Pelargonium plyuschelistnaya vård i hemmet

Hur effektivt att växa Pelargonium plyuschelistuyu?

I pelargon har en mycket liknande motsvarighet, som kallades Pelargonium plyuschelistnaya. Nästan varje hushåll växer eller en gång vuxit pelargoner. Det kan planteras i öppen mark. Men i detta fall följs noggrant omhändertagen.

Dessa blommor är kända för många trädgårdsmästare, och det är därför de är så ofta planteras i förortsområden. Den vanligaste pelargon hederacea används för att dekorera fönsterbräden, balkonger, terrasser, verandor, etc. Denna anläggning kan vridas och fylla fria hål i staket och även små staket. Även experter rekommenderar användning av inomhusklättring blomma att dekorera plana ytor. Hur kan då egentligen borde vara korrekt hand om dessa växter?

Externt Pelargonium hederacea liknar den vanligaste murgröna. Det viktigaste inslaget i denna anläggning är unik smidig fem blad blad. I naturen, lockigt stjälkar kan växa i bergig terräng, och även klättra de branta bergssluttningar. I hemmiljö odlade sorter har stjälkar 70 cm lång, vilket är upphängda från en vacker kaskad blomkruka.

Blommorna av denna växt är monterade i en tillräckligt stor och fluffiga knoppar. En av dem kan räknas upp till 15 blommor. Blooms Pelargonium är mycket ljus och färgstark. Experter säger att är ganska vanligt och ganska prålig dubbla blommor i olika färger.

Liksom andra sorter, häng Downing geranium älskar solen och växer bra bara i kontakt med den för direkt solljus. Den största fördelen med pelargon är dess motståndskraft mot mycket höga temperaturer. På vintern Pelargonium hang-Downing trivs inomhus. Den optimala temperaturen för dess odling är 20-25 ° C. Om medeltemperaturen är något högre, bör det göras en regelbunden vattning. Så de överlever och fortsätter att växa och utvecklas ordentligt.

Ibland ägarna försöker mildra anläggningen, även vid temperaturer under dessa försök att inte dölja den i ett varmt rum. Naturligtvis pelargoner i så fall börjar gradvis anpassa sig till de nya förhållandena. Men det finns en gräns. Minusgrader hang-Downing pelargoner kommer inte att överleva.

Innan mark anläggningen bör plocka upp jorden. Jorden bör vara tillräckligt med fukt kapacitet, lös och innehåller alla viktiga spårämnen. Men vattendränkt jord bör inte heller vara så blomma rummet kan försämras.

1

De mest aktiva växtligheten börjar i början av mars och avslutas i slutet av hösten. Om geranium plyuschelistnaya planteras i en kruka och sätta i en varm plats, kan det blommar tills ungefär mitt i vintern.

Jo, naturligtvis, erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att noggrant välja gödselmedel som införts i marken. Om matningskväve pelargoner, kommer hon att börja växa snabbt och blommar. Om tiden inte ändrar karaktären av matningen upphör anläggningen för att bilda nya knoppar. Särskilt nödvändigt i det här fallet är fosfor och kalium gödselmedel.

Experter på området för odling av olika växter hävdar att multiplicerar lockigt Pelargonium på två sätt: genom sticklingar och frön redo.

I de flesta fall, för att producera avkomma med hjälp av första läge för reproduktion. Varför är det så, ingen vet, eftersom fröna är vanligtvis också växer mycket snabbt och ge ett tillräckligt antal unga buskar för ytterligare landningar.

Fröer, vanligtvis från november till början av mars. Naturligtvis är förfarandet utförs hemma. Det är viktigt att uppmärksamma belysning. Geranium plyuschelistaya kräver minst 12 timmars intensivt ljus, så det är mycket ofta ägarna att ansluta ytterligare ljuskällor. Till pelargonium är väl förankrade i substratet och har förvärvat ett starkt rotsystem, oberoende bör bana väg för den. Att bereda marken behöver ta en del torv, sand och förpreparerad turf jord. Genom att blanda alla ovanstående komponenter utanför en idealisk miljö för odling av pelargon.

Landningen av fröna som produceras i krukor. Fröet är nedsänkt i marken till ett maximum av 5 mm. Kärlet täcks sedan med plastfolie som skapar en så kallade växthuseffekten, och tillhandahåller den nödvändiga värmen för groning av pelargon. Bevattning utförs mycket noggrant. Det är bäst att använda en spray.

Korrekt hand om etablerade växter redan efter 7-10 dagar får du de första skotten. När de växer tillräckligt kan Pelargonium plyuschelistnye transplanteras i enskilda krukor eller i öppen mark.

Sticklingar - det är också en enkel process. Sticklingar kan tas redan i mars eller augusti. Att erhålla den erfordrade materialet som skall skäras den övre delen av skott. Det är bäst att plocka upp skott 7-10 cm lång. Det är viktigt att det var minst 2 starka blad. Fördjupa skott bör inte vara mer än 3 cm, annars blomman inte kommer att växa. En månad senare rotsystemet stärks plyuschelistoy geranium. Sedan kan du transplantera plantorna i större krukor och andra behållare. Den allra första bloom blir bara efter den första vintern.

Hur ska jag ta hand om blomman?

För att säkerställa korrekt vård bör först plocka upp jorden ordentligt. Det beror på det, om anläggningen är i blom, och därefter föra de önskade resultaten.

Plyuschelistaya pelargoner inte mycket noga jord, men ändå ge den vissa villkor är nödvändiga. Först av allt, kan geranium verka framgångsrikt bara i bördig jord. För sin produktion bör ta samma mängd torv, enkel sod mark och humus. Pelargonium är inte särskilt bekväm känsla för stor kapacitet, så proffs rekommenderar plantera växter i små krukor. Avståndet mellan rötterna och väggarna i potten bör inte vara mer än 2 cm.

Vård för pelargoner är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Eftersom anläggningen är hemma i Afrika, det är mycket förtjust i solens värme och ljus. Det bör placeras på en väl upplyst fönsterbrädan. Om det inte finns någon, då är det bättre att inte starta alls Pelargonium, eftersom det inte kommer att överleva utan en värmekälla, ens en månad, och kommer helt enkelt att lida.

Även om pelargon hemma i Afrika, är överdriven värme inte heller tolerera. Lufttemperaturen måste ligga mellan 20 och 25 ° C. På vintern tid på året det är tillåtet minskning några grader.

I torrt väder också behöva vattna plantan rikligt. Men stagnation av vatten bör inte vara. När överdriven fukt kan bilda formen, som är skadlig effekt på växten. För att sortera hänt, bör vi göra en så kallad dränering, kommer det att hjälpa till att ta överflödigt vatten. I kallt väder bör minska vattna 1 var 14 dagar.

Av ovanstående kan man dra slutsatsen att vården och avel av Pelargonium plyuschelistnoy - det är en enkel process. Som belöning får du den perfekta anläggningen med frodiga grenar och ljusa färger.

Historien om en av våra läsare Irina Volodina:

Särskilt nedslagen mina ögon, omgiven av stora rynkor samt mörka ringar och svullnader. Hur tar man bort rynkor och påsar under ögonen helt? Hur du handskas med svullnad och rodnad? Men ingenting är så gammal eller ung man som hans ögon.

Men eftersom de föryngra? Plastikkirurgi? Jag lärde mig - inte mindre än 5000 dollar. Hårdvara behandlingar - föryngring, gas-vätska Peeling, radiolifting laseransiktslyftning? Lite mer prisvärd - kurskostnader 1,5-2 tusen dollar. Och när hela denna tid att hitta? Ja, och fortfarande dyra. Speciellt nu. Därför, för mig själv, jag valde en annan väg.

Välj för trädgården och hemmet korg växt - plyuschelistnuyu Pelargonium

Flashy blom Pelargonium fönster få människor är förvånade. Uppföra buskar eller pelargon Pelargonium zon är välkända och älskad av odlare, men hang-Downing sorter inte så välkänd, och bara ökar i popularitet. Men det är endast nödvändigt att sätta en anläggning i hängande krukor eller använda för att dekorera fönster och balkonger, är det klart att opretentiös, men otroligt vacker Pelargonium är oumbärliga i trädgårdsskötsel och kan förvandla något område.

Dessutom, Hängpelargon, hang-Downing plyuschelistnaya pelargonium kan användas på vertikala ytor, bildar en tät matta blommande om så önskas, om att plantera den i trädgården på en plan del. Hur man odlar, reproducera och ta hand om Pelargonium, att plantera så länge som möjligt tilltalande blomning, var lockande och friska?

Växande plyuschelistnoy Pelargonium

Plyuschelistnaya kallas pelargonium visas i bilden, skyldig att bladform, samma som den hos murgröna, med fem lober, läderartade och smidig. I naturen, tunn, men ganska stark skott av denna art av Pelargonium kan klättra bergssluttningar, vilket gör anläggningen sådd. Men som i hemmet Pelargonium hang-Downing vuxit som kultur, stjälkar längd 70-100 cm och bildar vackra kaskader, sveshivayas planter eller blomkruka att ge fönster, balkong eller ytterligare terrass dekorativ effekt.

Paraply blomställning kombinering från 6 till 15 blommor är utformade i bihålorna eller grön, beroende på sort, brokiga blad. Idag kan du hitta plyuschelistnuyu Pelargonium och enkelt, och med en spektakulär dubbla blommor i alla färger och nyanser. Inte ovanligt arter med kontrasterande fläckar på kronbladen, ränder och ljusa avgränsad gräns, som lämnats foto plyuschelistnoy Pelargonium.

Liksom andra besläktade arter, häng Downing Pelargonium älskar ljusa solen, växer bra och blommar med lång fotoperiod. Anläggningen är lätt att tolerera perioder av torka, och på sommaren blommar vackert utanför hemmet, till exempel bakom ett fönster i balkonglådor eller i en blomkruka på tomten. När denna temperatur är den optimala halten av 20-25 ° C, men även i en varm dagar när goda vattning buskar inte förlorar decorativeness, inte blekna eller avsluta blom.

Om plyuschelistnaya hang-Downing Pelargonium härdat, hon är inte rädd för kallt väder, men temperaturer under noll är skadliga för växter.

När du väljer en jordblandning planter, försöka göra markfuktighet kapaciteten, lös och näringsrik. Emellertid stagnerande fukt i marken farligt ruttnande av rotsystemet, så vårdplanen så att markytan från den ena till den andra för att torka vattning. Aktiv tillväxt av buskar börjar i mars och slutar med början av hösten. Under denna period plyuschelistnaya Pelargonium blommar ymnigt, och växter, särskilt de i krukor, vara säker på att föda upp.

Bästa stöd buskar förband en gång i veckan, alternerande organiska och mineraltillskott, men inte engagera sig i inledningen av kvävehaltiga ämnen.

Om jorden är övermättad med kvävgas, Pelargonium reagera snabb tillväxt av skott och blad, men blommande markant försvagade knoppar bildas mindre och om du inte ändrar förband systemet helt klar. Att bilda blomställningar plyuschelistnoy Pelargonium frodig med vår till sen sommaren kräver regelbunden introduktion av kalium- och fosforföreningar.

Lämpliga tillsatser och integreras med en dominans av dessa element. Ett utmärkt verktyg för odlaren får och magnesiumsulfat. Som en toppdressing, ger denna förening växter med magnesium och svavel och utlöser bildandet av långa knoppar.

När vårdar Pelargonium och avels buskar viktigt att notera att inte bara kväve är grön tillväxt och blommande hållplatser. Samma effekt produceras överdrivet stor kastrull för växter. Därför, att när plantering behållare bättre ge företräde åt en stor tjocklek av fingret rotdiameter av det befintliga systemet. Det är också möjligt att plantera några buskar i en kruka eller balkonglåda som inte kommer att tillåta växterna att "glömma" om bildandet av knoppar, och ger kompositioner originalitet och prakt.

I slutet av vintern eller mars genomfört beskärning av kala stammar och nypa ut skott som gör ampelnye plyuschelistnuyu Pelargonium grenar.

Ampelnye Pelargonium: sommar utomhus

Om Pelargonium pryder rummet, hon måste anpassa sig till förändringar i luftfuktighet, temperatur och ljusförhållanden, blommar det hela sommaren i de mest bekväma förhållanden som inte kan sägas om växterna, sätta upp i trädgården eller ut genom fönstret. För gradvis acklimatisering plyuschelistnyh ampelnyh Pelargonium planterade i utvalda behållare buskar med ankomsten av värme börjar att stå utanför och se till att växterna inte faller under minusgrader, och länge var på de direkta strålar från solen.

I maj eller lite senare, när det är dags att gå från frost, Pelargonium kan skickas till en permanent plats där de kommer att tillbringa hela sommaren fram till hösten, när temperaturen börjar sjunka till 10-15 ° C. Plyuschelistnye Pelargonium snabbt komma i blom tid och mycket attraktivt, om nästa blommande buskar med kontrasterande färg på blommorna.

vint betingelser för ampelnye plyuschelistnoy Pelargonium

Med uppkomsten av hösten Pelargonium återvände till rummet, men inte i ett varmt rum, och skapa förutsättningar som ligger nära vinter på växt hemland - i Sydafrika.

 • För detta Pelargonium har valts för ljus och en sval och torr plats.
 • Tillhandahålla innehåll till temperaturområdet 7-15 ° C
 • Minska vattning, bara blöta marken för att undvika död rötter.
 • Blad och stjälkar är inte återfukta, utfodring avslutas inom en månad före början av vintern.

I offseason, växterna kräver lite eller ingen speciell vård, men också att sprida Pelargonium är inte nödvändigt vid denna tidpunkt. Sticklingar rotade dåligt och buskar erhålles svag och sträcks. Om hemmet är svårt att skapa ett sken av den sydafrikanska vintern, i augusti, med större anläggningar skärs apikala sticklingar och rota dem spendera. Unga plantor kan övervintra i den svala fönsterbrädan inne i huset, och på våren kan de planteras på balkongen eller i trädgården.

Reproduktion plyuschelistnoy Pelargonium

Propagera favorit sorter ampelnye plyuschelistnoy Pelargonium sticklingar och kan så frön.

Den första metoden används oftare, även om frön av denna art gro väl och ger en hel del kraftfulla unga buskar för plantering. Så fröer från november till april, med tanke på att groddar på vintern nödvändigtvis extra belysning, vilket ger 12 timmars dagsljus. Till plantorna har bildat ett starkt rotsystem, göra en lös och lätt jord genom att blanda lika delar av torv, sand och torv, pre-desinficeras jord:

 • Planterar frön är möjligt i stora tabletter eller torv krukor utan inokulat försänkta mer än 5 mm.
 • Då grödor täckt med folie eller sätta in teplichku.
 • Vattning är mycket snyggt. Och för att inte urholka marken, är det bäst att använda en sprayflaska.

Efter 7-10 dagar i ljusa varma rummet kommer att verka första skott, och en månad senare, kan unga plyuschelistnye Pelargonium plats på potten och börja utfodring.

Förökning av Pelargonium och omsorg vid ympning är inte heller svårt. Sticklingar erhålls i augusti eller mars, skära av den övre delen av de vertikala skott. För bättre utveckling av skott bättre att välja längd på minst 7-10 cm, med två par starka friska blad. Böka sticklingar utförs i löst underlag, där det bearbetade kolpulver och torkade 12-15 timmar begrava skotten 3-4 cm. Care under avel Pelargonium denna metod liknar buskarna växer från frö.

För täckning sticklingar Pelargonium bättre att använda film och nonwoven-material, fuktgenomsläppligt och tillåter inte bildande av kondens.

En månad senare, kommer växter rotsystem blir starkare och plyuschelistnye ampelnye Pelargonium kan transplanteras in i de utvalda stora krukor. Blomning av unga buskar kan förväntas efter den första vintern.

Sjukdomar Pelargonium plyuschelistnoy

Som Pelargonium sparar tid ofta planteras i trädgården eller dekorera balkongerna, är det svårt att undvika svängningar i fuktighet och temperatur. Därför ser bladen är torra eller rostiga fläckar, ljusa områden eller gula mosaikmönster bör Florist uppmärksamma och tänka på hälsan hos växter.

Oftast lider Pelargonium plyuschelistnye attack skadesvampar, virus mosaik och kloros.

Beroende på sjukdomens art behandlade buskar krävs särskild säkerhetsutrustning, upprättande av utfodring och vattning schema revidering. Trots allt, hög luftfuktighet, brist på belysning och växter svaghet - det är de främsta orsakerna till sjukdomar i pelargonia. Som en förebyggande åtgärd före plantering Pelargonium nödvändigtvis desinficeras jord, inte tillåter överdriven densitet buskar som hindrar luftning och framkallar utvecklingen av svampar och skadedjur.

När lossa marken under växterna, ta bort gulnade och nedfallna löv, klippa bleka blommor och förhindra jord försumpning.

Ordentlig vård plyuschelistnoy pelargoner hemma

Plyuschelistnaya Pelargonium (Hängpelargon) Det vunnit popularitet på senare tid. Denna anläggning tillhör ampelnye. Denna kultur kommer att bli en underbar dekoration av fönstret och ser bra ut i hängande vaser och krukor.

Ampelnoe plyuschelistnaya Pelargonium (geranium) idealisk i vertikal trädgård. Om anläggningen är planterad i trädgården, bildar den en kontinuerlig blommig matta.

De vanliga pelargoner som skiljer sig från plyuschelistnoy (ampelnye)?

Pelargonium kallas så på grund av bladen, som påminner om murgrönablad. De är ganska fast vid beröring. Därför är de ofta förväxlas med den konstgjorda. de skiljer sig från blad Geranium enkla släta yta.

Denna typ av pelargon inga olika överflödiga nycker, dock, liksom andra växter, kräver underhåll. Födelseplatsen för kulturen är Sydafrika.

Skott nå en längd av 90 cm. Kan Blommorna vara i form av en kaktus eller kedjehjul. De samlas i små buketter.

Den största skillnaden från den vanliga plyuschelistnoy pelargon är att detta är en pelargon ampelnye. Den säger att dess skott inte upprätt, men hänga ned.

I additions riklig växter skott är mycket stor längd, till exempel, av växterna, når de en längd av upp till 90 cm. Vid normal pelargon skjuter låg.

Skillnaden är också i bladen. Om vanliga Pelargonium blad har en grov yta och liknande är täckta med fuzz, då ampelnye bladen är slät och jämn.

Plyuschelistnaya pelargon har släta blad och hängande skott

Växande och ta hand om hederacea Pelargonium hemma

Skötsel av växter är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Det är bara viktigt att följa vissa regler.

Temperatur och belysning

Eftersom hederacea kultur kommer från afrikanska länder, Hon är mycket förtjust i solljus och värme. Därför, om anläggningen odlas hemma - i ett hus eller lägenhet - bör du välja södra fönstret.

Ljusa solen och långa dagar ger en lång blommande Pelargonium, pompa och blomställningar mättade färger på bladen.

Kultur tål torka, så anläggningen under sommaren känns bra att öppna loggia och trädgården.

Men även i den hetaste delen av blomman inte förlora sin dekorativa egenskaper. Det räcker att plantera kvalitet och gott om vatten.

Den optimala temperaturen på vintern -15 grader. För att överföra kyla, häng Downing Pelargonium ska härdas. Däremot anläggningen inte tål frost.

Anläggningen älskar solen och värmen, tål torka

Fukt och vattning vid olika tider på året

I varma perioder pelargoner kräver frekvent vattning. Men inte hälla blomman, eftersom stillastående vatten i en kastrull kommer att leda till bildandet av mögel. För att förhindra mögel, rekommenderas att dränera.

Spray gjutning Pelargonium plyuschelistnoy omöjligt. Detta beror på deras olämplighet för fukt. Att låta vatten till dem kan orsaka en rad sjukdomar, bland annat förfall.

Denna anläggning föredrar bördig jord. För att bereda marken för en perfekt plyuschelistnoy pelargon som krävs för att ta i lika delar:

Välj inte växter för mycket kapacitet. Rekommenderar ledighet mellan rotstock och väggarna i kruka eller krukor inte är mer än 2 cm.

Dessutom älskar denna kultur dressing. Det rekommenderas att mata under blomningsperioden. Förbanden användas som en blandning av kalium och fosfor.

Och tillämpa en mängd komplexa tillsatser, där dessa mineraler dominerar. Också bra foder pelargon magnesiumsulfat. Magnesium och svavel främjar bildningen av långa knoppar.

Om marken är för rik på kväve, kommer buskar och bladen växer aktivt, blommande samtidigt blir lite dålig. Däremot kan en riklig tillväxt av grönska provocera inte bara en stor mängd kväve, men också en överdrivet stora krukor.

För att mata anläggningen, är det önskvärt en gång i veckan. Kemiska gödselmedel önskvärt att alternera. Men kväve förband bör inte föras bort.

Bra foder pelargon magnesiumsulfat, svavel och koppar

Reproduktion: skärning och utsäde - vad du ska välja?

Denna art av Pelargonium Det kan reproduceras på två sätt: genom sticklingar och frön.

Utsädesförökning har många nyanser. Det är denna teknik kan få en hel del material för plantering. Frön kan köpas i en mängd olika blommor och trädgårdsbutiker.

Men sådd av frön - en komplicerad process. Ibland även erfarna odlare föredrar att sprida en kultur av att använda sticklingar.

Frö sås från november till april. Rostochku vintern kräver extra ljus. Att utveckla ett starkt rotsystem, bör jorden vara lös och lätt.

Frön sås i torv krukor eller surfplatta. Frön bör inte gräva djupare än 5 mm.

Kapacitet på grödor rekommenderas vindskydd med plastfolie. Vattning är bättre att använda en sprayflaska.

En månad efter publiceringen av de första groddar plantorna dyka på individuella behållare. Från den stunden Pelargonium behov gör förband.

Pelargonium plyuschelistnoy växer från frö:

Sticklingar propagerat denna typ av kultur är mycket mer benägna. Avskuren från toppen av vertikala skott av sticklingar i augusti eller önskvärt i mars. Det rekommenderas att välja skotten är längden som inte är mindre än 7 cm. Tja, om de skulle vara ett par bra blad.

Skott torkas under 15 timmar och bearbetas kolpulver, och sedan rotade i lös jord. Det är omöjligt att fördjupa sticklingar i marken mer än 4 cm.

Experter rekommenderar inte att täcka behållaren med sticklingar med plastfolie. Det är önskvärt att framställa ett icke-vävt via shelter material. Han lät tydligt fukt och förhindrar uppkomsten av kondens på insidan.

Reproduktion ampelnye geranium sticklingar:

Plyuschelistnaya Pelargonium - detta är en mycket känslig växt. Så ofta för att dra en mängd olika sjukdomar.

De vanligaste sjukdomarna är:

 • svampen Botrytis. Anledningen - för mycket fukt. Det manifesteras i form av bruna fläckar på dem och bildandet grå pistol. Antalet fläckar växer ständigt, bladen faller. Om anläggningen har hanterats, bör transplanteras till en annan kastrull. Drabbade områdena behöver avlägsnas genom att spraya en fungicid;
 • ruttna rotsystemet. Anledningen är överskottet fukt röta. Rot går därefter på en stjälk. Färgen blir brun, byta till svart. Det bör ersätta en sådan jord på, som inte kommer att stagnera vatten. Också, inte engagera sig i kvävehaltiga gödselmedel,
 • bakteriell sjukdom. Anledningen är olika mikroorganismer. Sjukdomen leder inte till en kultur av död. Stem ibland blir svart, och sedan bleknar. Behandlingen består av regelbunden besprutning och weeding.

Sjukdomar Pelargonium plyuschelistnoy svamp av Botrytis, rotröta system bakteriella sjukdomar

Pelargonium lockar inte bara människor, men också skadedjur. Dessa inkluderar:

 • kvalster angriper ofta växter. De visas som gula fläckar på bladen och gradvis vissnande. Orsakerna är för hög temperatur och torr luft. Lungsjukdom behandlas med tvål och mineralolja. Om graden av skada är hög, de erforderliga kemikalier, såsom "Lightning", "Ditoks", "B-58" och andra;
 • pelargon vännen plyuschelistnoy är aphid. Den manifesterar sin verksamhet i form av vridna och gulnade blad. Broschyrer som lever bladlöss måste skäras eller tvättas med tvål och vatten. För läkemedel är "Iskra", "Akhtar", "Tobacco damm" och andra;
 • trips - en annan skadegörare. Det manifesteras i form av en corkboard utväxter på undersidan av bladen. Det leder till deformation av löv och missfärgning på blommor. Bidra till att förhindra utvecklingen av trips blå klibbiga fällor. Används också droger - "Akhtar", "Biotlik" och andra.

Geranium skadedjur: bladlöss, trips och kvalster

Således plantering plyuschelistnoy Pelargonium ge en hel del nöje, som olika blomma dekorativt, färgstarka och glans.

Långa hängande skott dekorera golv och hängande krukor och vaser.

Vård för denna typ av okomplicerad Pelargonium. Sol, utfodring och vattning rätt läge - allt du behöver för en vacker blommande Pelargonium plyuschelistnoy!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 38 = 43