Pelargonium kungligt foto

Bilder av royal pelargonium och vård av växten hemma

På gårdsplanens trädgårdar, på fönsterluckor, balkonger och till och med i stadens blomsterbäddar, med början av sommaren, kan du se starkblommande buskar av pelargonium, populärt kallade pelargoner. På grund av omsorg och enkelhet i vården, är Pelargoniums välförtjänt älskade av blommodlare. Men få människor tyvärr misstänker att bland dessa "Cinderella" familjer finns också deras "drottningar".

Royal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale skiljer sig från sina närmaste släktingar i de mest frodiga blommande och något mer lustiga i naturen.

Särdrag av storblommig pelargonium

Liksom det är nödvändigt att en växt med ett så stort namn, är det kungliga pelargoniet, på bilden, mer krävande att bry sig än de vanliga sorterna av geranium zonal, och det blommar inte så länge. Men när du ser de stora blommorna som samlas i blomställning av paraplyer av olika former och färger, är det omöjligt att inte fånga eld med en önskan om att odla en lika vacker växt på din vindruta.

Royal Pelargonium, i höjd på 30-60 cm, skiljer sig från andra sorter:

 • vikta löv med ett tätt, grovt till beröringsplåten och kantade kanter;
 • Stor, upp till 7 cm i diameter med enkla och dubbla färger.

Dekorationer av blomställen läggs till med kronbladets mångfärgade färg, men om zonalperanerna blommar på hösten, blir de sista blomställningarna på det kungliga pelargoniet i andra hälften av sommaren.

Som ett resultat kan du beundra lukten av luftiga ljusa blommor i 3 till 5 månader, och det är dubbelt förolämpande om knoppar inte dyker upp på busken på våren.

Varför blommar det kungliga pelargoniet inte?

Plantering av en ung växt i marken väntar amatörblomstodlare ivrigt på att det uppträder spektakulära blomställningar över grönska, men ibland måste de möta besvikelse. I stället för blommor ger storblommig pelargon bara grönska, och snabbt växande skott förlorar snart syn och sträcker sig. Vilka misstag gjordes när man tog hand om det royal pelargonium hemma, och varför, som i bilden, var växten nästan utan blommor?

Om Pelargonium inte blommar i den önskade tiden kan det faktiskt säga:

 • om felaktigt vald temperaturreglering eller brist på belysning;
 • att växten planteras i en överdriven skrymmande kruka eller får gödselmedel av en inharmonisk komposition;
 • om otimlig transplantation
 • om analiter beskärning eller dess fullständiga frånvaro.

Hur man bryr sig om royal pelargonium, så att plantan regelbundet blommades, var hälsosam och förlorade inte dekorativitet året runt?

Sommarvård för royal pelargonium hemma

När man talar om den opretentiösa pelargoniumen, lurar inte connoisseurs av denna art alls.

1

Till det kungliga Pelargoniet kände sig bekvämt och nöjda med ägarna med riklig blomning, floristen måste hålla sig till endast några regler som kommer att lägga framgången för hela odlingen.

Storblommiga sorter av Pelargonium kräver ljus och de vill utsättas för de ljusaste soliga fönstren. Endast under de hetaste dagarna behöver växterna ett mörkskydd, i andra fall är begränsningen av ljus en risk:

 • sträckande och nakna skott;
 • minskning av blomningens intensitet;
 • släppa redan uppenbara knoppar.

Till skillnad från besläktade arter tolererar det kungliga pelargoniet utkast och kalla vindar, om en sådan växt planteras i en trädgård, kommer det förmodligen inte heller att vara blomställda. Därför lyfter de kungliga pelargonier hemma, och sommarvård omfattar skydd mot utkast. Växter mår bra och rikligt blommar på glaserade solterrasser och loggier.

Med överdriven torrhet på sommaren kan pelargonium sprutas med vatten vid rumstemperatur och se till att solens direkta strålar inte når de fuktiga bladen och blomställningarna.

Blommodlare, angelägna om denna spektakulära gröda, måste du veta att i heta väder är växter mest utsatta för anfall av bladlus och andra skadedjur som parasiterar på stjälkar och lämnar seriöst svagare pelargonium. Och här svaret på frågan: "Varför går kunglig Pelargonium inte?" Kommer att vara uppenbart.

I det här fallet, glöm inte om vattning och toppdressing av blommiga växter. Även om Pelargonium lätt tolererar torra perioder och inte är särskilt krävande för jordens sammansättning, utan vatten och näring, kommer det säkert inte att ge den rätta mängden blommor. Under den varma årstiden kräver storblommiga sorter en särskilt riklig vattning, som utförs när jordens översta lager torkar lite.

För att förlänga blomman och bevara plantans styrka är det möjligt, om det är i tid att ta bort torkade blommor som har förlorat dekorativitet.

Egenskaper av vintervård för storblommiga pelargoner

Efter blötdjur av lyxiga blommor, bör pelargonium återställas, men om det lämnas till nästa vår på en varm fönsterbrädan, kan nästa blomstring inte vänta. Hur kan jag ta hand om pelargon på hösten och vintern? Med början på hösten, när temperaturen sjunker, ta hand om det kungliga pelargoniet vid hemändringar. Anläggningen tillhandahålls i tre månader:

 • temperatur i storleksordningen 12-15 ° C;
 • sällsynt vattning, som endast stöder den minskade aktiviteten av pelargonium;
 • tillräcklig belysning.

Top-dressing stoppas för hela vinterperioden. Om alla vårdförhållanden är uppfyllda, lägger växten ett tillräckligt antal blomknoppar och med frisläppandet av vinterstupor blommar blomningen frodigt.

Genomförande av transplantation och topp dressing av Royal Pelargonium

Alla typer av pelargonium utmärks av den snabba tillväxten av den ovanliggande delen av växten. Om busken är ganska vuxen över sommaren, tillsammans med jorden som extraheras från potten, är rötterna helt täckta med en jordklump, i slutet av vintern transplanteras kunglig pelargon. Primeren för denna kultur måste vara lös, väl genomtränglig för luft och kvarhållande fukt. Med tanke på varför det kungliga pelargoniet inte blommar, måste blomsterhandlaren ta hänsyn till rätt urval av jordblandningen. Ett bra alternativ är en blandning av lika delar desinficerad trädgårdsjord, sand och torv.

Eftersom växtens rotsystem inte tolererar stagnation av fukt, kräver pelargonium ett kraftfullt dräneringslager, inte mindre uppmärksamhet betalas vid plantering till valet av potten. Det är på grund av transplantationen i en alltför stor maträtt att många odlare är besvikna i kulturen, och det kungliga pelargoniet blommar inte.

Att komma in i den volympanna potten ökar växten snabbt den gröna massan, men "glömmer" helt över satsen med knoppar.

En liknande process uppstår med fel blandning av gödselmedel. Om den översta förbandet bildar knoppar och blommar, kväver dominerar, stammar och löv växer, men knopparna blir mindre. De bästa blandningarna för toppdressing Pelargonium har ett ökat innehåll av kalium och fosfor, vilket ger riklig och lång blomning.

Anledningen till att kunglig pelargonium inte blommar kan vara felaktig eller otillräcklig beskärning. När växterna växer snabbt, och knopparna bildas på skottens spetsar, är det lätt att öka de rena blomknopparna, i juli och augusti, klämma eller beskära spetsarna av övervuxna stjälkar. Denna åtgärd tillåter:

 • De sticklingar som ska användas för reproduktion
 • för att uppnå en magnifik blomning under den kommande säsongen;
 • stimulera tillväxten av unga skott;
 • ge busken en kompakt, attraktiv form.

Beskära växten bättre gradvis, inte allvarligt skada pelargonium, och efter operationen måste växten matas. I slutet av vintern, med början av den nya knoppbildningen, är beskärningen färdigställd.

Stenorna kan rotas året runt, men under den varma säsongen är det mycket lättare.

Som ett plantmaterial, ta starka skott med minst två par blad och skära 5 mm under knuten. Nedre löv klippas bäst omedelbart och lämnar inte mer än 3 övre löv. Efter denna plats behandlas styckningar på stekarna med krossat kol och lämnas i luften i 18-24 timmar.

Det finns sant ett annat sätt. Efter 10 minuter efter avskiljning från moderplantan klipptes sticklingar:

 • behandlad med grundstammen;
 • planterad i en blandning av sand, humus och torv;
 • i 2-3 dagar täckt med ovävda material.

Goda resultat erhålls genom att plantera sticklingar i fuktiga torvtabletter.

I alla fall vattnas planteringen med en lösning av fytosporin, som skyddar delar från rotutvecklingen. Och hur man bryr sig om pelargonium efter sticklingar gav rötter?

Fram till den tid då stekarna, som är vid en temperatur av 19-23 ° C, rotar bra, kommer att varas från 8 till 12 veckor. I slutet av denna tid:

 • Unga växter planteras på permanent plats;
 • kläm huvudskottet över det tredje paret löv, vilket gör att busken ger nya sidostänger.

Om det är bra i hemmet, sköter det kungliga pelargoniet, som på bilden, de unga plantorna utvecklas bra, och nästa vår ger små, snygga små buskar de första blomställningarna.

Hemvård för royal pelargonium, foto

Om du vänder dig till specialiserad litteratur kan du ta reda på att kungliga Pelargonium också är känt under ett antal andra namn - geraniums royal, pelargonium storblommig. För forskare låter plantans namn mer som - Regal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum. Pelargonium är medlem i familjen Geraniaceae och kan växa till en höjd av 25-50 cm.

Men den här växten fick den största populariteten som en blomma i rummet, vilket kan förklaras av sin långa blomningsperiod och anspråkslöshet i vård. Enkelt och effektivt är reproduktionen av det kungliga pelargoniet, eftersom stekarna oftast används för det.

Egenskaper och beskrivning av en blomma

Fram till mitten av 1700-talet var Europa inte bekant med pelargoner, men allt förändrades när de första proven av denna växt levererades från Sydafrika. Det blev grunden för avel av nya sorter från sticklingar.

Tillsammans med andra arter lyckades uppfödarna skapa Pelargonium royal storblommig, vars främsta prydnad är deras stora blommor.

 • Dessa växter brukar växa i form av kompakta buskar, varav de flesta är hybrider. När den odlas inomhus, de erhålles i form av små, täta buskar och spröda, höggradigt förgrenade stjälkar.
 • Beroende på sort Pelargonium kan ha olika former och storlekar av löv. Bladskaft långa pelargoner skiljer sig inte från blad blad. Många sorter av Pelargonium växer runda plattor dekorerade med något flikiga kanter.
 • Geranium blommor växa på den långsträckta, tunna stjälk, som är täckt med en sfärisk form paraplyer. Ofta hennes nuvarande enstaka blommor av stor storlek med ljus färg.
 • Pelargonium odlade sorter påverkar färgen på blommor som kan vara vit eller har någon nyans av rosa och rött.
 • När den odlas i inomhusmiljön kan erhållas tillräckligt underdimensionerad Pelargonium, som inte överskrider en höjd av 25-50 cm. Toppen av bladen och kugghjulet har en grov textur, och kanterna är skarpa korrugerad form.

Blommorna är olika enkel, trattform, uppnår en diameter av 5-8 cm. Vid ändarna av stjälkar eller unga grenar växer ungefär 10 färger som har formen av en kon.

Kronblad har normalt en mörkare nyans i ett inre område, ofta i sin främre del mörka linjer bildade. Genom att tillhandahålla lämplig vård anläggningen kan njuta av blommor Pelargonium från tidig vår till slutet av sommaren.

När växande kunglig pelargonium i hemmet behöver för att skapa goda förutsättningar för det, utan vilken det är omöjligt att säkerställa dess normala utveckling.

Denna anläggning känns mest bekväm vid lung luftrum. Enskilda ägare är inte begränsade till odling av pelargoner hemma. Vid behov kan de planteras i en trädgård, på terrassen eller balkongen, med skydd mot regn.

Ofta placeras på fönsterbrädan. Men i detta fall, måste ta hand om skapelsen god ventilation, eftersom fabriken kräver inte bara en optimal temperatur, men också fuktighet.

I allmänhet har belysnings pelargon följande grundläggande krav:

 1. Garanterar maximal belysning, på sommaren måste du partiell skuggning.
 2. Om anläggningen odlas utanför hemmet, i den valda platsen, måste du göra skydd från regnet.
 3. Var noga med att ge skydd från direkt solljus.
 4. Vinter pelargonium bör odlas i ljus, och en sval plats, varvid den reducerade temperaturen bibehålls - inte högre än 10-14 grader Celsius. I detta fall kommer det att kunna bilda knoppar äggstock.

För normal tillväxt av den kungliga pelargonium måste se regelbunden och korrekt vattning. På sommaren ska det göras två gånger om dagen - på morgonen (cirka 10 timmar) och kvällarna när solen går ner. På vintern, tillräckligt för att vattna plantan en gång om dagen.

Vissa funktioner i vården av de kungliga Pelargonium hybrider. Eftersom de är mer vana feber jämfört med zoner pelargoner under bevattning öka något vattenförbrukningen.

När vattning vuxna buskar hållkrets - inte mer än 50 ml i ett steg. Spendable mängd vatten bör vara tillräckligt för att kunna något våta marken.

måste vara Undvika överskottsfukt, eftersom det i dessa förhållanden ökar sannolikheten för förfall och infektionskontroll. Detta förklarar ofta ovilja Royal Pelargonium blommar i hemmet.

Under odling av den kungliga pelargonium nödvändig säkerställa optimal temperatur inom 18-25 grader Celsius.

Det rekommenderas inte att överskrida nämnda tröskeltemperatur. Dessutom kan vissa skador orsaka anläggningen till utkast, värme, kyla kick.

För att undvika dessa obehagliga situationer inte stör varje florist att ha en hygrometer, termometer och en väderstation.

I vilande stadiet som varar i Pelargonium Kung från oktober till mars, är det nödvändigt att förhindra uttorkning lerkärl koma. Samma omsorg i denna tid på året är nästan inte behövs anläggningen.

Redan innan Pelargonium kommer att gå vilande skede behöver bryta färger finns på den, knoppar och svaga blad. Vid utförande av beskärning skotten måste avlägsnas med en tredjedel av längden.

En sådan åtgärd skulle inte bara ge anläggningen mer frihet, men också bidra till att få det mer luft. En annan fördel är att öka gröda resistens mot skadedjur och sjukdomar. Vattning bör ske endast i de stunder när det krävs med tanke på situationen.

Enligt vilande kunglig pelargonium odlas vid en temperatur på 15 grader Celsius. Men den enskilde kan förhindra florist ordentligt hand om växter på vintern brist på utrymme eller tid att göra det. I detta fall, på följande sätt:

 • Växter tas bort från krukorna, sedan förkorta de ledande skotten, rengör rotklumpen av smuts och avskurna rötterna;
 • i detta skede av livscykeln för varje planta är inslagna i papper och slås in med folie;
 • slutligen lämnade knyta och hänga den i källaren.

Denna metod är, utan tvekan, för många, som hela vintern Du behöver inte ta hand om blomman. Pelargonium minns mars, då den togs bort från förpackningen och transplanteras tillbaka till krukor.

Under hela växtsäsongen varannan vecka i marken måste vara göra flytande gödning. Från oktober till februari är anläggningen i ett vilande stadium, därför att genomföra utfodring vid den här tiden på året är inte nödvändig.

Än en gång vill jag upprepa att de mest kompakta buskar blommar ymnigt Pelargonium royal jämfört med överväxt. Nya grenar bildas ofta och gamla, har träiga skott.

Om pelargoner odlas under många år, med hänsyn till att det är tillräckligt att utföra trimning en gång per år. Och tiden för irrelevant.

Oberoende av olika Pelargonium Royal, som du vill få ett nytt hem i busken, rekommenderas använda en utbrednings metod. För att göra detta, under de första veckorna av sommaren eller i höst att förbereda sticklingar, som skärs nedan sidesannonser i en vinkel på 45 grader.

Om flykt tillhör dvärg sorter, bör det vara separerade med ca 5 cm, och för stora -. 10 cm har de färdiga sticklingar från dem måste riva bort de nedre bladen och blommor.

Process reproduktion kunglig pelargon blomma hem sträcker något annorlunda schema än i fallet med andra sorter. Det rekommenderas inte att tillåta ökad markfuktighet, eftersom det kan leda till röta växter.

Av denna anledning bör du vara mycket försiktig med sticklingar, när ett par dagar kommer att förbli före plantering, ska du inte sätta dem i vattnet.

Mer effektiv åtgärd är att torka dem i två timmar. Men innan du behöver skära platsen bearbeta träkol och "Kornevinoy".

För nya pelargon buskar i hemmet kommer att förbereda den första kruka liten diameter. Som dränering kan användas skärvor, som fyller bottnen av krukan.

Nästa, är krukan placeras i jorden baserad blandning av torv och sand i lika mängder, och grundligt vattnas. Sedan en plantering av sticklingar skördas.

Växt stjälk i den våta eller alltför torr mark rekommenderas inte, men i en sådan situation omedelbart efter plantering och bevattning kan bara hålla kanten.

En populär metod för förökning av den kungliga pelargon kan förklaras av det faktum att de skördade skott snabbt slå rot. Oftast tillräckligt 3-4 veckor för de första skotten fram. Detta är ett säkert tecken på att det är dags att öka något vattning.

Dock måste det att utöva maximal noggrannhet, eftersom det finns en fara blöt substrat.

När tar 4 veckor, de unga buskarna börjar kunglig pelargonia härda i solen, och sedan ta hand om dem följer samma mönster som för vuxna exemplar.

Väntar på bildandet av deras välutvecklade rotsystem, är det möjligt att utföra en transplantation pelargon i marken, som är gjord av kompost.

Även mot bakgrund av framväxten av många blommor och blad i sig en kunglig pelargon ofta förblir ganska kompakt. De resulterande rotskott letar efter ytterligare utrymme för tillväxt i dräneringshålet, och när de gör det, slaktade de honom.

Detta är en av de vanligaste orsakerna till varför inte Pelargonium blommar i hemmet. I nödvändigtvis med färska marken substrat hänsyn till inte mer än en gång på två år, kan utföras pelargoner transplantation.

Först måste du radera det gamla rhizom från marken med hjälp av lågenergihus skakning. Därefter trimning utförs långa tjocka rötter och skjuter med beräkningen för att ta bort hälften av dem. Gå sedan tillbaka till den gamla pelargon kruka som tidigare hade fylld med färsk jord.

Delta i transplantation rekommenderas under våren, även om tillåtelse att göra det om det är nödvändigt och när som helst under växtsäsongen Pelargonium royal.

Den största faran för den kungliga geranium sjukdom visas "svart ben". Det kan definieras genom att stjälkarna är målade i svart på marknivå. Men vi måste vara mycket försiktig, eftersom denna sjukdom kan snabbt slå hela anläggningen.

Vanligtvis uppstår på grund av vattenmättnad eller markfuktighet. För att undvika detta är det nödvändigt för en kunglig pelargonia att skapa optimala förhållanden utveckling, och de föreslår att ge en relativt torr luft.

Det är också ett problem för pelargoner är rost. Den skada från det manifesteras i gulfärgning av bladen och deras efterföljande utrotning. Skyddas inte mot denna sjukdom skott och geranium blommor.

Därför ser de potentiella tecken på rost på bladen av en blomma, de omedelbart Vi måste bryta, som är en effektiv förebyggande åtgärd mot denna sjukdom.

Kunglig pelargonia för många låter inte mycket bekant, även om detta är inte förvånande, eftersom det är det officiella namnet på geranium.

Under det ligger ganska vacker växt, som kan vara spektakulära dekoration, inte bara i lägenheten, men även i trädgården. Men väl hand om det handlar om Skapa gynnsamma förhållanden för tillväxt, eller ens vänta på blomningen pelargonium kommer inte att bli lätt.

Hur ta hand om pelargoner Royal?

Kunglig geranium, som annars kallas pelargoniens medvetet fått en sådan stor namn kunglig geranium, som annars kallas pelargoniens medvetet fått en sådan stor titel. Denna anläggning kännetecknas av fantastiska skönhet, elegans och nåd. Men, och försiktighet krävs royal. Till skillnad från andra typer av bröder, denna representant för floran i behov av särskild vård och ständig uppmärksamhet. Om du inte ger önskad blomma, frodiga knoppar och kan inte vänta.

Vackra Royals är född i Sydamerika, där det finns fuktigt och varmt klimat. Det är därför det känns bra i varma fuktiga områden. I Europa, den fantastiska blomman levereras först i slutet av XVIII-talet. På kort tid fick han enorma popularitet bland trädgårdsmästare. Sedan det ögonblicket, uppfödare är en oupphörlig arbete som ett resultat av vilken ljuset verkar fler och fler nya sorter av kunglig pelargonia. Det är svårt att nämna det exakta antalet arter kända idag.

Hemma en ädel representant för floran växer till en höjd av 60-80 cm. Växande högre buskar anses inte lämpligt eftersom blommorna bara visas på de högsta punkterna i tillväxten. Om pelargon når en m höga, helt förlorar den sina dekorativa kvaliteter. Men om du är en älskare av experimentet, kan du försöka att växa i det öppna fältet buske höjd på 1,5 m. Det är en perfekt bakgrund för lågväxande trädgårds invånare.

Vackra Royals är född i Sydamerika

Beskrivning kungliga anläggningen

Det viktigaste utmärkande för den kungliga pelargon - vackra blommor. I bredd kan de når 25 cm. Men för att uppnå en sådan glans, är det nödvändigt att ge lämplig vård för anläggningen. Ju mer gödsel med kalium och fosfor du gör samtidigt förbereda att blomma, knopparna är större. Vanligtvis finns det blomställningar av medelstorlek - ca 15 cm.

Alla kungligheter är i den centrala delen av kronbladen ovala fläckar. De är mörkare och mer mättade än andra delar. Det finns både klassisk och Terry royal Pelargonium. Senaste ser mer fördelaktigt. Shades knoppar är slående i sin mångfald. Det finns exempel på gula, bländande vit, lila, rött, rosa och även orange färger.

Till skillnad från andra sorter av geranium, har kungliga personligheter en ganska kort blomningstid

Kronblad av växter är så platt konkava och lätt vågig. Sällsynta arter av växter av kungen korrugerade färger. Bladen är tandade, ovala eller runda form. Deras yta är oftast grov, ganska trevlig vid beröring. Skugga blad beror på det allmänna tillståndet i de kungliga. Om blomman är frisk och är försedd med allt som behövs, har sitt lövverk en rik smaragd färg. Den centrala bålen och alla tätt täckta skott. Och om anläggningen mår dåligt, lövverket bleknar, som en del av Bush blottlades.

Till skillnad från andra sorter av geranium, har kungliga personligheter en ganska kort blomningsperioden. Som regel inte överstiger sex månader. Krukväxt blommar tidigt på våren.

Vilka var villkoren för frihetsberövande kräver blomman?

Liksom alla medlemmar av adeln gör kunglig pelargon höga krav på villkoren för frihetsberövande. Till sällskapsdjur trivs, bör du följa grundläggande regler 4.

 1. Tsar pelargon absolut inte kan stå som en vattendränkt och jord övertorkning. Dessutom led hon av direkt solljus och vind. Därför är erfarna odlare rekommenderas för sommaren att plantera denna blomma i en öppen mark. I motsats till de anhöriga, kommer han inte att vara nöjd med härdningen. Det enda som kan göras på sommaren - att göra rätt pelargonium i en kastrull på en balkong eller trädgård. Det är viktigt att se till att anläggningen var i halvskuggan, och inte står i ett utkast. Geranium, som bor på fönsterbrädan på sommaren kräver skuggning. Om du inte gör det på pappersbitarna kan bildas solbränna.
 2. En annan regel som trädgårdsmästaren måste skrivas i sin dagbok: kungliga personligheter inte ska uppleva en brist på ljus under hela året. Till skillnad från zoner pelargoner, som ackumuleras i sommarvärmen under det kommande året och övervintra väl, även i svagt upplysta rum, kan den kungliga anläggningen inte leva i mörker. Om det inte finns tillräckligt ljus, det upprättas och inte heller har de krafter att lägga blomknoppar för nästa blomning. Därför, för en frodig blomning sparsmakad skönhet florist är det rekommenderat att köpa en speciell lysrör.
 3. För att starta en pelargon blomma, måste du ta hand om underhållet av speciella temperaturförhållanden. På vintern känns det bra anläggning vid 12- 15 ° C. Under sådana förhållanden är det lägger blomknoppar att blomma i nästa säsong. Om temperaturen ökas och överskrider punkten för 24 ° C, börjar blomma att känna sig obekväm. I bästa fall upphör den att blomma, och i värsta fall - helt stoppar tillväxten.
 4. Särskild uppmärksamhet i vården av kungliga personligheter bör ges till bevattning. Välja intensiteten av markfuktighet är nödvändigt med tanke på regimen temperaturen. På sommaren vattning bör vara måttlig och regelbunden vinter - mild och ganska ovanligt. Erfarna trädgårdsmästare rekommenderas att inte hälla vätskan på toppen, och häll den i stekpannan. Detta beror på det faktum att komprimering kunglig geranium ger ganska dåligt. Vattning är bättre att ta regnvatten eller rent supernatant.

Om du följer dessa enkla riktlinjer kommer Pelargonium trivs. Hon kommer att tacka odlare vacker och lång blomning.

Liksom alla medlemmar av adeln gör kunglig pelargon höga krav på innehållet i de villkor

När och hur man plantera plantan?

Till skillnad från sina bröder, som uthärdar den årliga transplantation i trädgården och tillbaka kopia av en kunglig är inte fan av sådana rörelser. Det är bättre att inte störa hans transfer igen. Ändra potten behöver bara om bevuxen rotsystemet är inte längre passar in i den gamla. Fram till denna punkt kan begränsas endast till behållaren periodisk tillsats av färsk jord.

Transplanterade Pelargonium rekommenderas 1 gånger i 2 år. Om tiden inte utföra den här proceduren får anläggningen inte blommar eller blommor på busken kommer att vara mycket liten. Det är bättre att genomföra en transplantation så snart som möjligt. Optimal tid - i början av februari. Efter blomknoppar börjar bildas, och den blommar.

Primer för de kung skiljer sig inte från marken, vilket är lämpligt en annan medlem av arten. Det är möjligt att förbereda dig blandning i lika delar:

Var noga med att ta hand om skapandet av ett dräneringsskikt. Annars är det sannolikt att dö på grund av vatten stagnation vid rötterna anläggningen. Som dräneringen kan användas expanderad lera, grus, krossad sand. För växande hortensior är bäst keramikkrukor. De ger likformig luftfördelning och bibehålla en lämplig temperatur lerkärl koma. Efter transplantationen bör uppmärksamhet blomman ökas.

Till skillnad från sina bröder, som uthärdar den årliga transplantation i trädgården och tillbaka kopia av en kunglig är inte fan av sådana rörelser

Vad gödnings behövs pelargoner?

Gödnings behöver geranium kunglig upplevelse under perioden av aktiv tillväxt, bildandet av knoppar, blomning. Gör de näringsämnen du behöver varje 2 veckor under perioden från slutet av mars till mitten av november. Bättre användning av flytande utfodring, till exempel, är ett bra sätt att jodlösning. För dess framställning tillsättes en droppe av substans i en liter vatten. Ca 50 ml av kompositionen som framställts genom att försiktigt spilla på väggarna i potten. När rivningen av en större volym för att mata det finns en risk för skada rotsystemet.

För kraftverk kan användas och köpas gödselmedel. Det är dock viktigt att se till att inte domineras av kväve i deras sammansättning. Annars stjälkar och blad växer aktivt, men knopparna kommer att vara betydligt mindre. Det är bättre att välja en blandning med ett högt innehåll av kalium och fosfor. De kommer att se en lång och riklig blomning.

Färska organiskt material i rekommenderas inte för användning som gödningsmedel för pelargoner. Kunglig anläggningen helt enkelt inte uppfattar detta gödningsmedel.

Gödnings behöver geranium kunglig upplevelse under perioden av aktiv tillväxt, bildandet av knoppar, blommande

När och hur beskärning?

Felaktig beskärning - en av de vanligaste misstagen nybörjare i växande kunglig geranium hem. De flesta trädgårdsmästare tror att den bästa tiden för detta förfarande är början av våren. Dock är detta yttrande felaktig. Det är bättre om beskärning sker omedelbart efter blomningen, det vill säga i slutet av augusti eller början av september. Om vi ​​behandlar busken under våren, är det osannolikt att blomma i nästa säsong.

Optimalt om trimningen utförs i två steg med ett intervall mellan sessionerna 1-1,5 månader. I detta fall kommer den kungliga personen upplever mindre stress och enklare överföringsprocessen. Efter att ta bort onödiga delar av anläggningen är det nödvändigt att behandla geranium gödningsmedel.

Om beskärning utförs på rätt sätt och i tid, kommer nedgången i geranium börjar dyka upp unga skott. De måste vara noga med att nypa ett par 4-5 blad. I det här fallet, nya stammar kommer att växa ännu mer aktivt. Florist proffs som utgör den stora utställningen kopior, spenderar i genomsnitt 3-4 nafsa på säsongen. Som ett resultat blir fjädern en dekorativ buske kompakt form och blommar ymnigt. Antal prischipok från amatör trädgårdsmästare i många avseenden beror på villkoren för anläggningen. Glöm inte: i alla fall, den sista proceduren måste hållas senast i början av februari. Om däremot under vintern bush starkt sträckt, kommer det att bli bättre om man istället för att klämma finalen kommer att hållas beskärning överväxta skott.

Väl hand om pelargoner (video)

Sticklingar är den mest enkla, effektiva och allmänt använd metod för reproduktion av den kungliga pelargon. För honom kan du använda toppar med 3-4 par broschyrer, som erhållits under trimning. Man bör veta att de sticklingar av denna anläggning inte kan förankras i vatten. I fuktiga förhållanden, är de inte ökar sina rötter, utan snarare ruttna.

Att duplicera buske, är det nödvändigt att bilda ett utrymme med träkol snitt, lite torra och omedelbart sätta stickling i marken. Den optimala sammansättningen av jorden: en blandning av lika delar av perlit och torv. Det rekommenderas att omedelbart plantera unga plantor i enskilda krukor, och kan användas torv koppar. Detta kommer att eliminera massförstörelsevapen gröna husdjur i händelse av att underhåll och reproduktion genomfördes korrekt.

Sticklingar är den mest enkla, effektiva och allmänt använd metod för reproduktion av den kungliga pelargon

Ungefär 1-2 månader växter rot helt, varefter de kan transplanteras i näringsblandning bestående av torv lövträ och jord, sand och torv blandas i lika proportioner. Shelter sticklingar banker eller polyeten behöver inte tillräckligt för att hålla dem i ett varmt rum med måttlig ljus, vilket garanterar snabb vattning.

För en frodig blomning och god tillväxt under växtsäsongen de unga buskarna måste regelbundet matas. Bättre användning av gödningsmedel med låg kvävehalt. Under blomningen, som i fallet med rätt vård sker cirka 6-9 månader efter böka, är det rekommenderat att använda ett gödselmedel för blommande krukväxter. Du kan köpa dem i någon specialiserad butik.

Multiplicera fröet royal, till skillnad från andra arter av pelargonia, inte kärlek. Normalt, när man använder denna metod har dubbla och halv dubbla sorter av de finaste moderkort som överförs. Men om du är ett fan av experiment, se till att försöka odla en fantastisk pelargoner från frö. Du kanske kan skapa ett nytt utseende.

Varför inte en kunglig pelargon blommar?

Florist amatör, blev ägare till en vacker kunglig pelargon, ser fram emot det ögonblick då en vacker grön husdjur blom. Men ofta måste de bli besviken: i stället för den vackra stora blomställningar petiga kunglig geranium ger endast riklig lövverk, och snabbväxande skott sträcks och förstöra hela utseendet. Varför händer detta? Troligtvis i vården av en växt de grundläggande reglerna har kränkts:

 • Bush lider av en brist på ljus eller på grund av felaktigt valda temperaturen;
 • blomma bor i alltför stor kruka;
 • insättnings gödselmedel har obalanserad komposition;
 • Förändringen har inte gjorts i tid;
 • beskärning sker i strid med grundläggande regler eller helt frånvarande.

Alla skäl till bristen på blomningen hantera helt enkelt åtgärdas. När detta är gjort, den underbara kungliga glädja din frodiga blomning.

Vilka sjukdomar och skadedjur är farliga för pelargoner?

Precis som alla andra krukväxter, royal pelargonia utsatta för sjukdomar och skadedjur. Vanligtvis sjukdomar attackerar den gröna pet på grund av brott mot villkoren för frihetsberövande. Men om kontinuerligt övervaka anläggningen och dags att agera, de farliga konsekvenserna av invasion kan undvikas.

 1. Om rummet skönhet gulnade blad, kan det lider brist på fukt eller näringsbrist. Detta är ett symptom tecken på alltför nära en kastrull och även övergödning kvävegödselmedel.
 2. Bladen blir halta och vissnat, bildar en form eller bruna fläckar? Leta efter orsaken till överdriven vattning. Fukt kan orsaka uppkomsten av mörka fläckar på den deprimerade stjälkar.
 3. AMPUTATION nedre bladen exponering av stammen och dra toppar Bush - finns tydliga indikationer på att grönt husdjur lider av en brist på belysning. Om till detta sätts felaktigt vald temperatur, kan frodiga blommande pelargoner inte vänta.

De sjuka och de förtryckta växter blir lätt byte för skadedjur. Kunglig Pelargonium kan attackera vita flygare, bladlöss, spinnkvalster. Att vidta nödvändiga åtgärder för att omedelbart efter inkräktare upptäcks. Det är nödvändigt att isolera de smittade växterna från andra inomhus sällskapsdjur och hantera det blad med såpvatten. Om detta inte fungerar, krävs det insekts sprutning.

Vård för vacker kunglig geranium svårt. Men skönheten i blommande växter är helt betalar alla ansträngningar

om vaccinet kommer att bidra till att förlänga blommar?

Med rätt skötsel de kungliga Pelargonium blommar rikligt och årligen. Men en nackdel har alla samma egenskaper - anläggningen har en alltför kort period av blomningen. Lyckligtvis har socialisterna hittat ett sätt att rätta till denna brist. För att göra detta, applicera vanligaste metoden för vegetativ förökning - vaccination. Det konstaterades att de kungliga utmärkta överföringsförfarande. Dessutom är det väl utvecklad på grundstammar av andra sorter av pelargon. Samtidigt ympade buske överförs vissa egenskaper som är karakteristiska för växt-aktier. I synnerhet gäller detta för att blomma.

Eftersom det bildades nästan av bästa kungliga instanser uppstå efter vaccination vid doftande geranium och unik. Ympning med zonal sorter tyvärr inte ger aktiv utveckling och blomning.

Vård för vacker kunglig geranium svårt. Men skönheten i blommande växter är betalar fullt alla ansträngningar.

Gallery: Kungliga geranium (25 bilder)

För att inte förlora material, se till att spara den till min sociala nätverk Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, helt enkelt genom att klicka på knappen nedan:

OBS! Bara idag!

Be deltagarna att vårt samhälle!

Det är helt gratis 🙂

Be deltagarna att vårt samhälle!

Beskriv problemet så detaljerat som möjligt, berätta om dig själv. Det är också önskvärt att ange din e-postadress som du kommer att få meddelanden om svar. Det är gratis!

© 2014-2016, MoyaTeplica.ru - allt om växthus.

Kopiering av material är tillåtet endast med en länk tillbaka till källan.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 76 = 79