Pelargonium royal

kunglig pelargonia

Kunglig pelargonia, geranium eller royal - är en mycket vacker växt som kommer från Sydamerika, där, som ni vet, är tropiskt klimat. I Europa kom på sjuttonhundratalet, från tids uppfödare medfört många sorter.

Pelargonium kunglig kärlek till vackra blommor, Även om vi inte är så lätt för henne. Det är mycket mer nyck än sin närmaste släkting - och zonal pelargon. Men de som vågar ha en krukväxt, absolut inte kommer att ångra, eftersom hela våren och sommaren de kan njuta av den magnifika blommande pelargonium i lägenheten eller på balkongen.

Anläggningen är en liten, upp till sextio centimeter i höjd. Du kan sätta den på fönsterbrädan i krukor suspenderade. Sommar royal Pelargonium ofta planteras på balkongen i magasinen. Stjälkar är upprätt, örtartade. Smaragdgrön lövverk helt täcker busken. Ytan av arken grova, med lätta vapen.

Diametern av blomman är ca 5-7 centimeter. De övre knopp kronblad lagras på botten som en fläkt. Formen och färgen på deras mycket varierande. Det finns sorter med vita, lila, lila blommor. Det finns nog ingen sådan färgen röd, som inte skulle ha målats blommor royal pelargon. Knoppar är själv färgad eller kontrasterande med inneslutningar i centrum. I formen, kan de vara enkla och frotté, med en slät, vågig eller korrugerad kant. Blommor ser bra ut på bilden.

Blommande varar i ungefär tre eller fyra månader, om den kungliga Pelargonium har god vård och korrekt matning. Det är kortare än för andra typer av pelargoner. Förlänga denna period kan vara en vanlig avlägsnande av torkade knoppar, mineralgödsel med kalium och fosfor, vissa odlare att göra denna vaccination royal pelargonium till andra typer av växter. Lukt under blomningen nästan där, vad många anser en fördel, eftersom inte alla gillar den intensiva doften av pelargon.

Som redan nämnts är vård i hemmet för den kungliga geranium inte så och enkelt. Vid minsta brott mot reglerna, upphör den att blomma. Pelargonium växer dåligt i skuggan, men den direkta solen inte gillar: bladen kan få brännskador. Fill eller overflow lika skadlig effekt på blomman. Anläggningen kan påverka sjukdomar och skadedjur. Här är de grundläggande reglerna för vård, vilket kräver en kunglig pelargonium hemma.

1
 • Light. Kunglig Pelargonium gillar en mycket ljus, då blommar under en lång tid och rikligt. Du kan även lägga den på den södra fönster bara måste se till att de direkta solstrålarna inte bränna dina blad. På vintern ska anläggningen vara ytterligare en höjdpunkt, som en följd av bristen på ljus stjälkar för hårt dras.
 • Temperatur. På sommaren, bör rumstemperaturen inte överstiga 24 grader. Vinter pelargoner behöver en viloperiod, vilket är möjligt endast vid 12-15 grader. Om han inte följer, kommer anläggningen inte blommar. Samma sak kan hända i händelse av överhettning eller om du sätter en kruka på utkastet.
 • Vattning. Flower älskar fukt, så det bör vattnas rikligt. Mellan vattning matjord borde nästan torr. Vissa odlare rekommenderas inte hälla vatten i potten, och i sumpen. Vodichka bör lösa väl kan användas för bevattning kokas.
 • Luftfuktighet. Om rummet inte är för torrt, spraya pelargoner är inte nödvändigt. Hon är rädd för vattendroppar på blad och blommor.
 • Gödningsmedel. Gödsling bör göras under våren och sommaren, under blomningsperioden. Det är bäst att använda ett gödningsmedel med mer kalium och fosfor, då kan du förlänga blomningen i flera veckor. Få dem att vara en gång i fjorton dagar.
 • Jord. Kunglig pelargon gillar jord med en neutral eller svagt alkalisk reaktion. För att minska surheten, är det tillrådligt att hälla i potten lite aska, som också kommer att bli en bra gödningsmedel. Var noga med att möjliggöra en ändamålsenlig dränering så att vatten inte stagnera blomkruka.

Vid korrekt ge vård i hemmet, Pelargonium kommer blomma varje år under flera månader. Trots alla svårigheter, många ägare av denna anläggning är mycket glada att köpa det, eftersom skönheten i blommor värda en liten ansträngning för att odla denna art av geranium. För en bättre förståelse av reglerna för vård, kan du se motsvarande video.

Ympning, förökning, ympning och beskärning

Pelargonium royal älskar förökning genom sticklingar - är det enklaste och mest populära sättet. Tänk på att böka i vatten är nästan alltid misslyckas, förfölja ruttnar, och nästan aldrig slår rot, så det bör planteras direkt i marken. Sticklingar genomförs under andra hälften av augusti eller början av september, inte senare. Skär en kvist från toppen av en längd från sju till tio centimeter.

Sharing måste ha två eller tre knop. Efter att skära sin vänstra för ett par timmar så att det torkat upp lite, och sedan planteras i fuktig jord med god dränering. Önskvärt att blanda marken med grov sand. stjälkar behöver inte täcka filmen.

Att skydda mot sjukdom groddar, jord friterad i en ugn eller behandlas med en koncentrerad lösning av kaliumpermanganat. Efter denna behandling kan sticklingar färsk Pelargonium royal planterade i marken vara tidigast två dagar, så att jorden bör förberedas i förväg. Efter några veckor kommer när böka av unga plantor utförs plantering i en permanent pott. För att påskynda processen, är det tillrådligt försiktigt nypa bort blad på kvist, då alla energianläggningar kommer att gå till bildandet av rötter.

Seed utbredning - en mödosam process, men denna metod gör det möjligt att få mer härdiga växter med längre blomningstiden. Seed köpt i butiken. Frön av små, avlång form. Planterade dem i en grund behållare.

Jorden bör vara strukturella, är det bäst att ta en blandning av torv och sand, tillsats av en liten bit av aska. Fördjupa fröna i jorden till en halv centimeter. Plantering sker i mitten av februari. De första skotten visas i ungefär en månad. När groddar kan ses två riktiga blad, håll hackan i en liten kruka.

Winter Pagon Pelargonium dras, eftersom de inte har tillräckligt med ljus. Eftersom försäsongen blommande växt behöver beskärning. Spendera det i slutet av februari. Överdelen av grenarna skärs noggrant för att bilda en vacker krona. De kan användas för blomma avel. Beskärning bör inte vara radikal, eftersom fabriken upphör att blomma. Transplanterade royal Pelargonium är inte så ofta - en gång vartannat eller vart tredje år. Man bör komma ihåg att det är i blom bara i nära pott, inte potten för stor inte passar henne.

Att Pelargonium blommar längre möjligt med hjälp av vaccinationer å den andra. Det är bäst lämpad för denna typ av doftande pelargoner och unik. Vid zonal pelargon royal lever dåligt. Transplantat ta kvist med två eller tre ark, göra en sned skuren längd av ungefär en centimeter (sex möjliga). Samma avsnitt togs vid en andra anläggning, kombinera dem prydligt binda ull tråd eller polyetenfilm. Allt ska ske i en ren, nästan sterila förhållanden, inte en annan Scion inte slå rot.

Kunglig Pelargonium älskar växande grundlig, svårigheter ganska ofta. Ibland blad gulnar. Varför är det som händer? Om detta sker endast vid spetsarna och bladfjädern själv är sannolikt att blomma lite fukt. Om bladen vissnar, ruttna, då orsaken till gulfärgning av omvända - overflow. Så lite vatten kuddar kan uppstå när alltför riklig markfuktighet på arken. Vid låg temperatur luften i vinter ark kan finna rött. I detta fall bör pelargoner sättas bort från fönstret. Med en brist på ljus blad av Pelargonium kan även falla ner.

Mottagliga växter och sjukdomar. Till exempel är det farligt om blomman svärtade ben: att rädda det kommer inte att fungera. Vi måste kasta anläggningen, tillsammans med marken och fönster potten och kommer att behöva hantera klor. Från ett överflöd av fukt i bladen kan visas gråmögel, orsakas av en svamp. De måste snabbt ta bort och för att fastställa korrekt vattning. Från skadedjur Pelargonium mestadels påverka vivel och vita flygare. De kan förstöra insektsmedel och insekts liten om bara omsorgsfullt samlas.

ROYAL CARE Pelargonium, sticklingar! AGROVOL

ROYAL CARE Pelargonium, sticklingar! AGROVOL

Kunglig Pelargonium (geranium kung) mycket ef

Kunglig Pelargonium (geranium kung) mycket ef

Hej alla. Idag ska vi titta Reza

Hej alla. Idag ska vi titta Reza

Som vill köpa MIN utsäde är en länk till min Maghazi

Som vill köpa MIN utsäde är en länk till min Maghazi

Denna video visas som dupliceras kungliga P

Denna video visas som dupliceras kungliga P

I den här videon visar jag dig hur man korrekt att ta hand om re

I den här videon visar jag dig hur man korrekt att ta hand om re

TYPER pelargoner. TYPER Pelargonium. Pelargonium ROYAL

TYPER pelargoner. TYPER Pelargonium. Pelargonium ROYAL

Video om hur man trimma hösten royal Pelargonium

Video om hur man trimma hösten royal Pelargonium

Alla mina blommor vänligen besök: http://cvetovodstvo.pp.ua aprikos, ARIS

Alla mina blommor vänligen besök: http://cvetovodstvo.pp.ua aprikos, ARIS

Pelargonium sticklingar - http://webgarden.livejournal.com/50657.html.

Pelargonium sticklingar - http://webgarden.livejournal.com/50657.html.

Funktioner bryr ROYAL Pelargonium hem: p

Funktioner bryr ROYAL Pelargonium hem: p

En annan video om krukväxter. Jag tillbringar blöder

En annan video om krukväxter. Jag tillbringar blöder

I den här videon visar jag deras nya rum

I den här videon visar jag deras nya rum

Vem vill köpa mina färger, här är en länk till mitt lager

Vem vill köpa mina färger, här är en länk till mitt lager

Sticklingar zonal pelargonia-https 😕 //www.youtube.com/watch v = cggq680J

Sticklingar zonal pelargonia-https 😕 //www.youtube.com/watch v = cggq680J

Hur man gör buskar frodig kunglig pelargon.

Hur man gör buskar frodig kunglig pelargon.

För aristokratisk utseende och ökade krav

För aristokratisk utseende och ökade krav

Varför och hur man trimma pelargonium för vinter hemligheter nN

Varför och hur man trimma pelargonium för vinter hemligheter nN

Många ställer frågan varför inte Pelargonium blommar. Orsaken kan vara nästan omärklig och svamp röta. Du måste noggrant undersöka bladen, stjälkar, rotzonen. Sjuka av anläggningarna togs bort och behandlas med fungicider är det också nödvändigt att minska vattning.

Snabb abskission av blommor kan vara associerad med ett överskott av kväve i marken eller för torr luft i rummet. Han vill inte att blomma Geranium i en blomkruka för stor. Problemet kan uppstå på grund av bristen på ljus, medan Pagon bli för lång och inte utveckla blomstjälkar. Alger kan förhindra alltför låg temperatur på vintern eller våren, och överhettning på sommaren. Harm på växter och alltför ofta omplantering.

Populära sorter av kunglig pelargonia

Omfattande sort av pelargoner, här berättar vi om de mest populära. Här är de viktigaste:

 • Sally Munro. Mycket vacker växt med stora blommor. Den övre kronbladen mörkröd (nästan svart) färg med en vit kant runt kanten. Lägre - ljusrosa som färgen på äpplet. Bloom Kan flera gånger per säsong.
 • Pelargonium sorter av mandarin. Charmig känslig växt med orange blommor av medelstorlek. I centrum av den vita knoppar. Kanten på kronbladen är platt, med en vit kant.
 • Variety Candy Flowers Pink med Eye of the tyska serien Candy Flowers. Grandi växt rosa, dämpade nyanser. Svarta prickar på kronbladen synliga.
 • Candy blommor Bright Red - slags samma serie. Blommor körsbärsröd med en diffus svart fläck på kronbladen. Anläggningen är väl förgrenade, bildar en vacker krona och lång blomning.
 • Mona Lisa. Sort med mycket stora blommor strålande vitt. I centrum, nära de röda ståndare kan ibland ha subtila inslag av rosa. Petals vågig kant.
 • Regalia Choklad (choklad). Mångfalden med mörkröd, choklad-färgade stora blommor. Kronblad öppna breda kanten av deras plan.
 • Black Prince. Liten växt upp till fyrtio centimeter lång. Blommor plommon färg, kronblad på kanten har en silverkant.
 • Carisbrooke. Mångfalden med vackra ljusa rosa blommor. På toppen kan du se fina kronbladen på en marmormönster i form av barer och fläckar.
 • Georgina Blythe. Anläggningen är en liten, upp till trettiofem centimeter lång. Blommorna är stora, klarröd färg med en orange nyans. Neck vitt. Kanterna på kronbladen bölja, som ryushek.
 • Lavender Grand Slam. Den genomsnittliga höjden av en anläggning med rosa och lila blommor. På toppen kan du se kronblad mörkare nyans av lila fjädrar.
 • Morwenna. Grade kompakt. Blommor stora, djupt rött, nästan svart, som gammalt vin färg. Kanterna på kronbladen likna en magnifik spetsar, som ser mycket trevligt på bilderna.
 • Vit Glory. Sorten har stora, mer än sju centimeter blommor, vit som snö, fläckfritt. Växthöjd är i genomsnitt upp till fyrtiofem centimeter.

Plocka upp anläggningen kan vara att passa, med hänsyn till egenskaperna hos varje sort. Rätt vård kommer att säkerställa riklig blomning varje år. Det viktigaste - kärlek blomman rummet, då det kommer att bli en lång tid för att behaga sina herrar.

Bild Royal Pelargonium och växt vård i hemmet

I innergården, på windowsills, balkonger och även på stadens rabatter med uppkomsten av sommaren kan du se ljust blommande buskar Pelargonium, populärt kallas ofta pelargoner. På grund av enkelhet och anspråkslöshet vård Pelargonium njuta av en välförtjänt kärlek florist. Men få, tyvärr, jag misstänker att bland dessa "Cinderellas" i familjen har sin egen "Queen."

Kunglig Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller erinra skiljer sig från de närmast anhöriga mest frodiga blomning och något mer nyckfull karaktär.

Funktioner stor Pelargonium

Som det anstår en anläggning med en så stor namn i hemmet royal pelargonia, föreställt, att bry sig mer krävande än vanliga sorter av pelargon zon och blommor är inte så lång tid. Men när han såg en bra tid, samlas i blomställning-paraplyer blommor i alla former och färger, är det omöjligt att inte tända en önskan att växa som en vacker växt på fönsterbrädan.

Kunglig pelargonium i höjd når 30-60 cm, skiljer sig från andra arter:

 • vikta bladen med en tät, sträva att ta arket plattan och ojämna kanter;
 • stora, upp till 7 cm i diameter, enkla eller dubbla blommor.

Dekorativa blomställningar lägga till flera färger kronblad, men om zonal pelargon blomningsperioden slutar i höst, den sista blomställning på den kungliga Pelargonium blekna under andra halvan av sommaren.

Som ett resultat, njuta av ljusa färger luftmunstycken kan vara från tre till fem månader, och dubbelt synd om våren på en buske och visas inte knoppar.

Varför fungerar inte de kungliga Pelargonium blommar?

Efter att släppa ut en ung planta i marken, är odlare-fans ivrigt väntar på uppkomsten av gröna pråliga blomställningar, men ibland måste ta itu med besvikelse. I stället för blommor pelargon grandiflorum ger bara greenerna, och de snabbt växande skotten kommer snart att förlora utseende och sträckt. Vilka misstag gjordes i vården av den kungliga pelargonium i hemmet, och varför, som på bilden, förblev fabriken nästan utan blommor?

Faktum är att om inte Pelargonium blommar inom tidsramen, kan det tyda på:

 • för inte de villkor rätt temperatur eller svagt ljus;
 • att anläggningen är planterad i en kruka är alltför omfattande eller OHARMONISK mottar gödningsmedelskomposition;
 • Olägligt transplantation;
 • av analfabeter beskärning eller dess frånvaro.

Hur ta hand om den kungliga pelargonium till anläggningen regelbundet blomstrade, det var friska och inte förlorar dekorativa året runt?

Sommar vård för Royal pelargonium hemma

På tal om anspråkslöshet Pelargonium gjorde kännare av detta slag inte förställa.

Kungliga Pelargonium att känna sig bekväma och nöjda med ägarna av riklig blomning, florist måste följa några regler som kommer att lägga framgången för odling.

Stor-Pelargonium sorter krävande för ljus och älskar att utsättas för den mest ljusa soligt fönster. Endast i de varmaste dagarna, växterna behöver skyddas från mörkare brännskador, men i andra fall, begränsning av världen - är risken för:

 • dragande och stripp skott;
 • minska intensiteten hos blomningen;
 • släppa knoppar redan dykt upp.

Till skillnad från besläktade arter kunglig Pelargonium inte tål drag och kall vind, om en sådan anläggning är planterad i en trädgård, är det också sannolikt inte behaga knoppar. Därför odlas kunglig pelargonium i hemmet och vård på sommaren inkluderar skydd mot drag. Växter trivs och blommar rikligt i den inglasade solterrasser och altaner.

Om överdriven torrhet i luften på sommaren Pelargonium kan besprutas med vatten vid rumstemperatur, och se till att fukta bladen och knoppar inte utsätts för direkt solljus.

Odlare, gärna denna spektakulära kultur, att veta att i varmt väder växterna mer mottagliga för angrepp av bladlöss och andra skadedjur som är parasiter på stjälkar och blad, allvarligt försvaga Pelargonium. Och här är svaret på frågan: "Varför inte de kungliga Pelargonium blommar?" Är uppenbar.

Vi får inte glömma vattning och gödsling blommande växter. Även Pelargonium tål lätt torrperioder, och inte alltför krävande på sammansättningen av jorden, utan vatten eller mat det verkligen inte ger rätt mängd färger. Under de varmare månaderna, skall stor variation kräver särskilt riklig vattning, som genomförs när det översta lagret av jorden torkar ut lite.

Förlänga blomning och för att upprätthålla kraftverk kan vara om i tid för att avlägsna torkat upp, förlorade dekorativa blomstjälkar.

Funktioner Vinter hand om de stora pelargoner

Efter vissnande vackra blommor Pelargonium bör återhämta sig, men om du lämnar det tills nästa vår på en varm fönster, nästa blomning kan inte vänta. Hur kan ta hand om pelargonium under hösten och vintern? Med uppkomsten av hösten, när temperaturen sjunker, är att ta hand om den kungliga pelargonium i hemmet förändras. Anläggning för tre månader ger:

 • temperatur av ca 12-15 ° C;
 • gles glasyr, stöds endast underifrån Pelargonium aktivitet;
 • tillräcklig belysning.

Utfodring hela perioden av dvala stoppas. Om alla villkor är uppfyllda vård, lägger växt tillräckligt antal blomknoppar och avkastning i vintern katalepsi nödvändigtvis lyxiga blom.

Utföra transplantationer och utfodring royal Pelargonium

Alla typer av olika Pelargonium snabba tillväxten av flygbilder delar av anläggningen. Om ökat avsevärt under sommaren buske med jord muddras från potten, rötter i en helt flätad jord com i slutet av vintern royal geranium transplantation. Jord för denna kultur att vara lös, väl andas och behåller fukt. Tänker, varför inte de kungliga Pelargonium blommar, florist bör beakta och korrekt val av jord mix. Ett bra alternativ - det är en blandning av lika delar av steriliserad trädgårdsjord, sand och torv.

Eftersom rotsystemet inte tål vatten stagnation, till Pelargonium kräver kraftfulla dräneringsskikt inte mindre uppmärksamhet ägnas åt valet av planterings potten. Det är på grund av transplantatet i en stor skål för många odlare är besvikna i kulturen, och inte de kungliga Pelargonium blommar.

Väl inne i volymen potten, är anläggningen ökar snabbt den gröna massan, men det "glömmer" att ställa knoppar.

En liknande process äger rum och lämpligt vald blandning av gödningsmedel. När förband för bildandet av knoppar och blommor dominerade kväve, stjälkar och blad växa och knopparna blir mindre. Bästa blandningen för matning Pelargonium skiljer ökad kalium och fosfor, vilket ger en riklig och långvariga sommaren.

Anledningen till några kungliga Pelargonium blommar kan vara felaktig eller ofullständig beskärning. Eftersom anläggningen växer snabbt, och knopparna bildas vid spetsarna på skotten, de ökade nettoblomknoppar lätt, i juli och augusti prischipyvaya eller skära av topparna på stjälkarna alltför regrown. Denna åtgärd kommer att ge:

 • erhållna sticklingar som används för reproduktion;
 • för att uppnå en frodig blomning i nästa säsong;
 • uppmuntra tillväxten av unga skott;
 • ge bush en kompakt attraktiv form.

Trimma anläggningen är bättre gradvis allvarligt skadar Pelargonium och efter operationen anläggningen krävs för att mata upp. Vid slutet av vintern, är början på en ny formation av knoppar beskärning klar.

Böka sticklingar kan erhållas året runt, men under den varma årstiden för att göra det mycket lättare.

Som plantmaterial tas starka skottspetsar med åtminstone två par av blad och skär på 5 mm under noden. Nedre bladen är det bättre att klippa och lämna högst tre av de övre bladplattorna. Efter det, placera skivor på sticklingar behandlas med krossad träkol och vänster till luft under 18-24 timmar.

Men det finns ett annat sätt. Inom 10 minuter efter separation från moderplantan skurna sticklingar:

 • kornevinom behandlas;
 • utfälldes i en blandning av sand, humus och torv;
 • 2-3 dagars hamn nonwoven.

Goda resultat erhålles genom att plantera sticklingar i fuktig torv tabletter.

I vilket fall som helst, plantering vattnas fitosporin lösning som säkrar delar av röta utveckling. Och hur man tar hand om pelargonium efter sticklingar gav rötter?

Fram till det ögonblick när skaften är vid en temperatur av 19-23 ° C, är väl etablerad, kan det ta från 8 till 12 veckor. Efter denna tid:

 • unga plantor planteras i en permanent plats;
 • nypa titt flykt av det tredje paret av blad och tvingar Bush att ge ny sido stjälkar.

Om hemvård kunglig pelargonia, som på bilden, bra, unga plantor är blomstrande, och nästa vår små fina buskar ger första blomställning.

Kungliga Pelargonium: populära sorter och funktioner i hemmet odling

Pelargonium - en välkänd och älskad av många en blomma. Dess popularitet har fått för sin skönhet frodiga blomställningar, färger som glädja ögat och själen av våren och sommaren. Hon var inte kinkig - hand om blommor med "färgstarka caps" är inte så svårt. En annan orsak till den stora spridningen -kan växa inte bara inomhus, men också att dekorera balkonger, altaner, samt trädgårds- och park rabatter på sommaren.

Den historiska födelseplats växter - Sydafrika. I XVI-talet var det första gången i det stora fastlandet forskare i flora och fauna i Europa. De förde med sig några exemplar av blommor och började att höja den i sina växthus. Särskilt populära Pelargonium började i England under drottning Victoria. Detta sätt sprida sig till andra länder, däribland Ryssland, där i varje ädel hus kunde hitta några representanter i södra blommande blomma.

Denna vurm anläggningen har lett till att uppfödare har börjat för eliminering av alla nya arter. De blev stamfader Zonal pelargonia, vilket är bland de första kom från den afrikanska kontinenten. Det var en hög buske, ungefär en meter lång, med ljusa röda blommor. Men dess främsta kännetecken var förekomsten av mörka områden i form av en halvmåne på bladen, varför det var en del av det vetenskapliga namnet - zoner. Bladfärgen påminner om den välkända bageriprodukt, så att folk började ringa kalatches blommor. Det är ett annat namn som du ofta kan höra när det gäller vackra, ljusa och glada blomma - geranium. Men det faktum att geranium och Pelargonium - det är två olika växter.

Pelargonium och geranium - två systrar från samma familj

Både blomma tillhör samma familj - Geraniaceae. Utåt de verkligen ser ut, speciellt på en låda med frön, som är knuten efter anläggningen linda. Utåt liknar det en fågel näbb. Egentligen tack vare denna funktion, och de fick sina namn på grekiska: pelargos - Stork, geranium - Crane. Vad är skillnaden mellan dem?

 • Pelargonium - "sydlänning" och geranium - "Severyanka". Därför kommer varje försök att korsa de två arterna misslyckas. Skillnaden ursprung förklarar det faktum att geranium frodas i tempererade breddgrader: blommar även vid 12 ° C och transporterar vintern på gatan. Pelargonium kan inte skryta med en sådan motståndskraft mot förkylningar. Den blommar vackert i fönstren och isolerade balkong under hela året. Men här på gatan bara lever upp till den första frosten. Därför anses det inomhus trädgård och årlig blomma.
 • Blommande dessa två skönheter är också olika. I geranium blommor blomma en efter en, medan Pelargonium samlades i den lummiga blommor. Strukturen av blomman är också annorlunda: den första - en enkel blomblad sammansatta av flera (5-8), medan den andra - blommorna är som vispar.
 • I färg och skillnader observeras. Flower-kran är nästan alla färger (utom scarlet) och blomster stork kommer inte att kunna visa kronblad med blå undertoner.

Under många år efter öppnandet av blomman, det finns många typer av Pelargonium, som senare samman till hela gruppen. Beroende på utmärkande drag är indelade i Pelargonium: zoner, plyuschelistnye, uniques, doftande, änglar och kungliga.

Zonal Pelargonium: Key

En mycket bred grupp som omfattar ett stort antal varianter som "community" är uppdelad i subtyper. De samlades på detaljerna i "design" blomma.

 1. Tulip. Mycket vackra arter Pelargonium. Namnet på denna undergrupp tas emot via en halvöppna blommor, formad som en mini-tyulpanchiki. De samlas i täta blomställningar, som liknar en liten boutonnieres. De var uppvuxna i USA i slutet av 60-talet. Mest gillade sådana varianter av denna kategori: Rött Pandora, Lilian Andrea, Mårbacka Tulpan, Emmafran Bengtsbo, Patricia Andrea.
 2. Rozebudnye. Flowers denna art är som rosor, kronblad som prydligt viks i knoppar. Ett stort antal buketter i en enstaka frotté blomställning bildar vackra, fluffiga glomerulus. Sådan pelargonia, dök rosor i slutet av artonhundratalet och har sedan visas ett stort antal sorter.
 3. Gvozdikotsvetnye. Blommor har sådana Pelargonium kronblad kantade med ojämna kanter. Man får intrycket av att bussningen är beströdd med små kryddnejlika.
 4. Kaktusovidnye. Intressant och extremt sällsynt grupp av pelargonia, släpptes i slutet av artonhundratalet. Deras funktion - varje lepestochek insvept i ett slags paket, som blom hattar blir något ovårdade utseende.

Plyuschelistnye (ampelnye) Pelargonium

Plyuschelistnye (ampelnye) Pelargonium länge ockuperat sin nisch bland de många arter och sorter. Deras egenhet är att stjälkarna inte upprätt, och lång och hänger ned (deras tillväxt kan variera från 30 till 100 cm). Hårda blad i formen inte mycket skiljer sig från murgröna. Och färg och struktur av växter kan tillfredsställa alla, även de mest pretentiösa, odlare: det enkla, frotté, rozovidnye, nästan alla regnbågens färger. Pelargonium finns en ganska lång tid, det första omnämnandet av dem är från början av XVIII-talet. Vacker representativ hederacea - Pelargonium vit is Rose. Dess ganska stora, dubbla blommor av en snö-vit färg fascinerar med sin skönhet och fintandad löv betonar fantastiska ömhet och renhet "is rosor".

Unicum - kännetecknande för antikens kultur

Unicum - "äldre" bland pelargonium. Under andra hälften av XVIII-talet, var det här fallet med snidade blad tas ut, vackra blommor och doftande lukt. fått särskild fördelning bostad i den viktorianska eran, när nästan alla trädgårdar adeln inte göra utan några representanter för denna art.

Inte alla kommer att gilla lukten av pelargonium, som den producerar, om du råkar röra sina blad. Men det finns sorter som bara doftande, fyller huset en rad fina smaker. Vid första anblicken är det ganska oansenliga växter, med sällsynta, blygsamma blommor. Men denna grupp inte värderas för sin skönhet och för egendom och uppfriskande smaksatt luft. Om du vill känna doften av gran eller tall, är det möjligt att sätta i potten rummet Orsett, Clorinda, Fernleaf, Fair Ellen. Fruktiga toner fyller luften Mabel Gray, Orange Fizz (citron), s. Moliconum (ananas), s. Odoratissimum (äpple), frukt- (fruktig), s. Grossularioides (kokosnöt). Parfym älskare kan vilja sorten Brilliante, godis Dancer, Fragran. Minty friskhet andas Gemstone och Lady Plymouth.

Kunglig Pelargonium - drottningen bland familjen geranium

Kanske den vackraste av hela familjen Geraniaceae - Pelargonium royal, kungligt begåvad med stora blommor i olika nyanser och frodiga blad som lönn.

Det härrör från hybridisering av flera arter av blommor. I Tyskland kallas det Pelargonia grandiflorum, och hittade ett par namn - erinra eller grandiflora. Pelargonium odlas i det kungliga hushållet samt zoner, men det har en mer "nyckfull karaktär" och kräver mer underhåll. En annan skillnad är inte till fördel för "Kunglig person" - det är helt enkelt släktingar med rätt vård kan blomma året runt, och det löser knopparna i 3-4 månader. Speciellt Pelargonium nyckfullt vintern: vid denna tid på året det är nödvändigt att fastställa en temperatur i området 10-12 ° C Om du inte gör det, då anläggningen inte kommer att lägga knopparna på nästa blomning. Men sådana ansträngningar kompenseras av den ädla och magnifika skönhet av blomman. Kännetecknande för arter - blommor nästan aldrig enfärgat. På kronbladen är alltid presentera några fläckar, linjer, gränslinjer och andra "dekorationer".

Så stora, verkligt kunglig blomställning ger inte någon annan form av 5-7 cm i diameter - storleken på en normal enda blomma. Det förstärker intrycket av en korrugerad kant av kronbladen. Denna funktion har effekten av luft moln av vitt, lila, lila och vinrött färger misstag hålla fast vid de ristade taggiga blad.

Sort mångfald av kultur

Hittills många sorter av kunglig Pelargonium kan du välja en blomma för varje smak. Den mest berömda av dem: Ann Hoystead, Black Prince, Bredon, Bushfire, Carisbrooke, Funchal, Margaret Soley, Lavander GeandSlam. Idag är det härledas omkring tusen arter, och arbeta på att få alla nya vackra blommor i serien för en sekund slutar inte.

Inte bara sorter har en sydlig belle kungligt blod. På grundval av detta, uppfödare tog även nya arter - Angel Pelargonium (Angel Pelargonium), som erhållits genom att korsa sorter av grandiflora och lockigt. I utseende blommorna, änglar är mycket lik den kungliga, så de är ofta förvirrade. Men skillnaderna mellan arterna förekommer fortfarande. Änglar har mindre blommor, och strukturen av deras stjälkar - ampelnoe med små blad. Om vi ​​drar paralleller med andra färger, påminner det Pelargonia grandiflorum petunior och Angel Pelargonium - penséer.

De mest favorit sorter av ängla färger inkluderar: Dirvud Angel Aes, charm Electro, Ansbrok skönhet, Quantock Mae Tip Top Duet, Veyvord Angel, Margaret Soley, Lord Bute, Morwenna.

Funktioner bryr royal pelargonia

Enligt vissa åtgärder, vård av den kungliga pelargonium skiljer sig från guileless bryr sig om vanliga "Kalach". Odling av den kungliga Pelargonium har varit framgångsrik, måste du följa vissa regler. Vilka är de specifika krav som ställs fram skönheten i Sydafrika?

Lighting. Genom sitt ursprung blomma älskar att växa i en väl upplyst område. För det bör välja områden som badar i dagsljus. Naturligtvis är det under den extrema värmen bättre att ta bort från fönsterbrädan behöver bladen inte bli bränd. Och resten av anläggningen inte lider av brist på ljus. Om du bryter denna regel, kommer den att följas av omedelbar reaktion "Queen" - avgivande av knoppar, överdriven stretching, och "skallighet" stammar. Dessutom blommande Pelargonium märkbart sämre: sjunkande kvalitet och kvantitet av blommor.

Skydd mot drag. I motsats, geranium och andra mindre krävande sorter av Pelargonium skulle blom drottning inte blomma i en trädgård och park. Den beräknas enbart på inomhusodling. Dessutom är det också hemma ganska nyckfull för drag och vindbyar på sval vind. Det är bäst att odla den i en inglasad loggior, balkonger och fönster.

Vatten. Vattning - grunden för livet av någon växter, inklusive Pelargonium. Hon gillar inte övertorkade jord, liksom över transfusion. I den varma årstiden är det nödvändigt att vattna den oftare, beroende på hur snabbt torkar ut marken. Det är önskvärt att jorden inte förbli under lång tid demoisturized.

Luftfuktighet. Relativ fuktighet Pelargonium Regale är inte särskilt krävande, men i torr, varmt väder, det fortfarande bör vara att spraya varmt vatten. Fukten på bladen och kronbladen inte torkar upp, är det omöjligt att sätta krukor med växter i direkt solljus. Sådan slarv kan leda till uppkomsten av gula fläckar.

Utfodring. Genom Jordar denna speciella blomma "ultimatum" inte avancera. Men vid tiden för riklig blomning i varmt väder, måste det dressing. Utan dem anläggningen inte avslöja alla beskaffenhet och potentiella forskare. Blomställningar förblir halvtomt.

Trimning. Ganska ett viktigt steg i vården av växter. Utan bildandet av busken bör inte förvänta sig vackra och frodiga blommor. Detta väcker frågan: när man skär Pelargonium bättre - våren eller hösten? Mest effektivt genomföra trimma stjälkarna på hösten eller vintern. Om de genomförs beskärning Pelargonium våren, stannar den blomning. Utför avlägsnandet av överflödigt stammar måste vara i två faser: Omedelbart efter blomningen (under de senaste dagarna i augusti), och sedan igen efter 45 dagar. Man måste komma ihåg att grödan royal pelargoniens höll desinficerade verktyg (sax, sax) klippa och torr "naken" stjälkar och skära av en tredjedel av huvudstammen. Bush bilda sig kompakt och symmetrisk.

Förökning av Pelargonium - funktioner

Skär av stjälken av den centrala hjälp utföra reproduktion av den kungliga pelargonia, om de var tre eller fyra bladpar. Pre sticklingar Pelargonium royal inte grott i vatten. Inga specialpapper kräver förökning genom sticklingar royal Pelargonium - de sätts i små krukor, förbehandling avsnitten med kol och lite Torka (inom 2-7 timmar). Innan den kungliga Pelargonium roten, berett marken för tankar och återfuktad. Jorden framställes på basis av sand och torv, vilka tas i lika proportioner. Anses kungliga Pelargonium sticklingar kan avslutas efter 1,5 - 2 månader efter transplantationen, när plantorna slå rot definitivt. Det är bättre att inte genomföra sticklingar av Pelargonium våren som klippning stjälkarna kan ha en negativ inverkan på blommande växter.

Det andra svaret på frågan: hur man propagera den kungliga Pelargonium - Användning av frön. Men det är ganska tidskrävande process, frön Pelargonium royal ibland inte riktigt ge de förväntade resultaten, särskilt om de samlades in från hybrider, som är kända för att relatera till kulturen i den första generationen.

Problem med "monark flower": hur man kan lösa dem?

Även med alla regler som anges ovan med tiden, kan en del av problemen med den här typen av pelargon familj inträffa. För information om hur man ser efter den kungliga pelargonia, är det skrivet en hel del information. Alla källor upprepade samma varning i samband med underhåll av blomman - form och storlek på tanken för sin landning. Efter att släppa ut anläggningen i en kruka för stor volym, var inte förvånad över att ingen blommar Pelargonium Royal, och bladen och skott inte släpps ut på fönsterbrädan. Detta är den direkta andel av arter - ju större kruka, desto mindre blommor och mer grönska. Alla krafter blomman i den stora tanken är tom på "grönare busken" och inte på utvecklingen av de vackra blomställningar, som väntar på honom så odlare.

Frånvaron av färg kan orsakas av flera andra faktorer, såsom sjukdom Pelargonium, skadedjur och "brist på vila." Med det senare menas en faktor vanligt misstag blomsterälskare. De ger inte deras "avdelningar" vilofas. Det är inte att ge blomman att producera knoppar i höst och vinter. matning, är anordnade sval luft temperatur (ca + 12 ° C) elimineras för att uppnå detta, minskar vattna växter. Endast under sådana förhållanden under hösten-vintern, kan du få friska, frodiga blommor på våren och sommaren. Se artikel: Resuscitation orkidé utan rötter och blad med en halta.

Gula löv - orsaken och hur man rättar till dem?

Oftare än inte många älskare av denna blomma står inför det faktum att de gula blad av Pelargonium och kraftigt försämra dess utseende. De bör vara kortklippta för att förbättra attraktions växterna och befria det från oönskade, föråldrade blad. Kontinuerlig torkning av blad leder till det faktum att den inre cylindern blir så småningom helt "bald." Den bortvittrande av bladen - den naturliga processen, men om han gick till en storskalig "katastrof", måste du leta efter orsaken och vidta åtgärder. De huvudsakliga skälen, där ligger nästa problem:

 • Bristen på ljus. Beslutet - att genomföra kompletterande belysning av artificiellt ljus lampor.
 • Fel vattning. Som fuktunderskott och dess överflöd kan leda till att bladen kommer att förlora den ljusa gröna färgen, gulnar och dör. Solution - Pelargonium vattnas efter behov utseendet på en torr skorpa på jorden.
 • Den längre tids frånvaro av transplantatet. Om en blomma under en längre tid varit i samma jord, blev han en liten kruka, sedan följt av en gulfärgning av bladverk. Exit - Pelargonium transplantation till en större kruka, vända jorden.
 • Brist på näringsämnen. Blomma gul bladverk färg kommer att signalera om näringsämnen i jorden är nästan borta. Solution - regelbundna matning, särskilt under våren och sommaren blomning.
 • Sjukdomar, skadedjur, bakterier. När sjukdom, pre zazheltevshis, en del av växten dör. För att undvika detta är det nödvändigt att ständigt övervaka hälsan hos blomman och bearbeta den vid behov särskilda beredningar. Om sjukdomen startas, till kostnaden bli av blomman och krukan där det växer, för att förhindra kontaminering av andra inhemska växter.

Du måste logga in för att lämna en kommentar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

64 − = 54