna torkat upp, förlorade dekorativa blomstjälkar.

Funktioner Vinter hand om de stora pelargoner

Efter vissnande vackra blommor Pelargonium bör återhämta sig, men om du lämnar det tills nästa vår på en varm fönster, nästa blomning kan inte vänta. Hur kan ta hand om pelargonium under hösten och vintern? Med uppkomsten av hösten, när temperaturen sjunker, är att ta hand om den kungliga pelargonium i hemmet förändras. Anläggning för tre månader ger:

 • temperatur av ca 12-15 ° C;
 • gles glasyr, stöds endast underifrån Pelargonium aktivitet;
 • tillräcklig belysning.

Utfodring hela perioden av dvala stoppas. Om alla villkor är uppfyllda vård, lägger växt tillräckligt antal blomknoppar och avkastning i vintern katalepsi nödvändigtvis lyxiga blom.

Utföra transplantationer och utfodring royal Pelargonium

Alla typer av olika Pelargonium snabba tillväxten av flygbilder delar av anläggningen. Om ökat avsevärt under sommaren buske med jord muddras från potten, rötter i en helt flätad jord com i slutet av vintern royal geranium transplantation. Jord för denna kultur att vara lös, väl andas och behåller fukt. Tänker, varför inte de kungliga Pelargonium blommar, florist bör beakta och korrekt val av jord mix. Ett bra alternativ - det är en blandning av lika delar av steriliserad trädgårdsjord, sand och torv.

Eftersom rotsystemet inte tål vatten stagnation, till Pelargonium kräver kraftfulla dräneringsskikt inte mindre uppmärksamhet ägnas åt valet av planterings potten. Det är på grund av transplantatet i en stor skål för många odlare är besvikna i kulturen, och inte de kungliga Pelargonium blommar.

Väl inne i volymen potten, är anläggningen ökar snabbt den gröna massan, men det "glömmer" att ställa knoppar.

En liknande process äger rum och lämpligt vald blandning av gödningsmedel. När förband för bildandet av knoppar och blommor dominerade kväve, stjälkar och blad växa och knopparna blir mindre. Bästa blandningen för matning Pelargonium skiljer ökad kalium och fosfor, vilket ger en riklig och långvariga sommaren.

Anledningen till några kungliga Pelargonium blommar kan vara felaktig eller ofullständig beskärning. Eftersom anläggningen växer snabbt, och knopparna bildas vid spetsarna på skotten, de ökade nettoblomknoppar lätt, i juli och augusti prischipyvaya eller skära av topparna på stjälkarna alltför regrown. Denna åtgärd kommer att ge:

 • erhållna sticklingar som används för reproduktion;
 • för att uppnå en frodig blomning i nästa säsong;
 • uppmuntra tillväxten av unga skott;
 • ge bush en kompakt attraktiv form.

Trimma anläggningen är bättre gradvis allvarligt skadar Pelargonium och efter operationen anläggningen krävs för att mata upp. Vid slutet av vintern, är början på en ny formation av knoppar beskärning klar.

Böka sticklingar kan erhållas året runt, men under den varma årstiden för att göra det mycket lättare.

Som plantmaterial tas starka skottspetsar med åtminstone två par av blad och skär på 5 mm under noden. Nedre bladen är det bättre att klippa och lämna högst tre av de övre bladplattorna. Efter det, placera skivor på sticklingar behandlas med krossad träkol och vänster till luft under 18-24 timmar.

Men det finns ett annat sätt. Inom 10 minuter efter separation från moderplantan skurna sticklingar:

 • kornevinom behandlas;
 • utfälldes i en blandning av sand, humus och torv;
 • 2-3 dagars hamn nonwoven.

Goda resultat erhålles genom att plantera sticklingar i fuktig torv tabletter.

I vilket fall som helst, plantering vattnas fitosporin lösning som säkrar delar av röta utveckling. Och hur man tar hand om pelargonium efter sticklingar gav rötter?

Fram till det ögonblick när skaften är vid en temperatur av 19-23 ° C, är väl etablerad, kan det ta från 8 till 12 veckor. Efter denna tid:

 • unga plantor planteras i en permanent plats;
 • nypa titt flykt av det tredje paret av blad och tvingar Bush att ge ny sido stjälkar.

Om hemvård kunglig pelargonia, som på bilden, bra, unga plantor är blomstrande, och nästa vår små fina buskar ger första blomställning.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

67 − = 64